![]() |
#331 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tinder, samotność, zniechęcenie-czyli ból istnienia w XXI w
Cytat:
ale autor jest jednak poziom wyżej niż taki koleś, autor jest świadomy, niegłupi chyba, i wie co może pisać, a co nie Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
- Narzekaniem na resztę świata. Na pewno nie tutaj. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | ||
Zakorzenienie
|
wiesz to nie chodzi o zakładanie jakiś tematów, w sumie z tym brakiem odpowiedzialności to może i przesadziłem, bardziej chodziło mi o to, że czułbym się mega niezręcznie i chyba poniżony, gdybym najpierw założył taki temat a potem wysyłał babkom które tu piszą swoje zdjęcia
Cytat:
ile razy mi panienka w rozmowie narzeka na chłopów i dopóki jest to zdrowe narzekanie a nie na zasadzie "ja taka inna niż wszystkie a taka pokrzywdzona, a te inne laski głupie" to jest ok i nie dorabiam do tego ideologii Cytat:
prawie każda kobieta stara się być na siłę miła, to też widać w relacjach damsko-męskich żadna laska nie napisze chłopu wprost, że jest brzydki, np na czacie jak mnie panna chce spławić to pisze, że musi iść, albo, że ona na wygląd i tak nie patrzy (xD) dopiero jak samiec zaczyna się stawiać, wygarnie coś kobiecie, to ona wtedy sama zdobywa się na szczerość i może być niemiła |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Autor jakoś ciągle dopatruje się problemu w wyglądzie, sensowniejsze by było jakby tu sam wstawił fotę i wtedy można by się jakoś do tego odnieść. Wszelkie argumenty dot. charakteru czy podejścia zbywa żaleniem się dalej, że ładniejsi mają większe powodzenie, a on na swoim koncie nie ma, więc jego problemem jest wygląd.
Nie wiem, nie widziałam go, ale wystarczy spojrzeć na ulice, gdzie widzi się masę niezbyt atrakcyjnych ludzi, którzy się jednak "sparowali" z kimś i jak widać wygląd im tego nie uniemożliwił. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |||||||||||||
Konto usunięte
|
Czytałam o czym pisał.
To jego łowiska: Cytat:
Cytat:
Na temat jego znajomych poniżej. Podrywanie dziewczyny na zatłoczonym przystanku autobusowym nie ma sensu, na opustoszałym może grozić kontaktem z gazem pieprzowym. Bez sukcesów rwie też w galeriach handlowych. Do tego TINDER & BADOO! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Głupi to ten facet może i nie jest, ale skoro ma w głowie takie skojarzenie to kolejna wskazówka na to w jakim środowisku się obraca. Cytat:
Edytowane przez 201607040950 Czas edycji: 2015-09-30 o 17:04 |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
adeedra ty wszystko nadinterpretujesz i nie obraź się ale jesteś wypisz wymaluj laska "inna niż wszystkie, lepsza od tych pustaków, nie lecąca na to i na siamto, porządna, ostroja normalności, staroświecka"
musisz być wyjątkowo sztywna na żywo nawet mi się nie chce odnosić do każdej części tego bezsensownego postu, ale co jest złego np w uśmieszkach i zalotkach na imprezie? nie rozumiem, co one mają podchodzić do tych facetów i dawać do podpisania umowę na spotykanie się przez tydzień z opcją przedłużenia? inteligencją kuby w. jarają sie dziunki, rozumiem, że ty taka ponad to, niezależna myślicielka, ponad telewizyjnym chłamem? przepraszam za ironię, ale już ten argument z wojewódzkim był wybitnie durny i na siłę kolejna sprawa, że nie każdy człowiek musi szukać głębokiej relacji, autor niby szuka, a gdyby udało mu się z kimś tak po prostu przespać, to i tak samoocena skoczyłaby mu wysoko i nie zakładałby takich tematów, lepsze to niż nic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie z innej beczki do autora skąd on ma tyle czasu żeby tu jęczeć cały dzień? nawet w godzinach popołudniowych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja rada w każdym poście była taka sama: zaprzestanie narzekania podparte wiarą w to, że gdy przestanie narzekać sytuacja się zmieni. Ale dalej nie będę dyskutować, bo nie lubię postów, w których ktoś atakuje złośliwą ironią, nie wiadomo dlaczego, bo przecież nie został przez nikogo zaatakowany. Edytowane przez gamblenka Czas edycji: 2015-09-30 o 17:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
BAN stały
|
Zdecydowanie. Na początku się z nią zgadzałam, ale w ostatnim poście jak pooopłyynęęła, to tyle ją widziałam.
Też prawda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Rozeznanie
|
Dostałam zdjęcia i jestem naprawdę zaskoczona. Pozytywnie. Mi się podobasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2015-09-30 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
I co? Ma się z nią ożenić?
Przecież on szuka partnerki życiowej a nie przypadkowego seksu.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakby to nie były dziuńki, to miałby inne przemyślenia. Nie można mieć do laski, której celem jest trochę się pobawić i wstawić fajne foty na insta pretensji o to, że nie ma innych priorytetów - skoro robi to co chce. A tu się facet zawziął - jak już chyba wspominałam - żeby niczym ta Kaczka Dziwaczka kupować pocztowe znaczki u szwaczki. Z sympatii uciekł po chwilowej bytności - na tinderze nie dość, że posiedział, to jeszcze tam wrócił. Żeby się jeszcze trochę pognębić, pogrążyć i upewnić, że miał rację we wcześniej poczynionych założeniach. Owszem, jestem inna niż wszystkie. Każda jest inna niż wszystkie, a pewne typy da się wyróżnić i tak. Ale to, że "porządna, ostoja normalności i staroświecka" to już zbyt daleko idąca nadinterpretacja, nic podobnego. Lecę głównie na ego, byle nie takie, hodowane na własnej atrakcyjności fizycznej pojmowanej w sposób "och, ależ jestem przystojny". Sztywna? Jak kołek, takie skrzyżowanie Morticii Adams z Mariolką. Nie oglądam telewizji. Zerkam okazjonalnie żeby wiedzieć o czym ludzie mówią i być na bieżąco. Żebym była "ponad to" nie sądzę, niektóre chłamy oglądam z przyjemnością. Wojewódzki jako człowiek mnie odrzuca, inteligencję jakąś tam ma, ale spontanicznie nie przychodzi do głowy osobom, które zażywają również ambitniejszych rozrywek jako intelektualny punkt odniesienia. Nie deprecjonuję dziuniek - autor to robi. Modelki z playboya nazywa "dziwkami" - to, że dziewczyna bierze udział w nagich sesjach erotycznych nie równa się byciu prostytutką. Autor ma taki skrót myślowy, jeden z wielu. Każda część mojego bezsensownego, poprzedniego postu to czynniki, które popchnęły mnie w stronę tego założenia - że żadna kobieta w otoczeniu autora nie jest kobietą, z którą on chciałby się związać - bo wiele, bardzo wiele rzeczy mu nie pasuje. Chciałby ich zainteresowania, żeby się poczuć równie fajnie jak koledzy. Swoje oczekiwania też między wierszami streścił - ileż takich kobiet może być na tinderze? Tysiąc w skali kraju? Już szanse na to, że jakakolwiek znajdzie się na tyle blisko, by zobaczyć jego anons są marne. Nawet jak zobaczy, to to, że przypadnie jej do gustu ten wydumany opis (bo się zapewne wiele nie różni od tego sympatyjnego) i że jego twarz urzeknie go od pierwszego wejrzenia są malutkie. Żadna z tych rzeczy rozpatrywana pojedynczo o niczym nie świadczy - nawet ten nieszczęsny Wojewódzki. Nawet pięć z tych rzeczy, które wymieniłam w poprzednim poście o niczym by nie świadczyło. Ale pojawiło się ich dość dużo, bym tę hipotezę wysnuła. Poza tym on przecież szuka głębokiej relacji. Za tym tęskni. Przecież wspominał o jakichś nieznaczących nie-związkach i potrzebie wtulania się we włosy ukochanej. Jakby mu zależało na tym, żeby jakąś puknąć, to do tego wystarczy komunikat "hej, hej, mam kasę" to i nawet płacić nie będzie musiał, a jakaś przedsiębiorcza chętna do gry "kto kogo wykorzysta" się znajdzie szybciutko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
BAN stały
|
Nie spodziewałem się takiego hejtu. Może niektórymi, źle sformułowanymi wypowiedziami sobie na to zasłużyłem.
Nie jestem prawiczkiem, nie mam parcia na związek. Nie wiem nawet co mam napisać więcej, po tej fali nienawiści do mnie, zamurowało mnie. Zawsze starałem się być dobrym człowiekiem, pomagać ludziom w potrzebie, zwierzętom, dzieciom w patologicznych rodzinach, ale wystarczy trochę zapłakać nad swoim losem, a zostanie się w deptanym w ziemię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Fali nienawiści?
![]() |
![]() |
#346 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jemu jakoś nie daje. Chorował i wbił sobie do głowy, że jest nieatrakcyjny. Koniec nieszczęść. Żeby się w nim ta "wiara" obudziła, musi zmienić sposób myślenia, kompletnie. To nie takie hop siup. Cytat:
Charakter mam podły, ale nie mam problemów z tym, że większość ludzi raczej nie ma ochoty na zażywanie ze mną bliższych kontaktów, bo i ja nie mam ochoty na spędzanie czasu z nimi. Ale wiem gdzie szukać i jak znaleźć podobnie odstręczające osobniki. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle może wystarczy zmienić kręgi w których Przebywasz? Widocznie panny na imprezach i w pubach nie szukają Ciebie, ale przecież są miejsca - kawiarnie, parki - gdzie można poznać fajne babeczki.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, to nie wygląd powoduje, ze jesteś sam. Masz zdecydowanie coś nie tak, ze spostrzeganiem rzeczywistości i odczytywaniem intencji innych ludzi. Być może brak inteligencji emocjonalnej. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Ty nie zapisuj się do Tindera tylko na jakąś terapię. Serio.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Napisałeś co napisałeś. Przeczytałam, co napisałeś. Napisałam co ja w tym widzę. Jestem oczywiście nieskończenie mądra, cudowna i nieomylna, ale z fusów za darmo nie wróżę. Podałeś tylko część informacji o sobie, to i z nich wróżyłam. Wcześniej pisałam Ci szczerze i z dobrymi chęciami - a Ty w jednym z kolejnych postów zasugerowałeś (m.in.) mnie kłamstwo. Cytat:
A z "odrażającym" nie sądzę. Gdybyś był, to przebiłoby tutaj i nie angażowałabym się tak w to pisanie, a i nikt by Cię przede mną nie próbował bronić. Widzę irytującego, i to nie "w głębi" a tuż pod powierzchnią. I to nie jest jakaś integralna część osobowości, to nabyte i zbywalne. Nie musisz się tego kurczowo trzymać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaczepianie "babeczek" w kawiarniach i parkach to naprawdę nie jest... No dobra, jak jesteś "mistrzem podrywu" to może, ale jeśli nie - to z jak dobrymi chęciami byś nie startował, to dziewczę nigdy nie będzie do końca pewne o co Ci chodzi, ani czy przypadkiem nie jesteś jakimś wariatem, czy nie wyskoczysz z pytaniem o pięć złotych (a jak nie wyglądasz jakbyś mógł takiej kwoty potrzebować, to tym bardziej nie rozumieją). Mają instynkt samozachowawczy więc reagują jak reagują. Robisz to źle. Pierwsze założenia masz błędne, a potem wszystko trafia szlag - bo musi trafić, a Ty się utwierdzasz w tym swoim "przede wszystkim wygląd". Źle. Źle. Źle. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- To jak już masz takie silne skłonności autodestrukcyjne, to podeślij zdjęcie mnie. Pokaż mi tę różnicę. Wątpliwości, że nie będę się z Tobą cackać chyba nie masz, bo miła nie jestem, przyjaźni Ci też nie zaproponuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
Ja bym się jej bała wysłać
![]() |
![]() |
#356 | ||
BAN stały
|
Następna. Skończcie z tą terapią. Jak czuje, że potrzebuje, to niech idzie, ale nie sądzę, żeby potrzebował jej na gwałt.
Cytat:
Cytat:
Bez przesady ![]() Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2015-09-30 o 20:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
UżytkownikBeta, ja mam w swoim otoczeniu kogoś podobnego do Ciebie, z tym, że jest to kobieta. Dziewczyna wyglądem może szału nie robi, ale może się podobać. Ma prawie trzydzieściu lat, od mniej więcej sześciu jest sama. Dlaczego? Bo odpycha swoim charakterem i frustracją, która narodziła się w niej przez te lata. Według niej faceci to świnie, które myślą tylko o jednym i ona z takim nastawieniem stara się kogoś poznać. Nie uznaje żasnej racji poza swoją, a każde słowo krytyki odbiera jako atak. Niczego nie można jej przetłumaczyć, ale do narzekania i użalania się nad swoim losem jest zawsze pierwsza. I podobnie jak Ty uważa, że za jej brak powodzenia jest odpowiedzialny wygląd. Podobnie jak Ty szuka czegokolwiek poza sobą, na co mogłaby zrzucić odpowiedzialność za swoje porażki. Tymczasem nie tędy droga. - człowiek powinien w pierwszej kolejności szukać odpowiedzi w sobie, dopiero potem w innych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Jak widzę faceta, który kompletnie nie łapie pisanej wymiany zdań, tylko odbiera ją jako nienawiść, to mi witki opadają i niestety jakoś samo mnie nachodzi "chyba ma coś nie tak z głową"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.