|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
A ja wczoraj miałam jakiś kryzys,mialam ochotę zamknąć się sama w pokoju.
Dziś też jakoś kręci mi się w głowie, chyba wcześniej skończę kursy,muszę chyba w końcu wylezec to przeziębienie.
|
#4022 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Ojoj nie zazdraszczam. Ja śpię nadal bez problemów oby jak najdłużej ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
A co do kłótni to nie wiem jak mogłaś niezauważyc męża złego humoru?
|
|
#4023 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby tak dalej!Cytat:
Cytat:
chyba zamówię tego skip hopa jednak w print chevron... i do tego gładką szarą torbę...Cytat:
na szczęście mój tż nie pracuje na nocki czy w weekendy, bo wtedy to już bym w ogóle ześwirowała![]() rany jaki Ty masz malutki brzuszek!! Bawcie się dobrze i chroń buzię przed Słońcem... mnie wyskoczyły delikatne przebarwienia ![]() Melduję się po trzecich badaniach prenatalnych Małgosia zdecydowanie zostaje Małgosią Waży już 1814g i wszystko wskazuje, że jest zdrową dziewczynką Teraz nam pozostaje czekać cierpliwie na poród. Pani Doktor zasugerowała jednak, aby porozmawiać z lekarzem prowadzącym o słuszności cięcia cesarskiego, które zalecił kardiolog... w jej opinii wskazanie jest zbyt "słabe"... i mam mętlik w głowie
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, pewnie oni tak gdybają tylko ![]() Umówiłam sie na pierwsze widzenie domu, dopiero w nastepny weekend, trzy pokoje z ogrodem, trawy nie ma, ale przynajmniej jakies drzewa obok bedą dawały cien jak bedzie lato. Ma tez fajna kuchnie, przystepna cena i ładna okolica. Obok jest jakis malutki magazyn produkcyjny, ale nie sadze, zeby był głosny. Zobaczymy jak to wygląda, bo naprawde mam dobre przeczucie co do tego miejsca. ![]() Dzisiaj musze posprzatać. TZ wraca. |
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze znajdziecie nowy fajny dom ![]() Super ze TZ wraca i łącze sie z Tobą w trybie sprzątania ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#4026 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Oko mi się przymknęło na godzinę
Cytat:
O frocie pomyślę może na zimę. Cytat:
Cytat:
![]() za wyniki! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co kardiolog napisał?Za takie słowa to musisz swój brzuch pokazać Cytat:
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam nadzieje.
Dali nam zielone swiatlo, ze jesli bedziemy musieli wynajac wczesniej to firma TZta oplaci pierwsze miesiace wynajmu do czasu jak juz bedziemy mogli fizycznie sie przeprowadzic Takze jak nawet wynajmniemy od lipca, a przeprowadzimy sie dopiero we wrzesniu to nie spluczemy sie placac za dwa domy.Ja to zawsze mam czuja, tutejszy dom tez na czuja wynajelismy i nie zalujemy. W koncu to głownie mi ma sie podobac bo wiecej w nim przebywam. Byle sie przeprowadzic i bedzie spokój
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kardiolog dał takie zalecenie ze względu na niedomykalność II stopnia zastawki mitralnej (a to wg Pani Doktor nie jest wskazaniem...) i dodatkowo złe wyniki na badaniu pionizacyjnym... kurczę sama już nic nie wiem a brzuchol Wam pokażę jak sobie cyknę jakąś aktualną fotkę
|
|
#4029 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Widziałaś kiedyś dziecko na porodówce? Mój syn chyba przywiąże się do mnie jak tak dalej będzie ![]() Cytat:
![]() Mi chodziło o skurcze, co innego jak dziecko przechodzi przez kanał rodny to całkiem inny ból ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś mamy zajęcia pokazowe na basenie, zobaczymy co syn robi na basenie z przedszkola
|
|
|
#4030 | ||
|
Zadomowienie
|
A ja z kolei ostatnio nie mogę zasnąć mecze sie z pozycjami, na prawym mała mnie kopie na lewym mi niewygodnie i za gorąco na płasko piecze mnie w boku i do tego wczoraj miałam zespół niespokojnych nóg. najlepiej zasypiam nad ranem jak TZ wychodzi do pracy i pózniej śpię do 10...Cytat:
Mi ktoś podpowiedział aby kupić narazie 1 -2 Max paczki bo niewiadomo czy dziecko nie wyrośnie po tygodniu i potrzebne bedą większe. Cytat:
Dobrze, ze wyniki są ok ja muszę właśnie pojechać do apteki bo już mi sie żelazo skończyło. Dziś planuje na obiad zrobić kiełbaskę z patelni z jajkiem sadzonym+ młode ziemniory fasolka szparagowa i kefirek a jutro chciałabym zrobić sernik z brzoskwiniami bo już dawno nie robiłam a może i jeszcze dzisiaj jak będę sie nudzić :PMacie racje dziewczyny co do tego ze na jedzenie idzie bardzo dużo pieniędzy - a w lodowce braki. Albo tak naprawdę robię zakupy płace 50 zł a w siatce tak naprawdę nic. I ostatnio zauwyzazylam ze lidl jest drogi. I w niektórych produktach biedronka ma o ponad złotówkę tańsze ceny! Chyba tez zacznę wertować dokładnie te gazetki. Już wstępnie rozmawialiśmy z TZ wczoraj, myśle, ze w końcu dojdziemy do jakiegoś porozumienia. Ten pomysł ze 70% na życie i po 15% swojej kasy tez jest fajny. Mnie wczoraj brzuch pobolewal znowu mała jakoś mniej sie ruszała niz zwykle i właśnie teraz po śniadaniu wyczułam, ze sie znowu obróciła i ma głowę pod moim cyckiem bo czkawkę ma a wcześniej czułam niżej nad pachwina. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4031 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)niezły sen..jak Twój tżet jednak był chętny do rodzenia to może też moje urodzić..ja się zgłoszę tak jak Ty po nie ![]() Cytat:
Kochana Ty masz antybiotyk zalecony a smigasz jakbyś zdrowa była zarażasz innych i nie dajesz szansy organizmowi się zregenerować.. a Maluszek w brzuszku![]() Cytat:
taki zestaw-organizer plus torba będzie też fajnie wyglądać..a torba też skip hop? mi się wydaje,że żaden gin nie podważy zalecenia kardiologa..kto weźmie odpowiedzialność za to? heheh skąd ja to znam? no to do dzieła ![]() chyba jeszcze nie pokazywałaś wcale mieszkanka Małgorzaty ![]() Cytat:
wow..Twój synek juz taki dorosły Cytat:
szalejesz w kuchni..super..gdybym mogła to bym stamtąd nie wychodziła ![]() jezeli chodzi o jedzenie to świetnym sposobem jest planowanie posiłków..wiem,że najwięcej wydaje się na takie "drobne" zakupy codziennie..właśnie 50zł, tu 20zł i stówki nie ma..a jak zaplanujesz z pięć obiadów i pod to zrobisz duże zakupy i nawet zapłacisz 200zł to uwierz mi,że i tak wyjdziesz na tym lepiej..poza tym wtedy składniki się nie marnują, bo jak np zaplanuję na jeden obiad gotuję fasolke i kalafiora to na kolejny mogę zrobić zupę - po trochę zostawiam surowych warzyw, dorzucam marchewkę,szparagi coś tam i tyle.. a jak się leci na freestyle to nigdy tak nie wyjdzie... moja córa chyba też cos wczoraj kombinowała..też mnie brzuch pobolewał i tez czułam ja w jakiś dziwnych miejscach..właściwie to wszędzie tam gdzie jej nigdy wcześniej nie czułam..ale dziś jest juz po staremu ..uff.. Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-06-10 o 11:26 |
|||||
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się przypomniało że jak skarżyłam się ginowi na skurcze łydek to powiedział że to nie musi być od braku czegoś w organizmie ale może być też od ucisku jakichś naczyń w nogach i żebym sobie podkładała coś na noc żeby mieć nogi wyżej
Jak ktoś ma taki problem to może spróbujcie
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy tak mają wszystkie rodzące... moje pierwsze skurcze spędziłam w łazience, bo one powodowały silne odczucie jakby mi się bardzo, ale to bardzo chciało siku i kupkę, dlatego pisałam, że to dla mnie taki dyskomfort i tak miałam przy każdym skurczu... potem doszedł jeszcze ból krzyżowy taki jak miałam czasem przy okresie. Te bóle jak tylko próbowałam się skupić i oddychać były do zniesienia. Gorzej jak wpada się w panikę co zrobiłam w szpitalu, jakoś emocjonalnie za szybko wszystko się działo i nie potrafiłam zapanować nad sobą. A parcie u mnie było nietypowe bo bez skurczy partych i bez naturalnego znieczulenia było dość ciężki do przejścia, wiem, że miałam ochotę uciec . Uczucie jakby coś cię rozrywało ( tu może ta biegunka i zaszycie która wcześniej podała jest dobrym stwierdzeniem) a potem jak już się mały urodził niesamowity ból, taki, że położna miała problem, żeby zobaczyć czy nie popękałam, dlatego szycia sobie nie wyobrażam . Z tego co czytałam to kobiety często jak już urodzą to mówią, że cały ból mija a u mnie chyba był najgorszy. Może dlatego, że zabrakło odpowiednich hormonów w tym czasie .A syn rzeczywiście duży... nie wiem kiedy te 4,5 roku minęło.... nurkuje jak mała foczka albo pingwin pod wodą
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2016-06-10 o 12:25 |
|
|
|
|
#4034 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę!Mnie znowu czasem pali w okolicy wątroby myślę, że to faktycznie ucisk macicy na pewne okolice..Zuch chłopak! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak z ciekawości dowiadywalam się ile dziecko zużywa pieluszek na dobę i okazało się, że minimum 10 szt/ dobę Więc w przeliczeniu jedna paka 88 szt. starczy teoretycznie na tydzień.. Cytat:
Cytat:
![]() Rozumiem, że sama zinterpretowałaś sobie wyniki? ![]() Nie przejmuj się tymi neutrofilami.. od samego początku ciąży mam je podwyższone.. moja ginka mówi, że to w ciąży jest normalne i nie ma czym się martwić ![]() Cytat:
Gratki za udaną wizytę. Duża dziewczynka rośnie![]() a jakie są Twoje odczucia odnosnie wskazańia do cc? Moim zdaniem opinia kardiologa jest istotna.. z sercem to nie przelewki.. Cytat:
Zuzia o dziwo wczoraj upatrzyła sobie mój lewy bok, dziwne uczucie, bo do tej pory kopała tylko po prawej stronie, więc się do tego przyzwyczaiłam Ma już sporo siły, bo brzuch mi sie wygina od kopniakówU mnie rozpadało się na całego trochę grzmi.. a mialam skoczyć do rossmana i ogólnie po zakupy.. Wczoraj zrobiliśmy z mężem zakupy przez neta i zamówiliśmy już kilka rzeczy do wyprawki ![]() aaa i jeszcze kupiliśmy blender Bosha będę robić desery i koktajle owocowe!
|
|
#4035 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie
Miałam wczoraj napięty dzień, pojechałam do CH na zakupy jakieś ale w koncu kupiłam tylko coś do domu a dla dzidzi nic. Tesco mnie rozczarowało, liczyłam na promocje ciuszków dziecięcych. Jedynie pampersy były w promocji (88szt za 40,99) ale my poczekamy z pampersami do konca, bo to mozna wszędzie kupić. Za to powiem Wam że kosmetyki Hipp są w tesco tanie i to w regularnej cenie, np. ten żel z pompką coś ok 15 zł Potem pojechaliśmy do rodzinki w odwiedziny jakieś 60km od nas. I tam przy okazji kupiłam jakieś flanelki w pepco i body w smyku. U rodzinki też było miło, zwłaszcza że TŻ ich wcześniej nie znał. Wróciliśmy do domu przed 22 w sumie no i padlam do lozka A dziś pobudka o 5 bo TŻ pojechał służbowo w bieszczady i obiecałam mu śniadanie, żeby się zdążył wyrobić z wyjściem, bo jeszcze jechał po kolegę. No a potem jeszcze poszłam spać i wstałam ok 10. I dziś śpię sama dobrze że jutro już wraca. Floreence chyba ty pytałaś o siatkę do prania bielizny ? Ja kupiłam w pepco ale jeszcze nie wypróbowałam. Afrodita ja też biorę octenisept 50ml i nawet nie wiem czy go użyję. Powiem Wam że my też dużo kasy wydajemy, chyba w ogóle jakoś wszystko podrożało zwłaszcza spożywka. Dobrze to odczuwam teraz na diecie cukrzycowej. Wizyta na straganie ciągnie po kieszeni, a niby tylko kupisz marchewkę, brokuła, rzodkiewkę itp Ogólnie staram się nie wyrzucać nic do śmieci, ale teraz w ciąży mam czasem tak że dziś coś jem a jutro juz nie moge na to patrzec. No i to tak leży aż "ktoś" to zje a potem ląduje w koszu. Na szczęście bardzo się pilnuję bo nie lubie nic marnować. Co do wydatków to jeszcze my tak naprawdę przeprowadziliśmy się na swoje ok 2,5 roku temu i ciągle nam wiele rzeczy brakuje. Więc często coś dokupujemy, poczynając od naczyń, ręczników, mebli a na ogrodzeniu kończąc. Teraz montujemy bramę wjazdową i zabudowujemy taras, nie pytajcie ile to kosztuje Zawsze się zastawiam skąd ci robotnicy biorą te ceny? Czy oni naprawdę tyle zarabiają? I czy są ludzie którzy tyle zarabiają żeby za to płacić? Tż zarabia fajnie, ja gorzej. Ale jak słyszą ile oni czasem chcą za wykonanie jakiejś rzeczy ![]() Kupowała któraś z Was pieluszki z F&F tesco? Na początku myślałam że to tetra ale wczoraj doczytałam że muślin. Są białe (chyba po 29 zł) i z nadrukiem (po 34 zł) w 5-pakach. Zaraz jadę na zakupy, kupię parę kilo truskawek i będę mrozić PS. przedwczoraj ogarniałam bożenką i się zcięłam i to niestety w okolicach krocza Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-06-10 o 12:50 |
|
|
|
#4036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a opalanie tylko pogorszy sprawę Dlatego pozostaje mi ratowanie się balsamem. Nałożyłam tylko 2 razy i już widać ladne efekty.. muśniętej słońcem skóry
|
|
#4037 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Takie coś znalazłam w rekomendacjach PTG, ale się niestety na tym nie znam. "Wskazania kardiologiczne • W zależności od stopnia niewydolności krążenia. Obejmują schorzenia powodujące III i IV stopień niewydolności krążenia w skali NYHA. Stopień I i II w skali NYHA nie stanowi wskazań do cięcia cesarskiego." Cytat:
Cytat:
![]() Też planujemy obiady na tydzień Generalnie raz w tygodniu ruszamy na zakupy, a jak jest potrzeba to jakieś drobnostki się dokupuje. Np. moje zachcianki ![]() Cytat:
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
hihi
![]() u mnie też leje ![]() Cytat:
zrobiłaś sobie autonacięcie krocza w ramach próby przed porodem?
|
|
#4039 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciążowe sny przebijają wszystko ![]() Cytat:
![]() ja Was pozdrawiam (jeszcze) z biura gdzie siedzę i godziny odliczam na szczęście zaraz weekend i jak dobrze pójdzie będziemy w końcu malować pokoik!
|
|
#4040 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, ze juz zgoda ![]() Drapak spoko, dla takiego malca wystarczy, a gdyby pozniej go rozwalil, czy cos to wtedy bedziesz myslec. Na plus, ze niepoprzecinany i Esik bedzie mogl sie swobodnie wyciagnac. No, to teraz musisz mu pokazac, ze to sie drapie. A jak sie ucza koty? Przez nasladownictwo Milego drapanka 😉Przytulic sie chce, niemniej gdyby zaczal ssac Ci ucho (moze sie przymierza), to nie pozwalaj (to objaw "choroby sierocej"-zbyt wczesnego odstawienia od mamy). Nie ofukuj go, ale oddciagaj od ucha i odwracaj uwage. To samo z ssaniem palcow, czy czegokolwiek innego ![]() Cytat:
Zazdroszcze grilla...<3Cytat:
No i u nas tez sporo kasy idzie na codziennie dokupowanie (chleb, mleko, wedlina, ser, jakies lody i 50zl nie ma). Cytat:
No, bajkowo to to nie brzmi, brrr. Zauwazylam, ze jak najem sie po korek, to strasznie ciezko mi oddychac. Musze jesc malo, a czesciej. Wczoraj przespalam wiekszosc dnia-wydaje mi sie, ze to z niedotlenienia taka senna jestem. Czy Wy tez macie az taki problem z oddychaniem? Ja mam wrazenie, ze pluca nie maja miejsca i stad ten ucisk..okropny ![]() Wczoraj zrobilam cala wyprawke apteczna. Czesc na gemini, czesc w rossmannie online (niektore produkty nawet 2-3 zl tansze w rosmannie). Calosc ok. 360 zl, a wcale nie szalalam. I nie kupilam pieluch-uznalam, ze bede polowac na promocje jakas (szkoda, ze kiedys w superpharm nie skorzystalam, ale jakos sie nie zlozylo :/). Planuje jedno opakowanie 88 szt. jedynek. Nie bede robic zapasow, bo np. mnie pampersy uczulaly, gdy bylam niemowlakiem. Wiem, ze to sto lat temu, ale to produkt, ktory w razie czego jest w kazdym hipermarkecie. Moja mama pierze mi juz ubranka i prasuje. Fajnie (nienawidze prasowac) ![]() Milego dnia! Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#4041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W moim śnie mąż też był w ciąży.. Tylko, że to ja rodziłam i dziecko ważylo ok. 6 kg ![]() aż strach zasypiać
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
On ucho chce podgryzać. Odciągam go, ale leci jak głupi. Czyli będę odciągać ale bez ofukiwania To będziemy od poniedziałku razem sobie drapać Dzięki za kolejne informacje Z oddychaniem nie mam problemu, ale jak zjem "za dużo" to ciężko mi na żołądku. Za dużo to na pewno nie jest, bo ostatnio jem mniejsze porcje. Niestety brak oddechu jest związany z uciskiem. Gratuluję wyprawki aptecznej!
|
|
#4043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tez sie cieżko oddycha zwłaszcza jak sie najem ale czasem od tak po prostu najcześciej jak siedzę lub jadę w samochodzie. Nieprzyjemne to jest. I tez śpię całymi dniami. Muszę sobie jakieś zajęcie znaleźć bo ogłupienie :P chociaż w sumie to ostatni gwizdek żeby sie wyspać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4044 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeej..to rzeczywiście zdolny Mikołajek ![]() Cytat:
a u Ciebie podwyższone tzn ile ich masz? Cytat:
za wyprawkę..dla mnie to były najmniej przyjemne zakupy..nie dość,że nic fajnego to kasy jak lodu..u Ciebie i tak nie wyszło aż tak tragicznie..do mnie wczoraj dotarły te majtasy i podpachy wielkie..okrutne to..nawet nie otwieram, wrzuciłam od razu do torby do szpitala dla mamy za zaangażowanie..
|
|||
|
|
|
#4045 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim mamusiom
![]() Znów miałam przerwę na wizażu, ale po części nadrobiłam. Remont u mnie trwa codziennie od 5:30😭 ... i tak jeszcze pewnie z 2/3 tyg, ale będę miała piękna elewacje domku😃 Tak czytałam, że niektóre wasze dzieciaczki są odwrócone pośladkami i dziś położna zwróciła mi uwagę, że Bartuś też próbuje się ustawić pośladkami. Chyba tż będzie musiał przeprowadzić z nim męska rozmowę 😉 |
|
|
|
#4046 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Neutrofile z tego co czytałam mogą być od przeziębienia albo ot tak w ciąży podwyższone. Cytat:
Cytat:
To pogadasz z prowadzącym, jeszcze powinien to wyjaśnić Ci wszystko dokładnie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję zakupów, blender super sprawa. ![]() Cytat:
![]() Też mi się zwiększyły wydatki jedzeniowe na diecie, trzeba dużo kombinować. Skończyło się moje planowanie posiłków na cały tydzień i ogarnianie wszystkiego tak żeby było oszczędnie, muszę mało i często kupować, bo różne produkty mi nagle odpadają i nie może potem mąż dojadać przez 4 dni sam jakiegoś dania. :/ Też jedząc częściej a mniejsze porcje nie chce się non stop jeść tego samego i kończy się tak, że więcej różnych rzeczy trzeba kupić. Cytat:
za załatwienie wyprawki aptecznej.Cytat:
Dokładnie, strach zasypiać. ![]() Dzisiaj mi wyskoczyło milion tysiąc pięćset rzeczy do załatwienia koniecznie przed wyjazdem na cały weekend na wesele. :P M.in. muszę zrobić coś do jednej sprawy sądowej w rodzinie, w której pomagam, a nie mogę się kompletnie skupić - coś wymyśliłam, ale zbyt lotnego umysłu nie mam. Albo jestem słaba i głodna, albo zjem i czuję się jakbym była pijana... Wszystko mi wywala cukier. Chcę pilnować węglowodanów ze względu na ketony w moczu. Rozkładam to na więcej posiłków i jem takie niby dobre, sprawdzone, w ograniczonej ilości, a one i tak wywalają. Do tego przygotowuję różne posiłki do zabrania na wyjazd, bo muszę mieć coś na prawie całą sobotę nim na weselu wjedzie rosołek i niedzielę nim zaczną się poprawiny. A muszę w ten weekend robić pomiary cukru, starać się, to moje ostatnie dni przed decyzją o insulinie - trzeba się dobrze przygotować. ![]() Nachodziłam się trochę, nastałam i wszystko mnie boli, brzuch twardy jak deska, teraz chwilę odpoczywam. :P W sumie fajnie by było nie jechać, ale żal by było... |
|||||||||
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Tija jaki obrazalski ten Twój Tzet
![]() Dobradusza za wizytę!!Pierniczku raczej przeziębienie i zmęczenie, z moim Zywiolkiem to nawet po pracy nie odpoczniesz. Skad moja Cora ma tyle energii, nie mam pojecia....już dostałam należny ochrzan od Tzeta,jak mu dziś napisałam że w głowie mi się kręci i ze kursy skroce to przyjechał w trymiga do domu i chcialmnie na pogotowie wiezc. Ma odebrać Natalke a mi kazał nie ruszać się z domu. Jutro chce teściowa na mnie napuscic żeby mnie pilnowala wariat .Przyjechałam do domu i lezakuje.
|
|
#4048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4049 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Nadrabiam Was od dwóch dni i nie mogę skończyć. A myślalam, że jak będę już na L4, to całymi dniami na wizażu będę siedzieć
![]() Cytat:
Ale dziś obiecuję sama sobie solennie, że nie zapomnę...Cytat:
![]() Cytat:
Mamy dwa osobne konta, przy których oboje jesteśmy dopisani jako współwłaściciele plus jedno konto oszczędnościowe, ale to na moje konto Tż przelewa większość swojej wypłaty (zostawia sobie kilkaset zł na jakies codzienne wydatki) i ja robię comiesięczne opłaty/przelewy za mieszkanie, kredyty i inne takie. A jak jedziemy na zakupy większe czy jemy gdzies na mieście, to idzie właśnie z tego "mojego" konta. Jak mu się kończy kasa to albo sobie sam z mojego konta przelew robi, albo ja mu przelewam. No i staram się co miesiąc 15 - 20% przelać na oszczędnościowe![]() Cytat:
Tez się cieszę i już nie mogę doczekać pierwszego meczu Cytat:
![]() Ja swojemu kotu zamówiłam drapak narożny (bo do takiego był w hodowli przyzwyczajony) i taki: http://allegro.pl/wyjatkowy-drapak-d...217552440.html Wybrałam ze względu na fakt, że ma 2 grube rury i nie żałuję - sierściuch korzysta z obu, a w legowisku trzymam jego zabawki. Jak czegoś chce to się tam wspina, wyciąga i przynosi do rzucania Cytat:
Najniżze w ciąży u lekarza miałam 95/60, a jak raz miałam 120/65 to się pielęgniarka zdziwiła i zapytała czy się czyms nie zdenerwowałam Ale jak nie jestes przyzwyczajona, to współczuję samopoczucia.Cytat:
Cytat:
Bylismy wczoraj na usg 4D, lekarz wszystko posprawdzał, pochwalił, że bardzo ładnie i zrobił ładne zdjęcie na pamiątkę Wg niego mała waży już prawie 1600 g (30t4d), ułozona wciąż główka w dół, z łożyskiem wszystko dobrze-jest wysoko na przedniej ścianie. Kazał odpoczywać i cieszyć sie ostatnimi spokojnymi tygodniami A Helenka w załączeniu
|
||||||||
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Talantea zdaj relacje jak tam dom.
Sorry za błędy ale u mnie zawsze tak jak z tel.piszę... U nas się zrobiło szaro,zerwał się wiatr i pada... ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Origa dla Helenki!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

<3
jak nigdy 

ale chce wam opowiedzieć, ze z mózgiem ciążowym przeszłam siebie i chyba każda z was z tym co odwalilam. Czekałam na nią chwile pod blokiem a, ze było gorąco to szyby na maksa otwarte a jak zobaczyłam, ze podjechała to szybko wyszłam zamknęłam auto i poszłam w jej stronę. Siedziałam u niej ponad 3 godziny w międzyczasie byłyśmy w aptece i po powrocie zerwała sie burza i ulewa. Możecie sie domyślić :cojest?: wychodzę od niej idę do auta i nie wierze własnym oczom.... Szyby otwarte - fotele mokre, dobrze, ze dokumenty i badania mam w plastikowej teczce bo bym miała po badaniach (jechałam prosto z wizyty) no i całe szczęście ze nikt sobie radia nie wyciągnął :pała: zaczęłam sie śmiać pod nosem ale jak położyłam koc i usiadłam na tym mokrym fotelu to mi przeszło :P mowię TZ mnie udusi

Zuzia o dziwo wczoraj upatrzyła sobie mój lewy bok, dziwne uczucie, bo do tej pory kopała tylko po prawej stronie, więc się do tego przyzwyczaiłam
czerwiec 2015
bo TŻ pojechał służbowo w bieszczady i obiecałam mu śniadanie, żeby się zdążył wyrobić z wyjściem, bo jeszcze jechał po kolegę. No a potem jeszcze poszłam spać i wstałam ok 10. I dziś śpię sama
Zawsze się zastawiam skąd ci robotnicy biorą te ceny? Czy oni naprawdę tyle zarabiają? I czy są ludzie którzy tyle zarabiają żeby za to płacić? Tż zarabia fajnie, ja gorzej. Ale jak słyszą ile oni czasem chcą za wykonanie jakiejś rzeczy
Milego drapanka 😉