|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tinder, samotność, zniechęcenie-czyli ból istnienia w XXI w
Zwracam uwagę, że kiedy szukał kobiety "na poważnie" miał problem z nawiązaniem znajomości.
Kiedy tylko zaczął sobie robić jaja pod fałszywą fotka, był w stanie utrzymać korespondencyjny kontakt z dziewczyną. Więc może jednak faktycznie dziewczyny wyczuwają desperację, kiedy szuka na serio?.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"On pracował nad sobą, żeby być atrakcyjnym, przynajmniej nad swoim charakterem" - czyli co konkretnie? "A wokół innym jakoś przychodziło to samo, naturalnie, bez wysiłku" - Na pewno nie wszystkim, część po prostu "lepiej się urodziła" ale nie popadajmy w skrajności I jeszcze jedno ja nie mówie żeby pokochał siebie , tylko zmienił się , ja nie mówię żeby zaakceptował siebie jakim jest tylko zaakceptował świat jakim jest
|
|
|
|
|
|
#303 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Czyli co konkretnie? No to już pytanie do niego. Poza tym jakby co moja wypowiedź nie była skierowana stricte do ciebie, tylko tak ogólnie do tego, co czytam w tym wątku. Edytowane przez gamblenka Czas edycji: 2015-09-29 o 21:06 |
||
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
autorze - może zagaduj na prv dziewczyny z wątku "samotna" ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#305 |
|
PIP.
|
Ale jak pracował nad swoim charakterem żeby być atrakcyjnym?? Bo chyba nie wyszło. Koleżanki mu mówią ze jest "fajny" ale sorry - fajny i miły w kontekście rozmów damsko-męskich to nie do końca jest komplement moim zdaniem.
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie chce mi się tego samego powtarzać więc powiem tak: ja jestem w takiej samej bądź nawet w gorszej sytuacji niż autor a nie ma we mnie nawet połowy tego jadu i frustracji co u niego...
|
|
|
|
|
#307 |
|
Rozeznanie
|
No ale ty to ty, a on to on. Ty potrafisz się nie frustrować, a w nim ta frustracja już powstała.
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#309 |
|
Rozeznanie
|
No ale też nie można komuś kazać się nie frustrować, bo tak. Koleś mówi: "jestem sfrustrowany, nie umiem tego zmienić", i padają odpowiedzi: "no to się nie frustruj".
Ja też mam kolegę, co nie miał nigdy dziewczyny. Zero relacji z kobietami. No i mogłabym mówić: "A, bo on potrafi mieć to gdzies, a ty nie.". Ale takie coś nie pomaga. Edytowane przez gamblenka Czas edycji: 2015-09-29 o 22:16 |
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę,że totalnie ta dyskusja do niczego nie prowadzi więc ja pasuje
|
|
|
|
|
|
#311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez gamblenka Czas edycji: 2015-09-29 o 22:24 |
|
|
|
|
|
#312 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do szczęki, po wizycie u dentysty mam dysfunkcje, które wymagają założenia aparatu na górę i dół. Nie chodzi o estetykę, a o zdrowie, bo mam ucisk na nerwy i przeciążenie mięśni żuchwy. Moje przekonania to brak przekonań, nie lubię konkurować z biologicznego punktu widzenia. Jeżeli mam być jednym z kandydatów do jednej damy, i oczekiwać, że to ja okażę się tym lepszym lub gorszym od innych to dziękuję, postoję na zewnątrz. Mam 183 cm. Mój opis był taki: "miłośnik natury, wolności, czerpania z życia garściami i dawania radości innym. Życie jest tylko jedno, nawet jeśli istnieje reinkarnacja, nie będziemy pamiętać nic o bycie doczesnym, więc "jeśli nie teraz to kiedy?" Adrenalina jest moim paliwem, lepiej żyć intensywnie i krótko niż przespać chwile, które mogą być wspaniałym doznaniem, wspomnieniem i opowieścią... Filozof, psycholog z pasji i kucharz uprawiający downhill plus żeglarstwo." Wywaliłem już konto z portalu. Czy był opis czy nie, efekt taki sam.Miałem parę relacji, związku ani jednego. Ciężko nazwać to głebokimi relacjami, raczej powierzchowne. ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
![]() Nie jestem przebojowy, ale nie jestem ostatnim, którego gryzą psy. Poczucie humoru ewoulowało wraz z wiekiem, pozostał czarny humor. Jestem typem introwertycznym, musiałbym zamieszkać z towarzystwem bardzo imprezowym, by to się zmieniło, ale mam swoje mieszkanie, więc nie będę wynajmował stancji ze studenciakami typu YOLO. Nie jestem domowym nerdem u mamusi na garnuszku, który płacze, że Joanna Krupa nie jest jego dziewczyną. Co do tańca masz rację, tu jest mój minus, mam lewe nogi, poczucie rytmu też nie jest moją dobrą stroną. Ale nie chodzę na żadne kursy, bo nie mam partnerki, a jak kiedyś robiłem rozeznanie w szkole tańca, to takich samotnych typów nie było. Nie wiem czy czytałeś mój pierwszy post, ale tam wyraznie napisałem, że trenuję na siłowni od wielu lat, mam fajne ciało, jestem z niego zadowolony. Śmigam na rowerze, ale nie po mieście tylko z gór i leśnymi trudnymi szlakami, to powiększyło moje jaja .---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- No nie wyszło. Hartowałem charakter przez sport, pracę, wyjścia do ludzi, rozmowy, ale jednak nie jestem atrakcyjny dla kobiet. To bycie fajnym i miłym jest takim pocieszeniem z ich strony, na większe komplementy nie mam co liczyć |
||||
|
|
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
No opis ciekawy jak na standardy portali.
Myślę jednak, że tutaj nawet nie chodzi o to czy jesteś przystojny czy nie, czy masz fajny opis czy nie masz. Chodzi o Twoja postawę 'zrezygnowanego'. Ona aż z Ciebie emanuje i nie musisz pisać, że to źle, tamto nie takie, że to i tamto. To odpycha
|
|
|
#314 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A i jescze co do płacenia na sympatii. Czemu nie wydam tam kilku złotówek? Nie będę płacił za "prawo" do wtapiania się w tłum samców startujących do kobiety. Jakieś zaczepki, mozliwosci wysłąnia wiecej niz jedna wiadomosc itd. to żenada, ale dobry biznes dla właścicieli. Śmieszą mnie goście, którzy robią z siebie pajaców czy w internecie czy na żywo. Ostatnio pamiętam jak jakiś gość nie wiedział jak zwrócić na siebie uwagę fajnej dziewczny to gwizdał, odgrywał jakieś błazeńskie sceny, a odwagi na zwykłe "cześć" nie miał. Edytowane przez UzytkownikBeta Czas edycji: 2015-09-30 o 08:57 |
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie zastanawia dlaczego z fałszywym zdjęciem potrafiłes z dziewczyną pisać długo. Czyli oprócz wyglądu musi Cos być, bo ona z Tobą rozmawiała dalej. A uwierz mi, nawet jeśli facet jest najprzystojniejszy na świecie to nie zmieni to tego, że może być nudny jak flaki. Założyłam konto na tej sympatii i porozmawialam z kilkoma kolesiami - typ w 100000% mój, no jakbym na żywo znała to w nocy bym nie spała chyba . Ale rozmawiać się nie da. Wiec co z tego, że super przystojni jak mnie nie interesują. Juz wole przeciętnego, ale rozgarnietego
|
|
|
|
#316 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez UzytkownikBeta Czas edycji: 2015-09-30 o 09:09 |
|
|
|
|
|
#317 | |||
|
PIP.
|
Cytat:
Najlepsze jest to, ze Ty masz potencjal tylko jakos tak postanowiles wszelkie swe zalety ukryc, a opakowac w opis, przez ktory wiekszosci kobiet mozesz sie wydac nerdowatym filozofem w spranym swetrze, ktory siedzi i rozmysla nad doczesnoscia zycia. Masz ciekawe zycie, zainteresowania - w tym takie zwiazane ze sportem - to ZAWSZE jest plus , masz cos do powiedzenia.Moim zdaniem jest roznica w jakim miejscu w sieci masz to konto - tak samo jak innego rodzaju kobiety poznasz w klubie, a inna na wystawie w muzeum na przyklad. Tinder jest takim klubem - w klubie jest glosno, nie ma okazji pogadac, duzo ludzi, ocenia sie na szybko po okladce. A sam mowisz, ze "okladka" to nie jest Twoja najmocniejsza strona, wiec przez to skazujesz sie na niepowodzenie. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#318 | ||||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie żartuj. Beznadziejny. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ta, bo każdy gość, który jest z kobietą jest oczywiście burakiem albo pajacem.Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
Stewardesa to przepraszam, mam patrzeć na jego zdjęcie non stop i pisać jak bardzo mi się jego profil podoba? Chyba nie.
|
|
|
#320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym chcesz mieć śliczną dziewczynę, ale taką, wokół której nie kręci się żaden facet? Takie chyba nie istnieją. |
|
|
|
|
|
#321 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie Twój opis był trochę wydumany (ta reinkarnacja...) ale ogólnie w porządku, na pewno lepszy niż "Jestem Robert, mam 25 lat i lubię jeździć na rowerze". Jak chcesz to podeślij zdjęcie też do mnie na lexie@o2.pl, choć podejrzewam, że to jednak nie wygląd stanowi problem, skoro już jedna z wizażanek napisała, że wyglądasz spoko. W pewnym stopniu możesz mieć pecha, bo gdybyś trafił na dziewczynę silnie Tobą zainteresowaną, to może i ona by Ciebie poderwała... A w pewnym stopniu coś robisz nie tak, masz dziwne podejście, przebija frustracja i desperacja, albo jeszcze coś innego. Może widać Twoją niechęć do rywalizacji, może kobiety czują, że nie zależy Ci na tyle, by się starać, nawet jak będziesz początkowo "jednym z tłumu". |
||
|
|
|
|
#322 |
|
plum plum
|
Opis na pewno oryginalny, ale do dopracowania. Taki trochę smutny w odbiorze, postaw na pozytywne emocje, napisz, co lubisz, co Cię kręci - takich właśnie sformułowań używaj: lubię, uwielbiam, cieszy mnie, dodaje mi energii itp - to powoduje niesamowicie pozytywny odbiór danej osoby.
Co do rywalizacji - dlaczego uważasz, że musisz rywalizować? Dlaczego patrzysz na to w taki czarno-biały sposób? Dlaczego na starcie zakładasz, że jesteś na przegranej pozycji? Generalnie - im więcej piszesz, tym bardziej odbieram Cię jako człowieka, który zwyczajnie nie lubi ludzi. To naprawdę idzie wyczuć i tu jest podstawowy problem. Nie lubisz ani siebie, ani innych.
|
|
|
#323 | |
|
Konto usunięte
|
Boszsz... mnie się ten facet w ogóle nie podoba. Tyle dobrze, że z wzajemnością, ale jak można mieć jednocześnie takie poczucie niższości uniemożliwiające zrobienie czegokolwiek i pogardę dla... z grubsza całego świata?
Weź sobie to ego człowieku dokarm czymś konkretnym, bo tego się znieść nie da. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
o, Boże...
wy mu jeszcze ten opis analizujecie? może jeszcze sprawdźcie czy przecinki są we właściwych miejscach autorze odpuść sobie to wszystko, jak przez tyle lat ci się nie udało z kobietą to problem leży gdzie indziej niż w kilku linijkach tekstu tu nie chodzi o żadne podejście do życia, narzekanie, pełno kolesi to pesymiści, marudy, nie jesteś żadnym wyjątkiem, faceci mają różne charaktery, jak będziesz sobie wygarniać najmniejsze pierdołki to oszalejesz, nikt nie jest doskonały jak masz geld to idź sobie do jakiejś dobrej dzi.wki i tyle |
|
|
|
|
#325 |
|
PIP.
|
Tak - pelno kolesi to pesymisci i marudy. Nie znam żadnego z takich, ktory bylby w zwiazku, bo nawet jesli sie juz z kims zaczna spotykac to predzej czy pozniej pesymizm i marudzenie i tak wypłynie, a naprawde meczace jest przebywanie w towarzystwie takiej osoby i strasznie innych ciągnie w dół.
|
|
|
#326 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Doradzasz mu żarliwą modlitwę, która byłaby rozwiązaniem jego problemów? No w sumie... może coś wyrwie pod kościołem. Masa nieśmiałych chłopaków z problemami ma dziewczyny? No chyba jak w stosunku do tych dziewczyn nieśmiali nie byli, albo takie pie*doły, że dziewczęta same ich sobie siłą wyrwały i ośmieliły. Ja żadnego nie kojarzę. Tylko takie chore sztuki, co to sobie wzięły, bo im się samotność nie podobała, a czas już był na zamążpójście/związek (w ich głowach). Inna sprawa, że nieprzebojowe i niecharyzmatyczne osobniki dla mnie nie istnieją. Z fizyczną atrakcyjnością to nierozerwalnie połączone nie jest, ale jak księżniczka nie będzie próbował, bo w pobliżu kręcą się jeszcze jacyś inni faceci, z którymi (o zgrozo!) lubię rozmawiać, to ani jego istnienia, ani zniknięcia nie zauważę. A skoro już ustalono, że autor nie ma problemu z wyglądem tylko z autorytetami (pożal się Boże), terenami łowieckimi (pożal się Boże), podejściem (pożal się Boże) i oczekiwaniami to jaki sens ma ta dyskusja? Jak można oczekiwać czegokolwiek, skoro non stop wysyła się komunikaty:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- W sumie to może faktycznie rada Gamblenki jest jedynie sensowna. Bo w takim układzie, to tylko żarliwa modlitwa i boska interwencja mogą autorowi pomóc stwierdzić o co mu właściwie chodzi i postawić mu na drodze skromną, piękną, inteligentną, obytą, grzeczną, przyzwoitą, niedoświadczoną w kontaktach z mężczyznami, niezblazowaną, nieprzebojową, nie otoczoną wianuszkiem napalonych adoratorów, zainteresowaną wyłącznie nim, zaangażowaną od pierwszego wejrzenia, nie oczekującą starań, cierpliwą, niekłótliwą dziewoję w stosownym wieku. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Ach, jeszcze myślącą poważnie o związku i przyszłości, max dziewiętnastoletnią. |
|
|
|
|
|
#327 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Jak dla mnie autor może jedynie modlić się o siłę do pracy nad sobą.
|
|||
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie sądzę, żeby on każdej poznanej dziewczynie użalał się nad sobą, a jeśli tak robi, to przepraszam, nie przeczytałem dokładnie całego wątku
piszecie, że takie rzeczy się wyczuwa przeceniacie możliwości przeciętnej kobiety, nie sądzę, żeby każda miała na tyle silną intuicję, żeby po jednym spotkaniu czy tam kilku wymienionych wiadomościach, domyślić się jaki facet jest w stu procentach dlatego bawi mnie rozbijanie jego charakteru na czynniki pierwsze, tak można by zrobić zrobić z każdym, ludzie mają ogólnie wady i jakby wobec każdego być takim surowym, to każdy byłby prawiczkiem wysyłanie zdjęć komukolwiek z tego forum uważam za bezcelowe i mało odpowiedzialne, nikt ci tu nie napisze wprost, że jesteś brzydki, żeby cię nie dobijać gdybyś założył temat "jestem przystojny, żadna mnie nie chce" i wstawił swoją fotkę to dopiero wtedy kobiety byłyby szczere, żeby ostudzić twój narcyzm, a jak widzą użalanie się nad sobą, to już nie chcą cię dobijać inna sprawa autorze, że stjułardesa to obcy ci człowiek, ok, ja też wysyłałem swoje zdjęcia dziesiątkom obcych kobiet w internecie, ale ja z tymi kobietami miałem się poznać, a ty wysyłasz zdjęcie w odniesieniu do wątku "mam 30 lat, i jestem prawiczkiem" - to mało odpowiedzialne |
|
|
|
|
#329 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Postaram się sobie przypomnieć czym się zdradzają: - Pisaniem w profilu o szukaniu miłości życia/tej jedynej, zachodach słońca itp. Sorry, zbyt romantycznie, żaden facet z jajami tak nie napisze. Tak samo nie spyta raczej od razu czy szukam męża.- Narzekaniem na resztę świata: "na tym portalu są same pustaki/blachary, kobiety lecą na kasę, gardzę (w domyśle ładnymi, nie oszukujmy się) dziuniami z dziubkiem, tapeciarami, solarami (uważaj, bo na pewno jakaś chce do ciebie napisać)" - wszystkie proponują mi seks (taa - przesadnym słodzeniem (za takie nogi poszedłbym do więzienia - płaszczeniem się (pewnie pisze do ciebie wielu chłopaków i i tak mi nie odpiszesz )Reszty na razie nie pamiętam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2015-09-30 o 16:34 |
||||
|
|
|
|
#330 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
a) uderza do dziuniek i dziwi się, że intelektualistki nie są, b) i go nie chcą, c) deprecjonuje wszystkie pozostałe, buduje mur, broni go jak wału pomorskiego i dziwi się, że laski trzymają dystans. Cytat:
Zresztą nie ma potrzeby rozbijania charakteru na czynniki pierwsze jak komuś ze sobą dobrze i jest ogólnie zadowolony z życia. Jak jest problem to się szuka źródła. Cytat:
O wiele mniej prawdopodobne niż to, że jedna z "dziesiątek obcych kobiet" weźmie sobie Twoje zdjęcie, doda jakiś napis i zrobi sobie jaja na kwejku czy gdzie tam - ot tak sobie. Od kiedy to uważasz, że kobiety są takie miłosierne i troskliwe w kontekście uczuć jakiegoś przypadkowego gościa? |
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

Adrenalina jest moim paliwem, lepiej żyć intensywnie i krótko niż przespać chwile, które mogą być wspaniałym doznaniem, wspomnieniem i opowieścią... Filozof, psycholog z pasji i kucharz uprawiający downhill plus żeglarstwo." Wywaliłem już konto z portalu. Czy był opis czy nie, efekt taki sam.
Ta, bo każdy gość, który jest z kobietą jest oczywiście burakiem albo pajacem.
. Jak dla mnie autor może jedynie modlić się o siłę do pracy nad sobą.
Sorry, zbyt romantycznie, żaden facet z jajami tak nie napisze. Tak samo nie spyta raczej od razu czy szukam męża.
)