|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Mam z 10 stron do nadrobienia. Pomoże ktoś???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zadomowienie
|
Masz Vibera w telefonie? Mogę Ci poczytać
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Słuchajcie jak tak dalej pójdzie to Polska faktycznie stanie się zasiłkowym eldorado ![]() http://tvn24bis.pl/pieniadze,79/500-...zy,660861.html Wiecie co jest fajne w takim stanie rzeczy? ![]() Ewentualnie przybędzie ludzi z Ukrainy bo nie będzie komu pracować..... Mój były pracodawca już zatrudnia na produkcji ich mnóstwo, bo jest zgredem i dusigorszem i nie chciał inwestować w dobrych fachowców.
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
Jestem po zastrzyku w tyłek, na zatrzymanie, coś na v. Na porodowke miałam iść bo na patologii nie ma miejsc, na porodowce tak samo i wrzucili mnie na oddział ginekologiczny- ciezarowki i normalne dziewczyny razem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Raczkowanie
|
jesteście wstrętne z tymi pierogami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4266 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jak to 10 stron? to gdzie TY byłaś jak Cię nie było? nadrabiamy nie śpimy.. Cytat:
![]() ja zrobiłam dziś trzy garnki leczo z myślą o zawekowaniu części na po porodzie jak nie będzie czasu na gotowanie i wstawiłam ciasto jogurtowe z malinami i brzoskwiniami do piekarnika.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Raczkowanie
|
Mam nowe wiesci od tej mojej kolezanki. Na szczescie ma czucie w nogach-bola ja, nie moze chodzic, ale najwazniejsze, ze je czuje. Jada do jakiegos neurologa w tym tyg.
Moj szwagier pracuje w sluzbie zdrowia i niestety, ale najprawdopodobniej jakis patalach zle jej podal znieczulenie :/ Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh..ale po co sobie odmawiać przyjemności? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic nie mów ![]() ![]() Ale może sie zmobilizuje w weekend .... Dałam w zeszły weekend teściowej do zrozumienia, ze ZJADŁABYM PIEROGI Z TRUSKAWKAMI ale nie zrozumiała aluzji ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 |
Raczkowanie
|
No lepiej troche, ale nie da sie z nia gadac, placze. Jest zalamana. Male dziecko w domu, a ona do lozka przykuta. Ciagle bierze jakies zastrzyki przeciwbolowe, ale i tak ja boli. Pierwszy raz o czyms takim slysze
![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Ale leje! Pojechaliśmy do Kostrzyna przepisać rachunek za gaz na TŻta. O masakra jaki korek tam jest!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I kiedy wyprowadzka? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No Ci powiem, że odziałaś mieszkanko bardzo seksownie ![]() A wiesz, że w sumie trochę tak ![]() Cytat:
![]() Resztę nadrobię za chwile ![]()
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, ze nie wywoluja na sile, jeszcze masz duuuzooo czasu na rodzenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję maleństwa i ja
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Kasia ten antybiotyk to nie czasem macmirror? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 | |||
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Ja dlatego nie odpakowuje tez materacyka i chyba musze fotelik wsadzić w folie bo tez u mnie fruwają te klaki i fotelik juz cały biały :pała: Szybko jej poszło... Moja kolezanka jeszcze leży o 11:30 pisała mi, ze ma 6cm rozwarcia. Zaraz bedzie 12h odkąd odeszły jej wody. Pisała mi, zerwą razy miała epidural w kręgosłup i dopiero za drugim razem podziałał. Czekam na info jak na szpilach :P No wlasnie ehhhhhh Cytat:
Ha ha, kumpela tez mi pisała w miarę na bieżąco teraz od 11:30 milczy ![]() Cytat:
Kurczę no wlasnie juz miałam spr który Ty masz tydzień i widzę, ze 5 dni przede mną termin wiec... :pała: niech posiedzi jeszcze!! Trzymam kciuki! Ale ze na polnej nie było miejsc? Przeważnie słyszałam, ze to w innych szpitalach nie było i odsyłali na polna ![]() Sie dzisiaj dzieje naprawdę chyba ta zmiana pogody tak wpłynęła na wszystkich :pała: Ja wstałam o 13 ![]() Tzn najpierw o 5 z TZ pózniej o 9 napić sie kakao bo mnie ssało i pózniej budziłam sie co chwile spr tel co z ta kumpela i co u nas na wątku. Nie lubię czkawki :-/ a mała czesto ma... I w dodatku teraz mi sie tak ułożyła, ze ten bol co zawsze miałam na plecach z lewej mam z prawej nie mogę usiedzieć ![]() Edit- kumpela napisała mi wlasnie, ze ma syna - 3840 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-07-14 o 13:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jak teraz jest taka mała aferka z obecnym 500plusem, to może jednak rząd powie nie. :P Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Dubel.
![]() ![]() Edytowane przez tija93 Czas edycji: 2016-07-14 o 13:27 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porodzie i jak dojdę do siebie. Czyli jeszcze nie mam pojęcia ![]() ![]() Cytat:
![]() Zrobilam pranie i poprasowalam koszule TZtowi. Jak mi sie nuuuuudzi. :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------------------------- Natalia prosiła żeby Wam dać znać, że urodziła bo nie działa jej wizaż ... mówię jej, że my już wszystko wiemy i gratulujemy ![]() No i oczywiście zazdrościmy po pierwsze dzidziusia a po drugie takiego szybkiego porodu. Powiedziała, że czuję się dobrze tylko jest troszkę zaskoczona ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
skoro sama napisałam że dzisiaj dzień porodów to zaczął mnie boleć brzuch i boli coraz coraz częściej. Coś czuje, że to skurcze. Jeśli się będą powtarzać to jedziemy do szpitala bo chyba mała chce zobaczyć już świat
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Teraz widzę, że mi się 2 razy post wysłał
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Zadomowienie
|
W końcu udało mi sie nadrobić. Jak nie mam czasu to albo zaczynaja dziewczyny rodzic albo Wy sie tak rozgadacie ze nie ma jak sie wbić z tematem
![]() Jestem po: 1. KTG - wymęczyłam sie jak nigdy - nie to ze 40 min na plecach do dzieć uparł sie ze bedzie miał czkawkę (za ktora nie przepadam) jak skończył z czkawka to wpadł na pomysł gmerać cos w okolicach pępka i sie tam prężyć (a to dla mnie niezbyt miłe odczucia) 2. Po wizycie u gina - znów spadła mi waga (skutki pobytu w szpitalu) -wazę tyle ile przed ciąża. Najważniejsze ze maly ma właściwy przyrost i wazy ok2500. Wszystkie wymiary wskazują na 35+5 czyli w normie. Luteiny mam odstawić w niedziele i tu uwaga dla tych co odstawiają - gin twierdzi ze w ciagu 2tyg powinno zadziać sie rozwiazanie. Szyjka 2,3 czyli praktycznie stoi w miejscu ![]() Dostałam skierowanie do szpitala (dla bezpieczeństwa) i mam sie zgłosić w przyszłym tygodniu. I mam tam zostać do porodu. Mój gin mówi ze nie powinni trzymać mnie dłużej niż do 38/39tydzien. Niestety żaden z wybranych przeze mnie szpitali wg mojego gina nie jest odpowiedni i mam jechać na Kliniczna (info dla tych bardziej zorientowanych) A i jeszcze mówił ze raczej cholestazy nie mam a podwyższone wyniki wątrobowe to wynik raczej diety cukrzycowej. Ale na wszelki wypadek mam pilnować diety cukrzycowej i wątrobowej. 3. Kupiliśmy kocyki jeden dziany w tkmax i jeden polarowy w smyku. Teraz powoli będziemy zbierać sie do hematologa a po drodze jak bedzie czas zajedziemy obejrzeć łóżeczka turystyczne. Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
nospe wziełam i właśnie się położyłam. Na razie jestem spokojna ale boje się troche hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Raczkowanie
|
To nie ja
![]() ![]() natalia_23 gratluje oczywiście też zaraz poleciałam na fb! super że tak szybko poszło! znowuzapomnialamhasla jedzie czlowiek do szpitala i ma nadzieje ze ludzie którzy sie nim zajmuja to fachowcy.... masakra. Ze tak zapytam koleżanka w Krk rodziła? Gdzie jesli można wiedzieć? Dużo pozytywnej enrgii dla niej!
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
Żebyś wiedziała że dziś dzień porodów. Od wczoraj właściwie istne szaleństwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I cieszę się, że dobrze się czuje nasza dzisiejsza mamusia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i super, że nie wygląda to lekarzowi na cholestazę, przynajmniej już niedługo, to dociągniesz jakoś z tymi 2 dietami. ![]() Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-07-14 o 13:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty juz wybralas szpital? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.