Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-05, 20:04   #2821
AnnaPaula87
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny.

Myszowata, a jakie.macie oznaczenie tych nioderek według Grafa?

Hugo śpi w chuście a ja ogarniam kolację i budyń

Stawiam dziewczyny imieninowego szampana

Załącznik 7222336

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Wszystkiego najlepszego 🥂
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 20:22   #2822
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Pestycyda kciuki żeby debridat pomógł! Fajnie że dostaliście skierowanie na badania i sprawdzicie czy wszystko ok. Brawo dla Wojtka za dzielność po szczepieniach!

Morelle ale z Anastazji będzie księżniczka z bajki Pięknie wszystko dobrałaś.

Agg_s brawa dla Waszego kurczaczka za wizytę u dr

Jon_Snow, Morelle położne mówiły mi, że lepiej pobierać z główki, bo mniej boli i lepiej się goi. Tylko nie każdy potrafi, a jedna z nich ma to obcykane bo pracuje na dziale noworodkowym w szpitalu i byłyśmy dziś umówione że nam pobierze.

Asia śliczny strój, będzie mały elegancik

Devileek dzięki!

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Wyglądało nieciekawie, ale Łucja spała i nawet się nie obudziła po wkluciu więc chyba jakoś bardzo jej nie bolało. Ale trzeba ją było obudzić i namówić trochę do płaczu bo wtedy szybciej leci, a tak pomalutku i długo by kapalo Brzmi to strasznie, ale położne są superowe i wszystko bez nerwów przebiegło
Zaraz po dałam jej cyca i poszła dalej w kimę.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Morelle pięknie wyglądasz

Devileek kusisz tą nianią!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Włosy fajne pokaz jeszcze jak wyschną i skąd masz sweter bo takiego szukam

Gromnicę chrzestny to będę szukać na Allegro dużo tego jest

Dzielna ta Twoja Łucja ❤ jak spała to pewnie mocno nie bolało
Dziękuję
Z zary - 29.90 zł

Cytat:
Sill
Świetny kombi
Brawo za wagę, ja sie mieszcze tylko w spodnie moro na gumce :/

Morelle
Super zestaw! Będzie cudna!
Śliczna jesteś

Asia
Mega zestawik, chłopców też można wystroic jak widać
Ja.mam.taki:

Pestycyda
Oby dobrze się czuł i oby zalecenia pediatry pomogły.

Calineczka
Ceny szczepionek różne prevenar 13 od 230-290 w.przychodni też 290 wiec spora różnica.
Infarnix hexa od 175-200
A 5w1 od 130-170.

Ciekawe z tym nietrawieniem laktozy bo pierwszy raz widze ten śluz w kupce... no nic zobaczymy, będę obserwować. Dzięki.

My jednak na spacerze kupa poprzedzona płaczem :/ i ogólnie jakiś chyba marudny. Stawiam na brzuszek.

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Ja też się pochwalę, kupiłam sukieneczke na Chęciny dla Ady, kolor ekrii/beż. Planuję dodatki różowe, tj. rajstopy i czapka/opaska. Mam tylko problem z butami, bo nie wiem czy kupić beżowe czy jednak różowe... 🤔Załącznik 7222251Załącznik 7222256

Śliczna

Cytat:
Sill
Mi też powoli... 3 kg siedzi i zejść nie chce a jeszcze mam 5 sprzed ciąży

Nulka
Śliczna

Miałam wrzucić zdjęcie ubranka... w poprzednim poście i zapomniałam...

Załącznik 7222261
I białe butki.

Będzie elegancki

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Czyli jest nas kurczaczkow więcej

Świetny strój m, chyba tez uderzę w ten deseń

No tu mam lżej już teraz ledwo go nosze ze swoją waga także piórkowa

My także ciagle 56 nooo niektóre 62 ale takie mniejsze

To jest nadzieja ze jeszcze podgoni

Piękne włosy!

Brzmi strasznie?! Brzmi przerażająco!!!

BardZo ładna sukieneczka

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Morelle, ale będzie księżniczka

Aggs, mojemi leci 7 tydzień a waży 4,790 wić też bez szału a przybiera prawidłowo. Ostatnio wręcz ponad normę mówiła położna. Taki urok naszych chłopaków bo urodzili się mniejsi;p

Asia, ale elegancik

Morelle, ale piękne masz włosy. Zazdraszczam bo sama mam 3 na krzyż;/

Nulka, śliczna sukienka ja bym dała może różowe dla kontrastu.

Mała, super ten sweterek i kurteczka

A mój syn po tych szczepieniach padł i spał do tej pory a ja z nim. Za to teraz wstał i ewidentnie kupy nie może zrobić i płacze. Ereeh

**

Umowa na chrzciny podpisana. Lokal śliczny, Pan super, menu bardzo bogate. Można wybierać z wielu opcji. Lokal będziemy mieli na wyłączność. Wysłałam Ci foty na maila. Jeśli chcesz jutro mogę zrobić foto menu.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Sliczna sukienka gdzie kupilas?

Morelle też super. Dziewczyny jak księżniczki będą wyglądały.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Morelle - super, ze Pestka pozwoliła na zabiegi fryzjerskie. Fajna wyprawka i nawet o opasce pomyślałaś. Włosy super - pasują do ciebie. Ja tragicznie wyglądam w kręconych.
Nulka - śliczna sukienka.
Mała! Ładne ubranko i kurteczka.
Siilmarien - fajny kombinezon i czapka. To kłucie w główkę brzmi strasznie.
Pestycyda - oby debridat pomogl i wszystkie badania wyszły prawidłowo.
Asia - ładny strój dla chłopca na chrzest
Devileek - fajnie, ze z niani jestes zadowolona

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Kot podrapał mi matę do jogi smutno mi. Zawsze chowałam bo pierwszą matę tez taki los spotkał. Teraz przy Klaudii czasem ją zostawiałam bo co zaczęłam sie rozciągać musiałam do niej isc i potem znowu na matę i takie chowanie i wyciąganie było męczące. No i mam
Teraz czekam na wizytę u gin. Oby Klaudia nie płakała, bo jak wyjeżdżałam to marudna była. Miałyśmy awanturę przy piersi - jak zaczyna płakać ze chce pierś to tak sie nakręci ze nie widzi, ze ta pierś jest juz w jej buzi.

Szkoda maty ((
Jak u gin?

Cytat:
Dzięki dziewczyny.

Załącznik 7222336

Wszystkiego najlepszego! !@ **

Devileek **
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 20:27   #2823
morelle_
Zakorzenienie

Przyszła chusta. Jest nie wiem czemu jest 2 gatunku bo ja nic nie widzę uszkodzonego. Na mnie jest idealna. Niestety dla tż za krótka. Jednak dobrze zrobiłam bo ja bym się potykala o 4.6

Pow mi co źle robię? Pestka nawet w niej bardzo nie szaleje. Tylko, że odchyla głowę do tylu
Jak zawsze :/
Może wyżej zaciągnąć tą chustę?

A drugie co- nie ma zaokraglonych pleców. Nie wiem jak to zrobić. wygina mi się na boki bo mi musi wszystko widzieć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2017-09-05 21.26.26.jpg (71,1 KB, 94 załadowań)
Stary 2017-09-05, 20:32   #2824
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Nulka sukienka śliczna

Mała Hugo będzie elegant

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Mi 8...
Wszystkiego najlepszego Mała! Twoje zdrowie
Piękne to ubranko dla Hugo!

Chyba nie bolało, wyobrazilam sobie że podczas wkłucia obudzi się z rykiem, a ona dalej spała w najlepsze Ale na jej krew starałam się nie patrzeć

Wyników jeszcze nie ma, a miały dzisiaj być

Xzora współczuję zniszczenia maty
Powodzenia na wizycie u gin i kciuki żeby Klaudia nie płakała!
Jak Lu się awanturuje i nie widzi piersi, to odsuwam ją od siebie na momencik i po chwili zaczynam smyrać jej sutkiem w rejonach nosek-usta-broda - zwykle wtedy chwyta. A jak to nie pomaga to odkładam ją na chwilkę np. na łóżeczko i biorę jeszcze raz na ręce i przystawiam... Może też pomóc w pozycji leżącej/półleżącej położenie sobie jej na brzuchu żeby instynktownie zaczęła szukać, a jak zacznie jeść, to po chwili przekręcić się na bok.

Myszowata a może spróbuj wejść między pacjentami albo po ostatnim pacjencie mówiąc że dr zapomniał wypisać zaświadczenia? W sumie powinien Ci to zrobić już za darmo, a nie żebyś płaciła za wizytę znowu...

Jon_Snow powodzenia! Spokojnej nocki

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Nie kupiłam jeszcze karuzeli, ale ostatnio Łucja dostała taką materiałową z ikei - do zawieszenia gdzieś. Wczoraj wpadłam na pomysł żeby zawiesić to na stelażu łóżka piętrowego dziewczyn - nad materacem parterowym. Przyczepiłam jeszcze na stelażu panel z karuzeli po Lili, który ma miłą muzyczkę i odgłosy natury.
Położyłam Łutkę pod karuzelą i włączyłam muzyczkę, a karuzelę wystarczy trącić żeby się kręciła. Wczoraj Łucja patrzyła na tę karuzelę ok 10 minut z mega przejęciem. A dzisiaj wieczorem ale był szał! Normalnie z pół godziny pod tym leżała i gadała do stworków z karuzeli
To już wiem że karuzela na łóżeczko to nie będzie stracona kasa

Fajnie że Łucja jest tak zainteresowana karuzelą! Ciekawe kiedy Nikoś się zainteresuje, w sumie muszę spróbować bo ostatnio chyba 2tyg temu mu włączyłam, to jeszcze było wcześnie, teraz może już popatrzy na nią

Wieczór nam minął super, ale niedawno wzięłam małego do karmienia przed usypianiem i oczywiście skończyło się strasznym płaczem, wzięłam do odbicia i znowu podjęłam próbę, tak krzyczał że zrezygnowałam, potem dostał czkawki więc dałam mu drugą pierś do popicia, wziął niby kilka łyków, czkawka przeszła ale ryk był niesamowity, przytulilam do siebie i dałam smoka i śpi. Nadal nie rozumiem dlaczego on czasem tak płacze przy karmieniu. Dzisiaj nam się pierwszy raz zdarzyło, wcześniej każde karmienie spokojne

Stary 2017-09-05, 20:35   #2825
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Dziękuję

Dziękuję

Z zary - 29.90 zł

Śliczna

Będzie elegancki

**

Umowa na chrzciny podpisana. Lokal śliczny, Pan super, menu bardzo bogate. Można wybierać z wielu opcji. Lokal będziemy mieli na wyłączność. Wysłałam Ci foty na maila. Jeśli chcesz jutro mogę zrobić foto menu.

Szkoda maty ((

Jak u gin?

Wszystkiego najlepszego! !@ **

Devileek **
O pewnie już nie ma tych swetrów

Cytat:
Przyszła chusta. Jest nie wiem czemu jest 2 gatunku bo ja nic nie widzę uszkodzonego. Na mnie jest idealna. Niestety dla tż za krótka. Jednak dobrze zrobiłam bo ja bym się potykala o 4.6

Pow mi co źle robię? Pestka nawet w niej bardzo nie szaleje. Tylko, że odchyla głowę do tylu

A drugie co- nie ma zaokraglonych pleców. Nie wiem jak to zrobić. wygina mi się na boki bo mi musi wszystko widzieć.

Super wyglądacie ❤️ chusta piękna
Stary 2017-09-05, 20:35   #2826
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Śliczna ta chusta
Czemu chowasz włosy?
Ja się boję ze mój tak samo będzie z główką robił..
A próbowałaś w kangurka zamotać?

Stary 2017-09-05, 20:40   #2827
pestycyda
Zakorzenienie

Sili, super że Łucja tak reaguje na karuzele no i brawa za pobranie krwi bezbolesne. Nas tez to czeka ale jutro juZ nie chce Wojtka męczyć bo mmamytez chustowanie. I muszę mocz złapać do takiego śmiesznego woreczka:p

Morelle, dzięki foty menu możesz zrobić jeśli rozni się od tego co wysłałaś w propozycjach. Najbardziej mnie zastanawiało czym się różni opcja za 100 od tej za 160 zł za osobę. Ile Wy dajecie?

Nie pomogę z chusta bo jutro mam szkolenie nie dopiero ale wydaje mi się że ona jest za mała na zostawienie jej głowy w ten sposób. Powinna być zakryta materiałem wtedy chusta tworzyłaby podparcie dla główki i plecy by się nie wyginały

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-05, 20:43   #2828
xzora
Zakorzenienie

Myszowata - a moze zadzwonić do tego pierwszego lekarza, powiedzieć ze zalecił rehabilitacje a w rehabilitacji chcą konkretnych ćwiczeń i zeby zlecił. Powinien to potraktować jako uzupełnienie wizyty. Współczuje nocnych histerii.
Mała! Wszystkiego najlepszego z okazji imienin! Nie rób smaka na szampana, bo do picia alkoholu jeszcze trochę.
JonSnow - ta moja mata akurat z tańszych, bo 60zl. Tylko hormony cały czas buzują i mała rzecz potrafi zasmucić.
Mala! Myśle, ze na podrapanej macie powinno dać sie ćwiczyć.
Pestycyda - kuchenka elektryczna? Widzę, ze u Ciebie tez lista szkód.
Siilmariien - dziekuje za wskazówki znalezienia piersi coś bede próbować. Super, ze Łucja taka zainteresowana karuzelą.
Morelle - brawo za rezerwacje sali! Plecki zaokrąglasz biorąc kolanka (jednocześnie oba) do góry. Co do odchylania głowy - można nieco wyżej spróbować naciągnąć chustę i ją dociagnac. Tez mam z tym problem. Klaudia rownież prostuje głowę i sie na boki rozgląda. Tak myśle, ze te nasze dzieci mogą juz byc za duże do trzymania głowy przy piersi.

Na wizycie u gina wszystko ok. Badanie bezbolesne. Oglądał mi ranę po CC - prawidłowo sie goi, zgrubienie nad raną tez ok - ma sie niby wchłanąć za 2-3 miesiące. Tam gdzie jest najtwardsze i najgrubsze to węzełki po szyciu. Na usg pokazywał mi bliznę. Mówił tez o plastrach Sutricon.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 20:45   #2829
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:

Spróbuj bardziej dociągnąć przy szyjce choć u nas po jakiejś chwili i tak się luzuje. Muszę zmienić już chustę na coś grubszego . Co do pleckow to sprobuj kolanka pestki bardziej wbić tak jakby w twoje zebra hmm wyżej je spróbuj ułożyć i blizej siebie

Sili my tez mamy karuzele z ikei kupiłam do niej uchwyt z aliexpress z pozytywka i Julek też zadowolony

Atu podgląd z kamery gdy jest ciemno w pokoju

IMG_1504640731.850050.jpgIMG_1504640741.593814.jpg

Stary 2017-09-05, 20:46   #2830
Mała!
Zakorzenienie

Sill
Fajnie z tą karuzela ja chyba też zainwestuje

Morelle
Fajnie wyglądacie,.no i Pestka duża dziewczynka może kolanka daj jej.wyżej to pupa sie zaokragli.
A chusta faktycznie śliczną.

Jon
Fajnie, że udany wieczór, nasz też Hugo spał długo teraz je i mam nadzieję że zaśnie

... kurde powinny byc godziny przy tych.postach

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-09-06 o 02:10 Powód: Sprawdzenie godziny postu. :)
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 20:46   #2831
xzora
Zakorzenienie

Klaudia z tatą dali rade. Wypiła mleko ktore odciagnelam. Jak wróciłam to lezala spokojnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-05, 20:50   #2832
calineczka3
Zadomowienie

śliczne macie stroje na chrzciny

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
My mamy vigantol

Przyszła mi dziś z aliexpress kamera z funkcją niani i powiem wam rewelacja tym bardziej za te pieniądze wychodzi taniej niż zwykła niania z Polsce
My też mamy vigantol, on jest teraz dostępny już bez recepty
Super. Ją trzeba podłączyć do telefonu?
My kupiliśmy motorolę z video i wczoraj odsyłaliśmy Niestety. Nie wiem czy była zepsuta czy były zakłócenia przez inne urządzenia w bloku, ale co chwilę trafiła zasięg.
I teraz nie wiemy czy kupować inną czy będzie to samo

Cytat:
My mamy wit. C w proszku i bardzo pomaga. Tylko TZ coś łapie i pije od razu. Nie wiem tylko czy przy kp można ale pewnie tak. Ja w ciazy sporadycznie brałam. Duzo zdrówka
Dziękuję
W końcu mąż mi po głowie kupił tę z aceroli.

Cytat:

Moje mokre włosy po fryzjerze. Dobrze, że mam dużą czapkę. Wpakowalam je do środka.
Włosy mega
Co zrobiłaś, że tak się kręcą?

Cytat:
Calineczka
Ceny szczepionek różne prevenar 13 od 230-290 w.przychodni też 290 wiec spora różnica.
Infarnix hexa od 175-200
A 5w1 od 130-170.
Dziękuję Spore różnice.
U mnie infarix chyba 230

Cytat:
[/COLOR]Kot podrapał mi matę do jogi smutno mi. Zawsze chowałam bo pierwszą matę tez taki los spotkał. Teraz przy Klaudii czasem ją zostawiałam bo co zaczęłam sie rozciągać musiałam do niej isc i potem znowu na matę i takie chowanie i wyciąganie było męczące. No i mam
Teraz czekam na wizytę u gin. Oby Klaudia nie płakała, bo jak wyjeżdżałam to marudna była. Miałyśmy awanturę przy piersi - jak zaczyna płakać ze chce pierś to tak sie nakręci ze nie widzi, ze ta pierś jest juz w jej buzi.
Szkoda tej maty
Ja wczoraj tez byłam u gina - wszystko ok.
Odciągnęłam rano chłopakom mleko a i tak musiałam szybko wracać, bo już miało być nastepne karmienie.
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 21:08   #2833
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Calineczka tak do telefonu za pomocą wifi

Stary 2017-09-05, 21:10   #2834
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny.

Załącznik 7222336

Wszystkiego najlepszego.
Nie ocenial wg niczego tych bioderek. Zrobil usg. Lewe calkowicie zdrowe a prawe powiedzial "ze sie lekko odchyla??" I potem na tych zdjeciach mierzyl je katomierzem i tyle... nie mam tych zdjec ani nic. Kompletna porazka ta wizyta.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 21:10   #2835
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Xzora ja kiedyś bez szalejących hormonów popłakałam się jak mi pies buty pogryzł
Super że na wizycie wszystko ok

Devileek ale świetny obraz z tej kamerki!

Calineczka fajnie że wszystko dobrze po wizycie

Xzora, Calineczka a jak odciągacie mleko? Podczas karmienia z drugiej piersi? Czy po karmieniu z tej samej którą karmiłyście? Też bym chciała odciągnąć, to bym mogła sobie sama jechać na wizytę do gin w przyszłym tygodniu. Tylko że ja mam laktator reczny i podczas karmienia nie umiem odciągać :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-05, 21:12   #2836
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
O pewnie już nie ma tych swetrów

Super wyglądacie ❤ chusta piękna
Dorzucają. Ja kliknęłam w sobotę.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Śliczna ta chusta
Czemu chowasz włosy?
Ja się boję ze mój tak samo będzie z główką robił..
A próbowałaś w kangurka zamotać?

Bo mam śmierdzącą odżywkę po stylingu i nie chcę, żeby Pestka to wdychala. Tz się śmieje, że ładny ze mnie Rasta :P

Nie jeszcze. Późno już, marudna była, że chce spać.

Cytat:
Sili, super że Łucja tak reaguje na karuzele no i brawa za pobranie krwi bezbolesne. Nas tez to czeka ale jutro juZ nie chce Wojtka męczyć bo mmamytez chustowanie. I muszę mocz złapać do takiego śmiesznego woreczka:p

Morelle, dzięki foty menu możesz zrobić jeśli rozni się od tego co wysłałaś w propozycjach. Najbardziej mnie zastanawiało czym się różni opcja za 100 od tej za 160 zł za osobę. Ile Wy dajecie?

Nie pomogę z chusta bo jutro mam szkolenie nie dopiero ale wydaje mi się że ona jest za mała na zostawienie jej głowy w ten sposób. Powinna być zakryta materiałem wtedy chusta tworzyłaby podparcie dla główki i plecy by się nie wyginały

Dostaliśmy ksiazeczkę z menu na chrzciny. Tam jest takie wypasione za 160 zł. Łącznie z przystawka przed obiadem itd. Nam nie potrzeba. Więc wzięliśmy ze 100 zł. Jutro Ci wyślę. Jest tam zaznaczone co mamy.

Tez tak myślę. Będę ćwiczyć.

Cytat:
Myszowata - a moze zadzwonić do tego pierwszego lekarza, powiedzieć ze zalecił rehabilitacje a w rehabilitacji chcą konkretnych ćwiczeń i zeby zlecił. Powinien to potraktować jako uzupełnienie wizyty. Współczuje nocnych histerii.
Mała! Wszystkiego najlepszego z okazji imienin! Nie rób smaka na szampana, bo do picia alkoholu jeszcze trochę.
JonSnow - ta moja mata akurat z tańszych, bo 60zl. Tylko hormony cały czas buzują i mała rzecz potrafi zasmucić.
Mala! Myśle, ze na podrapanej macie powinno dać sie ćwiczyć.
Pestycyda - kuchenka elektryczna? Widzę, ze u Ciebie tez lista szkód.
Siilmariien - dziekuje za wskazówki znalezienia piersi coś bede próbować. Super, ze Łucja taka zainteresowana karuzelą.
Morelle - brawo za rezerwacje sali! Plecki zaokrąglasz biorąc kolanka (jednocześnie oba) do góry. Co do odchylania głowy - można nieco wyżej spróbować naciągnąć chustę i ją dociagnac. Tez mam z tym problem. Klaudia rownież prostuje głowę i sie na boki rozgląda. Tak myśle, ze te nasze dzieci mogą juz byc za duże do trzymania głowy przy piersi.

Na wizycie u gina wszystko ok. Badanie bezbolesne. Oglądał mi ranę po CC - prawidłowo sie goi, zgrubienie nad raną tez ok - ma sie niby wchłanąć za 2-3 miesiące. Tam gdzie jest najtwardsze i najgrubsze to węzełki po szyciu. Na usg pokazywał mi bliznę. Mówił tez o plastrach Sutricon.

To super ja używam tych plastrów, ale nie wiem jakby było bez.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Spróbuj bardziej dociągnąć przy szyjce choć u nas po jakiejś chwili i tak się luzuje. Muszę zmienić już chustę na coś grubszego . Co do pleckow to sprobuj kolanka pestki bardziej wbić tak jakby w twoje zebra hmm wyżej je spróbuj ułożyć i blizej siebie

Sili my tez mamy karuzele z ikei kupiłam do niej uchwyt z aliexpress z pozytywka i Julek też zadowolony

Atu podgląd z kamery gdy jest ciemno w pokoju

Załącznik 7222961Załącznik 7222966

Wow, ale super widok!
Dzięki spr

Cytat:
Sill
Fajnie z tą karuzela ja chyba też zainwestuje

Morelle
Fajmoe wyglądacie,.no i pestka duża dziewczynka może kolanka daj jej.wyżej to pupa sie zaokragli.
A chusta faktycznie śliczną.

Jon
Fajnie, że udany wieczór, nasz też Hugo spał długo teraz je i mam nadzieję że zaśnie

Dziękuję za rady

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość

My kupiliśmy motorolę z video i wczoraj odsyłaliśmy Niestety. Nie wiem czy była zepsuta czy były zakłócenia przez inne urządzenia w bloku, ale co chwilę trafiła zasięg.

Dziękuję

Włosy mega

Dziękuję Spore różnice.
U mnie infarix chyba 230

Szkoda tej maty
Odciągnęłam rano chłopakom mleko a i tak musiałam szybko wracać, bo już miało być nastepne karmienie.
Styling
Stary 2017-09-05, 21:16   #2837
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Moja am nadzieje że jutro dojdzie i bedziemy ćwiczyć. Mam nadzieje ze Wiki bedzie współpracować.

Zastanawiam się jak ja ubierac do tej chusty jak na dworze zimno i 14 stopni oczywiscie gdybym zdecydowala sie wyjść.

Mi na szkoleniu dziewczyna mówiła że chusta do góry naciagamy do wysokosci ucha. Ale nistety na Wiki nie potrenowalam bo krzyczała heh i tak troche te warsztaty do niczego. Ale moge robić zdjecia i wysłać to mi powie czy cos zle robie.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 21:17   #2838
myszowata1313
Rozeznanie

Jon na to wyglada. Poradzicie sobie sami

Pestycydaysle ze pediatra nie bedzie wiedziec. Mi kazala tylko szeroko pieluchowac. A musimy bioderko rehabilitowac i stopke.

Stary 2017-09-05, 21:17   #2839
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Moja am nadzieje że jutro dojdzie i bedziemy ćwiczyć. Mam nadzieje ze Wiki bedzie współpracować.

Zastanawiam się jak ja ubierac do tej chusty jak na dworze zimno i 14 stopni oczywiscie gdybym zdecydowala sie wyjść.

Mi na szkoleniu dziewczyna mówiła że chusta do góry naciagamy do wysokosci ucha. Ale nistety na Wiki nie potrenowalam bo krzyczała heh i tak troche te warsztaty do niczego. Ale moge robić zdjecia i wysłać to mi powie czy cos zle robie.
Dziękuję - spr jutro
Stary 2017-09-05, 21:30   #2840
myszowata1313
Rozeznanie

Sill niestety do tego lekarza mam okolo 30km i nie moge tak sie wybrac. Tz jezdzi autem do pracy a mala to za daleko zebym sama jechala..

Xzora to tez nie glupi pomysl. Tyle ze nawet na wizycie nic nie wspominal bo jak to powiedzial ze on fizjoterapeuta nie jest i on nie wie..
Fajnie ze z blizna wszystko dobrze

Morele super ta chusta.

Stary 2017-09-05, 21:48   #2841
baby2
Rozeznanie

Czesc dziewczyny pisze na szybkiego,podczytuje was ale na pisanie czasu brak. Generalnie jestesmy w trakcie drugiego skoku rozwojowego, jest bardzo cieżko, ciagły płacz, nawet na spacerze w wózku. Odpuściłam juz wszystko sprzatanie,gotowanie i od dwóch dni praktycznie cale dnie spedzamy z Mają w łóżku, troche je,troche ciumka cyca,troche spi to jedyny sposob zeby nie plakala calymi dniami. Mam nadzieje ze to minie szybko bo w piatek wyjezdzamy na urlop i chyba sie zapłaczę ja nadal taka bedzie. W dodatku prognozy pogody puki co zapowiadaja caly tydzien deszczu w Chorwacji poprostu bajka.
Bylam dzis u gin, badanie nieprzyjemne i troche bolesne ale wszystko ok, jajniki juz ruszyly i kazala uwazac bo karmienie piersia nie zabezpiecza przed ciaza,.Dostalam tabletki anty dla karmiacych ale przez pierwsze dwa tygodnie ich brania kazala dodatkowo sie zabezpieczac. Zauważyłam troche krwi na bieliznie wieczorem ciekawe czy to po badaniu czy okres sie zbliza?? Ale przy kp chyba noe powinnam tak szybko dostac? Jeszcze tego mi brakuje na urlopie
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 23:50   #2842
pestycyda
Zakorzenienie

Xzora, dobrze że wizyta u ginekologa udana

Devileek, zdjęcia wyglądają super. Też myślałam o takiej niani ale jednak kwestie finansowe wygrały. Szkoda że nie wpadłam żeby na Ali zamówić.

U nas pierwsze karmienie. W ogole młody wykapany, zjadł i padł po 21. Nie pamiętam kiedy miałam wieczor dla siebie...

Edytowane przez pestycyda
Czas edycji: 2017-09-06 o 02:29
Stary 2017-09-06, 01:50   #2843
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Też bym noże nie wpadła gdyby nie grupa na FB o recenzja takiej kamery

U nas drugie karmienie dziś J. próbuje spac w swoim pokoju

Stary 2017-09-06, 02:01   #2844
Mała!
Zakorzenienie

Bebe
No to życzę wytrwalosci w tym.skoku, oby szybciej minął i
Oby pogoda dopisała jednak!
Ps: ja chyba odpiszcze tabletki, ale trochę się boję.

Pestycyda
Super, że był spokojny wieczór! Oby częściej.

U mnie szok Hugo spał do 2:30 od chyba 22 może nawet 21:30 czyli prawie 5h Szok!
Oba cycki pękają w szwach... a zjadł z jednego :/ i teraz warczy w swoim łóżeczku jak.jakiś zwierzak hehe. Mam nadzieję że moja pierś wytrzyma, bo to ta z tym zastojem i juz znowu czuję.

Jutro ( tzn. Dzis) mamy z Tymonem szczepienie tetraximem, szczepienia Hugo przeniosłam na za tydzien.

Oki śpi to też idę.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-06, 02:31   #2845
pestycyda
Zakorzenienie

Baby, cierpliwości i wytrwałości życzę;* i oby pogoda jednak dopisała!

U nas drugie kp.

Stary 2017-09-06, 03:39   #2846
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Sill niestety do tego lekarza mam okolo 30km i nie moge tak sie wybrac. Tz jezdzi autem do pracy a mala to za daleko zebym sama jechala..

Xzora to tez nie glupi pomysl. Tyle ze nawet na wizycie nic nie wspominal bo jak to powiedzial ze on fizjoterapeuta nie jest i on nie wie..
Fajnie ze z blizna wszystko dobrze

Morele super ta chusta.

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny pisze na szybkiego,podczytuje was ale na pisanie czasu brak. Generalnie jestesmy w trakcie drugiego skoku rozwojowego, jest bardzo cieżko, ciagły płacz, nawet na spacerze w wózku. Odpuściłam juz wszystko sprzatanie,gotowanie i od dwóch dni praktycznie cale dnie spedzamy z Mają w łóżku, troche je,troche ciumka cyca,troche spi to jedyny sposob zeby nie plakala calymi dniami. Mam nadzieje ze to minie szybko bo w piatek wyjezdzamy na urlop i chyba sie zapłaczę ja nadal taka bedzie. W dodatku prognozy pogody puki co zapowiadaja caly tydzien deszczu w Chorwacji poprostu bajka.
Bylam dzis u gin, badanie nieprzyjemne i troche bolesne ale wszystko ok, jajniki juz ruszyly i kazala uwazac bo karmienie piersia nie zabezpiecza przed ciaza,.Dostalam tabletki anty dla karmiacych ale przez pierwsze dwa tygodnie ich brania kazala dodatkowo sie zabezpieczac. Zauważyłam troche krwi na bieliznie wieczorem ciekawe czy to po badaniu czy okres sie zbliza?? Ale przy kp chyba noe powinnam tak szybko dostac? Jeszcze tego mi brakuje na urlopie
Oby wyjazd się udał!

Cytat:
Bebe

Pestycyda

U mnie szok Hugo spał do 2:30 od chyba 22 może nawet 21:30 czyli prawie 5h Szok!
Oba cycki pękają w szwach... a zjadł z jednego :/ i teraz warczy w swoim łóżeczku jak.jakiś zwierzak hehe. Mam nadzieję że moja pierś wytrzyma, bo to ta z tym zastojem i juz znowu czuję.

Jutro ( tzn. Dzis) mamy z Tymonem szczepienie tetraximem, szczepienia Hugo przeniosłam na za tydzien.

Oki śpi to też idę.

Powodzenia na szczepieniach!

Patrzyłam na wiązania. Spr kangurka. Trochę trudniej się dociaga, ale łatwiej zrobić literę c. Za słabo dociagnelam ja. Tylko ona nie lubi się tak mocno przytulać. Musze poćwiczyć. Boję się, że upuszczę , wiec chyba spr wiązać na siedząco. Teraz mi pomagał tż.
Stary 2017-09-06, 04:50   #2847
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Dorzucają. Ja kliknęłam w sobotę.

Bo mam śmierdzącą odżywkę po stylingu i nie chcę, żeby Pestka to wdychala. Tz się śmieje, że ładny ze mnie Rasta :P

Nie jeszcze. Późno już, marudna była, że chce spać.

Dostaliśmy ksiazeczkę z menu na chrzciny. Tam jest takie wypasione za 160 zł. Łącznie z przystawka przed obiadem itd. Nam nie potrzeba. Więc wzięliśmy ze 100 zł. Jutro Ci wyślę. Jest tam zaznaczone co mamy.

Tez tak myślę. Będę ćwiczyć.

To super ja używam tych plastrów, ale nie wiem jakby było bez.

Wow, ale super widok!

Dzięki spr

Dziękuję za rady

Styling
Dzięki o której wrzucają rzeczy na stronę? I proszę o nr ref

Cytat:

Kciuki za cierpliwość skok zaraz minie pewnie deszczu nie będzie albo chwilowe tez bym pojechała do Chorwacji ❤️

---------- Dopisano o 03:50 ---------- Poprzedni post napisano o 03:48 ----------

Cytat:
Bebe

Pestycyda

Oki śpi to też idę.

Brałaś kiedyś tabletki? Nie jest tak zle

Kciuki za szczepienie
Stary 2017-09-06, 05:49   #2848
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość

Dziękuję

Włosy mega

Dziękuję Spore różnice.

U mnie infarix chyba 230

Szkoda tej maty

Dobrze, ze można było odesłać motorolę i ze wizyta ok. Jak ja wróciłam to zaraz tez Klaudia chciała jeść.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Xzora ja kiedyś bez szalejących hormonów popłakałam się jak mi pies buty pogryzł
Super że na wizycie wszystko ok

Devileek ale świetny obraz z tej kamerki!

Calineczka fajnie że wszystko dobrze po wizycie

Xzora, Calineczka a jak odciągacie mleko? Podczas karmienia z drugiej piersi? Czy po karmieniu z tej samej którą karmiłyście? Też bym chciała odciągnąć, to bym mogła sobie sama jechać na wizytę do gin w przyszłym tygodniu. Tylko że ja mam laktator reczny i podczas karmienia nie umiem odciągać :/

Ja odciagalam przez 3dni po tym jak Klaudia poszła spac, wychodziło po 30-40ml. Mleko można do 5dni przechowywać w lodowce. Zawsze karmie z dwóch piersi, często je zmieniam wiec nie wiem czy by podczas karmienia wyszło odciąganie... No, ale spróbować można bo to oszczędność czasu.

Cytat:

Dobrze, ze na wizycie ok i trzymam kciuki za wyjazd do Chorwacji! Maja powinna sie uspokoić po skoku. Okres moze sie pojawić, Siilmariien pisała ze dostała.

Cytat:
Xzora, dobrze że wizyta u ginekologa udana

Devileek, zdjęcia wyglądają super. Też myślałam o takiej niani ale jednak kwestie finansowe wygrały. Szkoda że nie wpadłam żeby na Ali zamówić.

U nas pierwsze karmienie. W ogole młody wykapany, zjadł i padł po 21. Nie pamiętam kiedy miałam wieczor dla siebie...

Super, ze synek tak ładnie zasnął.
Moja Klaudia tez ok 21.00 zasnęła, obudziła sie o 2.00 i potem jeszcze udało sie ja odłożyć do łóżeczka.

Stary 2017-09-06, 07:04   #2849
pestycyda
Zakorzenienie

Kurcze mój Wojtuś niespokojny. Tak jakby nie mógł kupy zrobić. Stęka i puszcza bąki. Nad ranem mi ulewal bo myślałam że się obudził na jedzenie a jego chyba męczyła ta kupa. Później zasnął na mnie. Jakoś się inaczej zachowuje niż zazwyczaj jak go brzuszek boli. Dostał debridat i sab simplex. Może mu przejdzie...

Stary 2017-09-06, 07:46   #2850
morelle_
Zakorzenienie

Pestycyda masz ode mnie wypracowanie na mailu

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Dzięki o której wrzucają rzeczy na stronę? I proszę o nr ref

Kciuki za cierpliwość skok zaraz minie pewnie deszczu nie będzie albo chwilowe tez bym pojechała do Chorwacji ❤

---------- Dopisano o 03:50 ---------- Poprzedni post napisano o 03:48 ----------

Brałaś kiedyś tabletki? Nie jest tak zle

Kciuki za szczepienie
Cytat:
Kurcze mój Wojtuś niespokojny. Tak jakby nie mógł kupy zrobić. Stęka i puszcza bąki. Nad ranem mi ulewal bo myślałam że się obudził na jedzenie a jego chyba męczyła ta kupa. Później zasnął na mnie. Jakoś się inaczej zachowuje niż zazwyczaj jak go brzuszek boli. Dostał debridat i sab simplex. Może mu przejdzie...

Nie za dużo naraz? Moja ostatnio strasznie płacze po sabie

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Ania w Zarze cały czas. Ustaw sobie pikacza. Jak będę widzieć to Ci kliknę. Niestety rozmiarówka jest od S. Chcesz S?
Ref 1509/017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości