Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-14, 12:13   #4261
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Mam z 10 stron do nadrobienia. Pomoże ktoś???
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 12:22   #4262
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Mam z 10 stron do nadrobienia. Pomoże ktoś???
Masz Vibera w telefonie? Mogę Ci poczytać:brzydal :

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Słuchajcie jak tak dalej pójdzie to Polska faktycznie stanie się zasiłkowym eldorado

http://tvn24bis.pl/pieniadze,79/500-...zy,660861.html

Wiecie co jest fajne w takim stanie rzeczy? Że pensje pójdą w górę, bo nie będzie chętnych do pracy. W sensie, że się nie będzie opłacało.

Ewentualnie przybędzie ludzi z Ukrainy bo nie będzie komu pracować.....
Mój były pracodawca już zatrudnia na produkcji ich mnóstwo, bo jest zgredem i dusigorszem i nie chciał inwestować w dobrych fachowców.
Stary 2016-07-14, 12:43   #4263
navioe
Zakorzenienie

Jestem po zastrzyku w tyłek, na zatrzymanie, coś na v. Na porodowke miałam iść bo na patologii nie ma miejsc, na porodowce tak samo i wrzucili mnie na oddział ginekologiczny- ciezarowki i normalne dziewczyny razem. Polna. Teraz leżę pod ktg i słucham sobie serduszka. Idę was nadrobić bo duuuzo mam do nadrobienia, a na sali nawet tv nie ma.
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 12:44   #4264
gosiaczkam
Raczkowanie

jesteście wstrętne z tymi pierogami ...miałam nie robić miałam być twarda a idę ciasto gnieść bo inaczej jakiegoś zapalenia ślinianek dostanę ehh
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 12:44   #4265
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
Jestem po zastrzyku w tyłek, na zatrzymanie, coś na v. Na porodowke miałam iść bo na patologii nie ma miejsc, na porodowce tak samo i wrzucili mnie na oddział ginekologiczny- ciezarowki i normalne dziewczyny razem. Polna. Teraz leżę pod ktg i słucham sobie serduszka. Idę was nadrobić bo duuuzo mam do nadrobienia, a na sali nawet tv nie ma.
No oby dzieciatko posiedsialo jeszcze w brzuszku niech sie dogrzewa i podrosnie troszke

Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 12:45   #4266
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Mam rozwarcie na 2cm, czekam na przyjęcie bo na porodowce nie ma już miejsc i szukają mi gdzieś indziej
tak samo jak dziewczyny nie rozumiem po co na porodówkę..z takim rozwarciem można parę tygodni chodzić..wiesz jakie maja plan wobec Ciebie?

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Napisała, że o 7:20 wchodziła na IP a o 8:20 już urodziła To musiało być ekspresem
wooow..ale to na IP chyba jednak się nie spieszyła..jak o 4tej odeszły wody.. chyba jednak zdyscyplinowała męża do porodu domowego..

Cytat:
Leżę dalej. Wyszły mi skoki ciśnienia w holterze. Teraz killa dni wieksza dawka leków, prawdopodobnie w niedzielę kolejny holter i mam nadzieję do domu. Dzisiaj 35+6.
oby do domu..
ale jak to 10 stron? to gdzie TY byłaś jak Cię nie było?
nadrabiamy nie śpimy..

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
ktoś mi wczoraj narobił ochoty na pierogi z jagodami :P ide kleic bedzie dziś pyszny obiadek

ja zrobiłam dziś trzy garnki leczo z myślą o zawekowaniu części na po porodzie jak nie będzie czasu na gotowanie i wstawiłam ciasto jogurtowe z malinami i brzoskwiniami do piekarnika..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 12:48   #4267
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Mam nowe wiesci od tej mojej kolezanki. Na szczescie ma czucie w nogach-bola ja, nie moze chodzic, ale najwazniejsze, ze je czuje. Jada do jakiegos neurologa w tym tyg.
Moj szwagier pracuje w sluzbie zdrowia i niestety, ale najprawdopodobniej jakis patalach zle jej podal znieczulenie :/

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-14, 12:49   #4268
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
a noo to wszystko jasne.. jedna z dziewczyn z fb ma rozwarcie od 3 tygodni, chyba większe niż u Ciebie i nic się nie dzieję..więc jak dostaniesz leki to pewnie dzieciątko posiedzi w brzuchu..

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
jesteście wstrętne z tymi pierogami ...miałam nie robić miałam być twarda a idę ciasto gnieść bo inaczej jakiegoś zapalenia ślinianek dostanę ehh
heh..ale po co sobie odmawiać przyjemności?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 12:51   #4269
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość

Nic nie mów tez bym zjadła ale nie chce mi sie robić
Ale może sie zmobilizuje w weekend ....

Dałam w zeszły weekend teściowej do zrozumienia, ze ZJADŁABYM PIEROGI Z TRUSKAWKAMI ale nie zrozumiała aluzji

Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
Stary 2016-07-14, 12:52   #4270
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisała, że o 7:20 wchodziła na IP a o 8:20 już urodziła To musiało być ekspresem
Porod-marzenie.

Natalia, gratuluje! Czekam na zdjecie bobasa, choc zaraz pognam na fb-moze juz jakas uciecha dla oka jest

Stary 2016-07-14, 12:53   #4271
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Mam nowe wiesci od tej mojej kolezanki. Na szczescie ma czucie w nogach-bola ja, nie moze chodzic, ale najwazniejsze, ze je czuje. Jada do jakiegos neurologa w tym tyg.
Moj szwagier pracuje w sluzbie zdrowia i niestety, ale najprawdopodobniej jakis patalach zle jej podal znieczulenie :/

Uff... myślałam o niej, dobrze że już lepiej!

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-14, 12:55   #4272
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Uff... myślałam o niej, dobrze że już lepiej!
No lepiej troche, ale nie da sie z nia gadac, placze. Jest zalamana. Male dziecko w domu, a ona do lozka przykuta. Ciagle bierze jakies zastrzyki przeciwbolowe, ale i tak ja boli. Pierwszy raz o czyms takim slysze

Stary 2016-07-14, 12:59   #4273
tija93
Zakorzenienie

Ale leje! Pojechaliśmy do Kostrzyna przepisać rachunek za gaz na TŻta. O masakra jaki korek tam jest!

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość

Witam się w ten deszczowy dzień. Po wczorajszej wizycie: szyjka skróciła się o jakieś 2-3 mm. Obecnie ma 3-3,1 cm. Luteine mam brać do następnej wizyty a potem odstawiam i będę mogła normalnie funkcjonować Co do mojego strachu przed atakiem rwy podczas porodu ginka mnie uspokoiła, że szybko zareagują i nie mam się martwić. A i mały waży 2100-2200g.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Haha
Jakies 3tyg temu spotkalam kuzyna, a on do mnie, to pierwszy trymest juz minal? :P
A dodam ze brzuch juz byl na prawde spory :P

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie ze Ty z racji zawodu chcesz odkryć druga stronę i dlatego Cie to tak ciekawi i intryguje...
Jakbyś to traktowała na zasadzie doświadczenia zawodowego
Wysłane za pomocą magii
Wiesz, że w sumie w dużej mierze tak

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Dzisiaj u mnie 37+0

tija93
Jak czytam, ze kolejna urodziła to tez zazdraszczam Powodzenia z umową. My jestesmy umówieni na sobote

I kiedy wyprowadzka?

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

W ogóle to wzięłam wczoraj ten pierwszy antybiotyk, co za żółte gówno, wypływa go chyba z litr, kolor i możliwość usunięcia jak żółtej farby. Masakra. I tak trzy tygodnie

U nas dziś 34t0d.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Uuu, to niefajny antybiotyk

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej, u mnie 34+0, uczciłam to super wyspaniem się.

Cytat:
Jestem po wizycie, gin po ręcznym bandaniu stwierdził rozwarcie i bardzo nisko główkę i od razu skierował mnie na Polną. Jadę spakować torbę, bo cholercia ciągle to odwlekalismy...
Trzymajcie za nas kciuki, niestety nie wiem na ile rozwarcie i usg też nie było bo gin powiedział, że nie ma sensu robić jak jadę na szpital bo to dodatkowy stres dla dziecka...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Daj znać!

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Dzisiaj u mnie 34+0 tydzień

a to lokum Zuźki Widzę, ze brzuszek trochę już się obniżył..

No Ci powiem, że odziałaś mieszkanko bardzo seksownie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Nie. Ty chcesz po prostu do pracy wrócić
A wiesz, że w sumie trochę tak

Cytat:
Nie Bo ja już też chcę. Choć głównie przez samopoczucie
Tak sobie myślę, że jeśli pogoda się utrzyma do piątku/soboty to chyba umyję okna zeżrę daktyle (niech żyje insulina) i wypiję litr herbaty z malin A na koniec wezmę psa na długi spacer. Ostatecznie mogę urodzić na plaży:P
I ogórki małosolne z winogronami

Resztę nadrobię za chwile
Stary 2016-07-14, 13:04   #4274
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:

To dobrze, ze nie wywoluja na sile, jeszcze masz duuuzooo czasu na rodzenie

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:06   #4275
joasia4786
Zakorzenienie

Gratuluję maleństwa i ja niech się zdrowo chowa

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Kasia ten antybiotyk to nie czasem macmirror?

joasia4786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:09   #4276
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ojj tego się obawiam..ja łóżeczko ustawię i będę tam spotykać kota smacznie śpiącego..

ja zamówiłam na mammisima.pl

myślałam,że Ty dziś też ruszyłas na porodówkę.. waga przed porodem się zatrzymuję lub nawet ciut spada z tego co czytałam

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Natalia_23 na fb napisała,że urodziła o 8:20

Ja dlatego nie odpakowuje tez materacyka i chyba musze fotelik wsadzić w folie bo tez u mnie fruwają te klaki i fotelik juz cały biały :pała:

Szybko jej poszło... Moja kolezanka jeszcze leży o 11:30 pisała mi, ze ma 6cm rozwarcia. Zaraz bedzie 12h odkąd odeszły jej wody. Pisała mi, zerwą razy miała epidural w kręgosłup i dopiero za drugim razem podziałał. Czekam na info jak na szpilach :P

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Noooo

Jedne rodzą w godzinę, inne 15

No wlasnie ehhhhhh

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja nie pisałam, ale kilka osób nadawało na zywo na moim poprzednim wątku. Miałyśmy wtedy najwięcej odwiedzających

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

No właśnie to jest jakaś dziwna sytuacja, przecież z rozwarciem można jeszcze podtrzymywać, póki wody nie odeszły, nie ma skurczy. Przecież Navioe ma termin dopiero na 20.08, to 35 tc, jeszcze dwa tygodnie do donoszenia. Nie kumam, po co porodówka.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

TinkerrBell, Ty niezłe hardcory oglądasz!

Ha ha, kumpela tez mi pisała w miarę na bieżąco teraz od 11:30 milczy

Cytat:

Kurczę no wlasnie juz miałam spr który Ty masz tydzień i widzę, ze 5 dni przede mną termin wiec... :pała: niech posiedzi jeszcze!! Trzymam kciuki! Ale ze na polnej nie było miejsc? Przeważnie słyszałam, ze to w innych szpitalach nie było i odsyłali na polna daj znać jak "obsługa"....

Sie dzisiaj dzieje naprawdę chyba ta zmiana pogody tak wpłynęła na wszystkich :pała:

Ja wstałam o 13
Tzn najpierw o 5 z TZ pózniej o 9 napić sie kakao bo mnie ssało i pózniej budziłam sie co chwile spr tel co z ta kumpela i co u nas na wątku.

Nie lubię czkawki :-/ a mała czesto ma... I w dodatku teraz mi sie tak ułożyła, ze ten bol co zawsze miałam na plecach z lewej mam z prawej nie mogę usiedzieć

Edit- kumpela napisała mi wlasnie, ze ma syna - 3840
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez superhuman
Czas edycji: 2016-07-14 o 13:31
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:11   #4277
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia4786 Pokaż wiadomość
Gratuluję maleństwa i ja niech się zdrowo chowa

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Kasia ten antybiotyk to nie czasem macmirror?

No ten ten.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:13   #4278
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Leżę dalej. Wyszły mi skoki ciśnienia w holterze. Teraz killa dni wieksza dawka leków, prawdopodobnie w niedzielę kolejny holter i mam nadzieję do domu. Dzisiaj 35+6.
Fajnie, że piszesz jak u Ciebie sytuacja. Oby teraz wyniki były dobre i Cię wypuścili do domku jak najszybciej.

Cytat:

Słuchajcie jak tak dalej pójdzie to Polska faktycznie stanie się zasiłkowym eldorado

http://tvn24bis.pl/pieniadze,79/500-...zy,660861.html

Wiecie co jest fajne w takim stanie rzeczy? Że pensje pójdą w górę, bo nie będzie chętnych do pracy. W sensie, że się nie będzie opłacało.

Ewentualnie przybędzie ludzi z Ukrainy bo nie będzie komu pracować.....
Mój były pracodawca już zatrudnia na produkcji ich mnóstwo, bo jest zgredem i dusigorszem i nie chciał inwestować w dobrych fachowców.
O rety.
Ale jak teraz jest taka mała aferka z obecnym 500plusem, to może jednak rząd powie nie. :P

Cytat:
Aaa to spoko, że dostałaś ten zastrzyk, a nie jakieś wywoływania.

Cytat:

Dobrze, że już trochę lepiej, mam nadzieję, że ten neurolog znajdzie rozwiązanie i bóle też przejdą szybko.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:15   #4279
tija93
Zakorzenienie

Dubel.

Edytowane przez tija93
Czas edycji: 2016-07-14 o 13:27
tija93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:20   #4280
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Przynajmniej cos sie poprawia. Oby doszla do siebie całkowicie.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

I kiedy wyprowadzka?
Po porodzie i jak dojdę do siebie. Czyli jeszcze nie mam pojęcia Raczej niedobrze byłoby teraz na łapu capu do nowego miejsca sie przenosić, skoro mamy mozliwosc poczekania

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja dlatego nie odpakowuje tez materacyka i chyba musze fotelik wsadzić w folie bo tez u mnie fruwają te klaki i fotelik juz cały biały :pała:

Szybko jej poszło... Moja kolezanka jeszcze leży o 11:30 pisała mi, ze ma 6cm rozwarcia. Zaraz bedzie 12h odkąd odeszły jej wody. Pisała mi, zerwą razy miała epidural w kręgosłup i dopiero za drugim razem podziałał. Czekam na info jak na szpilach :P

No wlasnie ehhhhhh

Ha ha, kumpela tez mi pisała w miarę na bieżąco teraz od 11:30 milczy

Kurczę no wlasnie juz miałam spr który Ty masz tydzień i widzę, ze 5 dni przede mną termin wiec... :pała: niech posiedzi jeszcze!! Trzymam kciuki! Ale ze na polnej nie było miejsc? Przeważnie słyszałam, ze to w innych szpitalach nie było i odsyłali na polna daj znać jak "obsługa"....

Sie dzisiaj dzieje naprawdę chyba ta zmiana pogody tak wpłynęła na wszystkich :pała:

Ja wstałam o 13
Tzn najpierw o 5 z TZ pózniej o 9 napić sie kakao bo mnie ssało i pózniej budziłam sie co chwile spr tel co z ta kumpela i co u nas na wątku.

Nie lubię czkawki :-/ a mała czesto ma... I w dodatku teraz mi sie tak ułożyła, ze ten bol co zawsze miałam na plecach z lewej mam z prawej nie mogę usiedzieć

ja nie lubie jak maly dostaje czkawki wlasnie akurat jak chce zasnąc

Zrobilam pranie i poprasowalam koszule TZtowi. Jak mi sie nuuuuudzi. :/

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:25   #4281
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
A Ty na porodówce towarzystwa potrzebujesz?

Czy jak rodzilyscie to pisałyście posty na wizażu?

Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiazanie.

Wysłane za pomocą magii
Oczywiście, że pisałyśmy na wizażu. Była retransmisja na żywo

----------------------------

Natalia prosiła żeby Wam dać znać, że urodziła bo nie działa jej wizaż ... mówię jej, że my już wszystko wiemy i gratulujemy

No i oczywiście zazdrościmy po pierwsze dzidziusia a po drugie takiego szybkiego porodu.

Powiedziała, że czuję się dobrze tylko jest troszkę zaskoczona
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:25   #4282
pati0090
Zakorzenienie

skoro sama napisałam że dzisiaj dzień porodów to zaczął mnie boleć brzuch i boli coraz coraz częściej. Coś czuje, że to skurcze. Jeśli się będą powtarzać to jedziemy do szpitala bo chyba mała chce zobaczyć już świat

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:28   #4283
tija93
Zakorzenienie

Teraz widzę, że mi się 2 razy post wysłał

Cytat:
Natalia_23 na fb napisała,że urodziła o 8:20
Gratulację!

Cytat:

Wczoraj oglądałam taki film na YT, dziewczyna nie miała jeszcze partych nawet tylko skurcze były tak silne, że dziecko jej wypadło jak z procy. Dobrze, że leżała na łóżku a nie na samolocie, bo nie wiem, czy położna dałaby radę złapać
Ale chyba musiały ją boleć bo się darła bardzo głośno
Nie da się bez partych urodzić Chyba, że ktoś siłą wypchnie dziecko.

Cytat:
Może Tija wytłumaczy jakoś bardziej.

Ale z tego co wiem, to z rozwarciem można spokojnie sobie jeszcze normalnie żyć i jest to dosyć normalne i częste w ciąży. Oczywiście jeśli nie ma żadnych innych dolegliwości.

Bo ja jestem z tych głupich co wierzą w dobre zakończenia, wróżki i pozytywną afirmację:P
Codziennie przed snem zapuszczam hypnobirthing i powtarzam sobie, że będzie tak jak chcę

A takie szybkie porody przekonują mnie, że jest to możliwe i normalne
Na szczęście się wyjaśniło, że hamują poród Bardzo dziwne by było jakby jednak kazali rodzić i bym się zdziwiła.

Cytat:

Cytat:
Oby wszystko wyhamowało i mała jeszcze trochę w brzuszku posiedziała

Cytat:

ja zrobiłam dziś trzy garnki leczo z myślą o zawekowaniu części na po porodzie jak nie będzie czasu na gotowanie i wstawiłam ciasto jogurtowe z malinami i brzoskwiniami do piekarnika..
Ja to chyba się do Ciebie przeniosę

Cytat:

Uff dobrze, że powoli nogi wracają. Masakra, że to przez błąd lekarza

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość

Edit- kumpela napisała mi wlasnie, ze ma syna
Gratulację dla koleżanki

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:

Po porodzie i jak dojdę do siebie. Czyli jeszcze nie mam pojęcia Raczej niedobrze byłoby teraz na łapu capu do nowego miejsca sie przenosić, skoro mamy mozliwosc poczekania
Super, że możecie spokojnie po porodzie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
skoro sama napisałam że dzisiaj dzień porodów to zaczął mnie boleć brzuch i boli coraz coraz częściej. Coś czuje, że to skurcze. Jeśli się będą powtarzać to jedziemy do szpitala bo chyba mała chce zobaczyć już świat
Weź no-spe, połóż się i spokojnie się nie nakręcaj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-14, 13:34   #4284
Krefetka
Zadomowienie

W końcu udało mi sie nadrobić. Jak nie mam czasu to albo zaczynaja dziewczyny rodzic albo Wy sie tak rozgadacie ze nie ma jak sie wbić z tematem

Jestem po:
1. KTG - wymęczyłam sie jak nigdy - nie to ze 40 min na plecach do dzieć uparł sie ze bedzie miał czkawkę (za ktora nie przepadam) jak skończył z czkawka to wpadł na pomysł gmerać cos w okolicach pępka i sie tam prężyć (a to dla mnie niezbyt miłe odczucia)

2. Po wizycie u gina - znów spadła mi waga (skutki pobytu w szpitalu) -wazę tyle ile przed ciąża.
Najważniejsze ze maly ma właściwy przyrost i wazy ok2500. Wszystkie wymiary wskazują na 35+5 czyli w normie.
Luteiny mam odstawić w niedziele i tu uwaga dla tych co odstawiają - gin twierdzi ze w ciagu 2tyg powinno zadziać sie rozwiazanie.
Szyjka 2,3 czyli praktycznie stoi w miejscu
Dostałam skierowanie do szpitala (dla bezpieczeństwa) i mam sie zgłosić w przyszłym tygodniu. I mam tam zostać do porodu. Mój gin mówi ze nie powinni trzymać mnie dłużej niż do 38/39tydzien.
Niestety żaden z wybranych przeze mnie szpitali wg mojego gina nie jest odpowiedni i mam jechać na Kliniczna (info dla tych bardziej zorientowanych)

A i jeszcze mówił ze raczej cholestazy nie mam a podwyższone wyniki wątrobowe to wynik raczej diety cukrzycowej.
Ale na wszelki wypadek mam pilnować diety cukrzycowej i wątrobowej.
3. Kupiliśmy kocyki jeden dziany w tkmax i jeden polarowy w smyku.

Teraz powoli będziemy zbierać sie do hematologa a po drodze jak bedzie czas zajedziemy obejrzeć łóżeczka turystyczne.

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:36   #4285
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Weź no-spe, połóż się i spokojnie się nie nakręcaj
nospe wziełam i właśnie się położyłam. Na razie jestem spokojna ale boje się troche hehe

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:39   #4286
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

dziękuję!
to Ty chyba jesteś kosmetyczką, tak?
To nie ja Chyba Orange... ale nie dam sobie reki uciąć
natalia_23 gratluje oczywiście też zaraz poleciałam na fb! super że tak szybko poszło!
znowuzapomnialamhasla jedzie czlowiek do szpitala i ma nadzieje ze ludzie którzy sie nim zajmuja to fachowcy.... masakra. Ze tak zapytam koleżanka w Krk rodziła? Gdzie jesli można wiedzieć?
Dużo pozytywnej enrgii dla niej!
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:40   #4287
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Żebyś wiedziała że dziś dzień porodów. Od wczoraj właściwie istne szaleństwo.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:46   #4288
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Zrobilam pranie i poprasowalam koszule TZtowi. Jak mi sie nuuuuudzi. :/
Haha, ja też piorę i prasuję koszule TŻ z własnej woli, nieproszona, tak mi się spodobało siedzenie na kanapie z obniżoną na maksa deską do prasowania i głupawym serialikiem z Netflixa...

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Natalia prosiła żeby Wam dać znać, że urodziła bo nie działa jej wizaż ... mówię jej, że my już wszystko wiemy i gratulujemy

No i oczywiście zazdrościmy po pierwsze dzidziusia a po drugie takiego szybkiego porodu.

Powiedziała, że czuję się dobrze tylko jest troszkę zaskoczona
Ooo fajnie, że nam przekazujesz wieści!
I cieszę się, że dobrze się czuje nasza dzisiejsza mamusia.

Cytat:
To oby ta nospa ustabilizowała sytuację.

Cytat:
W końcu udało mi sie nadrobić. Jak nie mam czasu to albo zaczynaja dziewczyny rodzic albo Wy sie tak rozgadacie ze nie ma jak sie wbić z tematem

Jestem po:
1. KTG - wymęczyłam sie jak nigdy - nie to ze 40 min na plecach do dzieć uparł sie ze bedzie miał czkawkę (za ktora nie przepadam) jak skończył z czkawka to wpadł na pomysł gmerać cos w okolicach pępka i sie tam prężyć (a to dla mnie niezbyt miłe odczucia)

2. Po wizycie u gina - znów spadła mi waga (skutki pobytu w szpitalu) -wazę tyle ile przed ciąża.
Najważniejsze ze maly ma właściwy przyrost i wazy ok2500. Wszystkie wymiary wskazują na 35+5 czyli w normie.
Luteiny mam odstawić w niedziele i tu uwaga dla tych co odstawiają - gin twierdzi ze w ciagu 2tyg powinno zadziać sie rozwiazanie.
Szyjka 2,3 czyli praktycznie stoi w miejscu
Dostałam skierowanie do szpitala (dla bezpieczeństwa) i mam sie zgłosić w przyszłym tygodniu. I mam tam zostać do porodu. Mój gin mówi ze nie powinni trzymać mnie dłużej niż do 38/39tydzien.
Niestety żaden z wybranych przeze mnie szpitali wg mojego gina nie jest odpowiedni i mam jechać na Kliniczna (info dla tych bardziej zorientowanych)

A i jeszcze mówił ze raczej cholestazy nie mam a podwyższone wyniki wątrobowe to wynik raczej diety cukrzycowej.
Ale na wszelki wypadek mam pilnować diety cukrzycowej i wątrobowej.
3. Kupiliśmy kocyki jeden dziany w tkmax i jeden polarowy w smyku.

Teraz powoli będziemy zbierać sie do hematologa a po drodze jak bedzie czas zajedziemy obejrzeć łóżeczka turystyczne.
Ale mały miał pomysły na ktg. Cieszę się, że ładnie waży, no i dobrze, że jest szpitalny plan działania na okres po odstawieniu luteiny, skoro ma się zacząć coś dziać, to na pewno lepiej być pod opieką.

No i super, że nie wygląda to lekarzowi na cholestazę, przynajmniej już niedługo, to dociągniesz jakoś z tymi 2 dietami.

Edytowane przez florencee
Czas edycji: 2016-07-14 o 13:47
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:52   #4289
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ale leje! Pojechaliśmy do Kostrzyna przepisać rachunek za gaz na TŻta. O masakra jaki korek tam jest!

Wiesz, że w sumie w dużej mierze tak

I kiedy wyprowadzka?

Uuu, to niefajny antybiotyk

Daj znać!

No Ci powiem, że odziałaś mieszkanko bardzo seksownie

A wiesz, że w sumie trochę tak

I ogórki małosolne z winogronami

Resztę nadrobię za chwile
Jeszcze kiedyś wspominałaś, że laktator daje radę
Stary 2016-07-14, 13:53   #4290
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
To nie ja Chyba Orange... ale nie dam sobie reki uciąć
natalia_23 gratluje oczywiście też zaraz poleciałam na fb! super że tak szybko poszło!
znowuzapomnialamhasla jedzie czlowiek do szpitala i ma nadzieje ze ludzie którzy sie nim zajmuja to fachowcy.... masakra. Ze tak zapytam koleżanka w Krk rodziła? Gdzie jesli można wiedzieć?
Dużo pozytywnej enrgii dla niej!
Nie, nie w Krakowie.
A Ty juz wybralas szpital?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości