|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Kropka, no sorry, że nie zapamiętałam że to Ty, ale mam nadzieję że mi wybaczysz. To przez te ostatnie turbulencje
![]()
#2042 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny piszecie o spotkaniach klasowych dzięki Naszej Klasie, ale w naszym pokoleniu to normalne poruszać się po internecie. Powiem wam, że moja mama odnalazła koleżankę po 38 latach (no może brat jej pomógł
![]() ![]() ![]() A dzisiaj Krzyś nie obudził się w nocy, dopiero o 7.40 ![]()
#2043 |
Wtajemniczenie
|
Hello!
U mnie nocka tradycyjnie 4 karmienia ![]() ![]() ![]() ![]() xantia- to fajnie,że opanowałaś sytuację, całuski dla dzielnej Aluni.My też mamy w domu paracetamol, ale w takim razie kupię ten Nurofen-oby sie nie przydał ![]() Prawda jest taka,że dopóki się nie ma swoich dzieci to się guzik wie o troskach rodziców o ich zdrowie, oczywiscie pewien poziom empatii jest, ale dopiero przy swoich wiemy co się naprawdę przezywa.Taka moja mądrośc na dzisiaj. Jeśli któraś ma sprawdzonego sprzedawcę na allegro z akcesoriami do karmienia będę wdzięczna za link.
#2044 |
Wtajemniczenie
|
życzę dużo zdrowia wszystkim maluszkom
![]() co do karmienia to moi chłopcy jedzą naprawdę zatrważające ilości, a ostatnio wymusili na mnie 3 stały posiłek dziennie ![]() ok 9:00 Igor nutramigen ze 180 ml wody Olaf moje mleko ok 12 zupka warzywna ok 500 ml (na spółkę) 15-16 Igor moje mleko w butelce Olaf moje mleko ok 17 jakieś proste danie (np. puree z marchwi albo z ziemniaków, albo kaszka) (ok 350 ml na spółkę) 20-21 kaszka z deserkiem owocowym (ok 250g na spółkę) ok 23 Igor nutramigen ze 180 ml wody Olaf moje mleko (i tak przez resztę nocy, a Igor grzecznie śpi do rana) moi chłopcy właściwie nic nie piją - czasem dostają trochę mleka ryżowego rozcieńczonego wodą, albo samej wody, ale głównie się tymi kubkami bawią rozlewając sobie na śliniaczki ![]() Minisia, to chyba Ty pytałaś o produkty, więc wymieniam: warzywa: ziemniaki, marchew, pietruszka, burak, cukinia, brokuł, dynia, seler, pasternak (groszek i kalafior próbowałam w 1 słoiczku, ale chyba się jeszcze wstrzymam, bo kupka dziwna) owoce: jabłka, śliwki, morele, winogrona, gruszka, banany, brzoskwinie, suszone śliwki, suszone morele kasze: ryż brązowy, kukurydziana, jaglana pestki: siemię lniane, sezam, dynia, słonecznik olej ze słonecznika, migdałów
#2045 |
Zakorzenienie
|
iwka 4 karmienia ło mamo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Wtajemniczenie
|
wiem kanciu, wiem- minus jak nic, ale co zrobię? nie dam? Dobrze,że Werka to przez sen robi i nie mam problemów z usypianiem
![]()
#2047 |
Zakorzenienie
|
ajanna tak to ja pytałam - dzięki zaraz sobie wszystko zanotuję
![]() Kanciu dlatego nie ma co narzekać i doceniać to się ma ma ![]() A mam jeszcze do Was pytanie odnośnie roczku: bo chodzi mi o to, ze robi się na roczek też Mszę dla dziecka, u nas w Kościele jest to połączone zawsze ze Chrzcinami. Ksiądź odprawia Mszę w intencji chrzczonych dzieci i tych roczkowych i daje im tez jakieś błogosławieństwo. ALe się zastanawiam czy robić wogóle tą Mszę - ja tam nie jestem jakaś super praktykująca i wołałabym zrobić tylko imprezke w domku coś takiego jak na Chrzcinach. Zebrać całą rodzinkę, ustroić super mieszkanie - balony i inne pierdołki, super tort itd... Jakie macie zdanie na ten temat ![]() Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i zapomniałam się Wam pochwalić, że Hanusia wygrała znów z Gerbera - tym razem sztruksowe spodenki ![]() ![]() ![]()
#2048 |
Zadomowienie
|
minisiu pierwsze słyszę o takiej mszy. Myślę, że ktoś to u was zapoczątkował, a później samo poszło. Ja tam tylko urodzinki dla najbliższej rodziny zrobię i to wszystko. Chyba, że moja babcia coś dla księdza u siebie w parafii zaniesie i zamówi, ale chyba nie.
A gdzie ty grasz, że wygrywasz, może i my spróbujemy. Oglądam Dr. Quinn i właśnie urodziła ![]() ![]()
#2049 |
Rozeznanie
|
Witam Wszystkie Mamusie
![]() Iwka ja też Cię podziwiam SUPERMAMO ![]() Xantia super, że jest poprawa i dalej trzymamy kciukasy ![]() Miniu extra wiadomość a takiej niani to ze świecą szukać ![]() Minisiu u nas też jest taka praktyka ale my nie należymy do gorliwych katolików i chyba sobie odpuścimy. Na rok po ślubie też sobie darowaliśmy.
#2050 |
Zakorzenienie
|
kasiu to był konkurs z Gerbera, ale już skończył
![]() eve no my właśnie też nie należymy do mocno praktykujących, ja bym też nie chciała tej Mszy, mąż też nie tylko, ze właśnie u mnie w rodzinie to norma i nie wiem, jeszcze musze to przemyśleć, też chciałabym tej Mszy uniknąć i wkońcu to my decydujemy co robimy, a co nie, ale potem jednak wychodzi inaczej. Czasem trzeba zagryść język i zrobić coś dla świętego spokoju, bo jak mają być babcie obrażone i za każdym razem mam słuchać ich wypominania to dziękuję ![]() ![]()
#2051 |
Zadomowienie
|
Pokażę wam jak ostatnio mój syn spędza wolny czas, dzięki temu ja też mam trochę czasu dla siebie
![]()
#2052 |
Zakorzenienie
|
kasiu super - widać, ze Krzyś zadowolony
![]() Hania też lubi patrzeć przez okienko ![]()
#2053 |
Zakorzenienie
|
Kasia
![]()
#2054 |
Zakorzenienie
|
kasia jaki zadowolony
![]() minisia nigdy nie słyszałam o czyms takim ![]() my własnie przyszlismy ze szczepienia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kanciu ja Cie w pełni rozumiem z budzeniem nocnym ...
![]() ![]() wróciliśmy mokrzy ze spaceru i zaraz będziemy sie karmić ![]()
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny dla mnie wstawanie w nocy 3 razy do dziecka to pikus po tym co Adrian wczesniej wyprawial. do godziny 3 byly pobudki co godzina a od 3 do 6 co pol godziny
![]() wrocilismy ze spacerku.. wieczorem przychodza nasi znajomi na cotygodniowa nasiadowke przy piwku.. zaraz zaczynam robic obiad:dzis nadziewane papryki.. mniaaam.. Kanciu ladnie wazy twoj dzidz ![]()
#2057 |
Konto usunięte
|
minisiu, u nas jest tak, że każdego miesiąca, w trzecią niedziele są chrzty i roczki. Dzieci roczne są automatycznie wpisywane w intencje, jeśli były u nas chrzczone.
![]() ![]() ![]() U Kamili ok, pozdrowienia przekazane. Wyniki krwi Agatki poszły w górę, więc na operację jadą 30 stycznia. ![]() Kamila miała w domu chodzik, wsadziłam na moment Maksa, pomykał do tyłu jak mały samochodzik. Myślałam, że nie zajarzy po co to coś w czym siedzi, do czego to ma służyć, a on jakby wiedział. kasiu_mw, Krzysiu to słodki obserwator. ![]() Maks pożarł dziś herbatnika! Bardzo mu smakował, przeżuwał tym jęzorkiem zabawnie. Cieszę się, że Alusia ma już apetyt, oby to oznaczało powrót do zdrowia. Ucałuj ją, xantia, od cioci lei w czubek noska. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Zadomowienie
|
minisiu 8200g i 83cm. U nas też jest zawsze msza roczkowa. Więc u nas będzie najpierw msza a potem impreza dla całej rodziny w jakiejś knajpce.
Kasiu rewelacyjne fotki lea mocno trzymam kciuki za Agatkę Nie wiem czy pamiętacie, że dzisiaj jest międzynarodowy Do nothing day ![]() ![]()
#2059 |
Zakorzenienie
|
przy dzieciach nie da sie do nothing
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Wtajemniczenie
|
Ja po kawce i odwiedzinach koleżanki z 10cio miesięcznym Mateuszkiem. Dzieci pozytywnie do siebie nastawione
![]() Weronka z plecków na brzuszek śmiga,że hej.I ładnie na brzuszku wytrzymuje bawiąc sie zabawkami to jedną rączka to drugą. No i zasikała kołdrę po taty stronie 2 razy- nieplanowane pranie ![]() ![]()
#2061 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Konto usunięte
|
Tak, nam kobietom nie dogodzisz.
![]() ![]() Dziś zjadł zupkę jarzynową z kurczakiem, już przez niego przeleciała, aż do pampersa. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() U nas ok!!! Oliwka zdrowa, dziś też wymiotowała raz. Ooo, Oliwka tez masakrycznie ruchliwa nie lubi jak ją przewraca m przy zmianie pampersa na plecy- nerwus strasznie się denerwuje wtedy. Lea- dobrze, że nic się nie stało. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 |
Konto usunięte
|
Kumpela z Niemiec posłała mi 12 paczek chusteczek nawilżanych dla Maksa.
![]() ![]() Jaka tu dzisiaj straszliwa cisza... kanciu, Wasz Apuś to kruszynka w porównaniu do naszego spaślaczka. Kamila to się dziś aż uśmiała jak zobaczyła Maksa, i po chwili raz jeszcze jak położyłam go obok drobniutkiej, filigranowej Agatki. A co ja mogę za to, że on tak rośnie - głównie na boczki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |
Rozeznanie
|
dzięki za pamięć. z kacperkiem lepiej. został mu jeszcze katarek, kaszel, ale biegunka mu już zanika dzięki Enterolu.
u mnie wprawdzie 2 karmienia tylko, ale ze 3 budzenia na przytulanie lub smoka. Xantia - super że z Alusią lepiej. ja też słyszałam że nurofen najlepszy, musze go kupić. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Wtajemniczenie
|
katia- jakos mi raźniej,że i Ty wstajesz
![]() ![]() My też praktykujący nie jesteśmy, do kościoła chodzimy sporadycznie- na uroczystości rodzinne jedynie. Jednak po kolędzie, gdy ksiądz poświęcił mieszkanie i łóżeczko Werki oraz ją pobłogosławił to tez jakąs ulgę poczułam, że możemy spokojnie zacząc nowy rok. Takie duchowe oduczie miałam. dyta- buziaki dla Oliwci, niech Wam zdrowieje szybciutko ![]() lea- no daj mi linka na dobrego/taniego sprzedawcę akcesoriów do karmienia z allegro.Ty taka biegła w tym allegro jesteś. Buziaki dla Maksia akrobaty ![]() ![]() ![]() Kanciu- Weronika też jeszcze z powrotem nie bardzo śmiga, ale mi to nie przeszkadza, bo jestem pod wrażeniem jej osiągnięc
#2067 |
Konto usunięte
|
iwka, rozczaruję cię- niestety nie kupowałam żadnych akcesoriów do karmienia na allegro.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już zdrzemnęłam się z moim synkiem i za wiele to dzisiaj nie zrobiłam ![]() Wkleję jeszcze fotkę z naszego domowego placu zabaw. Najczęściej oblegana jest ta kula z Fisher Price oraz wypadające z niej kulki (Krzyś radzi sobie z nią znakomicie, wajchę naciska bez problemu)
![]() |
#2069 |
Zakorzenienie
|
Minisiu ja tam zadnego roczku nie bede robic
![]() nie znaczy to ze nie wierze w Boga ale dla mnie Bog i kosciol katolicki sa dosc daleko od siebie.. Miniu ale dluga Olivcia.. Wydaje mi sie ze Adi jest podobnych rozmiarow (a on nie dosc ze ponad miesiac mlodszy to i jeszcze miesieczny wczesniak ![]() ![]() Iwka ja tez karmie malego w nocy wiec mam nadzieje ze ja ciebie tez pociesze
#2070 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no Kochana Ty to wzorem jesteś, bo nie "cycuchowa" a w nocy karmi. Brawo!!! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.