|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze są skarpetki do niej http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage...ricdevice.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | |
Zakorzenienie
|
Co tam jeszcze trzeba? Gromnicę i szatkę? Wszystko?
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2793 |
Wtajemniczenie
|
Pestycyda super ze już po szczepieniu
![]() ![]() ![]() Mojemu się dzisiaj przyfarciło i szczepienia były odwołane. Mamy za 2 tygodnie przełożone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
#2794 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śliczna czapka! Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba Wam nie wystawiłam koniec końców stroju syna na chrzest ![]() ![]() Mała śluz w kupie przy kp w małych ilościach to norma i się nie ma czym przejmować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi już ręce więdną jak mojego klopsika noszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2797 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też myślałam o tym kombinezonie ![]() Cytat:
Dzięki my idziemy do wilczek ![]() Przyszła mi dziś z aliexpress kamera z funkcją niani ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2798 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My mamy właśnie ten kombi miska brązowego i taka sama czapę tylko biała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moje mokre włosy po fryzjerze. Dobrze, że mam dużą czapkę. Wpakowalam je do środka.
![]() |
#2800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie zapomniałam, że szatkę matka chrzesna. A gromnice chrzestny czy sami?
![]() |
#2801 |
Zakorzenienie
|
Morelle ślicznie wyglądasz zazdroszczę włosów
![]() Tu kamera https://m.aliexpress.com/s/item/3270...ddresstype=600 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2802 | |
Wtajemniczenie
|
Pestycyda kciuki żeby debridat pomógł! Fajnie że dostaliście skierowanie na badania i sprawdzicie czy wszystko ok. Brawo dla Wojtka za dzielność po szczepieniach!
![]() Morelle ale z Anastazji będzie księżniczka z bajki ![]() Agg_s brawa dla Waszego kurczaczka za wizytę u dr ![]() Jon_Snow, Morelle położne mówiły mi, że lepiej pobierać z główki, bo mniej boli i lepiej się goi. Tylko nie każdy potrafi, a jedna z nich ma to obcykane bo pracuje na dziale noworodkowym w szpitalu i byłyśmy dziś umówione że nam pobierze. Asia śliczny strój, będzie mały elegancik ![]() Devileek dzięki! ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zaraz po dałam jej cyca i poszła dalej w kimę. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Morelle pięknie wyglądasz ![]() Devileek kusisz tą nianią! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzielna ta Twoja Łucja ❤️ jak spała to pewnie mocno nie bolało ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Zakorzenienie
|
Sill
Świetny kombi ![]() Brawo za wagę, ja sie mieszcze tylko w spodnie moro na gumce :/ Morelle Super zestaw! Będzie cudna! Śliczna jesteś ![]() Asia Mega zestawik, chłopców też można wystroic jak widać ![]() Ja.mam.taki: Pestycyda Oby dobrze się czuł i oby zalecenia pediatry pomogły. Calineczka Ceny szczepionek różne prevenar 13 od 230-290 w.przychodni też 290 wiec spora różnica. Infarnix hexa od 175-200 A 5w1 od 130-170. Ciekawe z tym nietrawieniem laktozy bo pierwszy raz widze ten śluz w kupce... no nic zobaczymy, będę obserwować. Dzięki. My jednak na spacerze kupa poprzedzona płaczem :/ i ogólnie jakiś chyba marudny. Stawiam na brzuszek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-05 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Rozeznanie
|
Ja też się pochwalę, kupiłam sukieneczke na Chęciny dla Ady, kolor ekrii/beż. Planuję dodatki różowe, tj. rajstopy i czapka/opaska. Mam tylko problem z butami, bo nie wiem czy kupić beżowe czy jednak różowe... 🤔IMG_20170905_173812.jpgc5a68fbb886345829f6992866a9cd218.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2806 |
Wtajemniczenie
|
Nulkaa urocza!
![]() Ja jeszcze szukam kiecki na chrzest, chciałabym żeby była prosta, bawełniana ale elegancka... Mała z wagi to nie jestem zadowolona... Nie wiem czemu tak wolno mi spada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Zakorzenienie
|
Sill
Mi też powoli... 3 kg siedzi i zejść nie chce ![]() ![]() Nulka Śliczna ![]() Miałam wrzucić zdjęcie ubranka... w poprzednim poście i zapomniałam... 957dba68409392b6b2a2beb79493.jpg I białe butki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2808 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Czyli jest nas kurczaczkow więcej ![]() Świetny strój m, chyba tez uderzę w ten deseń ![]() Cytat:
No tu mam lżej ![]() ![]() Cytat:
My także ciagle 56 ![]() ![]() Cytat:
To jest nadzieja ze jeszcze podgoni ![]() Piękne włosy! Cytat:
Brzmi strasznie?! Brzmi przerażająco!!! ![]() Cytat:
BardZo ładna sukieneczka ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
![]() |
#2809 |
Zakorzenienie
|
Morelle, ale będzie księżniczka
![]() Aggs, mojemi leci 7 tydzień a waży 4,790 wić też bez szału a przybiera prawidłowo. Ostatnio wręcz ponad normę mówiła położna. Taki urok naszych chłopaków bo urodzili się mniejsi;p Asia, ale elegancik ![]() Morelle, ale piękne masz włosy. Zazdraszczam bo sama mam 3 na krzyż;/ Nulka, śliczna sukienka ![]() Mała, super ten sweterek i kurteczka ![]() A mój syn po tych szczepieniach padł i spał do tej pory a ja z nim. Za to teraz wstał i ewidentnie kupy nie może zrobić i płacze. Ereeh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 | |
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Super sukienusia ❤️ to bolerko jest na stałe czy ściągane? Jak różowe rajstopki to butki tez mogą być różowe ![]() Mała Twoje ciuszki tez fajne ![]() Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-09-05 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Morelle też super. Dziewczyny jak księżniczki będą wyglądały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Zakorzenienie
|
Morelle - super, ze Pestka pozwoliła na zabiegi fryzjerskie. Fajna wyprawka i nawet o opasce pomyślałaś. Włosy super - pasują do ciebie. Ja tragicznie wyglądam w kręconych.
Nulka - śliczna sukienka. Mała! Ładne ubranko i kurteczka. Siilmarien - fajny kombinezon i czapka. To kłucie w główkę brzmi strasznie. Pestycyda - oby debridat pomogl i wszystkie badania wyszły prawidłowo. Asia - ładny strój dla chłopca na chrzest Devileek - fajnie, ze z niani jestes zadowolona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Kot podrapał mi matę do jogi ![]() ![]() Teraz czekam na wizytę u gin. Oby Klaudia nie płakała, bo jak wyjeżdżałam to marudna była. Miałyśmy awanturę przy piersi - jak zaczyna płakać ze chce pierś to tak sie nakręci ze nie widzi, ze ta pierś jest juz w jej buzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
*sportaddict*
|
Siil podobno głowa u dzieci jest słabo unerwiona i dlatego się z niej pobiera, nie powinno zbytnio boleć, chociaż faktycznie brzmi to dość makabrycznie
![]() Xzora znam ten ból niestety, też miałam piękną matę (z naciskiem na 'miałam') :/ ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- śliczne zakupy, dziewczyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Rozeznanie
|
Darietta super zakupy
![]() Sam ale ma czuprynke ten twoj chlopak i jaki duzy ![]() Mala trzymam kciuki zeby z zastojem szybko i bezbolesnie poszlo. I super ubranka ![]() Pestycyda mysle ze kazda z nas ma gorszy dzien. Pomysl sobie ze nastepny bedzie lepszy i tego sie trzymaj. Calineczka duzo zdrowia ![]() Agss brawa za wage ![]() Siil super ten kombinezon ![]() Asia ladne ubranko ![]() Nulka sliczna ta sukienka ![]() Od kilku dni mialam problem z apka i co chcialam napisac to nie moglam wejsc :/ Tak na szybko co u nas. Mala codziennie na noc odprawia totalne histerie.. jestesmy tez po usg bioderek. Tragedii nie ma ale potrzebna rehabilitacja. No to dzis chcialam umowic mala, i sie okazalo ze musze miec zaswiadczenie od lekarza jakie cwiczenia beda potrzebne. Ehh a lekarz nic takiego nie dal. Czyli 150zl w plecy i nastepne 100zl do innego lekarza. Odczywiscie znow trzeba 2 tygodnie na wizyte czekac. No to tyle ponarzekalam.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
Myszowata, a jakie.macie oznaczenie tych nioderek według Grafa? Hugo śpi w chuście a ja ogarniam kolację ![]() ![]() Stawiam dziewczyny imieninowego szampana ![]() Szampan.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2817 |
Wtajemniczenie
|
Xzora szkoda maty, drogie takie sprzęty są? Kciuki za wizytę
![]() Myszowata co za lekarz.. To on nie wie co powinien pacjentowi dać? Mała sto lat! Ale mi zrobiłaś ochotę na budyń, lecę robić! My dzisiaj pierwszy raz jesteśmy sami na noc i cały jutrzejszy dzień ![]() ![]() W ogóle jest wyjątkowo spokojny dziś wieczorem, chyba się wyspał bo spał ponad 4h, musiałam go obudzić bo moje piersi w dzień tyle godzin nie wytrzymują Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2818 |
Zakorzenienie
|
Xzora, a to kot-szkodnik. Ja swoim muszę rachunek wystawić. Zasikany fotel, potłuczona kuchenka elektryczna, pogryzione słuchawki które kupiłam tżowi na trzydziestkę, niezliczone ładowarki... :d
Trzymam kciuki za gina. Myszowata, ale to nie możesz po samo zaświadczenie wrócić do pediatry na przykład? Mała, wszystkiego najlepszego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Zakorzenienie
|
Jon
![]() Smacznego ![]() Moj.mąż jedzie na 3 dni pod koniec miesiąca :/ cieekawe doświadczenie mnie czeka ![]() ![]() Juz chyba go dziś nie wykąpie... Myszowata A i dzięki, mam nadzieję, se juz nie wróci to jest okropny ból! My mamy kontrolę tych bioder za 3 tyg mam nadzieję że będzie lepiej. Xzora A tak całkiem zniszczyly tą matę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-05 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego Mała! Twoje zdrowie ![]() ![]() Piękne to ubranko dla Hugo! Cytat:
![]() ![]() Wyników jeszcze nie ma, a miały dzisiaj być ![]() Xzora współczuję zniszczenia maty ![]() Powodzenia na wizycie u gin i kciuki żeby Klaudia nie płakała! Jak Lu się awanturuje i nie widzi piersi, to odsuwam ją od siebie na momencik i po chwili zaczynam smyrać jej sutkiem w rejonach nosek-usta-broda - zwykle wtedy chwyta. A jak to nie pomaga to odkładam ją na chwilkę np. na łóżeczko i biorę jeszcze raz na ręce i przystawiam... Może też pomóc w pozycji leżącej/półleżącej położenie sobie jej na brzuchu żeby instynktownie zaczęła szukać, a jak zacznie jeść, to po chwili przekręcić się na bok. Myszowata a może spróbuj wejść między pacjentami albo po ostatnim pacjencie mówiąc że dr zapomniał wypisać zaświadczenia? W sumie powinien Ci to zrobić już za darmo, a nie żebyś płaciła za wizytę znowu... Jon_Snow powodzenia! Spokojnej nocki ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Nie kupiłam jeszcze karuzeli, ale ostatnio Łucja dostała taką materiałową z ikei - do zawieszenia gdzieś. Wczoraj wpadłam na pomysł żeby zawiesić to na stelażu łóżka piętrowego dziewczyn - nad materacem parterowym. Przyczepiłam jeszcze na stelażu panel z karuzeli po Lili, który ma miłą muzyczkę i odgłosy natury. Położyłam Łutkę pod karuzelą i włączyłam muzyczkę, a karuzelę wystarczy trącić żeby się kręciła. Wczoraj Łucja patrzyła na tę karuzelę ok 10 minut z mega przejęciem. A dzisiaj wieczorem ale był szał! Normalnie z pół godziny pod tym leżała i gadała do stworków z karuzeli ![]() To już wiem że karuzela na łóżeczko to nie będzie stracona kasa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.