|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Iwka
![]()
#2072 |
Zadomowienie
|
Kasiu niezły plac zabaw, Olivka też ma taką matę
![]() ![]() ![]() A ja jestem taka szczęśliwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to idę z Olivką do nothing. Megachne buziaki dla wszystkich z magachną pozytywną energią. Kurcze ale mi się japa cieszy ![]()
#2073 |
Zakorzenienie
|
Miniu Olivka kochana a dobrzy ludzie przyciagaja innych dobrych ludzi
![]() ![]()
#2074 |
Konto usunięte
|
miniu, szczęście Wam z nieba spadło.
![]() A mi się nic nie chce, jakaś wyczerpana jestem. Maks jak na złość chce więcej mamusi niż zazwyczaj. A jeszcze dziś kąpiel maluszka, wieczorne pojenie kaszką, dobrze że to TŻ rola, a ja tylko asystuje. ![]() Nasz komputer został tak zmodernizowany, że zasilacz nie wydala i trzeba nowy, mocniejszy dokupić. Ale podobno ma śmigać jak przecinak. ![]() dziecko zajęło się sobą w pontoniku, ciekawe na jak długo... nie zapeszając. ![]() a gdzie się dzisiaj minisia podziewa? |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
Alicja do nothing w łóżeczku i ja do nothing na wizażu. Ala niestety jeszcze gorączkuje
![]() ![]() ![]() ![]() miniu - ![]() ![]() ![]() lea - to teraz na nowym kompie zalejesz nas lawiną postów ![]() My oczywiście też żadnego roczku w kościele robić nie będziemy.
#2076 |
Rozeznanie
|
Minia - jak ty to robisz że masz takich super ludzi koło siebie??
lea - ja cały czas na laptopiku smigam. troche mi potem w pracy trudno sie przestawic, ale tak jest ok. Kacprzok spi od 18:30. Znowu nie bedzie kapieli (juz kilka razy tak zrobil), tylko dam mu kaszke i pojdzie dalej spac. Chyba odsypia chorobe. A w nocy znowu sie pewnie kilka razy z placzem obudzi. Xantia - ucałowanka dla naszej goraczkującej. oby te zarazki szybko poszły precz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Rozeznanie
|
mój do nothing day jest coś barzo pracowity
![]() Tymek już śpi, mąż na siatkówce, ja zaraz pędzę pozbyć się kolejnej tony włosów przy myciu (strasznie je gubię - na szczęście mam dużo...), potem małe ogarnięcei kuchni i niestety muszę zacząć pisać pracę dla kolegi kolegi, bo obiecałam. myślałam, że to będzie pryszcz na nosie, ale okazało się, że to raczej wrzód na tyłku, bo temat mi nie leży i muszę przeczytać najpierw jakiś mądry skrypt. najchętniej bym się wycofała, ael to nie w moim stylu. jak juz się czegoś podejmę, muszę to wykonać. co do moich osatnich przeżyć - cały czas chce mi się spać, wczoraj wieczorem zasnęłam z Tymkiem, potem poszłam się wykąpać i usnęłam w wannie ![]() Buziaki dla Wszystkich jubilatów, o któych ostatnio zapomniałam i zdrówka dal chorowitków. dziś w nocy śniły mi się te cholerne stulejki, naoglądałam się w necie i chyba za bardzo to przeżywam... oby tylko Pola nie rzuciła przez to Tymka... miłego wieczoru dziewczynki
#2078 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Rozeznanie
|
Miniu wysyłacie pozytywne fluidy
![]() Kasiu, super pomysł, tchętnie bym skopiowała ale niestety u nas Oliwcia nic nie zobaczy bo płyta balkonowa zasłania ![]() ![]() Patrilla ostatnio pokazywałam zdjęcia Twojej Poli TŻ-towi a on mi dzisiaj rano mówi ku mojemu przerażeniu, że śniło mu się że mamy jeszcze jedno dziecko-córeczkę, która miała czarne włoski, a jak mu przypomniałam Twoją Polę to zawołał że miała właśnie Pola na imię ![]() Minisiu toż to prawie dorosła panienka ![]() Byłam dzisiaj z Oliwcią w przychodni ale nie zaszczepili mi jej bo ja jestem przeziębiona, drugie podejście w poniedziałek, za to zważyli i zmierzyli: 7200 i 70 cm, hehe mój kręgosłup wiedział wcześniej ![]()
#2080 |
Zakorzenienie
|
Kurcze coś nie mam weny do pisania
![]()
#2081 | |||||
Zakorzenienie
|
Wielkie całusy dla wszystkich dzieci, które miały swoje święto
![]() I dużo zdrowia dla tych chorujących ![]() ![]() ![]() Cytat:
11.30-12 200 ml bebiko z kleikiem 14-15 obiad (1,5 słoiczka) ok 16.30-17 deser (ze słoiczka) 18 200 ml 20.30 200 ml z kleikiem kukurydzianym (ewentualnie kaszka) w nocy różnie, ale jeśłi już je, to moje mleko Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Odkąd nie kąpiemy Mikołaja codziennie i smarujemy maścią, ma o niebo lepszą skórę. Właściwie oprócz nieco szorstkich łokci już śladu nie ma po suchych plackach. Co do ulewania - też jest poprawa. Dziś na przykład ulał tylko troszeczkę wieczorem. Byłam z nim u mojej mamy. Nie wiem dlaczego, ale już kolejny raz spał tam 1,5 godz, a u nas w domu to tylko po pół godziny. W ciągu dnia normalnie śpi więc ok. 2 godziny tylko (4 drzemki)!
![]() |
#2082 |
Wtajemniczenie
|
ewa- właśnie,że znak rozpoznawczy, który świadczy,że uważnie czytasz posty
![]() ![]() ![]()
#2083 |
Zakorzenienie
|
za wczesni pochwalilam Adriana
spal od 21:00 do 24:00 potem trzeba go bylo nosic i utulac do 2:00 potem spal ale od 4:00 nie bylo juz spania tylko poplakiwanie.. w nocy nic nie zjadl a rano mial gorace czolko ![]() no i dwie kolejne duze gulki na dziaselkach wiec za kilka dni moze tydzien powinnismy miec dwa kolejne zabki
#2084 |
Zakorzenienie
|
Kropka, a uda Ci się zrobić zdjęcia tych gulek na dziąsłach? Bo Alicja niby też tam coś ma ale jakoś nie jestem pewna czy to to czy nie to... Oczywiście jak się wyśpisz
![]() Ja nie śpię od 3.50, Alusia się obudziła, ale bez gorączki ![]() ![]()
#2085 |
Zakorzenienie
|
Xantia u nas to nawet trudno zrobic fotke zabka bo zaraz jezorek wywala
![]() ja tez od 4:00 juz na nogach a raczej do 6:00 w fotelu obok lozeczka.. Adrian teraz usnal przytulony do piersi ale rzuca sie niespokojnie
#2086 | |
Zakorzenienie
|
uuu to chyba większość miała kiepską noc Pola dziś o 2 wylądowała u nas popłakiwała marudziła strasznie z nami udawało jej sie zasnąć na 10 - 30 min i sie wybudzała łezki nawet w oczkach były
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2088 |
Konto usunięte
|
No tak, u nas też kiepska noc, a raczej poranek, od 6:00 wstawałam co moment smoczkować moje dziecko, a wreszcie o 7:30 dostał mleko. Nie chcę mu dawać wcześniej, bo sie przyzwyczai, a ja ranny ptaszek nie jestem.
![]() Zaraz jedzonko- zupka, a potem spacer, a potem odwiedziny Bartusia z mamusią. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobitki!
Dziękuję wam wszystkim za odzew w sprawie jedzonka ![]() Wczoraj pierwszy raz dałam Matiemu warzywa z kurczakiem i puree jabłkowym i właśnie miałam pisać, że jeszcze kupy nie zrobił. Aż tu nagle... pół godziny stękania i wyszło!! O my God ! Tego jeszcze nie było! 2 razy biegłam do kibelka bo miałam prawdziwe cofki od tego smrodu!!! ![]() ![]()
#2090 |
Zakorzenienie
|
juleczko oj beda
![]() ![]()
#2091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gdzie kupowałyście tą matę - puzzle?
#2093 |
Wtajemniczenie
|
u nas też ta noc była dziwna. chłopcy zamiast zasnąć normalnie ok 23-23:30, zasnęli dopiero o 00:30. my kładliśmy się 1:45 i zanim zdążyłam na dobre zasnąć Igorek się obudził i nie dał się uspokoić smoczkiem, tak jak zawsze. zaczął głośno płakać, uspokoił się i zasnął dopiero wtulony we mnie. i wtedy obudził się Olaf na karmienie
![]() ![]() teraz śpią w leżaczkach i Igor robi straszny hałas ssąc smoka ![]()
![]() |
#2094 |
Zadomowienie
|
Ajanna, współczuję, Mati też tak późno zasypia
![]() ![]() A teraz pytanie z innej beczki: Czy można do zupek dodawać natkę pietruszki? Bo mam od mamy swojską ususzoną natkę i nie wiem czy mogę troszkę do zupki dodać?? Dzisiaj gotuję właśnie zupkę z ziemniaczka, marchewki, pietruszki i odrobiny selera ![]()
#2095 |
Zadomowienie
|
Xantia ja kupowałam na allegro. Wzięłam 2 opakowania, bo jedno to mało, żałuję, że nie zamówiłam 3. Tam jest najtaniej, bo w sklepie to mają niezłą przebitkę, podobno w Smyku też są.
Krzyś ostatnio też marudzi i to ja muszę go usypiać, bo płacze. Dzisiaj od 8 do 9 płakał co pięć minut przez sen, ale się nie budził, tylko musiałam go przytulać. Myślę, że to zęby. Nawet przyśniło mi się, że w jedną noc (dzisiejszą) wyrznęło mu się 6 zębów na dole ![]() ![]() A wczoraj tak zawzięcie pisał na laptopie, że przycisk wyrwał, całe szczęście one są na jakieś zatrzaski, bo już się przestraszyłam (całe szczęście to mój mąż go trzymał na kolanach). juleczko z natką jeszcze się wstrzymaj do 6 miesiąca, przynajmniej tak robią w Nutricia. Szkoda, że ja nie mam natki zamrożonej w tym roku. A co do selera to uważaj, bo może uczulić, obserwuj Mateuszka, bo Krzyś dostał wysypki na brzuszku i boczkach.
#2096 |
Zakorzenienie
|
a mogłabyś mi podać link?
#2097 |
Zadomowienie
|
kasiu, dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() A co do laptopów, to mój mąż też ma, i jak Mati leży w pobliżu laptopa to mąż ciągle patrzy, żeby ten go nie uszkodził ![]() ![]()
#2098 |
Zadomowienie
|
Xantia nie podałam linka, bo mój sprzedawca już ich nie ma, ale ja mam takie (owoce, mam jeszcze dinozaury, ale ich tu nie ma) http://www.allegro.pl/item298302109_...ar_gratis.html
Wiem, że minia ma takie http://www.allegro.pl/item296760125_...ta_gratis.html Wpisz sobie na allegro puzzle piankowe i trochę tego wyskoczy, tylko bierz te duże rozmiar 30x30.
#2099 |
Zadomowienie
|
Mi się podobają te drugie, co ma minia, ze zwierzątkami
![]() ![]() ![]()
#2100 |
Wtajemniczenie
|
Juleczka: myślę, że spokojnie możesz dawać tę natkę pietruszki. mi zaprzyjaźniona lekarka mówiła, że w ogóle można doprawiać te zupki ziołami oregano, majerankiem itp. byle soli nie dawać. a co do selera, to tak jak Kasia pisała, dość często uczula
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.