Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-29, 11:44   #3091
lucy111
Zadomowienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Och jakie Ty piękne rzeczy wynajdujesz!!!!! PIĘKNE!!

Ja się zaraz przejadę na szmaty ale to tak raczej by ruszyć tylek z domu, bo troszke późno już ale a nóż coś znajdę jeszcze zahaczę o entliczek

aż sama nie mogę się nadziwić ze takie cuda się trafiły ☺
Idź idź ja wczoraj byłam po południu i sporo jeszcze nakupilam.

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Sprzedawca powiedział,ze na baby dotts trzeba trochę czekać bo jest zapotrzebowanie na nie..mówił,ze bezpiecznie dwa miesiące przed terminem
Tez się czaje na baby dots. Musze się dowiedzieć jak to u mnie w sklepach wygląda bo może faktycznie trzeba już zamawiać.

Daj znać co zdecydowaliscie. Nad jakim kolorem myślisz?
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 11:53   #3092
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NieIdealna82 Pokaż wiadomość
Hej Wszystkim

Ja po wizycie.
Mały bobek ładnie rośnie,główką ułożony do kanału więc dlatego go tak nisko czuje.
Wody w porządku,wyniki i szyjka też dobrze.

Mam wyznaczony dzień cięcia na 8 kwietnia !!!

Powodzenia pozostałym dzisiaj na wizytach
Super że wszystko dobrze. Ja moje maleństwo też strasznie nisko czuje, już się martwilam. Ale mnie uspokoiłaś że to wynika z ułożenia
U nas wizyta 5 stycznia.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 11:56   #3093
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Tak, jestem, bo na bardzo długo zaginęłam. Noszę malutkiego chłopca, możesz dopisać też imię Ksawery
piękne imię. Tak ma na imie mój chrześniaczek najsłodszy i najprzystojniejszy facet pod słońcem

Cytat:
Hej Wszystkim

Ja po wizycie.
Mały bobek ładnie rośnie,główką ułożony do kanału więc dlatego go tak nisko czuje.

ooo super!. to już możesz odliczać dni

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

ja pewnie dam znac późno wieczorem jak po wizycie bo znając mojego lekarza po świetach będzie mnóstwo kobiet pewnie poślizg minimum godzinny plus dojazd. a jak przyjadę to od razu musze kłaść córe spac, czytac bajki itp. więc może na 22 się wyrobie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 11:58   #3094
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 &lt;3 - część III

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

Wózki

Ja dopiero podchodzę do tematu Czy któraś z Was może planuje/rozważa baby jogger citi mini gt?
Dużo mamusie się na niego przerzucilo jako spacerowy, ma świetne opinie i starcza na mega długo. Pojemny, lekki, na każdy teren podobno. Wiele mamusiek żałowało, że od początku go nie wzięło. Bo gondolę ma też elegancką

GOSIACZEK, z tych trchech to wg mnie cybex najlepiej wypada... bugaboo leci trochę na renomie ale mocno kwiczal ostatnimi laty po testach - szkodliwe substancje, użytkowanie i praktyczność tez nie powalają. .. joolz ewentualnie też ok ale kubełkowe spacerówka. ... hmhmmm
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:02   #3095
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Czesc asortymentu wyprawkowego
Stary 2015-12-29, 12:06   #3096
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151229_002.jpg (102,8 KB, 67 załadowań)
Stary 2015-12-29, 12:07   #3097
GGI
Zakorzenienie

AsiaPo piękne te Twoje zakupy ten pierwszy zestaw boski

Ineso taki szpiczaty brzuch robi mi sie za kazdym razem jak leze na plecach i póbuje wstać tak to śmiesznie wygląda...

Vielka 3-mam mocno kciuki za wizyte i bezwstydność dzieciaczka

SEN

Tragedia ostatnie dni nie mogę spać budzę sie o 4 i koniec dziś o 5 mnie obudził taki ból brzucha że prawie płakałam wstać z łóżka nie mogłam do toalety myślałam że to przez pełny pęcherz ale po opróżnieniu nadal ból. wziełam no spe magnez i bolał dalej usnęłam na 2 h i wstałam i nadal ból teraz leże nic dziś nie robie troche boli ale mniej jak wstaje znowu ból podbrzusza.... myślalam może że to przez pełne jelita ale rano byłam w toalecie a ból się utrzymuje najbardziej z prawej strony nie wiem co o tym myśleć czekać do jutra na wizytę jechać na IP
Stary 2015-12-29, 12:12   #3098
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
wrzucam zdjęcia wózka
wiem, że większości się nie spodoba ale ja jestem nim zachwycona
sorry za bałagan w tle, ale rozpakowywaliśmy się i w międzyczasie składaliśmy wózek
w następnej wiadomości wrzucę fotelik z bazą i fotelik na stelażu
Ale torba piękna
Cytat:
Velika jade dzisiaj ostatecznie dokonać wyboru...mam nadzieje,ze się uda..ceny obu wózków podobne...funkcje podobne...ale sprzedawcy w każdym sklepie mówią,ze xlander przereklamowany:/ w zasadzie to kwestia tapicerki jest teraz:p ehh chce mieć juz ten wybór za sobą:p
Wg mnie nie ma co zbytnio słuchać sprzedawców, a już tym bardziej jak nie mają rzeczowych argumentów tylko takie. Niestety takie czasy, że w sklepach - niezależnie od asortymentu - polecają to z czego mają największą prowizję.
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Dużo mamusie się na niego przerzucilo jako spacerowy, ma świetne opinie i starcza na mega długo. Pojemny, lekki, na każdy teren podobno. Wiele mamusiek żałowało, że od początku go nie wzięło. Bo gondolę ma też elegancką
Dzięki O gondolce myślałam tej tańszej, mniejszej, bo i tak obstawiam, że długo nie poużywamy. Dlatego szukam modelu gdzie spacerówka będzie wypas i na długo właśnie. Trochę mnie jednak odstrasza to, że nie można zbytnio torby wieszać na kierownicy i że akcesoria mega drogie, a w cenie wózka (niemałej) nie ma nic Chyba że można coś nieoryginalnego do tego dopasować?

Bardzo bym chciała pompowane koła, terenowe. Ale w większości wózków są ogromniaste - w ogóle większość wózków, które wymieniacie to o ile podobała mi się w necie to na żywo przeraża - jak się z tym zmieścić w mieście na chodniku, itd.? Znów te małe kółeczka piankowe beznadziejne. Tylko ten baby jogger ma dość małe a pompowane koła i ogólnie ich rozstaw nie zabiera dużo miejsca, taki zgrabny jest.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:12   #3099
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

GGI mialam jednej nocy podobny bol, tez caly następny dzien przelezalam i minal, wiecej sie nie pojawil
Stary 2015-12-29, 12:14   #3100
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość

Ineso taki szpiczaty brzuch robi mi sie za kazdym razem jak leze na plecach i póbuje wstać tak to śmiesznie wygląda...
Własnie teraz jak poobserwowałam to u mnie też - w pewnym momencie między wyprostem a całkowitym zgięciem brzucha Nie mogę się napatrzeć Tylko boję się za często tego nie robić, bo wydaje mi się że małego to jakoś dociska?
Stary 2015-12-29, 12:19   #3101
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
AsiaPo piękne te Twoje zakupy ten pierwszy zestaw boski

Vielka 3-mam mocno kciuki za wizyte i bezwstydność dzieciaczka

SEN

Tragedia ostatnie dni nie mogę spać budzę sie o 4 i koniec dziś o 5 mnie obudził taki ból brzucha że prawie płakałam wstać z łóżka nie mogłam do toalety myślałam że to przez pełny pęcherz ale po opróżnieniu nadal ból. wziełam no spe magnez i bolał dalej usnęłam na 2 h i wstałam i nadal ból teraz leże nic dziś nie robie troche boli ale mniej jak wstaje znowu ból podbrzusza.... myślalam może że to przez pełne jelita ale rano byłam w toalecie a ból się utrzymuje najbardziej z prawej strony nie wiem co o tym myśleć czekać do jutra na wizytę jechać na IP
Jak masz być spokojniejsza to jedź

Cytat:

GOSIACZEK, z tych trchech to wg mnie cybex najlepiej wypada... bugaboo leci trochę na renomie ale mocno kwiczal ostatnimi laty po testach - szkodliwe substancje, użytkowanie i praktyczność tez nie powalają. .. joolz ewentualnie też ok ale kubełkowe spacerówka. ... hmhmmm

po patrzyłam na ten baby jogger city mini, fajny i leciutko tylko trochę nasz budżet przekracza.
Skoro i gondola i spacerówka są ok, to pewnie warto
Ehhh... trudna decyzja

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Super że wszystko dobrze. Ja moje maleństwo też strasznie nisko czuje, już się martwilam. Ale mnie uspokoiłaś że to wynika z ułożenia
U nas wizyta 5 stycznia.

Cytat:
Hej Wszystkim

Ja po wizycie.

Mam podobnie jak Wy, ciągle czuje młodego pod pępkiem. W poniedziałek mam wizyte to gin powie jak jest ułożony.

Ale wczoraj mi się brzuszek napinal aż się bałam ze skończy się na izbie przyjęć, a jeszcze na dodatek jestem teraz bez męża u mamy. Całe szczęście dziś już ok ☺

SEN
u mnie też problemy ze snem, nie mogę sobie wygodnej pozycji znaleźć. Dziś aż sama sie zdziwiłam jak obudziłam się na plecach, a nigdy tak nie śpię :p
Teraz bez męża jeszcze trudniej mi się wygodnie ułożyć.
Stary 2015-12-29, 12:25   #3102
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Wszystkim

Ja po wizycie.

Gratuluje!!! kurcze już dokładną date znasz
Stary 2015-12-29, 12:25   #3103
duchaa123
Wtajemniczenie

Tez czuje jak kopie nisko jak bylam na usg to bylo ulozone glowkowo do tego lozysko na przedniej scianie brzucha dlatego tez na poczatku slabo czulam ruchy, no i ciezko bylo tez ustalic plec na pewno . Wlasnie musze zaczac rozgladam sie za wozkiem nawet tz mi to zasugerowal po naszym malym sie nie nadaje bo i tak byl po siostrze mojego brata i mial 3 lata a teraz jest w stanie opkananym wiec trzeba poszukac nowego

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:27   #3104
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
:
wow ale szalejecie z zakupami ja nie kupuje narazie bo się nie mieszcze ze wszystkim ale trzeba sie rozglądać....
Stary 2015-12-29, 12:27   #3105
gosiaczek071
Zakorzenienie

1,5 godz oglądaliśmy wózki ten Bugaboo mocno przereklamowany. Jest okrutnie niski, moj maz wyglądał jakby prowadził wózek dla lalek ponadto faktycznie cieżko dostać sie do kosza pod gondola, ma beznadziejny hamulec bo trzeba dwóch rak użyć by go uruchomić. Jedynym plusem dla mnie była ta przekładana raczka. Nie podoba mi sie to kubełkowe siedzenie, ktore sie robi z gondoli, i w ogóle sama gondola wyglada jak trumna
Joolza nie było, ale wybraliśmy Cybex priam w wersji Lux i fotelik aton q. Jest mega Po powrocie bedziemy zamawiać.

Ale sie jaram a moj maz chyba jeszcze bardziej
Potem wiecej napisze i odniosę sie do postów. Teraz wracam do domu pakować nas, ciekawe czego zapomne
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:28   #3106
annihilate
Rozeznanie

Ja zamówiłam już wczoraj dwie komody, ciekawe kiedy przyjdą, bo trzeba się zabrać za pokój chłopaków

Mam pytanie, kiedy macie zamiar prać i prasować ciuszki? Bo ja nie pamiętam kiedy to robiłam w pierwszej ciąży właśnie 2 miesiące przed to trochę długo żeby leżały nie używane, ale z drugiej strony boję się, że nie zdarzę bo przy moim synku i tak mam dużo prania i mało czasu.

Tabaska też muszę się zabrać za takie akcesoria powiedz mi skąd zestaw ze szczotką i co w nim jest jeszcze?

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:34   #3107
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam już wczoraj dwie komody, ciekawe kiedy przyjdą, bo trzeba się zabrać za pokój chłopaków

Mam pytanie, kiedy macie zamiar prać i prasować ciuszki? Bo ja nie pamiętam kiedy to robiłam w pierwszej ciąży właśnie 2 miesiące przed to trochę długo żeby leżały nie używane, ale z drugiej strony boję się, że nie zdarzę bo przy moim synku i tak mam dużo prania i mało czasu.

Tabaska też muszę się zabrać za takie akcesoria powiedz mi skąd zestaw ze szczotką i co w nim jest jeszcze?
Ja planuje w marcu, mam nadzieje ze zdążę ze wszystkim.
Tak jak mówisz nie chce żeby leżały gdzieś w szafce długo bo mam wrażenie ze będą nieświeże.
Do prasowania najwyżej zagonie męża ☺
Stary 2015-12-29, 12:36   #3108
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Zestaw ze szczotka do czesania czy ten do mycia butelek?

Wszystko zamawialam u jednego sprzedawcy na allegro aptekawrynku ale troche sie wkurzylam ze wydalam 650zl, obiecywali gratisy a nic nie dostalam i za przesyłkę tez trzeba bylo zaplacic

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

http://m.canpolbabies.com/pl/products-view/list/35#792

To jest dokladnie ten zestaw z canpolu
Stary 2015-12-29, 12:48   #3109
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
1,5 godz oglądaliśmy wózki ten Bugaboo mocno przereklamowany. Jest okrutnie niski, moj maz wyglądał jakby prowadził wózek dla lalek ponadto faktycznie cieżko dostać sie do kosza pod gondola, ma beznadziejny hamulec bo trzeba dwóch rak użyć by go uruchomić. Jedynym plusem dla mnie była ta przekładana raczka. Nie podoba mi sie to kubełkowe siedzenie, ktore sie robi z gondoli, i w ogóle sama gondola wyglada jak trumna
Joolza nie było, ale wybraliśmy Cybex priam w wersji Lux i fotelik aton q. Jest mega Po powrocie bedziemy zamawiać.

Potem wiecej napisze i odniosę sie do postów. Teraz wracam do domu pakować nas, ciekawe czego zapomne
Gosiaczek a ty nie chciała xlandera? Cybex fajny..ale ta cena zwala z nóg:p
A wczoraj ogladalam Bugabuu..gondola jest tak nisko,ze każda osoba powyżej 165 wygląda z nim przekomicznie
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 13:01   #3110
AsiaPo
Mama Land

Kejka: Wózek wygląda na MEGA lekki! Świetny fotelik

Poli: W Tesco taniej niż w SH: 5cio pak body 20 zł, 3pak śpiochów 33zł

Lucy: Aż mam ochotę iść na szmaty, ale ja ledwie sobie radzę w sklepie normalnym, a co dopiero w SH

NieIdealna: Super przypomnij, proszę, czemu masz CC??

Mąż mnie nienawidzi! Od rana klei pierogi ruskie, a potem mnie całuje A ja tak strasznie nienawidzę cebuli
W dodatku jestem dziś bez obiadu, bo on się zajarał tymi pierogami, a dla mnie nic nie ma, bo jak miałam zrobić sobie farsz na słodko, to mi się odechciało

Tabaska, Kroopcia: Zaczynam panikować, przez Wasze zapasy wyprawkowe

GGI: Jak masz możliwość, to zadzwoń do gina. Jak Cię uspokoi, a ból do jutra nie przejdzie, to jedź na IP!
Stary 2015-12-29, 13:07   #3111
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Kalpana: Co to za teoria z sufitu? Jakby kary miały wpływ na jąkanie, to bym cały dzień mówiła jedno słowo, tyle ich dostawałam za młodu

Dziś Pani w Tesco zasugerowała mi kasę z pierwszeństwem pierwszy raz obca osoba zauwazyła, że jestem w ciąży. Rewelacyjne uczucie!!!
No że on jest jeszcze bardzo mały i to może źle wpłynąć na niego, stresuje się i zaczyna się jąkać.
Fajnie że Cię poproszono do kasy U mnie nie ma szans jak jestem w zasuniętej kurtce, bo jest szeroka i nic nie widać. No chyba że się rozsunę
Cytat:
Ale dziś miałam wrażenia na jodze - odchylam się do tyłu na relaksie, patrzę - a brzuch mam spiczasty jak namiot Spanikowałam, ale dotarło do mnie że nic nie boli, odchyliłam się bardziej i spłaszczył się. Chciałam pokazać w domu tż, i tylko się wychyliłam i to samo - zmacaliśmy próbując wyczaić jak ten mały leży i która to jego część ciała odstaje tak śmiesznie, ale niewiele wywnioskowaliśmy. Czadowa sytuacja, dopiero do mnie obrazowo dotarło jaki ten dzieć wielki i że tam jest
Ale super Próbuj jeszcze w domu i zrób nam zdjęcie
Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
wiesz co to napewno nie na złość kupione, mój synek bardzo ubi się bawić takimi rzeczami i bardzo bym ucieszyła się z takiego prezentu
No nie wiem, oni nas nie lubią
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
wiem, zawsze się ważę rano, przed jedzeniem ;]
proszę o kciuki na dzisiaj, żeby mi się dziecię ujawniło!!
Trzymam mocno kciuki!

Matko, wczoraj miałam erotyczny sen z... kobietą w roli głównej

Polecicie jakąś walizkę na kółkach średniej wielkości (do szpitala) do 100zł? Przeglądałam allegro i taka mi wpadła w oko http://allegro.pl/okazja-80-walizki-...747908543.html ale jak za tę cenę to nie wiem czy się zaraz nie rozleci no i te kółka nie wyglądają na solidne.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 13:27   #3112
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Kejka: Wózek wygląda na MEGA lekki! Świetny fotelik

Poli: W Tesco taniej niż w SH: 5cio pak body 20 zł, 3pak śpiochów 33zł

Lucy: Aż mam ochotę iść na szmaty, ale ja ledwie sobie radzę w sklepie normalnym, a co dopiero w SH

NieIdealna: Super przypomnij, proszę, czemu masz CC??

Mąż mnie nienawidzi! Od rana klei pierogi ruskie, a potem mnie całuje A ja tak strasznie nienawidzę cebuli
W dodatku jestem dziś bez obiadu, bo on się zajarał tymi pierogami, a dla mnie nic nie ma, bo jak miałam zrobić sobie farsz na słodko, to mi się odechciało

Tabaska, Kroopcia: Zaczynam panikować, przez Wasze zapasy wyprawkowe

GGI: Jak masz możliwość, to zadzwoń do gina. Jak Cię uspokoi, a ból do jutra nie przejdzie, to jedź na IP!

Zadzwoniłam do gina gówno wiele mi powiedział kazał jeść no spe co 6 godzin i magnez 4x dziennie jak nie przejdzie jecchać na IP.
Stary 2015-12-29, 13:34   #3113
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
po patrzyłam na ten baby jogger city mini, fajny i leciutko tylko trochę nasz budżet przekracza.
Skoro i gondola i spacerówka są ok, to pewnie warto
Ehhh... trudna decyzja
Aktualnie jestem na etapie myślenia, że może go kupię za rok na wiosnę - akcesoria mogłabym zamówić jako prezenty na roczek, a i dużo by mi odpadło - np. adapter do fotelika (ponad stówa) i może nawet śpiwór. A teraz kupię coś używanego 2 w 1 nie przejmując się zbytnio spacerówką
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

1. Ale super Próbuj jeszcze w domu i zrób nam zdjęcie

2. Matko, wczoraj miałam erotyczny sen z... kobietą w roli głównej

3. Polecicie jakąś walizkę na kółkach średniej wielkości (do szpitala) do 100zł? Przeglądałam allegro i taka mi wpadła w oko http://allegro.pl/okazja-80-walizki-...747908543.html ale jak za tę cenę to nie wiem czy się zaraz nie rozleci no i te kółka nie wyglądają na solidne.
1. Sama próbuj Bo jak widać nie tylko ja tak mam. W ogóle to się zastanawiam czy to na pewno dziecko - a nie jakieś dziwne wypięcie macicy. Bo przed chwilą dziecko czułam w innym miejscu a namiot taki sam.

2. A wiesz, że mnie się zdarzyło też jakoś w którąś z ostatnich nocy

3. Chyba nie kupiłabym w ciemno. Lepiej troszke obmacać i pojeździć, bo możesz trafić na naprawdę szajsowy plastik który pęknie z byle czego.
Ja w ciągu ostatnich 10 lat zajeździłam kilka walizek i z mojego doświadczenia wynika, że nie ma reguły - najlepiej trzymała mi się jedna z hipermarketu. W zeszłe wakacje zaszalałam i kupiłam na wyprzedażach dwie walizki w Witchen - małą i tą dużą, ale nie największą. Bardzo odradzam tą firmę. Na pierwszym wyjeździe z małą od razu wyrwał mi się uchwyt - wypadł gwint. A nawet nie była ciężka. Naprawili mi ją. Potem się okazało, że kółka mimo że duże, kauczukowe - to mają jakąś wadę i się blokują - co ja się z nią namęczyłam, w zasadzie po dworcach to nią sunęłam a nie jechałam. To samo z dużą - tylko tam, jak napakowaliśmy i tż miał siłę ją ciągnąć to po jednym wyjeździe wytarliśmy połowę (sic!) kółek. Poszliśmy zareklamować już obie, żeby sto razy nie jeździć. Zaproponowali wymianę albo wybranie sobie w tej cenie innych w sklepie. Nie chcieliśmy tych samych, bo skoro wada kółek to wiadomo, że problem ten sam. Więc spędziliśmy ponad godzinę w sklepie próbując zamiennie wybrać inne, co nie było łatwe bo kupowałam je w cenie promocyjnej. W końcu wybraliśmy i okazało się, że dwie kosztują o 60zł mniej niż te stare, więc musieliśmy coś dobrać, bo kasy nam nie mogą oddać. A kup coś za 60 zł w witchen Mogłam oczywiście dopłacić, ale jaki to interes, poza tym nic ciekawego nie było. Rozważałam parasolkę (dopłata 15zł) ale w nowych, wszystkich - był poluzowany jeden metalowy element, no badziew jak nic. W końcu znaleźliśmy jedną rzecz w cenie 60 zł - kłódkę! na nic nam ona do walizek bo mają zamki szyfrowe, ale ja naiwa myślałam że może się nada do zabezpieczania wózka, na co tż stwierdził, że to można rozerwać przy odrobinie siły. Nowe walizki znów badziew - na pierwszym wyjeździe w dużej wypadły nam takie niby ozdobne ,,kołpaki" w trzech kółkach Przy czym zaznaczam, że my walizką poruszamy się tylko z klatki do samochodu i z samochodu do pokoju hotelowego Ogólnie mam plan iść do UOKiK następnym razem, bo ja pierdzielę wymianę u nich na kolejny badziew i ciągłe jeżdżenie do sklepu, który nam kompletnie nie po drodze.
Stary 2015-12-29, 13:45   #3114
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki O gondolce myślałam tej tańszej, mniejszej, bo i tak obstawiam, że długo nie poużywamy. Dlatego szukam modelu gdzie spacerówka będzie wypas i na długo właśnie. Trochę mnie jednak odstrasza to, że nie można zbytnio torby wieszać na kierownicy i że akcesoria mega drogie, a w cenie wózka (niemałej) nie ma nic Chyba że można coś nieoryginalnego do tego dopasować?

Bardzo bym chciała pompowane koła, terenowe. Ale w większości wózków są ogromniaste - w ogóle większość wózków, które wymieniacie to o ile podobała mi się w necie to na żywo przeraża - jak się z tym zmieścić w mieście na chodniku, itd.? Znów te małe kółeczka piankowe beznadziejne. Tylko ten baby jogger ma dość małe a pompowane koła i ogólnie ich rozstaw nie zabiera dużo miejsca, taki zgrabny jest.
A jakie akcesoria chcesz? Torby, osłony przeciwdeszczowe itp zawsze się da jakieś standardowe dokupić za grosze. Torbę możesz powiesić, ale nie giganta ciężkiego, bo ci wózek przeważy wg mnie to wóz idealny do miasta z nierównościami, czyli do każdego polskiego miasta, no i na plaży wyrabia ponoć lekko, więc i na urlopie się spisze. A że lekki i fajnie się składa to wpakujesz do auta, wniesiesz po schodach... popatrz na ceny używek, one nieźle się trzymają.
Stary 2015-12-29, 13:48   #3115
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Mój brzuch tez sie robi taki wąski i spiczasty podczas wstawania, zauwazylam to jak sie w wannie podnosilam. Staram sie podtrzymywać zawsze rękoma, bo od 4 miesiąca nie powinno sie wykonywać ćwiczeń leżąc na plecach bo to w jakiś sposób obciąża brzuch a takie podnoszenie sie to tez ćwiczenie. Wydaje mi sie ze ten śmieszny kształt brzucha jest normalny i chyba kazda z nas ma taki podczas podnoszenia sie z pozycji lezacej
Stary 2015-12-29, 13:57   #3116
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiaczek a ty nie chciała xlandera? Cybex fajny..ale ta cena zwala z nóg:p
A wczoraj ogladalam Bugabuu..gondola jest tak nisko,ze każda osoba powyżej 165 wygląda z nim przekomicznie
No chciałam, ale jak maz mi powiedział, ze możemy siebie pozwolić na tego cybexa, no to co sie będę kłócić
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:00   #3117
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

wstawiam zdjecia pokoiku, ktory maz pomalowal, zrezygnowalismy z tapety w chmurki na skosie bo byla za droga, a innej idealnej nie dostalam
Stary 2015-12-29, 14:04   #3118
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
A jakie akcesoria chcesz? Torby, osłony przeciwdeszczowe itp zawsze się da jakieś standardowe dokupić za grosze. Torbę możesz powiesić, ale nie giganta ciężkiego, bo ci wózek przeważy wg mnie to wóz idealny do miasta z nierównościami, czyli do każdego polskiego miasta, no i na plaży wyrabia ponoć lekko, więc i na urlopie się spisze. A że lekki i fajnie się składa to wpakujesz do auta, wniesiesz po schodach... popatrz na ceny używek, one nieźle się trzymają.
Właśnie znalazłam używkę tanią ale ten wcześniejszy model. To GT zbyt nowe chyba, z zeszłego roku, więc jak ktoś sprzedaje to raczej z takiego powodu że niezadowolony, bo dziecko nie miało czasu wyrosnąć. To kolejny powód, żeby kupić go za rok - może stanieją albo będzie więcej używek.
W akcesoria wchodzi tam wszystko - np. pałąk ok. 100 zł (gdybym kupowała za rok to wzięłabym już tackę zamiast pałąka), konieczna jest wkładka bo oryginalny ortalion jest śliski, śpiworek to 250zł. Tak właśnie myślę, że folia za rok byłaby może nawet zbędna - on ma mega dużą budę, a i dziecko większe ubrać już można inaczej i ewentualnie dosłonić tańszą folią. Torby tam nawet nie ma oryginalnej, dlatego że odradzają, ale też myślę że lżejszą powieszę (moją). No i te cholerne adaptery do fotelika ponad 100 zł. W dodatku na większości zdjęć i fotelik i gondola wpinane są bez odpięcia spacerówki - wygląda to źle i nie wiem czy to jest jedyna opcja. Wydaje mi się, że raz widziałam foto bez spacerówki, ale teraz nie mogę odnaleźć. Dopytam w sklepie którymś, ale wczoraj w entliczku przez godzinę wszyscy sprzedawcy byli zajęci

X landery
Całkiem fajnie wyglądają wg mnie, tylko cały efekt niweczy to ich wielgachne logo I po co im takie epatowanie marką? Żeby to ładne logo chociaż było. Nie lubię takiego bicia po oczach napisami.

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2015-12-29 o 14:07
Stary 2015-12-29, 14:05   #3119
Polinezyjka
Zakorzenienie

Nieidealna gratuluje!!! I fajnie ze juz termin masz wyznaczony <3

Lucy właśnie wracam, troszkę kupiłam, nie takie piękności jak Ty ale i tak jestem zadowolona

Siku!!

No ratunku! Jak chodzić po sklepach jak ja sikam co sekundę. Zrobiłam przed wyjściem, wysiadlam z tram i czuje ze sie chce, mysle sobie - dobra oblecw trzy SH i moze znajdę jakas kawiarenke to napije sie herbaty i skorzystam z WC. Ale dupa! Nie znalazłam! Oblecialam te sklepy a mala mnie tak kopie ze ledwo trzymam! Wracam teraz tramwajem i normalnie myśleć nie moge :|
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:08   #3120
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

No patrz, dokładnie po mojej myśli haha uważam, że dokonaliscie świetnego wyboru, ten cybex jest super bugaboo naprawdę mnie "wkurza", bo cena jak za luksus, a baaardzo kiepsko jednak wypada przy użytkowaniu. I jeszcze rzeczy których nie widać jak np. te substancje szkodliwe użyte w materiałach, z którymi dziecko ma bezpośredni kontakt. .. ja nie wiem jak można takie coś ludziom za taką kasę wciskać. .. cybex za to to super firma i foteliki też pierwsza klasa Antek jest na pewno z was dumny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości