|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jak mi odeszły wody to też od razu zaczęłam krwawić i krwawiłam cały poród ale nie zalewało mnie. Później już nawet na to nie zwracałam uwagi ale widziałam po badaniu rozwarcia że sporo tej krwi. Obyś szybko urodziła Cytat:
dzięki! Jak mam za dużo to trochę wycieram ale nie chcę myć za każdym razem bo mi lekarz mówił w szpitalu że nie zaleczę tych brodawek jak będę myćCytat:
![]() Taedio jest napisane że nie szkodzi na układ trwaienny maluszka, połozna mi go polecała, a ja muszę te brodawki wyleczyć bo nie ogarnę. Wczoraj zaczęłam smarować i lewa brodawka już jest prawie całkowicie zagojona. Prawa coś nie współpracuje Pospałam 15min i pobudka teraz znowu śpi ale już mi się nie chce kłaść na taką chwilę, ciekawe jaką będzie mieć noc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4832 |
|
MerDer 4ever
|
Jon ale ja Ci nie każe odstawiać Maltanu :p ja sama odstawiłam lanoline bo młody po niej ulewal mi na żółto. Poza tym zauważyłam, że własne mleko goi jeszcze lepiej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy maluchy wykazuja zainteresowanie np karuzela. Moja na razie nie zwraca na nia uwagi
|
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci mają różnie, ale z dwa miesiące, może trzy i zacznie sie interesować
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
także luzik; ) pozdrawiamy ciocie.Ps. Chilli jestem kolo Ciebie Armii LudowejCytat:
Nie mów hop każda sytuacja ma swoje minusy itd. Jednak faktycznie męczą Cie strasznie
|
|
#4836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4837 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
Dziękuję za życzenia!!
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Moja juz ale musi mieć kontrastowe kolory.
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszliśmy na spacer, kurde nie lubię go brać jak nie śpi... bo 15 min histerii az padnie :/
Moj na razie patrzy na karty, karuzele później kupię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
U Waszych dzieci tez z każdym bąkiem idzie troszke kupy? Moja potrafi tak co 15 min przez co zrobiła jej się czerwona pupka w te upały. Może espumisan by pomógł?
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4842 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, na szczęście w porę się obudziłam Cytat:
Mam nadzieję, że jutro będzie pierwszy spacer My tak właśnie próbujmy - mąż trzyma, a ja myję. Super, że dajesz radę jedną ręką! Ja też będę musiała się nauczyć, bo mąż czasem pracuje do późna. W jaki sposób go trzymasz jedną ręką? Cytat:
Ból w kroczu u mnie zniknął z porodem. Cytat:
My tez mamy skierowanie na kłucie... Poprostu współczuję personelu Dużo siły dla Ciebie, trzymamy mocno kciuki! Już tyle zniosłaś, teraz ostatnia prosta Dziewczyny czy dziecko karmione piersią może jeść za dużo? ![]() Mały czasem co godzinę szuka piersi i wkłada sobie piąstki do buzi. Niby wiem, że ciepło i może chcieć pić, ale nie chcę w niego wciskać mleka po korek, żeby nie miał problemów z brzuszkiem ![]() I to ssanie piąstek i paluszków... Zastanawiam się czy już nie lepiej byłoby dac mu smoczek? Edytowane przez calineczka3 Czas edycji: 2017-08-05 o 17:47 |
||||
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
U Hugo nie, on wali konkretnie... 3 kupy pod rząd, dzis znów dostałam strzał na brzuch...
Baczkow o dziwo puszcza mało. Byłam w Hugo na sekundę w galerii, kupiłam dwie koszulki bokserke zwykła i inna na ramionach na ten.upał... Zajęło mi.to 3 minuty, bo weszlam 17:36 wyszłam 17:39 rekord świata! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4844 |
|
*sportaddict*
|
Calineczka nie można przesadzic z ilością mleka z oiersi ale ta moja CDL mówiła też, ze czasem dzieci mocno potrzebują ssać jak chce im się kupę i nie mogą zrobić.
A dlaczego będą Was kluc? |
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinusia u mnie się zdaza ale nie zawsze. Amela puszcza tyle bąków że nie nadążyłabym ze zmiana pampków
![]() Poprostu jeszcze troszkę wytrzymaj ✊️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- U nas tez za tydzien bedzie klucie, ze wzgledu na moja niedoczynnosc tarczycy i zly wynik w dniu porodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4846 | ||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() Cytat:
To dobrze Mój tez często gęsto co godzinę szuka piersi i go przystawiam. W końcu kp na żądanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4848 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój właśnie ma chyba dużą potrzebę ssania i jak tak sobie wcina piąstki to żal mi mu nie podać piersi ![]() W przyszłym tygodniu mam wizytę w poradni laktacyjnej w szpitalu, zapytam o to ssane i smoczek. A kłucie zlecili nam w szpitalu - kontrola sodu i potasu. Mały urodził się z ciemną moszną (teraz jest dużo jaśniejsza ) i mamy sprawdzić czy taki jego urok czy coś innego...Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
Smoczki mam w pogotowiu, chciałam jeszcze odczekać, ale zobaczymy. |
|||
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka, mój też potrafi co godzinę jeść i szukać i też mam wrażenie że az za dużo... a smoka nie chce... i długi potrafi wisieć 40 min, potem chwila przerwy i znowu woła :/ i znowu wisi a tu za raz pora na kolejne kp.
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby mój się zgłaszał do cyca raz na godzinę to bym nie miała problemu chyba. A u mnie to tak wygląda ostatnio że cały proces karmienia, odbijania, przewijania, ulewania, karmienia znowu trwa 2h. Co mi się przysnie to po 5-10 minutach jest żal i znowu szuka jedzenia-.- nie wiem czy to upały czy takie dziecko bo czytam że u Was podobnie nie raz
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do swojej położnej i ona poleciła mi żeby poprosic o lewatywę to pobudza też macie, jestem sama znowu bo dziewczyny urodziły i poszły to tak zrobię.
Tu jest mały szpital jak jest lekarz na zmianie to jeden jak przerobie wszystkich to muszę stąd spier... na szczęście polozne sa spoko i ratuja sprawe jedna tylko ma lotto. Moja położna poleciła mi sie wypisac stąd po jak po nocy sie nie ruszy ale nie wiem czy czekać na oxy czy nie...
|
|
|
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
Czyli to pewno normalne jak u Was też tak jest. Może z czasem będzie jadł rzadziej. Ostatnie 2-3 dni własnie je często (chociaż teraz już śpi z 2,5 godz), wcześniej miał dłuższe przerwy.
I coś mu się "chwyt" zepsuł Wcześniej bez problemu łapał pierś i ssał, teraz czasem przez 5 minut próbuję mu dobrze podać, on się denerwuje, macha łapkami i dopiero po pewnym czasie jakby załapuje ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Poprostu a kiedy masz mieć oxy? Mi lewatywa dała sporą ulgę, ale nie przyspieszyła nic. Bardzo szybko na mnie podziałał ten żel z prostaglandyną, którym miałam wywoływany poród. |
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
U nas często razem z bączkim idzie troszkę kupy, jak to któraś tutaj nazwała podsrywajki
właśnie dziś tez zauważyłam troszkę krostek na pupie przez to, bo nie zawsze zauważę na czas ze trzeba przebrać ![]() Ja mało śpię na brzuchu, tez przez wzgląd na piersi. Jak są pełne to bolą i boje się żeby nie zrobił się zastój. Poprostu jestem myślami z Toba! Mam nadzieje ze w końcu zajęli się Tobą odpowiednio... Kryzys u mnie dalej trwa, wszystko mnie wkurza a mąż szczególnie. Kurczę nie jestem jakaś przemęczona, nie wiem skąd to, hormony by mi dopiero zaczęły odbijać teraz trzy tygodnie po porodzie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Poprostu u mnie lewatywa tez nie pomogła a pamiętaj ze miałam 8 cm już i skurcze wcześniej cała noc... No ale trzymam kciuki 🏻 Jakbyś się miała wypisać to jest jakaś inna alternatywa? Twoja położna poleca inny szpital? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4854 |
|
Wtajemniczenie
|
Calineczka mój też tak ma że może co chwilę przy piersi być
dzisiaj od 11 do 16 co pół godziny, czasem długo jadł a czasem tylko się napił. Dwa razy usnął ma 15min. A teraz śpi od 16. I też ciumka ciągle łapkę a mi żal go nie wziąć choćby na 5min jak potrzebuje czasem go położę na piersi po karmieniu i śpi. Jestem ciekawa czy jak się obudzi to znowu kilka godzin będzie czuwał czy pójdzie spać po kąpieli i karmieniu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Nonie, może Ci się pokłady adrenaliny wyczerpały? Jutro będzie lepszy dzień zobaczysz
![]() Poprostu, u mnie lewatywa spowodowała piorunujący postep. Tylko że mnie się wody sączyły i miałam skurcze już jako takie. Rozwarcie bardzo szybko zaczęło się powiększać więc ja bym spróbowała przynajmniej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym tam zabijała ich słowami i wzrokiem co chwile . Cytat:
Cytat:
Mój już się patrzy na karuzele i wsłuchuję się w muzykę
|
|
|
#4859 |
|
MerDer 4ever
|
My byliśmy na spacerze a zaraz kąpiel
Apropo tego ile młody zajmuje miejsca w gondoli IMG_1501956205.640849.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Ja na brzuchu nie śpię ale śpię na wpolbrzuchu bo cycki muszę mieć up . Jak są flaki wyssane to idzie się położyć normalnie a tak to ból. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Ale w sumie jak mam nie być wkurzona na Tz . Mimo ze mi pomaga dużo naprawdę wziął sobie do serca pomoc bardzo i wiem dlaczego bo to jest wyścig z jego bratem o lepszego ojca i męża On się śmieje , ze jego brat to tatuś na weekend a żona brata mamusia na weekend bo oboje pracują 5dni w tyg.po 10h dziennie i jak wracają to mała swoją widza jak już smacznie spi. Szwagierka poszła do pracy jak mała miała 3mce. Jej mama wszystko im robi w domu i pilnuje dziecka, a my z Tz wieczna walka o wolny czas. Kurna tak to można se być wiecznie happy mamuśka. Noni oni maja podzielone , ze jego są soboty a jej niedziele . Czaicie?! 😳🤔 Any way Tz mnie wkurza bo wszystko robi na odwrót. Nienawidzę prasować ale wzielam wczoraj na szybko wyprasowalam dziecku ładna koszule żeby miał na urodziny, ale nie mój Tz uważa ze po co koszula Mowie Tz kup mi mleczko do kawy sojowe bo ja krowiego nir pije , a on mi pisze ze już zakupy robił i nie będzie jeździł 😵 Wtf?! Wiec mu odp., ze zostanie z małym i se sama pojadę. To mi odp. "Przecież żartuje oczywiście ci kupię" się wydygal dziad jeden bo wie jakim synuś nr 2 jest terrorysta ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

Wiszenie na cycku, spanie przy cycku - norma, mały potrzebuje bliskości.
co za banda debili tam pracuje. Straszna rzeźnia .

Ja się dziś wyspałam, bi mój tz nakarmił małą moim odciągniętym o 3:30, więc spałam od polnocy do prawie 7 godziny, no z małym podniesieniem głowy po tej 3 

ja sama odstawiłam lanoline bo młody po niej ulewal mi na żółto. Poza tym zauważyłam, że własne mleko goi jeszcze lepiej 

Mam nadzieję, że jutro będzie pierwszy spacer 

🏻
się wydygal dziad jeden bo wie jakim synuś nr 2 jest terrorysta