Yasmin / Midiana / Asubtela / Lesine / Vibin - wątek zbiorczy! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-20, 21:08   #691
eklerka
Zakorzenienie

Dot.: Yasmin - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
...
A dodam ze cere miałam zawsze jak niemowlak. 1krosta na miesiac przed okresem i tyle.

Taaa zyłki tez mi wylazły na wierzch. A później zaczęły pękać

Ciekawa jestem skąd sie biorą teksty ze Yasmin to jest najcudowniejszy lek jaki wymyślili i po nim nie ma żadnych skutków ubocznych, nie wcale nie ma.
I wogóle nie mam po nim 5torbieli na jajniku
Wklejałam gdzieś linka (tu albo w drugim wątku o tabletkach), że wszystkie tabletki antykoncepcyjne zwiększają ciśnienie krwi, ale tylko yasmin dodatkowo odwadnia i dlatego lek ten jest tak niebezpieczny, (zagranicą wycofany ze względu na dużą śmiertelność).

Wchodzi taka osóbka na wagę i wydaje jej się że chudnie, a tu tylko jest odwodniona. Do tego zwiększenie cisnienia krwi i ...

Tu producent sam przyznaje, że lek odwadnia, "pięknie" się reklamując (i rozsyłając ludziom spam ):
https://poczta.wp.pl/uwierzytelniani...C&ticaid=147fd

eklerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-20, 21:18   #692
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

mi Yasmin fantastycznie wyleczył cerę teraz mam wręcz idealna, jesli chodzi o brak pryszczy i nawilżenie (wczesniej miałam dość tłusta i brzydko sie swieciła)

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-20, 21:20   #693
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
mi Yasmin fantastycznie wyleczył cerę teraz mam wręcz idealna, jesli chodzi o brak pryszczy i nawilżenie (wczesniej miałam dość tłusta i brzydko sie swieciła)

no własnie mam nadzieję, że na mnie też tak podziała ale nie dowiem się, póki się nie przekonam na własnej skórze
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-20, 21:24   #694
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no własnie mam nadzieję, że na mnie też tak podziała ale nie dowiem się, póki się nie przekonam na własnej skórze
ja sie bardzo szybko przekonalam. teraz nie mam wcale ani jendek krostki (a miałam cale czoło, brodę w takich malutkich ktrostkach). teraz tylko czasami mi jakis pojedynczy skubaniec wyskoczy np. przed okresem, albo jak sie przeziębię

Stary 2007-09-20, 21:40   #695
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja sie bardzo szybko przekonalam. teraz nie mam wcale ani jendek krostki (a miałam cale czoło, brodę w takich malutkich ktrostkach). teraz tylko czasami mi jakis pojedynczy skubaniec wyskoczy np. przed okresem, albo jak sie przeziębię
no mnie wysypuje coraz częsciej na policzkach czyli tam gdzie najbardziej widać ....tyle lat leczyłam się u dermatologów, wydałam fortunę na leki i wizyty a pomogły mo dopiero tabletki anty. ale po 3 latach potanowiłam przerwać, miałam nadzieję, że trądzik nie wróci a tu lipa Na początku nie było tak źle ale teraz jest coraz gorzej No i jeszvze ten nieregularny cykl od odstawienia tebletek nie chce się unormować a to już trwa od grudnia . No i oczywiście efekt anty też jest wazny
Stary 2007-09-20, 21:41   #696
eklerka
Zakorzenienie

Jeszcze jeden link, o skutkach ubocznych: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3186736&start=120
(Myślę, że warto przeczytać. Wypowiadaja się osoby, które miały np. problemy z oddychaniem, albo wylądowały w szpitalu).

Ale co tam. 5 kilo mniej i ładna cera (do czasu) zrekompensuje zagrożenie życia.

Stary 2007-09-20, 21:59   #697
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eklerka Pokaż wiadomość
Tu producent sam przyznaje, że lek odwadnia, "pięknie" się reklamując (i rozsyłając ludziom spam ):
https://poczta.wp.pl/uwierzytelniani...C&ticaid=147fd
hehe no proszę jaki cudowny!
Tylko ja jakoś wybrzydzam i pół roku próbuje wyjść na prostą po stosowaniu Yasminu. Jak brałam tez był 'cudowny' gorzej jak odstawiłam hehe.

Eklerko ja jestem zywym na szczescie świadkiem i testerem tego co robi jaśmin. Zreszta pisałam tu już o tym chyba.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-20, 22:03   #698
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Jeszcze jeden link, o skutkach ubocznych: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3186736&start=120
(Myślę, że warto przeczytać. Wypowiadaja się osoby, które miały np. problemy z oddychaniem, albo wylądowały w szpitalu).

Ale co tam. 5 kilo mniej i ładna cera (do czasu) zrekompensuje zagrożenie życia.
jeszcze nie słyszałam o tabletkach anty które nie mają skutków ubocznych. to jest ingerencja w hormonty więc teoretycznie każdy z nich może spowodować zagrożenie- większe lub mniejsze. ale nie popadajmy w skrajności
Stary 2007-09-20, 22:15   #699
eklerka
Zakorzenienie

Ale ja nie piszę, że wszystkie tabletki są złe. (Maja skutki uboczne, ale rozumiem, że obawa przed ciążą może to rekompensować). Dziwi mnie tylko wybór Yasminu, skoro tyle osób opisuje swoje problemy po dłuższym stosowaniu, albo w przypadku odstawienia.

Stary 2007-09-20, 22:29   #700
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie słyszałam o tabletkach anty które nie mają skutków ubocznych.
to jest oczywiste.
Brałam w swoim zyciu 5 czy 6 różnych piguł. I żadne nie narobiły mi takich problemów jak Yasmin. Gdybym ich nie odstawiła to już do was bym nie pisała. Spod ziemi sie nie da
Stary 2007-09-21, 06:01   #701
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem jakie jeszcze inne tabsy mogłabym brać, które mają niską zawartośc hormonów a działają na cerę (poza jeanine)....;/, dlatego skłaniam się ku Yasmin
Przecież yasmin mają wysoką zawartość hormonów. Może tobie chodzi o yasminelle, które mają niską zawartość.

Cytat:

Głównie chodzi chyba o antykoncepcję i zmniejszenie bólów miesiączkowych . Nie sądzę by ktoś brał tabletki dla zrzucenia kilogramów lub dla ładnej cery . Są na to inne sposoby i normalny ginekolog nie przepisze tabletek tylko dlatego, że ktoś chce się pozbyć pryszczy .
Co do tego linka, to już się wypowiadałam. To link do forum, gdzie wypowiadają się osoby całkowicie anonimowe, może nawet "konkurencja" . To nie są opinie lekarzy w każdym razie...

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 08:47   #702
ksylwia
Zadomowienie

Madzialenka zazdroszczę, ale jak było po odstawieniu yasmin? Czy cały czas używasz? Ja obawiam się reakcji PO odstawieniu - nie w trakcie. Co do podnisienia ciśnienia krwi to nawet by mi się przydało bo mam 60-80 -czyli ledwo żyje
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 08:50   #703
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Madzialenka zazdroszczę, ale jak było po odstawieniu yasmin? Czy cały czas używasz? Ja obawiam się reakcji PO odstawieniu - nie w trakcie. Co do podnisienia ciśnienia krwi to nawet by mi się przydało bo mam 60-80 -czyli ledwo żyje
Jak narazie biorę juz 10 miesięcy i nie odstwiłam jeszcze

Stary 2007-09-21, 09:16   #704
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Przecież yasmin mają wysoką zawartość hormonów. Może tobie chodzi o yasminelle, które mają niską zawartość.

Głównie chodzi chyba o antykoncepcję i zmniejszenie bólów miesiączkowych . Nie sądzę by ktoś brał tabletki dla zrzucenia kilogramów lub dla ładnej cery . Są na to inne sposoby i normalny ginekolog nie przepisze tabletek tylko dlatego, że ktoś chce się pozbyć pryszczy .
chodziło mi o to że mają mniej niż diane a mają- niewiele ale mają mniej. a jesli chodzi o poprawianie stanu skóry to bardzo wiele dziewczyn bierze tabletki własnie w tym celu lub w innych celach leczniczych nie tylko antykoncepcyjnych.
Stary 2007-09-21, 09:20   #705
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
chodziło mi o to że mają mniej niż diane a mają- niewiele ale mają mniej. a jesli chodzi o poprawianie stanu skóry to bardzo wiele dziewczyn bierze tabletki własnie w tym celu lub w innych celach leczniczych nie tylko antykoncepcyjnych.
zgadzam sie .

ponadto pomiedzy yasmin a yasminelle jest niewielka roznica. yasmin (etynyloestradiol 0,03 mg + drospirenon 3,00 mg), yasminellle (etynyloestradiol 0,02 mg + drospirenon 3,00 mg).
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 09:26   #706
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez AaniaA Pokaż wiadomość
zgadzam sie .

ponadto pomiedzy yasmin a yasminelle jest niewielka roznica. yasmin (etynyloestradiol 0,03 mg + drospirenon 3,00 mg), yasminellle (etynyloestradiol 0,02 mg + drospirenon 3,00 mg).

ale z tego co tutaj na wizażu wyczytałam to Yasmin lepiej działają na cerę niż Yasminelle. Jeśli już mam się faszerować tabletkami to chciałabym, żeby właśnie też zadziałały na moje pryszcze . Brałam już Cilest, Diane i Jeanine. wiadomo-diane nie można brać za długo. a ciles mi nie służył. Pozostaje jeszcze Jeanine. zdaje się, że mają podobny skład do Yasmin. No cóz, zobaczymy co mi gin powie
Stary 2007-09-21, 09:27   #707
AaniaA
Zakorzenienie

jesli chodzi o pozbycie sie syfow to na mnie yasmin nie dzialaja rewelacyjnie .
Stary 2007-09-21, 09:31   #708
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
jesli chodzi o pozbycie sie syfow to na mnie yasmin nie dzialaja rewelacyjnie .

hmmmm tak sobie myślę, że skoro jeanine na mnie działały to te tez może podziałają
Stary 2007-09-21, 16:24   #709
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Moim zdaniem jest to głupota, ginekolog który wypisuje tabletki antykoncepcyjne na pryszcze jest jakiś niekompetentny. Miałam problemy z syfami i wyleczyłam je maściami z apteki. Jestem pewna, że moja gin. nigdy by się nie zgodziła na taką "kurację" mając na względzie zdrowie pacjentki!

Stary 2007-09-21, 17:16   #710
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam, wiem ze napewo jest tu napisane ale niestety nie mam czasu czytac. Pani dokor(jutro) chce mi przepisac Yasmin ,dotychczas biore cyprest, i jak na razie nieprztyłam a obawiam ie ze po asmin moge przytyc:| -z wdzo przytyłyśćie? a może dwrotnie?

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 18:01   #711
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Moim zdaniem jest to głupota, ginekolog który wypisuje tabletki antykoncepcyjne na pryszcze jest jakiś niekompetentny. Miałam problemy z syfami i wyleczyłam je maściami z apteki. Jestem pewna, że moja gin. nigdy by się nie zgodziła na taką "kurację" mając na względzie zdrowie pacjentki!

widocznie nie miałaś dużych problemów z cerą. ja walczyłam maściami, antybiotykami i w ogole wszystkim czym się dało i to wcale nie pomagało. a ginekolog nie przepisuje tego ot tak sobie, tabletki to ostateczność. poza tym nie chodzi mi tylko o efekt dermatologiczny- o antykoncepcję też.
Stary 2007-09-21, 18:17   #712
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
widocznie nie miałaś dużych problemów z cerą. ja walczyłam maściami, antybiotykami i w ogole wszystkim czym się dało i to wcale nie pomagało. a ginekolog nie przepisuje tego ot tak sobie, tabletki to ostateczność. poza tym nie chodzi mi tylko o efekt dermatologiczny- o antykoncepcję też.
Nie napisałaś, że chodzi ci jeszcze o antykoncepcję. Nie przepisuje się tabletek TYLKO na problemy z cerą - to absurd moim zdaniem. Tabletki antykoncepcyjne służą do antykoncepcji lub regulacji okresu, a rozwiązywanie problemów z cerą to dodatkowy bonus. Przecież i tak po odstawieniu będą nawroty.
I miałam spore problemy z cerą, chodziłam z tym do deramtologa. Brałam antybiotyki, maści i tabletki i jakoś sobie poradziłam. Tabletki które są bezpieczne dla mojego organizmu nadal biorę, żeby podtrzymać efekt.

Stary 2007-09-21, 18:20   #713
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Nie napisałaś, że chodzi ci jeszcze o antykoncepcję. Nie przepisuje się tabletek TYLKO na problemy z cerą - to absurd moim zdaniem. Tabletki antykoncepcyjne służą do antykoncepcji lub regulacji okresu, a rozwiązywanie problemów z cerą to dodatkowy bonus. Przecież i tak po odstawieniu będą nawroty.
I miałam spore problemy z cerą, chodziłam z tym do deramtologa. Brałam antybiotyki, maści i tabletki i jakoś sobie poradziłam. Tabletki które są bezpieczne dla mojego organizmu nadal biorę, żeby podtrzymać efekt.
napisałam-kilka postów wcześniej-wczoraj zdaje się Ja walczę z trądzikiem już jakies 10 lat i wypróbowałam już dziesiątki specyfików. wszystko pomagało tylko na chwilę-na miesiąc, dwa-potem od początku było to samo
Stary 2007-09-21, 19:57   #714
MyDestiny
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Witam, wiem ze napewo jest tu napisane ale niestety nie mam czasu czytac. Pani dokor(jutro) chce mi przepisac Yasmin ,dotychczas biore cyprest, i jak na razie nieprztyłam a obawiam ie ze po asmin moge przytyc:| -z wdzo przytyłyśćie? a może dwrotnie?
Yasmin bralam przez 7 miesiecy, nie przytylam, nie schudlam
MyDestiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 20:06   #715
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
po raz kolejny zgadzam sie .

Cytat:

Velvet Acid Kitty
no to tylko pozazdroscic, ze udalo Ci sie wygrac walke z tradzikiem. jednak nie wszyscy sa takimi szczesliwcami jak Ty.
Stary 2007-09-21, 20:14   #716
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

Velvet Acid Kitty no to tylko pozazdroscic, ze udalo Ci sie wygrac walke z tradzikiem. jednak nie wszyscy sa takimi szczesliwcami jak Ty.
no dokładnie teraz ja zgadzam się z Tobą hehe
Stary 2007-09-21, 20:50   #717
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
...
To link do forum, gdzie wypowiadają się osoby całkowicie anonimowe, może nawet "konkurencja" . To nie są opinie lekarzy w każdym razie...
Froggie i jej koleżanki też są z konkurencji? Taka spiskowa teoria dziejów?

Ja myślę, że yasmin może mieć działanie podobne do słońca. Jak się człowiek opala, to skóra robi się gruba, twarda i pryszcze zostaja pod spodem. Jak podrażienie słońcem mija - wychodzą ze zdwojoną siłą. Może dlatego Froggie pisze o strasznych gulach i bliznach po odstawieniu.

Mam prośbę tylko o jedno. Jak yasmin zostanie na Was przetestowany, to te osoby, które brały go przez conajmniej 6 miesiecy i odstawiły niech się podzielą swoimi wrażeniami i opiszą, czy mają jakieś dolegliwości. (Można też opiasać np. przypadki koleżanek, które są w szpitalu).

Stary 2007-09-21, 21:43   #718
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Froggie i jej koleżanki też są z konkurencji? Taka spiskowa teoria dziejów?
na to wygląda
Stary 2007-09-21, 21:47   #719
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wiecie, tylko ze jest tak, ze co działa na jednego na drugiego nie musi. Dobrze dobrane tabletki to sukces... każdy jest inny. nie mozna mówic ze ty miałas takie objawy to ja tez je bede miała. Poczytajcie forum. Ile osób tyle opinni. ja jestem bardzo z niego zadwolona. moja wspólokatorka ze studiów tez. mam tez kolazanke która brała je rok. potem zrobiła przerwe i tez zero skutków ubocznych.

Stary 2007-09-21, 22:01   #720
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Po Yasmin cera zdecydowanie się poprawiła, po odstawieniu (po moze ok.4latach) Logestu dostałam masakrycznej pryszczycy
Nie brałam tabletek przez 3 miesiące.
Teraz zaczynam 2 opakowanie Yasmin i poki co sobie chwale.
AAAaaaa i jestem z tego przedziału wiekowego 25+

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości