|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
![]() ![]() ![]() No rozkoszny ten Twój Tż, 10 pkt za szczerość ![]() ![]() Ja wczoraj zauważyłam u siebie rozstępy pod brzuchem i tak mi się smutno zrobiło... Bo to jeszcze miesiąc w sumie do porodu, dziecko rośnie, brzuch rośnie, to i rozstępów będzie coraz więcej... A po cichu tak mocno liczyłam na to, że jednak mnie to szczęśliwie ominie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Wtajemniczenie
|
W dozie sa mleka w butelkach z dostawa do apteki albo odplatnie do domu. W rossmanie tylko w saszetkach
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Raczkowanie
|
A ja właśnie myślę sobie czasem, ze jestem zbyt mało wyrozumiała i sprawiam przykrość mężowi tym, ze ciągle najeżdżam na jego mamę. No ale z drugiej strony zaraz sobie myślę, że gdyby ona była normalna, to ja nie musiałabym się denerwować i narzekać na nią... Charakter charakterem ale ja się pytam gdzie jest dobre wychowanie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez miałam nie kupować przewijaka a wyszło jak wyszło ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś zasnęłam ok 4 nad ranem. O 5 obudził mnie atak suchego kaszlu. Zasnęłam ok 6. Masakra jakaś! ![]() ![]() Jutro mam wizytę u mojej gin. Ciekawe co mi powie i jak tam szyjka. Młody tak się na niej wyżywa, że szok. Termin mam niby na 25. 04, a wg usg na 12.04 bo niby dzieciątko większe.
![]() |
#4447 |
Wtajemniczenie
|
Agnesssa my też mamy kawalerkę, ale jakoś te imię z literek już mi się przez pół roku odwidziało, a miałam na to szał.
I ja chyba zrobię sobie tak jak w tym blogu tutaj klik ...literka ze sklejki (tanie są, możesz kupić całe imię jak chcesz) i do tego girlandę z gwiazdek filcowych, a na łóżeczko Cotton Ballsy, ale póki co to nawet łóżeczka w domu nie mam ![]() a stwierdziłam, że jeśli mamy kawalerkę to nie chcę, żeby mi póki co dziecko całe mieszkanie "opanowało", bo bym się źle z tym czuła...w końcu to jedyny pokój w domu... a wszystkie te pierdółki kolorowe już zrobią pokój dziecięcy zamiast kącik dziecka ![]() ![]()
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4449 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wlasnie ja tez miałam panikę za pierwszym razem jak to usłyszałam że to wody ale pyka tak często i nic nie leci :-P W rossmanie widziałam te w saszetkach, w butelkach nie. Cytat:
Napewno wszystko będzie dobrze :-* Cytat:
Ja smaruję się od ok trzeciego miesiąca a piersi i tak mi popekaly, brzuch póki co nie (odpukac) ;-) Dziś w rossmanie pani w kolejce mnie przepuscila :-P dziwnie mi było bo miałam 1 rzecz ale skorzystałam ![]()
![]() |
#4450 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do literek to ja mam wszystko przygotowane do zrobienia i jak tylko zapadnie decyzja jakie imię to bede szyć ![]() Cytat:
![]() Cotton balls Dziewczyny, bede robic, włóczka jest tylko musze kupic lampki, wymyśliłam, ze kupie na baterie tylko nie wiem czy 30 lampek to nie bedzie za mało? 5 m długie wtedy sa.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo zorganizowane wszystko. Na komodzie ma stać tylko lampka, i kilka koszyków z kosmetykami, reszta w szufladzie. Przewijak na łóżeczko, a jeszcze organizer na pampersy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapach benzyny uwielbiam, tak samo zapach spalin starych motorów i żuka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Mam mały organizer :p
1 IV 2010 Mój primaaprilisowy chłopak ![]() 29 IV 2012 Zaręczona 4 V 2013 Żona ![]() 31.III.2016 Córeczka ! ![]() Edytowane przez MiniMonix Czas edycji: 2016-03-02 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4455 |
Zakorzenienie
|
achhh ponownie Was muszę nadrobić bo do 12.00 byłam już na bierząco, ale że zjadłam obiad a pogoda dziś u mnie poprostu wspaniała ciepło bez wiatru pięknie słońce świeciło to postanowiłam iść na spacer z moim pupilem
![]() ![]() Teraz już z powrotem w domu pije herbatę i mam zamiar być już na bierząco. Kusi mnie jeszczę trochę prasowanie wieszaka ciuszków małej bo odkładam już tak drugi dzień z rzędu no ale narazie dalszy relaks a co tam moge mieć dzień lenia.... dobra to tak w skrucie lece czytać....
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To masz prace z główki, brawo! A my zamawialiśmy tak samo? Jak sprawdziłas, ze wysłane? Ja mam nadal na koncie na dawandzie takie cos :palaImageUploadedByWizaz Forum1456926930.402873.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
A i powiedz mi czy przyszła kurierem k-ex z Białegostoku? Bo mam smsa ze jest do mnie przesyłka wlasnie z Białegostoku a ja nie wiem od kogo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
haha jakie wróżby na porody ![]() Strasznie mi się paznokcie łamią i rozdwajają ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
osz TY
![]() ![]() Justynafli no ten promotor to sobie bimba naprawdę nie lubie ja sama jak czekam na niewadomo ile na coś i nie wiem na czym stoję wiec rrozumie Twoje rozgoryczenie no ale kurka przecież widać ze w ciązy i w ogóle to mógł zabłysnąć inteligencją że może chciała byś to skończyć przed roziwazaniem. Malos no zupa wygląda smakowiecie ![]() smarita gdzie Ty na DOZie znalazłaś te mleka ja szukałąm ale nie znalazłam podaj linka kejka ślicznie urządzony ten pokoik co zarzuciłaś linka a tenpomysł z literką i gwiazdkami super
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do paznokci to nie pomoge bo ja obcinam teraz na krótko. Nie mam cierpliwości sie nimi zajmować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Rozeznanie
|
sterylizacja
A ja do sterylizacji mam woreczki z BabyOne http://www.aptekagemini.pl/search?st...h%5Bdetail%5D= za niecałe 17 zł łącznie na 100 sterylizacji. Nie powiem czy są dobre bo jeszcze nie testowałam ale niebawem pewnie pójdą w ruch.
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Matka Smoka
|
lucy - tak, chusta dziś przyszła (paczkomat z pobraniem). Super jest. Jeśli chodzi o wady to zauważyłam jedynie kilka takich kropeczek z nitki - gdybym nie wiedziała, że to II gat. to bym nie zgadła. Także jestem bardzo zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Wtajemniczenie
|
Nie wrzuce linka bo na tel jestem i nie umiem. Wpisz e dozie bebilon albo bebiko i ci sie pojawią. Sprawdzilam teraz. Są.
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Raczkowanie
|
GOSIACZEK może na tych naszych mężów ta trzecia ciąża tak wpłynęła bo mój też ma przepuklinę ale między kręgową
![]() Dzisiaj dzwoni do lek po ustalony termin i co ? 5 kwietnia ![]() No to mówi mu o co kaman,że zona idzie na szpital i przełożył mu na maja... To oby te nasze chopy dały rade i wracały szybko do nas ![]() Ja nikogo nie obstawiam bo życie lubi płatać figle i może być sporo niespodzianek...
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Ja to dzisiaj myśle ze jest szansa ze bede pierwsza
![]() ![]() Ma sa kra ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Oooo wlasnie pocieszenie przyszlo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
Ja już po KTG. Zapis bardzo dobry. Mały ruszał się jak szalony, a skurcze nie zapisywały się praktycznie żadne, bo w sumie ich nie mam.
Moja ginka wspominała, że jakoś musze wytrzymać do 38 tyg. Czy miała na myśli cesarkę nie wiem, ale zwiększyła mi dawkę dopegytu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | ||
Zakorzenienie
|
Wiecie co
![]() Całe 30 minut w piepszonym tramwaju oddycham głęboko. Ale za to, jak weszłam do tramwaju i taki Pan mnie zobaczył to wyskoczył jak oparzony i mi zwolnił miejsce a sam przeszedł się kawałek dalej i sobie usiadł. Miłe ![]() Aż się z kurtki rozebrałam bo mnie takie jakieś gorąco się zrobiło. W ogóle mam wrażenie, że mi ciśnienie skacze. Tak czułam, że mi serce nawala. PRACA źle na mnie wpływa brak pracy! Od grudnia na L4 i od grudnia nie mówię po angielsku. Wczoraj dzwonił do mnie jakiś numer z kierunkowym z Anglii. Zapytałam kolegów z pracy i tak jak podejrzewałam - mój manager. Dziś znów próbował i akurat byłam w restauracji miedzy okulistą a jogą. Odebrałam i umówiłam się z nim na za chwile ![]() ![]() No po prostu mam wrażenie, że mój angielski wyleciał w powietrze i nic nie zostało w mojej głowie ![]() Jak się z nim pożegnałam: See you leter. Taaa.... No nic pogadam i będę mieć z głowy. Cytat:
Babcia mi jedno mówiła, mama drugie. Babcia mnie wypytwała o wszystko: kto był w domu, co mamusia robiła, z kim sie widziała. Potem wracalam do domu i mama pytała o co babcia pytała......... Cytat:
PYKANIE mi w nocy zawsze pyka jak siadam na toaletę hah - w trakcie zginania to mi gdzieś w biodrze albo nie wiem ![]() ZAKUPY taaaa.... pojechałam do drogerii i wydałam 70 zł ![]() ![]() No nic będę się potem jarać siedząc w nowej masce hehhehe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.