|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
gosiaczek071 nooo właśnie widziałam w tabelce, że duża dzidzia się zapowiada
![]() ![]()
#4052 |
Zakorzenienie
|
GGI a to widzisz, ja jak chodzę to czuje, w nocy tez ja czuje jak się przebudze - nie zawsze ale no wystarczy ze poloze sie na zlym boku to szybko mi da o sobie znać.
Ale spoko ![]() Kejka to kurczę Ty i Patulinka przekonalyscie mnie ze trafiłam na jakiegoś lekarza glupka :O kurczę jednak trzeba zawsze pójść do kilku by porównać co mówią. Trisdom dobre z tym pogadaniem. Kurde siadł mnie dziadek i nie wiem czy to on czy nie ale cuchnie mi moczem i zaraz zwymiotuje. Chyba się przesiądę i nadrobię po przesiadce. O masakra. Jeszcze ciul nie zszedł tylko lekko na bok nogi skierował i mamrocze do mnie pod nosem żebym przechodzila. A ja z brzuchem nie zmiescilabym sie. Nie cierpię bezdomnych i żuli w Krakowie !!!!!!!!! GGI ja obrączki nie kosze od grudnia bo wtedy mi palce spuchly. Albo listopada :O Trisdom ale fajna rocznica ![]() GGI cudowna chwila ta z mężem ![]() Velika ale przy - myślałam ze się widzi z bliska? Ja normalnie widze z bliska, z daleka za to slepam Ania olej nadrabianie hehe badz na bieżąco ![]() Lulka no to ładnie ![]() ![]() Justyna rodzący mąż go chyba najlepszy sen o jakim slyszalam ! ![]()
![]() |
#4053 |
Zakorzenienie
|
Moja teściowa miała wsystkich trzech chłopaków powyżej 4 kg a ten najmłodszy to chyba ok 5 kg miał..wyobrażasz sobie??!
Moj gin powiedzial, ze niby 4 nie bedzie bo 2 tyg wcześniej ciecie. Ale jakby siedział 40 tyg to pewnie około tego by miał... |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To moj tez głowa w dol w takim razie, chociaz ostatnio dostaje razy po pęcherzu i myslalam, ze sie przekręcił.. ![]() Chusta Ja mam taka czerwono-pomarańczową w pasy z lenny lamb za 100 odkupiłam od dziewczyny, która używała miesiac ![]() ![]() Odchudzanie chłopa Mojego to tyczce juz 6 lat i on tylko troszke przybrał ![]() ![]() ![]() Dziewczyny zrobiłam wczoraj blok czekoladowy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kusicie tymi chustami, ale ja chyba zostane przy mojej brązowej Manduce. Własnie sie pierze, razem z pokrowcem od MC Pebble. Skurcze mnie przestraszyły troche, więc sie zabrałam za pranie najwazniejszych rzeczy. Velika- ja tak samo czuje czkawkę. W ogóle mój Leon jest tak ustawiony i tak go czuje, jak Emilke jakies 2 tygodnie przed porodem. ![]() Kopycio, Agata- tez ostatnio mam wiekszy apetyt ![]()
![]() |
#4056 | |
Zakorzenienie
|
MiniMonix: dzięki za podpowiedź z olejem, spróbuje
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poli z tego co zauważyłam na wyjazdach do Krakowa to bezdomni i żule są tam dużym problemem. Ostatnio jak byłam na wiosnę to byłam w szoku, prawie wszystkie ławki w parkach pozajmowane przez żuli. Do tamtego czasu sądziłam ze Wawie jest z tym poważny problem ale po tym co zobaczyłam w Krakowie to widzę ze nie jest jednak tak źle. teraz w ciąży jeszcze bardziej rzuca mi się to w oczy jak wsiadam do tramwaju czy autobusu widzę sporo wolnych miejsc tylko niestety miejsce w pobliżu zajmuje sobie pan zul wiec z dwojga złego juz wole stać albo wysiąść niż ryzykować puszczenie pawia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zadomowienie
|
No i po wizycie. Brzuch za mały, lekarz nie weźmie za to odpoweidzialności i organizuje wizytę w szpitalu. Grozi mi cesarka w 37 jak będzie źle. Trochę się przejęłam na początku,ale teraz jestem dziwinie spokojna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do chusty to teraz już chyba promo się skończyła ale zawsze pod koniec miesiąca mają jakieś atrakcyjne oferty wiec sobie spokojnie przemyslisz do końca marca. Zawsze parę groszy w kieszeni zostanie ☺ Powiedz Leonowi żeby jeszcze siedział pod koniec kwietnia będzie ładniej i ciepłej a teraz nie ma się do czego spieszyć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja poproszę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zadomowienie
|
Kypcio jak robisz blok czekoladowy? Podaj przepis
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bomba porostu bomba ![]() mnie na szczescie mąż nie przeszkadza najlepiej mi sie śpi jak zarzuce na niego noge ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Malos Twój wielki dzień od jutro ![]()
![]() |
#4063 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() mój mam wrażenie trochę wyhamował. Tak samo jak waga. W lutym poszła do góry o 0,5 kg tylko
![]() |
#4064 |
Raczkowanie
|
prasowanie
Trisdom mam tak z prasowaniem jak Ty. Wyprawki nie prasuję, większości ubranek dla dziecka też nie. Czasem zdarzy się, że jakaś wyjściowa sukieneczka jest z takiego materiału, że trzeba przeciągnąć, ale wszystkie codzienne bodziaki, spodenki - nie widzę potrzeby ![]() paznokcie Miałam pomalowane na rękach i nogach do sn i w moim szpitalu nikt nic nie mówił. herbatki laktacyjne Nie piłam do tej pory. Gdybym miała problem z pokarmem po porodzie, wtedy pomyślałabym o nich. |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4066 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już nie pamiętam bo jakoś po ślubie przestałam o nie tak dbać intensywnie jak wcześniej ![]() Cytat:
![]() Razem z nią w pakiecie była Sesa - o ten to mnie powalał na nogi. Godziny nie szło wytrzymać ! Ale chodzi mi o to, że vatika nie śmierdziała tak wiesz bardzo, jakoś zasnęłam ale się przebudzałam i z godziny na godziny coraz bardziej mdlił mnie ten zapach. Sesy bym na noc nawet nie próbowała hehe Cytat:
Cytat:
Ale ja jak przeprowadziłam się do Krakowa i regularnie zaczełam jeździć trasą tramwajową koło plant to SZOK. Jak jadę tą trasą to zamykam oczy. Nie patrze na zewnątrz. Bo pare razy z rana zobaczyłam sceny, których nie da sie odpatrzyć. Do tego tamtędy nigdy nie chodzę. Bo wszytskie ławki oni okupują. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
W ogóle jaka akcja
![]() Ubralam sie spakowalam i mam wychodzić na jogę a tu domofon - kurier. Ja panika, analizuje - nie pamiętam bym cos zamawiala. No moze mąż cos zamówił. Ale przyszedł gościu i moje imie mówi. Podpisalam otwieram a tam mój wygrany termometr ![]()
![]() |
#4068 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A u mnie czkawkę czuć przy prawym biodrze od zawsze, a mały miednicowo ułożony ![]() Cytat:
Na 16 umówiłam się z moją połozną, tą fajną ze szpitala...któraś chce cos wiedzieć ? ![]()
![]() |
#4069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety przyplątała mi się jakas infekcja, przepisał mi clotrimazolum w czopkach i maści. Chyba Kalpana miała jazdy z grzybkami co? Dzieki za troskę dziewczyny ![]() ![]() ![]()
"Chwyć mnie i nieś, niech niebo bliżej będzie, Tak bardzo chcę w ramionach skryć się Twych." Edytowane przez Martinixxx Czas edycji: 2016-02-29 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Poli ja Ciążę donoszę dopiero za 4 tygodnie
![]() OBWÓD BRZUCHA ja mam wagowo malutkie dziecko, a brzuch mam jeden z największych tutaj. Hmm ![]() Kejka pisz wszystko ja chcę wiedzieć ![]() Martini trzymam kciuki by to nie były wody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja chyba tyle...dziekuje ![]() Cytat:
![]() Jak nie teraz to kiedy, potem będziesz karmić wiec jeden gofer (gofr?) ci nie zaszkodzi ![]() ![]() Martinix ale oni cie kłada na oddział na obserwacje, czy tylko na czas badania, usg? Dzis cieżko mi sie skupić, wybacz A moj wlasnie jutro ka rowno rok jak ćwiczy...i taki strzał z ta przepuklina. Dola załapał...to było jego takie jedyne oderwanie soe od problemów ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-02-29 o 13:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zadomowienie
|
Ineso ja piłam bawarie ale teraz nie bylo w sklepie wiec wzielam Lecha free bo ma 0.0 alk. (są tez lechy free które maja 2%) A te karmi maja chyba 0.5 wiec ja z tych przewrazliwionych i nie kupuje nawet z taka zawartością %
Danika ja mam naturalnie kręcone włosy, tylko ze je prostuje, wydaje mi sie ze po oleju będzie ładniejszy skręt i beda gladsze a nie puszace sie, warto spróbować ![]() Kopycio podeślij mi ta dietke W pracy dziewczyny jednogłośnie ale kazda z osobna mowily ze nic sie nie zmieniłam, ladnie wyglądam i pytaly gdzie ja mam te 13kg które przytylam
#4073 |
Wtajemniczenie
|
Tyle, że ja idę do położnej na pogaduchy na temat mojego przypadku, więc raczej nic poza tym się nie dowiem
![]() ![]() Gosiaczek zapytam ![]()
#4074 |
Zadomowienie
|
Piwo bezalkoholowe A lech free nie ma do 0.5? tak jak karmi właśnie. Chyba tylko bavaria i cytrynowy radler widziałam 00? ale moge się mylić
![]() ![]() Martinixx oby to nie były wody! Dobrze,że Cie pomierzą i pooglądają w tym szpitalu. Ucho ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A kiedy indziej kupowała w aptece spirytus salicylowy ziołowy, na co jeden zulik do niej przepitym głowem " O, widze, że pani tez wermucik"... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4076 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Szkoda twojego tżta. Z przepukliną nie ma żartów. Mój prze te stopy będzie musiał zawód zmienić, bo grozi mu operacja albo i gorzej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hybrydy zdjemuję za tydzień i już nie zakładam nowych do porodu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Zadomowienie
|
Ja juz ściągnęłam hybrydy i do porodu zostawiam krótkie i niezrobione pazurki, chyba ze skusze sie na hybrydowy French
![]()
![]() |
#4078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Kabriela ja tak jak Trisdom nie polecam nic bo każdy jest inny. Odstawienie słodyczy gazowanego białego pieczywa to oczywista oczywistość ... Nie polecam podjadać owoców miedzy posiłkami bo to niepotrzebne wyrzuty insuliny.
Danika ja miałam kręcone zanim keratyny nie zaczęłam sobie robić i u mnie migdałowy z vatiki w przezroczystej butelce działał najlepiej a przetestowałam całe mnóstwo. Kokos sprawiał ze były suche i porowate. Polecam Ci tez ugniatanie po umyciu w ręcznik z mikrofibry lub t-shirt. Po myciu czekałam tylko palcami i ugniatałam. Czasem myłam odżywka zamiast szamponem ( najlepiej sprawdził sie balsam mrs Potters z kerfa z aloesem) myjesz jakbyś myła szamponem tyle ze odżywka są piękne nawilżone i błyszczące ![]() Olej najlepiej na mnie działał jak należałam do miski cieplej wody około litr i trochę oleju ivw tym naliczyłam włosy i trzymałam kilka godzin a potem mycie.
#4080 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.