|
|
#1141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Wróciłam z KTG i znowu poszłam spać
KTG u nas się robi na sali dla ciężarnych pacjentek i leżały dwie i zagadywały mnie o różne kwestie dotyczące porodu ![]() Dostałam wiadomość, że mogę zamówić 3 żele Natalis w cenie dwóch. Któreś są chętne? Chyba dołączyłam do drużyny zgagi ![]() Świniaczek współczuje problemów rodzinnych QUOTE=BeataAmelka;6229399 1]Myślałam o rezygnacji bepanthen baby na rzecz linomag poleconego dziś w porannych rozmowach. A olejek ze słodkich migdałów to jakiś specjalny dla Maluszków jest? czy taki zwykły? Też sporo czytałam, pytałam koleżanek, ale każdy poleca coś innego i już zgłupiałam Najzwyklejszy Dziewczyny dużo Ci o kosmetykach napisały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak schowałaś kabel od lampki kwiatuszka? w ścianie? |
|
|
|
|
#1143 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie to forum to prawie jak wyrocznia Czytam chłone info, fajnie, że "już mamy" dzielą sie doświadczeniami! Po waszych wpisach i Sroki mam do pupci linomag a+e i alantan (chociaż pewności co do słuszności tego wyboru nie mam), mam tez do kapieli emolium, ale calkiem przypadkiem dostalam go do jakichś zakupów w superpharm, więc będzie jakby cos sie działo. A do kąpieli zakupie babydream z rossmanna (Sroka) albo tego hippa. Póki co mój wujek zadeklarował, że dostane od niego taka kosmetyczna wyprawke z johnsona (wiem ze to zło ale myśle że nie bede wybrzydzać najwyżej odstawie).A pytanie mam odnośnie mąki ziemniaczanej- jak ja aplikować? Bo rozumiem że chodzi o taka zwykła ze spożywczaka w torebce? No bo można gdzieś taki aplikator kupic czy normalnie łapa do torby i heja? Superhuman cudowny pokoik taki stonowany i słodki!
Zuzia - 29.07.2016 19:01 Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-06-27 o 17:55 |
|||
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domu pojawi się emolium, ale to dla męża. |
|
|
|
|
#1145 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam ten olej ze słodkich migdałów. Ale też pewnie będę stosować doraźnie a nie zawsze Czyli znów zależy od kondycji skóry. Nie mam żadnej oliwki czy balsamu. Przy Oliwii używałam lawendowego J&J, on pięknie pachniał Olej z migdałów używam ja i młoda więc przy okazji nie jest to jakiś dodatkowy zakup tylko już sprawdzony pod ręką. Kasia Ruda polecała chyba jeszcze krem koko, ale u nas się nie sprawdził (przynajmniej na mnie). Więc trzeba znaleźć sobie taki, który będzie pasować nam. Tutaj na szkole rodzenia mówili, że jeśli już trzeba to parafinę. Oliwia w szpitalu też była smarowana ciepłą parafiną i powiem Wam, że fajnie się tym smarowało, ale wydaje mi się, że parafina jednak będzie zatykać pory ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
Nawet nie wiecie jaka jestem z niego dumna, bo on naprawdę lubił palić i sprawiało mu to przyjemność. I nawet jakoś tak gładko mu to poszło. Właśnie planuję zrobić mu prezent z tej okazji, bo naprawdę doceniam. I chyba pewnie się skończy tym, że kupię kolejny gadżet wędkarski Wolę już by te pieniądze szły na jego hobby niż "z dymem". O KP za chwile ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Na szkole rodzenia o KP nie dowiedziałam się niczego nowego. No może oprócz tego, że na lalkach ćwiczyliśmy różne pozycje przykładania dziecka do piersi. To akurat było bardzo fajne. Pokazano jak dziecko ma trzymać pierś w buzi by KP nie sprawiało bólu, by dziecko ciągnęło mleko efektywnie itd. Co do laktacji nie było niczego nowego czego już nie przestudiowałam u Hafiji na blogu Więc chyba korzystają z tych samych źródeł![]() Więc tutaj niczego nie będę powtarzać. Przy okazji byłam bardzo zaskoczona bo na obolałe piersi polecają nasz rodzimy babciny sposób z okładem z liści kapusty ![]() To co jest fajne, że oprócz tego, że położna pomaga w przystawianiu do piersi, to w każdej chwili mogę zadzwonić po darmowego doradcę laktacyjnego i taki przyjeżdża na wizytę domową i pomaga w przystawianiu. W mojej miejscowości istnieje też coś takiego jak breastfeeding group. W każdy czwartek mają spotkania i zawsze na końcu idą na kawę/herbatę i ciasto do pobliskiej kawiarni więc nie wstydzić się tylko przychodzić Przekupili mnie tym ciastem:PByły też dwie mamy, jedna z 10 tygodniowym synkiem druga z 4 miesięczną córką i dwie bardzo różne historie KP Ta od synka miała spory biust więc od razu zapytałam się gdzie dobiera biustonosz do karmienia i powiedziała to co już planowałam. Że na pierwsze dwa tygodnie miała zwykły sportowy stanik z ASDY, a jak już biust się unormował to ładne biustonosze dobrali jej (to dla Talantea bardziej informacja w Debenhams i MotherCare ![]() Bardzo przyjemne spotkanie, bardzo lubię tutejsze community midwife Jakoś tak od razu czuję się lepiej
|
|
|
#1146 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jejku strasznie dużo płacisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby zgaga jednak nie przyszła, a jak już to taka delikatna ![]() Cytat:
na niektórych ludzi nie ma siły po prostu, najlepiej ich ignorować (wiem, łatwo mówić... szczególnie jak to bliska rodzina)... ale chyba nie ma innej opcji jak po prostu kategorycznie uciąć kontakty.Cytat:
Cytat:
natomiast fajnie że masz tam taką grupę jak chociażby ta grupa KP z ciastem - zawsze można kogoś poznać i pogadać o takich naszych problemach ![]() Cytat:
warto!!!!Cytat:
ale fajnie że się udało z tą SR! no i dzięki za feedback odnośnie warsztatów masażu, też go obadam na YT ![]() Cytat:
trzymaj się tam dzielnie, współczuję bardzo przejść szpitalnych... trzymam mocno kciuki żeby wszystko się zakończyło dla Was pomyślnie ![]() Cytat:
![]() Mój dzieć jest dzisiaj jakiś hiperaktywny, w pracy nie dał mi się ułożyć na tym krześle
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
TinkerrBell, u "nas" w atopowym środowisku parafina to czyste zło. Bardzo wiele dzieci (co prawda już z tej problemowej grupy) źle na nią reaguje.
BeataAmelka ja jestem zdania, że nie ma co po każdej kąpieli smarować ciałka. Ja nic nie kupuję, mam olej kokosowy w domu mój własny i co kilka kąpieli będę pewnie używać, raz może dwa w tygodniu. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1148 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby nie było potrzeby siedzieć w szpitalu dłużej niż to konieczne! Tak myślałam, że przy kolejnych dzieciakach mniej się rozkminia, bo pierwszy zapewnia zajęcie. ![]() Cytat:
Wow, to nieźle! Musiała się namęczyć. ;/ Cytat:
To dobrze, że chociaż nie wygonią. ![]() Cytat:
U mnie też o kapuście gadali, żartom żeby potem zrobić bigos czy gołąbki nie było końca. :P Fajnie, że spotkanie udane i w hafijowych klimatach. ![]() Cytat:
Ja używam czasami maści z parafiną na atopowe problemy, ale u dziecka chyba wolałabym uniknąć tego. |
|||||
|
|
|
#1149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie. Dlatego ta parafina mi jakoś osobiście tez nie leży. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
|
#1150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
No my już po szkole rodzenia
Dzisiaj było o metodach łagodzenia bólu, ale raczej nie było nic czego byśmy nie wiedziały No i ćwiczenia oddychania w czasie porodu i ćwiczenia na piłce - to się TŻ najbardziej podobało i jak wykonywać masaż na ból pleców Jeszcze próbkę dostaliśmy w pudełku - a w nim aż jedna pieluszka
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pobytem w szpitalu to rozumiem,że się martwisz..ale dziewczyny twardo siedzą w brzuchu..pamiętam jak kiedyś pisałaś,żeby wytrzymały do lipca i się nastawiasz na pobyt właśnie od tego miesiąca, a tu zobacz- za parę dni lipiec a u Was sytuacja stabilna..Malec mimo,że wrażliwy i bardzo potrzebujący ma duże zdolności adaptacyjne jak większość dzieci..z resztą jestem pewna,że jako profesjonalistka i cudowna mama zadbałaś o przygotowanie Go na to co Was czeka i da sobie radę lepiej niż podejrzewasz..strasznie mi szkoda,że taki mały dzieciaczek musi przechodzić takie problemy zdrowotne..a ja się czasem użalam nad moim katarem siennym czy swędzącym okiem mi troche przeszło po obiedzie..teraz od czasu do czasu bardziej taki ból w przełyku i żołądku czuję.. |
|
|
|
|
#1153 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że były ćwiczenia. A pieluszka na pewno się przyda. ;PCytat:
Dobrze, że przeszło trochę, oby zupełnie odpuściło. ![]() Oglądaliśmy blok porodowy, ładnie tam, jest akurat po remoncie. Są 3 sale jednoosobowe, jedna z wanną do rodzenia. I rzeczywiście rodzą tam pacjentki na insulinie, więc już jestem spokojna, że szpital jest dobrym wyborem. A indywidualna opieka położnej jednak 810, a nie 900 zł, zawsze to trochę lepiej.
|
||
|
|
|
#1154 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja już powoli zaczynam tak myśleć ![]() Pytanie techniczne. Bożenkę ogarniam raz na tydzień mniej więcej. A słyszałam że do cc np nie można mieć "odrostu". W ogóle to bym chciała żeby była ładna i do sn Więc po 38 tc to codziennie ja golić? Nie chce też sobie podrażnić zbytnio tam, a poza tym będzie mi ciężko codziennie tam zaglądać. Czy da się np jak dostanę skurczów jeszcze w domu oporządzić bożenkę? Czy to w ogóle nierealne? Macie jakieś pomysły?
|
|||
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
Kurczaki, zaczęły mnie swędzieć stopy i TZ twierdzi ze mam spuchnięte nogi. Na pewno palce bo czuje, ze sa spięte i pierścionki nie wchodzą. :/
Wrrrr Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, witam się po weekendzie.
Byłam z małym u rodziców od czwartku, także chyba mam ze 30 stron do nadrobienia... Dziś odebrałam wyniki i hemoglobina mi podskoczyła Popołudniu miałam wizytę, maluszek waży 2050gram (33+1). Mój gin usilnie próbuje mi wcisnąć cesarkę, zaczyna mnie to powoli denerwować. Ale oczywiście wtedy kiedy mam rodzić to on jest na urlopie więc liczę że wcześniej wszystko się rozwiąże samo![]() Dobra uciekam coś nadrobić, ch0ć trochę
|
|
|
|
#1157 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Praca mnie jakoś mega nie męczy, bardziej brak możliwości wyspania się bo na okrąglo cos do zrobienia, do łózka trafiam późno a rano budzik jest bezlitosny. Dlatego zaraz układam się do spania może dzis bedzie lepiej ![]() Też nie mam wybranego szpitala i mega mnie to wkurza, ale caly czas tlumacze sie brakiem czasu ... dzis tez wrocilam z pracy o 19.30 ledwo zjadłam obiad przygotowany przez TŻ juz jest 21:30 i musze isc spac zeby rano otowrzyc biuro, ale od 04.07 wraca mi dziewczyna z urlopu to znow bedzie nas więcej i wezme jakis dzien lub dwa urlopu zeby dychnac. Postawilam sobie za cel zrobic ta lazienke nieszczesna przed porodem i nie chce zadnego tematu odpuscic bo potrzebna kasa ... dobrze, ze TZ przejął 90% obowiązków w domu, takaze przynajmniej w domu mam wolne
|
|
#1158 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jak się zaczyna i się czeka jeszcze w domu to jakoś dałoby radę? Nie wiem właśnie jak to wygląda. :P Cytat:
Opuchlizna na pewno nieprzyjemna. :/ Cytat:
![]() A czemu gin chce wcisnąć cesarkę? Cytat:
|
||||
|
|
|
#1159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam zamiar ogolić Bożenę jak zaczną mi sie skurcze jeśli nie bedzie sprawiona wcześniej ![]() Raczej nie mam co liczyć na TZ bo jak bedzie w pracy to dupa Zanim skurcze zaczną byc co 4-5 minut i przyjdzie czas do szpitala to i tak mam nadzieje coś zjeść, wziąć prysznic i sprawdzić czy walizka gotowa. Stopy swędzą w miejscach gdzie sa spuchniete. Może to właśnie jest przyczyna. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1160 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za hemoglobinę, oby tendencja wzrostowa się utrzymała. No właśnie czemu chce ci wcisnąć cc? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też myślałam żeby coś zjeść bo w szpitalu chyba już nie wolno.
|
|||||
|
|
|
#1161 | |
|
Wtajemniczenie
|
bo kasy na koncie brak :P Cytat:
Bylam na wizycie, mala wazy 2750g w 35t3d, obawialam sie zdecydowanie ponad 3kg, wiec nie jest zle :P Szyjka zamknieta skrocila sie o ok 30% wiec tez nie jest zle, 5go lipca mam sie stawic na ktg i bede mialam pobierany wymaz na badanie gbs a potem 18go kolejna wizyta )A tymczasem dobranoc Dziewczyny, jestem dzis wykonczona :P
|
|
#1162 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aa to pewnie od opuchnięcia swędzą. Może właśnie takie leżenie z nogami uniesionymi trochę do góry by pomogło. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
Hej, podczytuję wątek od dłuższego czasu. Na wizażu jestem od kilkunastu lat, w międzyczasie zmieniłam nick.
Czy można do Was dołączyć? Obecnie jestem w 31tc. planowany termin porodu na 30.08. Mam już jednego maluszka, ur. w lipcu 2014 choć termin był na początek sierpnia, teraz też mam przeczucie, że nie doczekam do tp.. Dziś na wizycie dowiedziałam się, że szyjka skróciła się z 4,5 cm na 3 cm, w ciągu 4 tyg. Gin przepisał mi luteinę....mam tylko nadzieję, że ta luteina nie spowoduje tego, że moje marzenia o porodzie sn po wcześniejszym cc się nie spełnią.... |
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ![]() Orange dla męża za przejęcie obowiązkówU mnie ogarnianie bożenki było w okolicy 7 cm rozwarcia zrobiłam bardzo szybko między skurczami, można powiedzieć, że przeleciałam bożenkę Teraz wizja rodzenia w aucie nie daje mi spokoju Dziś młody takie wygibasy robi, że mnie wszystko boli dodatkowo twardnieje mi przy tym brzuch oby wytrwać te 5 tygodni
|
|
|
#1165 |
|
Rozeznanie
|
Ja Was regularnie podczytuje i na koniec dnia zwykle nawet zdążę nadrobić do końca wątku, ale juz z pisaniem gorzej....bo co chciałabym Wam odpisać i cytować to trzeba gdzies isc albo cos robic i tak o, nie ma czasu :/
Bardzo intensywnie u mnie jests ostatnio, kupiliśmy tydzień temu samochód, dzis zdałam egzamin teoretyczny na prawko i podpisaliśmy umowę kredytową a w miedzy czasie spotkania w bankach, z architektem, wykonczeniowcami, podróże do domu w poszukiwaniu tego samochodu....potem sprawy w urzędach, ostatnie zakupy dla maluszka i dla mnie. I do tego wszystkiego jeszcze odchudzanie tżta, jego dieta i treningi....nie wiem czy miałam chociaż jeden dzien leżenia...Bardzo trzymam kciuki za każda z Was, żeby Maluszki sie trzymały w brzuszku jak najdłużej i najbliżej terminu porodu szczególnie mocno kciuki ściskam za te z przygodami szpitalnymi, bo to musi byc bardzo stresujące Moj brzuch coraz większy, waga pokazuje ze wazę 8,5 kg wiecej, z czego 2 kg w ciagu ostatnich 2 tygodni przebralam, co bardzo zdziwiło panią doktor i dostałam spojrzenie reprymendy :/ no ale coz poradzić, nie bede sie głodzić przeciez i tak nie przytyłam bardzo duzo, mam wrażenie ze ostaynio mały przezywa jakies skoki wzrostowe ale ja sie mieszczę jeszczcze w moje dżinsowe spodenki sprzed roku i w nich głownie chodzę wiec nie moze byc źle
|
|
|
|
#1166 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie z tym oknem to jest problem... Nasza sypialnia to jest w ogóle jakieś klimatyczne niewiadomo co - podczas gdy salon po nocy z oknami uchylonymi jest rześki i jest tam chłodno to u nad w sypialni czy mamy okno otwarte czy zamknięte to zawsze jest duszno. Tak jakby cyrkulacji nie było w ogóle :-/ a w zimę parują okna i robi sie wilgotno :-/ dlatego boje sie tego... Bo z zamkniętym oknem nie dam rady jak bedzie tak ciepło i co teraz? Tez mam zagwozdke w tym temacie... Cytat:
A te warsztaty z chustonoszenia to z SR? Czy jakieś inne? Tez chciałabym sie wybrać ale u nas na SR nie ma i zastanawiam sie gdzie by tu sie zgłosić lub zorientować w tym temacie. Chce kupic chustę i chciałabym sie dowiedzieć co i jak. Cytat:
U mnie mówili, ze niczym sie nie smaruje.... Kable były wyprowadzone ze ściany i kontakt nad komoda jest i TZ to zrobił - odciął kable podpial - pozaginał (zlutowal) z tymi wystającymi ze ściany i działa tez sie zastanawiałam co za czary :P nie jestem umysłem ścisłym ![]() Cytat:
Mała już duża dziewczynka super, ze z szyjka nie ma tragedii. Już i tak bliżej niz dalej wiec ze spokojem... A ja wczoraj zrobiłam jednak rosół i już sie kładłam na popołudniowa drzemkę a telefon mi dzwoni - mąż mojej babci. Co u mnie słychać i jak tu do mnie wejść? babcia zrobiła mi niespodziankę i przyjechali w odwiedziny (jeszcze u nas nie byli - mieszkają jakieś 300km od nas - koło Gdańska) jeszcze przed narodzinami. A ja nieumalowana w piżamie w sumie :cojest?: szybko sie przebrałam i ich zgarnęlam. Całe szczęście ze te mebelki poskrecalismy i ogarnelismy pokoik i posprzątane było bo byłaby masakra :pała: babcia uraczyła mnie pieniazkami na urodziny i dla Julki na wyprawkę tez co nie co odłożyła także zastrzyk gotówki przyda sie jak najbardziej. Super... Posiedzieliśmy w domku - całe szczęście tez ze miałam w lodowce jeszcze ciacho po niedzielnej wizycie sąsiadów jakoś wszystko dobrze wyszło. TZ tez jakimś cudem skończył wcześniej i pojechaliśmy na stary rynek na spacer obiad posiedzieliśmy trochę i na wieczór wyjechali do domu. Przyjechali tak o na jeden dzień nie powiem bardzo miła niespodzianka. Zwłaszcza ze my sie już nie wybieramy a widzieliśmy sie ostatnio na Wielkanoc. Wracając po drodze do domu zajechaliśmy do komisu samochodowego bo nie nadmieniłam, ze TZ chce mi auto zmienić tylko chce mi wziąć New beetle (żeby byl tylko dla mnie na zakupy czy z mała podjechać do lekarza itp) i mamy tylko zagwozdke czy wejdzie wózek do bagażnika... Jak oglądaliśmy to na moje oko sie zmieści ale za duży to on nie jest :-/ w sobotę jedziemy kupic wózek już ustaliliśmy i podjedziemy z tym wózkiem do tego komisu i sprawdzimy po prostu czy wejdzie czy nie i zadecyduje bardzo sie cieszę bo swoim autem jeżdzę już 4 lata i przydałaby sie zmiana :P TZ taki sie kochany zrobił ostatnio aż strach Dobra... Wypuściłam go do pracy zjadłam śniadanie wypiłam zbożowke z mlekiem nadrobiłam Was i mogę isc dalej spac :P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
|
|
|
#1167 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
kiedy egzamin z jazdy? Będziemy trzymać kciuki Dzień dobry Ciekawe czy dziś w biurze chłodniej będzie mam mocna nadzieję że tak
|
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozwazamy jeszcze zamiane salony z sypialnia, ale to jesli faktycznie tu nam bedzie bardzo zle z mala. A to dlatego, ze wszystkie pozostale pokoje mamy przechodnie, tylko sypialnia zamknieta ![]() A wizyta Babci fajna zrelaksowaliscie sie troche i zakup auta za chwile bedzie tez nie lubie dlugo jezdzic jednym autem! ![]() Ide chyba spac dalej...
|
|
#1169 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a skąd pomysł gina na cc? Cytat:
Cytat:
ładna waga.. szyjka chyba juz powinna się skracać..pamietaj,że Ty możesz za półtora tygodnia (bezpiecznie dla dziecka) rodzić..Cytat:
trochę się dziwię,że jeszcze luteinę,ale lekarz napewno wie co robi.. Cytat:
widzisz..ja tu rozmyślam o wielogodzinnej gehennie, a Ty sie obawiasz ekspresu.. mam nadzieję,że twardnienie mineło.. moja Mała wczoraj wieczorem też była mega aktywna..z resztą codziennie pm 21 a 22 robi takie akrobacje,że jestem w szoku..i niektóre ruchy staja się bolesne dla mnie.. Cytat:
Cytat:
pomyśl nad tym autem jeszcze..ja też mam jeden taki egzemplarz nietypowy,ale po prostu cudny..niepraktyczne to to/z naprawą musiałam jeździć po 300km stąd, bo nikt nie potrafi się zająć/więcej minusów niż plusów.. teraz sprzedajemy po kosztach,żeby tylko się pozbyć właśnie facetowi,który to naprawiał nam |
|||||||||
|
|
|
#1170 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No hej
Jako przykładna żona i matka zrobiłam TŻtowi śniadanie do pracy, pobawiłam się z Esikiem i wygłaskałam Tosię ![]() Od 2 dni mam wrażenie, że mi się brzuch obniżył. Co więcej mam wrażenie, że mi się zmniejszył. Ciąża mi się cofa? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
Pewnie te dziewczyny miały obrzęki mimo odpoczynku albo wysokie ciśnienie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

KTG u nas się robi na sali dla ciężarnych pacjentek i leżały dwie i zagadywały mnie o różne kwestie dotyczące porodu 

Dziewczyny dużo Ci o kosmetykach napisały 

(żadnego wniosku nie składaliśmy, no ale co tam, tatuś wie lepiej) i milion innych problemów z dupy wyjętych. No żesz! Niech mi się ten stary palant na oczy nie pokazuje, bo ciężarna mu po ryju nastrzela! Jak ja się cieszę, że ostatnio osła widziałam w zeszłym roku i nie zanosi się na powtórkę
Normalnie utłukę tą dwójkę. Oboje doskonale wiedzą, że jestem w sumie na ostatnich nogach, więc takie psucie naszych nerwów dodatkową satysfakcję im daje - serio 

oby zgaga jednak nie przyszła, a jak już to taka delikatna
. Wczoraj pogoniłam go z sypialni do salonu i ogólnie strzeliłam focha, teraz się zastanawiam jak to rozegrać dalej....

<3

dodatkowo twardnieje mi przy tym brzuch