|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||
|
Inez
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2882 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
pierwszy termin 2, drugi termin 2, trzeci termin 3 albo pierwszy termin - nieobecny, drugi termin 5 |
||
|
|
|
#2883 |
|
Konto usunięte
|
Oceny z ginnazjum i liceum wyznacznikiem zdolnosci pracownika do podjecia pracy? dobre
![]() ![]()
|
|
|
|
#2884 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Też mnie to z deka dziwi.
|
#2885 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie olewanie bądź co bądź publicznych i darmowych studiów to januszowanie. A chwalenie się tym to januszowanie do potęgi. Hehe taki cwany jestem bo na socjologie nie chodzę, a notatki sobie wezmę od kogoś kto chodzi. Studia nie są obowiązkowe jak szkoła podstawowa. Nie trzeba studiować jak komuś zajęcia nie odpowiadają i uważa je za bezsensowne.
|
|
|
#2886 |
|
BAN stały
|
W branży IT w dobrych firmach przy rekrutacji na ambitne stanowiska sporym atutem jest tytuł laureata/finalisty licealnej Olimpiady Matematycznej/Informatycznej, zwłaszcza na początku kariery.
|
|
|
|
#2887 | |
|
Inez
|
Cytat:
Byli też ludzie, którzy nie przychodzili na pierwszy termin sprawdzianu, żeby inni "wybadali temat", a potem wiedzieli już czego się spodziewać. Opuszczenie zajęć na studiach to już w ogóle temat rzeka. Bo jeśli chodziłoby tylko o tego opuszczającego to mam to gdzieś, ale niestety taka sytuacja jest bardzo niesprawiedliwa dla innych uczniów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2889 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bol doopy jak nic. |
|
|
|
|
#2890 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Życie nie jest sprawiedliwe.
Dla mnie to też brzmi jak ból odwłoka. wysłane telepatycznie
|
#2891 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie żaden tam ból, bo i tak nie bardzo się widzę w moim zawodzie. Wolałabym coś w trochę innym kierunku ale specjalizacja się nie utworzyła. Żadna, więc to dla mnie konkurencja czy coś bo ja tam CV nie składam. Zwyczajnie uważam, że niektórym się serio "udaje" i ich "zaebiste" wykształcenie nie ma nic wspólnego z tym jaką pracę mają.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2892 | ||
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na publicznych i darmowych studiach są jasno określone warunki - wykłądy nieobowiązkowe, na ćwiczeniach tyle a tyle nieobecności dozwolonych.Możesz przecież nie pożyczać notatek nieuczęszczającym, skoro taki masz z nimi problem
|
||
|
|
|
#2893 | |
|
Inez
|
Cytat:
|
|
|
|
#2894 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Jak inni uczniowie/studenci faktycznie mają problem i uważają, że to nie fair - nie mają żadnego obowiązku udostępniania swoich własnych notatek
|
|
|
|
|
#2895 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie oplaca sie bycie swinia. Przez szkole trzeba przejsc - jakos - a matura i tak weryfikuje, kto cos w glowie ma, a kto nie |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2896 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie rozumiem też kompletnie bólu odwłoków o to, że komuś "się udało". Widocznie jest na tyle ogarnięty, że wykorzystuje okazje nadarzające się w życiu, wie co i kiedy powiedzieć i tyle. Niczyja wina, że nawet pomimo słabszych ocen w szkole ma lepiej rozwinięte np.zdolności interpersonalne niż pracowicie "dziobiąca" koleżanka. |
|
|
|
|
#2897 | ||
|
Inez
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2898 |
|
Konto usunięte
|
Chodzi mi o to, ze kazdy liedys czegos bedzie potrzebowac i wszystko, co od siebie dajemy, w jakis sposob do nas wraca.
A skoro ludzie nie sa asertywni, bo nie chca byc swinia, a potem sa swinia za plecami i urzadzaja sobie bol doopy, to serio - niech juz lepiej "beda swinia" w twarz.
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2900 |
|
ctrl alt delete
|
|
|
|
|
#2901 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2902 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Kto zdaje maturę? Ten, kto napisał lepiej od tych x % równieśników, którzy nie zdali Kto idzie na studia? Ten, kto się dostał, bo napisał maturę lepiej od tych, którzy się nie dostali. Studia w wyższych szkołach wszytskiego dobrego pomijam, bo tam faktycznie każdy może iść.
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Inez
|
Moim zdaniem, kiedy koleżanka miała jakąś jednorazową sytuację i prosi o notatki to powinno się jej pożyczyć. Przecież każdy może się źle czuć czy mieć ważny wyjaz.
Natomiast kiedy jakaś osoba nie chodzi z błahego powodu (moja koleżanka sama się chwaliła, że jej się nie chciało i wolała się spotkać z chłopakiem) i zdarza się to już któryś raz to według mnie odmowa nie jest żadnym świństwem. Za to uważam, że żerowanie na ludziach nieśmiałych, którzy nie potrafią odmówić to świństwo. I takie podejście "dzisiaj pośpię długo, a notatki wezmę od Baśki". Cytat:
|
|
|
|
#2904 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Odmówić. Siłą Ci nie wyrwie tych noatatek A jak Baśka jej pożyczy, to mówiąc wprost - nie Twoja sprawa
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I znam ludzi studiujących na tych uczelniach lepszego sortu, też tam każdy może iść. Znam ludzi z mojej klasy z ogólniaka, którzy tam studiują. Podziwiam, że oni maturę zdali Prawda jest taka, że przesiew to jest żaden, matura to jakaś wielka pomyłka. Kilka lat temu arkusze rozszerzone według mnie faktycznie sprawdzały wiedzę, ale podstawa to śmieszki. Jak widzę płacze wielkie nad podstawą z matmy, gdzie nie trzeba myśleć, tylko podstawić do wzoru z tablicy, to już nie wiem co powiedzieć. |
|
|
|
|
#2906 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Dla mnie strasznie januszowe jest swoją drogą wycieranie sobie twarzy materiałem i wykładowacami - takie w stylu "Przecież mam tych samych wykładowców co na SGH, więc moja szkoła nie jest w niczym gorsza". Oczywiście taki student zwykle nie dostał się na SGH (albo nawet nie próbował, bo nie miał żadnych szans się dostać, więc szkoda było 50 zł na opłatę rekrutacyjną)
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Konto usunięte
|
Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
Tinker nie odnosilam się do twojej wypowiedzi, ani do żadnej konkretnie.
Cranberry juice nie mam żadnego bólu odwłoka, tylka ani niczego innego. Studia skończyłam jakiś czas temu wiec ten konkretny temat mnie nie ekscytuje za bardzo, w temacie wątku jest januszowanie wiec wypowiedziałam się co jest dla mnie januszowaniem i tyle. Gwoli ścisłości, u mnie na studiach wykłady były obowiązkowe - publiczna uczelnia techniczna. Po prostu ciekawa jestem, jak zmieniłoby się podejście co niektórych gdyby za studia trzeba było płacić. Jak idziesz do zwykłej pracy na etat to tez nie wybierasz sobie w które dni przychodzisz a w które nie - tydzień roboczy jest od poniedziałku do piątku, koniec kropka. Obowiązkiem studenta jest chodzić na zajęcia i zaliczać egzaminy, na to idą pieniądze podatników i państwa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2908 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Nie przypuszczam, żeby studenci zaczęli chodzić na bezsensowne zajęcia, bo zapłacili, więc żeby się nie zmarnowało Jak idziesz do pracy, to Ci za to płacą. Ze studiów masz tyle, ile sama wyniesiesz, więc nikt Cię nie będzie uszczęśliwiał na siłę. Nie wszytskie zajęcia na studiach są obowiązkowe. Jak nie są obowiązkowe, to student nie ma żadnego obowiązku tam chodzić
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No co Pan zrobisz jak nic nie zrobisz Może dla nich 3500zł to pikuś na wywalenie
|
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co januszowego jest w fakcie, że ma się taki sam materiał i wykładowców. No to w czym do diaska jest ta druga uczelnia gorsza, skoro przerabiany materiał i wykładowcy są identyczni. Bo inna nazwa? Nie mogę pojąć, co jest gorszego. Owszem, część studentów to imprezowicze, część ameby mózgowe, część średniaki i jest też grupa wybitnych studentów. Tak samo jest na polibudzie, uniwerku jak i w pwszcie. I nie jest to tylko zdanie moje, ale także kadry dydaktycznej. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.