|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Ducha! 3 cm???!!! Ja bym panikowała a Ty na luzie... No podziwiam Cie kobieto!
![]() Naprawdę jestescie czarownice! Prosze nie czarować! Mnie zaczarowała Kejka.. Pisałam ze zgagi jej wspolczuje i od godziny mnie tak pali, ze chyba zaraz samozapłon nastąpi drugi raz mam zgagę w ciazy.. Kejka Ty łobuzie!!!![]() Byłam na SR. Ogólnie bardzo fajnie, dostaliśmy mnostwo gratisow położna bardzo fajna, inni uczestnicy tez. Położna przekonała mnie do sn powiedziała, ze u nas w szpitalu jak widza ze ciezko kobiecie to nikt sie krzywo nie patrzy tylko jest cc. I ze spróbować zawsze warto, bo to cos pięknego i tego sie trzymam a moze trafi sie taki poród jak z opisu![]() Podreptałem tyle co do auta i z auta na sale i z powrotem i tak mnie spojenie i pachwina rwie, ze zwątpiłam w siebie. Czy w ogole do konca ciazy bedzie mi dane chodzic jeszcze nie wiem co z ta SR, teraz mam w czwartek, fanie byłoby isc, ale nie chciałabym zeby to przyczyniło sie do wcześniejszego rozpakowania..Uciekam spac, miłej nocy wszystkim! |
|
|
|
#4382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie masz tak zle Cytat:
wiec podejrzewam ze twoje marzenie sie spełni, bo na początku beda ciemne Co tak cicho od północy...co z wami |
||
|
|
|
#4383 |
|
Winter is coming
|
witam się w 35 tc
u mnie jedno co do dziecia jest pewne, będzie miało niebieskie oczy ![]() macanie główki, masakra ja w ogóle nie zaglądam do bożeny brrr, jakby mi coś takiego proponowali w trakcie porodu to bym się popukała w głowęudanego dnia dziewczyny
|
#4384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Smarrita siostry córka ma 16 miesięcy a moja 2, 5 roku
Dlatego myślałam że może masz mieć cc bo napisałaś ze według om masz termin na marzec i ze na pewno jeszcze w marcu się rozpakujesz a skoro nie masz cc to możesz i w kwietniu urodzic ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
u nas tak samo nie ma innej opcji młody i tak będzie mial niebieskie oczka
|
|
|
|
|
#4385 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
wstalam , ogarnelam sie i zaraz lece na egzamin mam nadzieje ze dzis 2 mi sie uda zaliczyc
|
#4386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4387 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
nie nadrobie wczorajszego dniaCytat:
córce mojego kolegi oczy z niebieskich na brąz zmieniły się jak miała 14 lat, praktycznie z dnia na dzień śmiesznie takCytat:
![]() ja dotykałam główki moja wyszła w 4 skurczu partym, także w sumie nie potrzebowałam jakiejś mobilizacji ale dla mnie to było fajne a jak położna powiedziała, ze główkę widać kudłatą to mąż poleciał oglądać zamiast zostać przy mojej głowie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Lulka ten dział informatyki nigdy mnie nie fascynował hehe ale miałam taka krechę na telewizorze - piksele poszly, nie do naprawienia to bylo (tzn to bylo na tyle nieoplacalne ze taniej wyszlo kupienie nowego tv) a co ciekawe ta kreska się powiekszala co pewien czas.
A ja jem i śmigam do okulisty, ale jestem ciekawa jaki mam wzrok :O
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana
![]() Smarrita miedzy 9 rano a 21 powinno byc 10 seri ruchow. Czyli zapisujesz jeden ruch nawet jesli cora w ciagu 5-10 minut jest ruchliwa. I tak do uzyskania 10. Jesli do 21 nie naliczysz to jechac do szpitala i prosic o KTG albo chociaz o sprawdzenie tetna. Kopycio a nie mowilam?
|
#4390 |
|
Wtajemniczenie
|
Kejka dzięki za wytlumaczenie. Czyli taka seria to tez jako jeden moze być. Wlasnie to mnie zastanawialo
DziękujęWysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja. Obudzilam sie przed 6, zjadłam z malzem śniadanie, kupilam pączka do kawusi i siedzę z olejem koko na glowie owiniętej folia i ręcznikiem
dzis robie sobie z koleżanką babski wieczór, idziemy do kina i na deser spanie mnie teraz lapie i chyba utnę sobie małą drzemkę
|
#4392 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ja już po badaniach, udało mi się, że przede mną tylko dwie osoby były ![]() u Was tez tak biało? chce wiosnę...
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
Annihilate bialo bialo, a rano jak sie obudzilam to ptaszki tak slodko cwierkaly. Az myslalam ze to wiosna przyszla
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gardło mnie boli Ducha powodzenia na egzaminie. U mnie wczoraj było biało dzisiaj już się rozpuściło. Widziałam już gęsi, żurawie i bociany więc wiosna tuż tuż. |
|
|
|
#4395 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Pierwsza noc w domu myślałam że bedie ciężko ale dałam radę i ładnie mi się spało. Mąż za to kiepsko. Tydzień miał łóżko dla siebie pewnie mu było za ciasno. Leżę sobie i póki co nie wstaje. Obiad mam z wczoraj. Muszę pranie wstawi ale to mąż powiesi. Ciuszki pracuje mi przyjaciółka. Mieszka nade mną więc i część prania robi Ja myślę że tak koło 15 kwietnia urocze. Mój termin z tego co mowi gin to 18 usg pokazuje 28. Miłego dnia. |
|
|
|
#4396 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jaka jest jakość tych szlafroków z Dolce Sono? Wiem, że już o tym było ale nie pamiętam...
warto brać? http://allegro.pl/elegancki-szlafrok...695024383.html
|
#4397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak myślałam, że to nie jest do naprawy Cytat:
Ej, pamiętaj, że masz pierwszeństwo ![]() Gosiaczek u TŻ w rodzinie wszyscy mają ciemną cerę, i ciemne oczy wiec ja się łudzę. U nas też nie ma blondynów niebieskookich ![]() Kopycio super, że próbujesz porodu SN. ja tez chcę bardzo tego spróbować, ale boję się, bo ja mam wysokie ciśnienie bez takich emocji, a co dopiero podczas wysiłku ![]() Dziś jedziemy na KTG do szpitala ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Opinie mają dobre |
|||
|
|
|
#4398 |
|
Rozeznanie
|
Mamuśki moze głupie pytanie mam... Jak wysterylizować butelkę i nakładki na cycki do zabrania do szpitala? Mam te rzeczy nowe i nie wiem jak sie za to zabrać? Do wrzątku czy co?
![]() ![]() Co do szlafroków DS tez jestem ciekawa opinii ️
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prałam- jest ok. Miec sie nie dzieje, wg mnie jest spoko. Z tym ze ja mam wielki (no bo jestem teraz wielka) i wyglądam w nim jak babcia klozetowa, wiec ode mnie fotki nie dostaniecie. Po porodzie szlafrok oddaje teściowej nie mniej jednak polecam, miły miękki, ma kieszonki. Jak nie masz sterylizatora to tak, zagotuj wodę i wrzuć na chwile do wrzątku. Mozesz najpierw umyć. Ja zabieram sterylizator do szpitala (maz mi dowiezie na drugi dzien) |
|
|
|
|
#4401 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak zagotowac. W sumie powinno sie gotowac min 10 minut z tego co sie kiedys orientowalam. Bo samo zagotowanie albo zalanie wrzatkiem nic nie da.
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4402 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kobietki
Dziś startujemy z 33 tc Wczoraj ogarnialam bożene bo dziś wizyta u gin i albo mi się wydaje albo faktycznie wszystko tam jakieś takie większe i opuchnięte się zrobiło... Ostatnio wam pisałam o ciagnacym sie śluzie. I dziś rano na wkladce znów grudka takiego galaretowatego, ciagnacego się śluzu, mleczno-żółty. Zaczynam się naprawdę zastanawiać czy to faktycznie nie jest czop i po prostu odchodzi tak w ratach... Cytat:
Kochana myślę że to normalne i każda z nas ma czasami takie myśli. Ja to ostatnio mam przemyślenia odnośnie SN, bardzo bym chciała ale jestem drobna i jak ja dam radę przecisnąć to dziecko przez moją małą bożene... Cytat:
Trzymamy kciuki! Powodzenia Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Też muszę to jeszcze zrobić. |
||||
|
|
|
#4403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to za przepowiednie na wątku? Obstawiam Kropcie i Smarrite ![]() Ja mam niebieskie, tz szare a mała zielone....kur po teściu ![]() Jestem po śniadanko i zaraz śmigamy do Ikei po szuflady dla mnie na kosmetyki
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez wzielam granatowy to ja może po porodzie babci oddam:p
|
|
#4405 |
|
Rozeznanie
|
Dobra dzieki Kochane!!! Zaraz biore sie za wyparzanie i pogotuje trochę
wezmę buteleczkę małą tak w razie W... To smoczki tez tak zrobię ![]() Dziś na 19:45 mam wizytę, ale późno... Normalnie o tej porze jestem zmęczona jak pies, ale chce iść z TŻ wiec umówiłam sie na wieczorną ![]() Która jeszcze dzisiaj wizytuje?
|
|
#4406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za wizyty dzisiejsze
Patulinka mi tez sie wydaje ze u mnie bardziej opuchnięte, nie zaglądam nawet tam z lusterkiem, po co się załamywać, wystarczy ze mam ciemna krechę, pępek wystający i pociemniale pachy blee oby wszystko wrocilo do normalności po porodzie
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam sie w 33 tygodniu czylli (32i0) ![]() Nie było mnie na forum raptem od wczorajszego przedpołudnia i mam 6 stron ![]() lece je nadrabiać i spróbuje się odnieś do postów choć może być ciężko przy takiej ilości....
|
|
#4409 |
|
Zadomowienie
|
Smarrita tez nie dotkne jak mi będą kazaly :p
Patulinka tez mam większą jak ja ostatnio ogarnialam to się przrstraszylam ![]() Co do sn to tez się tego boje. . Jak to dziecko przez nią przejdzie?
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam ikea! Mamy Antka pokój cały z ikei i dzieciaków te . Hania ma juz kilka mebelków tez z serii Stuva i Kubie kupujemy szafy, regał kallax i biureczko. Pod koniec tygodnia kłada panele, napinają sufity i chyba w przyszłym tyg juz definitywny koniec remontu tylko kto to teraz wsystKo poprzenosi jak maz nie moze :/ trzeba bedzie znow prosić kogos
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

drugi raz mam zgagę w ciazy.. Kejka Ty łobuzie!!!

nie wiem co z ta SR, teraz mam w czwartek, fanie byłoby isc, ale nie chciałabym zeby to przyczyniło sie do wcześniejszego rozpakowania..

nie chce sie zrażać i miec jedynaka w domu, a z drugiej strony po takiej przerwie jak teraz bez seksu to nie wiem czy bedziemy potrafili do niego wrócić, normalnie czuje sie jakbyśmy byli oboje aseksualni
nie masz tak zle 

chce wiosnę...

️