Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-23, 15:15   #991
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Wkurzył mnie tż
Bo mu napisałam ze juz nie wstawię kolejnego prania bo musze poleżeć tu mi odp ze się nie szanuje i czy nie pamiętam ze.mam dziecko w sobie .... ze mam.cały dzień leżeć i odpoczywać

No kurde jak czuje ze jestem zmęczona to rzucam wszystko i leżę przecież. ..

Eh ; (

Będzie mi tu poczucie winy robił
Martwi siee :-* dobrze ze nie powiedzial ze masz robic pranie bo ciaza to nie choroba :-P :-P
Przyjdzie ws tawi i bedzie dobrze wazne ze sie martwi i mysli o takich rzeczach:-*
Stary 2015-11-23, 15:27   #992
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne

Kurcze miałam wstawić drugie pranie ale nie mam już siły

Tż wstawi jak wróci z pracy
Bo ja mam pralnie dwa piętra w dół kolo piwnicy i trzeba z tym chodzić. A mokre pranie troszkę waży

Oglądam porody i dziecko strasznie płakało aż mi Mia skakala
Oglądałam końcówkę i się pobeczałam
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:46   #993
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
na szybki poród nie liczę, ale nerwów by to trochę przysporzyło... wtedy o 5 rano sąsiedzi nas obudzili, że musimy się wspólnie zebrać i odśnieżyć do głównej ulicy, bo główną powinni odkopać dość szybko, ale te boczne to już inna bajka... kilka godzin to trwało :/ więc w razie czego, to nie uśmiecha mi się ani iść w śniegu po pas do głównej, ani odśnieżać
Koleżanka była u mnie na plotach

A, u nas ciągle sypią solą i jeździ pług, choćby się chciało, to białej drogi nie uwidzisz, chyba, że w nocy ale nie ma tyle śniegu, żeby aż odśnieżać trzeba było, bo tiry moment to rozjadą

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Ja stosowalam 2 razy w ciąży tantum verde polecił mi go ginekolog i moja pani dr pierwszego kontaktu ale ten w sprayu szybko pomógł

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

A u nas śnieg rano był i się już zmyl ;-)
A ja mama byłam na zdjęcie gipsu wszystko pięknie się zroslo ma miesiąc zwolnienia i ma ćwiczyć rękę i będzie ok mówi ze musi być sprawna do lutego żeby mi przy Małym pomoc mamie ściągał gips hirurg ortopeda co w międzyczasie przyjmuje z wypadków i pan przyszedł i mi pokazuje że właśnie palca złamał i ze scielo mu opuszek i tak mi macha przed nosem tym krwawiacym palcem dobrze ze mnie takie rzeczy nie ruszają bo bym padła ram na szczęście jak coś korytarz obok izba przyjęć jest ;-)
O Boże, dla mnie byłoby to za drastyczne , kiedyś mojemu tacie wciągnęło rękę w taka maszynę, co ma piłę, na widok krwi myślałam, ze padnę, tato zemdlał, bo za dużo jej upłynęło, ale skończyło się dobrze- ręka cała, palce uratowali .

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
nie cierpie emu w usa czesto z rana bylo widac laski w pizamie i w emu w rozczochranych wlosach w starbucksie - nienawidze tych butow od tej pory

Ja poki co chodze w takich wiazanych trzewikach ze skory bez ocieplenia. Jak przyjdą mrozy to mam takie lekko powyzej kostki tez skorzane z ociepleniem z ccc z zeszlego roku. Na plaskiej podeswie z obcasem z 2 cm. Takie cos jak uciete troche nad kostką oficerki. Nie wiem jak sie nazywaja takie buty

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Hania pobudka, prosze skopac mame!
Wiem Esor, ze sie martwisz, bo ja tez zachodze w glowe jak mloda sie nie rusza, a doplera nwet nie mam, ale jak serduszko bije to na pewno jest wszystko ok. Po prostu leniuszek Ci sie trafil, jeszcze pewnie inaczej sie przekrecila. Jak sie bardzo denerwujesz to zadwon do gin i niech Cie przyjmie, sprawdzi na usg czy wszystko ok

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Na moja tez slodkie nie dziala. Ale czosnek oj tak
I tak - ja sie klade i robie mocne wdychy az do samego dolu brzucha - na jodze robimy takie cwiczenia oddechowe. Zawsze prawie na to odpowie chociazby małym bulgnieciem

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

No moja to pewnie mial wyjatkową noc ona w nocy mi pije po 300 ml wody.. Nie wiem co jej. Nawet juz na cukier ją badalam kiedys przez to

A 19 to dla mnie fajna godzinka Ale ja lubie wieczorami ciwczyc.
No i to przewaga jedyna krakowa nad innymi miejscami - jest spory wybor zajec dl akobiet w ciazy. No ale macie czyste powietrze - nie mozna miec wszystkiego :P

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Trzymaj sie dzielnie Lucy, zaopiekują sie Tobą Daj znac jak tam jak bedziesz miec szanse i net.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Nadrobilam

Wrocilam z zakupow. Ja pieprze dziewczyny nie nawidze chodzic do galerii handlowych. Alez sie udenerwowalam. Ludzi trylion, parking zawalony, wszyscy sie pchaja.. Tragedia. Leginsow ciazowych i kapci dla Poli brak. Reszte zalatwilam, takze czesc prezentow juz jest. A po przyjsciu zamowilam leginsy ciazowe z all wiec jak przyjda to dam znac jaka jakosc. Kapcie tez. Zdecydowanie wole zakupy online
O to to, nie wiedziałam jak nazwać takie buty - ja mam takie jedne z materiałową wyściółka, a drugie futrzane w środku

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
prać, prać

Ja wróciłam z miasta ze spacerku, a teraz planuję poleżeć, bo plecy bolą coraz bardziej

Kupiłam kombinezon da córci i skarpeteczki
Piękne, a skarpetki wymiatają

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Ooo to super, że zakupy się udałyJa też zawsze frajdę mam wielką i satysfakcję, jak coś fajnego mi się uda w sh upolować Ja stwierdziłam, że zrobię pranie teraz puki jeszcze jestem" na chodzie", bo pranie to nie taki problem ale później prasowanie tego wszystkiego...Zrobię to teraz, puki czuję się na siłach. Ten płyn Dzidziuś z butelki wąchany super ładnie pachnie, ciekawe jakie będą ciuszki w nim wypłukane...

Wczoraj byłam w Rossmanie i kupiłam żel 2w1 do mycia z Babydream, ten duży z pompką - jest w promo za 8,49 bodajże przeceniony z 12,99... i tym sposobem mam wszystkie rzeczy pielegnacyjno- higieniczne, jeszcze tylko Octenisept kupię w aptece... w ogóle już mam wszystko, został mi do kupienia tylko wózek i pościel do łóżeczka...

Dziewczyny a kupujecie coś co się wkłada na materacyk, pod prześcieradło, jakąś ceratkę czy coś takiego co ma ochraniać materac w razie przesikania przez dziecko pieluszki??? Używała któraś czegoś może, coś polecacie?
Nursii, ja miałam takie prześcieradełko z frotte, a pod spodem gumowane, więc nic nie przemakało- przetestowane i sprawdzone. Bardzo wygodne na dodatek, bo z gumką . Teraz tez takie kupię

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
to teściowa wyboru już nie ma tak mam coś takiego na materac, ale mam takie duże prześcieradło jak kupuje się dla starszych osób z jednej strony jakby gumowe z drugiej frote.... jedno dla siebie na noce jak już będziemy oczekiwać na dniach jak wody by odeszły a drugie przetnę na pół i będzie do łóżeczka
Lola wiem 30.11 mam wizytę i 1.12 ruszam z praniem jak nic się nie wydarzy
Nie musisz przecinać, bo są takie prześcieradła do łóżeczek dla dzieci
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 15:50   #994
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Wkurzył mnie tż
Bo mu napisałam ze juz nie wstawię kolejnego prania bo musze poleżeć tu mi odp ze się nie szanuje i czy nie pamiętam ze.mam dziecko w sobie .... ze mam.cały dzień leżeć i odpoczywać

Eh ; (

Paula, nie wkurzaj się na tż- lepiej w tę stronę, niżby miał Cie do roboty gonić
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:16   #995
justkasia
Raczkowanie

Witam wszystkie Mamusie!

Tak jak pisałam w III części naszego wątku nie udzielam się, ale jestem z Wami na bieżąco. Może teraz wbiję się w wątek na forum bo mam już dość samotności- tż po swojej pracy jeździ remontować mieszkanie pod wynajem, wraca około godz. 22 a jak sama od rana do wieczora siedzę w domu już od września

Przez to siedzenie w domu mam już prawie całą wyprawkę dla synka i dla siebie - wszystko zamówiłam na allegro Teraz tylko odbieram paczki od kurierów- dziś np. przyszła wanienka, przewijak, prześcieradełka do łóżeczka, prześcieradełko na przewijak, aspirator do noska, koszule ciążowe, itp. itd.

W czwartek o 18 idziemy z tż zobaczyć nasze maleństwo - już nie mogę się doczekać
W zeszły czwartek miałam wizytę u mojego gina i troszkę pani lekarz mnie podłamała i wydaje mi się że przesadza w tym co mówi- otóż przed ciążą przy wzroscie 173 cm ważyłam 51 kg. W ciąży zaczęłam tyć jakoś od początku sierpnia i teraz ważę 59,5 kg. Jak dla mnie po przeczytaniu mądrych poradników, to dziewczyny z niedowagą przed ciążą mogą nawet przytyć do 15 kg, czy się mylę? Ginka zakazała mi jeść słodycze (fakt jest taki, że przed ciążą słodycze mogły dla mnie nie istnieć, a teraz jem je ale nie w jakiś wielkich ilościach), oraz smażone potrawy

Co do wątku butów zimowych to ja niedawno zakupiłam botki/traperki Lasockiego w CCC - bardzo fajne jak dla mnie na zimę bo są na płaskiej podeszwie i wysokie, więc mam nadzieje że jak spadnie śnieg to nóżka mi nie zmarznie

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
Współczuję problemów z lekarzem, a zwłaszcza stresu i nerwów . No właśnie, nie można sue u niego umawiać z wizyty na wizytę? Sam lekarz sobie prowadzi rejestracje?

Wózek camarelo sevilla albo carera. Jestem bardziej za sevilla, a malz za carera bo w sieci są opinie ze w sevilla są gorsze spacerówki. A to podobno ta sama konstrukcja, tylko detalami się różnią i tapicerka. Czy któraś mamusia testowala lub spotkała się z tymi wózkami? W sieci patrzylismy na inne, na żywo w sklepie okazały się za niskie dla nas, ja 175 wzrostu.

Wizyty położnej są po porodzie 4,ale w praktyce różnie bywa. Z tego co słyszałam to niektóre dają do podpisania papier ze była, a nie jeżdżą. Moja powiedziała ze przyjedzie przed porodem mnie wydrukować bo nie mogę na razie do SR uczęszczać.
Mnie i tż interesuje właśnie wózek camarelo carrera- po prostu zakochałam się w nim i piszesz że są one niskie?? mój tż ma 196 cm wzrostu, hmm :/
Wcześniej chcieliśmy adamex pajero i oglądaliśmy go w sklepie i do naszego wzrostu był w sam raz. Ale jak zobaczyłam camarelo to chcę tylko jego
Stary 2015-11-23, 16:27   #996
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
nie cierpie emu w usa czesto z rana bylo widac laski w pizamie i w emu w rozczochranych wlosach w starbucksie - nienawidze tych butow od tej pory

Ja poki co chodze w takich wiazanych trzewikach ze skory bez ocieplenia. Jak przyjdą mrozy to mam takie lekko powyzej kostki tez skorzane z ociepleniem z ccc z zeszlego roku. Na plaskiej podeswie z obcasem z 2 cm. Takie cos jak uciete troche nad kostką oficerki. Nie wiem jak sie nazywaja takie buty

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Hania pobudka, prosze skopac mame!
Wiem Esor, ze sie martwisz, bo ja tez zachodze w glowe jak mloda sie nie rusza, a doplera nwet nie mam, ale jak serduszko bije to na pewno jest wszystko ok. Po prostu leniuszek Ci sie trafil, jeszcze pewnie inaczej sie przekrecila. Jak sie bardzo denerwujesz to zadwon do gin i niech Cie przyjmie, sprawdzi na usg czy wszystko ok

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Na moja tez slodkie nie dziala. Ale czosnek oj tak
I tak - ja sie klade i robie mocne wdychy az do samego dolu brzucha - na jodze robimy takie cwiczenia oddechowe. Zawsze prawie na to odpowie chociazby małym bulgnieciem

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

No moja to pewnie mial wyjatkową noc ona w nocy mi pije po 300 ml wody.. Nie wiem co jej. Nawet juz na cukier ją badalam kiedys przez to

A 19 to dla mnie fajna godzinka Ale ja lubie wieczorami ciwczyc.
No i to przewaga jedyna krakowa nad innymi miejscami - jest spory wybor zajec dl akobiet w ciazy. No ale macie czyste powietrze - nie mozna miec wszystkiego :P

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Trzymaj sie dzielnie Lucy, zaopiekują sie Tobą Daj znac jak tam jak bedziesz miec szanse i net.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Nadrobilam

Wrocilam z zakupow. Ja pieprze dziewczyny nie nawidze chodzic do galerii handlowych. Alez sie udenerwowalam. Ludzi trylion, parking zawalony, wszyscy sie pchaja.. Tragedia. Leginsow ciazowych i kapci dla Poli brak. Reszte zalatwilam, takze czesc prezentow juz jest. A po przyjsciu zamowilam leginsy ciazowe z all wiec jak przyjda to dam znac jaka jakosc. Kapcie tez. Zdecydowanie wole zakupy online
Sztyblety?

Noo teraz w ch kicha jest, masakra. A w weekendy to już w ogóle...

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie może głupie i śmieszne ale wole się upewnić. Chodzi o to ze wiem ze nowe ubranka itp trzeba wyprać a co jeśli chodzi o ręczniki pościel rozek itp jeśli jest nowe to też uprac?
Oczywiście

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Elena kupiłam sobie te Propolki, pycha A ile można tego tego brać?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:32   #997
justkasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
powoli nadrabiam

u nas nie ma aqua nic, jogi nic...jest tylko w jednym klubie jakaś aktywna ciąża, ale godziny zupełnie z kosmosu dla mnie, bo o 19, to ja o tej godzinie jestem bez sił...

No to zrozumiałe, ja w poprzedniej ciąży też kupowałam późno, a teraz po prostu mam po córce

Jaki ślub w rolniku??

Witaj w pięknym świecie przespanych nocek
Moja spała od 20.15 do 8.25 rano hehe.Och ciężko będzie się przestawić na nocne pobudki.
Ale i tak nie wsypałam się sama przez siebie-kaszel i katar mnie dobijają. Tuśka tylko jeden dzień kaszlała i już zdrowa, a ja zdycham.

Słyszałyście coś,że w ciąży można Hascosept na gardło?

a to ciekawe. U mnie było tak,że położną miałam nie ze swojej przychodni tylko z tej, gdzie zapisałam córkę.I jak mąż pojechał z deklaracją to dostaliśmy nr tel do tej położnej,żeby się umówić...

Polecam sprawdzoną miksturę na bolące gardło:
1 cebulę pokroić w kostkę
2-3 ząbki czosnku posiekać
sok wyciśnięty z połówki cytryny
2-3 łyżki miodu
Wszystkie składniki wrzucić do słoika, wymieszać i odstawić na noc. Pić sok 2 łyżeczki 2x dziennie- pomogło mi już kilka razy
Stary 2015-11-23, 16:36   #998
Zosienka200
Rozeznanie

Lucy trzymam mocno kciuki żeby w szpitalu szybko postawili Cię na nogi☺pisz co i jak jak tylko będziesz mogła.

Czyli są jednak jakieś różnice w konstrukcji tych wózków, sprzedawca mówił ze nie. A fotelik do autka jaki, dedykowany czy z A testami? Ja chciałam maxi cosi, ale te nie mają pokrowca, tak się zastanawiam czy okrycie kocyki wystarczy?

Położna mówiła, że można sobie wybrać dowolną, tzn nie musi być z przychodni. Ja rodzinnego mam w innym miejscu, giną w innym, położna w innym, a dzidzia jeszcze nie wiem gdzie będzie zapisana. Są to niezależne instytucje.

Po ślubie jest już Ania z Mariuszem.
Stary 2015-11-23, 16:38   #999
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Dziewczyny a kupujecie coś co się wkłada na materacyk, pod prześcieradło, jakąś ceratkę czy coś takiego co ma ochraniać materac w razie przesikania przez dziecko pieluszki??? Używała któraś czegoś może, coś polecacie?
Przy pierwszym synku kupiłam ceratkę, ale strasznie mnie wkurzało, że szeleści pod prześcieradłem i tak szybko jak ją kupiłam, tak szybko wyrzuciłam
Później nic nie miałam, ale nie zdarzyło się, żeby pampers przemókł. W większym łóżeczku mam materac z pokrowcem nieprzemakalnym i po prostu go prałam w razie awarii (schnie w godzinę dosłownie).
Młodszy póki co nie ma takich sprzętów. Ale niestety śpi w pampersie Choć walka z sikaniem trwa
Cytat:
Wkurzył mnie tż

Eh ; (

Martwi się o Ciebie
A Ty się nie wkurzaj, tylko doceniaj lenistwo! Więcej się nie powtórz
Cytat:
Napisane przez justkasia Pokaż wiadomość
W zeszły czwartek miałam wizytę u mojego gina i troszkę pani lekarz mnie podłamała i wydaje mi się że przesadza w tym co mówi- otóż przed ciążą przy wzroscie 173 cm ważyłam 51 kg. W ciąży zaczęłam tyć jakoś od początku sierpnia i teraz ważę 59,5 kg. Jak dla mnie po przeczytaniu mądrych poradników, to dziewczyny z niedowagą przed ciążą mogą nawet przytyć do 15 kg, czy się mylę? Ginka zakazała mi jeść słodycze (fakt jest taki, że przed ciążą słodycze mogły dla mnie nie istnieć, a teraz jem je ale nie w jakiś wielkich ilościach), oraz smażone potrawy
Ja już mam 14kg + i nikt nic nie mówi. Zaczynałam z 55 kg przy 170 cm. Jedyne co to mój kręgosłup to odczuwa boleśnie.

Jeszcze się nie chwaliłam, ale dzisiaj zaczynam 31 tc Pijemy dziewczynki
Stary 2015-11-23, 16:46   #1000
Zosienka200
Rozeznanie

Na gardło tez mi gin polecił tamtym, albo Prenalen to jest specjalnie dla ciężarnych.

Wózki camarelo są wysokie właśnie. Inne upatruje w necie na żywo okazały się za niskie a ja nie chce wyglądać i czuć się jakbym pchala wózek dla lalek. Adamex tez jest wysoki, tylko cena większą. Mnie kusi camarelo sevilla bo ma bardziej zabudowana budkę i podnoszenie przy okrycie gondoli, tak że nic tam nie zawieje. Inne tego producenta mają mniej zabudowane.
Stary 2015-11-23, 16:53   #1001
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy trzymam mocno kciuki żeby w szpitalu szybko postawili Cię na nogi☺pisz co i jak jak tylko będziesz mogła.

Czyli są jednak jakieś różnice w konstrukcji tych wózków, sprzedawca mówił ze nie. A fotelik do autka jaki, dedykowany czy z A testami? Ja chciałam maxi cosi, ale te nie mają pokrowca, tak się zastanawiam czy okrycie kocyki wystarczy?

Położna mówiła, że można sobie wybrać dowolną, tzn nie musi być z przychodni. Ja rodzinnego mam w innym miejscu, giną w innym, położna w innym, a dzidzia jeszcze nie wiem gdzie będzie zapisana. Są to niezależne instytucje.

A jak się wybiera położną? Gdzie można dostać druk, gdzie go złożyć i gdzie dostępna jest lista położnych??

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

My może w końcu w tym tyg zamówiny wózek. Prawdopodobnie - na 98% - Recaro Citylife. Myślę jeszcze nad kolorem budki (reszta jest czarna)...
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-23, 16:54   #1002
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Ja już mam 14kg + i nikt nic nie mówi. Zaczynałam z 55 kg przy 170 cm. Jedyne co to mój kręgosłup to odczuwa boleśnie.
dziewczynki
Ja mam 13kg na plusie, a zaczynałam z wagą 95 kg...
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:55   #1003
agaczilla21
Zakorzenienie

Hejo 😊 potem poczytam co u Was 😊 jeszcze jak byliśmy u brata to zadzwonił gin ze głupio mu ze mi obiecał ta wizyte a teraz odmówił i ze jak dam radę to żebym przyjechała na 15.30. No to byłam 😊 to nie tak ze nie zapisują na kolejna. Tylko jak ostatnio bylam to poloznej juz nie bylo i jak dzwoniłam na drugi dzień to nie bylo terminow na 23. Polozna mu rejestruje od 15 lub 16 a on w ten sam dzień rano wie czy da rade byc wczesniej i przyjac więcej pacjentek i wtedy przyjmuje te nadprogramowe. Tym razem juz nie bylo problemu się zapisać i kolejna wizyte mam 21 grudnia na 16. Morfologia sie deko poprawiła, cukier ok. Na kolejną wizytę mam zrobić coombsa i cos tam z wątrobowych. Dziec sobie fajnie rośnie. Dzisiaj 26t0 a wazy ok 1200. Rośnie na ok 4kg. Ciśnienie ok, waga stoi w miejscu. Zdjęcia ładnego nie mam bo przyklejony buźka do lozyska. Na kolejnej wizycie zrobi mi to ostatnie ważne usg.

Aaa i mówił ze mam bardzo długa szyjkę i macice powiększona jak na bliźniaki i zartowal ze musi poszukać czy drugie dziecię sie gdzieś nie chowa 😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:59   #1004
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkasia Pokaż wiadomość
Polecam sprawdzoną miksturę na bolące gardło:
1 cebulę pokroić w kostkę
2-3 ząbki czosnku posiekać
sok wyciśnięty z połówki cytryny
2-3 łyżki miodu
Wszystkie składniki wrzucić do słoika, wymieszać i odstawić na noc. Pić sok 2 łyżeczki 2x dziennie- pomogło mi już kilka razy
znam te wszystkie mikstury, ale nie przełknę syropy z cebuli:/

Cytat:

aaa to jednak się pospieszyli?

Czytałam 2 miesiące temu na stronie fb rolnika,że są zaręczeni i będzie ślub, ale nie myślałam,że tak szybko

Stary 2015-11-23, 16:59   #1005
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Hejo 😊 potem poczytam co u Was 😊 jeszcze jak byliśmy u brata to zadzwonił gin ze głupio mu ze mi obiecał ta wizyte a teraz odmówił i ze jak dam radę to żebym przyjechała na 15.30. No to byłam 😊 to nie tak ze nie zapisują na kolejna. Tylko jak ostatnio bylam to poloznej juz nie bylo i jak dzwoniłam na drugi dzień to nie bylo terminow na 23. Polozna mu rejestruje od 15 lub 16 a on w ten sam dzień rano wie czy da rade byc wczesniej i przyjac więcej pacjentek i wtedy przyjmuje te nadprogramowe. Tym razem juz nie bylo problemu się zapisać i kolejna wizyte mam 21 grudnia na 16. Morfologia sie deko poprawiła, cukier ok. Na kolejną wizytę mam zrobić coombsa i cos tam z wątrobowych. Dziec sobie fajnie rośnie. Dzisiaj 26t0 a wazy ok 1200. Rośnie na ok 4kg. Ciśnienie ok, waga stoi w miejscu. Zdjęcia ładnego nie mam bo przyklejony buźka do lozyska. Na kolejnej wizycie zrobi mi to ostatnie ważne usg.

Aaa i mówił ze mam bardzo długa szyjkę i macice powiększona jak na bliźniaki i zartowal ze musi poszukać czy drugie dziecię sie gdzieś nie chowa 😉
To by dopiero niespodzianka była ;-)

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 17:01   #1006
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

wow duży jak na 26 tc! Fajnie,że jednak Cię przyjął.

A ja popatrzyłam na moje wyniki i wszystko ok, tylko w moczu glukoza!!!! no masakra, nigdy nie miałam. Niby mało i to norma w ciąży, ale jakoś mnie to zmartwiło...

Stary 2015-11-23, 17:16   #1007
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
prać, prać

Ja wróciłam z miasta ze spacerku, a teraz planuję poleżeć, bo plecy bolą coraz bardziej

Kupiłam kombinezon da córci i skarpeteczki
ale słodki kombiak

Cytat:
Skarpeteczki z Rossmanna za 7,99

A kombinezonik upolowany dziś w SH
to w ogóle super dzisiaj oglądałam kombinezony w H&M cena 129zł nie wiem czy mi będzie potrzebny, jak tp na koniec lutego najwyżej zostawię ten zakup na sam koniec

Cytat:
Wkurzył mnie tż

Eh ; (

dobrze, że się troszczy chociaż mógłby być ciut milszy w tej trosce

chodziła za mną drożdżówka cały dzień i po co mi to było, upiekłam i zjadłam 4 a tak pilnowałam się od 2 tyg.
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 17:22   #1008
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
ale słodki kombiak

to w ogóle super dzisiaj oglądałam kombinezony w H&M cena 129zł nie wiem czy mi będzie potrzebny, jak tp na koniec lutego najwyżej zostawię ten zakup na sam koniec

dobrze, że się troszczy chociaż mógłby być ciut milszy w tej trosce

chodziła za mną drożdżówka cały dzień i po co mi to było, upiekłam i zjadłam 4 a tak pilnowałam się od 2 tyg.
za mna chodza rogaliki drozdzowe, bułeczki albo chrusty

jutro cos zrobie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 17:34   #1009
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
za mna chodza rogaliki drozdzowe, bułeczki albo chrusty

jutro cos zrobie
czemu to napisałaś?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 17:39   #1010
kaaasi
Zakorzenienie

aga ale duży czyli pozytywnie to i dobrze jeszcze przed święatmi go zobaczysz
Motyl powtórz badanko moczu wiesz jak to z nim bywa i nie smutaj na pewno to nic poważnego

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 17:44   #1011
marciar7
Zakorzenienie

Aga duzy dziec sie szykuje :-D
Stary 2015-11-23, 18:04   #1012
ja :)
Zakorzenienie

Halo.
Żeście znow poszalały.

Z tego co pamietam
Kaaasi auto jest
Ceratki nie kupuje pod materac. Przy poli miałam ale nigdy sie nie przydała. Dopiero jak większa była zdarzyło sie pampersa przesilac. Teraz bede używać podkłady jednorazowe na takie okazje jeśli sie okażą potrzebne (lubię je miec bo kładę dziecko bez pieluchy w domu na dywanie i tak sobie leży i wietrzy pupę i bie martwię sieni dywan )

Ja piorę w styczniu, ale j mam tp dopiero na polowe lutego. Pamiętajcie dziewczyny zeby odpowiednio zabezpieczyć te ciuszki przed kurzem i roztoczani jeśli pierzecie znacznie wczesniesniej

Motyl wlasnie chyba nie sztyblety bo sztublety takie bardziej dopasowane i krótsze? Nie wiem

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 18:05   #1013
agaczilla21
Zakorzenienie

No duży duży 😊 ale się nie stresam bo po pierwsze może zwolnic i nie dobić do tych 4kg a po drugie to pierwsze dziecko dalam rade 4020 więc i teraz sobie poradzę 😊

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-23, 18:07   #1014
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo potem poczytam co u Was jeszcze jak byliśmy u brata to zadzwonił gin ze głupio mu ze mi obiecał ta wizyte a teraz odmówił i ze jak dam radę to żebym przyjechała na 15.30. No to byłam to nie tak ze nie zapisują na kolejna. Tylko jak ostatnio bylam to poloznej juz nie bylo i jak dzwoniłam na drugi dzień to nie bylo terminow na 23. Polozna mu rejestruje od 15 lub 16 a on w ten sam dzień rano wie czy da rade byc wczesniej i przyjac więcej pacjentek i wtedy przyjmuje te nadprogramowe. Tym razem juz nie bylo problemu się zapisać i kolejna wizyte mam 21 grudnia na 16. Morfologia sie deko poprawiła, cukier ok. Na kolejną wizytę mam zrobić coombsa i cos tam z wątrobowych. Dziec sobie fajnie rośnie. Dzisiaj 26t0 a wazy ok 1200. Rośnie na ok 4kg. Ciśnienie ok, waga stoi w miejscu. Zdjęcia ładnego nie mam bo przyklejony buźka do lozyska. Na kolejnej wizycie zrobi mi to ostatnie ważne usg.

Aaa i mówił ze mam bardzo długa szyjkę i macice powiększona jak na bliźniaki i zartowal ze musi poszukać czy drugie dziecię sie gdzieś nie chowa

Pięknie maly rosnie duzy chłopak

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
znam te wszystkie mikstury, ale nie przełknę syropy z cebuli:/

aaa to jednak się pospieszyli?

Czytałam 2 miesiące temu na stronie fb rolnika,że są zaręczeni i będzie ślub, ale nie myślałam,że tak szybko

Ja uwielbiam syrop z cebuli pycha tylko strasznie śmierdzi

Stary 2015-11-23, 18:12   #1015
re_nata
Raczkowanie

ja też się zastanawiam nad wózkiem podoba mi się edrema impulse na żywo sliczny i jeszcze adamex pajero ale ten tylko na necie widziałam, juz nie mogę sie doczekać kiedy pokaże je tż.
agaczilla21 duży dzidziuś rośnie, mój ważył niecałe 900 w 26 tyg. ciekawe ile teraz. ja się strasznie martwię czy moja dzidzia prawidłowo rośnie, bo ja mam sporą niedowagę i jeszcze w 3 miesiącu zaliczyłam spory spadek wagi teraz nadrabiam

jak tak was czytam, to jestem przerażona,że wy już wszystko macie a ja mam tylko parę ciuszków i chyba łóżeczko (stoi u nas na strychu ale to łóżeczko brata męża

no i tęskni mi się za mężem jest na szkoleniu już 3 tydzień i jeszcze będzie do 1 grudnia,
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 18:15   #1016
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
ja też się zastanawiam nad wózkiem podoba mi się edrema impulse na żywo sliczny i jeszcze adamex pajero ale ten tylko na necie widziałam, juz nie mogę sie doczekać kiedy pokaże je tż.
agaczilla21 duży dzidziuś rośnie, mój ważył niecałe 900 w 26 tyg. ciekawe ile teraz. ja się strasznie martwię czy moja dzidzia prawidłowo rośnie, bo ja mam sporą niedowagę i jeszcze w 3 miesiącu zaliczyłam spory spadek wagi teraz nadrabiam

jak tak was czytam, to jestem przerażona,że wy już wszystko macie a ja mam tylko parę ciuszków i chyba łóżeczko (stoi u nas na strychu ale to łóżeczko brata męża

no i tęskni mi się za mężem jest na szkoleniu już 3 tydzień i jeszcze będzie do 1 grudnia,
to mamy tyle samo, tylko ja zamiast łóżeczka póki co mam kołyskę
długo się szkoli, mój w grudniu na tydzień i nie wiem jak to będzie, podejrzewam, że będę przepuszczać wypłatę (chociaż wolałabym nie )
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 18:16   #1017
agaczilla21
Zakorzenienie

Renatka ja mam spora nadwagę i pilnuje co jem żeby nie przytyć..mam kg mniej niż przed ciaza a jeszcze wody, łożysko i dziec...no i powiekszona macica wiec jestem zadowolona. Po porodzie jak tylko dojde do siebie to się ostro biorę 😊 jak Bóg pozwoli, bedzie ochota i zdrowie to w czwartą ciaze chciałabym zajść jak juz uda mi sie dojść do ludzkiej wagi. Zazdroszczę wszystkim typowo ciążowych brzuszków bo sama takiego nigdy nie miałam...

Co do męża...wiem co to tęsknić bo po 3 tyg siedzę sama z dziećmi a M w pracy...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-23, 18:27   #1018
NanaR
Zadomowienie

Marcia właśnie na fb pisałam z koleżanką ze studiów ma 8 miesięczna córeczkę i tak jak Ty nie poznała w ciazy płci i mieli niespodziankę przy porodzie

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 18:44   #1019
Zosienka200
Rozeznanie

Podziwiam dziewczyny za cierpliwość w rozlace z Tż,tyle czasu osobno. Mnie dobijalo, jak jeszcze nie byłam na l4 ze niby mieszkaliśmy w jednym domu, a widzieliśmy się tylko 1,5 dnia w tygodniu,no i po 4 godz w nocy jak wracał z pracy, a ja spalam. Teraz nadrabiamy i wkoncu się mężem mogę nacieszyć.

Gratuluję sporej pociechy, super ze jednak się opamiętal doktorek i masz same dobre wieści, oby tak dalej.

Ci do wyboru położnej to wpisałam w sieci położna środowiskowa w mojej miejscowości. Wyskoczyła jakaś przychodnia z samymi położnych i się zapisalam. Wszystko u nich jest w ramach NFZ. Mysle ze przed wyborem warto się zastanowić czy się chce żeby ona faktycznie się opiekowała matka, a potem i dzieckiem, czy tylko odbebnic obowiązek, na zasadzie podpisania jej ze odbyły się wizyty. Choc nie wiem czy taki naprawdę jest. Pani wspomniała jedynie ze jeżeli chce u nich być to musze się pilnować, żeby z przychodni gdzie mam rodzinnego nie podsunął mi podstępem deklaracji do wyboru położnej. Podobno potrafią naciągnąć ze musi być tam gdzie rodzinny bo to są dla nich pieniądze z NFZ, a potem tylko żądają podpisania papierka ze była na wizytach. Osobiście chce żeby po porodzie była u nas, zważy dziecko, sprawdzi czy wszystko ok, w razie czego coś podpowie. Mam nadzieje w ze w miarę zrozumiałe napisałam 😁
Stary 2015-11-23, 18:45   #1020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość

Jeśli teraz jesz zdrowo to dzidziuś na pewno rosnie jak trzeba wiec nic sie nie martw moja ważyła 900g w 26 tyg 5 dni także sama widzisZ
1 grudnia juz tuż tuż! Szybko zleci

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości