![]() |
#1141 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Wróciłam z KTG i znowu poszłam spać
![]() ![]() Dostałam wiadomość, że mogę zamówić 3 żele Natalis w cenie dwóch. Któreś są chętne? Chyba dołączyłam do drużyny zgagi ![]() Świniaczek współczuje problemów rodzinnych ![]() QUOTE=BeataAmelka;6229399 1]Myślałam o rezygnacji bepanthen baby na rzecz linomag poleconego dziś w porannych rozmowach. A olejek ze słodkich migdałów to jakiś specjalny dla Maluszków jest? czy taki zwykły? Też sporo czytałam, pytałam koleżanek, ale każdy poleca coś innego i już zgłupiałam ![]() Najzwyklejszy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak schowałaś kabel od lampki kwiatuszka? w ścianie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla mnie to forum to prawie jak wyrocznia ![]() A pytanie mam odnośnie mąki ziemniaczanej- jak ja aplikować? Bo rozumiem że chodzi o taka zwykła ze spożywczaka w torebce? No bo można gdzieś taki aplikator kupic czy normalnie łapa do torby i heja? Superhuman cudowny pokoik taki stonowany i słodki!
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-06-27 o 16:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domu pojawi się emolium, ale to dla męża. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam ten olej ze słodkich migdałów. Ale też pewnie będę stosować doraźnie a nie zawsze ![]() Przy Oliwii używałam lawendowego J&J, on pięknie pachniał ![]() Olej z migdałów używam ja i młoda więc przy okazji nie jest to jakiś dodatkowy zakup tylko już sprawdzony pod ręką. Kasia Ruda polecała chyba jeszcze krem koko, ale u nas się nie sprawdził (przynajmniej na mnie). Więc trzeba znaleźć sobie taki, który będzie pasować nam. Tutaj na szkole rodzenia mówili, że jeśli już trzeba to parafinę. Oliwia w szpitalu też była smarowana ciepłą parafiną i powiem Wam, że fajnie się tym smarowało, ale wydaje mi się, że parafina jednak będzie zatykać pory ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
Nawet nie wiecie jaka jestem z niego dumna, bo on naprawdę lubił palić i sprawiało mu to przyjemność. I nawet jakoś tak gładko mu to poszło. Właśnie planuję zrobić mu prezent z tej okazji, bo naprawdę doceniam. I chyba pewnie się skończy tym, że kupię kolejny gadżet wędkarski ![]() O KP za chwile ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Na szkole rodzenia o KP nie dowiedziałam się niczego nowego. No może oprócz tego, że na lalkach ćwiczyliśmy różne pozycje przykładania dziecka do piersi. To akurat było bardzo fajne. Pokazano jak dziecko ma trzymać pierś w buzi by KP nie sprawiało bólu, by dziecko ciągnęło mleko efektywnie itd. Co do laktacji nie było niczego nowego czego już nie przestudiowałam u Hafiji na blogu ![]() ![]() Więc tutaj niczego nie będę powtarzać. Przy okazji byłam bardzo zaskoczona bo na obolałe piersi polecają nasz rodzimy babciny sposób z okładem z liści kapusty ![]() To co jest fajne, że oprócz tego, że położna pomaga w przystawianiu do piersi, to w każdej chwili mogę zadzwonić po darmowego doradcę laktacyjnego i taki przyjeżdża na wizytę domową i pomaga w przystawianiu. W mojej miejscowości istnieje też coś takiego jak breastfeeding group. W każdy czwartek mają spotkania i zawsze na końcu idą na kawę/herbatę i ciasto do pobliskiej kawiarni więc nie wstydzić się tylko przychodzić ![]() Były też dwie mamy, jedna z 10 tygodniowym synkiem druga z 4 miesięczną córką i dwie bardzo różne historie KP ![]() Ta od synka miała spory biust więc od razu zapytałam się gdzie dobiera biustonosz do karmienia i powiedziała to co już planowałam. Że na pierwsze dwa tygodnie miała zwykły sportowy stanik z ASDY, a jak już biust się unormował to ładne biustonosze dobrali jej (to dla Talantea bardziej informacja ![]() ![]() Bardzo przyjemne spotkanie, bardzo lubię tutejsze community midwife ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
jejku strasznie dużo płacisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój dzieć jest dzisiaj jakiś hiperaktywny, w pracy nie dał mi się ułożyć na tym krześle ![]() ![]()
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
TinkerrBell, u "nas" w atopowym środowisku parafina to czyste zło. Bardzo wiele dzieci (co prawda już z tej problemowej grupy) źle na nią reaguje.
BeataAmelka ja jestem zdania, że nie ma co po każdej kąpieli smarować ciałka. Ja nic nie kupuję, mam olej kokosowy w domu mój własny i co kilka kąpieli będę pewnie używać, raz może dwa w tygodniu. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby nie było potrzeby siedzieć w szpitalu dłużej niż to konieczne! Tak myślałam, że przy kolejnych dzieciakach mniej się rozkminia, bo pierwszy zapewnia zajęcie. ![]() Cytat:
Wow, to nieźle! Musiała się namęczyć. ;/ Cytat:
To dobrze, że chociaż nie wygonią. ![]() Cytat:
U mnie też o kapuście gadali, żartom żeby potem zrobić bigos czy gołąbki nie było końca. :P Fajnie, że spotkanie udane i w hafijowych klimatach. ![]() Cytat:
Ja używam czasami maści z parafiną na atopowe problemy, ale u dziecka chyba wolałabym uniknąć tego. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie. Dlatego ta parafina mi jakoś osobiście tez nie leży. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
No my już po szkole rodzenia
![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze próbkę dostaliśmy w pudełku - a w nim aż jedna pieluszka ![]()
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pobytem w szpitalu to rozumiem,że się martwisz..ale dziewczyny twardo siedzą w brzuchu..pamiętam jak kiedyś pisałaś,żeby wytrzymały do lipca i się nastawiasz na pobyt właśnie od tego miesiąca, a tu zobacz- za parę dni lipiec a u Was sytuacja stabilna..Malec mimo,że wrażliwy i bardzo potrzebujący ma duże zdolności adaptacyjne jak większość dzieci..z resztą jestem pewna,że jako profesjonalistka i cudowna mama zadbałaś o przygotowanie Go na to co Was czeka i da sobie radę lepiej niż podejrzewasz..strasznie mi szkoda,że taki mały dzieciaczek musi przechodzić takie problemy zdrowotne..a ja się czasem użalam nad moim katarem siennym czy swędzącym okiem ![]() mi troche przeszło po obiedzie..teraz od czasu do czasu bardziej taki ból w przełyku i żołądku czuję.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że były ćwiczenia. ![]() Cytat:
Dobrze, że przeszło trochę, oby zupełnie odpuściło. ![]() Oglądaliśmy blok porodowy, ładnie tam, jest akurat po remoncie. Są 3 sale jednoosobowe, jedna z wanną do rodzenia. I rzeczywiście rodzą tam pacjentki na insulinie, więc już jestem spokojna, że szpital jest dobrym wyborem. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja już powoli zaczynam tak myśleć ![]() Pytanie techniczne. Bożenkę ogarniam raz na tydzień mniej więcej. A słyszałam że do cc np nie można mieć "odrostu". W ogóle to bym chciała żeby była ładna i do sn ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zadomowienie
|
Kurczaki, zaczęły mnie swędzieć stopy i TZ twierdzi ze mam spuchnięte nogi. Na pewno palce bo czuje, ze sa spięte i pierścionki nie wchodzą. :/
Wrrrr Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, witam się po weekendzie.
Byłam z małym u rodziców od czwartku, także chyba mam ze 30 stron do nadrobienia... Dziś odebrałam wyniki i hemoglobina mi podskoczyła ![]() ![]() Dobra uciekam coś nadrobić, ch0ć trochę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Praca mnie jakoś mega nie męczy, bardziej brak możliwości wyspania się bo na okrąglo cos do zrobienia, do łózka trafiam późno a rano budzik jest bezlitosny. Dlatego zaraz układam się do spania może dzis bedzie lepiej ![]() Też nie mam wybranego szpitala i mega mnie to wkurza, ale caly czas tlumacze sie brakiem czasu ... dzis tez wrocilam z pracy o 19.30 ledwo zjadłam obiad przygotowany przez TŻ juz jest 21:30 i musze isc spac zeby rano otowrzyc biuro, ale od 04.07 wraca mi dziewczyna z urlopu to znow bedzie nas więcej i wezme jakis dzien lub dwa urlopu zeby dychnac. Postawilam sobie za cel zrobic ta lazienke nieszczesna przed porodem i nie chce zadnego tematu odpuscic bo potrzebna kasa ... dobrze, ze TZ przejął 90% obowiązków w domu, takaze przynajmniej w domu mam wolne ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jak się zaczyna i się czeka jeszcze w domu to jakoś dałoby radę? Nie wiem właśnie jak to wygląda. :P Cytat:
Opuchlizna na pewno nieprzyjemna. :/ Cytat:
![]() A czemu gin chce wcisnąć cesarkę? Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam zamiar ogolić Bożenę jak zaczną mi sie skurcze jeśli nie bedzie sprawiona wcześniej ![]() Raczej nie mam co liczyć na TZ bo jak bedzie w pracy to dupa ![]() Zanim skurcze zaczną byc co 4-5 minut i przyjdzie czas do szpitala to i tak mam nadzieje coś zjeść, wziąć prysznic i sprawdzić czy walizka gotowa. Stopy swędzą w miejscach gdzie sa spuchniete. Może to właśnie jest przyczyna. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie czemu chce ci wcisnąć cc? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Wtajemniczenie
|
bo kasy na koncie brak :P Cytat:
Bylam na wizycie, mala wazy 2750g w 35t3d, obawialam sie zdecydowanie ponad 3kg, wiec nie jest zle :P Szyjka zamknieta skrocila sie o ok 30% wiec tez nie jest zle, 5go lipca mam sie stawic na ktg i bede mialam pobierany wymaz na badanie gbs a potem 18go kolejna wizyta ![]() A tymczasem dobranoc Dziewczyny, jestem dzis wykonczona :P
![]() |
#1162 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aa to pewnie od opuchnięcia swędzą. Może właśnie takie leżenie z nogami uniesionymi trochę do góry by pomogło. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Raczkowanie
|
Hej, podczytuję wątek od dłuższego czasu. Na wizażu jestem od kilkunastu lat, w międzyczasie zmieniłam nick.
Czy można do Was dołączyć? Obecnie jestem w 31tc. planowany termin porodu na 30.08. Mam już jednego maluszka, ur. w lipcu 2014 choć termin był na początek sierpnia, teraz też mam przeczucie, że nie doczekam do tp.. Dziś na wizycie dowiedziałam się, że szyjka skróciła się z 4,5 cm na 3 cm, w ciągu 4 tyg. Gin przepisał mi luteinę....mam tylko nadzieję, że ta luteina nie spowoduje tego, że moje marzenia o porodzie sn po wcześniejszym cc się nie spełnią.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ![]() ![]() Orange ![]() U mnie ogarnianie bożenki było w okolicy 7 cm rozwarcia ![]() ![]() Teraz wizja rodzenia w aucie nie daje mi spokoju ![]() ![]() Dziś młody takie wygibasy robi, że mnie wszystko boli ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1165 |
Rozeznanie
|
Ja Was regularnie podczytuje i na koniec dnia zwykle nawet zdążę nadrobić do końca wątku, ale juz z pisaniem gorzej....bo co chciałabym Wam odpisać i cytować to trzeba gdzies isc albo cos robic i tak o, nie ma czasu :/
Bardzo intensywnie u mnie jests ostatnio, kupiliśmy tydzień temu samochód, dzis zdałam egzamin teoretyczny na prawko i podpisaliśmy umowę kredytową ![]() Bardzo trzymam kciuki za każda z Was, żeby Maluszki sie trzymały w brzuszku jak najdłużej i najbliżej terminu porodu ![]() ![]() Moj brzuch coraz większy, waga pokazuje ze wazę 8,5 kg wiecej, z czego 2 kg w ciagu ostatnich 2 tygodni przebralam, co bardzo zdziwiło panią doktor i dostałam spojrzenie reprymendy :/ no ale coz poradzić, nie bede sie głodzić przeciez i tak nie przytyłam bardzo duzo, mam wrażenie ze ostaynio mały przezywa jakies skoki wzrostowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie z tym oknem to jest problem... Nasza sypialnia to jest w ogóle jakieś klimatyczne niewiadomo co - podczas gdy salon po nocy z oknami uchylonymi jest rześki i jest tam chłodno to u nad w sypialni czy mamy okno otwarte czy zamknięte to zawsze jest duszno. Tak jakby cyrkulacji nie było w ogóle :-/ a w zimę parują okna i robi sie wilgotno :-/ dlatego boje sie tego... Bo z zamkniętym oknem nie dam rady jak bedzie tak ciepło i co teraz? Tez mam zagwozdke w tym temacie... Cytat:
A te warsztaty z chustonoszenia to z SR? Czy jakieś inne? Tez chciałabym sie wybrać ale u nas na SR nie ma i zastanawiam sie gdzie by tu sie zgłosić lub zorientować w tym temacie. Chce kupic chustę i chciałabym sie dowiedzieć co i jak. Cytat:
U mnie mówili, ze niczym sie nie smaruje.... Kable były wyprowadzone ze ściany i kontakt nad komoda jest i TZ to zrobił - odciął kable podpial - pozaginał (zlutowal) z tymi wystającymi ze ściany i działa ![]() ![]() Cytat:
Mała już duża dziewczynka ![]() A ja wczoraj zrobiłam jednak rosół i już sie kładłam na popołudniowa drzemkę a telefon mi dzwoni - mąż mojej babci. Co u mnie słychać i jak tu do mnie wejść? ![]() ![]() ![]() Wracając po drodze do domu zajechaliśmy do komisu samochodowego bo nie nadmieniłam, ze TZ chce mi auto zmienić ![]() ![]() ![]() Dobra... Wypuściłam go do pracy zjadłam śniadanie wypiłam zbożowke z mlekiem nadrobiłam Was i mogę isc dalej spac :P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() Ciekawe czy dziś w biurze chłodniej będzie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozwazamy jeszcze zamiane salony z sypialnia, ale to jesli faktycznie tu nam bedzie bardzo zle z mala. A to dlatego, ze wszystkie pozostale pokoje mamy przechodnie, tylko sypialnia zamknieta ![]() A wizyta Babci fajna ![]() ![]() ![]() ![]() Ide chyba spac dalej... ![]()
![]() |
#1169 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a skąd pomysł gina na cc? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trochę się dziwię,że jeszcze luteinę,ale lekarz napewno wie co robi.. Cytat:
![]() ![]() widzisz..ja tu rozmyślam o wielogodzinnej gehennie, a Ty sie obawiasz ekspresu.. mam nadzieję,że twardnienie mineło.. moja Mała wczoraj wieczorem też była mega aktywna..z resztą codziennie pm 21 a 22 robi takie akrobacje,że jestem w szoku..i niektóre ruchy staja się bolesne dla mnie.. Cytat:
Cytat:
pomyśl nad tym autem jeszcze..ja też mam jeden taki egzemplarz nietypowy,ale po prostu cudny..niepraktyczne to to/z naprawą musiałam jeździć po 300km stąd, bo nikt nie potrafi się zająć/więcej minusów niż plusów.. teraz sprzedajemy po kosztach,żeby tylko się pozbyć właśnie facetowi,który to naprawiał nam |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |||||
Zakorzenienie
|
No hej
![]() Jako przykładna żona i matka zrobiłam TŻtowi śniadanie do pracy, pobawiłam się z Esikiem i wygłaskałam Tosię ![]() Od 2 dni mam wrażenie, że mi się brzuch obniżył. Co więcej mam wrażenie, że mi się zmniejszył. Ciąża mi się cofa? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.