|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
nasza już ma co prawda 5 lat i jedzie cały czas na Orijenie... ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy jej na mięso nie przestawić jedynie z chrupkami po prostu wygodniej w razie wyjazdów...TŻ pojechał do mechanika coś z autem robić a ja siedzę sama i nie umiem się odnaleźć a że mam tylko prysznic to... zostaje mi książka
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, trochę sie rozluznilam po tej wizycie acz nie na długo bo zadzwoniła do mnie psiapsiola zapłakana czy mogę do niej przyjechać. Ehhh - faceci
ale chce wam opowiedzieć, ze z mózgiem ciążowym przeszłam siebie i chyba każda z was z tym co odwalilam. Czekałam na nią chwile pod blokiem a, ze było gorąco to szyby na maksa otwarte a jak zobaczyłam, ze podjechała to szybko wyszłam zamknęłam auto i poszłam w jej stronę. Siedziałam u niej ponad 3 godziny w międzyczasie byłyśmy w aptece i po powrocie zerwała sie burza i ulewa. Możecie sie domyślić :cojest?: wychodzę od niej idę do auta i nie wierze własnym oczom.... Szyby otwarte - fotele mokre, dobrze, ze dokumenty i badania mam w plastikowej teczce bo bym miała po badaniach (jechałam prosto z wizyty) no i całe szczęście ze nikt sobie radia nie wyciągnął :pała: zaczęłam sie śmiać pod nosem ale jak położyłam koc i usiadłam na tym mokrym fotelu to mi przeszło :P mowię TZ mnie udusi na szczęście wzięłam swoje auto dzisiaj (na co dzień on jeździ moim a ja jego) no i jacyś kolesie oczywiście stali i śmiali sie ze mnie :P :pała: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3845 |
|
Raczkowanie
|
Tija, spoko-pytaj w razie czego.
Scoiatael-Orijen jest ok, choc ma ziola, po ktorych u mnie kupa capila tragicznie (i Filon mial biegunki). Niemniej jest to karma z wyzszej polki wsrod chrupek. Chrupki sa wygodne, faktycznie, chociaz ja-gdy ktos nie moze podejsc, a mnie nie ma wiecej niz 18h-sypie chrupki i zyja. Zdarza sie to rzadko, ale wyczailam, ze po Britcie nie maja rewolucji, wiec czasem sie ratuje i wszyscy zadowoleni. A na co dzien barf i od wielkiego dzwonu kupie im przysmaki Cosmy. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-08 o 20:51 |
|
|
|
#3846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to żeś się rozpisała
![]() Cytat:
![]() miałam Ci napisać-jak będziesz smażyć/gotować truskawki to na górze będzie się taka piana zbierać biała - można ją trochę zbierać i wylewać, wtedy ten dżemor będzie taki klarowny bardziej.. Cytat:
![]() pokażesz co kupiłyście? Cytat:
mamusia i synuś Cytat:
a ta Twoja burza chyba do mnie dotarła..niesamowity klimat DobraDusza zerknij na lamillou , bo pojawiły się uzupełnione zapasy np mój organizer.. za newsletter masz 10%zniżki na pierwsze zakupy
|
||||
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszę jutro. Nie mam sily dziś.
|
|
|
|
#3848 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze że dokumenty ocalały ![]() Cytat:
może w takim razie spróbujemy, muszę więcej poczytać...a mi zaczyna schodzić znieczulenie i zaczynam czuć zęba... no i policzek który sobie przy znieczuleniu pogryzłam cały, bo jakby inaczej ![]() Z promocji jakie mogą Was zainteresować: https://www.pepper.pl/kupony/czyszcz...eca-endo-22154
|
|
#3849 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Hahahahhaha cieszę sie, ze nie jestem sama. długo schło?![]() Na lamillou tez sie zapisałam i planuje wykorzystać te 10% zawsze 4 z przodu to nie 5 ![]() Coś mi sie obiło o oczy o Orijenie? My dajemy psu i sobie chwalimy póki co - ładna ma sierść i ogólnie sylwetkę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahahahahaha pozycja na jogę SŁODZIAK
|
|
|
#3852 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za link.
|
||||
|
|
|
#3853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o otwarte okna i mokre fotele to zamiast koca/recznika mozna uzyc podkladu poporodowego
|
|
|
|
|
#3854 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znalazłam! W tym filmiku od 12.22 min. mówi o tym ułożeniu dziecka. Tak ładnie wszystko wyjasnilaś.. dziękuję! Cytat:
musi się udać. I też popatrzę La millou, fajnie to wygląda Dobranoc
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-06-09 o 06:41 |
||
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, byliśmy na zakupach. I takich uzupełniających zapasy po wypłacie (zawsze po wypłacie robimy zapas wszystkiego, co dość długo wytrzymuje i później tylko dokupujemy to, na co nas najdzie
) i trochę dzieciowych. Kupiłam 3 pieluszki flanelowe w pepco, 4,99 sztuka, bardzo milutkie i dość duże, wyjdzie "w praniu" co warte. Kupiliśmy jeden ręcznik z kapturkiem, proszki Lovela do białego i do koloru (w intermarche mieli po 16,99 za 1,8 kg) i pakę pampersów premium care 1 tych co są też teraz w tesco w promocji 88 szt, ale o 2 zł różnicy nie pojedziemy do tesco, a też mieli w intermarche w promocji po 46,99. Na jutro plan, żeby wziąć wszystkie ubranka do mamy i tam poprać, bo zakupami przekreśliłam sobie posiadanie suszarki do prania na dworze - dorobię się dopiero w sobotę , a nie chcę suszyć w mieszkaniu, suszone na dworze mają taki fajny świeżutki zapach Wezmę ciuszki i proszki i będzie zabawa, niech mi miejsce tylko użyczy :P A będę mogła lecieć na dwie pralki, bo na dole brat ma z bratową całkiem osobne mieszkanie zrobione, więc do nich też się właduję. A co kurde, niech cierpią :P Tak jak wybyliśmy po 16, tak wróciliśmy przed 21, padam na ryj, TŻ zresztą też, pożarliśmy się na środku CH, strzeliłam focha i każde poszło w swoją stronę :P Godzinę łaziliśmy obfochani i się do siebie nie odzywaliśmy, już planowałam do samochodu iść
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3856 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas rodzice i teście dali kasę na wyprawkę ![]() ostatnio mam faze na domowe wypieki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
niestety w wielu miejscach i tego brakuje nie mówiąc o sterylizacji![]() Cytat:
liście malin planuję od 36tc pićCytat:
Cytat:
![]() U mnie w końcu ciepło . Myślę intensywnie o wyprawce, chce sobie wiekszość rzeczy ogarnąć do końca miesiąca bo potem syn zostaje na wakacje w domu, nie wiem jak przetrwamy ten czas ale on najchętniej cały czas jeździł by na rowerze. Chyba nic mi nie pozostaje jak codzienna wycieczka rowerowa w 9 mc chyba, że wybiorę bieganie za nim
|
|
|
#3857 |
|
Raczkowanie
|
Dobra akcja z autem
Mój tż rozmawiał dziś z kolegą i słyszę, jak chichocze, że u nas wszystko ok, tylko ze znowuzapomniałamhasła nie da się już gadać-miał na mysli mój nieogar Ale faktycznie...dziś wyszłam do sklepu i nie kupiłam połowy rzeczy. Muszę zacząć notować, czy coś...Słuchajcie, usiadłam dziś na Gemini, żeby zrobić wyprawkę. No i zgłupiałam..do paznokci to nożyczki, czy obcinacz? Czemu nie ma majtek poporodowych jednorazowych w rozmiarze S? Krem do brodawek to z lanoliną, nie? Jakiej firmy? Pas poporodowy kupiłyście? Ogólnie to zwątpiłam- za dużo tego. Może któraś z Was zechciałaby się podzielić ze mną swoją listą? Przerasta mnie czytanie opinii o firmach itp. Chcę to kupić i mieć z bani ![]() ![]()
|
|
|
|
#3858 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może niektóre z Was będą się dziwić, ale ja uważam że teraz dla chłopca są bardzo ładne rzeczy i czasem jak chodzę po sklepach to żałuję że to nie będzie chłopak ![]() Cytat:
a ja nie wiem czy szukać S czy M będą dobre bo nigdzie nie ma podanych wymiarów, a przed ciążą to właśnie różnie kupowałam- i S i M. JA wezmę nożyczki bo chyba wygodniejsze a pasa poporodowego nie kupuję. |
||||
|
|
|
#3859 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
Co do brzucha tez myślałam że to Jasiek Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Florence fajne ciuszki!
Dzień dobry! Jak mnie boli gardło....
|
#3861 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Znowuzapomnialamhasla napisz mi proszę pw to Ci wyślę listy zakupów bo sobie zapisywalam jak dziewczyny podawały.. Ale to z komputera muszę i obawiam się że zapomnę wiec mi przypomnij Dziewczyny jak się robi ten masaż krocza i od kiedy?
|
#3862 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj mamy 6 tygodni do donoszonej ciąży czyli tym samym zaczynam 32 tydzień Wczoraj pierwszy raz czułam przy schylaniu, że Tosia mnie ciśnie i nie mogę się do końca zgiąć ![]() Esik mnie miło zaskakuje Dzisiaj całą noc spał, tylko oko otworzył gdy szłam do WC. Sam też powoli zaczyna ogarniać kuwetę. Jak mu się chce to bardzo blisko kuwety zaczyna kopać i po wsadzeniu robi swoje Umie wspiąć się na kanapę i na łóżko w sypialni Ale, że ja czy Esik? ![]() Uwielbiam małe spodenki Cytat:
"Dziecko jest w pozycji plecy do pleców". Dziękuje! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Obcinaczki/nożyczki - wybierz co wolisz i zobaczysz czy Ci się sprawdza. Są jednorazowe majty, ale one są z fizeliny i w nich się tyłek poci. Te siatkowe wielorazowe dobrze się piorą nawet w samej wodzie. Nic nie stoi na przeszkodzie byś je używała jako jednorazowe Krem do brodawek z lanoliną, obojętnie jaki - patrz na skład czy jest 100% lanoliny. Pierwsze z brzegu to Purelan, Lansiloh, Ziaja Mamma Mia. Pas poporodowy jest niezalecany, bo rozleniwia mięśnie i one nie dojdą do siebie. Brzuszek ładnie sam się wchłonie ![]() To ja kupowałam z kosmetyków i akcesoriów: Akcesoria • Szczotka i grzebień do włosów • Aspirator do nosa Frida • Obcinaczki do paznokci • Patyczki z ogranicznikiem • Duże płatki kosmetyczne • Jałowe gaziki • NaCl • Termometr z miękką końcówką MICROLIFE, MT 1931 Kosmetyki • Żel do mycia ciała i włosów HIPP • Krem 50SPF • Olejek ze słodkich migdałów Etja • Alantan maść (zielona tubka) (6) • Linomag A+E • Chusteczki do pupy Babydream • Płyn do prania BiałyJeleń Dla siebie - majtki poporodowe siatkowe - podkłady poporodowe - podkłady na łóżko ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Cytat:
Najprościej - nakładasz na palce jakiś olejek i zaczynasz delikatnie naciągać krocze. Czyli wkładasz palec do pochwy i naciągasz ją w dół w kierunku odbytu. Warto zacząć od rozmasowania wejścia do pochwy, a potem dopiero naciąganie włączyć. Masujesz najpierw jednym palcem, a z czasem dokładasz kolejne. Masując masujesz do momentu delikatnego dyskomfortu. Im częściej tym lepiej. Staraj się dojść do 4 palców.
|
|
#3863 | |
|
Raczkowanie
|
Witamy się z czkawką Tosi
![]() Cytat:
u nas dziś 31. tydzień Tam troszkę dalej mówi o tym, o czym pisałam zmieniłam nawet że to od 12.22 min na filmiku, ale za późno do 15min 30 sec. mniej więcej o tym mówi
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-06-09 o 07:03 |
|
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: już wszystko wiem Nie ma absolutnie znaczenia na który boczek dziecko się układa. Tak samo dziecko może nieprawidłowo zacząć się obracać z lewego boczku i z prawego. Także spoko luz, najważniejsze żeby poród zaczął się od ułożenia na boczku
Edytowane przez tija93 Czas edycji: 2016-06-09 o 07:11 |
|
|
|
|
#3865 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko do dziewczyn, które zaopatrują się w organizer la millou. Czy wówczas torba do wózka jest zbędna?
Powiedziałam mężowi że może wezmę organizer zamiast torby to mnie shejtował, a bo że torba prakryczniejsza, a bo że więcej pomieści... zgłupiałam
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zamorduje kiedys tego mazurka za oknem, zrobię z niego rosół. Co za moc ma ten ptak? I czemu on musi miec gniazdo nad moim oknem? Ta cholera swiergoli mi od 4 rano. Tak jeszcze przez godzinę. Z zamkniętym oknem jest mi duszno, z otwartym za bardzo mi przeszkadza. Kosy, sikorki, gołębie sa ciche a to nadaje jakby mi chciało na złość zrobić. No... To wylałam moją złość na ptaszka. Ćwiru świru |
|
|
|
#3867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wątpliwości rozwiane. dzieki Ci! P.S. jak świętujecie kolejny tydzień? Florencee, i dla Was ale pędzimy
|
|
#3868 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz jak ja się czuje ? Tez nie widzę zdjęć Esika ale nadrobie na lapku Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ---------- Cytat:
mam halo na tym punkcie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ---------- Cytat:
bo słabo mu surowizna wchodziła Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Tosia z dzisiaj
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

nasza już ma co prawda 5 lat i jedzie cały czas na Orijenie... ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy jej na mięso nie przestawić
jedynie z chrupkami po prostu wygodniej w razie wyjazdów...
ale chce wam opowiedzieć, ze z mózgiem ciążowym przeszłam siebie i chyba każda z was z tym co odwalilam. Czekałam na nią chwile pod blokiem a, ze było gorąco to szyby na maksa otwarte a jak zobaczyłam, ze podjechała to szybko wyszłam zamknęłam auto i poszłam w jej stronę. Siedziałam u niej ponad 3 godziny w międzyczasie byłyśmy w aptece i po powrocie zerwała sie burza i ulewa. Możecie sie domyślić :cojest?: wychodzę od niej idę do auta i nie wierze własnym oczom.... Szyby otwarte - fotele mokre, dobrze, ze dokumenty i badania mam w plastikowej teczce bo bym miała po badaniach (jechałam prosto z wizyty) no i całe szczęście ze nikt sobie radia nie wyciągnął :pała: zaczęłam sie śmiać pod nosem ale jak położyłam koc i usiadłam na tym mokrym fotelu to mi przeszło :P mowię TZ mnie udusi

kupiłam truskawki, odszypułkowałam, umylam, a później jeden kilogram zjadłam, drugi kilogram zjadł mąż po przyjściu z pracy 

ostatnio mam faze na domowe wypieki 
), dwa-wiekszosc z tych dziewczyn nie sterylizuje odpowiednio narzedzi (bo nie ma jak-autoklawu ze soba nie woza przeciez, a watpie, by mialy np. 10 kompletow cazek, dla kazdej klientki swieze). W ogole jest niewiele miejsc, do ktorych sama bym poszla, bo wiem jak to dziala-wielorazowe pilniki, wielorazowe kapturki, dezynfekcja, a sterylizacji brak...Ogolnie oblecha, szczegolnie, jesli chodzi o stopy. Nie jest trudno zlapac grzybice, nie mowiac o tym, ze co 3 osoba jest nosicielem HBV i nawet o tym nie wie.

<3
zgłupiałam