Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-05, 07:48   #3541
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
przyszedł mi wczoraj MRB

to taka zabawka termoforek

http://lullalove.com/pl/produkty/superzabawka-mr-b/
ale bajer

Dzień dobry

Z przykrością zawiadamiam, że w nocy podczas przewracania się na bok czuję się niczym kloc
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 07:53   #3542
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
przyszedł mi wczoraj MRB

jaram się sposobem wydzielania ciepła! Jakie to dziwne, że przygotowujesz sobie wkład np. 2 tyg. wcześniej (gotujesz i studzisz) a później aktywujesz go i nagle robi się gorący
fizyka jest taka niesamowita
Ciekawe, nie słyszałam o tym

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66032026]ale bajer

Dzień dobry

Z przykrością zawiadamiam, że w nocy podczas przewracania się na bok czuję się niczym kloc [/QUOTE]
Obawiam się, że nie tylko Ty

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Ale mój synuś zaczął rozrabiać. Może głodny? Chyba zaraz pójdę usmażyć sobie naleśniczki
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 07:53   #3543
sosowhat
Wtajemniczenie

Hej
jeeezu co za pogoda tu ledwo 7'C a moja siostra w nocy wylądowała w Bangkoku 30'C+ jak zyc?!
noc z 1 pobudką na siku
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 07:55   #3544
paulinika
Zakorzenienie

Nic nie bralam,nic nie stosowalam a ostatni seks byl w niedziele. Mala sie rusza i to mega od rana. Nic bede monitorowac.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 08:00   #3545
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Ciekawe, nie słyszałam o tym

znajoma ma i synek uwielbia ona też a chciałam jakąś zabawkę stymulującą zmysły niemowlaka (czarno białe kolory etc) więc akurat

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Hej
jeeezu co za pogoda tu ledwo 7'C a moja siostra w nocy wylądowała w Bangkoku 30'C+ jak zyc?!
noc z 1 pobudką na siku
oooo czad! zazdroszczę! ile dni będą w bangkoku? co później? wyspy?
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 08:07   #3546
fiii
Rozeznanie

witam sie i ja w ta szaruge

Mr B super sprawa zamawialas z tej stronki?
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 08:08   #3547
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
znajoma ma i synek uwielbia ona też a chciałam jakąś zabawkę stymulującą zmysły niemowlaka (czarno białe kolory etc) więc akurat

oooo czad! zazdroszczę! ile dni będą w bangkoku? co później? wyspy?
generalnie wyjechała na prawie miecha w podróż życia zapidalała w wakacje i sobie wymyslila z kumplem i dwoma innymi osobami wycieczke no plan jest że wyspy i generalnie tam okolice ale jak wyjdzie cholerka wie zwłaszcza że tam teraz pora deszczowa przynajmniej taniej musi wrócić przed moim porodem
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 08:11   #3548
ma_i
Zadomowienie

Hej 😊
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, myslala ktoras o pobraniu krwi pepowinowej?
Jak sie na to zapatrujecie?
Kaga, magda-a wy wiecie cos wiecej na ten temat?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
My nie pobieramy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Hej Wracam
Wyjatkowo tz byl dlugo w domu mimo ze nie mial urlopu i korzystalismy że wspolnego czasu. A teraz nie spie i tak sobie po trochu nadrabiam, choc prawie 2 tyg nie dam rady, ale w brzuchu mam takie party, ze spac nie idzie.
Przez ten czas dorobilam się ledwo komody dla dziecia i jej zlozenia wiec nie ruszylam specjalnie do przodu z wyprawka, a tu o torbach do szpitala zaczynam czytac
Z wazniejszych rzeczy nie mam materaca do lozeczka i spiworka do wozka/fotelika tez nadal nie mam bo jestem coraz bardziej niezdecydowana.
Samopoczucie tez mam z du.py. Zaczęło sie puchniecie palcow u rak i stopy też wygladaja tragicznie ale czytam ze u Was podobnie.
Pogoda masakra ale przez ten czas udalo mi sie jeszcze wyrwac kurtke w ktora sie zapinam i nie ta z mohito. W tesco fajne parki sa wlasnie.
Dzisiaj tez mam gina,.ciekawe kiedy i na ile jeszcze przysne...

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Ja sie chwilowo nie mam na kogo wqrwiac tz pojechal to wszystko na biednego psa spadnie
Ale fakt ze człowiek chodzi już jak bomba atomowa

---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

U nas to samo. Chec jest ale gorzej z wykonaniem. Wyjatkowo mnie boli wiec odpuscilismy.

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ----------

Angina? Wspolczuje. Wracaj szybko do zdrowia!
Witaj po przerwie 😊 i kciuki za wizytę!

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 08:13   #3549
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Nic nie bralam,nic nie stosowalam a ostatni seks byl w niedziele. Mala sie rusza i to mega od rana. Nic bede monitorowac.
Daj znać, co powie położna
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 08:15   #3550
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

dzień dobry Dzień znów ponury, deszcz pada.. co tu robić??

Co do krwi pępowinowej to ja nie pobieram, nie przemawia to do mnie. Brak jakiś dowodów, że to działa. Ponoć najbardziej skuteczne w przypadku rodzeństwa... nie wiem nie zgłębiałam za bardzo tematu, bo wiem że nie będę pobierać

Cytat:
przyszedł mi wczoraj MRB

jaram się sposobem wydzielania ciepła! Jakie to dziwne, że przygotowujesz sobie wkład np. 2 tyg. wcześniej (gotujesz i studzisz) a później aktywujesz go i nagle robi się gorący
fizyka jest taka niesamowita
też się nad nim zastanawiam

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 08:17   #3551
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
witam sie i ja w ta szaruge

Mr B super sprawa zamawialas z tej stronki?
nie, znalazłam na ceneo najtańszą wersję i tę wybrałam wzięłam z dodatkowym wkładem ale zapomnieli przysłać :/

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
generalnie wyjechała na prawie miecha w podróż życia zapidalała w wakacje i sobie wymyslila z kumplem i dwoma innymi osobami wycieczke no plan jest że wyspy i generalnie tam okolice ale jak wyjdzie cholerka wie zwłaszcza że tam teraz pora deszczowa przynajmniej taniej musi wrócić przed moim porodem
suuuuuuuuuuper! październik to już nie tak źle.. w niektórych częściach Tajlandii jest już sucho i pogodnie my byliśmy początkiem listopada to już całkiem pora deszczowa się skończyła. Poza tym tam nawet jak pada jest mega przyjemnie
ahhhhhhhhhhhhh
Stary 2016-10-05, 08:19   #3552
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Dobry. Druga noc nie przespana o jak mnie meczy. Czy w ciazy mozna uzywac jakiegos spray´u do nosa? No ledwo oddycham, nie wspominajac ze mnie polamalo doslownie.
Co do leków to nie wiem, ale woda morska jak najbardziej. Zawsze coś.

Stary 2016-10-05, 08:21   #3553
EmRzet
Rozeznanie

Wreszcie kliknęłam zamówienie Gemini więc niedługo moje wyposażenie szpitalne będzie gotowe Mąż nalega na pakowanie torby, chyba zaczyna się bać

Od kilku dni ciężko mi się oddycha, ciężko złapać głębszy oddech. I tak jak Wy mam problem z przewracaniem się w łóżku. Coraz trudniej..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 08:21   #3554
domek_z_piernika
Zadomowienie

Co do krwi pepowinowej to my też nie pobieramy. A szantaż emocjonalny jest w ogole poniżej pasa. To wmawianie rodzicom, że jeśli dbają o zdrowie i życie dzieci to muszą pobrać jest po prostu straszne. Pomijam że średnio to wszystko przebadane, udokumentowane. Ciężko znaleźć wartościowe informacje na ten temat, większość to wlasnie emocjonalne wpisy o "polisie na życie" a ilu rodziców nie stać by było na takie "ubezpieczenie"?

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 08:26   #3555
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, myslala ktoras o pobraniu krwi pepowinowej?
Jak sie na to zapatrujecie?
Kaga, magda-a wy wiecie cos wiecej na ten temat?
Już kiedyś pisałam, że mam kuzynkę hematologa i mówiła że to pic na wodę. W tej krwi komórek macierzystych jest malutko i wystarcza co najwyżej dla niemowlęcia do 4 miesiąca życia, jeśli w ogóle
A tak poza tym w tym środowisku reklamy krwi pepowinowej postrzegane są jako mocno nieetyczne

Cytat:
Zauwazylam jak bylam w toalecie delikatnie zarozowiona wydzieline. Powinnam sie martwic? Polozna dopiero od 9:00.
Nam mówili ze nawet ze zwykłego nacisku dziecka na krocze może zdarzyć się że pęknie jakieś niewielkie naczynko krwionośne. Spoko luz

Nie mam gorączki, ale nie mam też sił i chęci żeby wziąść się za coś konkretnego
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-05, 08:29   #3556
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Co do krwi pepowinowej to my też nie pobieramy. A szantaż emocjonalny jest w ogole poniżej pasa. To wmawianie rodzicom, że jeśli dbają o zdrowie i życie dzieci to muszą pobrać jest po prostu straszne. Pomijam że średnio to wszystko przebadane, udokumentowane. Ciężko znaleźć wartościowe informacje na ten temat, większość to wlasnie emocjonalne wpisy o "polisie na życie" a ilu rodziców nie stać by było na takie "ubezpieczenie"?

Sent from my iPhone

Np. na warsztatach Bezpieczny maluch filmik o krwi pępowinowej był właśnie przykładem grania na emocjach. Odpowiednia muzyczka + historia rodziny której dziecko zostało uratowane właśnie dzięki pobraniu tej krwi pępowinowej. Już w trakcie mówiłam mężowi że to strasznie słabe. Przecież wiadomo że każdy rodzic chce jak najlepiej dla swojego dziecka a ja ten filmik odebrałam tak, że każdy odpowiedzialny i kochający rodzic powinien zdecydować się na usługi tego banku krwi.

EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 08:40   #3557
MajWija
Wtajemniczenie

Listopadowa to kruszynki Nam się nie szykują Koleżanka teraz 37 tydzień a jej Mały ma 2400g także przy Naszych to maluszek Super, że się obróciła

pstryczek nie pobieramy krwi pępowinowej, za dużo niewiadomych.

Co do forsowania tej szyjki to na spokojnie chcę żeby w drugą stronę nie przegiąć

My z mężem dzisiaj pakujemy torbę

Przypomnijcie proszę raz jeszcze co do samego porodu zabieracie, bo chcę te rzeczy na wierzch torby spakować.
Ja planowałam:
koszule, skarpetki, majtki w razie gdyby wody się sączyły to w I fazie ponoć lepiej mieć bo podpachę się wkłada, klapki, szlafrok, chusteczki do intymy, chusteczki nawilżane, przekąski (czekolada, batony musli, sok), woda.
Czy coś jeszcze dodać??
Czytałam, że niektórzy jeszcze ręcznik papierowy polecają, tylko po co ten ręcznik do porodu??
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 08:44   #3558
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość

Przypomnijcie proszę raz jeszcze co do samego porodu zabieracie, bo chcę te rzeczy na wierzch torby spakować.
Ja planowałam:
koszule, skarpetki, majtki w razie gdyby wody się sączyły to w I fazie ponoć lepiej mieć bo podpachę się wkłada, klapki, szlafrok, chusteczki do intymy, chusteczki nawilżane, przekąski (czekolada, batony musli, sok), woda.
Czy coś jeszcze dodać??
Czytałam, że niektórzy jeszcze ręcznik papierowy polecają, tylko po co ten ręcznik do porodu??
pomadkę jeszcze dziewczyny polecały
Stary 2016-10-05, 08:53   #3559
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Gratuluję! U mnie ten sam tydzień i dzień i mała waży 2100g. O szyjce usłyszałam tylko, że bardzo dobrze i ładnie.
I najważniejsze! Natalka jest już główką do dołu Nie wiem kiedy i jak to zrobiła, ale byłam pewna ze dalej jest poprzecznie. Musiałam spytać znowu o płeć i powierdził dziewczynke.
extra, grzeczna dziewczynka że się obróciła

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzięki za gratulacje Kaga tak myślę się pozbawić jeszcze. Temperaturę w domu pokazuje dobra. TŻ tez w normie to może ja mam taka niską temp. Po prostu. Jutro jeszcze potestuje.
mój termometr też ma takie wahnięcia, ale jak dziecko ma temperaturę to już nie ważne czy 38 czy 38,3 więc bym się tym jakoś mocno nie martwiła

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Może to i lepiej skoro atmosfera jest napięta.
Blue, Ty jesteś często podenerwowana, pewnie stąd te bóle
Normalnie zaordynowałabym solidną lampkę wina dla każdej, ale nam nie wolno

Wiecie co zauważyłam przeglądając inne wątki? Im bliżej rozwiązania, tym większy wk u rw.
ja nie mam póki co wk.urwa ale jakaś jestem obłąkana, boję się coraz bardziej porodu, stwierdzam że nie jestem gotowa i na poród i na dziecko i że dostanę tą małą istotkę i co jak nie będę mogła jej pomóc.. a mój TŻ najlepszy komentarz na to 'nie martw sie, dziecko to taki mały piesek; wystarczy sluchac co chce; trzeba nakarmić, posprzątać jak coś zrobi a tak to śpi" w zasadzie nigdy nie miałam psa a on miał sporo xD

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
To pospałam 2 godziny... Tż włączył kaloryfer i zamknął okno ni i się wypaca a ja zaraz zejdę w tej sypialni z braku świeżego powietrza... :-/

My też się nie decydujemy na pobranie krwi pepowinowej.
mój to samo! zawsze to on wzdychał że nie ma czym oddychać a mi było wiecznie zimno; a ten wczoraj że mu zimno i rozkręcił kaloryfery a ja nie mogłam spać bo brakowało mi tlenu!

Cytat:
Zauwazylam jak bylam w toalecie delikatnie zarozowiona wydzieline. Powinnam sie martwic? Polozna dopiero od 9:00.
daj znać co powie położna!!

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Np. na warsztatach Bezpieczny maluch filmik o krwi pępowinowej był właśnie przykładem grania na emocjach. Odpowiednia muzyczka + historia rodziny której dziecko zostało uratowane właśnie dzięki pobraniu tej krwi pępowinowej. Już w trakcie mówiłam mężowi że to strasznie słabe. Przecież wiadomo że każdy rodzic chce jak najlepiej dla swojego dziecka a ja ten filmik odebrałam tak, że każdy odpowiedzialny i kochający rodzic powinien zdecydować się na usługi tego banku krwi.

taaa.. ale statystyki też były marne.. ja nie pobieram.

Cytat:
Listopadowa to kruszynki Nam się nie szykują Koleżanka teraz 37 tydzień a jej Mały ma 2400g także przy Naszych to maluszek Super, że się obróciła

Co do forsowania tej szyjki to na spokojnie chcę żeby w drugą stronę nie przegiąć

Ja planowałam:
Czy coś jeszcze dodać??
ręcznik papierowy może do przecierania twarzy etc? albo do wycierania krocza? czytałam też że warto mieć rolkę swojego papieru toaletowego; niby w szpitalach jest; ale z reguły szary a podobno boli stosowanie szarego po porodzie, dorzuciłabym gumki do włosów

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-10-05 o 08:54
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 08:59   #3560
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

wizaż nie dał mi wczoraj się do was odezwać, udało mi się trochę podczytać na tel

ale u mnie dziś paskudnie, leje i wije

dziś 3 dzień prasowania maluczkich ciuszków, oj wolno mi to idzie

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 09:03   #3561
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

czy Wasi TŻ też przechodzą ciążę towarzyszącą? Mój rano wstaje połamany tak samo jak ja, jest marudny jak baba w ciąży i ma więcej zachcianek pokarmowych niż ja!

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 09:04   #3562
pstryczek84
Zakorzenienie

paulinika - jak tam????
Cytat:
też się zastanawiałam ale póki co to takie niepewne a kasa niemała.. z drugiej strony to niezły myk psychologiczny bo sprzedają to jako inwestycja w zdrowie a może życie dziecka - która matka nie chce zapewnić bezpieczeństwa swojemu maleństwa...
Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość

no dokladnie coz Ciebie za rodzic jak sie nie zdycydujesz na to? Przeciesz to chodzi o zycie i zdrowie twojego dziecka! itedeitepe. ta moja szwagierka wczoraj zaczela mi nawet kwoty podawac ze to miesiecznie wyjdzie cos niewiele ponad 30zeta, ze ludzie wiecej wydaja na fajki itd. wydaje mi sie ze jest strasznie nakrecona na to.
wiecie, gdyby to rzeczywiscie bylo takie supera extra czad to tu zadna kwota nie bylaby przeszkoda, bo ludzie brali by wrecz kredyty gdyby mieli pewnosc ze to rzeczywiscie pomoze. a tak? tak jak same piszecie...

ja tylko napisalam jej nie nie, nie pobieramy i koniec. kazalam jej rozwazyc wszystkie za i przeciec i porpostu pomyslec nad tym na spokojnie. ich wybor i tyle.
ale tez czulam ze sa chyba swiezo po jakiejs rozmowie/filmie itp. bo jak mi zaczela argumenty rzucac to juz nawet nie chcialam dyskutowac. ona ma wrecz cala liste chorob ktore te komorki lecza! NO iw ogole wszyscy jej znajomi ta krew pobieraja...
o, i wlasnie przed chwila jej maz wyslal mi link do tego banku komorek
ich decyzja, nie chce sie wtracac, ani namawiac ani odradzac ale korci mnie zeby jej napisac pare slow, chociazby tych, ktore przeczytalam tu od was. ale nie bede, bo potem beda miec jakies pretensje czy cos. ich sprawa

Cytat:
przyszedł mi wczoraj MRB

dobrze, ze napisalas co to bo myslalam ze to jakis kolejny super wypasiony termometr
fajne to! zapisalam sobie w zakladkach, moze kiedys w szalonym przyplywie gotowki sie na to skusze

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66032026]
Z przykrością zawiadamiam, że w nocy podczas przewracania się na bok czuję się niczym kloc [/QUOTE]

Laska - to spojrz na to z innej perspektywy. Ty sie jeszcze mozesz przewrocic na bok, niektore z nas juz nie Lepiej Ci?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 09:08   #3563
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
czy Wasi TŻ też przechodzą ciążę towarzyszącą? Mój rano wstaje połamany tak samo jak ja, jest marudny jak baba w ciąży i ma więcej zachcianek pokarmowych niż ja!
zachcianki pokarmowe ma też mój Tż

Cytat:
Laska - to spojrz na to z innej perspektywy. Ty sie jeszcze mozesz przewrocic na bok, niektore z nas juz nie Lepiej Ci?
minimalnie
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-05, 09:08   #3564
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ale dziś pospałam! Wstałam dopiero o 9.30, obudził mnie budzik, bo spałabym pewnie dłużej
Śniadanie zjedzone, jedno pranie wstawione, u nas pogoda piękna, niebo czyściutkie, więc pewnie szybko mi wszystko poschnie.

Co do krwi pępowinowej, to.my się trochę zastanawiamy, gin nam podała przykład znajomego, ktoremu się przydała. Teraz sobie pluję w głowę, że hematologa o to nie zapytałam, on taki podobno mózg jest

Moja torba już spakowana, muszę chyba tylko kosmetyki, wodę i jakieś pierdoły dorzucić.

Annulka ja też się tak czuję, jak się w nocy z boku na bok przewracam. A ile.się przy tym muszę nastękać

Zielinka witaj z powrotem, widzę, że Tobie też stopy puchną, dramat!

Paulinika, co położna ciekawego powiedziała?
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 09:09   #3565
ma_i
Zadomowienie

Cytat:

Ja planowałam:
Czy coś jeszcze dodać??
Ja bym jeszcze na wierzch wrzuciła ręcznik. U mnie można korzystać z wanny lub brać prysznic w I fazie, więc wytrzeć się też trzeba 😉

Stary 2016-10-05, 09:12   #3566
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość

ja nie mam póki co wk.urwa ale jakaś jestem obłąkana, boję się coraz bardziej porodu, stwierdzam że nie jestem gotowa i na poród i na dziecko i że dostanę tą małą istotkę i co jak nie będę mogła jej pomóc.. a mój TŻ najlepszy komentarz na to 'nie martw sie, dziecko to taki mały piesek; wystarczy sluchac co chce; trzeba nakarmić, posprzątać jak coś zrobi a tak to śpi" w zasadzie nigdy nie miałam psa a on miał sporo xD

mój to samo! zawsze to on wzdychał że nie ma czym oddychać a mi było wiecznie zimno; a ten wczoraj że mu zimno i rozkręcił kaloryfery a ja nie mogłam spać bo brakowało mi tlenu!

daj znać co powie położna!!

taaa.. ale statystyki też były marne.. ja nie pobieram.

ręcznik papierowy może do przecierania twarzy etc? albo do wycierania krocza? czytałam też że warto mieć rolkę swojego papieru toaletowego; niby w szpitalach jest; ale z reguły szary a podobno boli stosowanie szarego po porodzie, dorzuciłabym gumki do włosów
My wczoraj na SR bylysmy na porodowce. Do tej pory jakos sie trzymalam ale po wczorajszym zaczynam sie ostro bac
Cytat:
Moj utyl ok 8-10 kg w czasie mojej ciazy!!! Akurat dobrze mu to zrobilo bo fajnie zmezniał i statusiowiał. Zachcianki to on mial zawsze, tylko ja go hamuje teraz bo jak on tak ciagle dojada to ja bym mogla razem z nim.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 09:12   #3567
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Annulka ja też się tak czuję, jak się w nocy z boku na bok przewracam. A ile.się przy tym muszę nastękać
dokładnie! ja tak samo
Stary 2016-10-05, 09:31   #3568
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
paulinika - jak tam????

no dokladnie coz Ciebie za rodzic jak sie nie zdycydujesz na to? Przeciesz to chodzi o zycie i zdrowie twojego dziecka! itedeitepe. ta moja szwagierka wczoraj zaczela mi nawet kwoty podawac ze to miesiecznie wyjdzie cos niewiele ponad 30zeta, ze ludzie wiecej wydaja na fajki itd. wydaje mi sie ze jest strasznie nakrecona na to.
wiecie, gdyby to rzeczywiscie bylo takie supera extra czad to tu zadna kwota nie bylaby przeszkoda, bo ludzie brali by wrecz kredyty gdyby mieli pewnosc ze to rzeczywiscie pomoze. a tak? tak jak same piszecie...

ja tylko napisalam jej nie nie, nie pobieramy i koniec. kazalam jej rozwazyc wszystkie za i przeciec i porpostu pomyslec nad tym na spokojnie. ich wybor i tyle.
ale tez czulam ze sa chyba swiezo po jakiejs rozmowie/filmie itp. bo jak mi zaczela argumenty rzucac to juz nawet nie chcialam dyskutowac. ona ma wrecz cala liste chorob ktore te komorki lecza! NO iw ogole wszyscy jej znajomi ta krew pobieraja...
o, i wlasnie przed chwila jej maz wyslal mi link do tego banku komorek
ich decyzja, nie chce sie wtracac, ani namawiac ani odradzac ale korci mnie zeby jej napisac pare slow, chociazby tych, ktore przeczytalam tu od was. ale nie bede, bo potem beda miec jakies pretensje czy cos. ich sprawa

dobrze, ze napisalas co to bo myslalam ze to jakis kolejny super wypasiony termometr
fajne to! zapisalam sobie w zakladkach, moze kiedys w szalonym przyplywie gotowki sie na to skusze

No właśnie sądzę że tych chorób, na które ta krew jest ponoć złotym środkiem wcale nie jest dużo... Też dostałam w SR materiały na ten temat i nie bardzo mnie to przekonało. Tym bardziej jak już któraś z dziewczyn wspominała, ilość komórek pobranych przy porodzie jest tak mała, że na uzdrowienie dorosłego człowieka nie wystarczy.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Miałam pisać że nie, ale właśnie powiedział że go strasznie plecy bolą

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
My wczoraj na SR bylysmy na porodowce. Do tej pory jakos sie trzymalam ale po wczorajszym zaczynam sie ostro bac

Moj utyl ok 8-10 kg w czasie mojej ciazy!!! Akurat dobrze mu to zrobilo bo fajnie zmezniał i statusiowiał. Zachcianki to on mial zawsze, tylko ja go hamuje teraz bo jak on tak ciagle dojada to ja bym mogla razem z nim.
A mnie wycieczka na porodówkę nie przeraziła, nawet bym rzekła, że uspokoiła 😉

Chociaż w zeszłym tygodniu moja położna nie mogła do mnie przyjść i zadzwoniła żebym podeszła w niedzielę do niej do szpitala, bo akurat ma dyżur od 7. Poszłam koło południa i pytam, jak tam dyżur, czy spokojny, a ona "a gdzie tam, już były 3 cięcia, 2 SN i kolejna dziewczyna czeka!" W sumie to się ucieszyłam, że mogę jeszcze po prostu opuścić oddział i wrócić do domu

Stary 2016-10-05, 09:44   #3569
mietowka25
Zakorzenienie

Dobra urwalam chwilę znad kompa co by nadrobić.

Jeśli chodzi o sny i partnera "w ciąży" to u nas jest tak że Tż schudłam (aż dziwne :-D) i to on przejął dziwaczne sny

Ja o porodzie jeszcze nie myślę, nie stresuje mnie to. Aczkolwiek to że torba nie spakowana już nie wkurza...

Paulinika jak tam sytuacja u Was?

Ja bym chętnie Tż wykorzystała na jakieś igraszki no ale cóż...
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 09:47   #3570
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Ja bym chętnie Tż wykorzystała na jakieś igraszki no ale cóż...
mnie na sama mysl o igraszkach wszystko boli

postawilam sobie dzis za cel znalezienie laktatora. juz sie boje

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości