|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Każdy chce pomagać jak juz się dziecko urodzi a nikt nie pomyśli ze pomoc najbardziej by się nam przydała teraz na końcówce typu jakieś prasowanie czy mycie podłóg.
Mam jakis spadek nastroju dziś 😕 nie dość że wylazla mi ta paskudna opryszczka to jeszcze komp padł, prawdopodobnie coś z dyskiem I nawet włączyć się nie da. Miałam tam sporo zapisanych artykułów do pracy a teraz dupa. .. chyba pójdę się przespać |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jest zasadnicza różnica między wyjściem dziecka przez Bożenkę, a wyciągnięciem go przez brzuch ![]() Ja pomoc po porodzie odbieram jako naukę tego czego nie potrafię. Nie wiem jak trzymać dziecko do kąpieli, nigdy nie przewijałam itd. Obym się tego nauczyła w szpitalu, bo jak nie to na pewno ktoś mi będzie musiał z tym pomagać na początku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuję tesciowych najgorsze jak tyle gadania że pomogą a jak przyjdzie co do czego to gowno z tego wychodzi. Ja teraz mam teściową doslownie 10 metrów obok siebie, wczoraj byla pierwszy raz zobaczyć jak mieszkamy, popatrzyła, coś zapytała, wypiła herbatę i poszła bo do pracy sie spieszyla. Mówię ze mam jeszcze na gorze pudła z ubraniami to wypakowaniaa ale sama nie mam sily schylac sie do pudła i na pokli ukladac, ze albo z mężem albo po porodzie a ona że po porodzie będzie mi gorzej żebym teraz wszystko porobila.... o pomocy nie wspomniala tylko dodala że ona w ciazach jak była to miała na głowie jeszcze gospodarkę czyli dojenie krów itd czyli moje pudła to pikus :-\ Ogolnie wydaje mi się że do pomocy przy dziecku sama z siebie nie przyjdzie. Jak jej córka urodziła też u niej nie była. Moją mame mam 3 km od siebie więc myślę ze mi w razie co pomoże, przy przeprowadzce mi pomogla sprzątać to i do wnuczki przyjedzie ![]()
![]() |
#3905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do teściowej - widzę, że z tych co "skoro ja miałam gorzej to Ty na pewno sobie poradzisz "
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zadomowienie
|
Laptop wiec za wiele nie podzialam 😕
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Zadomowienie
|
Ja bym wolała po porodzie sama z mężem przy dziecku wszystkiego sie uczyć robic i nie chce w tej kwestii pomocy i rad a juz na pewno nie mamy czy teściowej, bo co one mogą wiedzieć o noworodkach, wolalabym żeby przywiozly mi jakies zdrowe jedzonko i ogarnely dom przed porodem, typu umycie okien i podlog żeby mnie bajzel nie wkurzał
#3908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie patrzę na nikogo. Jesteśmy z tz zdani sami na siebie, po porodzie też tak będzie. Nie liczę na żadną pomoc, ale miło by było gdyby ktoś się zainteresowal. Beth tak jak dziewczyny piszą możesz dac surowego ziemniaka on sól wyciągnie, ale ja bym po prostu dolała wody. Dziś mój tz robił rosół i ja nie lubię slonego on tak więc na talerzu dolałam przegotowanej wody i jest git ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My też z mężem będziemy się sami opiekować maluchem bo wszyscy daleko i w sumie się ciesze ze będziemy sami na spokojnie przyzwyczajać się do życia we trójkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też się z jednej strony cieszę że będziemy sami, ale wiem że będą takie momenty kiedy pomoc innych by się przydała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie ze czasem ktoś by się przydał chociażby żeby dowieźć ciepły obiad ale wiele par dawało sobie też rade tylko we dwójkę wiec czemu my mamy nie dać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bardzo bym chciała, zeby taka "pomoc" nie była mi potrzebna, nie znoszę złotych rad, tym bardziej ze przeważnie co osoba to nowa teoria ![]() ![]() Oj a ile razy słyszałam ze moja teściowa w ciazy to robiła to czy tamto ![]() Taki cudny dzis dzien u mnie! Spacer mi sie marzy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zadomowienie
|
Kopycio a Ty juz znasz pleć maluszka? Bo widzę ze na 1 stronie u Ciebie nie ma imienia
![]()
#3915 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Zadomowienie
|
Aha chcialam jeszcze cos napisać, rano sie obudzilam, przeczytałam od Poli ten opis porodu i tak sobie pomyślałam ze urodzę w święta albo przed samymi świętami, potem rozmawiam z tż nie mówiłam mu nic na ten temat, a ten ze maly wyjdzie w święta
![]()
#3917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja czuję że jednak urodzę w okolicy mojego terminu hehe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Zadomowienie
|
Witam się po spacerku
![]() Co do pomocy to cieszę się,że byliśmy sami jak się mała urodziła. Człowiek szybciej się ogarnia, bo musi. Do tego 2 miechy leżałam, tż w pracy i nikt nam nie pomagał. Sama co mogłam zrobiłam przed porodem, tż dokończył i wsjo, nikt nie był potrzebny. Teraz mama przyjeżdza zaopiekowac się małą na czas pobytu w szpitalu. Tescie bedą na święta, przywiozą wyprawkę, inaczej by nie przyjedżali. Ale jak juz bedą to ich wykorzystam do mycia okien, podłóg i wiekszych porzadków ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() Pamietam, ze zaczełam chodzic intensywie z ta moja krótką szyjka w 38 tyg. Chodziłam na 6 pietro po schdach, sprzatanie...i urodziłam 3 dni przed terminem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Bedzie synek ![]() ![]() Cytat:
Takie przeczucia lubią sie sprawdzać, zobaczymy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 |
Wtajemniczenie
|
Linaewen bo faktycznie, nie wiadomo ktore podejscie lepsze
![]() Kalpana no to z mama te nie fajnie. Moja tez ma zimne podejscie, ale inne niz Twoja. Bardziej po prostu sprowadza mnie na ziemie jak zaczynam schizowac ![]() Lulka zobaczysz ze nie vedziesz chciala pomocy ![]() ![]() ![]() ![]()
#3921 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale coś ostatnio czuje ze urodze tego 10 kwietnia ☺ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
Nie no macie rację, mi tylko chodziło o to, że mam nadzieję nauczyć się wszystkiego w szpitalu, od położnych. I słuchać swojego instynktu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Wtajemniczenie
|
Lulka i pewnie tak bedzie
![]() Lucy jak Ci sie wieczorem porod 10.04 zacznie to blagaj o cos na wstrzymanie ![]()
#3924 |
Zakorzenienie
|
Kurka noga mnie boli tak dziwnie...prawa (nie wiem czy ma to znaczenie)...leżę cały dzien, wstałam tylko siku i 2 razy powiesić pranie. Potem stwierdziłam ze troche pochodzę i tylko kilka ciuchów podkładałam a noga zaczęła bolec jakbym cały dzien chodziła :/ moze młody cos uciska...ide soe znow położyć. Matko jaka ja niedołężna jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gosiaczek dziwne troche.. Mnie jak boli to od pachwiny mi bol promieniuje. Połóż sie na drugim boku i odpoczywaj, moze faktycznie Maluch cos pogmeral ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
![]() Ja witam się w cudownym nastroju ![]() ![]() Cytat:
jaa mam karte w diagnostyce ale nie mam żadnego rabatu WIZYTY Gratuluje udanych wizyt. bethoo podziwiam że nie zostałaś na obserwacji ja bym wydygała Smarrita No brak teorii na Twoją teściową ale z tego co piszecie to naprawdę tesciowe to złoooo ![]() kopycio Kochana przykro mi z powodu mamy. Mam nadzije że zniesie ta chemie jak najlepiej, a Ty nie miej wyrzutów sumienia że jej nie mozesz pomóc siła wyższa nie masz na to wpływu. Widocznie tak ma być. Poli POMOC OD RODZINY dobrze tro opisałaś pomóc można w sensie jakies jedzonko podrzucić umyć okna poprasować ciuchy ale przy takim maluchu nic wiecej cycka nie dadzą nosz kurka więc doskonale rozumię Twoje rozgorycznie,.... a Twoje podejscie do tego ze poczatek macierzyństwa chcesz spędzić w 3 popieram!!!! niech mąż też czuje sie potrzebny a nie wyreczany! Bethooo używasz kostek rosołowych ![]() ![]() ![]() A jak przesolisz rosół to wrzuć ziemniaka surowego ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- [QUOTE=Kalpana;56481668]Skoro się tym nie przejął, to na pewno tak jak mówi jest ok. Nie martw się ![]() A u mnie ciągle pod górę, ostatnio się złożyło że musimy z synkiem zaliczyć kilku lekarzy i do alergologa terminy na październik, dermatologom umowy nie przedłużyli i została tylko taka durna baba, do której w życiu nie pójdę. Musimy jechać do Krakowa, bo synek ma jakieś plamy na pupie i żadne kremy i maści nie pomagają, ale sama z nim nie pojadę, bo nie znam drogi do tej poradni i muszę czekać na TŻta, który przyjedzie dopiero na święta ![]() ![]() ![]() Przykro mi kochana.... ![]()
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zadomowienie
|
Hejka ja gdzieś nie mam weny na pisanie ale czytam Was
Nieidealna daj przepis na winko
#3929 |
Raczkowanie
|
pomoc rodziny
Jestem Zosią samosią i nie oczekuję pomocy, a nawet jej nie chcę ![]() Natomiast doceniam fakt, że ktoś pomoc proponuje. To o wiele lepsze niż totalna olewka. Jeśli ktoś chce pomóc, a czujecie, że dla Was byłoby to cenne, powiedzcie jasno, w jaki sposób ktoś może się wykazać. Poli dobrze powiedziałaś o tym prasowaniu, tylko chyba rodzina nie złapała, że to nie żart. Może klimat rozmowy był zabawny i nie ogarnęli, że Ty serio. |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Dziewczyny wrzućcie link do tych toreb z dawandy
![]() Ja znalazłam dzis taką http://pl.dawanda.com/product/869080...-light-blue-ii No i wpadlam ![]() ![]() Tez poprosze o przepis na winko z ryzu ![]() Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2016-02-28 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.