Rozstanie przez wigilię - spór. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-23, 23:03   #91
rozstrzygnieciesporu
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie przez wigilię - spór.

To ja już sama nie wiem. Kocham go. Nie chcę tego tak kończyć ale nie czuję się poważnie w tej sytuacji. Są 2 strony. Jedna pisze, że moje chcenie nie jest wygórowane a druga, że powinnam wziąć jego niechcenie pod uwagę i dać sobie spokój i żyć dalej jak gdyby nigdy nic.
Ja sobie biorę do serca wszystkie za i przeciw. Po to założyłam wątek. Żeby przeczytać trzeźwe opinie. Ale jest taka rozbieżność, że się pogubiłam co powinnam a co nie.
rozstrzygnieciesporu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-23, 23:04   #92
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozstrzygnieciesporu Pokaż wiadomość
To znaczy ja sama nie jeżdżę do mojej rodziny Bóg wie jak często. Jakaś właśnie komunia, chrzest, ślub, wigilia, na cmentarz raz w roku, czasem do babci bez okazji i to w sumie tyle. Staram się go niejako przymuszać do pojechania ze mną, ale zawsze jest problem a to koszuli nie ma a to musi coś zrobić a to to a to tamto. A bo on ich nie zna to po co będzie tam jechał... No a jak ma ich poznać jak nie chce jechać?
Po takim czasie powinien poznać już dawno Twoich rodziców a Ty jego. Ewidentnie on nie chce, nie zależy mu na tym. Nie rozumie, że to dla Ciebie ważne.

Jeśli ani ty ani on nie możecie przełożyć planów (a z takim stażem związku to chyba normalne byłoby spędzić wigilię razem jako para) to zostaje tobie iść na swoją a jego na swoją. Tyle że na dłuższą metę to nie jest żadne rozwiązanie.

My z mężem znaleźliśmy kompromis bo ja chce być na swojej wigilii a on na swojej. Najpierw jedziemy do mojej, później do jego rodziny.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-12-23, 23:07   #93
rozstrzygnieciesporu
Raczkowanie

Ja w końcu nie wiem czy ja powinnam wymagać czegoś od związku czy nie. Stawiać jakieś granice czy nie. Od kiedy mogę wymagać czegoś od związku? Kiedy mam odpuszczać? Kiedy mam się godzić na coś co mnie boli a kiedy jednak postawić na swoim? Bo tak nic nie wymagać i brać co jest to też chyba nie bardzo.
Stary 2016-12-23, 23:07   #94
Flashdance
Zadomowienie

Jak dla mnie powinniście odbyć konkretną rozmowę o przyszłości i o tym jak widzicie wasz związek, jak ma się dalej rozwinąć. Poważną i konkretną, nie żadne ogólne plany na ślub i dzieci nie wiadomo kiedy. Wtedy dowiesz się na czym stoisz.
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-23, 23:08   #95
lolita96
Zadomowienie

Autorko, jak to jest z tym mieszkaniem ? On chciał, Ty nie chciałaś?
lolita96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-23, 23:10   #96
201707171403
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Ale on NIE CHCE. Dlaczego jej CHCENIE ma być ważniejsze od jego NIE CHCENIA?
Tu nie ma ważniejszej potrzeby.

Masz rację , nie ma ważniejszej potrzeby.
Ale związek, to często pójście na kompromis. Wiadomo, że ludzie są różni. Tu nie widzę nawet próby kompromisu, ale z jego strony. Nie bo nie i już. Raz w roku mógłby sprawić radość ukochanej i się poświęcić. Nie musi, ale też niech nie wymyśla bzdurnych powodów.
201707171403 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-23, 23:12   #97
rozstrzygnieciesporu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Flashdance Pokaż wiadomość
Jak dla mnie powinniście odbyć konkretną rozmowę o przyszłości i o tym jak widzicie wasz związek, jak ma się dalej rozwinąć. Poważną i konkretną, nie żadne ogólne plany na ślub i dzieci nie wiadomo kiedy. Wtedy dowiesz się na czym stoisz.
Jak zaczynam taką rozmowę to jest, że naciskam, on by chciał ale ja ciągle wypytuję. I raz jest gotowy raz nie jest. Mi się już coś robi jak mam poruszyć ten temat i nie poruszam tylko daję do zrozumienia, że ja jestem gotowa i ile my mamy lat, żeby się tak zastanawiać.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita96 Pokaż wiadomość
Autorko, jak to jest z tym mieszkaniem ? On chciał, Ty nie chciałaś?
On podejrzewam, że by chciał nawet jutro żebym się przeprowadziła. Dla mnie to trochę za wcześnie tym bardziej podczas takich akcji gdzie słyszę, że ja nie jestem jego rodziną. Zwyczajnie nie czuję się pewnie. Chciał się oświadczyć, poprosiłam o jeszcze chwilę, nie po roku znajomości. To ta chwila trwa 2,5 roku. I takie tylko brzdąkanie. Jak się wprowadzę to boję się, że to nic nie da a jeszcze pogorszy sytuację. To nie jest ten etap.

Edytowane przez rozstrzygnieciesporu
Czas edycji: 2016-12-23 o 23:15
Stary 2016-12-23, 23:14   #98
Flashdance
Zadomowienie

Cytat:
Jak zaczynam taką rozmowę to jest, że naciskam, on by chciał ale ja ciągle wypytuję. I raz jest gotowy raz nie jest. Mi się już coś robi jak mam poruszyć ten temat i nie poruszam tylko daję do zrozumienia, że ja jestem gotowa i ile my mamy lat, żeby się tak zastanawiać.
No i właśnie dlatego jest jak jest. Bo wy ze sobą nie umiecie rozmawiać. A bez rozmowy nie ma związku.
Stary 2016-12-23, 23:16   #99
lolita96
Zadomowienie

Cytat:
Ale on NIE CHCE. Dlaczego jej CHCENIE ma być ważniejsze od jego NIE CHCENIA?
Tu nie ma ważniejszej potrzeby.
Nie ma wazniejszej potrzeby, ale to jego potrzeba jest niepokojąca, a nie jej.
"Nie chce z Tobą spędzić wigilii, bo nie jesteśmy rodziną" jest dosyć niecodzienną potrzebą w poważnych związkach dorosłych (?) ludzi
Stary 2016-12-23, 23:17   #100
201707171403
Konto usunięte

Cytat:
To już było omawiane. Moja rodzina nie urządza schadzek w pierwszy i drugi dzień świąt. Nawet nie wiem czy ich w domach zastanę. Proponował, że pojedzie ze mną w pierwszy dzień świąt. Co z tego jak nikogo nie będzie w ten dzień w domu bo będą u innych rodzin z drugiej strony.

A to trochę zmienia postać rzeczy. Czyli jednak byłby chętny pojechać. A pytałaś rodziców, czy znaleźliby 2 godzinki na wasze odwiedziny?
Stary 2016-12-23, 23:18   #101
rozstrzygnieciesporu
Raczkowanie

Cytat:
No i właśnie dlatego jest jak jest. Bo wy ze sobą nie umiecie rozmawiać. A bez rozmowy nie ma związku.
My rozmawiamy bardzo dużo. Ale na rozmowach się niestety kończy.
Stary 2016-12-23, 23:18   #102
Flashdance
Zadomowienie

Dla Ciebie po 3,5letnim związku jest za wcześnie na wspólne zamieszkanie. Dlaczego? Traktujesz go poważnie, kochasz go, traktujesz go jak rodzinę i nie możesz z nim zamieszkać bo jest za wcześnie na to? Nie rozumiem tego. Nie wiem też czego oczekujesz w takim razie po tym związku. Jaki według Ciebie jest następny poziom. Ślub? Dzieci? Na wspólne mieszkanie jest za wcześnie, ale na ślub już nie?

Edytowane przez Flashdance
Czas edycji: 2016-12-23 o 23:22
Stary 2016-12-23, 23:18   #103
lolita96
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

On podejrzewam, że by chciał nawet jutro żebym się przeprowadziła. Dla mnie to trochę za wcześnie tym bardziej podczas takich akcji gdzie słyszę, że ja nie jestem jego rodziną. Zwyczajnie nie czuję się pewnie. Chciał się oświadczyć, poprosiłam o jeszcze chwilę, nie po roku znajomości. To ta chwila trwa 2,5 roku. I takie tylko brzdąkanie. Jak się wprowadzę to boję się, że to nic nie da a jeszcze pogorszy sytuację. To nie jest ten etap.
Czy on przypadkiem nie mieszka z mamą?
Stary 2016-12-23, 23:25   #104
rozstrzygnieciesporu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Courtney_ Pokaż wiadomość
A to trochę zmienia postać rzeczy. Czyli jednak byłby chętny pojechać. A pytałaś rodziców, czy znaleźliby 2 godzinki na wasze odwiedziny?
Tu nie chodzi o spotkanie z moimi rodzicami. Tylko z moją rodziną (ważną rodziną, z którą się spotykam przy każdej możliwej okazji i wiem, że mogę na nich liczyć). Przepraszam ale 9 osób ma się dostosować i zostać w domu aby się spotkać ze mną i moim TŻ-em? Młode małżeństwo ma nie pojechać do drugiej rodziny bo z mojej strony coś nawaliło? To jest tak nielogiczne gdy można to wszystko pogodzić jednego dnia, że serio takie jeżdżenie i zawracanie głowy 2 dni z rzędu tej samej rodzinie jest głupie.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Dla Ciebie po 3,5letnim związku jest za wcześnie na wspólne zamieszkanie. Dlaczego? Traktujesz go poważnie, kochasz go, traktujesz go jak rodzinę i nie możesz z nim zamieszkać bo jest za wcześnie na to? Nie rozumiem tego. Nie wiem też czego oczekujesz w takim razie po tym związku. Jaki według Ciebie jest następny poziom. Ślub? Dzieci? Na wspólne mieszkanie jest za wcześnie, ale na ślub już nie?
Bo to nie jest ten czas. Głupia wigilia przerasta ten związek a co dopiero wspólne mieszkanie.
Stary 2016-12-23, 23:27   #105
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
A proszę, autorka ma swoje wymagania i powody, a facet się dostosować musiał.
Autoreczka to nam wszystkiego nie pisze o sobie i swoim charakterku, jestem tego pewna.
No tak, bo pójście do dziewczyny na wigilię to jest takie dostosowanie i takie wymaganie, że masakra. Mało kto by się na takie coś zgodził i aż tak poświęcił. Dla mnie koleś wydziwia i tyle. Gdybym miała taką możliwość spędzenia z chłopakiem wigilii to bym ją spędziła, a nie szukała wymówek. I nie ważne czy bym dobrze znała jego rodzinę i ją lubiła, bo zrobiła bym to dla chłopaka i dlatego żeby spędzić czas z ukochaną osobą. I dla mnie największym problemem w tym związku było by właśnie to, że taka prosta sprawa staje się tak gigantycznym problemem.

Cytat:
To już było omawiane. Moja rodzina nie urządza schadzek w pierwszy i drugi dzień świąt. Nawet nie wiem czy ich w domach zastanę. Proponował, że pojedzie ze mną w pierwszy dzień świąt. Co z tego jak nikogo nie będzie w ten dzień w domu bo będą u innych rodzin z drugiej strony.
Ale poczekaj, bo ja tej kwestii jednak nie rozumiem. Gdzie Ty spędzasz 1 i 2 dzień świąt? A nie możesz spędzić tych dni z nim u Ciebie? Chodzi o to żebyście spędzili ten dzień razem czy o to, że Ty chcesz z nim się przed rodziną pokazać?
Stary 2016-12-23, 23:28   #106
Flashdance
Zadomowienie

Cytat:
Tu nie chodzi o spotkanie z moimi rodzicami. Tylko z moją rodziną (ważną rodziną, z którą się spotykam przy każdej możliwej okazji i wiem, że mogę na nich liczyć). Przepraszam ale 9 osób ma się dostosować i zostać w domu aby się spotkać ze mną i moim TŻ-em? Młode małżeństwo ma nie pojechać do drugiej rodziny bo z mojej strony coś nawaliło? To jest tak nielogiczne gdy można to wszystko pogodzić jednego dnia, że serio takie jeżdżenie i zawracanie głowy 2 dni z rzędu tej samej rodzinie jest głupie.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Bo to nie jest ten czas. Głupia wigilia przerasta ten związek a co dopiero wspólne mieszkanie.
Tyle że ta sytuacja z wigilią jest skutkiem waszego braku komunikacji. Facet widzi że nie chcesz z nim zamieszkać, może obawia się ze nie traktujesz waszej relacji poważnie i dlatego nie chce poznawać Twojej rodziny.

Może też być tak że on nie widzi potrzeby spędzania czasu z Twoja rodziną. Może przyjechać do Ciebie w święta i spędzić czas z Tobą, ale Ty chcesz żeby spędził czas z Tobą i Twoją rodziną.

Czas edycji: 2016-12-23 o 23:30
Stary 2016-12-23, 23:29   #107
201707171403
Konto usunięte

Cytat:

A ta godzinka, czy dwie ich zbawi? To takie wielkie poświęcenie? Skoro tak, to powinnaś zrozumieć też swojego partnera.
Stary 2016-12-23, 23:32   #108
rozstrzygnieciesporu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
No tak, bo pójście do dziewczyny na wigilię to jest takie dostosowanie i takie wymaganie, że masakra. Mało kto by się na takie coś zgodził i aż tak poświęcił. Dla mnie koleś wydziwia i tyle. Gdybym miała taką możliwość spędzenia z chłopakiem wigilii to bym ją spędziła, a nie szukała wymówek. I nie ważne czy bym dobrze znała jego rodzinę i ją lubiła, bo zrobiła bym to dla chłopaka i dlatego żeby spędzić czas z ukochaną osobą. I dla mnie największym problemem w tym związku było by właśnie to, że taka prosta sprawa staje się tak gigantycznym problemem.

Ale poczekaj, bo ja tej kwestii jednak nie rozumiem. Gdzie Ty spędzasz 1 i 2 dzień świąt? A nie możesz spędzić tych dni z nim u Ciebie? Chodzi o to żebyście spędzili ten dzień razem czy o to, że Ty chcesz z nim się przed rodziną pokazać?
Do tej pory wigilię spędzaliśmy osobno - widzieliśmy się dopiero ok 21 24 grudnia. Pierwszy i drugi dzień świąt spędzałam u niego. W tym roku też jego mama się mnie zapytała czy będę.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Courtney_ Pokaż wiadomość
A ta godzinka, czy dwie ich zbawi? To takie wielkie poświęcenie? Skoro tak, to powinnaś zrozumieć też swojego partnera.
No zbawi bo rodzina tej rodziny mieszka w innym województwie i muszą tam jeszcze dojechać i wrócić do pracy.

Edytowane przez rozstrzygnieciesporu
Czas edycji: 2016-12-23 o 23:32
Stary 2016-12-23, 23:34   #109
Flashdance
Zadomowienie

Cytat:
Do tej pory wigilię spędzaliśmy osobno - widzieliśmy się dopiero ok 21 24 grudnia. Pierwszy i drugi dzień świąt spędzałam u niego. W tym roku też jego mama się mnie zapytała czy będę.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

No zbawi bo rodzina tej rodziny mieszka w innym województwie i muszą tam jeszcze dojechać i wrócić do pracy.
No OK. Dlaczego więc w tym roku tak bardzo Ci zależy żeby on był na wigilii u Ciebie?
Stary 2016-12-23, 23:37   #110
201701151356
Konto usunięte

Cytat:
No OK. Dlaczego więc w tym roku tak bardzo Ci zależy żeby on był na wigilii u Ciebie?
Pewnie, z rodziny ktoś jej coś powiedział albo jej głupio, że będzie sama w gronie, gdzie nie ma singli.
201701151356 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-23, 23:37   #111
rozstrzygnieciesporu
Raczkowanie

Cytat:
Bo jesteśmy 3,5 roku razem i mamy po 25 i 30 lat. Bo dostałam zaproszenie aby się pojawić z nim. Bo chcę z nim spędzić wigilię. Tak jak któraś prześmiewczo napisała BO CHCĘ BO CHCĘ BO CHCĘ. Bo chcę się poczuć ważna a nie jak te wszystkie z którymi wigilii nigdy nie spędzał. Ot.
Stary 2016-12-23, 23:38   #112
201707171403
Konto usunięte

Cytat:

W takim razie się rozstańcie. Jedno i drugie ma swoje widzimisię. Nie możecie odwiedzić tylko twoich rodziców? Wtedy odwiedziny nie mają sensu?
Stary 2016-12-23, 23:39   #113
201701151356
Konto usunięte

Cytat:
Bo jesteśmy 3,5 roku razem i mamy po 25 i 30 lat. Bo dostałam zaproszenie aby się pojawić z nim. Bo chcę z nim spędzić wigilię. Tak jak któraś prześmiewczo napisała BO CHCĘ BO CHCĘ BO CHCĘ. Bo chcę się poczuć ważna a nie jak te wszystkie z którymi wigilii nigdy nie spędzał. Ot.
Facet mógłby z Tobą zamieszkać, ale Ty nie chcesz. Może to go zniechęca do wspólnej wigilii?
Stary 2016-12-23, 23:45   #114
Flashdance
Zadomowienie

Cytat:
Z tego co piszesz facet CHCE z Tobą zamieszkać już teraz, od razu. Czy to nie sprawia że czujesz się dla niego ważna? Ważniejsza od wszystkich innych?

Serio nie rozumiem. Nie chcesz z nim mieszkać bo to za wcześnie (czyli nie traktujesz go jak rodziny. Bo gdyby tak było nie miałabyś takich wątpliwości). Jak Twoim zdaniem ma się czuć facet gdy słyszy coś takiego. Czy mógł się poczuć odrzucony i niepewny w tym związku? Jednocześnie czujesz się odrzucona bo on mówi "że na wigilie z Tobą nie pojedzie bo nie jesteś rodziną". Może on mówi tak celowo, bo zabolało go to co usłyszał wcześniej od Ciebie. Może nie chce bawić się w spotkania z Twoją rodziną, bo dałaś mu do zrozumienia że dla Ciebie tą rodzina jeszcze nie jest.

Czas edycji: 2016-12-23 o 23:47
Stary 2016-12-23, 23:51   #115
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Cytat:
Dobrze to ja mogę nie iść do niego na wigilię. poczekam na przystanku bo i tak o 20 byśmy się widzieli jak co roku. Ja chcę tylko, żeby on przyszedł na wigilię do mnie gdzie dostałam zaproszenie, aby przyjść z nim.
po co masz stac na przystanku?
jedz do swojej rodziny tam poczekaj na niego
co ty jestes jego blizniakiem syjamiskim?
twoja rodzina jest jakas nie kumata nie rozumie ze on ma swoja rodzine matke tylko i ze tam impreza trwa pol godziny i jak sie skonczy to przyjdzie
ja mam dwoje dzieci i jakos potrafilam pogodzic dwie wigilijne imprezy u moich rodzicow i u tesciow w jeden dzien i nikt sie nie obrazal ze przyszlismy pozniej
takie jest zycie
ona ma prawo spedzic wigilie z matka bez ciebie bo takie maja tradycje rodzinne
ja tez mam taka tradycje ze moje dzieci spedzaja wigilie z nami (nie maja jeszcze mezow czy zon)i nie chodza do swoich chlopakow czy dziewczyn w wigilie ani do innych znajomych
25 moga robic co chca sama tez bylam wychowana w ten sposob ze swieta spedza sie z rodzina a nie lazi po ludziach szczegolnie tam gdzie sie nie jest zaproszonym (to moim zdaniem bylby duzy nietakt)
a teksty o staniu na przystanku to dla mnie totalna dziecinada
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-23, 23:51   #116
201701151356
Konto usunięte

Cytat:
Z tego co piszesz facet CHCE z Tobą zamieszkać już teraz, od razu. Czy to nie sprawia że czujesz się dla niego ważna? Ważniejsza od wszystkich innych?

Serio nie rozumiem. Nie chcesz z nim mieszkać bo to za wcześnie (czyli nie traktujesz go jak rodziny. Bo gdyby tak było nie miałabyś takich wątpliwości). Jak Twoim zdaniem ma się czuć facet gdy słyszy coś takiego. Czy mógł się poczuć odrzucony i niepewny w tym związku? Jednocześnie czujesz się odrzucona bo on mówi "że na wigilie z Tobą nie pojedzie bo nie jesteś rodziną". Może on mówi tak celowo, bo zabolało go to co usłyszał wcześniej od Ciebie. Może nie chce bawić się w spotkania z Twoją rodziną, bo dałaś mu do zrozumienia że dla Ciebie tą rodzina jeszcze nie jest.
On może jeszcze pamiętać, to, co mu powiedziałaś po roku "za wcześnie na zaręczyny", podobnie z zamieszkaniem, ciągle albo jakieś warunki albo za wcześnie, żeby razem zamieszkać. Gdyby mi partner zasunął coś podobnego, też czułabym się bardzo niepewnie i nacisk na wspólną wigilię byłby dla mnie w taki gorzki sposób śmieszny ("nie chce razem mieszkać, ale pokazywać się u rodzinki na imprezach już tak").
Stary 2016-12-23, 23:54   #117
lolita96
Zadomowienie

Autorko, twój facet wynajmuje czy mieszka w domu rodzinnym? Może on myśli ze to Ty nie traktujesz go poważnie bo nie chcesz z nim zamieszkać? I dlatego rzuca tekstami że nie jesteście rodziną?
Stary 2016-12-23, 23:54   #118
Flashdance
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mruczka123 Pokaż wiadomość
On może jeszcze pamiętać, to, co mu powiedziałaś po roku "za wcześnie na zaręczyny", podobnie z zamieszkaniem, ciągle albo jakieś warunki albo za wcześnie, żeby razem zamieszkać. Gdyby mi partner zasunął coś podobnego, też czułabym się bardzo niepewnie i nacisk na wspólną wigilię byłby dla mnie w taki gorzki sposób śmieszny ("nie chce razem mieszkać, ale pokazywać się u rodzinki na imprezach już tak").

O to to. Dokładnie tak odbieram to co pisze autorka. Może i facet też tak to widzi.
Stary 2016-12-23, 23:58   #119
motyla
Zakorzenienie

oho, niezły królewicz. jakby mi facet powiedział, że nie spędzi kilku godzin w wigilię u mojej rodziny, bo nie jesteśmy rodziną, to bym nie prosiła, tylko spędziłabym całą wigilię oraz cały 25 i 26 grudnia sama bez niego. bo przecież nie jesteśmy rodziną. na pewno nie pojechałabym do jego mamy. mentalny g*wniarz.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-24, 00:00   #120
201701151356
Konto usunięte

Cytat:
O to to. Dokładnie tak odbieram to co pisze autorka. Może i facet też tak to widzi.

Nom, dla mnie taki mega nacisk na wspólną wigilię w kontekście budowania przez autorkę dystansu - bo jednak odsuwanie zaręczyn (potrafię to zrozumieć, rok to w końcu niedługi czas), brak jej chęci do wspólnego zamieszkania, wydaje się niepoważny. Plus, widzę tu brak kompromisu, z Twojej strony autorko. Nie mieszkacie razem, bo on godzi się na Twoje "warunki". Wigilia też ma być po Twojemu. On chce wpaść do Twoich rodziców 1 dnia świąt. Ty się nie zgadzasz, bo musi być Wigilia, żeby się "pokazać".

"CHCĘ, CHCĘ, CHCĘ" to może dziecko zabawkę, kobieta ładny kwiatek. W kontekście, problemów z komunikacją to słaby argument.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości