|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasmin - zbiorczy
a co to za przedziały?? To wiek ma tu róznice??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Entliczek, pentliczek,... na kogo wypadnie ... Miejmy nadzieję, że nie na Ciebie ...
Ja tam bym wolała nie ryzykować.
#723 |
Zakorzenienie
|
Dobór tabletek napewno uzalezniony jest od wieku pacjentki, niekoniecznie to co dobre dla 17latki będzie odpowiadało 38latce z trójka dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
no tak. to prawda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
A czy ja wam kazałam je odstawić?
Nieeeee napisałam tylko jakich problemów narobiły mi i nie tylko mi te pigułki. juz wiecej nic złego na ich temat nie napisze. Yasmin to najcudowniejsze pigułki nowej generacji, po których się nie tyje i nie ma żadnych skutków ubocznych. Są idealne dla młodych dziewcząt.... Tak lepiej?
#726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz biorę ostatnie opakowanie Yasmin. Pewnie zrobię sobie przerwę i zacznę brać nowe tabletki. Albo w ogóle ![]() ![]()
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Velvet czekamy na relacje w takim razie
![]() Oby było wszytsko dobrze. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Ja również biorę juz ostatnie opakowanie i jak skonczę, to napiszę czy wystąpiły jakieś skutki
![]()
![]() |
#729 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Yasmine?????
Cytat:
zapomniałam dodać że zdarzyły mi sie delikatne bóle piersi które trwały 3 dni-to wszystko jest do przeżycia.Dziewczyny pożegnajmy sie ze stereotypami że pigułki antykoncepcyjne sa tylko po to aby działały antykoncepcyjnie, jak widać pomagają nam też w innych rzeczach jak i szkodzą. nie ma leku żeby miał tylko pozytywy w sobie ![]() GORĄCO POZDRAWIAM!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Yasmine?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
a u mnie po yasminie libido jest ogromne.. non stop o tym mysle i non stop mogłabym to robic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za odpowiedz.
dziewcyzny a czy yasmin sa tez refundowane jak np cypres diane itd ? jestem ciekawa jaka jest róznica w canach ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
nie są. ja za swój place 33zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Wroclawianki, nie wiecie w ktorej aptece mozna kupic Yasmin za mniej niz 38zl?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Przyczajenie
|
wiesz co ja za yasmin płace 44 zł w prywatnej aptece a w nieprywatnej 38 zł chyba jetem za głupia na te ceny bo za każdym razem kiedy pytam cena jest inna POZDRAWIAM
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
To może i ja się wypowiem... biore Yasmin jakoś 2 lata...wcześniej brałam Minisiston-też miał małą dawkę hormonów, w tamtych czasach najmniejszą z tabletek anty dostępnych u nas, Minisiston świetnie mi służył,zero skutków uboczynych w trakcie brania, podobnie mam z Yasmin...cera się poprawiła ale nie wiem czy to zasługatych tabletek,plecy i dekold-czyste jak łza bez trądziku. Okres słaby i bezbolesny,jakby go nie było
![]()
#739 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny!!!!Witam jestem na Wizz poraz pierwszy, bardzo fajne forum..... Słuchajcie mam kilka pytanek, może któraś zna odpowiedz.....Biorę Yasmin od 2 lat, dla mnie sa super, nareszcie włosy sie nie przetłuszczają,nie tyje po nich, minus że trochu kosztują (u mnie w Kętrzynie 44.50 za opakowanie)....Teraz pytanka, chcę odstawić tabsy (ostatnie opakowanie planuję wziąść w listopadzie), bo chcemy starać sie o drugiego dzidziusia, jak myślicie ile sobie zrobić przerwy po odstawieniu???Pytałam mojego Gina, powiedział, że bez problemu odstawiam i mozemy działac....Tak, tylko ja sie boje coby nie było niespodzianek typu bliźnięta. Przed pierwszą ciążą brałam CILEST(6lat)potem zrobiłam przerwę 3miesiące i zaszłam w ciążę, tylko słyszałam że po YASMIN lubią się"robić niespodzianki",wiecie coś na ten temat???Będę wdzięczna za jakieś wieści, pozdrawiam serdecznie
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Przyczajenie
|
moim zdaniem takie działanie w kierunku ciąży zaraz po odstawieniu tabletek jest niepoważne, nieszkodzi że sie pigułek nie bierze ale organizm pracuje nadal pod dyktando ich działania i potrzebuje czasu aby wszystko sie unormowało, bo organizm ma swój zegareczek jak chce to tak tyka. oczywiście ja nie podejmowała bym takiego ryzyka, bo faktycznie jak ty mówisz może być niespodzianka nawet ta nie miła. uważam że trzy miesiące to jest minimum które musisz odczekać. a pani doktor to chyba nie jest zorientowana, bo o ile sie nie myle to chyba w ulotce pisze żeby odczekać te 3 miechy, a i odrazu przypominam jeśli planujesz bobaska to nawet pół roku wcześniej bierze sie kwas foliowy w tabletkach lub naturalnie zawarty-pamiętam to ze szkoły, wtedy płód rozwija sie lepiej
![]() POZDRAWIAM |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
Ewdan
No cóż, mnie się wydaje że jednak lekarz jest lepiej zorientowany od przeciętnej forowiczki, tak więc nie rozumiem czemu my - niewykształcone medycznie przeciętne dziewczyny - mamy polemizować lub podważać zdanie lekarza... Taka jest moja opinia ![]() Co do ceny, którą płacisz za te tabletki - hmmm ![]() ![]()
#742 |
Zakorzenienie
|
rany boskie, a ja za swój zapłaciłam 43 zł
![]() ![]()
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
Witaj w klubie... na dodatek zastnawiam się czy je zacząć brać bo boję się panicznie wysypu pryszczy po odstawieniu. dodam, ze kupiłam od razu 3 opakowania.
![]()
#744 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Przyczajenie
|
hej dzieki za odpowiedz, cóż zasiegnełam opinii innego lekarza w nurtującej mnie kwestii i powiedział mi że Yasmin to są "najnoweszej generacji tabsy" i nie trzeba odtruwać organizmu....Ja jednak bede robiła przerwe,tak jak zrobiłam to po CILESTACH..Moja pierwsza ciąża była swiadomym wyborem, poprzedzona "przygotowaniami" druga tez bedzie taka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Przyczajenie
|
Hej KSYLWIA!!!! Każde pigułki robią"coś" po odstawieniu..... Ja po CILESTACH miałam troszku problemów z cerą i włosami po ich odstawieniu, unormowało sie wszystko po ok 2 miesiącach...Nie wiem jak bedzie po Yasmin???Wszystko przede mna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
No tak tylko nie chce wysypu tuz przed weselem
![]()
#748 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem skąd te plotki o wysypie pryszczy. Jeśli kogoś to spotkało to nie znaczy, że jest to jakaś reguła. Raz odstawiałam i było wszystko w porządku.
#749 |
Zadomowienie
|
Plotki nie plotki - ja mam informację od mojego dermatologa - oczywiście on zna sytuację tylko z jednej strony. Przychodzą do niego dziewczyny tylko z wysypem - te z gładką buźką nawet o tym nie myślą.
Podał kilka przykładów dziewczyn, które nie pomyślały i odstawiły tabsy na miesiąc przed ślubem no i w dniu ślubu była tragedia i łzy.
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.