|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Hej
Dziewczyny nie wiem jak to robicie, ze macie tyle czasu na wizaz wpadliśmy z małym w rytm dnia i te dni lecą jak szalone, dużo też spacerujemyMój robi dużo siku i często muszę zmieniać, a jak w nocy wpadne na pomysł, że przebiore na łóżku to kurcze zawsze narobi tej nocy to zrobił kupkę na pół pokoju Jon rozbawilas mnie, że karmisz jak Mały je juz prześcieradło az Mikołaj się obudził ![]() Mały jest coraz bardziej kontaktowy i dzisiaj jak szłam na spacerek z nim to czułam taaaaka miłość do niego, że wszystkim bym mogła mówić jak go kocham przykro mi nadal, że jego ojciec go nie widział i ma obojętna postawę... Emila jak u Ciebie? Chilli |
|
|
|
#3362 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Cytat:
yyyy?! Ona jest normalna? :P Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- U nas jakiś ciężki dzień dziś byl pod znakiem marudzenia. Do tego pogoda okropna. Byliśmy znowu na rehabilitacji. A jutro umowilam się z koleżankami na kawę i ciacho na mieście
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu
Ja wchodzę tu na spacerach i jak karmie... a to.bywa dość często ![]() Cieszę się że u Was dobrze. Mikolajek pewnie czuje twoją miłość mysle, że jest jej za dwoje a nawet za piecioro. Tatusia nie skomentuje :/ przykro tylko, ze Tobie z tym tak ciężko Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnosnie kaloszy. Ja.badal.nie wiem czy krótkie czy długie? My juz po treningu, kąpieli, kolacji... gotowi do snu. Sama się sobie dziwię, ze to.ogarniam. I chyba.mam.kryzys laktacyjny :/ któraś miała? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dziś też miał zły dzień . Nie chciał spać marudził pół dnia. Ciekawa jestem jaka będzie ta noc
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle,dobrze że się pogodziliscie. Udanej imprezy!
Anusia, w sensie termin już bratowa ma i lokal? Kurde ja bym się bała... Mój ma zegarek Seiko. Calineczka, nie wiem jaki to materiał. Wygląda jak zwykła bluza chociaż ta w kolorze śliwkowym powiedzmy wygląda jak softshell Mała, kciuki za szczepienia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3366 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wspolczuje smierci babci... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu, zastrzelilabym gnoja:/ jak można własnego syna nie chcieć zobaczyć? Niektórzy to mają nasrane...
Cashmere, oby jutrzejszy dzień był dużo lepszy ![]() Mała, ja miałam. Młody był po skoku rozwojowym i zaczął szybciej wciągać. Trzy dni to wisiał na mnie a ja już miałam strach w oczach czy butli nie dać ale wytrwałam i się unormowało. Cierpliwości. Ja pochwaliłam mojego wczoraj to dziś cały dzień się bujam z tym brzuchem jego. Teraz je wykapany ale przed kąpielą już histeria była;/ jak na niego patrZe to noc mam z głowy;/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Moje chłopaki juz śpią. Ja za raz ide wypić herbatkę i tez lulu. Ciekawe jak.będzie dziś spał?
Pestycyda Oby noc była dobra. Morelle Dobrej zabawy. Csshmere No właśnie potrzebuje poskakać po tych kałużach czasami. Milego spotkanis jutro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3369 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
Niby kandydatow mamy Ale ja osobiscie bym nie chrzcila. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3370 |
|
MerDer 4ever
|
Calineczka zegarek na pasku
Posprzątałam dzisiaj całe mieszkanie pierwszy raz od porodu przyszły do mnie koleżanki z pracy wiec była motywacja Młody po kąpieli, karmimy sie. Jestem ciekawa nocki ![]() Devilek zamówiłam ta kamerkę co Ty, jak długo Ci szła? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3371 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała niezłą brygadę Tymon wczoraj wybrał do spania 😁 Lila też czasami tak otoczy się na noc pluszowym towarzystwem, że ledwo starcza dla niej miejsca w łóżku 😁
U nas Lila rzadko o 8 jest już w łóżku, ale walczymy z tą materią 😉 My sami jesteśmy nocne marki i jak pójdziemy spać o północy to jest dla nas wcześnie... Devileek dzięki za inf o chuście Dobrze zrozumiałam, że kupiłaś teraz lennylamb? Którą wybrałaś? Ja waham się między tymi, ale jeszcze nie na 100%. No i nie wiem czy na pewno kółkową wezmę. 1505243112807.jpg 1505243102263.jpg Xzora wyrazy współczucia Emilia przykro mi z powodu pokarmu Jak u Was sytuacja?
|
|
|
|
#3372 |
|
królikoholiczka
|
Dzięki dziewczyny! Z teściową raz lepiej raz gorzej. Jak zaczęli jej wciskać na siłę tabletki i insulinę to w miarę można wytrzymać.
|
|
#3373 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że z tą żółtaczką się wyjaśniło i jest ok. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ekstra, że robi się coraz bardziej interaktywny. ![]() Na razie jedno: Bartek leży na plecach i uciskam mu punkt pod sutkiem, delikatnie przytrzymując główkę aby jej nie obrócił - musi podnieść nóżki i otworzyć rękę. W piątek powinno dojść nam drugie, trudniejsze ćwiczenie gdzie leży na brzuszku i trzeba go przytrzymać unieruchamiając jedną nogę i rękę - wtedy ma wyprostować drugą i otworzyć drugą dłoń. Boję się go, bo wyglądało mało przyjemnie. Dzisiaj miałam jednak dziwną sytuację podczas tego pierwszego ćwiczenia, Bartek wpadł w bardzo dziwny płacz, jakiego jeszcze nigdy nie słyszałam, troszkę się wystraszyłam, skontaktowałam z fizjoterapeutką i do piątku mamy wolne.
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Sili, drugą mi się bardziej podoba chusta.
Emilia, oby po lekach teściowa w końcu dała Ci spokój. Jezu ja już ledwo na oczy patrzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3375 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to czekam aż da znak że jest głodny a przeważnie wtedy główkę w stronę prześcieradła bierze i zaczyna ciumkać Mnie też miłość do Małego przepełnia szkoda że ten ojciec Mikołaja jest takim palantem..Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3376 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny u nas pogoda dramat
![]() przyjechaliśmy w sobotę popołudniu było super słońce cieplutko, a od niedzieli leje non stop nie pada, leje jak z cebra. Jesteśmy mega wkurzeni dziś od 17 pierwszy raz wyszło słońce, jutro i w czwartek ma być wkoncu ładnie, mam nadzieję że Misiek w końcu skorzysta z basenów i zjeżdżalni. Mamy tu domek do soboty ale zdecydowaliśmy że wyjedziemy w piątek na noc, zatrzymamy się na Słowacji, zostaniemy tam na noc i wstąpimy do tatralandi wodnego parku rozrywki co by się Misiek wyszalał. Maja jest tu bardzo grzeczna, klimat jej służy, dużo śpi i właściwie w ogóle nie płacze, o tyle dobrze |
|
|
|
#3377 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz strzele sobie w łeb. Moje dziecko ciagle ryczy,tak nie placze a ryczy od 19.. brak mi sił
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy tylko my nie spimy?1505277825510.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3380 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze ze już lepiej jest Sto lat dla Tz 🎂 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje ze w tym wodnym parku się wybawicie. Dobrze ze mała jest grzeczna Cytat:
Xzora - wyrazy współczucia Devilek- ładna świeca. My nie wiem kiedy będziemy chrzcili . Mój Tz wymyślił , ze nie chce imprezy 😳🤦🏻 Nulka- super ze będziesz chodzić na fitness 👍🏻💪🏻 Dziękuje Wam za kciuki. Szczepienia nie było. Dostaliśmy skierowanie do kardiologa :/ Powiedziałam do pediatry ze jak mały je to na 8kp 6 jest takich ze się meczy bardzo , jest często czerwony i spocony jak szczur. Zbadała serce i mówiła , ze nie słyszy nic złego, ale ze musi to sprawdzić specjalista. Nie zaszczepie małego na nic dopóki nie będę wiedzieć w 100% , ze jest zdrowy. Maxiu wazy już 15funtow i mierzy 25cali 😝 Jestem dziś wypluta psychicznie . Zjadłam śniadanie o 17 dopiero. Starszak jest przeziębiony . Wrócił ze szkoły i miał majtki w kupię. W☠☠☠☠*m się bo czy nie mogły mu wytrzeć nauczycielki ?! Po co ja te chusteczki daje mokre 😤🤦🏻 Marze żeby się zdrzemnąć . Nawet nie mam kiedy poćwiczyć oddychania .
|
|
|
#3381 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje dziecko w koncu spi!!! Ufff Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez myszowata1313 Czas edycji: 2017-09-13 o 00:45 |
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
No nie? A spac nie chciala. Ciezki moj los.
|
|
|
#3383 |
|
MerDer 4ever
|
Myszowata współczuje
U nas pierwsze kp, znowu przespał 5h Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm około dwóch tygodni Cytat:
Tak zamowilam LL koronka glamour. Ja na razie kółek nie chce może jak będzie J. Większy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3385 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
*Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam szumisia z Rossa. Jest ok. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
musiało go coś mega boleć. Trzymam kciuki za Was! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Calineczka tam są długości skoków. Wrzucam moją. Minę ma bezbłędną - jak mama gdy intensywnie nad czymś myśli
|
|
#3386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Xzora bardzo mi przykro, przesylamy z Ewcia przytulaki. U nas jakos sie zrobilo malo czasu na Wizaz, bo Ewcia coraz mniej spi w ciagu dnia i nic nie moge zrobic. Ale za to usmiecha sie pieknie ostatnio. Wczoraj zaczelysmy drugi miesiac takze prawie dorosla pannica juz ![]() Chrzciny beda moze w grudniu, gdzies miedzy swietami a nowym rokiem. Jakos w ogole nie chce mi sie tym zajmowac. Czekam az moja przyjaciolka wroci z podrozy zeby spytac czy zgodzilaby sie byc matka chrzestna. Dzis zostawiam Mala Tz i smigam do Krakowa, ciekawe jak im pojdzie wspolne z 7 h ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, współczuję pogody. Oby faktycznie się rozpogodziło bo szkoda urlopu. Całusy dla Was!
Myszowata, widzę że ciężki wiecOr tak jak u nas. Może ma skok? Anusia, 😍😍 Samantha, na pewno u kardiologa wyklucza wszystkie problemy z serduchem. Brawo za wagę ![]() Taedio, zazdroszczę snu ![]() Pestka cudna KociaMatka, na pewno tŻ da radę powodzenia!U nas noc względna jak już mały zasnął na mnie. Te raz obudził mnie o 6vswoim stękaniem dałam mu leki a on napuszczał bąków i se poszedł spac-.- musiałam na jedzenie go budzić i teraz się bujamy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pestycyda Czas edycji: 2017-09-13 o 07:15 Powód: Dr |
|
|
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
7h! Wow trzymam kciuki! ![]() Cytat:
![]() Ja zaraz też karmię. O 11 na być koleżanka ze swoją roczną córką.
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Beby
Współczuję pogody, oby szybko wyszło słońce! Fajnie, ze mała grzeczna.. ufff ![]() Anusia Cudo Sam Maxiu duży chłopak no a z serduszkiem.na pewno wszystko jest dobrze.Morelle Pęka mi głowa od tych szczepień, ale wezme 5w1 i chyba synflorix, najpierw poprosze o ulotki. Nic więcej. Pestka chyba lubi smoka co? Aggs Dobrze ze to skonsultowałas, czujna jesteś ![]() Kocia matka Dadzą radę, chociaż moj by chyba nie dał ![]() U nas noc kiepska :/ tzn ja ibtak śpię z nim wiec wyciagam.pierś i zasypiamy jak puści to trochę sie przesunę tylko. Ale pobudek dziś chyba z 5. Kupa sie długo wgrywała i przes sen tak jeczał... az trzasną kupala ktory z pampka wyleciał... no to na.przewijak. nad ranem powtórka. Spał juz po nawet 4,5 h a tu znowu po 1-2,5 wrrr... no ale wierzę, ze to chwilowe. Transfer w nocy też średnio mi się udał bo na 20 min... ledwo przysnełam to już mnie wołał ![]() Dziś szczepienia, wieczorem prawie się poryczałam na samą myśl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Tak lubi ssać. Wolę, żeby ssala smoczka niż ręce. Pierś i tak bez problemu ssie.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

wpadliśmy z małym w rytm dnia i te dni lecą jak szalone, dużo też spacerujemy
przykro mi nadal, że jego ojciec go nie widział i ma obojętna postawę...

pierwszy raz od porodu

Dobrze zrozumiałam, że kupiłaś teraz lennylamb? Którą wybrałaś?
Jak u Was sytuacja?

no to czekam aż da znak że jest głodny a przeważnie wtedy główkę w stronę prześcieradła bierze i zaczyna ciumkać
szkoda że ten ojciec Mikołaja jest takim palantem..

Lila też czasami tak otoczy się na noc pluszowym towarzystwem, że ledwo starcza dla niej miejsca w łóżku