|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
U mnie wyszla rozmowa z TZtem na temat chrzcin. On mi mówi, zeby juz teraz planować bo on chce jak najszybciej do konca roku sie z tym uporać ![]() Ja mu mówie, ze niech da nam czas na przyzwyczajenie sie do dziecka, nie wiadomo jak to bedzie itd. On mi mówi, zebym głupot nie gadała. Uznałam, ze nie bede sie z nim teraz klócić. Nie wiedziałam, ze bedzie mu zalezec na chrzcinach tak szybko. Ja jestem zdania, ze do roku czasu to wlasnie idealnie szczególnie, ze trzeba jakos zebrac chrzestnych i nie wiadomo jeszcze gdzie. Cos mi sie wydaje, ze to bedzie intensywna, trudna dyskusja. |
|
|
|
|
#3932 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluję dobrych wieści od lekarza duże dziewczyny---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Ciebie strasze? Jak zobaczylam zdjęcie mamy to jakby miała globus pod sukienką ;p i nózki jak u barbie ![]() A co do chrzcin to jeśli nie będę miała cesarki tylko sn to od razu we wrześniu bym chciała puki ciepło. U mnie chrzestni na miejscu i wybrani bo ja mam jednego brata, mąż jedną siostrę wiec nie mam się co zastanawiać. Ja miałam 1,5tyg jak już byłam chrzczona ale to dlatego, że moja mama mieszkała na wsi i jak chciała wyjść z dzieckiem na pole to musiało być ochrzczone bo inaczej zapewne by umarło no i sąsiadki ją po wsi goniły do domu z wózkiem bo jak to z dzieckiem bez chrztu na ulicę ... niezłe jaja
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet nie wiem kiedy byłam chrzczona, nigdy nie pytałam, ale wiem ze wtedy sie to robiło bardzo szybko. Ja wlasnie bede miala problem z chrzestnymi, bo nie wiem czy moj brat sie zgodzi, moja siostra sie pewnie nie zgodzi i bede musiala szukac innej chrzestnej. Wtedy to ktos z TZta rodziny. Wtedy trzeba bedzie szykowac wszystko w Polsce. Trzeba bedzie dziecko samolotem przewiezc itd. Nie chcialabym dwu miesiecznego dziecka wozic w tą i w tamtą więc bym poczekała jak nieco podrosnie, a TZ tego nie rozumie.
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że nie z wodą święconą ją gonily. Ja się urodziłam w listopadzie, a chrzczona byłam w styczniu. Tak kiedyś było, mi się bardziej podoba poczekanie gdzieś do roczku- półtora. Moim zdaniem chrzciny dla takiego malucha miesięcznego to męczarnia, matka też po porodzie taka sobie, ledwo co po połogu. A starszak to się nawet na imprezie pobawi, coś zje
|
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krefetka jak u Ciebie? |
|
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba już są za duże, żeby się calkiem miejscami zamienić. |
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem z listopada i ochrzcili mnie w grudniu.
Mówicie do brzuszków? Bobo chyba wie wszystko co się dzieje wokół. Wie co jem, co tata robi, co w telewizji, jaka pogoda itp itd. Udziela sie mojemu bratankowi. |
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja do tych wag to podchodzę bardzo sceptycznie, bo to komputer wynacza na podstawie kilku parametrów. Może mają po prostu długie nogi tak Maksym miał, dwa dni przed porodem usg go na 3500 wyliczyło, a urodził się 3170, tylko nogi miał długie
|
|
|
|
|
#3940 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/ceba-laura-przewij...977138879.html lub http://allegro.pl/ceba-suzie-susie-k...091995316.html. Jedno i drugie mamy w sklepie niedaleko, więc będziemy mogli sobie obejrzeć na żywo, czy to chwiejne nie jest. Jeśli nie będzie chwiejne to na to się decydujemy ![]() Cytat:
Chociaż pewnie do końca będę delikatnie mówiąc ogromna. TŻ mówi na mnie teraz Piggy Kuleczka, już się śmiał, że do końca to ja Gruba Berta będę a nie Piggy Kuleczka Nie ma to jak szczerość ![]() Tabletki brałam dość krótko, bo chyba półtora roku, ale prędzej jakieś 6 lat byłam na plastrach ze względu na to, że miałam częste problemy żołądkowe i z tamtym partnerem chyba bym się pochlastała jakbym zaszła w ciążę Jakoś z obecnym TŻem nigdy wizja możliwej nieskuteczności antykoncepcji mnie nie przerażała aż tak Cytat:
Zawsze szczupła była, a w ciąży bardzo szybko zaczęła wyglądać jak ogromna słonica - strasznie była opuchnięta, dlatego taki efekt, ale zdawała sobie z tego sprawę i nie fochała, jak ktoś ją słonicą nazywał , sama się z siebie śmiała , więc skoro ja przed ciążą już ważyłam dużo za dużo, to była święcie przekonana, że będzie efekt jak u niej, a tu póki co lipa i się nie może ze mnie pośmiać Nie posiadam listy, jeszcze nawet o tym nie myślę... Chyba będę musiała zacząć Cytat:
To masz ciekawie w brzuchu ![]() Cytat:
Jak będą miały naście lat, to ale będą przeboje, już teraz z miesiąca na miesiąc widać u nich rosnącą skłonność do manipulacji dorosłymi , z tym, że my się nie dajemy, ale w domu z matką i ciotkami robią ewidentnie co chcą Wystarczy fochnąć i się popłakać i już wszystko mają, a u nas fochy i płacz kompletnie nie działają, bo by nam na głowę wlazły, a skoro są u nas często, to jednak wolimy, żeby wszystkim to przyjemność sprawiało, a nie tylko im. Co nie zmienia faktu, że i tak najchętniej by u nas ciągle siedziały i nie przeszkadza im, że jest większa dyscyplina niż w domu. Coś w tym jest, że faceci mają łatwiej ![]() Cytat:
, ale ja na pewno nie będę chciała prędzej, bo półroczny dzieciak już jest na tyle "mobilny", że łatwiej go będzie obsłużyć na ewentualnej kolacji w jakiejś restauracji albo w domu.Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę co by TŻ jednak zrozumiał
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie mam odruchu mówić do brzucha jakoś specjalnie dużo
|
|
#3943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3944 |
|
Rozeznanie
|
odebrałam wyniki z obciążenia
na czczo 93 po 1 godzinie 213 a po 2 godzinach 183 więc wszystko jasne cukrzyca jak nic
|
|
#3945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ostatniej wizycie ewidentnie dawał nam znać, że mamy spadać i dać mu pospać, a nie tyłek zawracamy. Cytat:
Nie jakoś dużo, ale mówimy. Jak ostatnio ubijałam mięso na roladki to się buntował, że za głośno trzaskam i musiałam chłopaka uspokajać Tatę czasem obgadam, tata mnie (mam o tyle lepiej, że tata mnie nie słyszy, a ja tatę tak ), powyzywamy wspólnie na piesa , ogólnie to jeśli mu się to udzieli co ja do niego mówię, to będzie straszną zrzędą Aniula83, będzie dobrze, dacie radę jakoś to unormować. Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-04-12 o 12:01 |
||
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojj..współczuję..mam nadzieję,że jakos uregulujesz cukry i będzie ok.. trzymam kciuki |
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle dziś mnie wizyta kosztowała 450 zl :/ połówkowe Plus cytologia.
I odebrałam wyniki toxo, nadal ujemne. Co potwierdza moją teorię, ze chyba trzeba jeść piach z kuwety, żeby się zarazić
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też dziś odbieram wyniki toxo..zobaczymy czy Twoja teoria będzie miała i u mnie zastosowanie |
|
|
|
|
#3949 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do alkoholu i ciąży to akurat czekałam na miesiączkę, brzuch bolał i tak się z koleżanką winem upiłam a miesiączka się nie pokazała do dziś Czytałam potem w necie że taki zarodek to jeszcze korzysta z substancji odżywczych z jaja bo przecież nie ma łożyska więc się uspokoiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wynikiCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i dziecko będzie większe to przynajmniej coś będzie sobie mogło pojeść z tych chrzcin ![]() Co do przewijaka to też myśleliśmy o tym z IKEA ale ostatnio znalazłam takie coś http://cebababy.pl/produkty/zestawy-pielegnacyjne/laura i się nad tym zastanawiam, to jest przewijak i wanienka w jednym. Stałoby normalnie w pokoju do przewijania a na kąpiel brałabym to do łazienki. My łazienkę mamy dużą i myśleliśmy właśnie o wanience na stojaku bo akurat nasza wanna stoi pod skosem i nie chciałabym się do niej schylać i uważać na ten skos ciągle żeby się w głowę nie uderzyć ![]() Tato dziś wychodzi |
||||||||
|
|
|
#3950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja byłam chrzczona rok po urodzeniu mama mowi ze byłam bardzo grzeczna mimo ze juz taka duza
|
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja do szpitala biorę zawsze chusteczki nawilżane takie dla dzieci albo do higieny intymnej zawsze to wygodniejsze w użyciu. Papier toaletowy, bo nie zawsze jest w toalecie oraz krem do rak. O oczywistościach takich jakbyś spakowała na wyjazd go hotelu nie wspominam (ręczniki, klapki, płyn pod prysznic i ładowarka do telefonu €
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!niewiem czy mnie pamiętacie ale znów miałam akcje ze szpitalem.Dostałam kolki nerkowej po stronie prawej i ból niesamowity więc wylądowałam w szpitalu na caaly tydzień.Jezu jak bolało strasznie,tyle kroplówek dostałam że masakra,ale na szczęscie przeszło.poczytam was co nieco póki Mateuszek mi da.
Z córeczką wszystko w porządku.Pozzdrawiam was dziewczyny! |
|
|
|
#3953 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny z cukrzycą co mogę jeść jakie produkty tak a jakie nie
? nie wiem jak zrobić sobie dietę eby sobie i malemu nie zaszkodzić ani sie nie głodować ,ale jak mierze cukier sobie po obiedzie czy sniadaniu nawet jak zjem chleb biały to cukier mi nie skacze bardzo wysoko bo dziś po śniadaniu po godzinie miałam aż 103 a wypiłam normalną herbate posłodzoną cukrem 2 łyzeczki i dwie kromki chleba białego z szynką i ketchupem .Pomóżcie ,wizytę w kwestii cukrycy mam w maju prywatnie dopiero niestety już w tym miesiącu nie stać mnie na kolejne wydatki
|
|
#3954 | ||
|
Zakorzenienie
|
O chrzcinach będziemy myśleć po porodzie
![]() Cytat:
Teraz szybciutko do diabetologa i zaraz Ci się cukry unormują Cytat:
Ja nie jadłam piachu z kuwety i miałam tokso ![]()
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przed ciążą się nie liczy :P chodziło mi o to, ze jak nie ma się przechorowanej toxo, to czasem lekarze zalecają dzikie wariacje na czas ciąży, żeby się nie zarazić. Ja w pierwszej tak strasznie tego pilnowałam, teraz zdecydowanie mniej o tym myślę, oczywiście myję wszystkie warzywa i owoce, ale nie wpadam w takie paranoje jak wcześniej. I nadal jestem "ujemna"
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz po wszystkich wizytach i badaniach. W niektórych sprawach sama nie wiem co myślec. W skrócie jest Ok. Większym streszczeniem wizyt uraczę was jak do skm-ki wsiądę
|
|
|
|
|
#3957 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale ńiestety cesarka ze względu na chorobę oczu.. Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
![]() Ja kupuję przewijak na łóżeczko, bo nie mamy miejsca na regał z przewijakiem Cytat:
Trzymam kciuki za połówkowe! ![]() Cytat:
(mąż też ) i czasem, jak poczuję ruch to coś tam pogadam Najfajniejsze jest to, że od wczoraj już mogę mówić do 'brzuszka' po imieniu![]() Jeszcze mam jedno pytanie.. Moze, któraś z Was zna sie na przepisach.. Moja kolezanka wczoraj dowiedziala się, ze jest w ciazy.. Mimo, ze jest z chlopakiem 5 lat to nie planowali jeszcze dziecka ![]() Od niedawna zaczela pracę.. Przepracowala dopiero miesiac.. Ale ma taka dziwna umowę o pracę przedłużaną co miesiac ![]() Długo szukała pracy, a jak znalazla to taka 'niespodzianka' sie trafiła ale praca jest 3 zmianowa i ciężka fizycznie.. trzeba duzo dźwigać.. I teraz pytanie..Czy wystarczy miesiac przepracowany, zeby moc pojsc na L4 ciążowe, czy trzeba 3 mce przepracowac?
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-04-12 o 12:41 |
|||||
|
|
|
#3958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa pisałam przecież, że przed ciazą przechorowane się nie liczy:P
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kasia_ruda gin widział wyniki i powiedział że ok i nie kazał powtarzać ale my chcieliśmy (bo TŻ się zawodowo zajmuje pasozytami i ma schizę) więc kazał na zrobić awidność i wyszło dobrze. Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-04-12 o 12:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

Nie wiedziałam, ze bedzie mu zalezec na chrzcinach tak szybko. Ja jestem zdania, ze do roku czasu to wlasnie idealnie szczególnie, ze trzeba jakos zebrac chrzestnych i nie wiadomo jeszcze gdzie. 
duże dziewczyny

<3

tak Maksym miał, dwa dni przed porodem usg go na 3500 wyliczyło, a urodził się 3170, tylko nogi miał długie 

, z tym, że my się nie dajemy, ale w domu z matką i ciotkami robią ewidentnie co chcą 
za wyniki

czerwiec 2015