Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-26, 08:22   #1711
vadi
*sportaddict*

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

dubel :|
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 08:28   #1712
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj ostatni raz zaglądam do Medicoveru na przegląd podwozia i EKG i też mam nadzieję, że nie spędzę tam 3h jak ostatnim razem
Przegapiłam Powodzenia!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 08:29   #1713
Mała!
Zakorzenienie

Vadi
Mój mam wrażenie też się jeszcze nie wybiera, byłam pewna, że przez te skurcze rozkreci się szybciej, ale u mnie to chyba po prostu taka uroda... :/ I syn wyjdzie w odpowiednim momencie najwczesniej obstawialam nawet 28-29 czerwca, albo 1-3 lipca. Ale teraz najwczesniej obstawiam 07.07.2017 A co ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 08:32   #1714
minini
Zadomowienie

Cytat:

Mi do terminu z OM 17 dni, a terminu z usg 7 Za to młody mam wrażenie, że się nigdzie nie wybiera Zero skurczy, odchodzących czopów i innych ekscytujących bodźców
nie każda z nas musi mieć te wszystkie dolegliwosci i czuc sie fatalnie przed porodem. ja za pierwszym razem biegalam do ostatniego dnia jak młoda koza! u Ciebie przyjdzie znienacka i szybko bedzie po wszystkim. zobaczysz!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Minini
Jejku- mój umysł funkcjonuje w bardzo.ograniczonym zakresie ostatnio....wybacz, a co.miałam czytać?

hah znam ten stan nie przejmuj sie.
pisalaś ze nie chcesz sie znami rozstawac po porodach. a my z etusia że obie wciąż mamy kontakt z mamami z wizażu z ktorymi rodziłyśmy pierwsze dzieci!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 08:35   #1715
Gosiutka
Rozeznanie

Chili brawo i gratulacje, super ze masz juz bobasa na świecie i super, że jest pokarm!!

Dołączam do grona kiepskich nocy, duszno, że oddychać ciężko, zgaga no i cieżko się obrócić się drugi bok.. ech ciężka to końcówka, a fala upałów nadchodzi...

U mnie 11 dni do terminu z OM i 9 z USG iii dalej nie wierze, że może się zacząć w każdej chwili aaa kumplowi się śniło, że urodziłam 27 czerwca o 23 i mnie zestresował
Gosiutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 08:35   #1716
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Przegapiłam Powodzenia!

Cytat:
Vadi
Mój mam wrażenie też się jeszcze nie wybiera, byłam pewna, że przez te skurcze rozkreci się szybciej, ale u mnie to chyba po prostu taka uroda... :/ I syn wyjdzie w odpowiednim momencie najwczesniej obstawialam nawet 28-29 czerwca, albo 1-3 lipca. Ale teraz najwczesniej obstawiam 07.07.2017 A co ?
Też po cichu liczyłam na koniec czerwca, za to moi rodzice zabraniają mi rodzić, bo dopiero 10.07 wracają z wakacji

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
nie każda z nas musi mieć te wszystkie dolegliwosci i czuc sie fatalnie przed porodem. ja za pierwszym razem biegalam do ostatniego dnia jak młoda koza! u Ciebie przyjdzie znienacka i szybko bedzie po wszystkim. zobaczysz!
jak koza, powiadasz? to do mnie przemawia
oby tak właśnie było
Stary 2017-06-26, 08:42   #1717
Carolles
Zadomowienie

Dzień dobry.

Kciuki za wszystkie dzis wizytujace

Współczuję nocek ja zasnelam po 2 ale o 5 już byla pobudka. Milion razy wstawalam dzis na siku

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 08:44   #1718
Mała!
Zakorzenienie

A no, to czytalam, ja niestety mam kontaktu z mamami z pierwszej ciąży wszystkie poszły na FB, którego ja nie mam :/

Stary 2017-06-26, 08:48   #1719
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Jaki masz telefon?

Na zielone wlosy nałóż koncentrat pomidorowy i trzeba potrzymać trochę

Tez kocham drzemki po pracy. Ciekawe jak to będzie
mąż nie widział ze płaczę ale od razu mi się lepiej zrobiło.
Nakladalam przedwczoraj na dwie godziny... Nie pomogło 😢 może jakaś ruda farba?
Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Ja tez mam kontakt z dziewczynami z wątku co rodziłam paulinke. Mamy klub na fb i tam piszemy😊

Z modelami lego nie pomogę bo aż tak e temacie się nie znam.

Ja któraś noc z kolei budzę się o 2 i po spaniu 😕 ta duchota mnie wykonczy😕 jestem tak spuchnieta ze chyba żadnych butów nie ubiore😕

My też z wątku listopadowek 2014 przenioslysmy się na fejsa. Jest nas ponad 40. Zzylysmy się strasznie, widujemy się, robimy prezenty na śluby i takie tam. Nic się nie musi skończyć, wręcz przeciwnie 😉😊
Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ale mi chodzi o dziecko, nie o matkę.
Dziecko nie ma peselu, więc co wpisują?
Nazwisko matki, córka czy syn i kiedy się urodziło

Ja już po labie. Dłonie i stopy tak mi puchną że aż pieką. O tej kurewskiej zgadze nie wspomnę... To chyba najgorsza rzecz w ciąży. Do porzygu. Zazdroszczę tym, które to omija 😁
Stary 2017-06-26, 08:49   #1720
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Też po cichu liczyłam na koniec czerwca, za to moi rodzice zabraniają mi rodzić, bo dopiero 10.07 wracają z wakacji

u mnie podobnie wracają 11 więc mam zaciskać nogi. No chyba ze do 2 się wyrobie. Ale jak pisałam wcześniej ten weekend 1-2 odpada bo teściowie mają rocznice.

mąż właśnie wysiadł z pociągu i dzwoni z pytaniem czy ma wracać czy zaczęłam rodzić bo jak co idzie do kasy i kupuje bilet
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 08:53   #1721
Mała!
Zakorzenienie

My sweet
Fajnie, ze macie kontakt, ja na FB się nie przeniose bo nie korzystam wiec siłą rzeczy odpusciłam...
A co do zgagi....to mi pomagały migdały bo nie używam tabletek... czasami miewam, ale raptem kilka razy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-26, 08:58   #1722
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Sill dzięki!
Pestycyda współczuje! Wściekłabym sie mimo, że dla kotów to norma

Ale to wina głównie tapety. Nawet teść się skarżył jak ją kładł że jakaś taka miękka i delikatna. Wzór jest lekko wypukły i dlatego się rysuje nawet paznokciem. W salonie mam tapetę o wiele lepszą i 2 rok nic jej nie rusza.
Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Hej po krotce opisze co i jak.Po dwoch godzinach od cc tż mi go przywiozl spal wykapany i pewnie nakarmiony 😊pozniej tz pojechal i zostalam sama polozna wpadla i do mnie ze nie powinnam sama z dzieckiem bo przeciez ruszyc sie nie moge jestem w sali pooperacujnej itp ale ublagalam ja zeby mi pozwolila bo miala zaraz mama z bratowa wpasc.Nie bylo latwo z moimi brodawkami dostawic go do piersi ale sie udalo bratowa mi powiedziakla ze jak sie czuje na silach moge sie na boku polozyc nie bylo latwo ale dalam rade i jak zostalam sama w spokoju to maly ssal pol h😁 pozniej zapytalam czy moge dzisiaj wstac bo pionizacja planowana na jutro razem z fizjoterapeuta zdziwily sie jazaly ochlonac ale dopomnialam sie jeszcze raz bo dobrze sie czulam a wenflon sobie urwalam przy kp wiec juz i tak nie szlo nic z kroplowki .Wstalam sama bardzp krew chlusnela 3 razy zalalam podloge i kapcie ale jestem na nogach sama chodze przebieram i karmie malego.Czuje sie swietnie jestem tylko niewyspana boli rana ale to pikus przy tym szczesciu ktore mam.Jestesmy sami na sali pooperacyjnej i maly zostaje ze mna 3 polozne byly juz mnie ogladav co to za przypadek ze po kilku godzibavh od cc dziecka nie chce dac na noc taka ze mnie malpka z zoo😊Szczerze spodziewalam sie ze bedzie masakra a jest spoko moze jak puszcza przeciwbolowe to bedziw gorzej ale kroplowy nie mam jakies 4 h i zyje.Jestem z siebie mega dumna.Polozna przyszla i przy tesciowej powiedziala ale dzielna dziewczyna.😊przebralam sie z tej okropnej koszuli operacyjnej i juz sama musze zmieniac sobie podklady .Jestem mega spiaca zaraz padne jak maly sie nie obudzi.Nie umiem dodac zdjec do klubu nadal.Dziekuje kochane za wwsystkie slowa otuchy ,gratulacje i kciuki.😘😘teraz pora na Was!!! I ja trzymam kciuki.

Bardzo dzielna jesteś a skoczna jak 🐐 koza!

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Ja dziś się nalazilam jak głupia. Nie zdziwilabym się gdyby coś ruszyło od tego latania. Ale lepiej niee 😉 ja przed porodem mam w planach pójść jeszcze na pedicure, bo sama już nie ogarniam i na rzęsy (4.07). Mam nadzieję że zdążę! A może i do fryzjera skocze dzień przed CC 😀

W ogóle to mam zielone pasma we włosach od rozjaśniania, a wcześniej farbowałam henna. Nie wiedziałam że nie można tego rozjaśniać i zrobiłam sobie kuku. Macie jakiś patent na zieleninę na włosach ? Wyglądam jak debil...

Wstawiam mój komplet od Qbany i drugi od Boho Tassels. Uwielbiam je!Załącznik 7123586Załącznik 7123591
Piękne kompleciko
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Morelle pokazałam mężowi twoje szuflady i chyba też takie pojemniki kupimy. Bo teraz są na polkach po 4 rzędy dwa z przodu i dwa z tyłu i będzie ciężko ogarnąć.

Oczywiscie zaczął marudzić ze po co tyle ciuchów że wszystko używane. Kurcze gdyby nie ciuszki od innych to młoda nago by leżała. Fakt ciuszki w roznych rozmiarach ale co miałam wyrzucić bo za 3 miesiące będą dopiero potrzebne. Ah faceci.
O wanienke też marudził że od kogoś a nie nowa.

Zamiast się cieszyć że nie musimy kupować to marudzi.
Ah tam niech sobie TŻ gada. Ja żałuję że nie miałam np wózka od kogo odkupić jakiegoś w dobrym stanie. Ciuszkow dostałam albo sama na olx kupowałam oprócz nowych z wyprzedaży. Nie jesteście dziady!

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny 🏻
Załącznik 7123681

Omnononm
Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Oj, ja też współczuję Wam tej zgagi. Mnie na szczęście oszczędziło...

Proszę o kciuki bo za pół godziny wybywam do poradni na kontrolę.. Obym nie musiała znowu 3 godziny tam czekać...
Kciuki!
Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
Samantha ja.to się zastanawiałam jaką Ty masz tą zgage że po 7 już zjadlas dobowa dawke, a to przecież u Ciebie wczoraj jeszcze hehe.
Ale współczuję ze zgagami ponoć okropne. Bałam sie czy w ciąży nie będę mieć, ale narazie mnie omija. Oby już tak do końca.

Ja też nie wiem co to zgaga. Chyba nasze dzieci będą łyse...

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 08:59   #1723
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
A no, to czytalam, ja niestety mam kontaktu z mamami z pierwszej ciąży wszystkie poszły na FB, którego ja nie mam :/

Mała ale my sie wcale na fb nie przeniesiemy! Jest tu kilka dziewczyn które nie maja fb. My zostaniemy na wizażu w koncu tutaj wszystko sie zaczęło 😊

Zgaga to tez moja zmora ciążowa. Poza tym to cudowny stan, moze dlatego ze tak dobrze znoszę 😊

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 09:00   #1724
minini
Zadomowienie

Cytat:

jak koza, powiadasz? to do mnie przemawia
oby tak właśnie było
będzie! sprawne cialo przed ciążą znacznie ułatwia sprawe

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Kciuki za wszystkie dzis wizytujace

Współczuję nocek ja zasnelam po 2 ale o 5 już byla pobudka. Milion razy wstawalam dzis na siku

wpolczuje tylu pobudek ja wstaje raz zazwyczaj - ale ledwo zwlekam sie z łóżka z obawą że za.mocno sie rusze i sie posikam zanim dojde do lazienki!

Cytat:

mamy jeszcze klub na wizazu - damy rade!

ja dziś chcialam jechać lampy kupic do kuchni i lazienki. znalazlam sklep elektryczny z duuuzym wyborem i do tego żona od znajomego tam pracuje. ale musze sie zmobilizować.. i ruszyć z domu!
Stary 2017-06-26, 09:01   #1725
Mała!
Zakorzenienie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-26, 09:12   #1726
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Znów zgaga mnie rypie . No ja prdle nie mogę już mi nic nie pomaga

Czemu wcześniej o tym nie pomyślałam tylko bym musiała wziąć dentke od jakiego trucka Załącznik 7123706

Geniusz!!!!
Cytat:
Ja czasami spie na plecach :/
Dziś nawet troche na brzuchu sie obudzilam 😬

Do Terminu zostało mi 19 dni 😱

Wow! Zleci raz dwa:p

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Nonie - ale pyszności z rana

ale mi mąż much nawpuszczał rano do domu! zostawił drzwi wejsciowe otwarte - bo kot sie wygrzewał przed domem.. pół godziny gonilam te muchy. fuj. nienawidze much.

Mała czytałaś? jak sie zżyłyśmy tyle miesiecy to trudno tak sie rozstać potem. bedziemy pisać ile nam dzieci pozwolą. moze nawet sie kiedys z nimi spotkamy?

dzieki za pomoc. nieśmiertelne lego dobre na każdą okazje
współczuje puchnięcia, ja na szczescie nie puchne. dobrze sie w upał czuje.

Powodzenia!!!!

ja niby czuje sie calkiem dobrze, ale w porownaniu do pierwszej ciąży to mam sporo dolegliwości. w pierwszej wogole nie odczuwalam nic dokuczliwego! pracowalam, jezdzilam wszedzie do ostatniego dnia!

Kciuki kózko żeby szybko dziś poszło!!
Ja wierzę że będziemy skrobać na wizażu dalej!)
Cytat:
U mnie za każdym razem jak gin osłuchuje młodego i leżę na plecach, to mu tętno ostro leci w dół :/ Najgorsze jest, że wszędzie mówią, że jak się uciska żyłę wrotną to matka też czuje, że jej słabo itp. - ja w ogóle, a u młodego efekt jest jak widać, więc mam zakaz.
Współczuję:/ ja słucham swojego ciała i ostatnio dosyć wygodnie mi na plecach a szczególnie na podłodze jak ćwiczę. Czuje wtedy że mi kość krzyżowa "odpoczywa". Ale był czas że się dusiłam na plecach i nie mogłam wcale:/
Cytat:
Mała ale my sie wcale na fb nie przeniesiemy! Jest tu kilka dziewczyn które nie maja fb. My zostaniemy na wizażu w koncu tutaj wszystko sie zaczęło 😊

Zgaga to tez moja zmora ciążowa. Poza tym to cudowny stan, moze dlatego ze tak dobrze znoszę 😊

Ja nie lubię klubów bo przez apke nie da się wejść. Zrobimy może wątek już na odchowalni

Nadrabiam od 9:p dziś zapowiada się skwar. Mąż mi zabrał auto już do porodu i że względu na okres wakacji bo mniej ma autobusów. Czuje się jak bez ręki:p mimo że na prawdę pozwalam sobie na długie spacery ale zawsze miałam komfort że coś mi się przypomni to wsiadam i jadę!

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Morelle mogę prosić o zaproszenie do klubu? Muszę Wincenta zobaczyć!

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 09:20   #1727
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Ah tam niech sobie TŻ gada. Ja żałuję że nie miałam np wózka od kogo odkupić jakiegoś w dobrym stanie. Ciuszkow dostałam albo sama na olx kupowałam oprócz nowych z wyprzedaży. Nie jesteście dziady!

Przeszło mu powiedziałam że nie musi braciom i innym mówić że używane wiedzą tylko moi rodzice bo odbierali to co upolowałam i mama prała. A mamy też nowe ciuszki z pewnością jeszcze coś dostaniemy jak zaprosimy w odwiedziny. Może nie powinnam tak pisać ale on w domu zawsze traktowany był jak ten najgorszy a teraz jak coś trzeba to tylko on rodzicom pomaga i chyba dlatego dla małej chciałby jak najlepiej i chciałby to innym pokazać że potrafi być dobrym ojcem i zarobić na rodzinę.

Często mi się pyta co moi rodzice o nim myślą pomimo iż jesteśmy ze sobą 5 lat a małżeństwem prawie 2. Przyjęty został jak swój już od pierwszego dnia. To ja do dnia ślubu była m traktowana na dystans. Jak coś mama męża mówiła o teściu do mnie to per Pan i nazwisko a u mnie mama normalnie po imieniu
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 09:26   #1728
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Taedio - tapeta wyglada prześlicznie!

Dzięki

Cytat:
Taedio gratuluję tapety

Ja dzisiaj ostatni raz zaglądam do Medicoveru na przegląd podwozia i EKG i też mam nadzieję, że nie spędzę tam 3h jak ostatnim razem
Dzięki
za wizytę

Cytat:
Ale to wina głównie tapety. Nawet teść się skarżył jak ją kładł że jakaś taka miękka i delikatna. Wzór jest lekko wypukły i dlatego się rysuje nawet paznokciem. W salonie mam tapetę o wiele lepszą i 2 rok nic jej nie rusza.

Hmm moze sobie ją upatrzyły przez to

Darietta ja robię gofry z przepisu z mojewypieki.pl i są pycha

Współczuje nieprzespanych nocek i tych wszystkich bolesnych dolegliwości Ja się przewracam z boku na bok bez bólu, wstaję też normalnie. Jedynie bolą mnie plecy jak za dużo zrobię i stopy jak za dużo chodzę/stoję. Ale wtedy wchodzi Tż z masażami i odpuszcza
Stary 2017-06-26, 09:28   #1729
emmos
Zakorzenienie

Hej Laski 5 h pospałam, no super tak chwaliłam wczorajsze gołąbki teściowej, że mi spać nie dały

Ja dziś wizytuję o 15, poproszę o kciuki,zeby wód nie było za wiele kciuki za Wasze wizyty ✊️

Ochrzaniłam ostatnio męża, że miał na głowie tylko nianię do kupienia i oczywiście ten zakup na sam koniec został i chyba dotarło do niego, bo kurier właśnie przywiózł IMG_1498465712.431621.jpg

Miłego dnia dziewczyny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-26, 09:32   #1730
taedio
MerDer 4ever

Emmos za wizytę i dla Tż, że się zrehabilitował

Edytowane przez taedio
Czas edycji: 2017-06-26 o 09:33
taedio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 09:36   #1731
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Ja czasami spie na plecach :/
Dziś nawet troche na brzuchu sie obudzilam 😬

Do Terminu zostało mi 19 dni 😱

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Mi do terminu z OM 25 dni...
Mi zostały 24dni

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 09:43   #1732
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję:/ ja słucham swojego ciała i ostatnio dosyć wygodnie mi na plecach a szczególnie na podłodze jak ćwiczę. Czuje wtedy że mi kość krzyżowa "odpoczywa". Ale był czas że się dusiłam na plecach i nie mogłam wcale:/

Ja nie lubię klubów bo przez apke nie da się wejść. Zrobimy może wątek już na odchowalni

Nadrabiam od 9:p dziś zapowiada się skwar. Mąż mi zabrał auto już do porodu i że względu na okres wakacji bo mniej ma autobusów. Czuje się jak bez ręki:p mimo że na prawdę pozwalam sobie na długie spacery ale zawsze miałam komfort że coś mi się przypomni to wsiadam i jadę!

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Morelle mogę prosić o zaproszenie do klubu? Muszę Wincenta zobaczyć!

Mam to samo z plecami. Odpukać w ostatnich kilku dniach są luźne i rozciągnięte, a traciłam juz nadziej, ze wyjdę z tego zesztywnienia. No, ale muszę na nie uważać, nie przeciążać i pomaga mi leżenie w łożku na plecach w ciagu dnia. Do tego oczywiście rozciąganie.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hej Laski 5 h pospałam, no super tak chwaliłam wczorajsze gołąbki teściowej, że mi spać nie dały

Ja dziś wizytuję o 15, poproszę o kciuki,zeby wód nie było za wiele kciuki za Wasze wizyty ✊️

Ochrzaniłam ostatnio męża, że miał na głowie tylko nianię do kupienia i oczywiście ten zakup na sam koniec został i chyba dotarło do niego, bo kurier właśnie przywiózł Załącznik 7123801

Miłego dnia dziewczyny

Kciuki za wizytę i super niania!

Vadi - dla Ciebie rownież kciukasy wizytowe! Któraś jeszcze ma dzisiaj lekarza?

Ja jutro jadę do laboratorium. Miałam w czwartek, ale jak zobaczyłam ze ma byc 32 stopnie to wole w taką pogodę z domu nie wychodzić. Do tego pare rzeczy muszę kupić i tak myśle o tym dywanie z Agata Meble. Muszę zapytać TZ co o tym mysli, czy by sie przydał. Z jednej strony wole gole podłogi, ale jak na dole bedzie fotelik, wozek, to moze lepiej na dywanie stawiać zeby nie rysować parkietu. Akurat do małego pokoju na dole by pasował.

A i pomyslałam tez, ze jak jutro bede na mieście to sie bezpieczniej bede czuła. W razie akcji porodowej zamowie taxi.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 09:43   #1733
taedio
MerDer 4ever

U mnie 20 dni do tp
Stary 2017-06-26, 09:45   #1734
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:

Ochrzaniłam ostatnio męża, że miał na głowie tylko nianię do kupienia i oczywiście ten zakup na sam koniec został i chyba dotarło do niego, bo kurier właśnie przywiózł Załącznik 7123801

Miłego dnia dziewczyny
Kciuki Emmos! Zwłaszcza za te wody

Wow, niania robi wrażenie, gratuluję zakupu!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 09:46   #1735
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

Miłego dnia dziewczyny

Kciuki!
Ja mojemu tez mówiłam żeby poszukał czegoś , a on do mnie "po co?"

Mi zostało 10dni .

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 09:48   #1736
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
No gratki!

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Hej po krotce opisze co i jak.Po dwoch godzinach od cc tż mi go przywiozl spal wykapany i pewnie nakarmiony 😊pozniej tz pojechal i zostalam sama polozna wpadla i do mnie ze nie powinnam sama z dzieckiem bo przeciez ruszyc sie nie moge jestem w sali pooperacujnej itp ale ublagalam ja zeby mi pozwolila bo miala zaraz mama z bratowa wpasc.Nie bylo latwo z moimi brodawkami dostawic go do piersi ale sie udalo bratowa mi powiedziakla ze jak sie czuje na silach moge sie na boku polozyc nie bylo latwo ale dalam rade i jak zostalam sama w spokoju to maly ssal pol h😁 pozniej zapytalam czy moge dzisiaj wstac bo pionizacja planowana na jutro razem z fizjoterapeuta zdziwily sie jazaly ochlonac ale dopomnialam sie jeszcze raz bo dobrze sie czulam a wenflon sobie urwalam przy kp wiec juz i tak nie szlo nic z kroplowki .Wstalam sama bardzp krew chlusnela 3 razy zalalam podloge i kapcie ale jestem na nogach sama chodze przebieram i karmie malego.Czuje sie swietnie jestem tylko niewyspana boli rana ale to pikus przy tym szczesciu ktore mam.Jestesmy sami na sali pooperacyjnej i maly zostaje ze mna 3 polozne byly juz mnie ogladav co to za przypadek ze po kilku godzibavh od cc dziecka nie chce dac na noc taka ze mnie malpka z zoo😊Szczerze spodziewalam sie ze bedzie masakra a jest spoko moze jak puszcza przeciwbolowe to bedziw gorzej ale kroplowy nie mam jakies 4 h i zyje.Jestem z siebie mega dumna.Polozna przyszla i przy tesciowej powiedziala ale dzielna dziewczyna.😊przebralam sie z tej okropnej koszuli operacyjnej i juz sama musze zmieniac sobie podklady .Jestem mega spiaca zaraz padne jak maly sie nie obudzi.Nie umiem dodac zdjec do klubu nadal.Dziekuje kochane za wwsystkie slowa otuchy ,gratulacje i kciuki.😘😘teraz pora na Was!!! I ja trzymam kciuki.

Ty to jesteś jakaś maszyna
Do porodu ciągle na nogach, po też nie usiedzi
TYlko się czasem dzisiaj nie wypisuj!
Będziesz nas wpędzać w kompleksy jak Lewandowska pół Polski

Cytat:
Chilli mega silna babeczka z Ciebie! Jestem z Ciebie bardzo dumna Mam nadzieje, że sie troszkę wyśpisz i jutro nabierzesz sił. Brawo dla małego Wincentego za ssanie! Jest super jak jego mama dziekujemy za relację, jesteśmy z Wami myślami jeszcze raz gratulacje dla Ciebie i Twojego męża

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Taedio pięknie wyszła ta tapeta. Dobrze że gość dotarł. Problem macie z głowy.

Darietta ja wszystko od dechy do dechy kupowałam sama, nic nie dostałam, a jak widze ile to kosztowało to wcale bym nie pogardziła używanymi rzeczami. Tym bardziej, że dzieci rosną szybko i kupuje sie te ciuchy co rusz to większe.

Carolles oj współczuję uderzenia

Emmos wybrał TZ nianię?
Mój się wczoraj tym zajął i okazało się, że niania video którą sprzedają z monitorem babysense będzie we wszystkich sklepach za miesiąc
I chyba kupimy osobno monitor i osobno nianię z motoroli chyba

Cytat:
Piona ja chyba dzis nie zasnę 😢

No to piona, u mnie było rennie na noc, na szczęście pomogło.

Idę dalej nadrabiać
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 09:48   #1737
Samantha7
Zakorzenienie

Nie brałam tydzień dodatkowo żelaza tylko tyle co z witamin prenatalnych i już mi z nosa krew poszła i znów z dziąseł jakbym kogoś zagryzła
Mam rozpulchniete dziąsła w ogóle. Wtf?! Co się z tym robi?

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 09:50   #1738
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Kciuki!
Ja mojemu tez mówiłam żeby poszukał czegoś , a on do mnie "po co?"

Mi zostało 10dni .

Samantha jadę do Ciebie spuścić becki Twojemu
Stary 2017-06-26, 09:50   #1739
minini
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nie wiem co to zgaga. Chyba nasze dzieci będą łyse...
zabobony
ja nie mialam zgagi a synek sie urodził z mnostwem ciemnych włosów. teraz jest blond

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Przeszło mu powiedziałam że nie musi braciom i innym mówić że używane wiedzą tylko moi rodzice bo odbierali to co upolowałam i mama prała. A mamy też nowe ciuszki z pewnością jeszcze coś dostaniemy jak zaprosimy w odwiedziny. Może nie powinnam tak pisać ale on w domu zawsze traktowany był jak ten najgorszy a teraz jak coś trzeba to tylko on rodzicom pomaga i chyba dlatego dla małej chciałby jak najlepiej i chciałby to innym pokazać że potrafi być dobrym ojcem i zarobić na rodzinę.

Często mi się pyta co moi rodzice o nim myślą pomimo iż jesteśmy ze sobą 5 lat a małżeństwem prawie 2. Przyjęty został jak swój już od pierwszego dnia. To ja do dnia ślubu była m traktowana na dystans. Jak coś mama męża mówiła o teściu do mnie to per Pan i nazwisko a u mnie mama normalnie po imieniu
też mam sporo używanych rzeczy: wózek, lozeczko, kolyske, a wszystkie moje ubranka po synku pozyczalam wiec tez sa jak uzywane. przy pierwszym dziecku musielismy WSZYSTKO kupic a potem pozyczalismy sobie w rodzinie lub wsrod znajomych te rzeczy. nie widze w tym nic złego! malutkie dzieci nie niszczą tak rzeczy, jesli tylko rodzice dbaja choc troche to rzeczy po jedym dziecku są prawie jak nowe. nie przejmuj sie tym.
a gadanie teściów... olej tak jak ja olewam - u moich tez wszystko musi byc na pokaz. a najlepiej jakby jeszcze na kazdej rzeczy została naklejona cena za ile to kupili... nie warto tracić nerwow bo takich ludzi nie zmienisz

Cytat:

Ja dziś wizytuję o 15, poproszę o kciuki,zeby wód nie było za wiele kciuki za Wasze wizyty ✊

Miłego dnia dziewczyny

kciuki za wizyte!!!
i brawo dla męża za zakup. nie wiem co sie czepiasz przecież zdążył przed porodem!

Cytat:
Dzięki

Dzięki
za wizytę

Hmm moze sobie ją upatrzyły przez to

Darietta ja robię gofry z przepisu z mojewypieki.pl i są pycha

Współczuje nieprzespanych nocek i tych wszystkich bolesnych dolegliwości Ja się przewracam z boku na bok bez bólu, wstaję też normalnie. Jedynie bolą mnie plecy jak za dużo zrobię i stopy jak za dużo chodzę/stoję. Ale wtedy wchodzi Tż z masażami i odpuszcza
aaa jak tz z masażem to można żyć!!
Stary 2017-06-26, 09:51   #1740
vadi
*sportaddict*

Z dziaslami mam to samo, niewiele na to można pomóc w ciąży niestety :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości