|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Aaaaa jaki fałd skórny??? Mi zaraz skóra pęknie chyba na samą myśl o tym
![]()
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Rewelacyjna pościel, tylko, że u nas musiałoby być odwrotnie ja spię po prawej, tż po lewej
Cytat:
Fajne są ![]() Widziałam wózki dziewczyny, śliczne. Jeszcze troszkę i ruszymy na drogi ![]() A ja dzisiaj miałam ostatnią wizytę u lekarza, następna wypada w 38 tc, zwolnienia już nie dostanę, bo od 38tc jest ciąża donoszona i można już załatwiać urlop macierzyński.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Magda fajowska ta szafa!
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, ale L4 powinnaś mieć do daty porodu, a nie do 38tc
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem
a tak to wszystkie powyżej 800 takie systemowe więc naprawdę się trafiło ![]() Kinga - a ja pamiętam jak na początku pisałaś, że jeszcze tylko 200 coś zastrzyków. A tu proszę jak szybciutko zleciało |
|
|
|
#2797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patola robi dzieci czy kasa jest czy nie - z resztą dla nich kasa zawsze jest Co do świadczeń rehabilitacyjnych - one są mega małe... Wśród znajomych mam rodzinę z chorym dzieckiem i gdyby nie pomoc fundacji i ludzi to nie mieliby na nic pieniędzy. Z tego co wiem, jeśli dziecko jest pod opieką placówki to rodzice tego świadczenia i tak nie dostaną. Magda fajowa szafa A najważniejsze że wszystko się Wam zmieści ![]() My panujemy szafę Trysil i do tego jak się zmieści komodę Malm, łóżko mamy Brusali Ale to jeszcze trochę
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz twierdzi, że wtedy już mam wypisać wniosek o urlop macierzyński, nooo właśnie jeśli się nie rozwiążę, to będę mieć jeszcze umowę w pracy, bo mam do dnia porodu. Kuuuurde muszę się przejechać do swojego pracodawcy.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Harriet super szafa
W końcu swoje, nie musze się motać, cykać i w ogóle Na poprzednim mieszkaniu mieliśmy dużą szafę, bo właścicielka po prostu kupiła na promocji. Wolałabym sto razy bardziej, żeby wywalił tą meblościankę i po prostu kupił szafę przecież to dużo nie kosztuje
|
|
|
|
#2800 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję tygodni, zakupów i udanych wizyt.
Dotka strasznie mi przykro że znowu szpital ale jak ma być lepiej... A PiS i invitro mnie podnosi mi ciśnienie, lepiej wg nich patrole wspierać bo tempa patola na nich zagłosuje i tyle serio stajemy się państwem katolickim. Czekam na męża i po wózek i paczkę od rubiego jedziemy.
|
#2801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo później jest skierowanie do szpitala i wtedy masz od nich wolne czy co tam (jak rodzisz wcześniej no to automatycznie przechodzisz na macierzyńskie).Także dowiedz się dokładnie, szkoda macierzyńskiego
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wez sie tu nie wkurzaj na darmozjadow.
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brać L4 ale nie od gina, tylko np. ortopedy - ze kręgosłup boli. I nadal płatne 100%, a urlop macierzyński nie leci. Hariett, my mamy tę szafę
|
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale skąd wziąć na raz tyle kasy... Ale mega mi się podoba że tu jest dużo miejsca na rzeczy do powieszenia no i każdy ma swoją połówkę. Ja będę mieć ją wypchaną ubraniami i dodatkami, a tż tam sobie np. broń da Plus komoda i szafki pod łóżkiem i niepotrzebne będzie milion pięćset kartonów (pod obecnym łóżkiem mamy prawdziwy skład ).Wynajmujący są różni... Niektórzy nawet na wyniesienie "swoich" mebli się nie zgadzają ![]() Dotka i jak się sprawdza? Szczególnie mechanizm przesuwny mnie interesuje I szuflady na dole
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-03 o 16:09 |
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, współczuję szpitala
to nigdy nie jest miłe przeżycie. ale lepiej zadbać o siebie i dziecko ![]() U mnie już po wizycie. Szyjka nadal 2cm! Szaleństwo leżenie popłaca. Ważę już 61,5kg, co daje mi +8kg. Mocz po raz pierwszy od 3ch badań wyszedł bez bakterii i leukocytów, więc może antybiotyk tym razem zadziałał. Hemoglobina - przyszalałam 13! erytro 4,5 więc wyniki jak nie u ciężarnej :P nie wiem jak to możliwe, bo ja jem takie malutkie ilości... bałam się, że hemo będzie bardzo nisko tym razem. Czyli ogólnie superandzko. Problem mam tylko z prawą tętnicą, praktycznie nie działa, ale dziecko jest dobrze odżywione lewą tętnicą. Muszę to skontrolować za tydzień na usg. w biedrze byłam, ale żadnych fajnych zabawek drewnianych nie widziałam. tylko gąsienica z fisher price za 32zł, ale to dla dziecka od 6mc, więc odpuściłam. JUŻ SIĘ NIE MOGĘ DOCZEKAĆ PRZESYŁKI Z ENDO!!! |
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Jestes pewna, ze 100% a nie 80?
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeszło na raty na szczęście od stycznia dopiero 1 rata akurat przyjdą pieniążki z kredytu studenckiego to się będzie to 50 zł dokładać. Łóżko też kupimy, ale to po ślubie Nam na połówkach nie zależało, bo wieszaków Tż ma 3 a ja 40 Ten też dziwnie się patrzył jak poprosiliśmy o pozbycie się jego łóżka i o tym że zniesiemy wszystkie jego meble (np. boskie biurko Ja tam wolę swoje przynajmniej jak zepsuję to nie będzie mi szkoda ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Nebula - super, że takie rewelacyjne wyniki i że wszystko dobrze ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- A i macie:
|
|
|
|
|
#2809 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może zamówię na 62 jakieś rzeczy to akurat na wiosnę by było Cytat:
Masakra Cytat:
O nieee Super! ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
Nebula gratki super wyników i udanej wizyty oczywiście
Mówisz JUZ 61kg? No strasznie dużo
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
magda super szafa
![]() Wielu właścicieli nie chce wynosić swoich mebli, bo często sami nie maja co z nimi zrobić. My mamy swoje wielkie łóżko, z którym średnio mi się rozstawać i zawsze jak chcemy by ktoś się pozbył swojego z mieszkania, to na nas patrzą jak na ufo Nie mamy w Polsce takiej kultury wynajmu jak na przykład w Niemczech.---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Nebula super, że wsio ok. I szyja się nie skróciła nawet. |
|
|
|
#2812 | |
|
Rozeznanie
|
Magda super szafa
cena super ![]() Też mi się tak wydaje ... Cytat:
same dobre wiadomości A ja od rana na kuriera czekam i nadal go nie ma zawsze są do 13 a dzisiaj cisza Haha dokładnie Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-12-03 o 16:27 |
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba sie zdrzemne zanim maz wroci na obiad....ziew... |
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż gdyby nie to, to pewnie bym nawet na tę szafę nie zwróciła uwagi A teraz jest moim sypialnianym must have Z wieszakami mamy podobnie, z tym że jak mamy wyznaczone połówki to ja nie mam tylu wyrzutów sumienia że ja mam mnóstwo ubrań i zajmują tyle miejsca, a tż nie No i mnie półki też są potrzebne. I szuflady. I wszystko ![]() U nas łóżko być musiało, bo to a)by nam się do nowej sypialni nie zmieściło b) lepiej go już nie rozkładać i składać, bo ono już było tyle razy montowane, że skręcane jest za pomocą wkrętów Tez nie lubię czyiś mebli, zwłaszcza że ja czasem potrafię zniszczyć niezniszczalne... Kijowe to, bo wszyscy traktują Ci jak nieszanującego rzeczy dzieciaka, a ja na przykład inaczej nie potrafię i samą mnie to doprowadza do szału...
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
uf moje żeberka już sobie dochodza w piekarniku, a pachnie chyba w całym bloku
![]() kinga a coś Cię nie pokoi w wadze Szymka? Nasz ważył 1700 w 30+5 Nebula same dobre wieści! i faktycznie leżenie popłaca No i brawo za wyniki moczu ![]() Magda, gratki za zakup szafy! ![]() Musze pochwalić mojego TŻ, on taka złota rączka, wszystko robi sam, ale teraz przeszedł samego siebie bo naprawił zmywarkę
|
#2816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula, gratki po wizycie
a dziecie nie bylo "wazone"? A z jaka tetnica masz problem? Kolejny szczypiorek.... 61 kg.... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Niemczech jest w druga stronę, w mieszkaniach potrafi nie być nic Wszystko ma swoje dobre i złe strony, bo np. studentom zazwyczaj zależy by w mieszkanie nie musieć inwestować
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, bo to nadal zwolnienie w okresie ciąży, nie ma znaczenia, czy wypisuje ginekolog, internista, czy laryngolog albo ktokolwiek inny.
Hariett, mechanizm przesuwny jest do kitu, bo (przynajmniej u nas) ciężko chodzi, jakby się te drzwi nakładały na siebie, ciężko zwłaszcza przy końcówce dosuwania. No ale nie jest to coś, co jakoś bardzo przeszkadza. Szuflady okej, ale my z nich mało korzystamy, głównie mam tam rzeczy mało używane. A tak to ogólnie to okej, mamy ją ponad rok, a wygląda jak w dniu zakupu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

a tak to wszystkie powyżej 800 takie systemowe więc naprawdę się trafiło 

Bo później jest skierowanie do szpitala i wtedy masz od nich wolne czy co tam (jak rodzisz wcześniej no to automatycznie przechodzisz na macierzyńskie).

i wez sie tu nie wkurzaj na darmozjadow.
to nigdy nie jest miłe przeżycie. ale lepiej zadbać o siebie i dziecko 
leżenie popłaca. Ważę już 61,5kg, co daje mi +8kg. Mocz po raz pierwszy od 3ch badań wyszedł bez bakterii i leukocytów, więc może antybiotyk tym razem zadziałał.
Ale pojadę po lekarzu po koszyki na ubrania żeby na gacie było bo nie mamy szuflad