|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Lola ja w poprzednich ciazach miałam pobranie na czczo i po 2 godz...a teraz mam na skierowaniu zaznaczone na czczo, po godzinie i po 2...
|
|
|
|
#4022 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo miałam faze na chałkę z masłem cały czas i zamiast jeść tą chemiczną sklepową puchową sama zaczęłam robić w maszynie ale smakuje jak ciasto drożdżowe ale zdrowsze i tak ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Ale widziałam że niektóre dziewczyny po 2h miały dobry wynik a po h zły więc to mnie martwi a mam obciążenie bo cała rodzina od strony taty to cukrzyki
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, laktoza to cukier mleczny, może powodować znaczne wzrosty cukru, do tego dość gwałtowne.Diabetolog mówił, że nie u każdego, ale u mnie niestety po szklance mleka była masakra, a zwłaszcza na pierwszy posiłek rano, czego nie wolno.Ale po nabiale sfermentowanym jest lepiej, czyli jakiś kefir, maślanka, jogurt naturalny itd
a po nabiale bez laktozy jest całkiem ok.---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
kurde to mnie zestresowałaś... tak mi się wydawało że któraś z was pisała o tym a masz jakieś objawy a raczej miałaś bo chyba teraz dietka to pewnie lepiej
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałam żądnych objawów Słyszałam, że lekarze wyznają dwie szkoły
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-11-12 o 20:06 |
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
elena przypomnij mi pi weekendzie to ci wrzuce przepis
![]() Amb na zime fajne jest maslo shea ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Lolcia cukrzyca ciazowa Ci wyszla? ![]() A ja lubie czasrm drozdzowe,ale musi byc z owocami. Te buchty akurat sa latwe,ale zawsze najgorsze to czekanie az ciasto wyrosnie...
|
#4028 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
), a jak weszłam do domu to już miałam na necie wyniki ![]() Cytat:
ja też zazdroszę ![]() Cytat:
Teraz w ciąży mniej takich rzeczy robię do mrożenia, ale jak chodziłam do pracy to to był standard w sb, żeby zawsze potem coś w tygodniu było na szybko do ugotowania. Cytat:
A jak nie to i tak będę musiała za niedługo coś kupić, żeby mieć dla młodej na akcje "sanki" ![]() Aninis ja mam jeszcze zamrożoną porzeczką i agrest na kompoty, ale kończy się Oglądałam dziś wózki Camarelo. Powiem tak, one wszystkie są fajne Mi się podobają i w wersji gondoli i spacerówki, chociaż przy spacerówce dostęp do torby beznadziejny. Jak do stycznie nie upoluje jakiejś używki to kupie sobie któryś ![]() Ładne te wyprawki pokazujecie
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-11-12 o 20:19 Powód: edit lodówce -> zamrażarce |
||||||
|
|
|
#4029 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Cześć dziewczyny ![]() U mnie tak samo na skierowaniu - dziś dostałam. Na czczo, godzine i dwie po. Co do moczu mam powtorzyc badanie bo dzis odebrałam posiew i... czysto Jutro przychodzi do nas naroznik nowy ![]() Hania znowu nie pokazała buzi... Całą twarzą "wklejona" jest w łożysko, pani doktor powiedziała, że chyba lubi się przytulać ![]() Na następnej wizycie zrobi dokładniejsze USG dodatkowo płatne, jeszcze nie to genetyczne, ale tak o zaproponowała, że to już coraz bliżej, akurat będzie 28 tydzień skończony i leciał 29 to by można dokładniej małą pooglądać. Nie mogę się doczekać No i lecę znowu za obowiązkami. Ale wiecie co? Mam najcudowniejszego TŻa na świecie
|
|
#4030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
grunt że cała i zdrowa fajnie że z tż wszystko ok nie potrzebne nerwy Motylku nie wiem czy mam cukrzyce oby nie choć mam duże obciążenie genetyczne ale mieszkam w chorym kraju i od tygodnia nie mogę się doprosić o wyniki choć mają je w komputerze bo nie analizował ich lekarz czytaj nie sprawdził w google nie doszukuje się symptomów ale często mam tak że robi mi się słabo nogi jak z waty muszę się położyć i pocę się jak mysz... dużo piję ale chyba to normalne oby to nie to
|
|
#4032 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lekarza mam stamtąd chociaż pewnie to nie ma finalnie żadnego znaczenia ![]() Chociaż jak w zeszłym tygodniu byliśmy na IP to TZ się wściekł, że tyle czekania ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wypiłam goraca czekolade i normalnie brzuch mi deba stanal juz jej nie tkne do konca ciazy ![]() no i napisal do mnie gostek z aukcji ktora olałam bo mnie przebili ze on nie uzyskal ceny minimalnej i zejdzie o 100zł i czy kupie zestaw ubranek ![]() ![]() ![]() tz mówi brac
|
|
#4034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wyprawki starczy chyba na trojaczki
|
|
#4035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śmieję się z tego cały dzień Nawet mojemu Tż opowiedziałam Twój sen ![]() Mi w sumie nic się nie śni... a szkoda heeh
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to nie szaleć mi na tym allegro, bo mi sporo sprzed nosa ucieka Wczoraj dopadłam te pajace, a dziś nic, chociaż może to i dobrze ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- A wogóle to patrze na te aukcje allegro i widać co chłopy wystawiają Pajace w dziale body z opisem śpioszki kładłam się ze śmiechu w nocy
|
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Elena ja mialam glukoze 82-101-77 i takie wyniki sa normalne,nie za niskie
![]() Esorku to masz uparciuszke jak ja ciesze sie,ze milosc malzenska kwitnie![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Paula szalencu jakie to rozmiary tak kupujesz? Bo ja tak szalalam od rozm.68 ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Ej piszecie o Raszei w Poznaniu? Bo mi sie kojarzy z moja ukochana Jezycjada
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny ja juz przysiegam ze nie wejde na allegro ogladac ciuszki ![]() ten zestaw co teraz wzielam to ubranka na 6-12 miesiacy - na jesien-zima za rok ![]() ![]() ![]() pokaze Wam linka: http://allegro.pl/show_item.php?item=5759455753 no same pieknosci to jak nie brac
Mia i Tosia <3 Edytowane przez Czarnooka_Paula Czas edycji: 2015-11-12 o 21:19 |
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() A ja nigdy nie przepadałam za mlekiem... na zapach gotowanego chce mi się . Jogurtów nigdy nie lubiłam i nie jadam. Jedynie kefirek/zsiadłe mleko lubię ![]() A tak się zastanawiałam po prostu jaką dietę mają ciążówki z cukrzycą, że wszystkie piszecie o tym, że przynajmniej nie przytyjecie.
|
||
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze juz bedzie ok a co tam Tz zrobil??Lola dzieki juz lepiej tylko zaladek boli. Przyszla jedna paczka z tego co zamawialam tydzien temu. Jutro pokaze jutro stolarz robi tez szafe ❤
|
|
#4041 |
|
Wtajemniczenie
|
Aninis ja z czystym sumieniem stwierdzam, że moja córa ma zdecydowanie więcej rzeczy ode mnie! :P
Widzę, że piszecie o glukozie - ja miałam robioną na czczo i po wypiciu 75g po dwóch godzinach. Po godzinie nie, więc nie wiem jakby mi to w sumie wyszło
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Paula widzę, że mi aukcji nie podbierasz, bo ja szukam zupełnie innych ciuszków
Ja szukam typowo dzieciowych praktycznych, bo jak znam życie to sukieneczki itp znowu dostanę A na około rok czyli 80 to będę szukała później, narazie kompletuje 56-68.Mam zagwózdkę czy w czym dzieć mi będzie w lato chodził, bo ostatnio łobuz szybko mi wskoczył na 97 centyl, do tego pieluchy wielo, więc leciały mi migiem te rozmiary :/ 2 dzieci po łobuzie nosiła jej bodziaki na 9-12 miesięcy w wieku 18m - 2l
|
|
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnooka_Paula sliczne ubranka wylicytowałaś
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale umówmy się, że dzieci jednak więcej trochę potrzebują. Tu w kałużę wpadną, tam zjadą na trawie, a to się farbkami doprawi i zupa kapneła O ile biega po swoim podwórku / domu to jeszcze luz, do wieczora wytrzyma, ale jak trzeba gdzieś iść to pozostaje przebranie I tak w kółko, więc siłą rzeczy wiecej tych ciuchów potrzeba.Ja mam zawsze 2kpl kombinezonów zimowych. I wiele razy się cieszyłam, że mam 2... ale moje dziecko to takie co będzie na worku z sianem z górki zjeżdżać już na roztopach
|
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4047 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
na czczo 73, po 1 godz. 89, a po 2 godz. 109 - czy to dobrze ? w morfologi też mam parę wskaźników poniżej normy Ale szalejecie z wyprawkami, wszystko jest cudne |
||
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis serio sroka go poleca? Bo jak go przypadkiem moj malz kupil to pamietam,ze w skladzie mial alkohol. I dodatkowo bardzo wysuszal.
Paula ja w linka nie wejde,ale pochwal sie jak bedziesz wszystko miala. W kazdym razie musisz miec duzo miejsca na to wszystko. A ogladacieKuchenne Rewolucje? Bosh ta corka wlasciciela ma 33 lata?? A wyglada na 15 wiecej
|
#4049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tego wstawienia do wanny dziecka w kombinezonie to się uśmiałam Cytat:
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak zaczęłam opowiadać mężowi o tym, to ten mi gada oooo zapowiada się ciekawie mów, mów głupol jeden hahaha Dzisiaj jak wstałam rano, to mówię mężowi, ale mi się głupoty śniły. On mi mówi, że jemu też i opowiada mi swój sen. A ja mu mówię swój noo cóż moim krabem go przebiłam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

. Ale do mojej mamy jeszcze duuuużo mi brakuje,a podobno moja babcia robiła rewelacyjne drożdżowe
bo miałam faze na chałkę z masłem cały czas i zamiast jeść tą chemiczną sklepową puchową sama zaczęłam robić w maszynie ale smakuje jak ciasto drożdżowe ale zdrowsze i tak 

.

heeh
. Jogurtów nigdy nie lubiłam i nie jadam. Jedynie kefirek/zsiadłe mleko lubię