Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-05, 15:59   #4831
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
U nas to codzienność od 3 tygodni Wiszenie na cycku, spanie przy cycku - norma, mały potrzebuje bliskości.
Mi to nie przeszkadza tylko odmiana mała, bo wcześniej całe dnie spał a ateraz od 11 może łącznie z 30min przespał

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tuch problemów z kupa Wy nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie macie szczęście... Poszły urodziły jedne szybciej drugie wolniej, faceci Wam pomagają a Wy tak marudzicie...

Ja krawie mocno, przyszła położna mówię jej, a ona że plamienia są normalne, ja mówię ale ja krawie, proszę pokazać podpaske, a tam żywa krew ona mówi no dwa razy musiał sie przebijać przez szyjkę cewnikiem, nie było rozwarcia taki skutek i sobie poszła. A to juz 5h jak ze mnie leci. Ja mam coraz gorsze przeczucia...
Okropny personel w tym szpitalu..
Ja jak mi odeszły wody to też od razu zaczęłam krwawić i krwawiłam cały poród ale nie zalewało mnie. Później już nawet na to nie zwracałam uwagi ale widziałam po badaniu rozwarcia że sporo tej krwi.
Obyś szybko urodziła

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Poprostu- strasznie Ci współczuje ze tak ciezrpisz co za banda debili tam pracuje. Straszna rzeźnia .
Tule Cię mocno mocno i mam nadzieje , ze dziś urodzisz

Morelle - kurde zaczynam się martwić tym jego brzuszkiem. Trochę zdjęcie przeklamalo bo aż taki wielki nie jest , ale fakt jest duży.
Pediatra nic nie mówiła a badała go dokładnie .
Nie wiesz jak mam go odgazowac? Tym windy co do pupy się wkłada? Teraz będę go na brzuszku kłaść dużo bo już kikut odpadł wiec będzie bezpiecznie.

Tak porównuje mojego starszaka może za dużo 😐
Chilli - mój Tz mi pomaga na tyle ile może. Odkurza , zmywa, pranie robi , zajmuje się starszakiem , zakupy ogarnie i do pracy chodzi.
Nie dam mu nakarmić małego butelka bo ja sama miałam okropny stres jak się mały zakrztuszal na butelce , a Tz ma słabe doświadczenie w tej kwesti.
Czasami są spoko dni a czasami tak jak wczoraj to poprostu tragedia. Nawet do lekarza nie pojechałam ze starszakiem tylko Tz sam z nim pojechał bo ja nie byłam w stanie ogarnąć siebie i małego cycka.
A zaś przedwczoraj rano pojechaliśmy z Tz do sklepu po pieluchy i dzieciowe rzeczy i w godzinę się uwinelismy rano przed wyjściem z cyckiem , śniadaniem i cała reszta.

Mały spał w nocy ciągiem 4.5h . Cycki jak skaly, ale jak szlam spać to flaczki były prawie.

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Ja prdle
Nie daj się. Ale mnie to wkur 😤😤😤 ze tak Cię traktują. Co za banda konowałów. Zadzwoń do mamy lub kogoś z rodziny bliskiego niech przyjadą i za Ciebie idą robić dym.
Ja krwawiłam tez po badaniu , ale nie ze ze mnie lecialo. Leciały ze mnie tylko wody bo dużo ich było bardzo.

A masz ktg podłączone do brzucha? Monitorują tętno?
Możesz chodzić i poskakać na jakiejś piłce ?

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Współczuje :/

Vadi- u mnie jest doradczyni za free ale w szpitalu po porodzie .
Wy macie fajnie bo do Was położna jakaś przychodzi , a tutaj nikt . Samemu trzeba jeździć i kontrolować jak coś nie pasuje i martwi.
za przybieranie na wadze . Dacie radę ładnie wszystko odbić napewno
Ja się zastanawiam czy można dodawać mm do swojego mleka żeby wzmocnić kaloryczność ? 🤔🤔

Teraz tak sobie myśle ze muszę obczaić jak to wędzidełko wyglądać ma prawidłowo.

Jon - Maltan nie zmywasz ale ma coś tam w składzie niedobrego co robić może pleśniawki w buzi wiec lepiej chyba zmyć jeśli się dużo używa. Ja przy starszaku nie zmywalam i nic mu nie było, ale on był dzieckiem ze stali i jemu nic nie było
dzięki! Jak mam za dużo to trochę wycieram ale nie chcę myć za każdym razem bo mi lekarz mówił w szpitalu że nie zaleczę tych brodawek jak będę myć

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ciężko mi Was nadrobić bo młody na cycu non stop.

Vadi, super że wizyta cdl rozwiała sporo wątpliwości. A dlaczego nie powinno się karmić dłużej niż 30 minut na obie piersi? Mój by wisiał i półtorej:/ jak go odłożę to jęczy i szuka dalej...

Cashmere, cierpliwości

Emilia, sto lat

Poprostu, trzymaj się tam w tym szpitalu wszystko będzie dobrze nie denerwuj się

Myszowata, ten obrazek odzwierciedla wszystko

Jon, ja używam Maltan i nie zmywam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
O dzięki!

Taedio jest napisane że nie szkodzi na układ trwaienny maluszka, połozna mi go polecała, a ja muszę te brodawki wyleczyć bo nie ogarnę. Wczoraj zaczęłam smarować i lewa brodawka już jest prawie całkowicie zagojona. Prawa coś nie współpracuje

Pospałam 15min i pobudka teraz znowu śpi ale już mi się nie chce kłaść na taką chwilę, ciekawe jaką będzie mieć noc

Stary 2017-08-05, 16:03   #4832
taedio
MerDer 4ever

Jon ale ja Ci nie każe odstawiać Maltanu :p ja sama odstawiłam lanoline bo młody po niej ulewal mi na żółto. Poza tym zauważyłam, że własne mleko goi jeszcze lepiej

Stary 2017-08-05, 16:15   #4833
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny kiedy maluchy wykazuja zainteresowanie np karuzela. Moja na razie nie zwraca na nia uwagi
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 16:21   #4834
Mała!
Zakorzenienie

Dzieci mają różnie, ale z dwa miesiące, może trzy i zacznie sie interesować

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 16:23   #4835
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Tez tak macie??
Załącznik 7180411

Tak!

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hello mamuski Ja się dziś wyspałam, bi mój tz nakarmił małą moim odciągniętym o 3:30, więc spałam od polnocy do prawie 7 godziny, no z małym podniesieniem głowy po tej 3 ale generalnie jest dobrze. Co prawda od 7 do 10 usypiałam mała, ale dobrze chociaż że nie jako zombiak

Sto lat

Sam mam nadzieję, że taki dzień już Ci się nie powtórzy, wszystkiego co najlepsze dla Starszaka

Nie umrzesz, zaraz będziesz cudowną mamą

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Vadi ciesze się że wizyta udana, trzmam kciuki zeby szło po Twojej mysli ✊

Morelle jak Ty dajesz radę z Pestką na grillu? Podziwiam, ja nie mam odwagi na takie wyjścia.

Laski, spicie na brzuchach? Ja tak o tym marzyłam w ciązy, a teraz jakoś nie potrafię
I w ogóle bałam się o wypadanie włośow po cc, ale jest super, bo one nic nie lecą

Nie chciała spać po jedzeniu. 1.5h i śpi także luzik; ) pozdrawiamy ciocie.

Ps. Chilli jestem kolo Ciebie Armii Ludowej

Cytat:
Jezu dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tuch problemów z kupa Wy nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie macie szczęście... Poszły urodziły jedne szybciej drugie wolniej, faceci Wam pomagają a Wy tak marudzicie...

Ja krawie mocno, przyszła położna mówię jej, a ona że plamienia są normalne, ja mówię ale ja krawie, proszę pokazać podpaske, a tam żywa krew ona mówi no dwa razy musiał sie przebijać przez szyjkę cewnikiem, nie było rozwarcia taki skutek i sobie poszła. A to juz 5h jak ze mnie leci. Ja mam coraz gorsze przeczucia...
Booze ... może zaczep inną położną. Co za ludzie. ..

Nie mów hop każda sytuacja ma swoje minusy itd. Jednak faktycznie męczą Cie strasznie
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 16:30   #4836
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Jon ale ja Ci nie każe odstawiać Maltanuja sama odstawiłam lanoline bo młody po niej ulewal mi na żółto. Poza tym zauważyłam, że własne mleko goi jeszcze lepiej

Smaruję po każdym karmieniu najpierw swoim mlekiem i wietrzę, a masz jakiś patent na smarowanie mlekiem? Bo ja tylko sobie smaruję i to szybciutko wysycha, nie wiem na ile pomaga.

Stary 2017-08-05, 16:57   #4837
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Emilia a radzili Ci coś konkretnego jak miałaś ten balon co pomaga zeby wspomóc to rozwarcie?

Sam wez ja przez ten szpital to chyba będę musiała iść na jakąś sesje terapeutyczna żeby się odnaleźć :/ chodzę, skacze na piłce, siadam okrakiem, będę dzwonić do położnej żeby moze cos nowego podpowiedziala. Przyjdzie koleżanka to ide na schody.
Przepraszam że dopiero teraz odpisuję. Kazali tylko leżeć.

Dziękuję za życzenia!!

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 16:58   #4838
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy maluchy wykazuja zainteresowanie np karuzela. Moja na razie nie zwraca na nia uwagi
Moja juz ale musi mieć kontrastowe kolory.
Stary 2017-08-05, 17:20   #4839
Mała!
Zakorzenienie

Wyszliśmy na spacer, kurde nie lubię go brać jak nie śpi... bo 15 min histerii az padnie :/

Moj na razie patrzy na karty, karuzele później kupię.

Stary 2017-08-05, 17:30   #4840
karolinuuusia
Zakorzenienie

U Waszych dzieci tez z każdym bąkiem idzie troszke kupy? Moja potrafi tak co 15 min przez co zrobiła jej się czerwona pupka w te upały. Może espumisan by pomógł?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 17:42   #4841
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
U Waszych dzieci tez z każdym bąkiem idzie troszke kupy? Moja potrafi tak co 15 min przez co zrobiła jej się czerwona pupka w te upały. Może espumisan by pomógł?

U mnie nie.
Stary 2017-08-05, 17:46   #4842
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Calineczka teraz biorę dicoflor, taki farmaceutka dała Tztowi. Jak skończę opakowanie to nie wiem jaki kupie, muszę poczytać
Haha i zrobiłaś cos na tym zamkniętym sedesie?
Też go brałam przed porodem
Nie, na szczęście w porę się obudziłam

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
z czym czekacie na spacer?? pogoda nie ta? czy co sie dzieje?

my.tez drugi dzien dzis kąpiel w wiaderku - wczoraj bylo troche zamieszania i płaczu bo mąż sie uparł ze on go przytrzyma a ja bede myć... no ale gdzie w tym wiaderku trzy ręce i jeszcze dziecko sie zmiesci..
dziś sama jedna reką go przytrzymywalam a drugą mylam. zero płaczu a wręcz czulam ze sie rozluźnia!
Pogoda też (u mnie upały), ale chodzi o moją formę. Dopiero zaczęłam chodzić Mam nadzieję, że jutro będzie pierwszy spacer

My tak właśnie próbujmy - mąż trzyma, a ja myję.
Super, że dajesz radę jedną ręką! Ja też będę musiała się nauczyć, bo mąż czasem pracuje do późna. W jaki sposób go trzymasz jedną ręką?

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
O kurde! Strasznie dużo, nie dziwię się że cierpisz!
Mi wczoraj położna zdjęła te zewnętrzne i wieczorem już siadałam bez kółka. Jest o niebo lepiej.
Natomiast znowu bolą mnie kości w kroczu, chyba teraz w drugą stronę pracują

Teraz już jest lepiej, ale tydzień miałam serio wyjęty z życia. Mąż ogarniał wszystko, wstawał do małego, ja tylko karmiłam.
Ból w kroczu u mnie zniknął z porodem.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Lekarka się chce upewnić, czy spadanie z wagi to na pewno nie jakaś infekcja, trochę nadgorliwa mi się trafiła, ale chyba lepiej przesadzać w tę stronę.
Zdecydowanie lepiej
My tez mamy skierowanie na kłucie...

Poprostu współczuję personelu Dużo siły dla Ciebie, trzymamy mocno kciuki! Już tyle zniosłaś, teraz ostatnia prosta

Dziewczyny czy dziecko karmione piersią może jeść za dużo?
Mały czasem co godzinę szuka piersi i wkłada sobie piąstki do buzi. Niby wiem, że ciepło i może chcieć pić, ale nie chcę w niego wciskać mleka po korek, żeby nie miał problemów z brzuszkiem
I to ssanie piąstek i paluszków... Zastanawiam się czy już nie lepiej byłoby dac mu smoczek?

Edytowane przez calineczka3
Czas edycji: 2017-08-05 o 17:47
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 17:50   #4843
Mała!
Zakorzenienie

U Hugo nie, on wali konkretnie... 3 kupy pod rząd, dzis znów dostałam strzał na brzuch...
Baczkow o dziwo puszcza mało.

Byłam w Hugo na sekundę w galerii, kupiłam dwie koszulki bokserke zwykła i inna na ramionach na ten.upał...
Zajęło mi.to 3 minuty, bo weszlam 17:36 wyszłam 17:39 rekord świata!

Stary 2017-08-05, 17:54   #4844
vadi
*sportaddict*

Calineczka nie można przesadzic z ilością mleka z oiersi ale ta moja CDL mówiła też, ze czasem dzieci mocno potrzebują ssać jak chce im się kupę i nie mogą zrobić.

A dlaczego będą Was kluc?
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 17:58   #4845
emmos
Zakorzenienie

Karolinusia u mnie się zdaza ale nie zawsze. Amela puszcza tyle bąków że nie nadążyłabym ze zmiana pampków

Poprostu jeszcze troszkę wytrzymaj ✊️

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

U nas tez za tydzien bedzie klucie, ze wzgledu na moja niedoczynnosc tarczycy i zly wynik w dniu porodu.

Stary 2017-08-05, 17:59   #4846
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Smaruję po każdym karmieniu najpierw swoim mlekiem i wietrzę, a masz jakiś patent na smarowanie mlekiem? Bo ja tylko sobie smaruję i to szybciutko wysycha, nie wiem na ile pomaga.

Nie mam patentu. Tez smaruje i zaraz wysycha, wietrze często

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Nie, na szczęście w porę się obudziłam :lol

Mały czasem co godzinę szuka piersi i wkłada sobie piąstki do buzi. Niby wiem, że ciepło i może chcieć pić, ale nie chcę w niego wciskać mleka po korek, żeby nie miał problemów z brzuszkiem
I to ssanie piąstek i paluszków... Zastanawiam się czy już nie lepiej byłoby dac mu smoczek?

To dobrze

Mój tez często gęsto co godzinę szuka piersi i go przystawiam. W końcu kp na żądanie

Stary 2017-08-05, 18:06   #4847
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Nie, na szczęście w porę się obudziłam

Pogoda też (u mnie upały), ale chodzi o moją formę. Dopiero zaczęłam chodzić Mam nadzieję, że jutro będzie pierwszy spacer

My tak właśnie próbujmy - mąż trzyma, a ja myję.
Super, że dajesz radę jedną ręką! Ja też będę musiała się nauczyć, bo mąż czasem pracuje do późna. W jaki sposób go trzymasz jedną ręką?

Teraz już jest lepiej, ale tydzień miałam serio wyjęty z życia. Mąż ogarniał wszystko, wstawał do małego, ja tylko karmiłam.
Ból w kroczu u mnie zniknął z porodem.

Zdecydowanie lepiej
My tez mamy skierowanie na kłucie...

Poprostu współczuję personelu Dużo siły dla Ciebie, trzymamy mocno kciuki! Już tyle zniosłaś, teraz ostatnia prosta

Mój tak ma od 3 dni. Dziś wymiękłan bo nie szło go uśpić 3h. Dałam smoka, zasnął po 5 minutach -.-

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 18:09   #4848
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Calineczka nie można przesadzic z ilością mleka z oiersi ale ta moja CDL mówiła też, ze czasem dzieci mocno potrzebują ssać jak chce im się kupę i nie mogą zrobić.

A dlaczego będą Was kluc?

Mój właśnie ma chyba dużą potrzebę ssania i jak tak sobie wcina piąstki to żal mi mu nie podać piersi
W przyszłym tygodniu mam wizytę w poradni laktacyjnej w szpitalu, zapytam o to ssane i smoczek.
A kłucie zlecili nam w szpitalu - kontrola sodu i potasu. Mały urodził się z ciemną moszną (teraz jest dużo jaśniejsza ) i mamy sprawdzić czy taki jego urok czy coś innego...

Cytat:
To dobrze

Mój tez często gęsto co godzinę szuka piersi i go przystawiam. W końcu kp na żądanie
Póki robi ładnie kupy to chyba jest ok.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Mój tak ma od 3 dni. Dziś wymiękłan bo nie szło go uśpić 3h. Dałam smoka, zasnął po 5 minutach -.-

Mój właśnie przy piersi zwykle zasypia, dlatego tak chętnie ją podaję
Smoczki mam w pogotowiu, chciałam jeszcze odczekać, ale zobaczymy.
Stary 2017-08-05, 18:11   #4849
Mała!
Zakorzenienie

Calineczka, mój też potrafi co godzinę jeść i szukać i też mam wrażenie że az za dużo... a smoka nie chce... i długi potrafi wisieć 40 min, potem chwila przerwy i znowu woła :/ i znowu wisi a tu za raz pora na kolejne kp.

Stary 2017-08-05, 18:15   #4850
pestycyda
Zakorzenienie

Jakby mój się zgłaszał do cyca raz na godzinę to bym nie miała problemu chyba. A u mnie to tak wygląda ostatnio że cały proces karmienia, odbijania, przewijania, ulewania, karmienia znowu trwa 2h. Co mi się przysnie to po 5-10 minutach jest żal i znowu szuka jedzenia-.- nie wiem czy to upały czy takie dziecko bo czytam że u Was podobnie nie raz

Stary 2017-08-05, 18:22   #4851
poprostu
Zakorzenienie

Dzwonilam do swojej położnej i ona poleciła mi żeby poprosic o lewatywę to pobudza też macie, jestem sama znowu bo dziewczyny urodziły i poszły to tak zrobię.
Tu jest mały szpital jak jest lekarz na zmianie to jeden jak przerobie wszystkich to muszę stąd spier... na szczęście polozne sa spoko i ratuja sprawe jedna tylko ma lotto. Moja położna poleciła mi sie wypisac stąd po jak po nocy sie nie ruszy ale nie wiem czy czekać na oxy czy nie...
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 18:27   #4852
calineczka3
Zadomowienie

Czyli to pewno normalne jak u Was też tak jest. Może z czasem będzie jadł rzadziej. Ostatnie 2-3 dni własnie je często (chociaż teraz już śpi z 2,5 godz), wcześniej miał dłuższe przerwy.

I coś mu się "chwyt" zepsuł Wcześniej bez problemu łapał pierś i ssał, teraz czasem przez 5 minut próbuję mu dobrze podać, on się denerwuje, macha łapkami i dopiero po pewnym czasie jakby załapuje

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Poprostu a kiedy masz mieć oxy?
Mi lewatywa dała sporą ulgę, ale nie przyspieszyła nic.

Bardzo szybko na mnie podziałał ten żel z prostaglandyną, którym miałam wywoływany poród.
Stary 2017-08-05, 18:35   #4853
nonie_
Zadomowienie

U nas często razem z bączkim idzie troszkę kupy, jak to któraś tutaj nazwała podsrywajki właśnie dziś tez zauważyłam troszkę krostek na pupie przez to, bo nie zawsze zauważę na czas ze trzeba przebrać

Ja mało śpię na brzuchu, tez przez wzgląd na piersi. Jak są pełne to bolą i boje się żeby nie zrobił się zastój.

Poprostu jestem myślami z Toba! Mam nadzieje ze w końcu zajęli się Tobą odpowiednio...

Kryzys u mnie dalej trwa, wszystko mnie wkurza a mąż szczególnie.
Kurczę nie jestem jakaś przemęczona, nie wiem skąd to, hormony by mi dopiero zaczęły odbijać teraz trzy tygodnie po porodzie?

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Poprostu u mnie lewatywa tez nie pomogła a pamiętaj ze miałam 8 cm już i skurcze wcześniej cała noc... No ale trzymam kciuki 🏻
Jakbyś się miała wypisać to jest jakaś inna alternatywa? Twoja położna poleca inny szpital?

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 18:36   #4854
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Calineczka mój też tak ma że może co chwilę przy piersi być dzisiaj od 11 do 16 co pół godziny, czasem długo jadł a czasem tylko się napił. Dwa razy usnął ma 15min. A teraz śpi od 16. I też ciumka ciągle łapkę a mi żal go nie wziąć choćby na 5min jak potrzebuje czasem go położę na piersi po karmieniu i śpi. Jestem ciekawa czy jak się obudzi to znowu kilka godzin będzie czuwał czy pójdzie spać po kąpieli i karmieniu.

Stary 2017-08-05, 18:37   #4855
pestycyda
Zakorzenienie

Nonie, może Ci się pokłady adrenaliny wyczerpały? Jutro będzie lepszy dzień zobaczysz

Poprostu, u mnie lewatywa spowodowała piorunujący postep. Tylko że mnie się wody sączyły i miałam skurcze już jako takie. Rozwarcie bardzo szybko zaczęło się powiększać więc ja bym spróbowała przynajmniej

Stary 2017-08-05, 18:40   #4856
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Myszowata
Czystym z dwa razy przelec, zamocz wacik.i.przeleć

Emmos
Ja nie śpię, choć bardzo bym chciała, bo piersi mi.przeszkadzają, bolą i nie chce ich ściskać

Poprostu
A jak ruchy, wszystko dobrze czujesz? Poproś o n usg może? Może innego.lekarza dorwij?

Hugens dziś taki średnio śpiący do 11 spał potem już różnie, dużo na cycku i średnio odkladalny :/ o 17 idziemy na spacer. Ale tragedii nie ma...
Obiad zrobiony, kolacja juz nawet też, posprzatane i.ja ogarnieta... tak, że jakoś leci.

Udało mi się zrobić zdjęcie jak sie usmiecha przez sen cudo

Ok

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 18:44   #4857
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Nie bedzie dzisiaj tej kroplowki. Jutro. Czyli znowu beda mnie badac i sprawdzac rozwarcie. Boze czemu ja tak musze cierpiec.
Trzymaj sie!

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 20:02   #4858
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Sam rurka to ostateczność. Spróbuj go pomasowac. Po bokach brzucha. Z góry na dół. Ruchy kuliste. Zgodne z ruchem wskazówek zegara. Koniecznie bo jelita są ułożone w tą str.
Możesz też na brzuszku położyć. Dłoń na płasko na jego krzyżu i plecach. Ułożona w poprzek względem jego ciała i taki sam ruch całej dłoni.
Możesz go też położyć na brzuchu, ale na sobie - swoim brzuchu. Tylko żeby nie był wzdłuż na Tobie tylko też w poprzek. Żeby był nacisk na jego brzuch. To pomaga przemieszczać się gazOM.
Dobry jest też masaż odbytu. Palcem. Ruch kulisy. Dokładnie opuszkiem. U nas to tez czasami dziala. Na przemian z przyginaniem nozek.
Nóżki przyginasz w str brzuszka i na boki na przemian. Na brzuch możesz mocniej docisnac.

Co do rurki to ja używam bardzo sporadycznie. Jak dziecko non stop płacze np 2h i Czopek nie pomoże. Czopki 1/4.
A rurkę smaruje się wazelina i włada do pupy też ruchem kulistym. W prawą str. Bardzo delikatnie.
Dzieki. Spróbuje

Cytat:
Emilia a radzili Ci coś konkretnego jak miałaś ten balon co pomaga zeby wspomóc to rozwarcie?

Sam wez ja przez ten szpital to chyba będę musiała iść na jakąś sesje terapeutyczna żeby się odnaleźć :/ chodzę, skacze na piłce, siadam okrakiem, będę dzwonić do położnej żeby moze cos nowego podpowiedziala. Przyjdzie koleżanka to ide na schody.
Weź ja miałam taka ch.jnie w pierwszej ciąży chociaż mnie traktowano jak człowieka tam, a Tobie to się nie dziwie. ja bym tam zabijała ich słowami i wzrokiem co chwile .

Cytat:
Mi to nie przeszkadza tylko odmiana mała, bo wcześniej całe dnie spał a ateraz od 11 może łącznie z 30min przespał

Okropny personel w tym szpitalu..
Ja jak mi odeszły wody to też od razu zaczęłam krwawić i krwawiłam cały poród ale nie zalewało mnie. Później już nawet na to nie zwracałam uwagi ale widziałam po badaniu rozwarcia że sporo tej krwi.
Obyś szybko urodziła

dzięki! Jak mam za dużo to trochę wycieram ale nie chcę myć za każdym razem bo mi lekarz mówił w szpitalu że nie zaleczę tych brodawek jak będę myć

O dzięki!

Taedio jest napisane że nie szkodzi na układ trwaienny maluszka, połozna mi go polecała, a ja muszę te brodawki wyleczyć bo nie ogarnę. Wczoraj zaczęłam smarować i lewa brodawka już jest prawie całkowicie zagojona. Prawa coś nie współpracuje

Pospałam 15min i pobudka teraz znowu śpi ale już mi się nie chce kłaść na taką chwilę, ciekawe jaką będzie mieć noc

Mi lanolina zrobiła masakrę w szpitalu. Niecierpie lanoliny. A używałam Maltan ze starszakiem i sutki jak marzenie były .

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Zależy , ale książkowo od 3mca.
Mój już się patrzy na karuzele i wsłuchuję się w muzykę

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 20:03   #4859
taedio
MerDer 4ever

My byliśmy na spacerze a zaraz kąpiel Apropo tego ile młody zajmuje miejsca w gondoli IMG_1501956205.640849.jpg

Stary 2017-08-05, 20:15   #4860
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwonilam do swojej położnej i ona poleciła mi żeby poprosic o lewatywę to pobudza też macie, jestem sama znowu bo dziewczyny urodziły i poszły to tak zrobię.
Tu jest mały szpital jak jest lekarz na zmianie to jeden jak przerobie wszystkich to muszę stąd spier... na szczęście polozne sa spoko i ratuja sprawe jedna tylko ma lotto. Moja położna poleciła mi sie wypisac stąd po jak po nocy sie nie ruszy ale nie wiem czy czekać na oxy czy nie...
Myślałam podobnie jak Twoja położna . Jak mozesz to spierniczą stamtąd. Może inny szpital jest ?
Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
U nas często razem z bączkim idzie troszkę kupy, jak to któraś tutaj nazwała podsrywajki właśnie dziś tez zauważyłam troszkę krostek na pupie przez to, bo nie zawsze zauważę na czas ze trzeba przebrać

Ja mało śpię na brzuchu, tez przez wzgląd na piersi. Jak są pełne to bolą i boje się żeby nie zrobił się zastój.

Poprostu jestem myślami z Toba! Mam nadzieje ze w końcu zajęli się Tobą odpowiednio...

Kryzys u mnie dalej trwa, wszystko mnie wkurza a mąż szczególnie.
Kurczę nie jestem jakaś przemęczona, nie wiem skąd to, hormony by mi dopiero zaczęły odbijać teraz trzy tygodnie po porodzie?

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Poprostu u mnie lewatywa tez nie pomogła a pamiętaj ze miałam 8 cm już i skurcze wcześniej cała noc... No ale trzymam kciuki 🏻
Jakbyś się miała wypisać to jest jakaś inna alternatywa? Twoja położna poleca inny szpital?

Może być . U mnie z płaczki przeszłam w stan wkur.a i jędzy na miotle

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Ja na brzuchu nie śpię ale śpię na wpolbrzuchu bo cycki muszę mieć up . Jak są flaki wyssane to idzie się położyć normalnie a tak to ból.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Ale w sumie jak mam nie być wkurzona na Tz . Mimo ze mi pomaga dużo naprawdę wziął sobie do serca pomoc bardzo i wiem dlaczego bo to jest wyścig z jego bratem o lepszego ojca i męża
On się śmieje , ze jego brat to tatuś na weekend a żona brata mamusia na weekend bo oboje pracują 5dni w tyg.po 10h dziennie i jak wracają to mała swoją widza jak już smacznie spi.
Szwagierka poszła do pracy jak mała miała 3mce. Jej mama wszystko im robi w domu i pilnuje dziecka, a my z Tz wieczna walka o wolny czas. Kurna tak to można se być wiecznie happy mamuśka. Noni oni maja podzielone , ze jego są soboty a jej niedziele . Czaicie?! 😳🤔
Any way Tz mnie wkurza bo wszystko robi na odwrót. Nienawidzę prasować ale wzielam wczoraj na szybko wyprasowalam dziecku ładna koszule żeby miał na urodziny, ale nie mój Tz uważa ze po co koszula
Mowie Tz kup mi mleczko do kawy sojowe bo ja krowiego nir pije , a on mi pisze ze już zakupy robił i nie będzie jeździł 😵 Wtf?! Wiec mu odp., ze zostanie z małym i se sama pojadę. To mi odp. "Przecież żartuje oczywiście ci kupię" się wydygal dziad jeden bo wie jakim synuś nr 2 jest terrorysta

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
My byliśmy na spacerze a zaraz kąpiel Apropo tego ile młody zajmuje miejsca w gondoli Załącznik 7181076

Okruszek

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości