Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-24, 13:21   #4891
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Tak, tylko ja to zdjęcie chce użyć do swojej aranżacji, a nie wiem czy biorąc zdjęcie z bloga, pinterestu mogę używać nie łamiąc praw autorskich?

Złamiesz prawa własności intelektualnej.
Możesz korzystać ze stron typu free photos które w regulaminie maja napisane, ze zezwalają na użytek komercyjny. Większość będzie ze znakiem wodnym, ale może dasz radę coś znaleźć.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-02-24, 13:27   #4892
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Ale konsultowałaś się tylko z internistą, czy byłaś też u endo i gina? Interniści nie znają się na hormonach zazwyczaj, dla nich norma to norma. Teraz byłam w szpitalu na ginekologii i każdy lekarz z marszu pytał jakie mam tsh, niedawno miałam powyżej 4, teraz po braniu hormonów od 3 tygodni mam 3 i każdy z nich kazał brać leki (teraz nawet zwiększyłam dawkę). Myślę, że każdy gin jak zobaczy wyniki tsh wyda skierowanie do endo albo zapisze ci leki.
Byłam kiedyś u ginekologa-endokrynologa (bardzo polecanego zresztą) i o ile badanie jako ginekolog super, to resztę olała.

A do swojego ginekologa idę w przyszłym miesiącu. Wcześniej nie wpadłam na to, żeby mu pokazać wyniki, dopiero inna wizażanka mi to ostatnio zasugerowała, więc taki właśnie miałam plan.

Byłam o krok otrzymania recepty, ale lekarz poszedł na staż (chciał zobaczyć USG), potem mi TSH spadło (samo z siebie), więc inny lekarz stwierdził, że wszystko jest w normie (od niego tez wyżebrałam kiedyś skierowanie do endo, a w skierowaniu napisał: na prośbę pacjentki, bo uznał, że jest bez sensu, ale jak się upieram, to niech mam.

No i włosy mam ładne, żadnych problemów z wypadaniem czy coś.

Tak więc ja już głupieję. Naprawdę.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
No endokrynolodzy żyją normami dla starych babć sprzed wieków.
Nie chcę się bawić w lekarza, ale to tsh wygląda nieciekawie, jeśli znalazłaś polecanego lekarza to próbuj i zwróć mu uwagę na te wszystkie objawy. To nie jest żadna hipochondria, tylko masz objawy chorobowe i tyle. Trzymam kciuki, żeby cię dobrze zdiagnozowali, bo wtedy to już pójdzie z górki
Nikt mnie np. o odczucie zimna czy zaparcia nie pytał, więc nie skojarzyłam tego. Na boga, nie jestem lekarzem, dla mnie tarczyca to gruczoł i nie jest to dla mnie oczywiste.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 13:29   #4893
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Pixabay.com jedna z najlepszych baz darmowych zdjęć o super jakości na całkowicie wolnej licencji (CC0). Jak założysz konto (darmowe) to będziesz mogła ściągać zdjęcia w pełnej rozdzielczości.
Na pintereście są zdjęcia na prawach autorskich.

https://viralsweep.com/blog/free-sto...ommercial-use/
Tu lista stron ze zdjęciami na wolnej licencji W komentarzach ludzie dopisywali jeszcze kilka stron, warto pozwiedzać.
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 13:30   #4894
201708160922
Konto usunięte

Dziś to natrzaskam postów w tym wątku. Czuję się "atencyjną dziewczyną"

Lekarze lubią też zwalać sprawę na depresję i leki, które przyjmuję. Jak im mówię, że tu nie widzę ŻĄDNEGO połączenia, to tylko potakują.

Bardzo Wam wszystkim dziękuję Serio, wskoczyła we mnie jakaś energia i motywacja.
Stary 2017-02-24, 13:33   #4895
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Byłam kiedyś u ginekologa-endokrynologa (bardzo polecanego zresztą) i o ile badanie jako ginekolog super, to resztę olała.

A do swojego ginekologa idę w przyszłym miesiącu. Wcześniej nie wpadłam na to, żeby mu pokazać wyniki, dopiero inna wizażanka mi to ostatnio zasugerowała, więc taki właśnie miałam plan.

Byłam o krok otrzymania recepty, ale lekarz poszedł na staż (chciał zobaczyć USG), potem mi TSH spadło (samo z siebie), więc inny lekarz stwierdził, że wszystko jest w normie (od niego tez wyżebrałam kiedyś skierowanie do endo, a w skierowaniu napisał: na prośbę pacjentki, bo uznał, że jest bez sensu, ale jak się upieram, to niech mam.

No i włosy mam ładne, żadnych problemów z wypadaniem czy coś.

Tak więc ja już głupieję. Naprawdę.
Ja byłam ostatnio pierwszy raz u obecnej endo, wystarczy ze spojrzała na wynik tsh i z marszu wypisała mi receptę, a ja też nie mam problemów ani z włosami, ani z cerą ani z wagą (wręcz przeciwnie, jestem chuda i nie mogę przytyć). To naprawdę nie jest wyznacznik. Ja dostałam co prawda hormony z powodu ciąży, której i tak nie udało się utrzymać, lekarze w szpitalu byli zdziwieni że w ogóle udało mi się zajść...A teraz i tak zostanę już na lekach, bo tsh nadal jest za wysokie (juz pomijając starania o dziecko itp.). Leki biorę raptem 3 tygodnie i czuję się zdecydowanie lepiej, rano normalnie się budzę i nie mam problemu ze wstawaniem.
Stary 2017-02-24, 13:40   #4896
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Tu lista stron ze zdjęciami na wolnej licencji W komentarzach ludzie dopisywali jeszcze kilka stron, warto pozwiedzać.
Dzięki, zajrzę. W szkole tez mi podawali linki, gdzieś mam spisane. Ja bardzo dużo korzystam w pracy i ze wszystkich stron jakie zwiedzilam ta sprawdza mi się najlepiej ze względu na jakość i zasoby.

Stary 2017-02-24, 13:41   #4897
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Nikt mnie np. o odczucie zimna czy zaparcia nie pytał, więc nie skojarzyłam tego. Na boga, nie jestem lekarzem, dla mnie tarczyca to gruczoł i nie jest to dla mnie oczywiste.
Kometa, nie znam się na tarczycy zupełnie, więc siedzę cicho, ale oczekiwać, ze lekarz pacjentowi cokolwiek wyjaśni sam z siebie.... a może jeszcze doradzi...? Sorry, ale to chyba nie u nas.

Trzymam , żeby Ci dziewczyny doradziły coś sensownego i żebyś trafiła na ogarniętego lekarza - a to naprawdę trudne. (a wiem to po swoich przebojach w temacie cukrzycy)
Stary 2017-02-24, 13:45   #4898
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Kometa, nie znam się na tarczycy zupełnie, więc siedzę cicho, ale oczekiwać, ze lekarz pacjentowi cokolwiek wyjaśni sam z siebie.... a może jeszcze doradzi...? Sorry, ale to chyba nie u nas.

Trzymam , żeby Ci dziewczyny doradziły coś sensownego i żebyś trafiła na ogarniętego lekarza - a to naprawdę trudne. (a wiem to po swoich przebojach w temacie cukrzycy)
Przesadziłam?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i słowa wsparcia, naprawdę
Stary 2017-02-24, 13:58   #4899
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Przesadziłam?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i słowa wsparcia, naprawdę
Nie, no co Ty! Tylko ja wiem po swoich doświadczeniach, ze lekarz sam z siebie baaaardzo rzadko powie pacjentowi cokolwiek ponad absolutne minimum. A jak się ju z znajdzie takiego, który z pacjentem rozmawia, to trzeba się go trzymać zębami i pazurami, bo to cud i rzadkość.
Stary 2017-02-24, 14:04   #4900
201708160922
Konto usunięte

A już diagnozę refluksu i leczenie pominę milczeniem. Teraz mi tak nie dokucza, więc odpuściłam póki co.
Stary 2017-02-24, 14:18   #4901
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
A już diagnozę refluksu i leczenie pominę milczeniem. Teraz mi tak nie dokucza, więc odpuściłam póki co.
Zacytuje ostatni post.

Nie musisz miec wszystkich objawow, zeby mozna bylo powiedziec, ze teraz to na pewno juz jestes chora. Hormony baaardzo wplywaja na organizm i objawow niedoczynnosci, nadczynnosci tarczycy itd. jest MNOSTWO.

Ja na Twoim miejscu od razu bym szła do endokrynologa z takim TSH. Internisci chyba slabo ogarniaja.

Jako pomoc dorazna zaczelabym na Twoim miejscu lykac wit d3 np. 1000 i do tego selen, ale zeby nie przesadzic to moze dzienne zapotrzebowanie - 55mcg (mam nadzieje ze nie pomylilam jednostki) do max. 100mcg.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 15:33   #4902
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a
Konto usunięte

CzasKomety, TSH 4 to nie jest norma. Ja sie lecze od prawie 10 lat i przez wiekszosc czasu w ogole nie odczuwalam, ze choruje, ostatnio bylam na kontroli u innego lekarza, bo sie przeprowadzilam - bardzo dobrego internisty - TSH wyszlo troche powyzej 4 a on zadowolony, ze takie dobre wyniki, i ze mozemy zostawic te sama dawke tabletek. Nie dal sie przekonac, ze ja sie przy tak wysokim tsh czuje jak ameba, recepte dal te sama jaka mialam. Ja prowadze nocny tryb zycia, wiec dla mnie przestawic sie tak, zeby zasnac w miare (wyniki po nieprzespanej nocy sa podobno nic nie warte) wczesnie i wstac o 6 na badania krwi, to jest tygodniowa meka z przestawianiem sie, wiec meczylam sie teraz na marne.
I co, powkurzalam sie, ale mialam egzaminy, wiec nie mialam czasu dalej latac po lekarzach, i tak minal miesiac. Dzisiaj jestem na skraju przemeczenia, pije 10 kaw dziennie, paznokcie sa poorane jakbym pracowala z kwasami, mam napady goraca i ciepla i najchetniej tylko bym lezala i jadla. Znalazlam w apteczce poprzednie dawki euthyroxu i chyba sama sobie doloze 12,5 bo juz nie mam sily, a jak sobie pomysle o tym lataniu i zebraniu i umiejetnym interpretowaniu, to naprawde mi sie odechciewa.
Przeciez to nie jest wiedza tajemna, ze TSH powinno byc w dolnej granicy normy, lekarze ucza sie latami, nie czaje tego.
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 15:38   #4903
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Hiiro Pokaż wiadomość
Przeciez to nie jest wiedza tajemna, ze TSH powinno byc w dolnej granicy normy, lekarze ucza sie latami, nie czaje tego.
Dla lekarzy widać jest....
Stary 2017-02-24, 15:46   #4904
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

W tym przepisie dodaje się olej rzepakowy lub z orzechów włoskich. Mam w domu olej z migdałów, mogę go użyć?
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 16:40   #4905
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
CzasKomety, TSH 4 to nie jest norma. Ja sie lecze od prawie 10 lat i przez wiekszosc czasu w ogole nie odczuwalam, ze choruje, ostatnio bylam na kontroli u innego lekarza, bo sie przeprowadzilam - bardzo dobrego internisty - TSH wyszlo troche powyzej 4 a on zadowolony, ze takie dobre wyniki, i ze mozemy zostawic te sama dawke tabletek. Nie dal sie przekonac, ze ja sie przy tak wysokim tsh czuje jak ameba, recepte dal te sama jaka mialam. Ja prowadze nocny tryb zycia, wiec dla mnie przestawic sie tak, zeby zasnac w miare (wyniki po nieprzespanej nocy sa podobno nic nie warte) wczesnie i wstac o 6 na badania krwi, to jest tygodniowa meka z przestawianiem sie, wiec meczylam sie teraz na marne.
I co, powkurzalam sie, ale mialam egzaminy, wiec nie mialam czasu dalej latac po lekarzach, i tak minal miesiac. Dzisiaj jestem na skraju przemeczenia, pije 10 kaw dziennie, paznokcie sa poorane jakbym pracowala z kwasami, mam napady goraca i ciepla i najchetniej tylko bym lezala i jadla. Znalazlam w apteczce poprzednie dawki euthyroxu i chyba sama sobie doloze 12,5 bo juz nie mam sily, a jak sobie pomysle o tym lataniu i zebraniu i umiejetnym interpretowaniu, to naprawde mi sie odechciewa.
No właśnie, niby nie jest to wiedza tajemna. W przyszłym miesiącu idę do ginekologa. Jeśli nowa lekarka okaże się słaba, to on powinien mi pomóc. Dotychczas nie miałam zastrzeżeń do niego.
Stary 2017-02-24, 17:43   #4906
Pani_Mada
BAN stały

dziewczyny może załóżcie osobny wątek do omawiania kompetencji lekarzy odnośnie tarczycy, TSH, potrzebnych badań, diagnozowania innych wizażanek itp... co kilka dni przez kilka stron przewija się to samo.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez bujdanaresorach Pokaż wiadomość
W tym przepisie dodaje się olej rzepakowy lub z orzechów włoskich. Mam w domu olej z migdałów, mogę go użyć?
ja czasem zamieniałam olej z orzechów na migdałowy. wszystko się udawało tylko smak był delikatnie inny

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

dziewczyny może wy wiecie co zrobić, bo google zawdzi

poprzedni pracodawca wysłał mi rozliczenie podatkowe za poprzedni rok pod zły adres (zmieniałam adres do korespondencji). wiem że przedwczoraj zostawiono awizo pod starym adresem. ja obecnie jestem za granicą, wiec nie mogę odebrać awiza. co mogę zrobić aby odebrać ten nieszczęsny list? zakładając, że jest możliwość, aby ktoś z moich znajomych zdobył to awizo. nie chcę czekać aż poczta odeśle list, a potem użerać się znowu o zmianę adresu i ponowną wysyłkę.
był ktoś w takiej sytuacji?
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 18:04   #4907
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: gdzie nowy watek "wszystko co chcecie wiedziec?"

Ale nawet zakładając, że ktos znajomy by to awizo "zdobył" poczta i tak nie wyda listu osobie nieupoważnionej. A upoważnienie chyba tylko na ich druku, a nie wiem czy nie musi być złożone w obecności pracownika poczty. Obym się myliła, ale poczta lubi utrudniać.
Stary 2017-02-24, 18:15   #4908
marianna144
Wtajemniczenie

wracajac do tarczycy dlaczego w tych wszystkich pakietach jest tsh, jedno ft i anty tpo. czy to wystarczy czy olac pakiety i zrobic oba ft i anty tp i tpo?
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 18:27   #4909
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
dziewczyny może załóżcie osobny wątek do omawiania kompetencji lekarzy odnośnie tarczycy, TSH, potrzebnych badań, diagnozowania innych wizażanek itp... co kilka dni przez kilka stron przewija się to samo.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

ja czasem zamieniałam olej z orzechów na migdałowy. wszystko się udawało tylko smak był delikatnie inny

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

dziewczyny może wy wiecie co zrobić, bo google zawdzi

poprzedni pracodawca wysłał mi rozliczenie podatkowe za poprzedni rok pod zły adres (zmieniałam adres do korespondencji). wiem że przedwczoraj zostawiono awizo pod starym adresem. ja obecnie jestem za granicą, wiec nie mogę odebrać awiza. co mogę zrobić aby odebrać ten nieszczęsny list? zakładając, że jest możliwość, aby ktoś z moich znajomych zdobył to awizo. nie chcę czekać aż poczta odeśle list, a potem użerać się znowu o zmianę adresu i ponowną wysyłkę.
był ktoś w takiej sytuacji?
poprzedni pracodawca wysłał pita tż na stary adres (ktoś go odebrał i już raczej go nie odzyska), więc firma wydrukowała mu drugi egzemplarz

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
wracajac do tarczycy dlaczego w tych wszystkich pakietach jest tsh, jedno ft i anty tpo. czy to wystarczy czy olac pakiety i zrobic oba ft i anty tp i tpo?
zrobić tsh, ft3,ft4 i oba anty
Stary 2017-02-24, 18:31   #4910
panthher
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Ale nawet zakładając, że ktos znajomy by to awizo "zdobył" poczta i tak nie wyda listu osobie nieupoważnionej. A upoważnienie chyba tylko na ich druku, a nie wiem czy nie musi być złożone w obecności pracownika poczty. Obym się myliła, ale poczta lubi utrudniać.
Znajomy nie odbierze, ewentualnie rodzina, wtedy pani w okienku wpisuje, że odebrała matka/córka (dosłownie, chyba że u mnie panuje jakas inna polityka). Jeżeli chodzi o upoważnienie, to można upoważnić daną osobę na jakiejkolwiek poczcie do odbioru w innej placówce, natomiast a) jest to płatne b) chcąc, nie chcąc, musi to być zrobione w kraju, a wizazanka pisze, że jest za granicą.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Ja kiedyś zapodziałam pit, dzwoniłam z prośbą o wysłanie go w formie elektronicznej.
panthher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 18:57   #4911
Pani_Mada
BAN stały

doszukałam się informacji i niestety jest jak mówicie. upoważnienie pozwala na odbiór ale... musi być podpisane przez obydwie osoby oraz pracownika poczty. także nic z tego.

pozostaje kolejna "przepychanka" z tamtymi księgowymi... jeeeeeej
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 19:57   #4912
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Czy jest jakaś kadrowa na sali? Miałabym pytanie na priv...
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 20:15   #4913
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Znalazlam w apteczce poprzednie dawki euthyroxu i chyba sama sobie doloze 12,5 bo juz nie mam sily, a jak sobie pomysle o tym lataniu i zebraniu i umiejetnym interpretowaniu, to naprawde mi sie odechciewa.
zwiększ o 12,5 i po 4 - 6 tygodniach zrób sobie tsh, ft3 i ft4. Kontroluj samopoczucie ono jest najlepszym wskaźnikiem. Lekarz mi mówił że nie muszę co chwila biec do endo żeby zmienić dawkę, mogę to sobie sama regulować, w zależności od samopoczucia. I od czasu do czasu z kompletem badań na kontrolę. Pamiętaj że zimą jest większe zapotrzebowanie na hormony.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
No właśnie, niby nie jest to wiedza tajemna. W przyszłym miesiącu idę do ginekologa. Jeśli nowa lekarka okaże się słaba, to on powinien mi pomóc. Dotychczas nie miałam zastrzeżeń do niego.
moim zdaniem tarczyca jest dobrym tropem. Trzymam kciuki żeby Cię w końcu dobrze zdiagnozowali.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 20:21   #4914
semantique
Zadomowienie

Ja tylko chciałam poprzeć przeniesienie się na wątek tarczycowy...
Stary 2017-02-24, 20:29   #4915
1b2bbb5684126f8b7a188c93b710cf6ff4f9fa92_68c202f1c70b6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez semantique Pokaż wiadomość
Ja tylko chciałam poprzeć przeniesienie się na wątek tarczycowy...
co zerkam tutaj to debaty o tarczycy. Jasne, zdrowie to ważny temat, ale można gdzie indziej

1b2bbb5684126f8b7a188c93b710cf6ff4f9fa92_68c202f1c70b6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 21:11   #4916
Lottie69
Zakorzenienie

[1=1b2bbb5684126f8b7a188c9 3b710cf6ff4f9fa92_68c202f 1c70b6;71275191] co zerkam tutaj to debaty o tarczycy. Jasne, zdrowie to ważny temat, ale można gdzie indziej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Co chwile są też pytania o pity i kadry, ale nikt nie odsyła. Wystarczy przeczekać, serio
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 21:44   #4917
isza89
tree hugger

Cytat:
Lekarze lubią też zwalać sprawę na depresję i leki, które przyjmuję. Jak im mówię, że tu nie widzę ŻĄDNEGO połączenia, to tylko potakują.
Kometa, inwestycja w dobrego endokrynologa, który naprawdę ogarnia zależności tarczycowo-psychiatryczne to była jedna z moich najlepszych życiowych decyzji. Od maja żadnego poważnego nawrotu przy jednoczesnym ograniczeniu leków do minimum. Nie odpuszczaj tego tematu.

Edytowane przez isza89
Czas edycji: 2017-02-24 o 21:48
isza89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 21:44   #4918
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Pixabay.com jedna z najlepszych baz darmowych zdjęć o super jakości na całkowicie wolnej licencji (CC0). Jak założysz konto (darmowe) to będziesz mogła ściągać zdjęcia w pełnej rozdzielczości.
Na pintereście są zdjęcia na prawach autorskich.

Pixabay już przeorałam dziś i średnio w sumie.
Chyba będę musieć zalozyc konto na PayPal i wykupić kilka zdjęć i mieć święty spokój.

Chodzi mi dokładnie o coś takiego co jest na załączonym zdjęciu komercyjne czyli już płatne.
Darmowe są, wybrałam z kilkunastu znalezionych stron kilkanaście zdjęć które MOŻE się przydzadzą, ale to co mnie ineteresuje wszystko płatne.

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Złamiesz prawa własności intelektualnej.
Możesz korzystać ze stron typu free photos które w regulaminie maja napisane, ze zezwalają na użytek komercyjny. Większość będzie ze znakiem wodnym, ale może dasz radę coś znaleźć.

Właśnie ciężko, w załączniku coś co mnie interesuje, takie ułożenie pomieszczenia aby dało sie tam wstawić swój produkt.
Cytat:
Cytat:
Dzięki, zajrzę. W szkole tez mi podawali linki, gdzieś mam spisane. Ja bardzo dużo korzystam w pracy i ze wszystkich stron jakie zwiedzilam ta sprawdza mi się najlepiej ze względu na jakość i zasoby.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mjhmhjhh.jpg (82,3 KB, 87 załadowań)
Stary 2017-02-24, 21:56   #4919
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

.

Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Czas edycji: 2017-02-24 o 22:01
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 21:59   #4920
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;71278346]...[/QUOTE]

nie ten wątek?

Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Czas edycji: 2017-02-24 o 22:13
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości