|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37
Cytat:
Złamiesz prawa własności intelektualnej. Możesz korzystać ze stron typu free photos które w regulaminie maja napisane, ze zezwalają na użytek komercyjny. Większość będzie ze znakiem wodnym, ale może dasz radę coś znaleźć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4892 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A do swojego ginekologa idę w przyszłym miesiącu. Wcześniej nie wpadłam na to, żeby mu pokazać wyniki, dopiero inna wizażanka mi to ostatnio zasugerowała, więc taki właśnie miałam plan. Byłam o krok otrzymania recepty, ale lekarz poszedł na staż (chciał zobaczyć USG), potem mi TSH spadło (samo z siebie), więc inny lekarz stwierdził, że wszystko jest w normie (od niego tez wyżebrałam kiedyś skierowanie do endo, a w skierowaniu napisał: na prośbę pacjentki, bo uznał, że jest bez sensu, ale jak się upieram, to niech mam. No i włosy mam ładne, żadnych problemów z wypadaniem czy coś. Tak więc ja już głupieję. Naprawdę. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu lista stron ze zdjęciami na wolnej licencji W komentarzach ludzie dopisywali jeszcze kilka stron, warto pozwiedzać.
|
|
|
|
|
#4894 |
|
Konto usunięte
|
Dziś to natrzaskam postów w tym wątku. Czuję się "atencyjną dziewczyną"
![]() Lekarze lubią też zwalać sprawę na depresję i leki, które przyjmuję. Jak im mówię, że tu nie widzę ŻĄDNEGO połączenia, to tylko potakują. Bardzo Wam wszystkim dziękuję |
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4896 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4897 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Trzymam , żeby Ci dziewczyny doradziły coś sensownego i żebyś trafiła na ogarniętego lekarza - a to naprawdę trudne. (a wiem to po swoich przebojach w temacie cukrzycy)
|
|
#4898 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i słowa wsparcia, naprawdę |
|
|
|
|
#4899 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Tylko ja wiem po swoich doświadczeniach, ze lekarz sam z siebie baaaardzo rzadko powie pacjentowi cokolwiek ponad absolutne minimum. A jak się ju z znajdzie takiego, który z pacjentem rozmawia, to trzeba się go trzymać zębami i pazurami, bo to cud i rzadkość.
|
|
#4900 |
|
Konto usunięte
|
A już diagnozę refluksu i leczenie pominę milczeniem. Teraz mi tak nie dokucza, więc odpuściłam póki co.
|
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie musisz miec wszystkich objawow, zeby mozna bylo powiedziec, ze teraz to na pewno juz jestes chora. Hormony baaardzo wplywaja na organizm i objawow niedoczynnosci, nadczynnosci tarczycy itd. jest MNOSTWO. Ja na Twoim miejscu od razu bym szła do endokrynologa z takim TSH. Internisci chyba slabo ogarniaja. Jako pomoc dorazna zaczelabym na Twoim miejscu lykac wit d3 np. 1000 i do tego selen, ale zeby nie przesadzic to moze dzienne zapotrzebowanie - 55mcg (mam nadzieje ze nie pomylilam jednostki) do max. 100mcg. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4902 |
|
Konto usunięte
|
CzasKomety, TSH 4 to nie jest norma. Ja sie lecze od prawie 10 lat i przez wiekszosc czasu w ogole nie odczuwalam, ze choruje, ostatnio bylam na kontroli u innego lekarza, bo sie przeprowadzilam - bardzo dobrego internisty - TSH wyszlo troche powyzej 4 a on zadowolony, ze takie dobre wyniki, i ze mozemy zostawic te sama dawke tabletek. Nie dal sie przekonac, ze ja sie przy tak wysokim tsh czuje jak ameba, recepte dal te sama jaka mialam. Ja prowadze nocny tryb zycia, wiec dla mnie przestawic sie tak, zeby zasnac w miare (wyniki po nieprzespanej nocy sa podobno nic nie warte) wczesnie i wstac o 6 na badania krwi, to jest tygodniowa meka z przestawianiem sie, wiec meczylam sie teraz na marne.
I co, powkurzalam sie, ale mialam egzaminy, wiec nie mialam czasu dalej latac po lekarzach, i tak minal miesiac. Dzisiaj jestem na skraju przemeczenia, pije 10 kaw dziennie, paznokcie sa poorane jakbym pracowala z kwasami, mam napady goraca i ciepla i najchetniej tylko bym lezala i jadla. Znalazlam w apteczce poprzednie dawki euthyroxu i chyba sama sobie doloze 12,5 bo juz nie mam sily, a jak sobie pomysle o tym lataniu i zebraniu i umiejetnym interpretowaniu, to naprawde mi sie odechciewa. Przeciez to nie jest wiedza tajemna, ze TSH powinno byc w dolnej granicy normy, lekarze ucza sie latami, nie czaje tego. |
|
|
|
#4903 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dla lekarzy widać jest....
|
#4905 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4906 | |
|
BAN stały
|
dziewczyny może załóżcie osobny wątek do omawiania kompetencji lekarzy odnośnie tarczycy, TSH, potrzebnych badań, diagnozowania innych wizażanek itp... co kilka dni przez kilka stron przewija się to samo.
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- dziewczyny może wy wiecie co zrobić, bo google zawdzi poprzedni pracodawca wysłał mi rozliczenie podatkowe za poprzedni rok pod zły adres (zmieniałam adres do korespondencji). wiem że przedwczoraj zostawiono awizo pod starym adresem. ja obecnie jestem za granicą, wiec nie mogę odebrać awiza. co mogę zrobić aby odebrać ten nieszczęsny list? zakładając, że jest możliwość, aby ktoś z moich znajomych zdobył to awizo. nie chcę czekać aż poczta odeśle list, a potem użerać się znowu o zmianę adresu i ponowną wysyłkę. był ktoś w takiej sytuacji? |
|
|
|
|
#4907 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: gdzie nowy watek "wszystko co chcecie wiedziec?"
Ale nawet zakładając, że ktos znajomy by to awizo "zdobył" poczta i tak nie wyda listu osobie nieupoważnionej. A upoważnienie chyba tylko na ich druku, a nie wiem czy nie musi być złożone w obecności pracownika poczty. Obym się myliła, ale poczta lubi utrudniać.
|
#4908 |
|
Wtajemniczenie
|
wracajac do tarczycy dlaczego w tych wszystkich pakietach jest tsh, jedno ft i anty tpo. czy to wystarczy czy olac pakiety i zrobic oba ft i anty tp i tpo?
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobić tsh, ft3,ft4 i oba anty
|
|
#4910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Ja kiedyś zapodziałam pit, dzwoniłam z prośbą o wysłanie go w formie elektronicznej. |
|
|
|
|
#4911 |
|
BAN stały
|
doszukałam się informacji i niestety jest jak mówicie. upoważnienie pozwala na odbiór ale... musi być podpisane przez obydwie osoby oraz pracownika poczty. także nic z tego.
pozostaje kolejna "przepychanka" z tamtymi księgowymi... jeeeeeej
|
|
|
|
#4912 |
|
Konto usunięte
|
Czy jest jakaś kadrowa na sali? Miałabym pytanie na priv...
|
|
|
|
#4913 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- moim zdaniem tarczyca jest dobrym tropem. Trzymam kciuki żeby Cię w końcu dobrze zdiagnozowali. |
|
|
|
|
#4915 |
|
Konto usunięte
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1b2bbb5684126f8b7a188c9 3b710cf6ff4f9fa92_68c202f 1c70b6;71275191]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Co chwile są też pytania o pity i kadry, ale nikt nie odsyła. Wystarczy przeczekać, serio
|
|
|
|
#4917 |
|
tree hugger
|
Kometa, inwestycja w dobrego endokrynologa, który naprawdę ogarnia zależności tarczycowo-psychiatryczne to była jedna z moich najlepszych życiowych decyzji. Od maja żadnego poważnego nawrotu przy jednoczesnym ograniczeniu leków do minimum. Nie odpuszczaj tego tematu.
Nie potrafię zmierzyć się z codziennością, choć nadal zdarza mi się wierzyć w cuda i marzyć o lataniu. Edytowane przez isza89 Czas edycji: 2017-02-24 o 21:48 |
|
|
|
#4918 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4919 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2017-02-24 o 22:01 |
|
|
|
#4920 |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;71278346]...[/QUOTE]
nie ten wątek? Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2017-02-24 o 22:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

, żeby Ci dziewczyny doradziły coś sensownego i żebyś trafiła na ogarniętego lekarza - a to naprawdę trudne. (a wiem to po swoich przebojach w temacie cukrzycy)