![]() |
#3901 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
Wiesz my wierzymy że jest zdrowe jak rybka. Ale jednak czasami przychodzą do głowy te gorsze myśli. A dużo z Was zdecydowało się na to badanie?
![]() |
#3902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
A ja mam fajnie, bo mój TŻ hobbystycznie łowi ryby i zawsze mam pełną zamrażarkę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
Tak, znalazłam. Tak jak myslałam maluch schował sie bardzo nisko tym razem
![]() Najwazniejsze to nie panikować. ![]() Martwiłabym sie bardziej, gdybym nie mogla znalezc przez pare dni. Ja nie robie USG genetycznego na tym etapie. Zrobie te następne. Gin zapewnił mnie, ze przeziernosc mierzy wporzadku i kosc nosowa tez widoczna więc powinno byc ok. Gdyby zauwarzyl cos niepokojacego to od razu by mi powiedzial. |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie było mnie tu od piątku (mama na weekend, a w pon. i wczoraj słuzbowa podróż), a nadrabiałam Was ponad 3 godziny
![]() Witam wszystkie nowe mamusie ![]() Gratuluję rączek, nóżek i podejrzewanych penisków ![]() U mnie dziś 11t0d czyli jutro wchodzę w ostatni tydzień pierwszego trymestru ![]() Pisałyście o spaniu z maluchem: my mamy tylko sypialnię i salon połączony z kuchnią więc dużego wyboru nie będzie, ale nie chcę, żeby dziecko spało z nami - będzie miało swoje łóżeczko. A z czasem pewnie my się do salonu przeniesiemy, a latorośl będzie miała własny pokój ![]() O rampersach też wcześniej nie słyszałam, jestem totalnie nieobeznana z tematem jeszcze, ale na razie nic nie kupujemy, poczekamy do 20 tygodnia przynajmniej. W ogóle temat wyprawki mnie zainteresował, ale jeszcze chwilę na to mamy ![]() ![]() Co do wózków, to pobieżnie przegladałam i zatrzymałam się na takich w okolicach 600 - 700 zł co i tak wydaje mi się sporą kwotą. A potem przeczytałam tu jak ktoraś z Was napisała, że bałaby się kupić wózek za mniej niż 1000 zł ![]() ![]() USG genetyczne mam w następny piątek i już się nie mogę doczekać - trochę się denerwuję, ale wierzę, że badanie mnie uspokoi ![]() Mam koteczka, niedługo skończy 5 miesięcy, wzięty celowo jak zaczęliśmy się starać o dziecko, bo wiedzieliśmy, że to ostatni moment, żeby nasz sierściuszek był już duży jak potomek się urodzi no i żeby maluch od małego miał kontakt ze zwierzątkiem. A jak się komuś nie podoba, jego sprawa. Kot jest członkiem naszej rodziny i już ![]() W poniedziałek widziałam się z managerką przy okazji spotkania ewaluacyjnego za poprzedni rok i ustalania planów na ten. Na spotkanie została zaproszona rownież moja koleżanka na podobnym do mojego stanowisku w równoległym dziale. I zaczyna ona tak: usiądź sobie, muszę Ci coś powiedzieć. Przestraszyłam się, bo była b. poważna. Usiadłam. A ona: jestem w ciąży. Z bliźniakami! Myslałam, że spadnę z krzesła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po tym wszystkim powiedziałam też kadrowej i dwóm innym osobom, ale poprosiłam, żeby zachowali dla siebie tą informację do drugiego tygodnia lutego kiedy będę po usg gen. Także miałam dni ostatnie pełne wrażeń ![]() A teraz kończę oglądać mecz i mykam do łóżka. Jutro rano mocz i tsh więc mnie znowu pokłują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny odzywałam się na początku wątku pewnie mnie nie pamiętacie, miałam mało czasu ale teraz powoli nadrabiam. Widzę, że rozmawiacie o badaniach prenatalny. Ja dzisiaj byłam na kontroli u gina wg. usg to już 11t2d a maluszek ma już 4,63 cm, machał raczkami i ogólnie bardzo ruchliwy był, widziałam też serduszko lecz po badaniu Pani doktor dała mi skierowanie na badanie prenatalne, a we wskazaniu zaznaczyła nieprawidłowy wynik badania usg była za wysoka przezierność karkowa coś koło 3. Dodała, że nie chce mnie straszyć ale wskazane jest abym zrobiła to badanie ii dała nazwę placówek gdzie mogę sie udać. Jutro zadzwonie sie umówic, ale teraz strasznie się martwie.
#3907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
MELDUJE SIĘ PO GENETYCZNYM wszystko bardzo dobrze, przezierność ok, kość nosowa obecna przepływy prawidłowe, serduszko i komory zdrowe 164u/m wszyscy nozki, raczki, paluszki maluszek ma 7 cm i jest chłopcem ![]() załączam fotki 40 minut trwało badanie, i przez brzuch i dowcipnie, maluch czkał, fikał, skakał, nieźle go tam masował, żeby sie poobracał cieszylam sie ze wszystko jest wspaniale bo po to pojechalam ale lekarz mnie zdnenerwowal, ze on mi daje skierownaie na biochemie krwi obliczyl mi ryzyko na 3 trisomie, 1:16tysiecy, 1:powyżej 20 i trzecia to samo przeziernosc 1,7 - norma do 2,5 a ten mi karze robić bio no po kiego sie pytam wypytalam cala moja rodzine, nie robie po co, co to zmieni ? nawet jak sie okaze ze po bio wyjdzie mi wyzsze ryzyko, pojde na amnio, bede schizowac, stresowac i kłuć brzuch! i co ? nawet jak wyjdzie, że dziecko ma wadę, no to widocznie tak mialo byc, nic z tym nie zrobie, a i tak kochac bede mowia, ze to niepotrzebny stres dla mnie i ze trzeba byc dobrej mysli wyniki krwi mam swietne, moczu tez, czuje sie super, parametry dzieciatko ma idealne, w genetyce rodzin nic nie mam no to co ? przypadek ? taki jak mozliwosc wypadku samochodowego, ktorym to autem jezdze kilka razy dziennie zycie nabijał sie jeszcze z roznych lekarzy, ze mowia, ze przeziernosc w normie, kosc nosowa jest a to jest 10% informacji na temat tego czy dziecko jest zdrowe dziwne to, bo wygladalo to tak jakby ten lekarz mocno naciskal na to badanie, aha no i oczywiscie nie u mnie w miescie tylko 30 km stad bo u mnie niby zle robia........ mam metlik w glowie zgłupiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak byłam w ciąży z Oliwką, to gin mnie na USG wołał co 3 tyg i oczywiście kupa kasy. Później jak już znalazłam specjalistę od wady młodej, to się okazało, że wcale tak często nie trzeba, i co dwa -trzy miesiące starczy. Jak to mówi moja babcia, sto piczek i jest moskwiczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
po to pojechałam
by sprawdzic czy wszystko jest dobrze i jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3912 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a co do decyzji lekarza..to wiesz, ja myślę, że oni kierują żeby nabijać kasę kolegom- jeden wielki układ..mnie mój kieruje na wszystko co się da..jeżdzę 30km też na te badania w te i wewte.. dodatkowo po odbiór wynikówt też osobiście, zwalniam się z pracy i zastanawiam czy napewno to potrzebne.. uważam, że przegięcie, ale robię to bo nie chce z nim dyskutować i nie chce sobie wyrzucać, że czegoś nie zrobiłam..w Twoim przypadku rzeczywiście dziwnie, że najpierw usg- wynik ok a teraz z krwi.. aTwój lekarz ma ten certyfikat badań prenatalnych? będzie z wynikami z krwi coś robił? tzn obliczał w tym specjalnym programie itp ? mówił Ci? może tam gdzie Ci polecał zrobić to badanie pracuje jego żona/brat lub kolega, który też wysyła do gina i się nawzajem utrzymują.. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do badania krwi, ja bym zrezygnowała. Tak jak dziewczyny piszą, niektórzy lekarze zlecają wszystkie możliwe badania żeby nabić kasę kolegom. U nas przezierność też wyszła w normie (1,1 i 1,2 mm) więc nie widzę podstaw do dalszych badań. Tak jak piszesz, to i tak nic nie zmieni. My dziś zaczynamy II trymestr ![]() ![]()
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
Gratki dla wszystkich po genetycznym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jade zaraz na zakupy,potem mam zamiar odwiedzić koleżanke w szpitalu urodziła synka i tak bardzo chce go zobaczyć ![]() Jutro wizyta a w środe w przyszłym tygodniu genetyczne jest strach co prawda ale nastawiam sie pozytywnie ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, wracam do codziennej obecności na forum ![]() A co do tych badań na wszystko to ma podobne zdanie. Czekam na genetyczne w nastepny piatek i jesli przezierność będzie ok, nie robię żadnych dodatkowych ![]() Cytat:
![]() Byłam rano na pobraniu krwi na tsh - mimo, że jestem honorowym krwiodawcą to naprawdę nie lubię momentu wkłuwania mi się w żyłę i nie mogę na to patrzeć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
U mnie w jednym miejscu pobierają krew od 8rano. Nie dożyję. Albo zwymiotuję z głodu. Budżet się on 6, czasami po 5. W ciągu godziny muszę zjeść, cokolwiek. Potem ze 20 min w samochodzie na głodno będzie ciężko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
Jutro mogą od 7.30- jakoś dam radę. Jak się nie obudzę po 5. Niby tylko pól godziny a jednak różnica
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
u mnie też pobierają od 8 ale mam z dobre 25 minut autem więc TŻ mnie zawiezie. w sumie i tak by musiał ze mną być bo panicznie boję się igieł, a oni tam bardzo kłują?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Wtajemniczenie
|
Ja i tak płacę za badania, więc mogę sobie wybrać laboratorium. Na uniwersytecie medycznym pobierają od 6.15 plus w soboty od 7, jest też dość blisko mnie punkt gdzie pobierają w niedziele od 8 do 11 i ostatnio wyspałam się i pojechaliśmy właśnie w niedzielę ok 10.
#3924 |
Rozeznanie
|
U mnie w prywatnym laboratorium od 07:00, jakies 30 min. tramwajem od domu. Ale ja jestem przyzwyczajona, że rano w domu piję tylko herbatę, a sniadanie dopiero o 08:00 w pracy więc nie mam problemu
![]() Zjadłam dzis pyszna bagietkę z jajkiem, serem żółtym i pomidorkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zadomowienie
|
Gratuluje udanego genetycznego i Syna. To już chyba 3 przedstawiciel płci męskiej na naszym wątku? Ja też bym chciała chłopca , ale nie chodzi o to , że mam awersje do dziewczynek tylko jakoś więcej doświadczenia mam w opiece nad chłopcami. Myśle sobie że jak by miała być dziewczynka i by była tylko w połowie taka jak ja to czeka ,nie ciężkie zadanie ;D . Ja jeszcze sie na genetyczne nie zapisałam ale bede chciała gdzieć na końcówke przyszłego tygodnia żeby jechać z moim partnerem. Badania robiłyście same czy byli z wami partnerzy , mamy?
Ja troszke sie przeziębiłam ale nie jaloś mocno na razie mam nadzieję, że miód wystarczy na poprawę stanu zdrowia. Kicham strasznie i musze sie wtedy schylać i trzymać za brzuch inaczej mnie boli, też tak macie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
ja też nie jadałam śniadań a teraz nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez bo od razu
![]() zjadłam dwa kiwi i pół bułki, jestem z siebie dumna mega ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
Skonczyłam dzisiaj 13 tydzien
![]() ![]() Mam zaciesza wielkiego. Czuje się jakbym zdobyla punkt na drodze do szczytu ![]() Na moje badania krwii chodzę do gabinetu gina, tam pielegniarka pobiera krew i juz na drugi dzien sa wyniki. Pobieraja od 8 do 10 rano. Gin kazal mi zrobil cukry, na to musze jechac gdzie indziej, wiec pewnie wybiore sie do Dolmedu. Teraz sobie uswiadomiłam, ze miałam własnie na cukry uwazać, ehh. Z jednej strony chciałabym mieć dziewczynkę, TZ tez z drugiej fajnie byłoby miec chłopca. Jak znam życie to wyjdzie chłopiec jednak. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-28 o 09:56 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Talantea;54676861]Skonczyłam dzisiaj 13 tydzien
![]() ![]() Mam zaciesza wielkiego. Czuje się jakbym zdobyla punkt na drodze do szczytu ![]() /QUOTE] ![]() ![]() BeataAmelka - co u Ciebie? jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
Talantea gratulacje, stawiasz oranżade z bąbelkami.
![]() ja się właśnie wczoraj naczytałam, że owoce to sam cukier a to prawie jedyna rzecz, która mi wchodzi więc trzeba szukać czegoś innego co będzie smakować mi i brzuszkowi. u mnie TŻ chciałby mieć chłopa, chociaż jak bedzie dziewczynka to też się będzie cieszył, mi to w sumie obojętnie, co będzie to będzie i tak bedziemy mega kochać. chociaż nie mogę się doczekać aż poznam płeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.