|
|
#3481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Cytat:
|
|
#3482 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Najserdeczniejsze życzenia dla Patrysia
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7446729]Brak mi slow na Ole Slodki spioch Cytat:
Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7446729] Oli wciaz nie pelza, nie raczkuje, nie wstaje tym bardziej, nie ma zebow, nie ma nawet spuchnietych dziasel ![]() Taki to moj siedmiomiesieczny noworodek ![]() Zeby nie bylo, to kreci sie wokol wlasnej osi, czasem popelznie pol metra do tylu, zajmuje mu to jakies 15 minut [/quote]A ja zauważyłam, że wszystkie prawie leniuszki mają długie włoski ![]() Lea jeszcze zatęsknisz za takim noworodkiem W grupie zawsze raźniej ![]() Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7446903]Moj maly leniuszek [/quote]leniuszek jest śliczny Cytat:
Już minął miesiąc, szybko zleci |
||||
|
|
|
#3483 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Olcia jakoś łagodnie zniosła ząbkowanie, ale u różnych dzieci różnie to bywa Cytat:
![]() Cytat:
, a Simon tak ładnie stoi, dzielny chłopczyk, nawet na jednej nodze potrafi Cytat:
Cytat:
Cytat:
, moja po pierwszym siniaku nauczyła się, wystawiać zad do tyłu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() (jejku, jak ja się boję września i do tego dostanę pierwszy raz w życiu wychowawstwo )Cytat:
![]() Na pewno będzie niedługo biegać , aby rehabilitacja przebiegała sprawnie i szybko, zdjęcia Blaneczki cudne |
||||||||||||
|
|
|
#3484 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
Najlepsze zyczonka dla Kubusia i Piotrusia jak ten czas szybko leci! wy tu tak długo siedzicie a ja o 21 to juz dawno byłam wtulona w poduszkę. no i znowu trzeba było rano wstać i żłobek i praca -a tak mi sie nie chciało Blaneczka słodziutka- dawno jej nie ogladałyśmy-poprosimy wiecej fotek. Edytka- ja też myślę że na solarium spokojnie możesz iść a w pracy jak to zwykle bywa- raz lepiej raz gprzej- nie łam się eszeweria- fotka z nosidełkiem słodka-chyba małemu rzeczywiście sie podoba.moje nosidełko pewnie też cos małe sie zrobiło i Klaudunia już nie będzie chciała korzystać. demonik-lista super biankaaa-ja juz tęsknie za swoim leniuszkiem a ona już próbuje sama stawać w łóżeczku, raczkowanie idzie jej coraz lepiej, sama sie podnosi i siedzi bez najmniejszych problemów a ja nie moge jej spuszczać z oka jak zostawie ja na kocu.
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
.U nas noc dobra, ale krótka, pobudka o 5:30 . Jasiowi chyba rośnie druga górna dwójeczka, bo znów jęczy i marudzi. Chyba, bo nie pozwala sobie zajrzeć, dotknąć, a o smarowaniu dziąseł Dentinoxem od dawna nie ma mowy Zrobił wielką kupę , dostał Nurofen i rozchmurzył się . Towarzyszył nam jak zwykle przy śniadaniu w swoim tronie. Po śniadanku zaczęliśmy z mężem sprzątać, on zdążył włożyć naczynia do zmywarki, ja przygotowałam dla Jasia butlę i kątem oka widzę, że mała łepetynka się kiwa. Jedna noga na blacie, druga pod nim, myślałam że patrzy na podłogę. Podeszłam bliżej i zobaczyłam, że mój królewicz zasnął na siedząco... ![]() Cytat:
, przeoczyłam je wczoraj. Fajnie wyglądacie razem z Mikołajkiem w tym zielonym, słonecznym ogrodzie Miło Cię widzieć Aniu! Napisz, co u Was, jak się Piotruś miewa? Dawno nie zaglądałaś, nie wklejałaś jego fotek... Dziękuję za informację nt. urodzin . Link do postu z listą będzie w moim podpisie.
|
|
#3486 | ||
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Kubusia i Piotrusia
Cytat:
Też bym się pewnie bała więcej obowiązków i zmartwień, pewnie góra papierów C dojdzie, ale na pewno dasz radę. Cytat:
Musiało to super wyglądać, królewicz zasnął przy stole Chciałabym to zobaczyć ![]() ......................... ... U nas noc ok. bez większych zmian, karmienie o 3 i 6, ale za to pospałyśmy do 8: 30, może spałybyśmy dłużej gdyby nie tel. i oczywiście pomyłka |
||
|
|
|
#3487 |
|
Rozeznanie
|
U nas noc też super teraz już znów usnęła, tylko nie wiem dlaczego w tamtym tygodniu miła takie ciężkie te nocki bo ząbki to napewno nie bo nic w paszczy nie ma! ale wczoraj wieczorem odkryłam że jednak moje dziecko mobilne się robi bo jak chce do czegoś się dostać a nikogo nie ma w poblizu to na łapkach ciągnie swoe małe dupsko, czy tak zaczyna się raczkowanie????????? czy to oznacza że podniesie zadek za kilka dni??????? Myshia gratuluję Nadince ząbka i czytając o Twojej radości dziś przypomniałam sobie to wspaniałe uczucie jak wczoraj podgladnęłam Weroniczkę. Super jest być mamą i nawet nie wiem jak ja mogłam do tej pory żyć bez dziecka? Demoniku wielkie dzięki za listę! a tak na marginesie to tylko Jaś ma drugie imię? Weronika ma ale jakoś nie podałam i dziś na to wpadłam! lepiej późnno niż wcale ![]() Rzecz jeszcze jedna o której muszę tu napisać to to że wyprałam dziś w pralce narzutę ale w płynie i jak skończyła pralka prać to w bębnie było mnóstwo piany! teraz tak myślę czy aby pralka ta nie jest popsuta bo chyba powinno nie być tej piany? Maatra taka ze mnie widzisz gospodyni ani ugotować ani wyprać ja nie wiem ten moj chłop to trafił.... |
|
|
|
#3488 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zębulka !!!I całuski ![]() Cytat:
![]() Sportsmenka czarująca i slodziutko obśliniona ![]() Cytat:
Zapewniam, że Kuba podobny do mnie tylko w połowie od pasa w dół cały tatuś Cytat:
...Już sobie wyobraziłam Jasia to musiałbyć slodki widok...![]() _________________________ _______ Kubuś bardzo dziękuje za życzenia miesięcznicowe
|
|
#3489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Najserdeczniejsze życzenia dla Kubusia
Cytat:
Oli dwa razy udało się usnąć w leżaczku. Cytat:
![]() Ponarzekałaś, ponarzekałaś i Weronika zaraz zabrała się do pracy ![]() Cytat:
-------------------- U nas fatalnie po wizycie u dziadków ciągłe fochy. Płacz, krzyk i ogólnie tylko na rączkach dobrze i do tego w ruchu, bo na siedząco źle. Teściowie dostali już za swoje ![]() Dorka mam pierwsze pytanie: "Co do jedzenia dostaje Klaudia w żłobku?" |
|||
|
|
|
#3490 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Simus chcialby sie spotkac i pomoc nauczyc psocic w ruchu. rehabilitacja rehabilitacja,ale milosc pomoze na wszystko Cytat:
dzisiaj probowal wspiac sie na sofe,patrze a on nozke zawinal do gory i dawaj....oczywiscie upadl. nie boje sie gdy upada na podloge, bo wiem,ze dziecko leci bezwladnie i nic mu sie nie stanie,ale jak poleci na kant...to juz nic nie pomoze ![]() Cytat:
![]() w moim tepie , to zdjecia wkjleje jak juz wszystko przekwitnie ![]() Cytat:
kiedys pow im wszystkim co o nich mysle...oczywiscie w podstawowce, bo w lo i na studiach nauczylam sie juz pokory.ja tez sie boje powrotu,ale bardziej spraw technicznych. Cytat:
jeju nawet nie strasz,ze przy 2 dwojeczce,takie bole sa, bo my przy pierwszwej mielismy takie jazdy,ze szkoda pisac. Pisalas o zmianach zywieniowych u Jasia,moj Si tez je niewiele w ciagu dnia,ale nadrabia 2razy butla w nocy...duuuuuza butla musze isc skonsultowac z kims to. ostatnio znalazlam taka ulotke w przychodni,ze pomoga odzwyczaic dziecie jesc w nocy.Cytat:
![]() Cytat:
hehhhehehe napewno nie jest tak zle z Twoim gospodowaniem ************************* ************************* ******** Najlepsze zyczonka dla dzisiejszych Jubilatow ************************* ************************* ******** ehhhh jestem taka zmeczona od wczoraj robie juz 4 pranie,zostaly jeszcze 2. skad to sie wzielo ??? Mowie do Tz: ciekawe jak bedzie wygladal nasz ogrodek przy 2 dzieci,jak juz teraz mam tyle prania. Na co on spokojnie: Sasiedzi pomysla,ze pralnie w domu prowadzisz,a co gorsza...ze podatku nie odprowadzasz!!!Jak widac,mezczyzni nic nie rozumieja. Kupilismy wczoraj na szybkiego kojec. TRagedia!! za pierwszym razem rozklada sie bajecznie,ale pozniej...no zacial sie i ani drgnie. musze go wyczyscic i wymienic Zaraz jade po grafik do pracy,ale zeby wziac samochod musze isc na 4 km spacer .na dodatek trzeba zalatwic telefon,internet,liczniki pozglaszac na nowym i starym mieszkaniu...to ja juz lepiej sobie pojde.
|
|
#3491 |
|
Rozeznanie
|
Najserdeczniejsze zyczenia dla Kubusia i Piotrusia
Chcialam tez podziekowac za zyczenia dla Patryka Demoniku oficjalne "wielkie dziekuje" za pomoc z tym dopajaniem dzieci. Nie mam jak do Was napisac, staram sie nadrobic zaleglosci ale jedyne co mi dobrze wychodzi to szybkie zerkniecie na zdjecia Waszych maluchow. Tak jak ktoras wyzej wspomniala, dzieciaczki naprawde teraz jakos tak strasznie sie zmieniaja, rosna i rozwijaja. Jeszcze niedawno siedziec nie umialy a tu juz wstaja i zaraz maszerowac beda. Urocze minki strzelaja, slicznie ubrane. Fajne te nasze brzdace. Nasz Patryk z siedzeniam slabo sobie radzi, naczytalam sie o slabych miesniach brzucha, o lekarzach i rehabilitacjach i juz zaczynam sobie wmawiac ze u nas moze to samo. Chociaz z drugiej strony glupia jestem bo wydaje mi sie ze wszystko jest ok, ze Patryk swietnie fika obroty, poza tym to kombinuje opierajac sie na glowce i odpychajac nogami poruszac do przodu. Czasem sie smieje ze siedziec nie bedzie tylko raczkowac zacznie bo naprawde sie stara ![]() Tak czy inaczej chyba sie wybiore do lekarza bo naczytalam sie i glupoty do glowy przychodza. Mialam do Was tyle pytan a teraz nie wiem jakich... , Pewnie wyloguje sie i zajme sie sprawami to przypomne sobie.Wrzuce jeszcze fotki |
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam na naszego bloga
http://jesiennemamy2007.bloog.pl/jest on PRYWATNY - wglad do niego, bedziemy miec tylko my dlatego prosze o nie udzielanie innym hasla.Prosze o sugestie co sie podoba, a co nie, oraz co do niego dodac ![]() haslo tylko na pw
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
buuu szkoda, ze prywatny
|
|
|
|
#3494 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To my miałyśmy więcej szczęścia. Po powrocie do domu patrzę w okno, a tu leje, nawet nie wiem kiedy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Narazie przemieszcza sie do tyłu z prędkością błyskawicy, opierając sie na stópkach, odpychając kolankami. Do przodu też ale na raczkach, ciagnie zadek za sobą. Dziwnie to brzmi, nie wiem jak to trafniej opisać ![]() Gdy siedzi a przewróci sie na boczek to potrafi z powrotem wrócić do siadu, ale samodzielnie z plecków nie umie jeszcze usiaść. Posadzona pieknie siedzi. A i jeszcze nauczyła sie ściagać czapkę. Co do piany to ![]() ![]() Cytat:
Jeżeli masz watpliwości to idz do lekarza, niech go zobaczy, zbada. Kubusiu klask i:I se popisałam, tż mnie pogania do wyjścia.Wczoraj wieczorem przed kapielą tatuś nakarmił kaszką, potem kąpanie i pierś. Przespała do 21 do 7 rano. Ciekawe, czy dziś królewnie posmakuje kaszka . Spadam. Potem napiszę. Buziaki
|
|||||||
|
|
|
#3495 |
|
Raczkowanie
|
aneta80s fajniutko wygląda w tej husteczce - fot.2
nie martw się na pewno wszystko wporządku jedne dzieciaczki zaczynają wczesniej drugie później a on ma 6 miesięcy o ile dobrze licze, Mój Mikołaj ma 7,5 miesiąca i jeszcze dobrze sam nie siedzi, jak sie dobrze skupi na siedzeniu to siedzi a wystarczy że spojrzy gdzies z nienacka i bum w dół, nie raczkuje, co prawda pozycję przyjmuję ale nie załapał jeszcze o co chodzi pełzac pełza - nie martw się napewno wszystko ok. U nas niby słoneczko ale wieje przeokrutnie - więc siedzimy w domku. Ostatnio Mikołajkowi podobają się książeczki, sam próbuje przewracac kartki a jaki szczęsliwy jak mu opowiadam i pokazuje palcem co jest w książeczce. obmyslam plan na urodziny Zuzi, chcę zrobic fajne kolorowe przyjęcie, jak na pierwsze urodziny, pamiętam jej zachwyconą buzie balonikami i serpentynami, jeszcze przez miesiąc pokazywała paluszkiem sufit
|
#3496 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, wpadłam na chwilę coś poczytać, co u Was i podziękować za życzenia dla Matyldy. My tez życzymy wszystkim byłym i obecnym jubilatom tradycyjnie dużo zdrówka i 100 latek.
Zdjęcia dzieciaczków śliczne,widać jak szybko rosną i jak szybko nabierają sprawności ani się nie obejrzymy jak zaczną biegać. Własnie Matylda dochodzi do siebie po wielkim katarku, dostała go po szczepieniu na ksztuśćca (pewnie była bardzo osłabiona, bo wczesniej nam nigdy nie chorowała). Szczepienie przebiegło b. dobrze Matylda nawet nie zapłakała, ale za to ja prawie się rozbeczałam tak się balam.Ostatnie 2 miesiące przybrała tylko 500g, waży 8500, ale p. doktor i pielęgniarka stwierdzily, że wygląda b. dobrze i nie ma się czym martwić. A dziś od rana wielkie wycie z powodu ząbków, dopiero poszła spać |
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
babolce piszcie do mnie na pw , to dostaniecie
|
#3500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
hmm a wyswietla sie okienko do hasla? moze uzyj innej przegladarki (haslo wyslalam dobre) u mnie wszytsko smiga
|
#3502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3504 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ależ ze mnie fujara...
![]() Kubusiu, Piotrusiu - sto lat z okazji Waszych miesięcznic Cytat:
. Nie wiem, jak Ci pomóc, może skorzystaj z tej ulotki? Ja od kilku dni nie karmię Jasia "na śpiocha" przed pójściem spać, ostatni posiłek (pierś) dostaje o 20:00 i nie budzi się w nocy, a śpi tyle samo, co przedtem. Moja koleżanka odzwyczaiła swojego synka od nocnych karmień dając mu zamiast mleka wodę. Konsekwentnie, coraz mniejszą ilość. Trochę to trwało, ale mały nie budzi się już na jedzenie w nocy.Cytat:
. Mój Jaś ledwie 100 - 150 ml napojów (wody, herbatki) wypija w ciągu doby, ale powolutku się rozkręca i mam nadzieję, że i to będzie zmierzać w dobrym kierunku. Dziś na spacerze wypił 100 ml wody .Cytat:
, a później siadać. I jest dokładnie tak . Jaś raczkuje, bardzo szybko zresztą, próbuje wstawać przytrzymując się mebli lub rodziców , a dopiero teraz, z kolanek, próbuje usiąść .Poza tym podobno chłopcy nieco później opanowują pewne umiejętności, a każdy maluch rozwija się w swoim tempie. Fajnie, że wpadłaś . Czarno-biała fotka do oprawienia! Cytat:
. Nie wiem jednak, czy uda mi się uczestniczyć w obu forach . Póki co weszłam, pooglądałam i nie wiem, jak dalej się poruszać? ![]() Cytat:
.Muszę się pochwalić: dziś po raz pierwszy Jaś zjadł 190 g dania ze słoiczka i czekał na ciąg dalszy Cytat:
Chodziliśmy prawie 3 godziny, mam czarne dłonie i białą obrączkę na palcu . Reszta też biała Mikołaj to bardzo oczytany młody człowiek! ![]() Cytat:
. Poza tym 8500 g to bardzo ładny wynik
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2008-05-06 o 20:37 Powód: literówki |
|||||||
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
wyslalam na meile uprawnienia do zmian na bloogu czyli :
Dodawanie/edytowanie/usuwanie wpisów Publikowanie/ukrywanie wpisów Administrowanie komentarzami Dodawanie/edytowanie/usuwanie plików(zdjec) Dostaly je osoby ktorych mialam meile (kto chce tez, to prosze o info) Dodawajcie zdjecia, i wszytsko, na co macie ochote, a co moze sie przydac innym
Jesienne mamy Edytowane przez sylwia-zuza Czas edycji: 2008-05-06 o 17:55 |
|
|
|
#3506 |
|
Wtajemniczenie
|
sywia- super pomysł
a ja dzisiaj zajrzałam znowu do lumpka i wynalazłam kilka bluzeczek dla mojej dzidzi9 chyba 5 ) i za wszystko zapłaciłam 6 zł. a wkleje wam mojego tż bo słodkie zdjecie mi wysłał no i kilka wspominkowych
|
#3507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego tak tu dzisiaj cicho?
![]() Cytat:
, ale jest ładnie i bardzo Ci dziękuję w imieniu swoim i Jaśka za tę ogromną pracę Maćko słodki .Cytat:
.* * * A tu fotki mojego słoneczka z ostatnich kilku dni: 1. Koteczek-bączek czy też wańka-wstańka, nieważne - lubię "to" sobie pacnąć od czasu do czasu .2. Tatko zmienia pieluchę, a ja szczerzę w uśmiechu swoje trzy górne zęby .3. Czasem pomagam rodzicom przy sprzątaniu... 4. Pokruszony biszkopcik mama sama sprzątała. Niewiele zjadłem, większość wylądowała na bluzce .5. Nie wiem jeszcze, może zostanę nudystą? Lubię wylegiwać się na golaska .6. Przysnąłem dziś rano na krzesełku . Obudziłem się już we własnym łóżku .
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2008-05-06 o 21:29 Powód: dodanie zdjęć :) |
||
|
|
|
#3508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale .Ty Sylwia i Demonik jesteście pracowite i uczynne dziewczynki dzięki wielkie!Patryczek w bandamce ma super minę i już nie wygląda na takiego łagodnego! ![]() Mikołaj naukowiec rosnie jak nic! Maciuś to od maleńkiego z misiami się uwielbia fotografować a na fotce czarno-białej piękny jest poprostu Agatka już umie sama siadać z podparcia? jak te bąble teraz chulnęły no noMaatra coś czuję że mamy ten sam charakterek jak dziś przeczytałam że spokorniałaś w lo, ja dopiero teraz pokornieję ale wcale nie było mi z tym źlea gospodyni jestem najgorsza jaką sobie można wyobrazić. Uwielbiam porządek i tylko to umiem dobrze robić. ale na szczęście kiedyś powrzucałyście przepisy i troszkę skorzystałam. Ale nigdy nie będzie to takie pysze i ładnie podane jak np. Demonik kiedyś foti pokazał to poczułam się jak w najdroższej restauracji i otarłam ślinotok i zrobiłam szybko jakąś kanapkę żeby mi język do dapy nie uciekł. ale o tej godzinie to grzech pisać o jedzeniu bo jeszcze wywołam wilka... Motylek to się wypisała? a Pysia to dziś była czy nie? Lea jak zwykle po nocach będzie forumować! kto się jeszcze nie odliczył to ma czas do połnocy, piszcie dziewczynki rano kawa lepiej smakuje ![]() z relacji u nas: postęp w ślizaniu się i ciągnięciu zadka jest błyskawiczny, Weronika ma mamę, która lubi z niej czasem malpkę porobić i tak na moje pociąganie gazety dziecko szło jak woda miałam z niej ubaw bo już miała gazetę w rączce a ja jej przesuwałam i tak po całym pokoju milion razy aż poozyła głowkę i zrozumiłam że ma dość i dałam jej spokoj. a teraz już wszystkich pozegnam Dobranoc śpijcie ze swoimi pociechami słodko! o nie miałam Cię właśnie prosić Demoniku o te zdjęcia ze snu w krzesełku a tu proszę jest! Jaś bardzo pięknie wyszedł na golaska wogóle jest na wszystkich cudny co tu dużo mówić! |
|
|
|
|
#3509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Patryk uroczy
![]() Cytat:
![]() Slodkie fotki Cytat:
p.s. Jeszcze nie mam hasła niewiem o co chodzi... ale p.s 2 Maciuś Cytat:
![]() Dziękuje Ci za to słoneczko Uwielbiam je oglądać i podziwiać podoba mi się i znam te pudełka z widzenia - są u Kuby pod łóżeczkiem ![]() I wydaję mi się że Jaś ma więcej wlosków ![]() Wszystkie fotki fajne, oglądalam kilka razy i mężuś też się dołączył P.S. Specjalne pozdro _________________________ ___ My dziś cały dzien na spacerkach... nawet deserek byl na świeżym powietrzu ![]() I dopiero teraz usiadłam do kompa. P.S. Jestem zła
Bo tyle się naczekałam i doszła parasolka i niestety jest wadliwa coś z gwintem jest nie tak bo nie mozna jej wkręcić wrrrrrrrrrrr Muszę zareklamować![]() Barierka do wózka -OK Widać ją było na fotkach ze Starówki... to tak specjalnie dla Lei P.S.2 Dodaję Fotki Kubusia z niedzieli u Babci - lasek Bielanski...niestety nie zabraliśmy wózka...więc drzemka odbyła się w foteliku ![]()
|
|
#3510 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja też tyle waży, dzisiaj ją ważyłam Cytat:
![]() Cytat:
---------------------------- Kurcze nie wiem co się dzieje z moją Olcią... ciągle ryczy i teraz mam dylemat, czy dalej ochrzaniać dziadków, czy pozostałe zęby "idą", tak na wszelki wypadek troszkę ochrzaniłam ![]() do tego podobne objawy jak u Jasia, mało Ola je cycka do końca nie opróżnia, zupy zdecydowanie mniej je i kaszki wieczornej też mniej. Próbuję ją przyzwyczaić do mleka modyf., ale urządza histerie, kopie, bije rękami, pluje. Kiedyś dała sobie wcisnąć przez sen, a teraz jak próbuję jej dać przez sen, to zaraz się budzi i zaczyna odstawiać spektakl. Mąż próbował ją nakarmić, to samo. Nie mam pomysłu jak ja przekonać do mleka modyfikowanego, może macie jakieś pomysły? Dlatego ponawiam pytanie do Dorki: Co Klaudia je w żłobku? |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

.

Slodki spioch 
.

-tak tylko się wyżaliłam
)
. Jasiowi chyba rośnie druga górna dwójeczka, bo znów jęczy i marudzi. Chyba, bo nie pozwala sobie zajrzeć, dotknąć, a o smarowaniu dziąseł Dentinoxem od dawna nie ma mowy 

.
.