|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Sarenka ja nie mam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Trzymam kciuki za ktg 💪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Brydzia..mysle..ze jestesmy tego swiadome 💪Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#602 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#603 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i super z karmieniem ![]() Cytat:
najlepiej jakby sie dało te badania na miejscu jakoś często robić, bo tyle czasu w szpitalu to można zglupieć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się coś pomidorza powiadomienia.
Nic mi się nie chce Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
|
|
#605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i kciuki za ktg, może chociaż u Ciebie coś ruszy
|
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leżę i oglądam żone idealną co tam że torby do szpitala nie spakowane w 100%, że pranie czeka, że obiad trzeba zrobić, poprzenosić ubrania z góry na dół do szafy Normalnie jakbym wakacje miała
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Nic w nocy nie spałam. Hania jeszcze gorączkuje. Ma humor i o dziwo apetyt, ale jest taka biedniutka. O 13 mamy pediatrę.
Ja teraz czekam w kolejce do gin. Odebrałam wyniki i mam lekko podwyższone AST. Ciekawe co ona na to. |
|
|
|
|
#608 |
|
Konto usunięte
|
A nie miała jakiejś szczepionki? Dzieci czasem mają gorączkę po szczepieniach i może ona wystąpić nawet do kilku dni po.
|
|
|
|
|
#609 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie przy śniadaniu... Dzis pozniej bo Córka nie poszła duo przedszkola. Cos Jej oczka ropieja więc obserwuje... No i tym sposobem pospalysmy...
Plam na dzis - pranie kolorowe - skąd ja mam tylec rzeczy do prania ze codziennie piore? - oplacic wszystkie rachunk. Ja sie tym zajmuje wiec jak pojde do szpitala to zeby nie bylo opóźnień, - musze skoczyc na poczte , mam do odebrania jakas przesylke- juz sie pogubilam co to moze byc - zakupy zapasy. Musze kupic wedline i mies zrobic dzisiaj szybki obiad a na jutro bede robic obiad jakis na dwa dni. Taki na jutro i na czwartek zeby Maz mial jak bede juz w szpitalu. Wczoraj Mu posegregowalam w szufladzie w zamrazarce jedzonko jakim maja sie ratować pod moja nieobecnosc. Chociaz spodziewam sie ze moja mama i tesciowa nie dadza Im zglodniec, Tylko z Corka to ja nie wiem ile dam rade ogarnac. Bo ostatnio ma faze ze wszystko jest na nie. Poki co sprzatam kuchnie... U Nas goraco... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonek a co ty? Daj znac co i jak..
![]() Kuzynka chce kase za ten lezaczek..trudno wysle..jak juz obiecalam..ale napisalam..ze tez w tesco sa w promo ale nie napisalam po ile.. Nie lubie takich sytuacji ale jestem slowna.. A ona raz chciała kase raz nie.. Kolyske tez dala na "chrzciny" chociaz odkupila od kogos za grosze.. Te lezaczki sa ponoc za 25 zl jakby ktoras chciala..ja jej place 50 a ona niby dala 150 ale wierzyc mi sie nie chce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#611 |
|
Konto usunięte
|
U mnie pochmurno, ale może wyjdzie słońce.
|
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn wierzę że dała 150zł, no ale mogłaby się określić raz a konkretnie ![]() A Ty po prostu jej napisz że w tesco są za 25zł więc wolisz kupić nowy i tyle ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- chociaż osobiście nie wierzę żebyś go gdzieś jeszcze znalazła bo pewnie rozeszły się w momencie
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Hej😘
Vela ja tez sie wystraszylam jak zaczelam czytac Twoja przygode...wspolczuje. Tak jak Maja pisala pewnie przez plytki piscily te strupki. Ojj biedna. Ja bym na Twoim miejscu polozyla sie jednak w tym szpitalu. Bylabys pod obserwacja. Ania nie wiem z jakiej firmy masz ten bujaczek ale fiszer price moze kosztowac 150zl. Dziwna ta kuzynka ze tak zmienia zdanie. W ostatecznosci mozesz kupic w tesco a ten jej oddac😛 Jelonek co z Hania? Ojj dobrze ze ma apetyt. Ale w taka pogode tak sie doprawic... W sumie z dwojga złego lepiej teraz niz jak bedzie w domu maluszek. Sarenka Ty jestes mistrz organizacji😁 U nas tez sie chmurzy...nie lubie takiej pogody, ale wszystkim sie nie dogodzi😁 Wczoraj mi przywiezli nowa komode i znowu poukladalam ciuszki a dzisiaj mnie wszystko boli od schylania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#615 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7442362 6]Witajcie. Dziś znowu pobudka o 4.30. Sama się budzę tak wcześnie. Ale mam przynajmniej teraz troszkę ciszy. Od dziewiątej powtórka z wczoraj - hałas i kucie. Ale jeszcze tylko trzy dni. Wczoraj zlapalam w locie lekarza, więc dziś nie jadę na szpital, by pokazać wyniki lekarzowi. Dobry plus. Ja wolałabym SN ale wokół tak mnie wszyscy straszą że masakra. I mówią same najgorsze rzeczy że dla mnie poród to już jest w tym momencie horror. Mój mąż mnie uspokaja, ale on nie jest świadomy tego i nawet nie wie nic o etapach porodu. Eh. Nie przeczytał od czasu ciąży ani jednej informacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mój by sam z siebie też nie przeczytał. Na szczęście jest szkoła rodzenia. Jak miałam rozdział dla taty w książce to też przeczytał. I miałam fajne filmiki o noszeniu dzieci to mu podeslalam i mówił wczoraj ze obejrzał. I na kocie noszenie ćwiczy 😆😆😆 ubaw mam bo swojego kota naprawdę jak dziecko traktuje. Instynkt tacierzynski 😊 Cytat:
Cytat:
Jestem już po kwalifikacji 😆 wstępnie zakwalifikowana. Bardzo przyjemnie było, położna bardzo miła. Z doula nie ma problemu. Na tym etapie to tylko infekcja by mnie mogła wykluczyć. I lepiej nie przenosić bi wtedy będę musiała do nich na ktg jeździć... Położna zaleciła już spacery i seks trzeba się będzie przełamać 😅😅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#616 |
|
Konto usunięte
|
Mmona ale ty masz tych ubranek - ja nawet nie mam połowy z tego co ty masz. Też mam ogromną ochotę na piwo alkoholowe. Ale nie kupię, a te bezalkoholowe typu reds, karmi czy warka z dodatkami cytryny są paskudne i nigdy ich nie lubiłam. Będę musiała poczekać no chyba że jakaś firma wreszcie wyprodukuje zwykłe piwo bez cytryny i karmelu.
Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-06-06 o 10:58 |
|
|
|
|
#617 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Aniu a napewno ten identyczny model jest po 25 zł?Ta promocja jest naprawdę jakaś mega. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Haha święta prawda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#618 |
|
Konto usunięte
|
Ja również powiedziałabym co i jak z tym leżaczkiem i wołała kupić ten tańszy.
|
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to na zamówienie miałaś robione ?my kupiliśmy szafę ale miejsca i tak ciągle mało, myślę jeszcze nad komodami z ikei ![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7443136 1]Mmona ale ty masz tych ubranek - ja nawet nie mam połowy z tego co ty masz. Też mam ogromną ochotę na piwo alkoholowe. Ale nie kupię, a te bezalkoholowe typu reds, karmi czy warka z dodatkami cytryny są paskudne i nigdy ich nie lubiłam. Będę musiała poczekać no chyba że jakaś firma wreszcie wyprodukuje zwykłe piwo bez cytryny i karmelu.[/QUOTE] bezalkoholowe typu reds warka itd i tak mają alkohol, reds to chyba nawet powyżej 4% warka 2% więc ja bym se to darowała...Typowo bezalkoholowe to Bavaria 0,0% są zwykłe i smakowe ![]() Ponoć do kupienia w auchan albo Carrefour - nie wiem nie sprawdzałam raz piłam u koleżanki... wiadomo nie ma co się cudów spodziewać ale coś tam piwo przypomina ![]() W pierwszej ciąży tż mi kupił jakieś dziwne piwo właśnie typowo 0,0 (nie bavaria) i było okropne bleh
|
|
|
|
#620 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilam z ktg. Na badaniu mialam lekkie bole podbrzusza jednak nic takie sie nie zapisalo. Mala leniwa na badaniu byla, widocznie taka pora.
Polozna pomacala mi brzuch i mowi ze mala juz niziutko i brzuch tez. Te bole to chyba od przygotowywania sie do porodu. Takze chyba odpuszcze sobie ta dodatkowa wizyte u gina, jak TZ wstanie to z nim jeszcze porozmawiam. Mowila tez, ze brzuch mam juz nisko. |
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa no i jeszcze Lech free 0,5%
Mnie tam do piwa nie ciągnie, ale wina bym się napiła. Ponoć w rossmanie są bezalkoholowe ? Rossmana mam daleko ale może po porodzie się skusze
|
|
|
#622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Kurcze ja mam schize z tymi saczacymi wodami😒 Co chwile mam jakas mokra plame na bieliznie i musze sie przebrac. Na noc zastosowalam lactovaginal wiec moze od tego... Jutro wizyta🙏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Brydzia tylko ja juz go mam w domu..eh .. Nic zaplace jej i tyle a pozniej jak zapyta to powiem.. W sumie jakies ciuszki tez mi dala za free..chociaz polowe z nich do nieczego sie nie nadaje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- To jest lezaczek bright stars jakos tak..na ich stronie kosztuje teraz w promo 116 zl wiec moze w tesco sa jakieś bez firmowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Mmona piekna komoda i jaki porzadek..ja tylko dociskam nowe ciuszki. Hehe powoli miejsc brak ale mam od 56 do 68 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Vela i jaki byl teb radler..ja jak urodze..nakarmie to tez szklanke wypije 💪😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Paula super wieści to teraz nic tylko dzialac !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#624 |
|
Zadomowienie
|
Hej, mam stresa...
Chyba wczorajsze badanie u gin coś rozkręciło.. Boli mnie w podbrzuszu inaczej, mocniej... Brzuszek ciągle się spina... No i jakaś takaś dziwna jestem... nie wiem czy to stres czy co... Apetytu nie mam... ręce mi drżą... Gin wczoraj mówiła, że to kwestia następnych dni... rety, rety... mmona24 - piękna komoda... i mnogo tych ubranek
Amelia nic się nie zmieniła, nadal ucieka w samotność. Lubi stawiać sobie głupie pytania na temat świata lub tego miasta. W oczekiwaniu na dzidzię.... Edytowane przez milvunia83 Czas edycji: 2017-06-06 o 11:41 |
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Migotek piwo bavaria smakuje jak piwo i ma 0.0 %
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie się obudziłam 😉 Musiałam odespać te wszystkie emocje z wczoraj i z dzisiejszego rana. Nie no rano to był koszmar, wyskoczyłam z łóżka jak poparzona, bo tej krwi było na prawdę dużo, 3 duże plamy i żywo czerwona.
Musiałam się w nocy albo podrapać albo przy przekręcaniu coś podrażnic, a że krew rozrzedzona to trysnęło. No i jak tu robić cesarkę jak mi z takich malutkich ranek tyle krwi poleciało ☹ Dziękuję w ogóle za troskę, pamięć i wszystkie rady 😘 Bardzo to miłe! Maja - narazie zostaje w domu. Poprosiłam położną aby przychodziła co drugi dzień posłuchać serduszka, będę się lepiej czuła jak mi sprawdzi tętno małej. W piątek powtarzam badania, i jeśli cokolwiek wyjdzie nie tak, albo ja poczuje się gorzej to kładę się w piątek do szpitala i już tam poczekam pewnie na rozwiązanie i swojego lekarza bo ma dyżur w poniedziałek. Na sms niestety nie odpisał tzn. w ogóle nie został doręczony więc pewnie nie wziął tego telefonu że sobą. Czekam... 4 dni mnie nie zbawia, a wiem po sobie że leżenie w szpitalu i czekanie na Bog wie co, nie za dobrze by na mnie wpłynęło. Ok, idę zjeść jakieś śniadanie i będę nadrabiać ☺ Trzymam kciuki za wszystkie KTG i wizyty dzisiaj!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Maja to tak jak myslalam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Brydzia w rossmanie sa. Ja mialam ale smakuje jak szampan. Ale fajne wino bez alko dostalam ale to kuzynka kupila w jakies winiarni..jak takie... pol slodkie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Milvunia no to moze się cos rozkreci..nie stresuj sie..idz pod prysznic lub do wanny o zobaczymy czy przejdzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pannaanna_87 Czas edycji: 2017-06-06 o 11:45 |
|
|
|
|
#628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Milvunia, może jest coś na rzeczy
![]() Ja muszę jutro powtórzyć to badanie, bo dziwne, że tylko to mam podwyższone. Szyjka zgładzona, rozwarcie na palec. Nie znam dnia ani godziny Szykuję się na naturalny poród. Dziś mnie tak przebadała, że mnie wszystko boli.
|
|
|
|
|
#630 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie się dowiedziałam że musimy jeszcze nowy kompakt do WC kupić - bo nasz nie ma poziomego odpływu i go nie podłączą pod nową rurę. Coś czuję że chyba po porodzie zrobimy przymusowy gruntowny remont łazienki. A teraz to tylko by WC działało i by woda była.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

💪

i super z karmieniem
najlepiej jakby sie dało te badania na miejscu jakoś często robić, bo tyle czasu w szpitalu to można zglupieć

co tam że torby do szpitala nie spakowane w 100%, że pranie czeka, że obiad trzeba zrobić, poprzenosić ubrania z góry na dół do szafy

bleh