|
|
#1621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
|
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Otwiera mi sie aplikacja nawet przez google jak dam ustawiwnia😑
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pokaz jeszcze jak będą mebelki ![]() Cytat:
Ale jesteś dzielna podziwiam zazdroszczę ze już masz małego przy sobie i jest wszystko dobrze ![]() Ja tez się martwię zeby z mała było wszystko dobrze, zeby była zdrowa. U mnie się zaczyna mama wypytuje kiedy urodzę, ze wszyscy pytają jakbym mogła sobie wybrać tak o. Żebym przyjechała do nich i w ogóle mnie wszystko już wkurza. W Tesco przecenili ubrania dla dzieci ale TZ zaczął zrzędzić ze już za duzo tego wszystkiego i nic nie wzięłam i tez już mnie denerwuje. Popłakałam sobie aż dziś bo mam dosyć. |
||
|
|
|
#1624 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musisz wybrać tryb komputerowy nie tel |
|
|
|
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jak to zrobic?
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś się nalazilam jak głupia. Nie zdziwilabym się gdyby coś ruszyło od tego latania. Ale lepiej niee 😉 ja przed porodem mam w planach pójść jeszcze na pedicure, bo sama już nie ogarniam i na rzęsy (4.07). Mam nadzieję że zdążę! A może i do fryzjera skocze dzień przed CC 😀
W ogóle to mam zielone pasma we włosach od rozjaśniania, a wcześniej farbowałam henna. Nie wiedziałam że nie można tego rozjaśniać i zrobiłam sobie kuku. Macie jakiś patent na zieleninę na włosach ? Wyglądam jak debil...Wstawiam mój komplet od Qbany i drugi od Boho Tassels. Uwielbiam je!1498423245306.jpg1498423261028.jpg
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle pokazałam mężowi twoje szuflady i chyba też takie pojemniki kupimy. Bo teraz są na polkach po 4 rzędy dwa z przodu i dwa z tyłu i będzie ciężko ogarnąć.
Oczywiscie zaczął marudzić ze po co tyle ciuchów że wszystko używane. Kurcze gdyby nie ciuszki od innych to młoda nago by leżała. Fakt ciuszki w roznych rozmiarach ale co miałam wyrzucić bo za 3 miesiące będą dopiero potrzebne. Ah faceci. O wanienke też marudził że od kogoś a nie nowa. Zamiast się cieszyć że nie musimy kupować to marudzi. |
|
|
|
#1629 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że Masz pokarm. Nie wiem czemu mi sie wydaje, że ja nie będę mieć z tydzień. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
|
#1630 | ||
|
Zadomowienie
|
Faktycznie się zmowilysmy z tymi wizytami u fryzjerów
ja jak idę to mam 5-6 h z głowy wiec wole to ogarnąć przed porodem, po samym porodzie zaraz na tyle bym chyba nie zniknęła.Choć i tak mam zamiar teraz prędzej wychodzić sama z córka wyszłam z domu pierwszy raz od porodu dopiero po 1,5 tygodnia do lekarza, na spacer konkretny po 4 tygodniach, a sama na zakupy do biedronki po 5 ![]() Cytat:
Cytat:
Super wyglada! Chilli dzielna jesteś ![]() 🏻Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1631 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie uważam, że to co robiłaś było zbyt sterylne A co do odwiedzin - jest lato, nie wyobrażam sobie, że mam powiedzieć rodzicom i dziadkom, że nie mogą zobaczyć małego przez miesiąc. Ale wycieczek i imprez też nie chcę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jutro nadrobię resztę |
|||||
|
|
|
#1632 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
damy rade!! Cytat:
nie wiem w jaki sposób dałam rade odpuscic te drzemki po urodzeniu syna też dasz rade Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo zawsze cos jeszcze przy okazji jest do zalatwienia..Cytat:
![]() Cytat:
ale może na tą pierwszą nocke oddaj dziecko pod opieke? nakarm przed snem i pozwól sobie na odpoczynek! zasłużyłaś! powinnaś odespać i nabrać sił na jutro. przemyśl to Cytat:
i remontowac. od czego są ci fachowcy... zadnemu wiecej nie zaufam..widzisz u was tez najlepiej wyszlo jak samemu robili.. ehh Cytat:
no chyba wkoncu to lego, ale jakie sa te dziewczece? friends znam, super hero tez. jakies jeszcze?? Cytat:
|
|
|
#1633 |
|
Raczkowanie
|
Taedio super tapeta
Chilli super ze tak dobrze to znosisz. Teraz trochę snu wam potrzebne a jutro to już w ogóle super. Darietta wiesz jak jest kupisz źle nie kupisz też źle hehe facetom nie dogodzisz 😀 Sweet śliczne 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli
Ty to jesteś twarda sztuka Cieszę sie, że czujesz sie dobrze I wstałas, ja też chciałabym w miare szybko pionizacje. Niech się dziwią tam a co?! Pozdrawiam Cie I maluszka, odpoczywaj jednak troszke, należy Ci się Ja byłam podciać włosy, fajnie sie układają... musze tylko coś z kolorem pikombinować ![]() Taedio No nie wytrzymam jest I tapeta! Świetnie wygląda! Idę lulu, dobranoc wszystkim Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-06-25 o 23:03 |
|
|
|
#1635 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej boli go tez to że to nasze pierwsze dziecko a większość używki i że on na dziecku nie oszczędza. Wiec mu powiedziałam poczekaj jak się wydatki zaczną to wypłata na konto nie zdąży wpłynąć a już jej nie będzie. A nowy ciuszek zawsze można kupić. Facetowi nigdy nie dogodzisz oni muszą pomarudzić. |
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ze się tak dobrze czujesz i oby tak dalej 🏻![]() Ja nie wiem jaki masz tel wiec nie wiem jak u Ciebie z wejściem do klubu. Ja mam iPhone i wchodzę przez safari. Z appki nie umiem. Cytat:
Super! ![]() Taedio - ładnie wyszła ta tapeta 🏻Ja jeśli będę mieć cc to nie będę wstawać od razu tylko wtedy kiedy przyjdą i mi będą kazać. Z Misiem miałam cc o 19 i dopiero nogi zaczęłam czuć na następny dzień rano. Przyszła wyjęła mi cewnik i kazała wstać przy jej pomocy. Kazała wstać na prosto jak dumna królowa wiec wstałam z wielkim okrzykiem o fuck jak na królowa przystało ![]() ![]() Założyli mi taki pas żeby flaki mi się trzymały razem w jednym miejscu. Po porodzie wstawajcie bokiem nie z leżenia na prosto ze wzgl na mięśnie proste brzucha. Kurde mnie chyba musieli porządnie wyczyścić bo ja nie krwawiłam aż tak mocno żeby ze mnie leciało ![]() Pamietam ze jak jeszcze byłam pod znieczuleniem to położna się mnie właśnie zapytała czy czuje brzuch jak mi naciśnie . Nic nie czułam byłam jak flak wiec ona mi z druga nogi V i zaczely mi naciskać na brzuch i chyba wszystko mi wtedy wycisnęły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Mała - tez masz takie uczucie , ze zaraz Ci pełnie stara rana? Kuzwa mi tak ciągnie dół brzucha ze dramat. Zwłaszcza jak mi siku się chce lub jak mam isc na dwójkę i czuje takie parcie i zaczynam świrować. Położna mówiła ze to normalne uczucie , ze wiele mam po cc w drugiej ciąży ma takie uczucie i żebym się nie bała. A ja już mam horror w oczach jakiś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice uważają że używane nie znaczy gorsze. Wręcz przeciwnie ciuszki po mnie to całą rodzine i nie tylko obskoczyły heh pamiętam ja do zerówki czy pierwszej klasy już chodziłam a chodzik jeszcze w obiegu był bo każdy dbał. Sami wyzywali że brat z bratowa kasy nie mają młodzi są a wszystko nowe. |
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tz był szczęśliwy w poprzedniej ciąży ze tyle dostaliśmy za free .
A jeszcze mieliśmy baby shower wiec dostaliśmy sporo kasy. Także już w ogóle było super. Teraz był non stop wkurzony, ze coś musimy kupić bo wszystko oddałam ludziom i sis . Miał naukę jak to jest łatwo i prosto wszystko zorganizować. Niech się cieszy ze nie musiał większych gadżetów kupować typu fotelik czy wózek czy łóżeczko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1641 |
|
królikoholiczka
|
Latam co chwila siku i się zastanawiam jak rano oddam mocz do badań
![]() A w ogóle tak mnie napiernicza lewy nadgarstek że zaraz sobie go wyrwe
|
|
#1642 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tez kocham drzemki po pracy. Ciekawe jak to będzie mąż nie widział ze płaczę ale od razu mi się lepiej zrobiło.
|
|||
|
|
|
#1643 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze uderzalylam się w łydkę o łóżko Cytat:
Cytat:
do sprzedania ubranek dzieciecych, pieluszek, poscieli wszystko uzywane bo na nowe nie miala kasy itd. I wiecie co obcy ludzie jej tyle rzeczy dla dziecka dali ze w zyciu bym nie pomyslala! Poczawszy od ubranek po wozek, lozeczko, przewijak i zabawki. I nikt grosza od niej nie wzial bo wiedzieli ze ma trudna sytuacje. Ja osobiście bym sie wstydzila serio, bo ja taka jestem ze glupio mi isc nawet do siostry i zapytac czy mi nie da czegos po swoim dziecku. Ile siostra sama mi dala tyle wzielam ale jakoś upominac sie o wiecej nie chce mimo ze wiem ze ma i moglaby mi dac. Jeju zrobilam sobie dziure w łydce az mi krew leci. Chyba uderzylam w sam róg łóżka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chilli mega silna babeczka z Ciebie! Jestem z Ciebie bardzo dumna Mam nadzieje, że sie troszkę wyśpisz i jutro nabierzesz sił. Brawo dla małego Wincentego za ssanie! Jest super jak jego mama dziekujemy za relację, jesteśmy z Wami myślami jeszcze raz gratulacje dla Ciebie i Twojego męża ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Taedio pięknie wyszła ta tapeta. Dobrze że gość dotarł. Problem macie z głowy.Darietta ja wszystko od dechy do dechy kupowałam sama, nic nie dostałam, a jak widze ile to kosztowało to wcale bym nie pogardziła używanymi rzeczami. Tym bardziej, że dzieci rosną szybko i kupuje sie te ciuchy co rusz to większe. Carolles oj współczuję uderzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1645 |
|
Wtajemniczenie
|
Chilli jeśli logujesz się na forum przez Google, to klikasz 3 kreseczki na górze z lewej strony (lewy, górny róg) i tam wybierasz "Przejdź na wersję desktopową".
Potem już masz wszystko normalnie jak w wersji na kompie, wchodzisz w swój profil i tam do klubu. Jesteś baaardzo dzielna! Świetnie, że tak dobrze się czujesz po cc - oby tak dalej! Dużo sił dla Ciebie i zdrówka dla Twojego synka! Cudownie, że tak pięknie ssie
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Zgaga chce mnie wykończyć. Wzięlam już tabletkę, zjadłam migdały i nic nie przechodzi
|
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boli Cię ta noga? Ja już nie mogę się doczekać momentu po porodzie gdy pozbędę się tego cholerstwa! Zazdroszczę szczerze tym dziewczynom, których to oszczędza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to współczuje podwójnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Ryczeć mi się chce, nadal nie mogę spać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

pokaz jeszcze jak będą mebelki
pozniej tz pojechal i zostalam sama polozna wpadla i do mnie ze nie powinnam sama z dzieckiem bo przeciez ruszyc sie nie moge jestem w sali pooperacujnej itp ale ublagalam ja zeby mi pozwolila bo miala zaraz mama z bratowa wpasc.Nie bylo latwo z moimi brodawkami dostawic go do piersi ale sie udalo bratowa mi powiedziakla ze jak sie czuje na silach moge sie na boku polozyc nie bylo latwo ale dalam rade i jak zostalam sama w spokoju to maly ssal pol h
pozniej zapytalam czy moge dzisiaj wstac bo pionizacja planowana na jutro razem z fizjoterapeuta zdziwily sie jazaly ochlonac ale dopomnialam sie jeszcze raz bo dobrze sie czulam a wenflon sobie urwalam przy kp wiec juz i tak nie szlo nic z kroplowki .Wstalam sama bardzp krew chlusnela 3 razy zalalam podloge i kapcie ale jestem na nogach sama chodze przebieram i karmie malego.Czuje sie swietnie jestem tylko niewyspana boli rana ale to pikus przy tym szczesciu ktore mam.Jestesmy sami na sali pooperacyjnej i maly zostaje ze mna 3 polozne byly juz mnie ogladav co to za przypadek ze po kilku godzibavh od cc dziecka nie chce dac na noc taka ze mnie malpka z zoo

od rozjaśniania, a wcześniej farbowałam henna. Nie wiedziałam że nie można tego rozjaśniać i zrobiłam sobie kuku. Macie jakiś patent na zieleninę na włosach ? Wyglądam jak debil...

cieszmy się wolnością póki możemy
!
ja jak idę to mam 5-6 h z głowy wiec wole to ogarnąć przed porodem, po samym porodzie zaraz na tyle bym chyba nie zniknęła.
wcześniej robiłam sobie sama ale bardziej skomplikowanych rzeczy na głowie już się nie da samemu ogarnąć. A ze ścięć to tylko końcówki robię, chyba tak jak Ty 
🏻
Tyle że właśnie w opakowaniach może być różna ilość tych podkładów i zastanawiam się się ile sztuk najlepiej spakować... 

też dasz rade

i jeszcze uderzalylam się w łydkę o łóżko
Jest super jak jego mama 

i tez mam zgage że az mnie na wymioty zbiera.