Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-11, 13:11   #121
Lidka99
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
A ja sie czymś przytrułam w sobotę i miałam dosłownie przesraną niedzielę! Dzisiaj jeszcze mnie mdli trochę, słaba jestem, najchętniej bym sobie strzeliła drzemkę w pracy.
Dziewczynki ja nie wiem co jest ale jeszcze nigdy nie miałam takich dni w okolicy owulacji, sluz plodny (z przerwami) mam od 12 dc do dzisiaj tj 21dc. Co jest? Tyle dni? To może być przez wiesiolka? Zgłupieć można...

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
Być może przez wiesiołka ja zaczynam od następnego cyklu też brać
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 13:12   #122
mietowka25
Zakorzenienie

Mam dzień do bani ale podczytuję Was
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 13:25   #123
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Kazał próbować dzisiaj, tylko nie wiem czy będę się dzisiaj na tyle długo widzieć z TŻ
Oby był czas

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
A to moja kotełka Świątecznie bo z choinką
Jak księżna

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Witam się można do Was dołączyć? My staramy się od czerwca 2015, stwierdzone pco, po kolejnej @ badania na endokrynologii i zobaczymy co się dzieje, rok temu wyniki były w porządku..
Witaj Też mam pcos

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Mam na imię Małgosia, mam 29 lat i jestem Mamą Aniołka Adasia, który miał przyjść na świat właśnie w styczniu 2016... Niestety w październiku 2015 w 25 tc umarł urodziłam Go SN po 3 dniach wywoływania porodu... Niedługo miną 3 miesiące od tego momentu no i bardzo chcemy z TŻ znowu zobaczyć bijące serduszko dlatego postanowiliśmy zacząć starania
Imienniczko Przykro mi z powodu Waszej tragedi
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 14:05   #124
pater86
Zadomowienie

Kruszynkaa86 łzy od razu cisną mi się na oczy jak czytam takie historie... Najważniejsze, że jesteś silna, bardzo Wam współczuję i widzę, że szybko zobaczysz II kreseczki na teście
Stary 2016-01-11, 14:14   #125
Aiina
Raczkowanie

Zatem i ja witam

Dziewczyny, zapytam od razu czy normalnym "zjawiskiem" są objawy takie jak ból piersi czy przezroczysta wydzielina kilka dni po @? Kilka - czyli dosłownie 2-3 dni?
Z reguły tego typu objawy występują u mnie przed - nie po okresie.
Natomiast przy moich baaardzo nieregularnych okresach nie jest możliwe niestety książkowe określenie czy to dni płodne, czy też nie... Nic zasadniczo nie jest możliwe, bo nawet lekarz ma problem z dobraniem odpowiedniego leczenia moich "dolegliwości"
Aiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 14:15   #126
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kivi5 Pokaż wiadomość
Dzięki bardzo miałam co robić w pracy, jak nie miałam co robić 😉
Stary 2016-01-11, 14:32   #127
konefka_
Przyczajenie

Cytat:
Mam na imię Małgosia, mam 29 lat i jestem Mamą Aniołka Adasia, który miał przyjść na świat właśnie w styczniu 2016... Niestety w październiku 2015 w 25 tc umarł urodziłam Go SN po 3 dniach wywoływania porodu... Niedługo miną 3 miesiące od tego momentu no i bardzo chcemy z TŻ znowu zobaczyć bijące serduszko dlatego postanowiliśmy zacząć starania
Współczuje Trzymam kciuki za starania Mam nadzieję że miło spędzisz ten czas z nami

31.12.2011 r.

"Nic w życiu nie dzieje się bez przyczyny, każde zdarzenie ma jakiś ukryty cel..."
konefka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-11, 14:40   #128
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
A to moja kotełka Świątecznie bo z choinką
Boże jak zasypało, jak ja wróce do domu
A TŻ chce lepić bałwana
U nas wiosna Roztopy straszne, wszędzie błoto... Psa już 3 razy kąpałam

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Witam się można do Was dołączyć? My staramy się od czerwca 2015, stwierdzone pco, po kolejnej @ badania na endokrynologii i zobaczymy co się dzieje, rok temu wyniki były w porządku..
Ale dużo nowych staraczek do nas dołączyło Fajnie, w kupie raźniej
Jeśli masz ochotę podaj imię i wiek dopiszmy Cię do naszej listy

Cytat:
Strasznie mi przykro... to musiało być okropne przeżycie. Z całego serca życzę szybkich dwóch kreseczek I aby później wszystko dobrze się skończyło Jeśli nie chcesz to nie pisz, ale czy wiadomo co było tego przyczyną? Dlaczego tak się stało?

Cytat:
Napisane przez Aiina Pokaż wiadomość
Zatem i ja witam
Dziewczyny, zapytam od razu czy normalnym "zjawiskiem" są objawy takie jak ból piersi czy przezroczysta wydzielina kilka dni po @? Kilka - czyli dosłownie 2-3 dni?
Natomiast przy moich baaardzo nieregularnych okresach nie jest możliwe niestety książkowe określenie czy to dni płodne, czy też nie... Nic zasadniczo nie jest możliwe, bo nawet lekarz ma problem z dobraniem odpowiedniego leczenia moich "dolegliwości"
Witamy kolejną staraczke napisz nam więcej o sobie: od kiedy się starcie, w jakim jesteś wieku, itd.
Z tym sluzem to nie pomogę bo ja mam ciągle taki sam niezależnie od dnia cyklu. Z piersiami tym bardziej bo nigdy mnie nie bolą
Stary 2016-01-11, 14:42   #129
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Zatem i ja witam

O ile się nie mylę to za ból piersi odpowiada progesteron, który się podnosi w drugiej fazie cyklu i potem spada na @. Jesteś pewna, ze to była miesiączka? Może to było plamienie impl.?

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 14:47   #130
Lidka99
Zadomowienie

Lidka 27 lat
Stary 2016-01-11, 14:51   #131
Aiina
Raczkowanie

Witamy kolejną staraczke napisz nam więcej o sobie: od kiedy się starcie, w jakim jesteś wieku, itd.
Z tym sluzem to nie pomogę bo ja mam ciągle taki sam niezależnie od dnia cyklu. Z piersiami tym bardziej bo nigdy mnie nie bolą [/QUOTE]

Rety... zazdroszczę braku bolących piersi Też kiedyś nie bolały - piękne czasy.

Co do mnie - staramy się od września - póki co, bezskutecznie. Mam 27 lat i niestety tysiąc problemów. Od zawsze miałam nieregularne @, jeszcze przed ukończeniem 18 lat zaczęłam leczenie pod tytułem: antykoncepcja, i tak przez blisko 6 lat jak nie więcej. W tzw. międzyczasie doszło PCOS, wole guzkowe tarczycy, a ostatnio torbiele w jajnikach i piersi. Jednym słowem - wszystko przeciwko mnie. Przerobiłam już kilku lekarzy właśnie po to, by móc zacząć starania. Niestety ostatnio - właśnie od jesieni - wszystko pokomplikowało się jeszcze bardziej, bowiem doszły nieregularne @ w trakcie brania leków wywołujących okres, cały plan działania i leczenie diabli wzięli, bo zamiast odstawiać jedne leki i zacząć kolejne okazało się, że mam brać nadal to co dostałam. Oczywiście wyniki badań hormonalnych też nie są w normie, więc tylko słyszę o kolejnych możliwych problemach z zajściem w ciążę
Obecnie przyjmuję leki ziołowe - jako terapię zastępczą dla leczenia hormonalnego, do tego suplementy diety, witaminy i cóż - staramy się, ale bez większych postępów.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
O ile się nie mylę to za ból piersi odpowiada progesteron, który się podnosi w drugiej fazie cyklu i potem spada na @. Jesteś pewna, ze to była miesiączka? Może to było plamienie impl.?

Niestety niczego nie mogę być pewną - objawy wskazywały na @, co prawda była mniej obfita, krwawienie skończyło się po 1 dniu, później 2 dni plamienia i kolejny dzień, dwa nieco bardziej obfite. Natomiast nie jest to pierwsza tego typu @, więc przypuszczam, że można to nazwać miesiączką, na plamienie wydaje mi się zbyt obfite.
Stary 2016-01-11, 15:07   #132
aniusia49
Raczkowanie

Cytat:
Zatem i ja witam

Polecam zbadać prolaktyne, mnie zazwyczaj bolały mocno piersi od razu po owu i na badaniach wyszło, że prl o dużo za wysoka.

Przeźroczysta wydzielina, może jakaś infekcja?

Dziś miałam test, w czwartek rozmowa i wreszcie coś ruszy z tym kursem niemieckiego uff bo już się nudziłam w domu

O piesku marzymy bardzo, jednak właściciel mieszkania zażyczył sobie sporą kwotę za to, żeby się zgodził Pewnie za kilka lat, jak zmienimy mieszkanie to kupimy jakiegoś
aniusia49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 15:12   #133
Aiina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniusia49 Pokaż wiadomość
Polecam zbadać prolaktyne, mnie zazwyczaj bolały mocno piersi od razu po owu i na badaniach wyszło, że prl o dużo za wysoka.

Przeźroczysta wydzielina, może jakaś infekcja?

Dziś miałam test, w czwartek rozmowa i wreszcie coś ruszy z tym kursem niemieckiego uff bo już się nudziłam w domu

O piesku marzymy bardzo, jednak właściciel mieszkania zażyczył sobie sporą kwotę za to, żeby się zgodził Pewnie za kilka lat, jak zmienimy mieszkanie to kupimy jakiegoś

Infekcja raczej odpada, ale przy wizycie u ginekologa będę mogła to potwierdzić - oczywiście jak się do niego dostanę.

Co do pieska - pierwszy raz spotykam się z koniecznością opłaty za chęć posiadania psa w mieszkaniu...
Też chciałam, właściwie chcę, ale charakter pracy spowodowałby tylko brak czasu dla psinki, więc może za jakiś czas
Stary 2016-01-11, 15:36   #134
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
No dla mnie rok też kosmicznie brzmi, ale moja szwagierka miała bardzo duże problemy i endokrynolog nawet odradzał jej starania. Ale miała już wtedy 32 lata, więc zegar tykał i go nie posłuchała. Dobrze, że ten gin jej pomógł.

Śliczna kotełka A u nas chlapa i bardziej niż kozaki, przydałyby się kalosze.
Jak ja nie lubię lekarzy, którzy się poddają. Skoro nie daje sobie rady to powinien odesłać do kogoś lepszego. Szkoda, że to tak nie działa
U nas też cały dzień padał deszcz...
Cytat:
Ojej współczuję... Wiem dokładnie, co przeżywaszi też rodziłam sn, tylko dużo szybciej (6h cały poród). Ależ to było maleństwo!!! Dobrze, że możecie się już starać, my nie mogliśmy tak szybko a szkoda, bo wtedy miałam bardzo chętny organizm na ciążę wg mojej gin

Cytat:
Z tym sluzem to nie pomogę bo ja mam ciągle taki sam niezależnie od dnia cyklu. Z piersiami tym bardziej bo nigdy mnie nie bolą

Rety... zazdroszczę braku bolących piersi Też kiedyś nie bolały - piękne czasy.

Co do mnie - staramy się od września - póki co, bezskutecznie. Mam 27 lat i niestety tysiąc problemów. Od zawsze miałam nieregularne @, jeszcze przed ukończeniem 18 lat zaczęłam leczenie pod tytułem: antykoncepcja, i tak przez blisko 6 lat jak nie więcej. W tzw. międzyczasie doszło PCOS, wole guzkowe tarczycy, a ostatnio torbiele w jajnikach i piersi. Jednym słowem - wszystko przeciwko mnie. Przerobiłam już kilku lekarzy właśnie po to, by móc zacząć starania. Niestety ostatnio - właśnie od jesieni - wszystko pokomplikowało się jeszcze bardziej, bowiem doszły nieregularne @ w trakcie brania leków wywołujących okres, cały plan działania i leczenie diabli wzięli, bo zamiast odstawiać jedne leki i zacząć kolejne okazało się, że mam brać nadal to co dostałam. Oczywiście wyniki badań hormonalnych też nie są w normie, więc tylko słyszę o kolejnych możliwych problemach z zajściem w ciążę
Obecnie przyjmuję leki ziołowe - jako terapię zastępczą dla leczenia hormonalnego, do tego suplementy diety, witaminy i cóż - staramy się, ale bez większych postępów.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Niestety niczego nie mogę być pewną - objawy wskazywały na @, co prawda była mniej obfita, krwawienie skończyło się po 1 dniu, później 2 dni plamienia i kolejny dzień, dwa nieco bardziej obfite. Natomiast nie jest to pierwsza tego typu @, więc przypuszczam, że można to nazwać miesiączką, na plamienie wydaje mi się zbyt obfite.[/QUOTE]

Biedna.... Pewnie masz poczucie, że problemy się tylko piętrzą, co? Mam nadzieję, że się uda na przekór wszystkim Twoim dolegliwościom!!!

Cytat:
Infekcja raczej odpada, ale przy wizycie u ginekologa będę mogła to potwierdzić - oczywiście jak się do niego dostanę.

Co do pieska - pierwszy raz spotykam się z koniecznością opłaty za chęć posiadania psa w mieszkaniu...
Też chciałam, właściwie chcę, ale charakter pracy spowodowałby tylko brak czasu dla psinki, więc może za jakiś czas
My przy 3 mieszkaniach wynajmowanych mieliśmy w umowie zakaz jakichkolwiek zwierząt.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 15:49   #135
Aiina
Raczkowanie

Niestety niczego nie mogę być pewną - objawy wskazywały na @, co prawda była mniej obfita, krwawienie skończyło się po 1 dniu, później 2 dni plamienia i kolejny dzień, dwa nieco bardziej obfite. Natomiast nie jest to pierwsza tego typu @, więc przypuszczam, że można to nazwać miesiączką, na plamienie wydaje mi się zbyt obfite.[/QUOTE]

Biedna.... Pewnie masz poczucie, że problemy się tylko piętrzą, co? Mam nadzieję, że się uda na przekór wszystkim Twoim dolegliwościom!!!

My przy 3 mieszkaniach wynajmowanych mieliśmy w umowie zakaz jakichkolwiek zwierząt.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Tak, poczucie piętrzenia się co chwila nowych problemów jest okropne Nadzieja na poprawę też coraz mniejsza, bo nic na nią niestety nie wskazuje.
Za to patrzenie na koleżanki - młodsze czy starsze, które zachodzą w ciąże od tak za 1 podejściem, jest tak dołujące, że szkoda gadać... Na dodatek często jest to wpadka.
Stary 2016-01-11, 15:53   #136
Megan1312
Raczkowanie

Witam nowe staraczki

A ja mam kroliczka i tez lubi spac na lozku z nami ale troche sie boimy z tz ze w nocy zrobimy mu niechcacy krzywde.
A w domu rodzinnym zawsze byl pies i tez spal ze mna i to na mojej poduszce az wkoncu polozylam jej druga to spala ladnie obok mnie.
Stary 2016-01-11, 17:09   #137
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Kruszynka, bardzo mi przykro Fajnie, że się nie poddajecie tak łatwo! Trzymam mocno kciuki, żeby się udało bez dłuższych oczekiwań

Cytat:
Witaj 😊

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Tak mi przykro! Ehh jak to jest, ze tyle jest wpadek tam gdzie nie chcą dzieci ... a jak człowiek pragnie to nie zawsze tak pięknie wychodzi... Trzymam kciuki za szybkie, upragnione II kreseczki!

\

Też ostatnio o tym myślałam, ze taka jest niestety "sprawiedliwość.."

Cytat:
A ja sie czymś przytrułam w sobotę i miałam dosłownie przesraną niedzielę! Dzisiaj jeszcze mnie mdli trochę, słaba jestem, najchętniej bym sobie strzeliła drzemkę w pracy.
Dziewczynki ja nie wiem co jest ale jeszcze nigdy nie miałam takich dni w okolicy owulacji, sluz plodny (z przerwami) mam od 12 dc do dzisiaj tj 21dc. Co jest? Tyle dni? To może być przez wiesiolka? Zgłupieć można...

Myślę, że to przez wiesiołka

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Mam dzień do bani ale podczytuję Was
zjedz coś słodkiego!

A ja jutro idę do gina. Ciekawe, czy mi zleci jakieś badania...
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 17:23   #138
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Witam nowe staraczki

A ja mam kroliczka i tez lubi spac na lozku z nami ale troche sie boimy z tz ze w nocy zrobimy mu niechcacy krzywde.
A w domu rodzinnym zawsze byl pies i tez spal ze mna i to na mojej poduszce az wkoncu polozylam jej druga to spala ladnie obok mnie.
Ja miałam króliczka, dążył 8 lat, był taki kochany, nauczył się biegać do kuwety, spał sobie na fotelu w nocy 😊 uwielbiam króliki 😊

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość

Hehe to tak namieszał, że wiem tylko, ze owulacja była między 14 a 21 dc 😊 jak nam się nie uda na złoty strzał to idę na monitoring cyklu, nezmiernie jestem ciekawa w którym dniu pęka pęcherzyk 😞

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 17:40   #139
Lidka99
Zadomowienie

Monika0185 a mogę wiedzieć jaki wiesiołek bierzesz i ile razy dziennie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-11, 17:41   #140
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Kruszynka, bardzo mi przykro Fajnie, że się nie poddajecie tak łatwo! Trzymam mocno kciuki, żeby się udało bez dłuższych oczekiwań

\

zjedz coś słodkiego!

A ja jutro idę do gina. Ciekawe, czy mi zleci jakieś badania...
Ja też jutro będę myślami z Tobą ;-)

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 17:47   #141
Megan1312
Raczkowanie

[QUOTE=monika0185;54093315]Ja miałam króliczka, dążył 8 lat, był taki kochany, nauczył się biegać do kuwety, spał sobie na fotelu w nocy 😊 uwielbiam króliki 😊

ja niestety nie wiem ile moja kroliczka ma lat. U mnie jest juz 5 lat ale byla juz dorosla jak ja dostalam.
I tez biega do kuwety a w klatce wogole jej nie zamykam. Caly czas ma pokoj do dyspozycji

Chcialam sie zapisac do mojego ginekologa. Kazal mi przyjsc dopiero po 6 miesiacach po poronieniu zeby pomyslec o badaniach. Dzis tam dzwonie i dowiaduje sie ze na emeryture poszedl. Dobrze ze juz zaczelam sie rozgladac za innym.
Stary 2016-01-11, 18:18   #142
Kasmina
Rozeznanie

Hej dziewczyny,
melduję się po wizycie u gina: to już 11t3d Kruszynka machała do mnie rączkami i nóżkami ma już 4,72 cm życzę, by każda z Was jak najszybciej ujrzała podobny widok cały czas was podczytuję i trzymam mocno kciuki
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 18:23   #143
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
melduję się po wizycie u gina: to już 11t3d Kruszynka machała do mnie rączkami i nóżkami ma już 4,72 cm życzę, by każda z Was jak najszybciej ujrzała podobny widok cały czas was podczytuję i trzymam mocno kciuki
gratulacje na pewno wspaniałe uczucie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-11, 18:25   #144
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Napisałam przed chwilą całą epopeję i mnie wyrzuciło z Wizażu

Niestety po paru latach pracy stwierdzam, że nie jest taka przyjemna W dodatku mega stresująca. Jest niewiele zawodów o tak stresującym charakterze, dlatego powiedziałam w końcu dość!

Oj porobiło się, porobiło... ale niektórzy mają gorzej, więc biorę się szybko w garść Dach nad głową jest, pieniążki jeszcze jakieś się znajdą, mąż jest kochany więc aż tak narzekać nie mogę. W sumie to była moja decyzja więc wierzę, że każdy koniec jest początkiem czegoś nowego, oby lepszego!

Dopisałam Cię już przy zakładaniu nowego wątku, teraz tylko zaktualizuje imię

Dziewczyny, pies to jest super sprawa! Daje on tyle radości i uśmiechu, odwraca uwagę od kłopotów i problemów. Rok temu uśpiłam 13-letniego bolończyka, i od razu kupiłam nowego psa, ale że myśleliśmy już o dziecku w najbliższej przyszłości kupiliśmy golden retrivera, psa przeznaczonego dla dzieci, osób niepełnosprawnych, ratowników górskich i wodnych. Nasza Bajka miała już do czynienia z 7 - latkiem, 3 - latkiem, roczną dziewczynką i 4 - miesięcznym niemowlakiem. To jak się nimi opiekowała i jak się w stosunku do nich zachowywała było tak wzruszające, że aż się popłakałam Będąc w ciąży mam zamiar od razu budować więź pies - dziecko, aby później pies i dziecko tworzyli bardzo zgrany duet.

maddd - oczywiście, że pies to obowiązek, ale również uważam, że taki wzięty ze schroniska obdarzy Was miłością, nawet za te 10 godzin w samotności. Poza tym, można wziąć psa na ogród, jeśli oczywiście macie taką możliwość.

pater86 - mój golden to wodny pies, więc każdy deszcz,woda, błoto, śnieg to dla niego ogromna radość. I uwielbiam spacerować z nią właśnie w takich warunkach. Jak widzę jak się to psisko cieszy, to aż człowiekowi od razu humor się poprawia

P.S. podaj imię i wiek, dopiszemy się do listy

Kciuki za nową pracę! I fajnie czytać, żętycę z Was ma takie cudne zwierzaki i tak je kocha

Cytat:
Niestety niczego nie mogę być pewną - objawy wskazywały na @, co prawda była mniej obfita, krwawienie skończyło się po 1 dniu, później 2 dni plamienia i kolejny dzień, dwa nieco bardziej obfite. Natomiast nie jest to pierwsza tego typu @, więc przypuszczam, że można to nazwać miesiączką, na plamienie wydaje mi się zbyt obfite.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Tak, poczucie piętrzenia się co chwila nowych problemów jest okropne Nadzieja na poprawę też coraz mniejsza, bo nic na nią niestety nie wskazuje.

Za to patrzenie na koleżanki - młodsze czy starsze, które zachodzą w ciąże od tak za 1 podejściem, jest tak dołujące, że szkoda gadać... Na dodatek często jest to wpadka.[/QUOTE]

No właśnie. Zapomniałam Wam jeszcze opowiedzieć mojej historii z weekendu. Bylismy na urodzinach kolegi TŻ i jego żona...pogratulowała mi...ciąży. Jakieś nieporozumienie poszło po znajomych i... taka sytuacja. Strasznie jej potem było głupio, przecież to nie jej wina, ale jak wróciliśmy do domu to pękłam i popłakałam się. Jakoś tak mi się przykro zrobiło... i jeszcze na imprezie kupę maluchów, bo prawie wszyscy dzieciaci.

Cytat:

\

Ja też często o tym myślę...

Cytat:
Hej dziewczyny,

Dzięki, a dla Was duuuużo zdrówka!!!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 18:27   #145
Aiina
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny,
Gratuluję i zazdroszczę jednocześnie
Zdrówka aż do samego rozwiązania życzę

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość

No właśnie. Zapomniałam Wam jeszcze opowiedzieć mojej historii z weekendu. Bylismy na urodzinach kolegi TŻ i jego żona...pogratulowała mi...ciąży. Jakieś nieporozumienie poszło po znajomych i... taka sytuacja. Strasznie jej potem było głupio, przecież to nie jej wina, ale jak wróciliśmy do domu to pękłam i popłakałam się. Jakoś tak mi się przykro zrobiło... i jeszcze na imprezie kupę maluchów, bo prawie wszyscy dzieciaci.
!
Skąd ja to znam...
Stary 2016-01-11, 18:28   #146
aniusia49
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny,

super!! Dbajcie o siebie
aniusia49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 18:33   #147
aska8999
Rozeznanie

Wink Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Kasmina gratulacje
Ja sana nie mam zbyt dobrego humoru dzisiaj:/ juz od sierpnia bardzo chce zajsc w ciaze , a po dzisiejszym dniu w pracy chcialabym naprawde bardzo bardzo mocno. Jeden lekarz w pracy mnie gnebi, ja tez jestem lekarzem, robie okulistyke. On juz od trzech lat robi specke a ja jestem od poltorej miesiaca i sie na mnie wyzywa;( bo on wie wiecej i ma do mnie pretensje, ze ja nie wiem tego co on. Najpierw mowi zebym zrobila cos a potem przychodzi i podniesionym tonem albo krzyczy ze czegos nie zrobilam o czym nic nie mowil. dzisiaj sie kilka razy poplakalam w pracy jak nikt nie widzial;(

Edytowane przez aska8999
Czas edycji: 2016-01-11 o 18:35
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 18:46   #148
BlueEyesMonster
Przyczajenie

Witam się w nowym wątku

U nas znowu źle, dzisiaj przyszła @

Dziewczyny, umówiłam się na wizytę do gin na za tydzień i chcę już iść z wynikami badań, żeby nie tracić czasu. Co zrobić? Tsh, ft3, ft4, prolaktynę? Coś jeszcze? Martwi mnie, że mam krótką fazę lutealną (9 dni) i chyba tu może być pies pogrzebany...
BlueEyesMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 18:52   #149
Aiina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Kasmina gratulacje
Ja sana nie mam zbyt dobrego humoru dzisiaj:/ juz od sierpnia bardzo chce zajsc w ciaze , a po dzisiejszym dniu w pracy chcialabym naprawde bardzo bardzo mocno. Jeden lekarz w pracy mnie gnebi, ja tez jestem lekarzem, robie okulistyke. On juz od trzech lat robi specke a ja jestem od poltorej miesiaca i sie na mnie wyzywa;( bo on wie wiecej i ma do mnie pretensje, ze ja nie wiem tego co on. Najpierw mowi zebym zrobila cos a potem przychodzi i podniesionym tonem albo krzyczy ze czegos nie zrobilam o czym nic nie mowil. dzisiaj sie kilka razy poplakalam w pracy jak nikt nie widzial;(
Praca... oj tak, ja też chętnie i z tego powodu zrobiłabym sobie dłuższe wolne, jak inne koleżanki z pracy, które nie miały z tym większego problemu...

Współczuję, ale mam nadzieję, że wytrzymasz i nie będziesz musiała znosić takiego zachowania długo Ja też często po kątach płaczę, tylko to niestety w niczym nie pomaga, również w zajściu w ciążę.
Stary 2016-01-11, 18:57   #150
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Kasmina gratulacje
Nieprzyjemna sytuacja, a nie możesz gdzieś tego zgłosić? Miałam kiedyś podobną, zanim szłam do pracy brałam tabletkę uspokajającą, na szczęście nie byłam sama i w kilka dziewczyn zgłosiłyśmy sytuację do kierownika i Pani po pół roku ale poleciała.. Praca ma być nie tylko obowiązkiem ale ma się chętnie do niej iść a przez takie sytuacje się wszystkiego odechciewa człowiekowi

Cytat:
Napisane przez BlueEyesMonster Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

U nas znowu źle, dzisiaj przyszła @

Dziewczyny, umówiłam się na wizytę do gin na za tydzień i chcę już iść z wynikami badań, żeby nie tracić czasu. Co zrobić? Tsh, ft3, ft4, prolaktynę? Coś jeszcze? Martwi mnie, że mam krótką fazę lutealną (9 dni) i chyba tu może być pies pogrzebany...
a może jeszcze lh, fsh, progesteron, estradiol?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości