Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy małżeństwa jednopłciowe powinny być w Polsce zalegalizowane?
Tak 202 67,79%
Nie 74 24,83%
Nie wiem 5 1,68%
Nie obchodzi mnie to 17 5,70%
Głosujący: 298. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-15, 18:49   #511
201605090949
Konto usunięte

Dot.: Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
znaczy Ty możesz a mnie nie wolno?
Chyba nie rozumiesz w ogóle sensu wypowiedzi. Przytoczyłaś subiektywne opinie kilku osób robiących medialny szum jako argument przeciwko milionom wychowywanych dzieci w ten sposób i badaniom. To jest to.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckyJane Pokaż wiadomość
Akurat źródło informacji, nie decyduje, czy ona jest prawdziwa, czy nie.
Oczywiście, że nie, ale jeśli coś jest prawdą, a nie manipulacją jakiejś gadzinówki to znajdziesz na to lepsze źródła. Zresztą z tego wynika, że sprawa rozstrzygnięta nie jest, a że w Polsce homofobia jest poglądem dominującym, to i w wiarygodność i sprawiedliwość sądu nie jest tutaj pewna.

Cytat:
Jednocześnie sam wrzucasz informacje ze źródeł, które nie są obiektywne w sprawie, manipulują w druga stronę, ale ważne, że reprezentują twój punkt widzenia.
Bo badania i raporty naukowe to nie są obiektywne źródła w sprawie .

Cytat:
Choćby wpis z bloga, który podałeś. Strasznie to słabe.
Słabe, bo?

Cytat:
Proszę też, żebyś darował sobie przyklejanie do moich wypowiedzi łatki teorii spiskowej.
Niestety prosisz o zbyt wiele. Straż Reptiliańska jest już zawiadomiona.

Cytat:
To nie jest proste
Tak jak Twoja teoria spiskowa, niepoparta żadnymi dowodami, a jedynie rozmytymi domysłami.

Cytat:
To są tysiące badań i właśnie płeć rodzica ma znaczenie.
Skoro tysiące to czekam na kilkudziesięcio-stronnicową bibliografię.

Cytat:
Czytałeś może o przypadku Roberta Oscara Lopeza? To ceniony profesor, wykładowca. Był wychowany przez lesbijki. Jako nastolatek prostytuował się, bo czuł wewnętrzną potrzebę więzi ze starszymi mężczyznami.
Nie czytałem i zważywszy na powyższe to na słowo Ci nie uwierzę. Nawet jeśli to prawda (co mam nadzieję, że udowodnisz) to nadal jest tylko argument anegdotyczny i bez potwierdzenia, że to rodzice tej samej płci byli choćby w minimalnym stopniu przyczyną. Zresztą znam wiele osób z rozbitych rodzin i nikt się nie prostytuował, więc jak mam się zniżyć do poziomu rzucania anegdotkami, to proszę...

Wybacz mi drobne złośliwości, ale poczułem się, jakbym rozmawiał z wyznawcą płaskiej Ziemi.

Edytowane przez 201605090949
Czas edycji: 2016-02-15 o 18:52
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 22:07   #512
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zosix90 Pokaż wiadomość
Znajoma mi opowiadał, że ostatnio zaczęła chodzić na nauki przedmałżeńskie. Na jednych zajęciach, facet, który je prowadził powiedział, że lepiej sobie strzelić w łeb niż być gejem i ci ludzie, to w sumie nie ludzie i nie powinni mieć żadnych praw.
Mam nadzieję, że jego syn będzie gejem, a córka lesbijką
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 22:29   #513
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że jego syn będzie gejem, a córka lesbijką
Znam taki przypadek. Facet ma dwójkę dzieci (nie są bliźniakami) i oboje są homoseksualni.
Stary 2016-03-31, 06:05   #514
Yuri22
BAN stały

http://pikio.pl/ustawa-przeciw-zwiaz...wejsc-w-zycie/

Ciekawe czy będą mieli na tyle odwagi by to wcielić w życie.
Yuri22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-31, 08:39   #515
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Yuri22 Pokaż wiadomość
http://pikio.pl/ustawa-przeciw-zwiaz...wejsc-w-zycie/

Ciekawe czy będą mieli na tyle odwagi by to wcielić w życie.
Nic tylko czekać na projekt ustawy zabraniajacej bycia starą panną lub starym kawalerem
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-31, 14:28   #516
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Nic tylko czekać na projekt ustawy zabraniajacej bycia starą panną lub starym kawalerem
no przecież bykowe miało już raz być , to czemu nie to gorzej tylko , że ilość przedstawicieli obu płci stanu niezagospodarowanego nie jest równa, więc z rozdzielnika wszystkich sparować się nie da i co wtedy z nadprogramowymi wolnymi

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-31, 15:20   #517
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
no przecież bykowe miało już raz być , to czemu nie to gorzej tylko , że ilość przedstawicieli obu płci stanu niezagospodarowanego nie jest równa, więc z rozdzielnika wszystkich sparować się nie da i co wtedy z nadprogramowymi wolnymi
Do zakonu lub sejmu jak kto woli
Stary 2016-03-31, 16:13   #518
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
nie będzie nadprogramowo wolnych - ustawa w proponowanym kształcie zostawia drogę otwartą związkom poligamicznym
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-31, 20:33   #519
StarFighter
BAN stały

Związki poligamiczne są niezgodne z konstytucją, bosz
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-31, 21:09   #520
201606270916
Konto usunięte

Czyli jednak zakon.
Stary 2016-03-31, 21:11   #521
zakonna
Naczelna Nastolatka

A kto by się konstytucja przejmował. PIS juz sobie nią tylek wytarl.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-31, 21:43   #522
mango bzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
nie będzie nadprogramowo wolnych - ustawa w proponowanym kształcie zostawia drogę otwartą związkom poligamicznym
Albo się otrzyma dużą odznakę zoofila
mango bzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 22:20   #523
201605090949
Konto usunięte

Od 1 kwietnia na Grenlandii można oficjalnie zawierać jednopłciowe związki małżeńskie.
źródło

Taka ciekawostka jeszcze. Jakoś w latach 2009-2010 było głośno na stronach "antysystemowych", że Islandia pokonała system, ukarała bankowców itp. Często za przykład brali ją polscy nacjonaliści, korwiniści itd. Wszystkie te przemiany, które tak chwalili, zaszły pod rządami premier lesbijki, która zalegalizowała też związki małżeńskie jednopłciowe i takowy zawarła ze swoją partnerką. Ale o tym było cicho.
źródło
Stary 2016-04-04, 22:37   #524
201607111003
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Od 1 kwietnia na Grenlandii można oficjalnie zawierać jednopłciowe związki małżeńskie.
źródło
Czyli Dania przypomniała sobie że ma Grenlandię?
201607111003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 22:43   #525
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elion Pokaż wiadomość
Czyli Dania przypomniała sobie że ma Grenlandię?
Parlament Grenlandii zdecydował o tym już rok temu, tylko teraz weszło w życie.
Stary 2016-04-04, 23:34   #526
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Poniżej powody, dla których jestem przeciw adopcji dzieci przez pary homoseksualne:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...?ticaid=116705

http://www.wykop.pl/ramka/1763844/ge...pedofile-skur/
z racji rozluźnienia obyczajów, mogę powiedzieć, że moim zdaniem to **ujowa argumentacja. to jak powiedzieć, że wszyscy polacy to alkoholicy i złodzieje.

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Może i nie znikną z powierzchni ziemi, ale przynajmniej nie będę musiała ich oglądać na co dzień.
Dla mnie to obrzydlistwo i tyle

Krew na rękach?
Bo gejów nie toleruję?
logika milion. ONI NIE POTRZEBUJĄ ŚLUBU, ŻEBY SIĘ OBŚCISKIWAĆ W MIEJSCACH PUBLICZNYCH.
<odkrycie życia>

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Dla mnie bez sensu. Ślub homo czy hetero zmienia tyle co nic.

Możemy tu gadać i gdybać.
Ja swoje zdanie wyraziłam i go nie zamierzam zmieniać.

Tiaa, to prawo do alimentów też jest takie jak wcale.
Nie znam ani jednej osoby która by takowe otrzymywała, jeżeli już 1 (jednej) przyznał sąd to eks mąż i tak ich nie płaci i nic mu zrobić nie mogą bo i w razie nie płacenia to gdy komornik nie może ściagnąć należności to i FA nie zapłaci.
A poza tym uważam że jak eks mąż czy eks żona jest zdolna do pracy to alimentów nie potrzebuję.
aha, czyli ty nie znasz, więc tak się nie dzieje.
czyli jak np. kapibary na żywo nie widziałaś to znaczy, że też nie istnieje?

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
Taka że ja CHCĘ zażywać narkotyki a nie mogę bo w Polsce to nie legalne. Tak samo jak osoba homoseksualna chce a nie może.

Jakbym zażywała narkotyki to też nikomu krzywdy nie robię prawda? Ewentualnie może to kogoś brzydzić że leżę sobie ze strzykawą w żyle.
kolejny błyskotliwy argument.
zażywanie narkotyków nie jest nielegalne. nielegalne jest ich posiadanie czy handel, więc możesz ćpać do woli. nikt ci nic nie zrobi za sam fakt, że bierzesz.

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;55314311]Ja w moich wypowiedziach odnoszę się głównie to głupich sformułowań, które pojawiają się w różnych tematach o osobach homo i które mnie zwyczajnie drażnią. O problemach pisałam tylko tyle, że nie ma takiego problemu z ubezpieczeniami, o jakim pisałeś, że wiele rzeczy da się załatwić u notariusza - nie pisałam, że wszystko, że dziedziczenie to nie problem, jeśli się chce. Zauważ, że nie odnosiłam się stricte do osób homo, tylko ogólnie do żyjących w niezalegalizowanych związkach.
[/QUOTE]
z racji, że są różne ubezpieczenia. w niezalegalizowanym związku nie da się dopisać do ubezpieczenia medycznego, nie?

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Cytat:
Wyobraź sobie że o tej kwestii wspominałam już w tym wątku.
Tak, poznałam 3 (sztuk trzech) geji, i nie bylam z nimi w bliskiej relacji a opowiadali mi jak to "pukają" w pupkę swojego przyjaciela.
Ba, jeden z nich był w związku z kobieta i cytując go "to przykrywka".

Chyba opowiadanie o swych przezyciach intymnych to jakas domena homoseksualistów?

chwalenie się życiem seksualnym to domena charakteru a nie orientacji. : hahaha::h ahaha:
znam sporo gejów, a o zaliczaniu dup słyszałam tylko od heteryków.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-05, 12:32   #527
adult90
Zadomowienie

Nie popieram, nie uznaję małżeństw homoseksualnych ani tym bardziej faktu, iż takie związki tworzą rodziny z dziećmi.
Dla mnie to chore.

Zarówno matka jak i ojciec pełnią olbrzymią rolę w rozwoju dziecka i brak któregokolwiek ma wpływ na jego rozwój emocjonalny, poczucie inności, niezrozumienia i upośledzonej zaradności w życiu oraz postrzeganie samego siebie i swojej wartości.
OJCIEC pomaga identyfikować się chłopcom ze swoją płcią, staje się wzorem do dalszego rozwoju młodego człowieka.

Jestem w stanie całkowicie ignorować/olewać istniejące gdzieś tam związki homoseksualne, pod warunkiem, że te pary nie wychowują dzieci. Po to natura zadecydowała, że potomstwo może być poczęte przez kobietę i mężczyznę aby osoby jednopłciowe nie bawiły się w sztuczny dom.
adult90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-05, 13:05   #528
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Polecam film The Lobster
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-05, 13:07   #529
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Napisane przez adult90 Pokaż wiadomość
Nie popieram, nie uznaję małżeństw homoseksualnych ani tym bardziej faktu, iż takie związki tworzą rodziny z dziećmi.
Dla mnie to chore.

Zarówno matka jak i ojciec pełnią olbrzymią rolę w rozwoju dziecka i brak któregokolwiek ma wpływ na jego rozwój emocjonalny, poczucie inności, niezrozumienia i upośledzonej zaradności w życiu oraz postrzeganie samego siebie i swojej wartości.
OJCIEC pomaga identyfikować się chłopcom ze swoją płcią, staje się wzorem do dalszego rozwoju młodego człowieka.

Jestem w stanie całkowicie ignorować/olewać istniejące gdzieś tam związki homoseksualne, pod warunkiem, że te pary nie wychowują dzieci. Po to natura zadecydowała, że potomstwo może być poczęte przez kobietę i mężczyznę aby osoby jednopłciowe nie bawiły się w sztuczny dom.
Ojej to jak rozwijają się chłopcy wychowani przez samotną matkę???
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-05, 13:08   #530
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Dla mnie to chore.

Twoja wypowiedź podwaza prawo do funkcjonowania rodzin niepelnych (samotna matka lub samotny ojciec) i adopcji przez osoby niemogace mieć własnych dzieci (przecież widocznie natura wie co robi ze nie mogą mieć biologicznego dziecka).
Stary 2016-04-05, 13:51   #531
adult90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Ojej to jak rozwijają się chłopcy wychowani przez samotną matkę???
Zawsze, bez względu czy to chłopcy czy dziewczynki, wychowywani przez samotną matkę mają pewne głęboko zakorzenione urazy psychiczne.

Zachęcam do rozmowy z psychologami dziecięcymi oraz do źródeł, jest też dużo artykułów w necie o roli ojca oraz roli matki w rozwoju emocjonalnym dziecka oraz zaburzeń tego rozwoju w przypadku braku któregoś z rodziców.
Stary 2016-04-05, 14:03   #532
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze, bez względu czy to chłopcy czy dziewczynki, wychowywani przez samotną matkę mają pewne głęboko zakorzenione urazy psychiczne.

Zachęcam do rozmowy z psychologami dziecięcymi oraz do źródeł, jest też dużo artykułów w necie o roli ojca oraz roli matki w rozwoju emocjonalnym dziecka oraz zaburzeń tego rozwoju w przypadku braku któregoś z rodziców.
klawo.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-05, 14:06   #533
201607040946
Konto usunięte

To fajnie, że potrafisz kulturalnie wyrazić własne zdanie.

Czy osoby, które nie chcą mieć dzieci (normalne rodziny mąż+żona), też są nienormalne? Niepełne? Gorsze? Bawią się w dom?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-05, 14:10   #534
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
To fajnie, że potrafisz kulturalnie wyrazić własne zdanie.

Czy osoby, które nie chcą mieć dzieci (normalne rodziny mąż+żona), też są nienormalne? Niepełne? Gorsze? Bawią się w dom?
albo osoby, które z góry zdecydowały się na samotne wychowanie dziecka? (biologicznego czy adoptowanego)?
Stary 2016-04-05, 14:13   #535
201607111003
Konto usunięte

Ja na obiad jem ryż z warzywami.
Co tam u was, u mnie rodzica m i rodzic t nie wykonują swoich ról. Ojciec smaży, matka siedzi.
201607111003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-05, 14:21   #536
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elion Pokaż wiadomość
Ja na obiad jem ryż z warzywami.
Co tam u was, u mnie rodzica m i rodzic t nie wykonują swoich ról. Ojciec smaży, matka siedzi.
a czy wiedzą, że to wbrew naturze? trochę bawią się w taki sztuczny dom :/ są na ten temat artykuły w necie, zachęcam Ciebie i Twoich rodziców do poczytania.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-05, 14:22   #537
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
z racji rozluźnienia obyczajów, mogę powiedzieć, że moim zdaniem to **ujowa argumentacja. to jak powiedzieć, że wszyscy polacy to alkoholicy i złodzieje.

logika milion. ONI NIE POTRZEBUJĄ ŚLUBU, ŻEBY SIĘ OBŚCISKIWAĆ W MIEJSCACH PUBLICZNYCH.
<odkrycie życia>

Póki są piętnowani przez otoczenie to jakoś nie widzę aby się obściskiwali na ulicach. Za to w Holandii widziałam, gdzie gejowskie śluby są legalne.

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

aha, czyli ty nie znasz, więc tak się nie dzieje.
czyli jak np. kapibary na żywo nie widziałaś to znaczy, że też nie istnieje?

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

kolejny błyskotliwy argument.
zażywanie narkotyków nie jest nielegalne. nielegalne jest ich posiadanie czy handel, więc możesz ćpać do woli. nikt ci nic nie zrobi za sam fakt, że bierzesz.

Cpać mogę, tylko gorzej kupić

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

z racji, że są różne ubezpieczenia. w niezalegalizowanym związku nie da się dopisać do ubezpieczenia medycznego, nie?

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

chwalenie się życiem seksualnym to domena charakteru a nie orientacji. : hahaha::h ahaha:
znam sporo gejów, a o zaliczaniu dup słyszałam tylko od heteryków.
widocznie geje w Twoim otoczeniu się wstydzą o tym mówić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-05, 14:23   #538
adult90
Zadomowienie

Cytat:
Twoja wypowiedź podwaza prawo do funkcjonowania rodzin niepelnych (samotna matka lub samotny ojciec) i adopcji przez osoby niemogace mieć własnych dzieci (przecież widocznie natura wie co robi ze nie mogą mieć biologicznego dziecka).
Rodziny niepełne to zawsze wielka tragedia i ogromne przeżycia psychiczne, szczególnie dla dzieci.
O adopcji przez parę niemogącą mieć dzieci nic nie powiedziałam i nie ma to związku z moim stwierdzeniem iż dwie lesbijki lub dwóch gejów nie ma możliwości począć potomstwa.
Para heteroseksualna niemogąca mieć dzieci a adoptująca je, zapewnia im zarówno rolę ojca jak i matki (a fakt że są niepłodni nie wynika z przyczyn niepasujących do rozmnażania organów lecz z zaburzeń zdrowotnych a to już duża różnica, poddani leczeniu często są w stanie począć upragnione dziecko, lesbijki i geje nigdy nie będą w stanie począć potomstwa).

Na przyszłość polecam swoje daleko idące nadinterpretacje zachować dla siebie, bo jesteśmy dorośli i umiemy czytać ze zrozumieniem a nie życzę sobie aby ktoś zmieniał sens moich wypowiedzi.
Stary 2016-04-05, 14:25   #539
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
tak się zastanawiam - twarożek na obiad na ostro z rzodkiewką i ogórem czy na słodko z wanilią, cynamonem i ziarnami?
Stary 2016-04-05, 14:36   #540
201605301111
Konto usunięte

Cytat:

Dobry żart, wyjaśnisz puentę?
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości