![]() |
#4741 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Niebie co się dzieje?!?!?!?! ![]() ![]()
![]() |
#4742 |
Wtajemniczenie
|
Co jest?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4743 |
Zakorzenienie
|
Od rana mam silne kłucie w podbrzuszu, jajnikach. Dopóki lezalam, było ok, ale jak wstałam to już nie jest ok.
Wzięłam ciepla kąpiel, ale nie pomogło. Nigdy nie byłam na ip, nie wiem czy nie przesadzam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4744 |
Zadomowienie
|
A brałaś nospę? Możesz wziąć nawet forte. Jeśli ból Cię nie pokoi, to zaufaj swojej intuicji. Na uspokojenie dodam, że ja mam przeróżne bóle - a wszystko jest ok. I jak chodzę to też się nasila, przy zmianach pozycji itp. Wszystko jest efektem rozciągającej się macicy.
Ale jeśli masz się stresować, to może lepiej pojedź na IP. Zrobią usg i się uspokoisz.
♥♥♥ Żona - 27.08.2016 r. Mama - styczeń 2017 r. Edytowane przez chupacabra88 Czas edycji: 2016-08-20 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
Nie bralam nospy. Też mam różne bóle, ale ten jest silny i nie ustępuje.
Jadę. Trzymajcie kciuki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4746 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() TŻ zawsze po takiej "kłótni" łagodnieje, więc to jest na niego sposób ![]() ![]() Pies zadowolony! Pierwsza noc przespana bez budzenia, druga - obudził się raz bo wyszedł ze sweterka ![]() Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64316556]W taksowkach nie ma obowiązku posiadania fotelika, co nie zmienia faktu, że to bardzo niebezpieczne. Nie wyobrażam sobie wiezc takiego maleństwa na rękach! Już lepiej kupić takie nosidełko używane i trzymać na sporadyczne okazje. Podobno w niektorych korporacjach można zamówić taxi z fotelikiem, ale nie wiem czy by mieli ten pierwszy rozmiar...[/QUOTE] Jak byłam mała to mama mówi, że nie mieli żadnego fotelika. A jeździłam autem regularnie. Mówiła, że trzymała mnie na kolanach i dopiero ok 7-8 rż. miałam takie siedzisko (to już pamiętam). Teraz to nie do pomyślenia. Ale tęcza! Dobrze! U mnie też po wizycie. Dziecię z nóżkami ma na oko 20cm, ale dokładnie nie wiadomo, bo nie da się zmierzyć, bo się nie mieści na ekranie :P W sumie wygląda jak 5 tygodni temu tylko większe :P Nadal tak samo ułożone, że oglądaliśmy go od góry. Tak, GO, bo chłopak, lekarz nie miał już wątpliwości :P Będzie następny Franek... chyba, że wymyślimy lepsze imię :P Ale czy może być lepsze imię niż tatusiowe?! ![]() ![]() Cytat:
![]() Ooo milusio. Mój jakiś mało aktywny, tylko delikatnie się ruszał na badaniu. Żadne tam fikołki czy trzymanie się za cokolwiek :P |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pequenina, corn super że wizyty udane! ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj miałam zowu bezsenną noc. Jakiś mam ostatnio marudny i czepliwy humor. Do tego niewyspana chodzę ![]() Poza tym wnerwia mnie chłop. Mam wrażenie, że komplenie zlewa moją potrzebę robienia wyprawki ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przeszło mi...
Na ip dostałam opie... że jestem dziś kolejną ciężarną, że nie wzięłam nospy, że nie dzwoniłam do swojego lekarza i że chodzę prywatnie. Miałam czekać na info czy mnie w ogóle przyjmą i okazało się, że owszem - za kilka godzin. Zrezygnowałam. Wracam do domu leżeć. Masakra, prawie się tam poryczałam, a męża aż nosiło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4751 | |
@}-,-'-
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4754 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() High need baby - tak się mowi o dzieciach, które domagają się extra opieki, noszenia, zajmowania się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64369366]Cała nasza polska służba zdrowia ![]() High need baby - tak się mowi o dzieciach, które domagają się extra opieki, noszenia, zajmowania się ![]() ![]() Dzieki. Zaraz poczytam z ciekawosci ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64368511]Oby wszystko było ok ![]() A ja dzisiaj miałam zowu bezsenną noc. Jakiś mam ostatnio marudny i czepliwy humor. Do tego niewyspana chodzę ![]() Poza tym wnerwia mnie chłop. Mam wrażenie, że komplenie zlewa moją potrzebę robienia wyprawki ![]() ![]() ![]() ![]() Dorota ja mysle, ze to wszystko w normie jak na faceta ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Rozeznanie
|
NiEBiE nie martw się, odpoczywaj ile się da i postaraj się załatwić sobie szybką wizytę u swojego gin. Jeżeli Cię niepokoją te bóle, to trzeba to skonsultować, uważam, że trzeba ufać swojej intuicji. Poza tym masz wskazania cukrzycowe, wszystko może mieć wpływ na bóle
![]() A z dobrych wiadomości - w nocy po raz pierwszy poczułam ruchy xD Zjedliśmy kolację dopiero o 23, położyłam się spać - leżałam mocno przytulona do Tż i nagle czuję takie naprawdę mocne łaskotanie, a równocześnie tż mówi: kurcze mały mnie postukał, chyba chce żebym się odsunął ![]() To było tylko przez moment ale tak wyraźne, że od razu wiedziałam ![]() To chyba oznacza, że dzidzi prowadzi nocny tryb życia dlatego w ciągu dnia nic nie odczuwałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Raczkowanie
|
A wogole to sie wczoraj zbulwersowalam w pracy i musze sie tym podzielic.
Na przerwie kolezanka powiedziala, ze byla na baby shower u przyjaciolki i ta przyjaciolka stwierdzila, ze w koncu to jest jej swieto i szampana nie odmowi. No wiec pila tego szampana i sie dziwila, ze dziecko cicho siedzi, a potem nagle maluch zaczal tak mocno kopac, ze wszystkie to widzialy i haha jakie to bylo zabawne... Normalnie zaniemowilam po prostu, no co za ludzie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Od kilku dni sie czuje jakos fatalnie. Uderzenia goraca, jakies drzenie miesni takie niekontrolowane. Ostatnio wszystkim sie martwie i denerwuje. Mimo wypoczywania czuje sie zmwczona, przypuszczam, ze te napady nerwow maja zwiazek z tym, ze skonczyly mi sie leki antydepresyjne. Wizyta u psychiatry dopiero 26, a jak dzwonilam do przychodni czy da rade wypisac recepte wczesniej to nie bylo takiej mozliwosci... Mam nadzieje, ze tym razem pani doktor mi wypisze nawet jedno opakowanie wiecej, bo takie leki trzeba brac regularnie, a jesli sie je odstawia to bardzo powoli i stopniowo. Wiec to pewnie skutki odstawienia... Wczoraj az z nerwow wymiotowalam, a dzisiaj jesten senna placzliwa i wykonczona, negatywnie nastawiona na wszystko. Tak sobie mysle, ze chyba po ciąży odstawie leki (mimo, ze moge karmic piersia biorac te leki). W koncu mam dopiero 17 lat i nie moge cale zycie "jechac" na lekach, a w szczegolnosci jak bede mama
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Pequenina pies w swetrze wygląda bosko
![]() ![]() ![]() Gratuluję Franka! ![]() Corn dzięki za takie fajne opisy książek, na pewno zgłębię ten temat. Moniczi to na pewno musiało być magiczne uczucie. ![]() Agnes, przepraszam, że to napiszę, ale kretynka z niej. ![]() Dziękuję za wszystkie słowa otuchy, jesteście najlepsze! Wzięłam nospe, leżę w łóżku, odpoczywam i mi lepiej. Pierwszy raz ból był tak silny i nieprzerwany, dlatego się przestraszyłam. Wizytę mam we wtorek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4762 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś zaczęłam rozmowe że za jakis miesiąc powoli chcę zacząć już kopować rzeczy żeby się nie spieszyć i szukać jakiś okazji to moj Tż stwierdzil ze wymyślam, że tyle rzeczy nakupie niepotrzebnie ( a nie jestem osobą która robi nieprzemyslane zakupy) O wózku wspomnialam to stwierdził ze na pewno od kogoś dostaniemy. AA i najważniejsze " nie bedziemy po 500 zl wydawac miesięcznie na pieluchy, kiedyś nie było jednorazowych i sobie kobiety radzily" jak mnie to wkurzyło! Jasne, będę siedziec całymi dniami w gownie dosłownie bo on będzie pracował i całymi dniami go nie będzie. Wkurzył mnie bo nie musimy się martwić o to jak zwiazac koniec z końcem tylko mu szkoda po prostu ! Ale na kurs palatrotniarski 2 tys wyda bez problemu w tym miesiącu :/ Oj coś czuje że będzie jazda z tymi zakupami. Na każdą rzecz o ktorej powiem będzie, po co? na co ? ![]() No a wczoraj na szczęscie Tz zauwazył ze sie postarałam, przyszłąm z ładną fryzurka od fryzjera, zrobiłam sushi, oglądnelismy film i było fajnie. Dziś też miło śniadanko zjedliśmy. Teraz kończę sprzątać i zajmuje się sobą, paznokcie i te sprawy ![]() Wiecie co mam straaaaszną ochotę na mcdonalda. Chyba skorzystam ze Tz pojechal i w tajemnicy podskoczę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Rozeznanie
|
MrsDorota to fajnie że tak działa nasze poruszanie się
![]() KPZ trochę McDonalda nie zaszkodzi ![]() A kupowania pieluch Twój Tż sam zapragnie - w ramach eksperymentu kup mu 30 tetrowych, zalej sokiem, każ wyprać, rozwiesić, zebrać i złożyć, po czym zalej je jeszcze raz i niech znów wypierze, rozwiesi (tylko równiutko!) i złoży z powrotem ![]() Skutecznie zachęca do pampersów, wiem z doświadczenia z domu rodzinnego. Agnes_K to jest okropne, że ludzie tolerują takie zachowania. Ktoś powinien był zwrócić uwagę tej ciężarnej :/ Miałam kiedyś sytuację, że spotkałam znajomą w zaawansowanej ciąży, palącą papierosa. Powiedziałam jej, żeby go zgasiła, ona na to: Nie martw się, dziecku to nie przeszkadza! Odpowiedziałam wtedy, że mnie przeszkadza :/ Ale no nie rozumiem. Ja się ciągle boję że jakoś zaszkodzę maleństwu bo się zapominam i np. zrywam się z łóżka jak słyszę dzwonek, albo przypadkowo przebywam w miejscach gdzie śmierdzi dymem, a tymczasem niektóre kobiety świadomie narażają i siebie, i małego człowieka i nawet przez myśl im nie przejdzie się przejmować! |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Raczkowanie
|
Mnie zdażało się zapalić papierosa przed ciążą, piwko to mój ulubiony napój
![]() Jakbym była na tym baby shower to bym chyba afere zrobiła albo wyszła. Kretynka jak i reszta "mądra" która nie raczyła upomnieć a jeszcze sie śmiała z tego... |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, może reszta pomyślała, że to jej sprawa i ona wie najlepiej, co robi?
![]()
#4767 |
Raczkowanie
|
Dziewczyna, ktora to opowiadala stwierdzila, ze przeciez 1 lampka nie zaszkodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio na weselu też przekonywali, że lampka wina mi nie zaszkodzi, a wręcz jest wskazana na krążenie.
![]() Przy stoliku siedziała z nami ciężarna dziewczyna kuzyna, która pali w 7 miesiącu ciąży, a on twierdzi, że jej mówił, żeby przestała, ale do niej nie dociera. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4769 |
Rozeznanie
|
Mnie przez pierwsze 2 miesiące co chwilę teściowie pytali czy na pewno nie mogę piwa ani wina - bo jak teściowa była w ciąży, to jej największą zachcianką było piwo i teść nieraz opowiadał jak musiał zdobywać pokątnie bo wtedy wszystko na kartki itp.
W końcu moje ciągle powtarzane NIE MOGĘ I NIE CHCĘ, trafiło im do przekonania ![]() Tż postanowił spróbować rzucić palenie. Mam go pilnować żeby się udało - to będzie orka na ugorze... |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Wtajemniczenie
|
Zamiast wypic piwa (przed ciaza lubilam <3) wole upiec ciasto
![]() Pierwszy raz je robie, wiec zobaczymy co z tego wyjdzie ^^ ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.