Mamy majowe cz. VI - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-02, 10:50   #571
vikuniaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Happiness, dokładnie od kobiety. a dokładniej od teściowej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Jaka miła . Moja mi ciagle powtarza, ze pieknie wygladam, ze jestem niesamowita itd., tak samo siostra TZ. Wkurzylabym sie, gdyby tesciowa mi tak powiedziala, w koncu nosze w brzuchu jej wnuka/wnuczke. No ludzie...

Stary 2017-04-02, 10:53   #572
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ojej, dlaczego tak rzadko macie wizyty? Zwłaszcza teraz? Kiedy trzeba robić ktg?

Ja miałam do ostatniej wizyty co 3tyg, a teraz będę miała co 1-2tyg, a chodzę na NFZ.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
wiesz co ja chodze prywatnie wiec to raczej w jej interesie byloby zeby mnie umawiać na wizyty czesciej, widocznie uważa że taka częstotliwość jest wystarczająca aż zaczęłam czytać o tym ktg i wszędzie piszą, że w prawidłowo przebiegającej ciąży robi sie je od 38 tygodnia a jesli to ciąża z problemami to od 32t az z ciekawości zapytam o to na nastepnej wizycie a jakby cos sie dzialo to mowie-moge podjechać na darmowe ktg do szkoły rodzenia
Stary 2017-04-02, 10:55   #573
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ale ze mnie głupek, serio.

W sklepie internetowym MACa jest wyprzedaż ich kosmetyków - miałam wziąć tylko róż, bo jest przeceniony z ponad 100zł na niecałe 30zł, a potem pooglądałam, pooglądałam i patrzę, są paletki na wyprzedaży... Dwa odcienie. Pół godziny zastanawiania się, którą wziąć opcję - i wzięłam obie, bo nie mogłam się zdecydować, a obie pasują na sezon ślubny... I jeszcze bronzer sobie dołożyłam, a co mi tam. Bo o połowę tańsze paletki i bronzer własnie.

No ja to nie mogę. Jak wpadam w szał zakupów, to nie ma ch.uja we wsi.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 10:55   #574
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ☺
Aż dziwne ale tylko raz się obudziłam na siku o 6, teraz czekam na śniadanie do łóżka jakiego ja mam wspaniałego męża.. jak to on mówi "takiego to ze świecą szukać" no i ma całkowita rację!

Marta - O widzę, że imię wybrane Michał tak klasycznie ale bardzo ładnie!

Kiwaczka - Toż to Cie ktoś naprawdę pocieszył.. uważam, że takie teksty i stwierdzenia jednak lepiej zachować dla siebie doczytałam, że teściowa.. świetnie!
Mi ciągle ktoś mówi, że zrobiłam się wielka i żebym już zaczęła się odchudzać albo, że i tak po porodzie nie dojdę do takiej figury jaką miałam.. Masakra! Jeszcze im pokaże! Jaka będę fit mamuśka ☺

Ukrajinka - Łoo faktycznie piękny sen może to znak żebyście kupili zdrapke?

Wtf a komu co do tego!
Pamietam w starej pracy mialam takie naprawde otyłe dwie kolezanki (pod jedna dwa razy sie zawalilo krzeslo obrotowe i pekaly spodnje), a ja przy nich anorektyczka 54kg, jak one mnie na poczatku nie lubily! Ja 19 lat, zatrudniono mnie jako sekretarke, a one w okolicach 30stki, bardzo probowalam sie zaprzyjaznic, ale kilka razy przez nie plakalam, bo np. ktos mial urodziny i zrobil dwa torty, a ja zjadlam tylko kawalek z jednego, bo nie moglam juz wiecej i chcialam zostawic na pozniej, to oczywiscie wielka szykanacja, ze pewnie zjadlam kawalek tortu i zaraz pojde go wyrzygac, bo sie na bank odchudzam. Wyobrazacie sobie? Dorosle kobiety, majace rodziny... i one mi zawsze mowily, ze "po ciazy zobaczysz, bedziesz jak my". Ta, akurat! Do tej pory pamietam, jakie byly dla mnie okropne i normalnie pare miesiecy po ciazy wstawie zdj na fb z dedykacja. .

Stary 2017-04-02, 10:56   #575
CamomileS
Zadomowienie

Mohnka a jak Ty to liczysz że zaczynasz 37 tydz? Wtedy poród by wychodził w 41 tygodniu.

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 11:05   #576
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angellinka Pokaż wiadomość
Hejka
A ja od wczoraj w szpitalu. Kurcze a tak pięknie za oknem. Wygląda, że wszystko ok. Miałam już 5 razy kto, dwa razy usg, przepływy ok. Na izbie było złe ktg, dlatego mnie przyjęli i podejrzewają, że mała bawiła się pępowiną. Od środy przybrała 100g. Więc mamy 2300

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Szybkiego powrotu do domku! ❤️

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie przejmujmy się głupim gadaniem, przeważnie ma to na celu dowartościowanie się tej drugiej osoby. Ja też ostatnio usłyszałam od teściowej, że spuchłam.. Nie rozumiem takich tekstów, nawet jeśli to prawda, to chyba mamy lustro w domu? To już końcówka, nikt nie powinien od nas oczekiwać wyglądu jak na czerwony dywan

Moja siostra tez mi powiedziala, ze spuchlam, jak gadalysmy na skype. Tylko, ze mi zostal miesiac i przytylam 14kg, a moja siostra przytyla w ciazy 30kg :P. I powiedziala "no w koncu jestes gruba w ciazy", milo . No ale moja siostra ma malo taktu, wali prosto z mostu :P. Tylko ja sie gruba nie czuje kompletnie, raczej lekko nieporadna .

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Nie wiem co zjesc na sniadanie i nie zjadlam nix

Stary 2017-04-02, 11:10   #577
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Ale ze mnie głupek, serio.

W sklepie internetowym MACa jest wyprzedaż ich kosmetyków - miałam wziąć tylko róż, bo jest przeceniony z ponad 100zł na niecałe 30zł, a potem pooglądałam, pooglądałam i patrzę, są paletki na wyprzedaży... Dwa odcienie. Pół godziny zastanawiania się, którą wziąć opcję - i wzięłam obie, bo nie mogłam się zdecydować, a obie pasują na sezon ślubny... I jeszcze bronzer sobie dołożyłam, a co mi tam. Bo o połowę tańsze paletki i bronzer własnie.

No ja to nie mogę. Jak wpadam w szał zakupów, to nie ma ch.uja we wsi.
Aa Ty malujesz panny młode? 😀

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Mohnka a jak Ty to liczysz że zaczynasz 37 tydz? Wtedy poród by wychodził w 41 tygodniu.

W poniedziałek zaczynam 37 tydzień, czyli mam 36+0 od jutra. 😊 i do niedzieli 36+6 będę czekać aż go skończę.

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 11:10   #578
angellinka
Raczkowanie

Dzięki 💕
A co do złośliwości, to też owszem doświadczam głównie od kobiet. Na początku chłopaki w pracy twierdzili, że mam ogromny brzuch, bo ich partnerki takich nie mają. A teraz twierdzą, że super bo mam tylko brzuch. Za to teściowa, która będąc w ciąży podwoiła swoją wagę nazywa mnie grubą. Za każdym razem jak przyjeżdża na dosłownie 5 minut (kurcze bo jeszcze wystartujemy z prośbą o pomoc 💣 więc szybko ucieka) to od progu woła no pokaż się jak tam wyglądasz, po czym uuu teraz to już nieźle przybrałaś. Także super miło. A i jeszcze jedna dziewczyna w pracy, ironio losu najgrubsza, też mówi, że grubo chodzę. Reszta za to twierdzi, że super wyglądam.
Także ja to po prostu olewam ciepłym moczem

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 11:12   #579
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mohnka, tak, ja jestem z zawodu stylistką paznokci, wizażystką (i technikiem kosmetyki, a niedługo zaczynam kosmetologię), no i fotografem ślubnym, także jakby nie patrzeć, wszystko to się łączy ze sobą.
Stary 2017-04-02, 11:13   #580
bunnybe
Zadomowienie

U mnie jakoś milo w tym temacie, wszyscy mowia ze ladnie wygladam w tej ciazy, natomiast ja przez to puchniecie czuje sie bardzo nieatrakcyjnie, jak zobaczyłam zdjęcia ze wczorajszego spaceru to
Stary 2017-04-02, 11:14   #581
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Mohnka, tak, ja jestem z zawodu stylistką paznokci, wizażystką (i technikiem kosmetyki, a niedługo zaczynam kosmetologię), no i fotografem ślubnym, także jakby nie patrzeć, wszystko to się łączy ze sobą.
Ekstra 😍😍 uwielbiam makijaże! Masz swój fanpage 😀?

Stary 2017-04-02, 11:15   #582
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
U mnie jakoś milo w tym temacie, wszyscy mowia ze ladnie wygladam w tej ciazy, natomiast ja przez to puchniecie czuje sie bardzo nieatrakcyjnie, jak zobaczyłam zdjęcia ze wczorajszego spaceru to
Ja też słyszę same komplementy, choć czuję się jak słoń i wieloryb w jednym. Ale zanim dowiedzieliśmy się, że będzie druga córka, to wszyscy mówili "oooo, na pewno synek, bo tak pięknie wyglądasz" - taaa, pierdu pierdu.
Stary 2017-04-02, 11:16   #583
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Ja też słyszę same komplementy, choć czuję się jak słoń i wieloryb w jednym. Ale zanim dowiedzieliśmy się, że będzie druga córka, to wszyscy mówili "oooo, na pewno synek, bo tak pięknie wyglądasz" - taaa, pierdu pierdu.
Mi mówili, że córka.. Bo urodę Ci zabiera.. (wysyp na twarzy od samego początku ciąży..) a tu proszę. Będę mieć pięknego synka 😀

Stary 2017-04-02, 11:16   #584
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mohnka, w tym momencie zawodowy mam zdjęty z widoczności, bo nie jestem chwilowo aktywna (no urlop macierzyński trwa, jakby nie patrzeć, hehe), ale mam pejdż blogowy - wpisz na facebooku Black Smokey.
Stary 2017-04-02, 11:17   #585
fartuch
Zakorzenienie

Mohnka, ja mam syna Michala Maksymiliana a tz ma na drugie Michał

Viki, maluch szybko da Ci znac ze ma dosyć bujaczka ręce mamy i tak będą lepsze niż jakiekolwiek inne atrakcje.
Ja babybjorna tez biorę uzywany tak samo jak mamaroo udało nam sie dorwac w super cenie.

Aaaa dziewczyny! Chusta of pierwszego dnia zycia, nosidła dopiero odkąd dziecko samo usiądzie.

Aaa viki my też planujemy dostawke i w zestawie tez taki cienki materac, ale myślę ze na poczatek bedzie ok.

Stary 2017-04-02, 11:20   #586
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Mohnka, ja mam syna Michala Maksymiliana a tz ma na drugie Michał

Viki, maluch szybko da Ci znac ze ma dosyć bujaczka ręce mamy i tak będą lepsze niż jakiekolwiek inne atrakcje.
Ja babybjorna tez biorę uzywany tak samo jak mamaroo udało nam sie dorwac w super cenie.

Aaaa dziewczyny! Chusta of pierwszego dnia zycia, nosidła dopiero odkąd dziecko samo usiądzie.

Aaa viki my też planujemy dostawke i w zestawie tez taki cienki materac, ale myślę ze na poczatek bedzie ok.

No szok 😀😀 ale podobnie 😂 u Ciebie Misiu Maksiu a u mnie Maksiu Misiu 😍😍

Stary 2017-04-02, 11:21   #587
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Aa Ty malujesz panny młode? 😀

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

W poniedziałek zaczynam 37 tydzień, czyli mam 36+0 od jutra. 😊 i do niedzieli 36+6 będę czekać aż go skończę.

Aaa ok bo Ty liczysz że 36+1 to jest już 37 tydzień, rozumiem. Ja zaokraglam w dół

Stary 2017-04-02, 11:22   #588
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Aaa ok bo Ty liczysz że 36+1 to jest już 37 tydzień, rozumiem. Ja zaokraglam w dół

36+0 to już 37 tydzień ja liczę tak..jak mi w szpitalu. Od poniedziałku do niedzieli tydzień. Także dziś mam 35+6 i kończę 36. Jutro będę mieć 36+0, więc zaczynam 37. Aplikacja też mi tak liczy ale tylko jedna, bo druga dopiero we wtorek mi gratuluje nowego tygodnia.

Stary 2017-04-02, 11:24   #589
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
36+0 to już 37 tydzień ja liczę tak..jak mi w szpitalu. Od poniedziałku do niedzieli tydzień. Także dziś mam 35+6 i kończę 36. Jutro będę mieć 36+0, więc zaczynam 37. Aplikacja też mi tak liczy ale tylko jedna, bo druga dopiero we wtorek mi gratuluje nowego tygodnia.

I to jest jedyna poprawna forma liczenia tygodni. Jak masz 36+0, to zaczynasz 37. tydzień, po prostu. Nie jesteś już w 36. tygodniu, tylko właśnie leci Ci ten 37. tydzień.
Stary 2017-04-02, 11:24   #590
ania9o
Zakorzenienie

Mi babcia wczoraj powiedziała, że bardzo fajnie że brzuszek mi idzie coraz bardziej do przodu a nic w boczki, że będzie mi łatwiej wrócić do figury sprzed ciąży Ale było to takie miłe i troskliwe, nie mogłabym odebrać tego jako niemiły komentarz A ciocia jedna przyjechała to podeszła do mnie i "cześć grubasku" powiedziała ale też tak jakoś z takim pozytywem w głosie, uśmiechnęłam się i dałam jej buziaka na przywitanie. Bardziej mnie drażni temat tego, że zdarza się niektórym skomentować, że jakoś za ładnie wyglądam jak na córkę, to mnie wkurza

Dziewczyny nie wiem czy dobrze zrobiłam ale tak rozmawiałyście o tym chustowaniu, ja od dłuższego czasu biłam się z myślami odnośnie tego tematu, bardziej to do mnie przemawia niż nosidełko i wraz z TŻ zdecydowaliśmy, że kupujemy chustę ale zamówiliśmy taką tańszą, że gdyby nam się nie sprawdziła to nie będzie szkoda a jeśli się sprawdzi to zainwestujemy w taką już lepszą
I strasznie się podekscytowałam tym chustowaniem jak złożyłam zamówienie, i nie mogę się doczekać aż przyjdzie
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 11:24   #591
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:

Ja nie mam aplikacji bo nie mam miejsca na telefonie

Ale Twoje liczenie jest bardziej optymistyczne od mojego

Stary 2017-04-02, 11:26   #592
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:

I prawidłowe! 😀 o!

Stary 2017-04-02, 11:26   #593
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Tesciowa- tesciową. Najukochansza córeczka z nią mieszka a razem z nią najlepszy "syn" czyli mój szwagier i najcudowniejsze i najmądrzejsze wnuczęta. Także na szał z jej strony odnośnie mojej i córki osoby od samego początku się nie nastawiałam 😛 ale dla mnie to lepiej. Ja tam rzadko jeżdżę, bo po co a ona u nas była dwa razy 😁 układ idealny. Co nie oznacza że się nie ciesze że wózek chce nam kupić 😛 bo akurat to się przyda jak córka podrośnie

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 11:29   #594
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest jedyna poprawna forma liczenia tygodni. Jak masz 36+0, to zaczynasz 37. tydzień, po prostu. Nie jesteś już w 36. tygodniu, tylko właśnie leci Ci ten 37. tydzień.
Jeśli się zaokrągla w dół to ja bym raczej mówiła, że mam skończony 36 tydzień a nie w trakcie 36 tygodnia Ja też liczę jak Mohnka i jutro zaczyna 36tc czyli 35+0 i to już coraz bliżej do spotkania z moją kruszynką i nie wiem czy się bardziej boję czy nie mogę się bardziej doczekać
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 11:33   #595
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Jeśli się zaokrągla w dół to ja bym raczej mówiła, że mam skończony 36 tydzień a nie w trakcie 36 tygodnia Ja też liczę jak Mohnka i jutro zaczyna 36tc czyli 35+0 i to już coraz bliżej do spotkania z moją kruszynką i nie wiem czy się bardziej boję czy nie mogę się bardziej doczekać
Ja właśnie też tak liczę. U mnie dziś 34+0, więc właśnie zaczęłam 35. tydzień.
Stary 2017-04-02, 11:35   #596
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Ja właśnie też tak liczę. U mnie dziś 34+0, więc właśnie zaczęłam 35. tydzień.
Gratulacje! 😍
Jesteśmy coraz bliżej .. 😀 szok!

A odnośnie mówienia, skończony i zaczęty. To oba są poprawne, w przypadku 36+0 (a nawet 36+3) mówiąc, że mam 36 tygodni i jestem w 37 jest prawidłowe. Przecież jedno drugiego nie wyklucza, a wręcz przeciwnie.
Mamusie zazwyczaj mówią, jestem w 37! 😍😍
A lekarze, no mamy 36 tygodni..

😀😀😀

Stary 2017-04-02, 11:41   #597
decorail
Zakorzenienie

Vikunia - ja w ogóle od początku ciąży mam katar - szczególnie z rana...

Rozwalają mnie te słodkie "komplementy" Mi tylko raz ktoś dowalił, ale poza tym raczej miłe rzeczy słyszę na szczęście.

Natomiast pochwaliłam się przedwcześnie, że mi stopy nie puchną - właśnie wróciłam z kawy od teściów i normalnie ciasno mi było w balerinach

Ja wizytę teraz mam po 3 tygodniach, a następną zobaczymy na kiedy wyznaczy. A KTG też od 38 tygodnia.
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 11:47   #598
bunnybe
Zadomowienie

Decorail ja jade zaraz z Tz do CH po jakies buty bo poza botkami nie wchodze w zadne wiosenne buty tzn baleriny wczoraj zalozylam ale nogi mi tak spuchly ze obtarly mnie niemilosiernie kupie chyba jakies luzniejsze tenisowki, moze nawet rozmiar wieksze zeby za miesiac znow nie kupowac butow bo jakos sie nie ludze ze bedzie lepiej
Stary 2017-04-02, 11:47   #599
gornek
Zakorzenienie

Nie mogłam sie wbić, jak zobaczyłam ze jest ponad 100 postów do nadrobienia to musiałam sobie zrobic inkę xd
Byłam juz rano na godzinnym spacerze z psem, nie dość ze byłam cała mokra, to palce tak spuchnięte ze mam parówki u rak i nóg :/.
Co do ilości wizyt, prywatnie chodziłam ostatnio co 3 tygodnie, a w lux medzie wyznaczał mi wizyty co 5. Na dodatek był zdziwiony ze będę mieć cc xd teraz mam w środę wizytę u swojej lekarki i powiem szczerze, ze to bedzie chyba przedostatnia wizyta. Wszystko sie okaże w tym dniu.
Ktg nie miałam ani razu, nie wiem czy przed cc w ogole będę miała zrobione.
Cały czas łapie fazę ze mam za mały brzuch :/ ze jest nisko to wiem, ale wielkosciowo to od każdego słyszę ze mały jak na ten wiek ciąży.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 11:55   #600
esor
Mamusia Luty 2016

Hej! Ale pogoda. ☀️
Dziś kończę reżim łóżkowy i idę na mały spacerek z mężem i córcia na Rynek krakowski

Dziś ubrałam ja w jasnoturkusowe body na krotki rękaw i jasne spodnie i po prostu aż tak bije od niej ciepła wiosna

Mohnka fakt obie formy sa przyjęte wiec mozna powiedzieć poprawne, ale robi to zamieszanie, tzn jak któraś z Was pisze "Witam sie w 35 tc" to zakładam ze zaczęła 35 (34t0d) ale jak ktoś pisze "ja 36 tydzien" to nie wiem czy chodzi o 35t3d na przykład czy 36t0d xd

Ja do lekarzy zwracam sie skończonymi tygodniami, ale wszędzie indziej czyli do znajomych, na necie zaczetymi takze teraz jestem w 37 tc (36t4d).

Gornek podpytaj o KTG bo czy cc czy sn to powinnaś je mieć bo na nim widać chociażby jakby nie daj Boże łożysko zaczęło byc niewydolne albo zle przepływy. Ja miałam w szpitalu ktg (skończony 35 tc), tydzien pózniej (skończony 36 tc) i teraz idę w piątek (37t2d) i to bedzie ostatni przed cc, bo to bedzie 10 dni przed cesarką.

22.02.2016 Hania
37/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości