|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Cytat:
Jaka miła . Moja mi ciagle powtarza, ze pieknie wygladam, ze jestem niesamowita itd., tak samo siostra TZ. Wkurzylabym sie, gdyby tesciowa mi tak powiedziala, w koncu nosze w brzuchu jej wnuka/wnuczke. No ludzie... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż zaczęłam czytać o tym ktg i wszędzie piszą, że w prawidłowo przebiegającej ciąży robi sie je od 38 tygodnia a jesli to ciąża z problemami to od 32t az z ciekawości zapytam o to na nastepnej wizycie a jakby cos sie dzialo to mowie-moge podjechać na darmowe ktg do szkoły rodzenia
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie głupek, serio.
W sklepie internetowym MACa jest wyprzedaż ich kosmetyków - miałam wziąć tylko róż, bo jest przeceniony z ponad 100zł na niecałe 30zł, a potem pooglądałam, pooglądałam i patrzę, są paletki na wyprzedaży... Dwa odcienie. Pół godziny zastanawiania się, którą wziąć opcję - i wzięłam obie, bo nie mogłam się zdecydować, a obie pasują na sezon ślubny... I jeszcze bronzer sobie dołożyłam, a co mi tam. Bo o połowę tańsze paletki i bronzer własnie. No ja to nie mogę. Jak wpadam w szał zakupów, to nie ma ch.uja we wsi. |
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtf ![]() a komu co do tego! Pamietam w starej pracy mialam takie naprawde otyłe dwie kolezanki (pod jedna dwa razy sie zawalilo krzeslo obrotowe i pekaly spodnje), a ja przy nich anorektyczka 54kg, jak one mnie na poczatku nie lubily! Ja 19 lat, zatrudniono mnie jako sekretarke, a one w okolicach 30stki, bardzo probowalam sie zaprzyjaznic, ale kilka razy przez nie plakalam, bo np. ktos mial urodziny i zrobil dwa torty, a ja zjadlam tylko kawalek z jednego, bo nie moglam juz wiecej i chcialam zostawic na pozniej, to oczywiscie wielka szykanacja, ze pewnie zjadlam kawalek tortu i zaraz pojde go wyrzygac, bo sie na bank odchudzam. Wyobrazacie sobie? Dorosle kobiety, majace rodziny... i one mi zawsze mowily, ze "po ciazy zobaczysz, bedziesz jak my". Ta, akurat! Do tej pory pamietam, jakie byly dla mnie okropne i normalnie pare miesiecy po ciazy wstawie zdj na fb z dedykacja. ![]() .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#575 |
|
Zadomowienie
|
Mohnka a jak Ty to liczysz że zaczynasz 37 tydz? Wtedy poród by wychodził w 41 tygodniu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybkiego powrotu do domku! ❤️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Moja siostra tez mi powiedziala, ze spuchlam, jak gadalysmy na skype. Tylko, ze mi zostal miesiac i przytylam 14kg, a moja siostra przytyla w ciazy 30kg :P. I powiedziala "no w koncu jestes gruba w ciazy", milo ![]() . No ale moja siostra ma malo taktu, wali prosto z mostu :P. Tylko ja sie gruba nie czuje kompletnie, raczej lekko nieporadna .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Nie wiem co zjesc na sniadanie i nie zjadlam nix ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#577 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#578 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki 💕
A co do złośliwości, to też owszem doświadczam głównie od kobiet. Na początku chłopaki w pracy twierdzili, że mam ogromny brzuch, bo ich partnerki takich nie mają. A teraz twierdzą, że super bo mam tylko brzuch. Za to teściowa, która będąc w ciąży podwoiła swoją wagę nazywa mnie grubą. Za każdym razem jak przyjeżdża na dosłownie 5 minut (kurcze bo jeszcze wystartujemy z prośbą o pomoc 💣 więc szybko ucieka) to od progu woła no pokaż się jak tam wyglądasz, po czym uuu teraz to już nieźle przybrałaś. Także super miło. A i jeszcze jedna dziewczyna w pracy, ironio losu najgrubsza, też mówi, że grubo chodzę. Reszta za to twierdzi, że super wyglądam. Także ja to po prostu olewam ciepłym moczem Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Mohnka, tak, ja jestem z zawodu stylistką paznokci, wizażystką (i technikiem kosmetyki, a niedługo zaczynam kosmetologię), no i fotografem ślubnym, także jakby nie patrzeć, wszystko to się łączy ze sobą.
|
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
U mnie jakoś milo w tym temacie, wszyscy mowia ze ladnie wygladam w tej ciazy, natomiast ja przez to puchniecie czuje sie bardzo nieatrakcyjnie, jak zobaczyłam zdjęcia ze wczorajszego spaceru to
|
#581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Mohnka, w tym momencie zawodowy mam zdjęty z widoczności, bo nie jestem chwilowo aktywna (no urlop macierzyński trwa, jakby nie patrzeć, hehe), ale mam pejdż blogowy - wpisz na facebooku Black Smokey.
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Mohnka, ja mam syna Michala Maksymiliana a tz ma na drugie Michał
![]() Viki, maluch szybko da Ci znac ze ma dosyć bujaczka ręce mamy i tak będą lepsze niż jakiekolwiek inne atrakcje. Ja babybjorna tez biorę uzywany tak samo jak mamaroo udało nam sie dorwac w super cenie. Aaaa dziewczyny! Chusta of pierwszego dnia zycia, nosidła dopiero odkąd dziecko samo usiądzie. Aaa viki my też planujemy dostawke i w zestawie tez taki cienki materac, ale myślę ze na poczatek bedzie ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja liczę tak..jak mi w szpitalu. Od poniedziałku do niedzieli tydzień. Także dziś mam 35+6 i kończę 36. Jutro będę mieć 36+0, więc zaczynam 37. Aplikacja też mi tak liczy ale tylko jedna, bo druga dopiero we wtorek mi gratuluje nowego tygodnia.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteś już w 36. tygodniu, tylko właśnie leci Ci ten 37. tydzień.
|
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Mi babcia wczoraj powiedziała, że bardzo fajnie że brzuszek mi idzie coraz bardziej do przodu a nic w boczki, że będzie mi łatwiej wrócić do figury sprzed ciąży
Ale było to takie miłe i troskliwe, nie mogłabym odebrać tego jako niemiły komentarz A ciocia jedna przyjechała to podeszła do mnie i "cześć grubasku" powiedziała ale też tak jakoś z takim pozytywem w głosie, uśmiechnęłam się i dałam jej buziaka na przywitanie. Bardziej mnie drażni temat tego, że zdarza się niektórym skomentować, że jakoś za ładnie wyglądam jak na córkę, to mnie wkurza Dziewczyny nie wiem czy dobrze zrobiłam ale tak rozmawiałyście o tym chustowaniu, ja od dłuższego czasu biłam się z myślami odnośnie tego tematu, bardziej to do mnie przemawia niż nosidełko i wraz z TŻ zdecydowaliśmy, że kupujemy chustę ale zamówiliśmy taką tańszą, że gdyby nam się nie sprawdziła to nie będzie szkoda a jeśli się sprawdzi to zainwestujemy w taką już lepszą I strasznie się podekscytowałam tym chustowaniem jak złożyłam zamówienie, i nie mogę się doczekać aż przyjdzie
|
#591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Twoje liczenie jest bardziej optymistyczne od mojego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#592 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#593 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Tesciowa- tesciową. Najukochansza córeczka z nią mieszka a razem z nią najlepszy "syn" czyli mój szwagier i najcudowniejsze i najmądrzejsze wnuczęta. Także na szał z jej strony odnośnie mojej i córki osoby od samego początku się nie nastawiałam 😛 ale dla mnie to lepiej. Ja tam rzadko jeżdżę, bo po co a ona u nas była dwa razy 😁 układ idealny. Co nie oznacza że się nie ciesze że wózek chce nam kupić 😛 bo akurat to się przyda jak córka podrośnie
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też liczę jak Mohnka i jutro zaczyna 36tc czyli 35+0 i to już coraz bliżej do spotkania z moją kruszynką
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesteśmy coraz bliżej .. 😀 szok! A odnośnie mówienia, skończony i zaczęty. To oba są poprawne, w przypadku 36+0 (a nawet 36+3) mówiąc, że mam 36 tygodni i jestem w 37 jest prawidłowe. Przecież jedno drugiego nie wyklucza, a wręcz przeciwnie. Mamusie zazwyczaj mówią, jestem w 37! 😍😍 A lekarze, no mamy 36 tygodni.. 😀😀😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Vikunia - ja w ogóle od początku ciąży mam katar - szczególnie z rana...
Rozwalają mnie te słodkie "komplementy" Natomiast pochwaliłam się przedwcześnie, że mi stopy nie puchną - właśnie wróciłam z kawy od teściów i normalnie ciasno mi było w balerinach Ja wizytę teraz mam po 3 tygodniach, a następną zobaczymy na kiedy wyznaczy. A KTG też od 38 tygodnia. |
|
|
|
#598 |
|
Zadomowienie
|
Decorail ja jade zaraz z Tz do CH po jakies buty bo poza botkami nie wchodze w zadne wiosenne buty
tzn baleriny wczoraj zalozylam ale nogi mi tak spuchly ze obtarly mnie niemilosiernie kupie chyba jakies luzniejsze tenisowki, moze nawet rozmiar wieksze zeby za miesiac znow nie kupowac butow bo jakos sie nie ludze ze bedzie lepiej
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogłam sie wbić, jak zobaczyłam ze jest ponad 100 postów do nadrobienia to musiałam sobie zrobic inkę xd
Byłam juz rano na godzinnym spacerze z psem, nie dość ze byłam cała mokra, to palce tak spuchnięte ze mam parówki u rak i nóg :/. Co do ilości wizyt, prywatnie chodziłam ostatnio co 3 tygodnie, a w lux medzie wyznaczał mi wizyty co 5. Na dodatek był zdziwiony ze będę mieć cc xd teraz mam w środę wizytę u swojej lekarki i powiem szczerze, ze to bedzie chyba przedostatnia wizyta. Wszystko sie okaże w tym dniu. Ktg nie miałam ani razu, nie wiem czy przed cc w ogole będę miała zrobione. Cały czas łapie fazę ze mam za mały brzuch :/ ze jest nisko to wiem, ale wielkosciowo to od każdego słyszę ze mały jak na ten wiek ciąży. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#600 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Hej! Ale pogoda. ☀️
Dziś kończę reżim łóżkowy i idę na mały spacerek z mężem i córcia na Rynek krakowski ![]() Dziś ubrałam ja w jasnoturkusowe body na krotki rękaw i jasne spodnie i po prostu aż tak bije od niej ciepła wiosna ![]() Mohnka fakt obie formy sa przyjęte wiec mozna powiedzieć poprawne, ale robi to zamieszanie, tzn jak któraś z Was pisze "Witam sie w 35 tc" to zakładam ze zaczęła 35 (34t0d) ale jak ktoś pisze "ja 36 tydzien" to nie wiem czy chodzi o 35t3d na przykład czy 36t0d xd Ja do lekarzy zwracam sie skończonymi tygodniami, ale wszędzie indziej czyli do znajomych, na necie zaczetymi takze teraz jestem w 37 tc (36t4d). Gornek podpytaj o KTG bo czy cc czy sn to powinnaś je mieć bo na nim widać chociażby jakby nie daj Boże łożysko zaczęło byc niewydolne albo zle przepływy. Ja miałam w szpitalu ktg (skończony 35 tc), tydzien pózniej (skończony 36 tc) i teraz idę w piątek (37t2d) i to bedzie ostatni przed cc, bo to bedzie 10 dni przed cesarką. 22.02.2016 Hania ![]() 37/40 Agatka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

. Moja mi ciagle powtarza, ze pieknie wygladam, ze jestem niesamowita itd., tak samo siostra TZ. Wkurzylabym sie, gdyby tesciowa mi tak powiedziala, w koncu nosze w brzuchu jej wnuka/wnuczke. No ludzie... 

aż zaczęłam czytać o tym ktg i wszędzie piszą, że w prawidłowo przebiegającej ciąży robi sie je od 38 tygodnia a jesli to ciąża z problemami to od 32t
az z ciekawości zapytam o to na nastepnej wizycie a jakby cos sie dzialo to mowie-moge podjechać na darmowe ktg do szkoły rodzenia
jakiego ja mam wspaniałego męża.. jak to on mówi "takiego to ze świecą szukać" no i ma całkowita rację! 
a komu co do tego! 
.

.

tzn baleriny wczoraj zalozylam ale nogi mi tak spuchly ze obtarly mnie niemilosiernie
kupie chyba jakies luzniejsze tenisowki, moze nawet rozmiar wieksze zeby za miesiac znow nie kupowac butow bo jakos sie nie ludze ze bedzie lepiej