Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-25, 22:25   #1621
Agg_s
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Jak wejsc na ten klub? Help

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Musisz otworzyć przeglądarkę na telefonie, tak jakbyś chciała wejść np w google coś wyszukać. Wpisz wizaż i otworzy Ci się taka wersja komputerowa i tam musisz wejść w ustawienia i po lewej z menu wybrać Kluby

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 22:31   #1622
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Otwiera mi sie aplikacja nawet przez google jak dam ustawiwnia😑

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 22:33   #1623
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ślicznie pokaz jeszcze jak będą mebelki

Cytat:
Hej po krotce opisze co i jak.Po dwoch godzinach od cc tż mi go przywiozl spal wykapany i pewnie nakarmiony pozniej tz pojechal i zostalam sama polozna wpadla i do mnie ze nie powinnam sama z dzieckiem bo przeciez ruszyc sie nie moge jestem w sali pooperacujnej itp ale ublagalam ja zeby mi pozwolila bo miala zaraz mama z bratowa wpasc.Nie bylo latwo z moimi brodawkami dostawic go do piersi ale sie udalo bratowa mi powiedziakla ze jak sie czuje na silach moge sie na boku polozyc nie bylo latwo ale dalam rade i jak zostalam sama w spokoju to maly ssal pol h pozniej zapytalam czy moge dzisiaj wstac bo pionizacja planowana na jutro razem z fizjoterapeuta zdziwily sie jazaly ochlonac ale dopomnialam sie jeszcze raz bo dobrze sie czulam a wenflon sobie urwalam przy kp wiec juz i tak nie szlo nic z kroplowki .Wstalam sama bardzp krew chlusnela 3 razy zalalam podloge i kapcie ale jestem na nogach sama chodze przebieram i karmie malego.Czuje sie swietnie jestem tylko niewyspana boli rana ale to pikus przy tym szczesciu ktore mam.Jestesmy sami na sali pooperacyjnej i maly zostaje ze mna 3 polozne byly juz mnie ogladav co to za przypadek ze po kilku godzibavh od cc dziecka nie chce dac na noc taka ze mnie malpka z zooSzczerze spodziewalam sie ze bedzie masakra a jest spoko moze jak puszcza przeciwbolowe to bedziw gorzej ale kroplowy nie mam jakies 4 h i zyje.Jestem z siebie mega dumna.Polozna przyszla i przy tesciowej powiedziala ale dzielna dziewczyna.przebralam sie z tej okropnej koszuli operacyjnej i juz sama musze zmieniac sobie podklady .Jestem mega spiaca zaraz padne jak maly sie nie obudzi.Nie umiem dodac zdjec do klubu nadal.Dziekuje kochane za wwsystkie slowa otuchy ,gratulacje i kciuki.teraz pora na Was!!! I ja trzymam kciuki.

Ale jesteś dzielna podziwiam zazdroszczę ze już masz małego przy sobie i jest wszystko dobrze

Ja tez się martwię zeby z mała było wszystko dobrze, zeby była zdrowa. U mnie się zaczyna mama wypytuje kiedy urodzę, ze wszyscy pytają jakbym mogła sobie wybrać tak o. Żebym przyjechała do nich i w ogóle mnie wszystko już wkurza. W Tesco przecenili ubrania dla dzieci ale TZ zaczął zrzędzić ze już za duzo tego wszystkiego i nic nie wzięłam i tez już mnie denerwuje. Popłakałam sobie aż dziś bo mam dosyć.
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 22:33   #1624
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Piękna!!!
Cytat:
Hej po krotce opisze co i jak.Po dwoch godzinach od cc tż mi go przywiozl spal wykapany i pewnie nakarmiony 😊pozniej tz pojechal i zostalam sama polozna wpadla i do mnie ze nie powinnam sama z dzieckiem bo przeciez ruszyc sie nie moge jestem w sali pooperacujnej itp ale ublagalam ja zeby mi pozwolila bo miala zaraz mama z bratowa wpasc.Nie bylo latwo z moimi brodawkami dostawic go do piersi ale sie udalo bratowa mi powiedziakla ze jak sie czuje na silach moge sie na boku polozyc nie bylo latwo ale dalam rade i jak zostalam sama w spokoju to maly ssal pol h😁 pozniej zapytalam czy moge dzisiaj wstac bo pionizacja planowana na jutro razem z fizjoterapeuta zdziwily sie jazaly ochlonac ale dopomnialam sie jeszcze raz bo dobrze sie czulam a wenflon sobie urwalam przy kp wiec juz i tak nie szlo nic z kroplowki .Wstalam sama bardzp krew chlusnela 3 razy zalalam podloge i kapcie ale jestem na nogach sama chodze przebieram i karmie malego.Czuje sie swietnie jestem tylko niewyspana boli rana ale to pikus przy tym szczesciu ktore mam.Jestesmy sami na sali pooperacyjnej i maly zostaje ze mna 3 polozne byly juz mnie ogladav co to za przypadek ze po kilku godzibavh od cc dziecka nie chce dac na noc taka ze mnie malpka z zoo😊Szczerze spodziewalam sie ze bedzie masakra a jest spoko moze jak puszcza przeciwbolowe to bedziw gorzej ale kroplowy nie mam jakies 4 h i zyje.Jestem z siebie mega dumna.Polozna przyszla i przy tesciowej powiedziala ale dzielna dziewczyna.😊przebralam sie z tej okropnej koszuli operacyjnej i juz sama musze zmieniac sobie podklady .Jestem mega spiaca zaraz padne jak maly sie nie obudzi.Nie umiem dodac zdjec do klubu nadal.Dziekuje kochane za wwsystkie slowa otuchy ,gratulacje i kciuki.😘😘teraz pora na Was!!! I ja trzymam kciuki.

Dzielna mama! Pamiętam że ze mnie też tak chlusnelo jak pierwszy raz wstałam. Super że już wstajesz! Im szybciej tym lepiej, oczywiście w granicach rozsądku 😊 odpoczywajcie, mały pewnie też wymęczony będzie spał, oby 😀
Stary 2017-06-25, 22:36   #1625
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Otwiera mi sie aplikacja nawet przez google jak dam ustawiwnia

Musisz wybrać tryb komputerowy nie tel
Stary 2017-06-25, 22:41   #1626
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Ale jak to zrobic?

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 22:41   #1627
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Ja dziś się nalazilam jak głupia. Nie zdziwilabym się gdyby coś ruszyło od tego latania. Ale lepiej niee 😉 ja przed porodem mam w planach pójść jeszcze na pedicure, bo sama już nie ogarniam i na rzęsy (4.07). Mam nadzieję że zdążę! A może i do fryzjera skocze dzień przed CC 😀

W ogóle to mam zielone pasma we włosach od rozjaśniania, a wcześniej farbowałam henna. Nie wiedziałam że nie można tego rozjaśniać i zrobiłam sobie kuku. Macie jakiś patent na zieleninę na włosach ? Wyglądam jak debil...

Wstawiam mój komplet od Qbany i drugi od Boho Tassels. Uwielbiam je!1498423245306.jpg1498423261028.jpg
Stary 2017-06-25, 22:42   #1628
darietta
Zakorzenienie

Morelle pokazałam mężowi twoje szuflady i chyba też takie pojemniki kupimy. Bo teraz są na polkach po 4 rzędy dwa z przodu i dwa z tyłu i będzie ciężko ogarnąć.

Oczywiscie zaczął marudzić ze po co tyle ciuchów że wszystko używane. Kurcze gdyby nie ciuszki od innych to młoda nago by leżała. Fakt ciuszki w roznych rozmiarach ale co miałam wyrzucić bo za 3 miesiące będą dopiero potrzebne. Ah faceci.
O wanienke też marudził że od kogoś a nie nowa.

Zamiast się cieszyć że nie musimy kupować to marudzi.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 22:45   #1629
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Dziękuję;*

Ale fajny dzień spędziliście cieszmy się wolnością póki możemy!

Oj jaki biedny TŻ

Heh ciężko aż uwierzyć co;p?

Pięknie! Moja świeżo polozona tapetę dewastują już koty-.-

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Mi tez hormony świruja. Maz pojechał.do domu. Napisał smsa że już tęskni i chciałby zeby Alusia byla juz z nami... a.ja siedzę.i teraz rycze...

Uświadomiłam sobie,.ze dla nas też już może być.ostatnia niedziela we dwoje

Cytat:
Hej po krotce opisze co i jak.Po dwoch godzinach od cc tż mi go przywiozl spal wykapany i pewnie nakarmiony 😊pozniej tz pojechal i zostalam sama polozna wpadla i do mnie ze nie powinnam sama z dzieckiem bo przeciez ruszyc sie nie moge jestem w sali pooperacujnej itp ale ublagalam ja zeby mi pozwolila bo miala zaraz mama z bratowa wpasc.Nie bylo latwo z moimi brodawkami dostawic go do piersi ale sie udalo bratowa mi powiedziakla ze jak sie czuje na silach moge sie na boku polozyc nie bylo latwo ale dalam rade i jak zostalam sama w spokoju to maly ssal pol h😁 pozniej zapytalam czy moge dzisiaj wstac bo pionizacja planowana na jutro razem z fizjoterapeuta zdziwily sie jazaly ochlonac ale dopomnialam sie jeszcze raz bo dobrze sie czulam a wenflon sobie urwalam przy kp wiec juz i tak nie szlo nic z kroplowki .Wstalam sama bardzp krew chlusnela 3 razy zalalam podloge i kapcie ale jestem na nogach sama chodze przebieram i karmie malego.Czuje sie swietnie jestem tylko niewyspana boli rana ale to pikus przy tym szczesciu ktore mam.Jestesmy sami na sali pooperacyjnej i maly zostaje ze mna 3 polozne byly juz mnie ogladav co to za przypadek ze po kilku godzibavh od cc dziecka nie chce dac na noc taka ze mnie malpka z zoo😊Szczerze spodziewalam sie ze bedzie masakra a jest spoko moze jak puszcza przeciwbolowe to bedziw gorzej ale kroplowy nie mam jakies 4 h i zyje.Jestem z siebie mega dumna.Polozna przyszla i przy tesciowej powiedziala ale dzielna dziewczyna.😊przebralam sie z tej okropnej koszuli operacyjnej i juz sama musze zmieniac sobie podklady .Jestem mega spiaca zaraz padne jak maly sie nie obudzi.Nie umiem dodac zdjec do klubu nadal.Dziekuje kochane za wwsystkie slowa otuchy ,gratulacje i kciuki.😘😘teraz pora na Was!!! I ja trzymam kciuki.

Super, że wszystko ok i ze jesteś sama na sali. Mówiłam, że najgorzej wstać. Potem już luz. Ja jednak wolę nie wstawać tak szybko bo boję się o szwy. Ze coś się nie tak zrośnie jak trzeba. Uważam, że te pierwsze godz są najważniejsze dla regeneracji organizmu. Koleżanki mi mówiły, żeby nie grać matki polki i księżniczki. Słuchac położnych i przelezec ile trzeba
Fajnie, że Masz pokarm. Nie wiem czemu mi sie wydaje, że ja nie będę mieć z tydzień.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Ale jak to zrobic?

Normalnie wchodzisz na Wizaż.pl. z lewej str na belce jest tryb komputerowy i potem ustawienia. Kluby są pod subskrypcja.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Morelle pokazałam mężowi twoje szuflady i chyba też takie pojemniki kupimy. Bo teraz są na polkach po 4 rzędy dwa z przodu i dwa z tyłu i będzie ciężko ogarnąć.

Oczywiscie zaczął marudzić ze po co tyle ciuchów że wszystko używane. Kurcze gdyby nie ciuszki od innych to młoda nago by leżała. Fakt ciuszki w roznych rozmiarach ale co miałam wyrzucić bo za 3 miesiące będą dopiero potrzebne. Ah faceci.
O wanienke też marudził że od kogoś a nie nowa.

Zamiast się cieszyć że nie musimy kupować to marudzi.
Nie rozumiem czemu marudzi. Ja się cieszę, że tyle dostałam ubranek. Nie będzie takiego ciśnienia z praniem.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 22:46   #1630
nonie_
Zadomowienie

Faktycznie się zmowilysmy z tymi wizytami u fryzjerów ja jak idę to mam 5-6 h z głowy wiec wole to ogarnąć przed porodem, po samym porodzie zaraz na tyle bym chyba nie zniknęła.
Choć i tak mam zamiar teraz prędzej wychodzić sama z córka wyszłam z domu pierwszy raz od porodu dopiero po 1,5 tygodnia do lekarza, na spacer konkretny po 4 tygodniach, a sama na zakupy do biedronki po 5

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
dziękuję

Tylko ja nie mam fryzjera?

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Ja zaczęłam chodzić na kolor dopiero na początku tego roku wcześniej robiłam sobie sama ale bardziej skomplikowanych rzeczy na głowie już się nie da samemu ogarnąć. A ze ścięć to tylko końcówki robię, chyba tak jak Ty

Taedio czekamy na foto tapety

Cytat:

Super wyglada!

Chilli dzielna jesteś 🏻

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 22:50   #1631
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Dzięki Tyle że właśnie w opakowaniach może być różna ilość tych podkładów i zastanawiam się się ile sztuk najlepiej spakować...
Ja mam 10

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
To moze te części do upranej kosmetyczki, a te których sie nie dezynfekuje w woreczek foliowy?
Z tym gotowaniem 5min to przecież instrukcja mówi, ja raczej nie mam fioła na punkcie sterylności..
za do TZ zapowiedział, ze nie chce zeby przez pierwszy tydzień dziecko miało kontakt z kotami. Powiedziałam, ze ok. Tyle mogę wytrzymać.
A to było po tym, jak moja mama w pracy rozmawiała z chłopakiem, który 2
tygodnie temu został ojcem. Razem z żoną powiedzieli, ze przez miesiąc nikt nie moze ich odwiedzać, żadna babcia itp. Takie info dostali w SR, ze przez pierwszy miesiąc dziecko powinno miec kontakt tylko z ich bakteriami.

Tak zrobię - kosmetyczka i woreczki strunowe
Ja nie uważam, że to co robiłaś było zbyt sterylne
A co do odwiedzin - jest lato, nie wyobrażam sobie, że mam powiedzieć rodzicom i dziadkom, że nie mogą zobaczyć małego przez miesiąc. Ale wycieczek i imprez też nie chcę.

Cytat:
Ja tak nie raz myślałam szkoda że my takie porozrzucane bo możnaby się spotkać. W końcu dobrych kilka miesięcy piszemy i się wspieramy.
Jak odchowamy dzieci to zrobimy zlot

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Ja z kolei poki co najbardziej boję się szpitala, nigdy w życiu nie spędziłam w nim dłużej niż chwilę :/
Ja się boję spania bez męża

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość

Calineczka piekny brzuszek! I pokoik cudowny, łóżeczko super a przewijak mam taki sam tylko ciemny szary 😉

Jutro nadrobię resztę
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 22:56   #1632
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja też nie.mogę doczekać się powrotu do domu
A najbardziej boję się porodu, nie wazne czy CC czy Śn. Boje się.czy wszystko będzie dobrze.z małym....sam poród to przezyję, ale.moment jak go wyciagnąi mi.pokarzą... to czy zapłacze, jak się będzie czuł... tym tylko się martwie.

Bojciu Morelka... masakra faktycznie... za tydzień bedziesz tulić pestkę

I też mi szkoda troszke sie rozstawac z Wami... a pewnie kilka z nas odpadnie bo.bedzie po prostu.nniej czasu... potem powrot do pracy itp. Tyle czasu razem trzeba bedzie coś wymyśleć

Mala ale dlaczego myslisz ze sie musimy rozstac? ja mam wciąż kontakt z kilkoma dziewczynami ktore poznalam tu na forum w odchowalni po urodzeniu pierwszrgo syna 5lat temu. dalej piszemy w klubie. wprawdzie zostalo nas tam jakies 6-7 osób ale caly czas piszemy! jedna juz 3 dziecko bedzie miala teraz w sierpniu.
damy rade!!

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Jak juz o obawach mowa..
To ja mam taki problem ze boje sie ze bede jak zoombie chodzic jestem raczej typem osoby ktora lubi sie wyspac. A tu karmic co 2-3godz 😯. I nie wiem czy uslysze placz dziecka zeby wstac??
Mysle sobie jak to zycie sie wywroci do gory nogami "nagle" (9miesiecy to malo zeby to tego dojrzec) ja mam pelno obaw a tz mowi ze damy rade.. tyle ze on 10godz dziennie w pracy wiec to nie on bedzie musial dac rade..

ha! też lubie pospać. bez dzieci potrafilam wrocic z pracy i zrobic godzinną drzemke o 16tej nie wiem w jaki sposób dałam rade odpuscic te drzemki po urodzeniu syna też dasz rade

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Ja też się tego boję ale mówią że będziemy spać na czuja. Dziecko lekko drgnie a my oczy jak 5zlotych. Poradzimy sobie, jak nie my to kto?
dokladnie.. hormony wyczulają matke na takie dźwięki

Cytat:
Carolles ja chyba wyczyszczę wózek "na sucho"
Cieszę sie, że pokoik sie podoba
I Dziekuje za komplement

Minini ojj mój by na takie cos nie poszedł No ale architekt to musi mieć zdanie na każda rzecz w domu

Nic nie wiem o życiu bede błagać o złote rady!

Nonie ja mam 30.06 fryzjera
Dzięki za przepis
Takie organizery bardzo ułatwiają

Tapeta sie kładzie! Siedzę w salonie i sie boje oby było równiutko!

no nie wierze, kładzie sie? super!

Cytat:
Zgadza się 😊 Doczytałam ze Ciebie tż przeprosił. Super ze sie zreflektowal! Az mam ochotę Ci zaśpiewać "taa ostatniaaa niedziela... ! " 😂 dziękuję za zaproszenie do klubu 😙

W ogóle trochę tu bylo spięć z tżtami wczoraj widzę. Przytulam wszystkie którym mężczyźni zalezli za skórę

Mała ja tez mam obawy największe co do porodu. Boję sie o dziecko. Mam tak bezproblemową ciążę od początku że aż mi dziwnie i boje sie ze na koncówce coś pojdzie nie tak tfu tfu tfu. Poród zniose jakoś, bol jaki by nie byl przetrwam ale gdyby z małą coś sie stało to ja nie wiem co bym zrobiła.

Myszowata dasz rade zobaczysz! Jak sie pojawia dziecko to fakt życie wywraca się do góry nogami ale to jest do ogarniecia. A z tym wstawaniem to uwierz mi ze usłyszysz. Kazde pisniecie uslyszysz tak organizm bedzie reagowal na dziecko 😊

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Taedio zdjecie wrzuc jak tapeta będzie! My mielismy dzis kupic farbe do pokoju małej ale na jednej ścianie bedzie tapeta i nie wiem jako kolor farby wybrac do tapety. Tapete znalazlam tez w trójkąty wiec ciekawa jestem jak to wygląda na żywo 😉

Ja mam fryzjera 3.07 😂 ale będziemy ładne na porodowkach kazda po fryzjerze hahaha

no wlasnie też musze sie umowić do fryzjera jeszcze przed wszystkim. potem znow do tych katowic jechac to dla mnie wycieczka na pół dnia bo zawsze cos jeszcze przy okazji jest do zalatwienia..

Cytat:
no pięknie! ale wiesz... dałybyśmy rade we dwie to zrobić bez problemu!

Cytat:

dzielna mamusia
ale może na tą pierwszą nocke oddaj dziecko pod opieke? nakarm przed snem i pozwól sobie na odpoczynek! zasłużyłaś! powinnaś odespać i nabrać sił na jutro. przemyśl to wypoczywaj! tak sie ciesze że juz masz to za sobą!!!

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
mini, brawa dla męża, super robota!! dobrze napisałaś wcześniej - chcesz zrobić dobrze, zrób sam
u mnie tata z TŻ też sami kładli wszystkie kafelki w kuchni i wyszło im super jeszcze koło kominka będą kłaść

taedio, tapeta prezentuje się super! ma szczęście fachowiec, że dotarł

Chilli, jesteś baaaaardzo dzielna! widzę, że świetnie się odnalazłaś w roli mamy takim tempem to raz-dwa i wyjdziecie

ja chciałam skoczyć przed porodem jeszcze do fryca, ale nie wiem co z tego wyjdzie.. zależy co mi powiedzą jutro na kontroli i ile dadzą mi jeszcze czasu
najlepiej zrobic samemu, ale to by moj mąż musial firme zamknąć i remontowac. od czego są ci fachowcy... zadnemu wiecej nie zaufam..
widzisz u was tez najlepiej wyszlo jak samemu robili.. ehh

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
To chyba to lego będzie najlepszym prezentem.

Oj te nasze chłopy. Mój po raz pierwszy zostanie na tak długo sam z cora. Nie chce pomocy ani jednych ani drugich rodziców 😊 da rade😀

Brawo dla Ciebie! !! Jesteś bardzo dzielna!

Ja mam fryzjera w czwartek rano a potem prosto jadę na szpital na ktg😅

nastepna do fryzjera!
no chyba wkoncu to lego, ale jakie sa te dziewczece? friends znam, super hero tez. jakies jeszcze??

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ślicznie pokaz jeszcze jak będą mebelki

Ale jesteś dzielna podziwiam zazdroszczę ze już masz małego przy sobie i jest wszystko dobrze

Ja tez się martwię zeby z mała było wszystko dobrze, zeby była zdrowa. U mnie się zaczyna mama wypytuje kiedy urodzę, ze wszyscy pytają jakbym mogła sobie wybrać tak o. Żebym przyjechała do nich i w ogóle mnie wszystko już wkurza. W Tesco przecenili ubrania dla dzieci ale TZ zaczął zrzędzić ze już za duzo tego wszystkiego i nic nie wzięłam i tez już mnie denerwuje. Popłakałam sobie aż dziś bo mam dosyć.
dobrze jest czasem sobie popłakać i wyrzucić z siebie te emocje. od razu inaczej patrzy sie na świat. a i mąż troche łagodniej na nas patrzy
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 23:00   #1633
meja_ml
Raczkowanie

Taedio super tapeta

Chilli super ze tak dobrze to znosisz. Teraz trochę snu wam potrzebne a jutro to już w ogóle super.

Darietta wiesz jak jest kupisz źle nie kupisz też źle hehe facetom nie dogodzisz 😀

Sweet śliczne 😍

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 23:01   #1634
Mała!
Zakorzenienie

Chilli
Ty to jesteś twarda sztuka
Cieszę sie, że czujesz sie dobrze I wstałas, ja też chciałabym w miare szybko pionizacje.
Niech się dziwią tam a co?!
Pozdrawiam Cie I maluszka, odpoczywaj jednak troszke, należy Ci się

Ja byłam podciać włosy, fajnie sie układają... musze tylko coś z kolorem pikombinować

Taedio
No nie wytrzymam jest I tapeta!
Świetnie wygląda!

Idę lulu, dobranoc wszystkim

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-06-25 o 23:03
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 23:06   #1635
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Ja dziś się nalazilam jak głupia. Nie zdziwilabym się gdyby coś ruszyło od tego latania. Ale lepiej niee 😉 ja przed porodem mam w planach pójść jeszcze na pedicure, bo sama już nie ogarniam i na rzęsy (4.07). Mam nadzieję że zdążę! A może i do fryzjera skocze dzień przed CC 😀

W ogóle to mam zielone pasma we włosach od rozjaśniania, a wcześniej farbowałam henna. Nie wiedziałam że nie można tego rozjaśniać i zrobiłam sobie kuku. Macie jakiś patent na zieleninę na włosach ? Wyglądam jak debil...

Wstawiam mój komplet od Qbany i drugi od Boho Tassels. Uwielbiam je!Załącznik 7123586Załącznik 7123591
Świetne!

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 23:22   #1636
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Nie rozumiem czemu marudzi. Ja się cieszę, że tyle dostałam ubranek. Nie będzie takiego ciśnienia z praniem.
Ja też się cieszę bo ze spokjem z praniem. Ja myślę że on jeszcze tego nie ogarnia i dopiero jak urodze to stwierdzi że jeszcze by się przydało bo za mało mu bedzie.

Bardziej boli go tez to że to nasze pierwsze dziecko a większość używki i że on na dziecku nie oszczędza. Wiec mu powiedziałam poczekaj jak się wydatki zaczną to wypłata na konto nie zdąży wpłynąć a już jej nie będzie. A nowy ciuszek zawsze można kupić.

Facetowi nigdy nie dogodzisz oni muszą pomarudzić.
Stary 2017-06-25, 23:26   #1637
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Ja też się cieszę bo ze spokjem z praniem. Ja myślę że on jeszcze tego nie ogarnia i dopiero jak urodze to stwierdzi że jeszcze by się przydało bo za mało mu bedzie.

Bardziej boli go tez to że to nasze pierwsze dziecko a większość używki i że on na dziecku nie oszczędza. Wiec mu powiedziałam poczekaj jak się wydatki zaczną to wypłata na konto nie zdąży wpłynąć a już jej nie będzie. A nowy ciuszek zawsze można kupić.

Facetowi nigdy nie dogodzisz oni muszą pomarudzić.
Darietta mój tż dziś do mnie też wyskoczył z tekstem że dziecku pozalowalam i wózek używany kupiłam a od siostry mam jeszcze fotelik dostac i mówi że strasznego dziada z nas robię 😁 no cóż trudno takimi będziemy więc dziadami 😎

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 23:38   #1638
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Hej po krotce opisze co i jak.Po dwoch godzinach od cc tż mi go przywiozl spal wykapany i pewnie nakarmiony pozniej tz pojechal i zostalam sama polozna wpadla i do mnie ze nie powinnam sama z dzieckiem bo przeciez ruszyc sie nie moge jestem w sali pooperacujnej itp ale ublagalam ja zeby mi pozwolila bo miala zaraz mama z bratowa wpasc.Nie bylo latwo z moimi brodawkami dostawic go do piersi ale sie udalo bratowa mi powiedziakla ze jak sie czuje na silach moge sie na boku polozyc nie bylo latwo ale dalam rade i jak zostalam sama w spokoju to maly ssal pol h pozniej zapytalam czy moge dzisiaj wstac bo pionizacja planowana na jutro razem z fizjoterapeuta zdziwily sie jazaly ochlonac ale dopomnialam sie jeszcze raz bo dobrze sie czulam a wenflon sobie urwalam przy kp wiec juz i tak nie szlo nic z kroplowki .Wstalam sama bardzp krew chlusnela 3 razy zalalam podloge i kapcie ale jestem na nogach sama chodze przebieram i karmie malego.Czuje sie swietnie jestem tylko niewyspana boli rana ale to pikus przy tym szczesciu ktore mam.Jestesmy sami na sali pooperacyjnej i maly zostaje ze mna 3 polozne byly juz mnie ogladav co to za przypadek ze po kilku godzibavh od cc dziecka nie chce dac na noc taka ze mnie malpka z zooSzczerze spodziewalam sie ze bedzie masakra a jest spoko moze jak puszcza przeciwbolowe to bedziw gorzej ale kroplowy nie mam jakies 4 h i zyje.Jestem z siebie mega dumna.Polozna przyszla i przy tesciowej powiedziala ale dzielna dziewczyna.przebralam sie z tej okropnej koszuli operacyjnej i juz sama musze zmieniac sobie podklady .Jestem mega spiaca zaraz padne jak maly sie nie obudzi.Nie umiem dodac zdjec do klubu nadal.Dziekuje kochane za wwsystkie slowa otuchy ,gratulacje i kciuki.teraz pora na Was!!! I ja trzymam kciuki.

Wow Chilli jesteś hero
Super ze się tak dobrze czujesz i oby tak dalej 🏻
Ja nie wiem jaki masz tel wiec nie wiem jak u Ciebie z wejściem do klubu.
Ja mam iPhone i wchodzę przez safari. Z appki nie umiem.

Cytat:
Ja dziś się nalazilam jak głupia. Nie zdziwilabym się gdyby coś ruszyło od tego latania. Ale lepiej niee ja przed porodem mam w planach pójść jeszcze na pedicure, bo sama już nie ogarniam i na rzęsy (4.07). Mam nadzieję że zdążę! A może i do fryzjera skocze dzień przed CC

Wstawiam mój komplet od Qbany i drugi od Boho Tassels. Uwielbiam je!Załącznik 7123586Załącznik 7123591

Super!

Taedio - ładnie wyszła ta tapeta 🏻

Ja jeśli będę mieć cc to nie będę wstawać od razu tylko wtedy kiedy przyjdą i mi będą kazać.
Z Misiem miałam cc o 19 i dopiero nogi zaczęłam czuć na następny dzień rano. Przyszła wyjęła mi cewnik i kazała wstać przy jej pomocy. Kazała wstać na prosto jak dumna królowa wiec wstałam z wielkim okrzykiem o fuck jak na królowa przystało
Założyli mi taki pas żeby flaki mi się trzymały razem w jednym miejscu.
Po porodzie wstawajcie bokiem nie z leżenia na prosto ze wzgl na mięśnie proste brzucha.

Kurde mnie chyba musieli porządnie wyczyścić bo ja nie krwawiłam aż tak mocno żeby ze mnie leciało
Pamietam ze jak jeszcze byłam pod znieczuleniem to położna się mnie właśnie zapytała czy czuje brzuch jak mi naciśnie . Nic nie czułam byłam jak flak wiec ona mi z druga nogi V i zaczely mi naciskać na brzuch i chyba wszystko mi wtedy wycisnęły

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Mała - tez masz takie uczucie , ze zaraz Ci pełnie stara rana?
Kuzwa mi tak ciągnie dół brzucha ze dramat. Zwłaszcza jak mi siku się chce lub jak mam isc na dwójkę i czuje takie parcie i zaczynam świrować.
Położna mówiła ze to normalne uczucie , ze wiele mam po cc w drugiej ciąży ma takie uczucie i żebym się nie bała.
A ja już mam horror w oczach jakiś

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 23:39   #1639
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Darietta mój tż dziś do mnie też wyskoczył z tekstem że dziecku pozalowalam i wózek używany kupiłam a od siostry mam jeszcze fotelik dostac i mówi że strasznego dziada z nas robię 😁 no cóż trudno takimi będziemy więc dziadami 😎

Mój argumentuje to że co inni powiedzą. A ja go zapytałam a skąd inni będą wiedzieć skąd to mamy. A nawet gdyby wiedzieli to co im do tego. Nasza sprawa ja nie zamierzam nikomu się tłumaczyć.
Moi rodzice uważają że używane nie znaczy gorsze. Wręcz przeciwnie ciuszki po mnie to całą rodzine i nie tylko obskoczyły heh pamiętam ja do zerówki czy pierwszej klasy już chodziłam a chodzik jeszcze w obiegu był bo każdy dbał.
Sami wyzywali że brat z bratowa kasy nie mają młodzi są a wszystko nowe.
Stary 2017-06-25, 23:44   #1640
Samantha7
Zakorzenienie

Mój Tz był szczęśliwy w poprzedniej ciąży ze tyle dostaliśmy za free .
A jeszcze mieliśmy baby shower wiec dostaliśmy sporo kasy. Także już w ogóle było super.
Teraz był non stop wkurzony, ze coś musimy kupić bo wszystko oddałam ludziom i sis . Miał naukę jak to jest łatwo i prosto wszystko zorganizować. Niech się cieszy ze nie musiał większych gadżetów kupować typu fotelik czy wózek czy łóżeczko.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 23:54   #1641
emilia0508
królikoholiczka

Latam co chwila siku i się zastanawiam jak rano oddam mocz do badań

A w ogóle tak mnie napiernicza lewy nadgarstek że zaraz sobie go wyrwe

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 00:21   #1642
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Ale jak to zrobic?

Jaki masz telefon?

Cytat:
Ja dziś się nalazilam jak głupia. Nie zdziwilabym się gdyby coś ruszyło od tego latania. Ale lepiej niee ja przed porodem mam w planach pójść jeszcze na pedicure, bo sama już nie ogarniam i na rzęsy (4.07). Mam nadzieję że zdążę! A może i do fryzjera skocze dzień przed CC

Na zielone wlosy nałóż koncentrat pomidorowy i trzeba potrzymać trochę

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Mala ale dlaczego myslisz ze sie musimy rozstac? ja mam wciąż kontakt z kilkoma dziewczynami ktore poznalam tu na forum w odchowalni po urodzeniu pierwszrgo syna 5lat temu. dalej piszemy w klubie. wprawdzie zostalo nas tam jakies 6-7 osób ale caly czas piszemy! jedna juz 3 dziecko bedzie miala teraz w sierpniu.

damy rade!!

ha! też lubie pospać. bez dzieci potrafilam wrocic z pracy i zrobic godzinną drzemke o 16tej nie wiem w jaki sposób dałam rade odpuscic te drzemki po urodzeniu syna też dasz rade

dokladnie.. hormony wyczulają matke na takie dźwięki

no nie wierze, kładzie sie? super!

no wlasnie też musze sie umowić do fryzjera jeszcze przed wszystkim. potem znow do tych katowic jechac to dla mnie wycieczka na pół dnia bo zawsze cos jeszcze przy okazji jest do zalatwienia..

no pięknie! ale wiesz... dałybyśmy rade we dwie to zrobić bez problemu!

dzielna mamusia

ale może na tą pierwszą nocke oddaj dziecko pod opieke? nakarm przed snem i pozwól sobie na odpoczynek! zasłużyłaś! powinnaś odespać i nabrać sił na jutro. przemyśl to wypoczywaj! tak sie ciesze że juz masz to za sobą!!!

najlepiej zrobic samemu, ale to by moj mąż musial firme zamknąć i remontowac. od czego są ci fachowcy... zadnemu wiecej nie zaufam..

widzisz u was tez najlepiej wyszlo jak samemu robili.. ehh

nastepna do fryzjera!

no chyba wkoncu to lego, ale jakie sa te dziewczece? friends znam, super hero tez. jakies jeszcze??

dobrze jest czasem sobie popłakać i wyrzucić z siebie te emocje. od razu inaczej patrzy sie na świat. a i mąż troche łagodniej na nas patrzy

Tez kocham drzemki po pracy. Ciekawe jak to będzie
mąż nie widział ze płaczę ale od razu mi się lepiej zrobiło.
Stary 2017-06-26, 00:28   #1643
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Latam co chwila siku i się zastanawiam jak rano oddam mocz do badań

A w ogóle tak mnie napiernicza lewy nadgarstek że zaraz sobie go wyrwe
A ja mam zgageeeeeeeeeee i jeszcze uderzalylam się w łydkę o łóżko tak to jest po ciemku spacerowac po pokoju
Cytat:
Mój argumentuje to że co inni powiedzą. A ja go zapytałam a skąd inni będą wiedzieć skąd to mamy. A nawet gdyby wiedzieli to co im do tego. Nasza sprawa ja nie zamierzam nikomu się tłumaczyć.
Moi rodzice uważają że używane nie znaczy gorsze. Wręcz przeciwnie ciuszki po mnie to całą rodzine i nie tylko obskoczyły heh pamiętam ja do zerówki czy pierwszej klasy już chodziłam a chodzik jeszcze w obiegu był bo każdy dbał.
Sami wyzywali że brat z bratowa kasy nie mają młodzi są a wszystko nowe.
Mojego tż mało obchodzi co ludzie powiedzą 😉 a ja tez sie nie kryje z tym ze kupuje cos dziecku uzywanego czy ze cos dostałam używanego.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Mój Tz był szczęśliwy w poprzedniej ciąży ze tyle dostaliśmy za free .
A jeszcze mieliśmy baby shower wiec dostaliśmy sporo kasy. Także już w ogóle było super.
Teraz był non stop wkurzony, ze coś musimy kupić bo wszystko oddałam ludziom i sis . Miał naukę jak to jest łatwo i prosto wszystko zorganizować. Niech się cieszy ze nie musiał większych gadżetów kupować typu fotelik czy wózek czy łóżeczko.

Otóż to. Niektórzy ludzie naprawdę nie mają wsparcia od nikogo i jak sie trafi ze ma sie pojawić dziecko na świecie to trzeba kupić wszystko od podstaw. Ja znam dziewczynę która zaszla w ciążę, klasyczna wpadka bez slubu ona bez stalej pracy on tak pracował z doskoku. Sytaucja zyciowa u nich.marna. a ta dziewczyna chcac swojemu dziecku zapewnić wszystko co niezbedne dzwonila po ludziach u których pracowala na przyklad bo ona sprzatala ludziom w domach i wiedziala ze ktos mial malutkie dziecko, i pytala tych ludzi czy nie ma ktoś
do sprzedania ubranek dzieciecych, pieluszek, poscieli wszystko uzywane bo na nowe nie miala kasy itd. I wiecie co obcy ludzie jej tyle rzeczy dla dziecka dali ze w zyciu bym nie pomyslala! Poczawszy od ubranek po wozek, lozeczko, przewijak i zabawki. I nikt grosza od niej nie wzial bo wiedzieli ze ma trudna sytuacje. Ja osobiście bym sie wstydzila serio, bo ja taka jestem ze glupio mi isc nawet do siostry i zapytac czy mi nie da czegos po swoim dziecku. Ile siostra sama mi dala tyle wzielam ale jakoś upominac sie o wiecej nie chce mimo ze wiem ze ma i moglaby mi dac.

Jeju zrobilam sobie dziure w łydce az mi krew leci. Chyba uderzylam w sam róg łóżka

Stary 2017-06-26, 00:48   #1644
emmos
Zakorzenienie

Cytat:

Chilli mega silna babeczka z Ciebie! Jestem z Ciebie bardzo dumna Mam nadzieje, że sie troszkę wyśpisz i jutro nabierzesz sił. Brawo dla małego Wincentego za ssanie! Jest super jak jego mama dziekujemy za relację, jesteśmy z Wami myślami jeszcze raz gratulacje dla Ciebie i Twojego męża

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Taedio pięknie wyszła ta tapeta. Dobrze że gość dotarł. Problem macie z głowy.

Darietta ja wszystko od dechy do dechy kupowałam sama, nic nie dostałam, a jak widze ile to kosztowało to wcale bym nie pogardziła używanymi rzeczami. Tym bardziej, że dzieci rosną szybko i kupuje sie te ciuchy co rusz to większe.

Carolles oj współczuję uderzenia

Stary 2017-06-26, 00:57   #1645
siilmariien
Wtajemniczenie

Chilli jeśli logujesz się na forum przez Google, to klikasz 3 kreseczki na górze z lewej strony (lewy, górny róg) i tam wybierasz "Przejdź na wersję desktopową".
Potem już masz wszystko normalnie jak w wersji na kompie, wchodzisz w swój profil i tam do klubu.

Jesteś baaardzo dzielna! Świetnie, że tak dobrze się czujesz po cc - oby tak dalej!
Dużo sił dla Ciebie i zdrówka dla Twojego synka! Cudownie, że tak pięknie ssie
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 01:04   #1646
emmos
Zakorzenienie

Zgaga chce mnie wykończyć. Wzięlam już tabletkę, zjadłam migdały i nic nie przechodzi

Stary 2017-06-26, 01:05   #1647
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Zgaga chce mnie wykończyć. Wzięlam już tabletkę, zjadłam migdały i nic nie przechodzi

Piona ja chyba dzis nie zasnę 😢

Stary 2017-06-26, 01:09   #1648
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Piona ja chyba dzis nie zasnę

Boli Cię ta noga? Ja już nie mogę się doczekać momentu po porodzie gdy pozbędę się tego cholerstwa! Zazdroszczę szczerze tym dziewczynom, których to oszczędza.

Stary 2017-06-26, 01:13   #1649
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Boli Cię ta noga? Ja już nie mogę się doczekać momentu po porodzie gdy pozbędę się tego cholerstwa! Zazdroszczę szczerze tym dziewczynom, których to oszczędza.

Boli jak nie wiem 😞 i tez mam zgage że az mnie na wymioty zbiera.

Stary 2017-06-26, 02:45   #1650
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Boli jak nie wiem i tez mam zgage że az mnie na wymioty zbiera.

No to współczuje podwójnie

---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ----------

Ryczeć mi się chce, nadal nie mogę spać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości