|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
Przyjdzie ws tawi i bedzie dobrze ![]()
![]() |
#992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#993 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A, u nas ciągle sypią solą i jeździ pług, choćby się chciało, to białej drogi nie uwidzisz, chyba, że w nocy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie!
![]() Tak jak pisałam w III części naszego wątku nie udzielam się, ale jestem z Wami na bieżąco. Może teraz wbiję się w wątek na forum bo mam już dość samotności- tż po swojej pracy jeździ remontować mieszkanie pod wynajem, wraca około godz. 22 a jak sama od rana do wieczora siedzę w domu już od września ![]() Przez to siedzenie w domu mam już prawie całą wyprawkę dla synka i dla siebie - wszystko zamówiłam na allegro ![]() ![]() W czwartek o 18 idziemy z tż zobaczyć nasze maleństwo - już nie mogę się doczekać ![]() W zeszły czwartek miałam wizytę u mojego gina i troszkę pani lekarz mnie podłamała i wydaje mi się że przesadza w tym co mówi- otóż przed ciążą przy wzroscie 173 cm ważyłam 51 kg. W ciąży zaczęłam tyć jakoś od początku sierpnia i teraz ważę 59,5 kg. Jak dla mnie po przeczytaniu mądrych poradników, to dziewczyny z niedowagą przed ciążą mogą nawet przytyć do 15 kg, czy się mylę? ![]() ![]() Co do wątku butów zimowych to ja niedawno zakupiłam botki/traperki Lasockiego w CCC - bardzo fajne jak dla mnie na zimę bo są na płaskiej podeszwie i wysokie, więc mam nadzieje że jak spadnie śnieg to nóżka mi nie zmarznie ![]() Cytat:
![]() Wcześniej chcieliśmy adamex pajero i oglądaliśmy go w sklepie i do naszego wzrostu był w sam raz. Ale jak zobaczyłam camarelo to chcę tylko jego ![]()
![]() |
#996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noo teraz w ch kicha jest, masakra. A w weekendy to już w ogóle... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Elena kupiłam sobie te Propolki, pycha ![]()
![]() |
#997 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam sprawdzoną miksturę na bolące gardło: 1 cebulę pokroić w kostkę 2-3 ząbki czosnku posiekać sok wyciśnięty z połówki cytryny 2-3 łyżki miodu Wszystkie składniki wrzucić do słoika, wymieszać i odstawić na noc. Pić sok 2 łyżeczki 2x dziennie- pomogło mi już kilka razy ![]()
![]() |
#998 |
Rozeznanie
|
Lucy trzymam mocno kciuki żeby w szpitalu szybko postawili Cię na nogi☺pisz co i jak jak tylko będziesz mogła.
Czyli są jednak jakieś różnice w konstrukcji tych wózków, sprzedawca mówił ze nie. A fotelik do autka jaki, dedykowany czy z A testami? Ja chciałam maxi cosi, ale te nie mają pokrowca, tak się zastanawiam czy okrycie kocyki wystarczy? Położna mówiła, że można sobie wybrać dowolną, tzn nie musi być z przychodni. Ja rodzinnego mam w innym miejscu, giną w innym, położna w innym, a dzidzia jeszcze nie wiem gdzie będzie zapisana. Są to niezależne instytucje. Po ślubie jest już Ania z Mariuszem.
#999 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Później nic nie miałam, ale nie zdarzyło się, żeby pampers przemókł. W większym łóżeczku mam materac z pokrowcem nieprzemakalnym i po prostu go prałam w razie awarii (schnie w godzinę dosłownie). Młodszy póki co nie ma takich sprzętów. Ale niestety śpi w pampersie ![]() ![]() Cytat:
![]() A Ty się nie wkurzaj, tylko doceniaj lenistwo! Więcej się nie powtórz ![]() Cytat:
Jeszcze się nie chwaliłam, ale dzisiaj zaczynam 31 tc ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Rozeznanie
|
Na gardło tez mi gin polecił tamtym, albo Prenalen to jest specjalnie dla ciężarnych.
Wózki camarelo są wysokie właśnie. Inne upatruje w necie na żywo okazały się za niskie a ja nie chce wyglądać i czuć się jakbym pchala wózek dla lalek. Adamex tez jest wysoki, tylko cena większą. Mnie kusi camarelo sevilla bo ma bardziej zabudowana budkę i podnoszenie przy okrycie gondoli, tak że nic tam nie zawieje. Inne tego producenta mają mniej zabudowane.
#1001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- My może w końcu w tym tyg zamówiny wózek. Prawdopodobnie - na 98% - Recaro Citylife. Myślę jeszcze nad kolorem budki (reszta jest czarna)...
![]() |
#1002 |
perfumoholiczka
|
Ja mam 13kg na plusie, a zaczynałam z wagą 95 kg...
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
Hejo 😊 potem poczytam co u Was 😊 jeszcze jak byliśmy u brata to zadzwonił gin ze głupio mu ze mi obiecał ta wizyte a teraz odmówił i ze jak dam radę to żebym przyjechała na 15.30. No to byłam 😊 to nie tak ze nie zapisują na kolejna. Tylko jak ostatnio bylam to poloznej juz nie bylo i jak dzwoniłam na drugi dzień to nie bylo terminow na 23. Polozna mu rejestruje od 15 lub 16 a on w ten sam dzień rano wie czy da rade byc wczesniej i przyjac więcej pacjentek i wtedy przyjmuje te nadprogramowe. Tym razem juz nie bylo problemu się zapisać i kolejna wizyte mam 21 grudnia na 16. Morfologia sie deko poprawiła, cukier ok. Na kolejną wizytę mam zrobić coombsa i cos tam z wątrobowych. Dziec sobie fajnie rośnie. Dzisiaj 26t0 a wazy ok 1200. Rośnie na ok 4kg. Ciśnienie ok, waga stoi w miejscu. Zdjęcia ładnego nie mam bo przyklejony buźka do lozyska. Na kolejnej wizycie zrobi mi to ostatnie ważne usg.
Aaa i mówił ze mam bardzo długa szyjkę i macice powiększona jak na bliźniaki i zartowal ze musi poszukać czy drugie dziecię sie gdzieś nie chowa 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aaa to jednak się pospieszyli? Czytałam 2 miesiące temu na stronie fb rolnika,że są zaręczeni i będzie ślub, ale nie myślałam,że tak szybko ![]()
![]() |
#1005 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja popatrzyłam na moje wyniki i wszystko ok, tylko w moczu glukoza!!!! no masakra, nigdy nie miałam. Niby mało i to norma w ciąży, ale jakoś mnie to zmartwiło...
![]() |
#1007 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to w ogóle super ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() chodziła za mną drożdżówka cały dzień i po co mi to było, upiekłam i zjadłam 4 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jutro cos zrobie ![]()
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
aga ale duży
![]() ![]() Motyl powtórz badanko moczu wiesz jak to z nim bywa i nie smutaj na pewno to nic poważnego ![]()
#1011 |
Zakorzenienie
|
Aga duzy dziec sie szykuje :-D
#1012 |
Zakorzenienie
|
Halo.
Żeście znow poszalały. Z tego co pamietam ![]() Kaaasi auto jest ![]() Ceratki nie kupuje pod materac. Przy poli miałam ale nigdy sie nie przydała. Dopiero jak większa była zdarzyło sie pampersa przesilac. Teraz bede używać podkłady jednorazowe na takie okazje jeśli sie okażą potrzebne (lubię je miec bo kładę dziecko bez pieluchy w domu na dywanie i tak sobie leży i wietrzy pupę i bie martwię sieni dywan ![]() Ja piorę w styczniu, ale j mam tp dopiero na polowe lutego. Pamiętajcie dziewczyny zeby odpowiednio zabezpieczyć te ciuszki przed kurzem i roztoczani jeśli pierzecie znacznie wczesniesniej ![]() Motyl wlasnie chyba nie sztyblety bo sztublety takie bardziej dopasowane i krótsze? Nie wiem ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
No duży duży 😊 ale się nie stresam bo po pierwsze może zwolnic i nie dobić do tych 4kg a po drugie to pierwsze dziecko dalam rade 4020 więc i teraz sobie poradzę 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie maly rosnie ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Ja uwielbiam syrop z cebuli ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Raczkowanie
|
ja też się zastanawiam nad wózkiem podoba mi się edrema impulse na żywo sliczny i jeszcze adamex pajero ale ten tylko na necie widziałam, juz nie mogę sie doczekać kiedy pokaże je tż.
agaczilla21 duży dzidziuś rośnie, mój ważył niecałe 900 w 26 tyg. ciekawe ile teraz. ja się strasznie martwię czy moja dzidzia prawidłowo rośnie, bo ja mam sporą niedowagę i jeszcze w 3 miesiącu zaliczyłam spory spadek wagi teraz nadrabiam jak tak was czytam, to jestem przerażona,że wy już wszystko macie a ja mam tylko parę ciuszków i chyba łóżeczko (stoi u nas na strychu ale to łóżeczko brata męża ![]() no i tęskni mi się za mężem jest na szkoleniu już 3 tydzień i jeszcze będzie do 1 grudnia, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() długo się szkoli, mój w grudniu na tydzień i nie wiem jak to będzie, podejrzewam, że będę przepuszczać wypłatę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
Renatka ja mam spora nadwagę i pilnuje co jem żeby nie przytyć..mam kg mniej niż przed ciaza a jeszcze wody, łożysko i dziec...no i powiekszona macica wiec jestem zadowolona. Po porodzie jak tylko dojde do siebie to się ostro biorę 😊 jak Bóg pozwoli, bedzie ochota i zdrowie to w czwartą ciaze chciałabym zajść jak juz uda mi sie dojść do ludzkiej wagi. Zazdroszczę wszystkim typowo ciążowych brzuszków bo sama takiego nigdy nie miałam...
Co do męża...wiem co to tęsknić bo po 3 tyg siedzę sama z dziećmi a M w pracy... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 |
Zadomowienie
|
Marcia właśnie na fb pisałam z koleżanką ze studiów ma 8 miesięczna córeczkę i tak jak Ty nie poznała w ciazy płci i mieli niespodziankę przy porodzie
![]()
#1019 |
Rozeznanie
|
Podziwiam dziewczyny za cierpliwość w rozlace z Tż,tyle czasu osobno. Mnie dobijalo, jak jeszcze nie byłam na l4 ze niby mieszkaliśmy w jednym domu, a widzieliśmy się tylko 1,5 dnia w tygodniu,no i po 4 godz w nocy jak wracał z pracy, a ja spalam. Teraz nadrabiamy i wkoncu się mężem mogę nacieszyć.
Gratuluję sporej pociechy, super ze jednak się opamiętal doktorek i masz same dobre wieści, oby tak dalej. Ci do wyboru położnej to wpisałam w sieci położna środowiskowa w mojej miejscowości. Wyskoczyła jakaś przychodnia z samymi położnych i się zapisalam. Wszystko u nich jest w ramach NFZ. Mysle ze przed wyborem warto się zastanowić czy się chce żeby ona faktycznie się opiekowała matka, a potem i dzieckiem, czy tylko odbebnic obowiązek, na zasadzie podpisania jej ze odbyły się wizyty. Choc nie wiem czy taki naprawdę jest. Pani wspomniała jedynie ze jeżeli chce u nich być to musze się pilnować, żeby z przychodni gdzie mam rodzinnego nie podsunął mi podstępem deklaracji do wyboru położnej. Podobno potrafią naciągnąć ze musi być tam gdzie rodzinny bo to są dla nich pieniądze z NFZ, a potem tylko żądają podpisania papierka ze była na wizytach. Osobiście chce żeby po porodzie była u nas, zważy dziecko, sprawdzi czy wszystko ok, w razie czego coś podpowie. Mam nadzieje w ze w miarę zrozumiałe napisałam 😁
#1020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli teraz jesz zdrowo to dzidziuś na pewno rosnie jak trzeba wiec nic sie nie martw ![]() ![]() 1 grudnia juz tuż tuż! Szybko zleci ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.