|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Z przykrością zawiadamiam, że w nocy podczas przewracania się na bok czuję się niczym kloc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66032026]ale bajer ![]() Dzień dobry ![]() Z przykrością zawiadamiam, że w nocy podczas przewracania się na bok czuję się niczym kloc ![]() Obawiam się, że nie tylko Ty ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Ale mój synuś zaczął rozrabiać. Może głodny? Chyba zaraz pójdę usmażyć sobie naleśniczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Wtajemniczenie
|
Hej
jeeezu co za pogoda ![]() ![]() noc z 1 pobudką na siku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zakorzenienie
|
Nic nie bralam,nic nie stosowalam a ostatni seks byl w niedziele. Mala sie rusza i to mega od rana. Nic bede monitorowac.
#3545 |
Zadomowienie
|
znajoma ma i synek uwielbia
![]() ![]() oooo czad! zazdroszczę! ile dni będą w bangkoku? co później? wyspy? |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Rozeznanie
|
witam sie i ja w ta szaruge
![]() Mr B super sprawa zamawialas z tej stronki? |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | ||
Zadomowienie
|
Hej 😊
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Co do krwi pępowinowej to ja nie pobieram, nie przemawia to do mnie. Brak jakiś dowodów, że to działa. Ponoć najbardziej skuteczne w przypadku rodzeństwa... nie wiem nie zgłębiałam za bardzo tematu, bo wiem że nie będę pobierać ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Zadomowienie
|
nie, znalazłam na ceneo najtańszą wersję i tę wybrałam
![]() Cytat:
![]() ![]() ahhhhhhhhhhhhh |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Rozeznanie
|
Wreszcie kliknęłam zamówienie Gemini więc niedługo moje wyposażenie szpitalne będzie gotowe
![]() ![]() Od kilku dni ciężko mi się oddycha, ciężko złapać głębszy oddech. I tak jak Wy mam problem z przewracaniem się w łóżku. Coraz trudniej.. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zadomowienie
|
Co do krwi pepowinowej to my też nie pobieramy. A szantaż emocjonalny jest w ogole poniżej pasa. To wmawianie rodzicom, że jeśli dbają o zdrowie i życie dzieci to muszą pobrać jest po prostu straszne. Pomijam że średnio to wszystko przebadane, udokumentowane. Ciężko znaleźć wartościowe informacje na ten temat, większość to wlasnie emocjonalne wpisy o "polisie na życie"
![]() Sent from my iPhone |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym w tym środowisku reklamy krwi pepowinowej postrzegane są jako mocno nieetyczne Cytat:
![]() Nie mam gorączki, ale nie mam też sił i chęci żeby wziąść się za coś konkretnego ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Np. na warsztatach Bezpieczny maluch filmik o krwi pępowinowej był właśnie przykładem grania na emocjach. Odpowiednia muzyczka + historia rodziny której dziecko zostało uratowane właśnie dzięki pobraniu tej krwi pępowinowej. Już w trakcie mówiłam mężowi że to strasznie słabe. Przecież wiadomo że każdy rodzic chce jak najlepiej dla swojego dziecka a ja ten filmik odebrałam tak, że każdy odpowiedzialny i kochający rodzic powinien zdecydować się na usługi tego banku krwi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Wtajemniczenie
|
Listopadowa to kruszynki Nam się nie szykują
![]() ![]() ![]() pstryczek nie pobieramy krwi pępowinowej, za dużo niewiadomych. Co do forsowania tej szyjki to na spokojnie chcę żeby w drugą stronę nie przegiąć ![]() My z mężem dzisiaj pakujemy torbę ![]() Przypomnijcie proszę raz jeszcze co do samego porodu zabieracie, bo chcę te rzeczy na wierzch torby spakować. Ja planowałam: koszule, skarpetki, majtki w razie gdyby wody się sączyły to w I fazie ponoć lepiej mieć bo podpachę się wkłada, klapki, szlafrok, chusteczki do intymy, chusteczki nawilżane, przekąski (czekolada, batony musli, sok), woda. Czy coś jeszcze dodać?? Czytałam, że niektórzy jeszcze ręcznik papierowy polecają, tylko po co ten ręcznik do porodu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-10-05 o 08:54 |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
![]() wizaż nie dał mi wczoraj się do was odezwać, udało mi się trochę podczytać na tel ale u mnie dziś paskudnie, leje i wije ![]() dziś 3 dzień prasowania maluczkich ciuszków, oj wolno mi to idzie ![]()
#3561 |
Zadomowienie
|
czy Wasi TŻ też przechodzą ciążę towarzyszącą?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | ||
Zakorzenienie
|
paulinika - jak tam????
Cytat:
Cytat:
no dokladnie ![]() wiecie, gdyby to rzeczywiscie bylo takie supera extra czad to tu zadna kwota nie bylaby przeszkoda, bo ludzie brali by wrecz kredyty gdyby mieli pewnosc ze to rzeczywiscie pomoze. a tak? tak jak same piszecie... ja tylko napisalam jej nie nie, nie pobieramy i koniec. kazalam jej rozwazyc wszystkie za i przeciec i porpostu pomyslec nad tym na spokojnie. ich wybor i tyle. ale tez czulam ze sa chyba swiezo po jakiejs rozmowie/filmie itp. bo jak mi zaczela argumenty rzucac to juz nawet nie chcialam dyskutowac. ona ma wrecz cala liste chorob ktore te komorki lecza! NO iw ogole wszyscy jej znajomi ta krew pobieraja... ![]() o, i wlasnie przed chwila jej maz wyslal mi link do tego banku komorek ![]() ich decyzja, nie chce sie wtracac, ani namawiac ani odradzac ale korci mnie zeby jej napisac pare slow, chociazby tych, ktore przeczytalam tu od was. ale nie bede, bo potem beda miec jakies pretensje czy cos. ich sprawa dobrze, ze napisalas co to bo myslalam ze to jakis kolejny super wypasiony termometr ![]() fajne to! zapisalam sobie w zakladkach, moze kiedys w szalonym przyplywie gotowki sie na to skusze ![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66032026] Z przykrością zawiadamiam, że w nocy podczas przewracania się na bok czuję się niczym kloc ![]() Laska - to spojrz na to z innej perspektywy. Ty sie jeszcze mozesz przewrocic na bok, niektore z nas juz nie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale dziś pospałam! Wstałam dopiero o 9.30, obudził mnie budzik, bo spałabym pewnie dłużej ![]() Śniadanie zjedzone, jedno pranie wstawione, u nas pogoda piękna, niebo czyściutkie, więc pewnie szybko mi wszystko poschnie. Co do krwi pępowinowej, to.my się trochę zastanawiamy, gin nam podała przykład znajomego, ktoremu się przydała. Teraz sobie pluję w głowę, że hematologa o to nie zapytałam, on taki podobno mózg jest ![]() Moja torba już spakowana, muszę chyba tylko kosmetyki, wodę i jakieś pierdoły dorzucić. Annulka ja też się tak czuję, jak się w nocy z boku na bok przewracam. A ile.się przy tym muszę nastękać ![]() Zielinka witaj z powrotem, widzę, że Tobie też stopy puchną, dramat! Paulinika, co położna ciekawego powiedziała? |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj utyl ok 8-10 kg w czasie mojej ciazy!!! Akurat dobrze mu to zrobilo bo fajnie zmezniał i statusiowiał. Zachcianki to on mial zawsze, tylko ja go hamuje teraz bo jak on tak ciagle dojada to ja bym mogla razem z nim.
![]() |
#3567 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Chociaż w zeszłym tygodniu moja położna nie mogła do mnie przyjść i zadzwoniła żebym podeszła w niedzielę do niej do szpitala, bo akurat ma dyżur od 7. Poszłam koło południa i pytam, jak tam dyżur, czy spokojny, a ona "a gdzie tam, już były 3 cięcia, 2 SN i kolejna dziewczyna czeka!" W sumie to się ucieszyłam, że mogę jeszcze po prostu opuścić oddział i wrócić do domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Dobra urwalam chwilę znad kompa co by nadrobić.
Jeśli chodzi o sny i partnera "w ciąży" to u nas jest tak że Tż schudłam (aż dziwne :-D) i to on przejął dziwaczne sny ![]() Ja o porodzie jeszcze nie myślę, nie stresuje mnie to. Aczkolwiek to że torba nie spakowana już nie wkurza... Paulinika jak tam sytuacja u Was? Ja bym chętnie Tż wykorzystała na jakieś igraszki no ale cóż... |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
mnie na sama mysl o igraszkach wszystko boli
![]() postawilam sobie dzis za cel znalezienie laktatora. juz sie boje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.