|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
A ja znów szaleję
![]() Właśnie do piekarnika wrzuciłam ciasteczka francuskie z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem, posypane oczywiście cynamonem ![]() W sobotę robiłam z budyniem ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Powiedziała mi też, że jak będzie wracać do zrezygnować całkiem z cukru (czyli z pszenicy też bo rozkłada się na cukry proste ? tak? dobrze zapamiętałam?) i zakwaszać organizm to łatwiej przejdzie. Oh Kochana, to w takim razie niech sobie brzuszek będzie opadnięty ale Bartuś to niech siedzi grzecznie i grzeje się w brzuszku ![]() Cytat:
Cytat:
ja jutro jadę do roboty L4 zawieźć, ale u mnie same chłopy to raczej inne teksty polecą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() WSPANIAŁA historia ! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zadomowienie
|
Poli ja sie dziwie ze Ty teraz nie masz problemów z grzybica, na te ilości słodkiego, jakie pochlaniasz
![]() Z tego co ja wyczytalam w walce z grzybica to należy spożywać duże ilości jog.nat. Pestki dyni, slonecznika, unikać slodkich owoców i naturalnie wszystkiego co slodkie, łącznie z białym pieczywem, produktami mącznymi. Ja mialam clotrimazolum w globulkach ale nie pomoglo, teraz mam nystatyne unia-bezpieczny antybiotyk w ciąży gdyz nie wchlania sie przez blony sluzowe, mam nadzieje ze w końcu pomoże, bo juz slabne a do słodkiego ciągnie mnie cholernie, na śniadanie zzarlam babke i popijam gorzka kawa, a teraz w ramach rekompensaty wcinam jogurt Nat z pestkami dyni, slonecznikiem i siemie lnianym ahh
#4083 |
Zakorzenienie
|
Mmmm
![]()
![]() |
#4084 |
Zakorzenienie
|
No ja też się dziwie. przed ciążą wystarczyło, że zjadłam kilka ciastek i szybko miałam infekcje. Potem przeszłam na dietę wykluczającą cukier - nawet z owoców - i to pomogło. Nie tylko na grzybiczne problemy ale na skórne też (AZS i ŁZS). A w ciąży cóż.... mój organizm troszkę zgłupiał. I ja też.
![]() |
#4085 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,podczytuję Was regularnie,ale jakoś nie miałam weny na pisanie. Do tego ciągle albo goście,albo rozjazdy,zapalenie zatok skończyło się na antybiotyku, mały znów chory,wiec nie chodzi do przedszkola i tak mnie to zmęczyło,że nawet pisać mi się nie chciało.
Podchwyciłam temat tego oleju kokosowego,chętnie spróbujemy z mężem do kąpieli,a potem mam plan smarować albo kąpac młodą zamiast używać oliwki,myślicie ,że to dobry pomysł?Tylko chyba wolałabym nierafinowany,ale chyba Ineso pisała ,że rafinowany bardziej oczyszczony i mniejsze ryzyko uczuleń. I mam rozkminkę,bo zapach jednak kusi. Jak czytam o tych Waszych teściowych to współczuję,moja jednak nie najgorzej wypada. Tylko z tym odradzaniem imienia ostatnio przeginała,nawet wręczyła ostatnio mężowi listę z wypisanymi z kalendarza rożnymi imionami. W pierwszym momencie chciałam powiedziec,że ma sobie w d... wsadzic,ale,że mieliśmy śmiechowy nastrój z mężem po imprezce to zaczęliśmy skreślac i zostało kilka naszych typów,które przeanalizujemy na spokojnie. No ale jak trzeba,to pomoże przy małym,podrzuca nam jedzonko od czasu do czasu,zawsze pyta jak się czuję i jakie mam wyniki,wiec nie można ogólnie narzekać. Gosiaczek,obyście szybko ogarnęli z mężem sprawę tej przepukliny.Wiadomo,że trzeba odczekać potem jakiś czas po zabiegu i małżon wróci do aktywności fizycznej.No może po prosu trzeba by bylo zmienić,jeśli np podnosi ciężary,ale są też bezpieczne sporty ![]() Kopycio,czy ja też mogłabym prosić o tą dietkę wiosenną? Może coś bym podpatrzyła,ale wydaje mi się,że samo karmienie piersią,bieganie przy maluchu (a w moim przypadku przy dwójce) zrobi swoje.Ale fajnie jakbym jakieś fajne,zdrowe nawyki nabrała,a jak jeszcze mówisz,że gotowa lista zakupów to ułatwiłoby sprawę,bo mąż by wiedział co kupować a nie mnie ciągle pytał. Martinix,trochę mnie zdziwił sposób badania tam u Was,ale dobrze,że przynajmniej sprawdzą wszystko w szpitalu. Jestem ciekawa co by powiedzieli na mój bebzon. Dziś jak mnie moja ginka zobaczyła,to mówi,o mój Boże,jaki brzuch,jak na porodówkę ![]() Ale młoda nie mała,ale nie jakiś gigant-ok 2200-2300 g,wód ilość odpowiednia,bo już się martwiła,że wielowodzie, szyja długa i zamknięta na 4 spusty, pobrała mi GBS i tyle. Ciężko mi się już chodzi i ogólnie funkcjonuje,ale jakoś trzeba wytrzymać te kilka tygodni.Samolubne by było życzenie sobie szybszego porodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
I tak bez usg Cie do szpitala kładzie?? Nie rozumiem. No ale lepiej dmuchać na zimne ![]() ![]() Napisz mi swojego maila na priv, bo to troszke tego jest ![]() Uwaga pisze! Na Twoja odpowiedzialność ![]() ![]() Kostka masła 250g (takiego 82%) 125 ml mleka 2-3 łyżki kakao prawdziwego Szklanka cukru (ja daje mniej tak 2/3) Cukier waniliowy I to gotujemy ok 5 minut, trzeba mieszać zeby sie nie przypaliło, szczególnie na poczatku ![]() Odstawiamy z palnika i dajemy 2 czubate szklanki mleka w proszku (niebieskiego, załączam fotkę, z innym mi sie nie zsiada ![]() Trzeba dobrze wymieszać rózga albo robotem, jak zostaną małe grudki to nieszkodzi. I wsypujemy 3 opakowania pokruszonych na kawałeczki herbatników (tez foto, ja innych nie kupuje do bloku ![]() Krusze je tak na nieregularne kształty ok 1cm na 1cm albo 2 ![]() Smacznego! Wstałam zrobic foty i znowu zjadlam ![]() Salud, Tabaska poprosze o maile to dieta poleci ![]() Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2016-02-29 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam teraz taki tydzień ze wszystkie pozamawiane ☠☠☠☠☠☠☠ki przychodzą i juz czasem się gubię czy to juz opłacone czy przy odbiorze mam płacić ![]() moje oleje juz wysłane wiec może jutro będą. Ciesze się bo będę mogła w końcu zacząć smarowanie brzuszka tym różanym bo to coś wokół pępka to chyba rozstepy... Cytat:
te lechy jakieś oszukane są i chyba 0,5% mają, kiedys chciałam i jak się wczytalam w skład to okazało się ze wcale nie taki free zaczynam się martwić o wody, brzuch mam mały ale gin nic nie mówił ze coś nie tak choć nawet nie wiem czy to sprawdził. .. a tu jeszcze tydzień do wizyty.... Cytat:
Czekamy na wieści. Jedz jedz tego gofra w ciąży wolno i maluszek się ucieszy ☺ I nie wiem gdzie te 68 kg masz bo po ostatnich fotach nic nie widać tylko śliczny brzusio ☺ Cytat:
Jak nas ostatnio czytam to mam wrażenie że te ciążowe zachcianki się dopiero ujawniają. U mnie ostatnio króluje dzem malinowy i jagodowy i o zgrozo kisiel instant. Słodka chwila w zimowej limitowanej wersji jest przepyszna. Przeczytałam skład i strasznej tragedii nie ma, więc czasem można. W weekend koniecznie musiałam się mega zimnego picollo napić i nie wiem skąd mi to przyszło bo nie przepadam ogólnie za gazowanymi słodkimi napojami. Cytat:
Ja też z tych przewrazliwionych. Kiedyś mi teściowa karmi zaproponowała wiec od razu ja uświadomiłam ze bezalko to tylko Bawaria i wolę nawet z tym 0,5 nie ryzykować Cytat:
Blog Aliny jest moim zdaniem kopalnia wiedzy kosmetycznej. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Zadomowienie
|
Na pw wyslalam maila
![]()
#4089 |
Zakorzenienie
|
OMG
![]() ![]()
#4090 |
Zadomowienie
|
Kusicie tylko tymi slodyczami a mi się tak czekolady chcee, roztopionej maaaaj gaaad, zjadlabym murzynka z taka polewa, chyba sie nie opanuje dzisiaj
![]()
#4091 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Zadomowienie
|
Jednak 3. trymestr daje się we znaki. Dziś wracałam do domu i zaszłam po małe zakupy do delikatesów, niby nic jakieś mięsko, wloszczyzna serki dzemik i ledwo co doszlam z tym do domu... juz mialam ochotę zostawić siatkę... a były jeszcze takie piękne słoiki do przechowywania jakieś kaszy ryżu itp, i to w promo po 9 zł. Może nie wykupia i jeszcze jutro się przejde.
Zaszalam tez do sh i znalazłam kombinezonik za całe 8 zł na 50/56 będzie pana wszelki wypadek jakby się nasza drobinka topila w tym który mamy. ☺ później jakieś foto wrzucę teraz musze poleżeć. Własnie przyszedł szlafrok z dolce sonno i za taka kasę to naprawdę jest ok ☺ i dotarł tez organizer z modenexu królis tulis i jest prześliczny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4094 |
Zadomowienie
|
Smarrita fajnie opisalas poród! Tak lajtowo
![]() ![]() Kejka ja tak mam. . Wszystko mi się cofa. . Patulinka nie strasz wrzodami. . Mój tato miał... Lulka ooo i to mi się podoba! ![]() Kabriela czekaj Ty będziesz na diecie to i Twój tz schudnie ![]() ![]() Wydzielina Ale miałam shiza. . Zrobiło mi się jakby mokro i siku no więc poszłam patrze później na papier a tam mocno gęsta galareta. . Ale bardzo mało jej (pół paznokcia) wiec stwierdziłam ze to nie może być czop. . Martini ale jak to bez usg tak stwierdził? Dziwne trochę. Trzymam kciuki by było wszystko dobrze! Kurde ale mi narobilas smaku tymi goframi. . Gosiaczek szkoda męża. . ![]() A tak chciałabym z nim biegać. . Słodycze Jak którejś się chce to zapraszam do mnie ![]() ![]() ![]()
#4095 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Polinezyjka daj przepis na ciasteczka ![]() ja ostatnio tez mam ''cofke"" ehh jutro jade do labo bo w czwartek wizyta ja jakos mam przeczucie ze bede w swieta rodziła ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() uwielbiam czekolady milka z niemiec to nie to samo co w Polsce ![]()
![]() ![]() tak - na zwsze ![]() 30,09,2012 ![]() ![]() 30.03.2016 ![]() Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2016-02-29 o 14:55 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 |
Zadomowienie
|
Kajaja a żebyś wiedziała że to nie to samo
![]()
#4097 |
Zadomowienie
|
Male cycki to zaleta hehe ja tez takie mam, rozmiar nie ma wpływu na ilość pokarmu a w mniejszych gabarytach podobno ciezej o zapalenie, takze nie stresujmy sie na zapas.
Dzwonila do mnie wlasnie babka z allegro, zamawialam przed świętami u niej olej arganowy i przyslalk obtluszczona butelkę a mial byc prezentem, wystawiłam negatywa. Chciala żebym go anulowala a w ramach rekompensaty wysle odżywkę do włosów hehe
#4098 |
Wtajemniczenie
|
Patryska zabije Cię, za te słodkości
![]() Gosiaczek położna powiedziała, że herbatki i inne specyfiki (oby przebadane) na laktację to dopiero po porodzie, najlepiej po 24h. Karmienie tkwi w głowie, w przysadce (czy jakoś tak o ile nie pokićkałam) i przy porodzie, jak już łożyska mieć w sobie nie będziesz to zostanie wysłany sygnał do mózgu, że to już czas i wtedy te herbatki mogą dać cokolwiek. Teraz nie ma sensu, bo może być tak, że będziesz mieć nawał wtedy kiedy dziecko jeszcze dużo potrzebować nie będzie ![]() Niefajna informacja- nie czytać te które wrażliwe Mama mi dzwoniła, że sąsiadki córka (początek 7 mca) miała dziś cesarkę, zaczęła krwawić w domu. Z synkiem wszystko okej, waży około 2 kg, ale z mamą kiepsko...chyba dużo krwi straciła...
#4099 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz przywróciłaś mi myśli o dzieciństwie. Oh! Jutro robię!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Czytałam że czop może odchodzić nawet bardzo długo, ale nie nakręcam się. W środę mam wizytę, mam nadzieje że wszystko ok. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4100 |
Wtajemniczenie
|
Zjadłabym ten blok, ale odstrasza mnie ilość cukru i mleka który też zbyt zdrowe nie jest
![]() ![]() Patulinka jak ciągnący się to nie czop ![]() ![]() ![]()
#4101 |
Zadomowienie
|
Patryśka u mnie tez nadal małe cycki i trzeba się cieszyc z tego nie będzie rozstepów i nic nie obwiśnie :P choć nie powiem po cichu liczyłam ze po ciązy bedą wieksze
|
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale śnieg zaczął padać...gdzie ta wiosna? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki :p właśnie sobie wizualizuję moje przyszłe cycki :p
![]() |
#4106 |
Zadomowienie
|
Tabaska mówisz? Może i masz rację
![]() ![]() ![]() Kejka nie zabijaj tylko chodź na batonika :p Biedna dziewczyna. . A maleństwo spore jak na początek 7 miesiąca. . Patulinka napewno z nami wszystko ok ![]() Lucy tez na to liczyłam no ale. . Są jakieś plusy tego ![]()
#4107 |
Raczkowanie
|
Ale narobiłyście tymi słodkościami... teraz chce mi się gofrów. Oczywiście na bogato, bo z owocami i bitą śmietaną
![]() u mnie szaleństwo z kurierami już się na szczęście skończyło. przewiduję jeszcze jedną paczkę z ubraniem siebie do szpitala, bo nie mam nic. a nie zapowiada się, żebym jeszcze miała okazję po sklepach podreptać. No nic, jakoś przeżyję, w końcu to tylko koszule a nie wyjściowe kreacje ![]() Mnie dzisiaj doktor uspokoił, bo też się martwiłam że brzuch mały albo wody mało bo tak mocno ruchy młodego czuć i tak na zewnątrz wyłazi. Ale jest okej. A po popołudniowej drzemce młody przybił mi piątkę ![]() ![]()
#4108 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny niedługo na Aliexpress będzie sobie można kupić większe cycki
![]() ![]()
#4109 |
Zakorzenienie
|
Ej przez Ciebie kupuję jutro ciasto francuskie i robię te pyszności, ale chyba z budyniem i dżemem bo takie wolę ![]() Kejka przeczytałam to. Mały i tak sporo wazył. A z jakiego powodu ten krwotok? łożysko? Patryśka ja mam teraz sporo tej białej wydzieliny, im bliżej porodu tym będzie tego więcej. Dopóki nie ma w tym krwi to dobrze, bo nie jest to czop. Stwierdzam, że moje tabletki na ciśnienie działają tylko na kilka dni. Jutro chyba 3 raz podwyższe sobie dawkę. Na początku jest spokój, a po kilku dniach ciśnienie znowu 140/100 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Byłam dzisiaj oddać siuśki. Jutro wynik i wizyta u gina. Mam nadzieję że nie wyjdzie już to białko ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.