|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Chyła łatwiej się zarazić z brudnej sałaty...---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Jak chcesz mogę się odezwać do Cię na FB - widziałam Twój post na grupie Mogę Ci poprzesyłać moje przepisy
|
||||
|
|
|
#4052 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Pisalyscie o tym ile sie staraliscie drugie dzidzi to bylo dla nas na prawde cud i przeznaczenie Tz przyjechal na Andrzejki tylko na weekend a ja mam cykl nieregularny bylam prawie pewna ze niedługo miesiaczka i na pewno to nie teraz a tu jedno wspolzycie i sie udalo nawet Wam powiem ze przy tskich cyklach i Tz za granics to na prawdę jest szok ze od razu ;-)
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
nie odzywałam sie kilka dni ale miałam kilka spięć z teściową i jakoś nie było mi tu po drodze Byłam dziś u ginekologa. Ogólnie wszystko w porządku ale mam zbyt niski cukier na czczo 3,6 (norma od 4,1-...), po godzinie 3,7 (norma od 4,1-...), i po 2h - 4,2 (norma od 4,1-...). Dziś zostałam przepuszczona w kolejce w rossmanie bo pani brzuszek zauważyła. Mały bo mały ale jest
Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-04-12 o 20:58 |
|
|
|
#4054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz musisz na siebie uważać mam nadzieję, że Twój tż szybko upora się z tym dziadostwem ![]() Cytat:
tylko dlaczego moja mama już mi wspomina o przepajaniu;/może ujawnił się jakiś "stary" ![]() Zakupy raczej kosmetyczne i z przeznaczeniem do kufra choć dzisiaj odwiedziłam też stronkę cocodrillo i powrzucałam kilka rzeczy do koszyka, ale cały czas waham się czy kliknąć ![]() śliczne! ![]() Cytat:
![]() Co do dnia czekolady to ja wyjątkowo skromnie... jakaś jedna czekoladka plus 1 czy 2 Michałki swoją drogą mąż dostał w pracy czekoladki, jakieś ręcznie robione cuda wianki, dobre toto ![]() a dziś mąż mi przywiózł z pracy pączka i jak ja mam nie przytyć? zjem go już chyba rano...
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh cukrzyca jest częsta w ciąży. Ja mam jakieś inne normy podane na wyniku |
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomyślalam, że może wam się przyda taka informacja. Natknęłam się ostatnio na artykuł, który powolywał się na badania potwierdzające, że kobiety w ciaży przyjmujące w III trymestrze probiotyk zmniejszają ryzyko wystąpienia u dziecka azs i alergii pokarmowych. Jak wiecie, mój syn ma cięzką postać tej choroby, więc zainteresowałam się tematem, rozmawiałam z moim ginem i alergolog mojego syna i zdecydowalam się przyjmować już teraz dicoflor (bo mój ostatni trymestr może być krótszy...). Piszę to wam, bo niektóre z was są alergiczkami, może wasi faceci też, u nas niestety i ja i mąż alergicy, w takiej sytuacji ryzyko problemu u dziecka to ponad 80%. Ale już przy jednym chorym rodzicu jest to ok 50%, więc sporo. Marzę o tym, żeby moje dziewczyny nie musiały cierpieć tak jak synek, więc próbuję tej metody.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
O staraniach wam nic nie napiszę, bo przy in vitro za wiele romantyczności nie ma. Zastrzyki, punkcja w narkozie, transfer, beta po 12 dniach.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale rzeczywiście ani romantyzmu ani za wiele ciepła nie ma, szczególnie na sali transferowej
|
|
|
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Po 11 h kursu padam na ryjek
![]() Gratulacje udanych wizyt i zdrowych maluszków długich szyjek
|
|
#4064 | ||||
|
Rozeznanie
|
Nadrabiałam Was cały wieczór równocześnie pierogi gotując
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My postanowiliśmy zacząć starania we wrześniu od wyjazdu do Grecji, ale oczywiście tam więcej drinkowalismy niż się staraliśmy. Potem "wzięliśmy się do roboty" w październiku, bez efektu. W listopadzie też myślałam, że nic z tego nie będzie, bo brzuch bolał jak na okres, ale ten ten nie przychodził. Odczekałam tydzień po przewidywanym terminie i zrobiłam test. A wynik właśnie się rusza w moim brzuchu Chrzcić będziemy raczej na wiosnę tym bardziej, że w tym celu musimy jechac do rodzinnego miasta i organizować wszystko na odległość. Na pewno nie będę miała na to siły ani ochoty zaraz po porodzie Tym bardziej, że ja bym najchętniej nie chrzciła, ale tu ulegam Tż tak jak on mi ustąpił ze ślubem cywilnym. Ciekawa jestem tylko jak to będzie z tym chrzetem, bo różne opowieści słyszałam o naszych księżach, którzy dziec z "niekościelnych" małżeństw chrzcić nie chcą![]() Co do smoczkow i butelek, zamierzam kupic po 1 sztuce, na wszelki wypadek. Będę walczyć o KP ![]() superhuman współczuję sytuacji z Tż-em, musisz teraz bardzo na siebie uważać |
||||
|
|
|
#4065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(((
|
|
|
|
|
#4066 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co z tym cukrem, też trzeba jakąś szczególną dietę stosować?Cytat:
|
||
|
|
|
#4067 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4068 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli on to będzie organizował, to ja bym się nie wtrącała. Chce wcześnie, to niech działa. Moja siostra tak postawiła sprawę i mąż się zebrał...po 8 latach Cytat:
Mówię jej wtedy, żeby zostawiła żołądek mamusi na swoim miejscu i nie przestawiała. Mój tż za to często kładzie głowę na brzuchu i mówi "Niiinnaaa, siedzisz sobie tam? Tu tatuś, czekam na Ciebie!"Cytat:
Cytat:
![]() http://kotomontaz.blogspot.com/2016/...-co-teraz.html Cytat:
Co do wychodzenia, ale w kontekście spacerów-mój tż deklaruje, że on bardzo chętnie będzie chodził na spacery do piaskownicy, bo samotni tatusiowie mają branie i dziecko będzie się bawić, a on będzie podrywać mamuśki <marzyciel> Cytat:
A co do podkreślonego: bardzo nie lubię takiego kpiącego podważania kompetencji jednego lekarza przez drugiego. To nie ma nic wspólnego z merytoryką. W 15tc ciąży pojechałam na IP i lekarz coś tam powiedział, że "oooo, to płci jeszcze nie znamy", a ja skomentowałam, że znam na 90% od 13 tc. Zaczął kpić, że on by się nie odważył, ale na pewno nie jest tak kompetentny jak pani doktor (i zapewne nie był, bo akurat na genetyczne moja ginka odesłała mnie do ginekologa-genetyka, jednego z dwóch najlepszych w moim mieście, o ile nie województwie Zapewne też nie miał takiego sprzętu, jak pani doktor...). Tak btw. płeć się potwierdziła, ale wg pana doktora to pewnie przypadek (jeden z wielu w przypadku tej lekarki ).Cytat:
Cytat:
Nie mogę się już doczekać wyjazdu nad Solinę. W tym roku nic więcej. Zresztą jak pomyślę o tym, co nas spotkało w zeszłym w Chorwacji (7 w skali Beauforta, wszystkim chciało się rzygać <niektórzy wymiotowali>+w pewnym momencie fale były takie <przelewały się przez pokład zalewając wszystko>, że myślałam tylko o tym, że nie chcę utonąć. Relaks pełną gębą ) to aktualnie nie ma siły, która zaciągnęłaby mnie na morze. Nie w ciąży.Cytat:
Bardzo współczuję tym, które się długo starały. Myślę, że ja nie rozumiałam tego, ale teraz jak sama jestem w ciąży i patrzę na bliską nam parę w rodzinie, która tak bardzo chce (jedno poronienie w zeszłym roku, ona ma Hashimoto, a oprócz tego wszystko ok) to chce mi się płakać. U nas było tak, że sobie wykrakaliśmy dziecko. Planowaliśmy zacząć się starać gdzieś za rok, dwa. W międzyczasie ślub. Od września zaczęliśmy dużo gadać o dzieciach, wybierać imię, mówić sobie, że byłoby fajnie mieć. Potem zapomniałam założyć krążek (brawo ja ), mogłam to zrobić, ale "nie opłacało się", bo tż zaraz miał delegację to stwierdziłam, że w następnym cyklu założę i trudno. No i następnego nie było Stwierdziłam, że TŻ mógłby zacząć grać w totka, bo pierwszy strzał i od razu szóstka Nawet rozważaliśmy zażycie pigułki po, ale stwierdziliśmy, że będzie co ma być. No i jest. Ostatecznie cieszymy się, że tak wyszło. Lepiej w ten sposób niż mieć problemy, a dziecko tak czy siak chcieliśmy, tylko widzieliśmy jeszcze przeszkody poboczne (ja zamknęłam właśnie działalność, kupno mieszkania i takie tam). Potem doszłam do wniosku, że zawsze byłoby jeszcze coś do zrealizowania, bo życie raczej nie stoi w miejscu-nie ma w nim próżni.Oczywiście znów mnie załamała ilość stron i nadrobiłam jakieś 7 wstecz, ech... ![]() Czy Was też tak ciągnie skóra na brzuchu Mam wrażenie, że jest jej za mało, okropne uczucie.Pożalę się jeszcze-mój ukochany jest teraz w delegacji i choć przywiezie mi dużo fantów <sasasa> to bardzo tęsknię. A tu jeszcze dwa tygodnie bez mała ![]() No i dziś dokonałam apostazji. O dziwo, było bardzo miło. Proboszcz kilka razy zapytał, czy jestem świadoma decyzji, coś tam pożartowaliśmy, pogroził mi palcem i przyjął dokumenty, choć musiałam dopilnować kopii dla siebie, bo on jakiś opieszały był z tym i wydaje mi się, że gdybym się nie upomniała to by nie podpisał, a potem mogłoby wystąpić "cudowne zaginięcie" wniosku Poza tym faktem wszystko ok, zajęło to 10 minut i nawet płacić nie musiałam. Czuję, że dobrze zrobiłam i teraz jestem także formalnie sobą.
Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-12 o 21:37 |
|||||||||
|
|
|
#4069 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli zaczęłabyś obserwować się dzień w dzień, to będziesz wiedziała,że Twój organizm ma stałe pory na wysoki cukier....Ja mam tak do południa. Wtedy muszę bardzo uważać na to co jem. Ale później na obiad mogę zjeść coś bardziej, a czasami nawet coś słodkiego i jest ok. Później znów muszę uważać na kolację. ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na razie nie mam rozstępów i mam nadzieję, że tak zostanie |
|
|
|
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
Po 4 latach starania też nie ma nic romantycznego....Kiedy TŻ słyszał, że temperatura jest ok, to ja nie wiem czy mu się nie kurczył od tego....
|
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Bobo zawsze wie kiedy jedziemy do babci. Ma słuchać cioci, z którą będziemy go zostawiać. Ostrzegam przed głosem szefowej. Tatuś powiedział, ze muszą mamę zabrac na zakupy bo inaczej to będzie mptyw Gwiezdnych wojen na kazdym ubranku a mama ich dopilnuje (pomijam ze to ja znalazłam body z Gwiezdnymi wojnami). Nie czuję rekacji na to nasze gadanie. Ale na ojca sie ożywia.
|
|
|
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4076 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to dobrze, że przyjął dokumenty, słyszałam o różnych problemach i blokowaniu w takich sytuacjach. Cytat:
|
||
|
|
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musiałaś mieć świadków, czy już nie trzeba? |
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam już batonika w torebce
|
|
|
|
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
A co do starań to u mnie kiedyś zdiagnozowano PCOS, miałam torbiele na jajnikach, kilka lat brałam na to tabletki antykoncepcyjne. Moja poprzednia ginekolog mnie straszyła bezpłodnością... Liczyłam się z tym, że może być kiepsko przy staraniach, bo tak mnie nakręciła. ;/ Około dwa lata temu odstawiłam tabletki i nagle się okazało, że wszystko hula pod względem owulacyjnym, a w ciążę zaszłam bez problemów.
|
|
|
|
#4080 |
|
Raczkowanie
|
Nawet nie próbuje nadrobić...Padam na twarz mą, całe popołudnie spędziłam na SOR gdyż moje dziecko w trakcje zawodów sportowych przewróciła się i uderzyła w rękę, niby nic bo praktycznie nie spuchła i jak twierdziła "bardzo nie boli" ale w ubiegłym roku było to samo tylko że w trakcje jazdy na rolkach i skończyło się złamaniem kości promienistej prawej ręki... dziś okazało się ze złamała kość łokciową i kość promienistą ręki lewej...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

Ale nie mam odruchu mówić do brzucha jakoś specjalnie dużo 
na czczo 93 po 1 godzinie 213 a po 2 godzinach 183 więc wszystko jasne cukrzyca jak nic 

bo pani brzuszek zauważyła. Mały bo mały ale jest
i to najprawdopodobniej początek. Bo wyniki rozsną z każdy dniem. Najbardziej przerażające jest to, że podobno łatwo się tym zarazić a dwa, że nie ma na to lekarstwa i narazie nie wymaga to hospitalizacji. Dostał L4 i został wypisany do domu.
mam nadzieję, że Twój tż szybko upora się z tym dziadostwem 
zjem go już chyba rano...
1.09.2012

<3

długich szyjek