Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-02, 12:39   #4441
Moniczki
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Tobie ładnie powiedział. Ja ostatnio widząc kolejne rozstępy stwierdziłam, że wyglądam jak tygrys, na co tż, że jak zebra, bo zebra ma bardziej pękaty brzuszek

No rozkoszny ten Twój Tż, 10 pkt za szczerość !
Ja wczoraj zauważyłam u siebie rozstępy pod brzuchem i tak mi się smutno zrobiło... Bo to jeszcze miesiąc w sumie do porodu, dziecko rośnie, brzuch rośnie, to i rozstępów będzie coraz więcej... A po cichu tak mocno liczyłam na to, że jednak mnie to szczęśliwie ominie
Moniczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 12:39   #4442
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Dzisiaj na obiad ZUPA Załącznik 6243251
Jakiś czas temu miałam podobną
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 12:42   #4443
Smarrita
Wtajemniczenie

W dozie sa mleka w butelkach z dostawa do apteki albo odplatnie do domu. W rossmanie tylko w saszetkach

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 12:44   #4444
Moniczki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Moniczki- ta twoja teściowa kojarzy też mi się z typową zapuszczoną wieśniarą. Podziwiam Cię za cierpliwośc.
A ja właśnie myślę sobie czasem, ze jestem zbyt mało wyrozumiała i sprawiam przykrość mężowi tym, ze ciągle najeżdżam na jego mamę. No ale z drugiej strony zaraz sobie myślę, że gdyby ona była normalna, to ja nie musiałabym się denerwować i narzekać na nią... Charakter charakterem ale ja się pytam gdzie jest dobre wychowanie??
Moniczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 12:50   #4445
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
U mnie tak pyka, jak nocą przewracam się na drugi bok. Coraz bardziej mnie boli krocze, ale mała jakoś specjalnie nie napiera na dół :/

Mleka na Gemini nie kupiłam, właśnie, że względu na datę. Myślę, że jak będzie potrzeba to mąż kupi w aptece i dowiezie..

Pipka moja jest okropna.. Zmieniła się bardzo i mam nadzieję, że chociaż w połowie wróci do normalności :p

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

A i mąż kupił przewijak :p Miałam nie kupować w ogóle i przewijać Oliwię na łóżku z podkladami. Ale teraz myślę, że będzie mi wygodniej. W organizerze bedą akcesoria, obok stojąca lampa.. Chyba więcej nic nie trzeba :p

Tez miałam nie kupować przewijaka a wyszło jak wyszło nie dość ze spodobał mi sie dość drogi to hak przyszedł okazało sie ze lozeczko za szerokie i stolarz dorabiał do niego drewniany nakład na lozeczko zaraz śmigam do mama i ja zobaczyć stelaże pod wanienkę bo ta moja stokke to mega nietypowa jest

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 12:57   #4446
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaka jest jakość tych szlafroków z Dolce Sono? Wiem, że już o tym było ale nie pamiętam...
warto brać?
http://allegro.pl/elegancki-szlafrok...695024383.html
Ja mam szary w rozmiarze S. Całkiem spoko, do szpitala może być. Bawełna średniej grubości.

Ja dziś zasnęłam ok 4 nad ranem. O 5 obudził mnie atak suchego kaszlu. Zasnęłam ok 6. Masakra jakaś! Nie było nic ciekawego w tv, więc oglądałam film z naszego wesela, część 1 przez 1,5 h.

Jutro mam wizytę u mojej gin. Ciekawe co mi powie i jak tam szyjka. Młody tak się na niej wyżywa, że szok. Termin mam niby na 25. 04, a wg usg na 12.04 bo niby dzieciątko większe.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 12:59   #4447
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Agnesssa my też mamy kawalerkę, ale jakoś te imię z literek już mi się przez pół roku odwidziało, a miałam na to szał.
I ja chyba zrobię sobie tak jak w tym blogu tutaj klik ...literka ze sklejki (tanie są, możesz kupić całe imię jak chcesz) i do tego girlandę z gwiazdek filcowych, a na łóżeczko Cotton Ballsy, ale póki co to nawet łóżeczka w domu nie mam

a stwierdziłam, że jeśli mamy kawalerkę to nie chcę, żeby mi póki co dziecko całe mieszkanie "opanowało", bo bym się źle z tym czuła...w końcu to jedyny pokój w domu... a wszystkie te pierdółki kolorowe już zrobią pokój dziecięcy zamiast kącik dziecka ale to moje zdanie

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 13:00   #4448
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Tez miałam nie kupować przewijaka a wyszło jak wyszło nie dość ze spodobał mi sie dość drogi to hak przyszedł okazało sie ze lozeczko za szerokie i stolarz dorabiał do niego drewniany nakład na lozeczko zaraz śmigam do mama i ja zobaczyć stelaże pod wanienkę bo ta moja stokke to mega nietypowa jest
Ciąża weryfikuje plany zakupowe u mnie wszystko chyba ma standardowe wymiary i pasuje idealnie. Z tym, że teraz nie mam pokrowca na ten przewijak :/ powodzenia w poszukiwaniu stojaka :p

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 13:05   #4449
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość

Oj zdarza się. Nawet często ostatnio bo się zrobił z niego mały agresor I tak jak któraś pisała, zastanawiałam się raz czy zaraz mi wody nie wypłyną po było głośne "pyk"...a to wyrażenie kojarzy mi się tylko z tym, jak dziewczyny opisywały odejście wód

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Akinomka ja słyszę takie pykniecie, szczególnie jak nozka jeździ z boku brzucha (rozpoznaje po czkawce ulozenie), tak jakby kość jakas strzelala, w ogóle jakies takie dziwne odgłosy ostatnio czasem z brzucha idą, jakby cos bulgotalo i nie wiem czy to ja czy on

Dzisiaj będę w ross to kupie ta odżywkę co kejka polecila i powiedzcie mi czy dostane tam te mleczko w malych butelkach, i jakie kupić??

Wlasnie ja tez miałam panikę za pierwszym razem jak to usłyszałam że to wody ale pyka tak często i nic nie leci :-P

W rossmanie widziałam te w saszetkach, w butelkach nie.

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Witam się w dniu dzisiejszym malz pojechał na pogrzeb dziadka a ja dzisiaj pichcę w kuchni

Śluz taki mleczno żółty to mi od miesiąca leci. Ja pytałam się giną to jest normalny śluz w ciąży. Nic złego

Dzisiaj wizyta o 19 i długie usg 3trymestru zaległe trochę mam stresa, że coś może być nie tak. Ale w myślach wierze że będzie dobrze i Adaś bedzie zdrów.

Aha nie kupujcie mrozonekz Hortexu są tragiczne więcej lodu niż warzyw i nieswierze mimo długiej daty ważności. Pierwszy i ostatni raz.

Dziewczyny zastanawiam się nad zamówieniem literek nad łóżeczko bo będzie smutno bo nic nie ma oprócz łóżeczka. Zresztą nie ma gdzie u nas w kawalerce cokolwiek postawić. A tak chociaż troszkę ozywie to miejsce Adasia.

Napewno wszystko będzie dobrze :-*

Cytat:
Napisane przez Moniczki Pokaż wiadomość

No rozkoszny ten Twój Tż, 10 pkt za szczerość !
Ja wczoraj zauważyłam u siebie rozstępy pod brzuchem i tak mi się smutno zrobiło... Bo to jeszcze miesiąc w sumie do porodu, dziecko rośnie, brzuch rośnie, to i rozstępów będzie coraz więcej... A po cichu tak mocno liczyłam na to, że jednak mnie to szczęśliwie ominie
A smarujesz się czymś na rozstepy?

Ja smaruję się od ok trzeciego miesiąca a piersi i tak mi popekaly, brzuch póki co nie (odpukac) ;-)

Dziś w rossmanie pani w kolejce mnie przepuscila :-P dziwnie mi było bo miałam 1 rzecz ale skorzystałam
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 13:15   #4450
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Witam się w dniu dzisiejszym malz pojechał na pogrzeb dziadka a ja dzisiaj pichcę w kuchni

Śluz taki mleczno żółty to mi od miesiąca leci. Ja pytałam się giną to jest normalny śluz w ciąży. Nic złego

Dzisiaj wizyta o 19 i długie usg 3trymestru zaległe trochę mam stresa, że coś może być nie tak. Ale w myślach wierze że będzie dobrze i Adaś bedzie zdrów.

Aha nie kupujcie mrozonekz Hortexu są tragiczne więcej lodu niż warzyw i nieswierze mimo długiej daty ważności. Pierwszy i ostatni raz.

Dziewczyny zastanawiam się nad zamówieniem literek nad łóżeczko bo będzie smutno bo nic nie ma oprócz łóżeczka. Zresztą nie ma gdzie u nas w kawalerce cokolwiek postawić. A tak chociaż troszkę ozywie to miejsce Adasia.
Z wizyta bedzie wszystko ok! Nie martwimy sie na zapas

Co do literek to ja mam wszystko przygotowane do zrobienia i jak tylko zapadnie decyzja jakie imię to bede szyć

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
W dozie sa mleka w butelkach z dostawa do apteki albo odplatnie do domu. W rossmanie tylko w saszetkach

Dziekuje za info

Cotton balls
Dziewczyny, bede robic, włóczka jest tylko musze kupic lampki, wymyśliłam, ze kupie na baterie tylko nie wiem czy 30 lampek to nie bedzie za mało? 5 m długie wtedy sa..
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 13:16   #4451
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
13:32 ----------

A i mąż kupił przewijak :p Miałam nie kupować w ogóle i przewijać Oliwię na łóżku z podkladami. Ale teraz myślę, że będzie mi wygodniej. W organizerze bedą akcesoria, obok stojąca lampa.. Chyba więcej nic nie trzeba :p

Mam tak samo zorganizowane wszystko. Na komodzie ma stać tylko lampka, i kilka koszyków z kosmetykami, reszta w szufladzie. Przewijak na łóżeczko, a jeszcze organizer na pampersy
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 13:22   #4452
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jak Wasze dzieciaczki szaleja w brzuchu to slyszycie takie jakby pykniecie?? Bo ja już kilka razy slyszalam, podobny dźwięk do pykniecia kości, slyszycie takie coś?
Może jestem głuchol ale ja nic takuego nie słyszę.

Zapach benzyny uwielbiam, tak samo zapach spalin starych motorów i żuka Zawsze jak wyprowadzali żuka z garażu to leciałam wąchać spaliny
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 13:34   #4453
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Mam tak samo zorganizowane wszystko. Na komodzie ma stać tylko lampka, i kilka koszyków z kosmetykami, reszta w szufladzie. Przewijak na łóżeczko, a jeszcze organizer na pampersy
Szczerze mówiąc ja jeszcze nie wiem jak wszystko zorganizować.. Jak na razie to wszystko mam w przyszłym pokoiku małej. Chociaż jak widziałam wasze przygotowane na tip top kąciki, to zastanawiam się czy też nie zrobić :p

Ps. Mam mały organizer :p

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Edytowane przez MiniMonix
Czas edycji: 2016-03-02 o 13:53
MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 13:35   #4454
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
tak mówi moja szklana kula, co poradzę
wg mnie podium to będzie duchaa, gosiaczek i cloche
pewnie po wielkosci brzucha wnioskujesz? ja sobie wypraszam, mnie sie widzi 31. marca lub 2. kwietnia. poza tym pisalam wam, ze moja szyjka na ostatniej wizycie miala... rekordowe 5 cm? no i co na to twoja kula?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 13:54   #4455
GGI
Zakorzenienie

achhh ponownie Was muszę nadrobić bo do 12.00 byłam już na bierząco, ale że zjadłam obiad a pogoda dziś u mnie poprostu wspaniała ciepło bez wiatru pięknie słońce świeciło to postanowiłam iść na spacer z moim pupilem(psem) i tak nam zeszło półtorejgodziny achhhh już dawno nie byłam na takim spacerze super powietrze (mieszkam na wsi) no i do tego te ćwierkające ptaki już nie moge się doczekac jak będę tak spacerować z moją księżniczką.
Teraz już z powrotem w domu pije herbatę i mam zamiar być już na bierząco. Kusi mnie jeszczę trochę prasowanie wieszaka ciuszków małej bo odkładam już tak drugi dzień z rzędu no ale narazie dalszy relaks a co tam moge mieć dzień lenia.... dobra to tak w skrucie lece czytać....
Stary 2016-03-02, 13:55   #4456
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Wróciłam od promotora, pierwszy rozdział zatwierdzony,w sumie nie potrzeba większych poprawek. Drugi oddany

Ogarnęłam mieszkanie i czekam na koleżankę

Brzuch

chyba maż miał rację i faktycznie się brzuszek mi się obniżył, ale mimo to mam wrażenie ze Leon nadal jest poprzecznie ułożony, ciekawe czy do wizyty się odwróci

stresuje się ta wizytą, martwię się też iloscią wód bo patrząc na mój brzuch moge miec ich za mało, choć z drugiej strony gin nic nie mówił wiec staram się mysleć ze jest ok

dzisiaj musiałam stac w tramwaju i tak mi brzuch twardniał od tego

szlafrok

co do szlafroka dolce sonno to uważam ze jest ok jak za te cene i śmiało możecie zamawiać, te przynajmniej są bawełniane a nie jak większość ze sztucznych materiałów

do szpitala spokojnie wystarczy

sterylizacja

ja od szwagerki dostałam takie woreczki http://www.ceneo.pl/14918692 ale nie mam jeszcze ani butelek ani nakładek wiec nie wiem jak się sprawdzają

Ineso masz już swoja chustę? Moja miała być dziś ale z tego co widze po linku do śledzenia to chyba dopiero jutro dotrze

Za to torba bagme wreszcie wysłana

Powodzenia na wizytach

To masz prace z główki, brawo!
A my zamawialiśmy tak samo? Jak sprawdziłas, ze wysłane? Ja mam nadal na koncie na dawandzie takie cos :palaImageUploadedByWizaz Forum1456926930.402873.jpg
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 13:58   #4457
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
achhh ponownie Was muszę nadrobić bo do 12.00 byłam już na bierząco, ale że zjadłam obiad a pogoda dziś u mnie poprostu wspaniała ciepło bez wiatru pięknie słońce świeciło to postanowiłam iść na spacer z moim pupilem(psem) i tak nam zeszło półtorejgodziny achhhh już dawno nie byłam na takim spacerze super powietrze (mieszkam na wsi) no i do tego te ćwierkające ptaki już nie moge się doczekac jak będę tak spacerować z moją księżniczką.
Teraz już z powrotem w domu pije herbatę i mam zamiar być już na bierząco. Kusi mnie jeszczę trochę prasowanie wieszaka ciuszków małej bo odkładam już tak drugi dzień z rzędu no ale narazie dalszy relaks a co tam moge mieć dzień lenia.... dobra to tak w skrucie lece czytać....
Też nie mogę się doczekać aż będzie prawdziwa wiosna! Wszystko zacznie kwitnąć, zrobi się zielono i słonecznie. No i wtedy Będziemy mogły spacerować z naszymi dzieciaczkami ☺
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 13:59   #4458
gosiaczek071
Zakorzenienie

A i powiedz mi czy przyszła kurierem k-ex z Białegostoku? Bo mam smsa ze jest do mnie przesyłka wlasnie z Białegostoku a ja nie wiem od kogo
Stary 2016-03-02, 14:18   #4459
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny!! Zamorduje te które pokupowały komplety minky ZARAZIŁYŚCIE MNIE!!
Od 3 dni wertuje neta i tak mi sie strasznie spodobały że cholera jasna już mi szyją mówiłam sobie że nie kupie bo mam pościel i kocyki to po co kase wydawać no i sie poddałam i musiałam kupić
Co zamówiłaś, pościel czy kocyk? Za ile i pokaż jaki wzór
Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jak Wasze dzieciaczki szaleja w brzuchu to slyszycie takie jakby pykniecie?? Bo ja już kilka razy slyszalam, podobny dźwięk do pykniecia kości, slyszycie takie coś?
Słyszę takie właśnie pyknięcie jak mnie wali nogami po żebrach I kilka razy zdarzyło się jak mnie walnął pod cyckami.
Cytat:
A ja właśnie myślę sobie czasem, ze jestem zbyt mało wyrozumiała i sprawiam przykrość mężowi tym, ze ciągle najeżdżam na jego mamę. No ale z drugiej strony zaraz sobie myślę, że gdyby ona była normalna, to ja nie musiałabym się denerwować i narzekać na nią... Charakter charakterem ale ja się pytam gdzie jest dobre wychowanie??
No coś Ty! Twoja teściowa to takie chamidło że Ty święta jesteś że jej nie zrypiesz porządnie! Ja też tak często myślę, że ciągle najeżdżam na swoją, a ona w gruncie rzeczy nie jest (nie była) taka zła, tylko jak zaczęła menopauzę przechodzić to jakiś schizów dostała i dodatkowo szwagier i jego żona nią manipuluje.

haha jakie wróżby na porody Ja nikogo nie obstawiam, bo nie wiadomo jak się sprawy potoczą, a akcja może się w godzinę rozwinąć. Wcale bym się nie obraziła jakbym urodziła za 2 tygodnie, ale z racji że TŻ jeszcze nie dojedzie to niech się maluch wstrzyma do przyjazdu tatusia.

Strasznie mi się paznokcie łamią i rozdwajają
Znacie jakieś skuteczne sposoby/preparaty?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-02, 14:25   #4460
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
GGI nie mam centymetra w domu i się nie mierze :P
osz TY nie ładnie oj nieee

Justynafli no ten promotor to sobie bimba naprawdę nie lubie ja sama jak czekam na niewadomo ile na coś i nie wiem na czym stoję wiec rrozumie Twoje rozgoryczenie no ale kurka przecież widać ze w ciązy i w ogóle to mógł zabłysnąć inteligencją że może chciała byś to skończyć przed roziwazaniem.

Malos no zupa wygląda smakowiecie

smarita gdzie Ty na DOZie znalazłaś te mleka ja szukałąm ale nie znalazłam podaj linka

kejka ślicznie urządzony ten pokoik co zarzuciłaś linka a tenpomysł z literką i gwiazdkami super
Stary 2016-03-02, 14:48   #4461
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Co zamówiłaś, pościel czy kocyk? Za ile i pokaż jaki wzór

Strasznie mi się paznokcie łamią i rozdwajają[/COLOR][/COLOR] Znacie jakieś skuteczne sposoby/preparaty?
Zamówiłam takie coś co w załączniku tylko większe rozmiary do łóżeczka uploadfromtaptalk1456930053232.jpg

Co do paznokci to nie pomoge bo ja obcinam teraz na krótko. Nie mam cierpliwości sie nimi zajmować
Stary 2016-03-02, 15:03   #4462
renata3_
Rozeznanie

sterylizacja
A ja do sterylizacji mam woreczki z BabyOne http://www.aptekagemini.pl/search?st...h%5Bdetail%5D= za niecałe 17 zł łącznie na 100 sterylizacji. Nie powiem czy są dobre bo jeszcze nie testowałam ale niebawem pewnie pójdą w ruch.
Stary 2016-03-02, 15:12   #4463
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Zamówiłam takie coś co w załączniku tylko większe rozmiary do łóżeczka Załącznik 6243831

Co do paznokci to nie pomoge bo ja obcinam teraz na krótko. Nie mam cierpliwości sie nimi zajmować
Z amaloo? Mam pościel od nich

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-02, 15:15   #4464
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Z amaloo? Mam pościel od nich
Nie, ja tylko wygląd chciałam zademonstrować
Stary 2016-03-02, 15:18   #4465
Ineso
Matka Smoka

lucy - tak, chusta dziś przyszła (paczkomat z pobraniem). Super jest. Jeśli chodzi o wady to zauważyłam jedynie kilka takich kropeczek z nitki - gdybym nie wiedziała, że to II gat. to bym nie zgadła. Także jestem bardzo zadowolona.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 15:42   #4466
Smarrita
Wtajemniczenie

Nie wrzuce linka bo na tel jestem i nie umiem. Wpisz e dozie bebilon albo bebiko i ci sie pojawią. Sprawdzilam teraz. Są.

Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 15:44   #4467
NieIdealna82
Raczkowanie

GOSIACZEK może na tych naszych mężów ta trzecia ciąża tak wpłynęła bo mój też ma przepuklinę ale między kręgową

Dzisiaj dzwoni do lek po ustalony termin i co ? 5 kwietnia
No to mówi mu o co kaman,że zona idzie na szpital i przełożył mu na maja...
To oby te nasze chopy dały rade i wracały szybko do nas

Ja nikogo nie obstawiam bo życie lubi płatać figle i może być sporo niespodzianek...
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 16:24   #4468
gosiaczek071
Zakorzenienie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Ja to dzisiaj myśle ze jest szansa ze bede pierwsza nie wiem jak wyglądają skurcze-nie miałam poprzednio. Ale dzis od 14 non stop napina mi soe brzuch, młody sie wygina, rozpycha niemiłosiernie. Matko co za dziwne uczucie...co jakis czas tak mam. Plecy mnie okrutnie bolą:/ w zoraj tez tak było i przeszło, ale kurna jak tak bedzie kolejne 3 tyg to ja dziekuje
Ma sa kra

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Oooo wlasnie pocieszenie przyszlo dostałam wiadomość, ze bagme wysłana wiec moze jutro bedzie
Stary 2016-03-02, 16:25   #4469
lulka19
Zakorzenienie

Ja już po KTG. Zapis bardzo dobry. Mały ruszał się jak szalony, a skurcze nie zapisywały się praktycznie żadne, bo w sumie ich nie mam.

Moja ginka wspominała, że jakoś musze wytrzymać do 38 tyg. Czy miała na myśli cesarkę nie wiem, ale zwiększyła mi dawkę dopegytu
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 16:28   #4470
Polinezyjka
Zakorzenienie

Wiecie co coś się ze mna popsuło! No naprawdę tak się źle czuje po jechaniu tramwajem, że nie wyrabiam.
Całe 30 minut w piepszonym tramwaju oddycham głęboko.

Ale za to, jak weszłam do tramwaju i taki Pan mnie zobaczył to wyskoczył jak oparzony i mi zwolnił miejsce a sam przeszedł się kawałek dalej i sobie usiadł.
Miłe i najważniejsze: tym razem się nie rozpłakałam hahha pewnie dlatego, że od razu zrobiło mi się słabo jak weszłam do tramwaju.

Aż się z kurtki rozebrałam bo mnie takie jakieś gorąco się zrobiło.

W ogóle mam wrażenie, że mi ciśnienie skacze. Tak czułam, że mi serce nawala.

PRACA
źle na mnie wpływa brak pracy! Od grudnia na L4 i od grudnia nie mówię po angielsku. Wczoraj dzwonił do mnie jakiś numer z kierunkowym z Anglii. Zapytałam kolegów z pracy i tak jak podejrzewałam - mój manager.
Dziś znów próbował i akurat byłam w restauracji miedzy okulistą a jogą. Odebrałam i umówiłam się z nim na za chwile tzn ma dzwonić 17:30 już mnie brzuch z nerwów boli !
No po prostu mam wrażenie, że mój angielski wyleciał w powietrze i nic nie zostało w mojej głowie .
Jak się z nim pożegnałam:
See you leter.
Taaa....

No nic pogadam i będę mieć z głowy.

Cytat:
Wiesz co... moja mama miała przewalone z moją babcią (taty mamą). Rodzice całe moje dzieciństwo jak się kłócili to tylko o nią. Warto jednak jakoś z mężem się dogadać bo ja to po prostu źle wspominam tą relacje : mama - babcia (w sensie jej teściowa).
Babcia mi jedno mówiła, mama drugie.

Babcia mnie wypytwała o wszystko: kto był w domu, co mamusia robiła, z kim sie widziała.
Potem wracalam do domu i mama pytała o co babcia pytała.........

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Słyszę takie właśnie pyknięcie jak mnie wali nogami po żebrach I kilka razy zdarzyło się jak mnie walnął pod cyckami.

Strasznie mi się paznokcie łamią i rozdwajają
Znacie jakieś skuteczne sposoby/preparaty?
Może przeczekaj to? Bo chyba nic już nie zrobisz hm hm? Po ciąży będziemy dbać o paznokcie używając preparatów i dietki zdrowej.

PYKANIE
mi w nocy zawsze pyka jak siadam na toaletę hah - w trakcie zginania to mi gdzieś w biodrze albo nie wiem w każdym razie kości.

ZAKUPY
taaaa.... pojechałam do drogerii i wydałam 70 zł szampony dwa, maska, odżywka, krem do buzi, pasta do zębów i chyba tyle ale się uzbiera
No nic będę się potem jarać siedząc w nowej masce hehhehe
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości