Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-12, 18:04   #3361
poprostu
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Hej

Dziewczyny nie wiem jak to robicie, ze macie tyle czasu na wizaz wpadliśmy z małym w rytm dnia i te dni lecą jak szalone, dużo też spacerujemy

Mój robi dużo siku i często muszę zmieniać, a jak w nocy wpadne na pomysł, że przebiore na łóżku to kurcze zawsze narobi tej nocy to zrobił kupkę na pół pokoju

Jon rozbawilas mnie, że karmisz jak Mały je juz prześcieradło az Mikołaj się obudził

Mały jest coraz bardziej kontaktowy i dzisiaj jak szłam na spacerek z nim to czułam taaaaka miłość do niego, że wszystkim bym mogła mówić jak go kocham przykro mi nadal, że jego ojciec go nie widział i ma obojętna postawę...

Emila jak u Ciebie?

Chilli
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 18:17   #3362
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Znajoma koleżanki zamówiła bluzę stąd:
http://s.aliexpress.com/MR7nuuMV

Podobno jakoś przyzwoita i cena nie jest zabójcza chyba się skuszw

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tez o niej myślę!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Sill
A u Was jak to wygląda wieczorem?

Xzora
A co ile Klaudia je?
I pytanko jeszcze... szczepilas juz na pneumo? Jeśli tak to które? Jak.mówisz do Klaudii zdrobniale?

Pestycyda
Widziałam te bluzy, tez myślę

My wracamy ze spacerku a raczej maratonu po rynku. Szukam kaloszy dla siebie a kupiłam sukienkę sportową

Dziewczyny chodzicie w kaloszach? Czy sa zbędne?

Ja czasem chodzę. Czasami też skaczę ze starszakiem po kałużach

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Mój tez tak rączki do siebie składa, śmiejemy się ze jest jezusek i zaraz będzie spanko

Udało się dzisiaj zaliczyć dluuuugi spacer tzn nadal na nim jesteśmy ale już na ogrodzie przy domu Bartek śpi już 3 godziny! noc tez była spokojna.

Nie lubi tylko tych ćwiczeń od fizjoterapeutki i popłakuje sobie w trakcie nich i po nich.. szkoda mi go ale przecież to dla jego dobra..

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Jakie macie zalecone ćwiczenia??

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Podczytuje Was ale nie mam kiedy napisać. Mała zajmuje mi cały czas. Straciłam pokarm i karmie mm. Za dużo nerwów się nazarlam i tak poszło. Teraz chyba przechodzimy skok. 23mamy chrzciny. Pozdrawiam Was wszystkie!!
A jak sytuacja z teściową? Trzymaj się!!

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Spokojnie my tez raczej nie wyprawimy chrzcin w tym roku. Za to moja bratowa ma termin porodu na listopad a juz zorganizowala wszystko co zwiazane ze chrzcinami

yyyy?! Ona jest normalna? :P

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny nie wiem jak to robicie, ze macie tyle czasu na wizaz wpadliśmy z małym w rytm dnia i te dni lecą jak szalone, dużo też spacerujemy

Mój robi dużo siku i często muszę zmieniać, a jak w nocy wpadne na pomysł, że przebiore na łóżku to kurcze zawsze narobi tej nocy to zrobił kupkę na pół pokoju

Jon rozbawilas mnie, że karmisz jak Mały je juz prześcieradło az Mikołaj się obudził

Mały jest coraz bardziej kontaktowy i dzisiaj jak szłam na spacerek z nim to czułam taaaaka miłość do niego, że wszystkim bym mogła mówić jak go kocham przykro mi nadal, że jego ojciec go nie widział i ma obojętna postawę...

Emila jak u Ciebie?

Chilli
A ten patafianiec odzywa się czy masz spokój? Mogę się tylko domyślać jak Ci przykro ze nie widział synka.... Tule Cię Kochana!

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

U nas jakiś ciężki dzień dziś byl pod znakiem marudzenia. Do tego pogoda okropna. Byliśmy znowu na rehabilitacji. A jutro umowilam się z koleżankami na kawę i ciacho na mieście

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 18:44   #3363
Mała!
Zakorzenienie

Poprostu
Ja wchodzę tu na spacerach i jak karmie... a to.bywa dość często
Cieszę się że u Was dobrze. Mikolajek pewnie czuje twoją miłość mysle, że jest jej za dwoje a nawet za piecioro. Tatusia nie skomentuje :/ przykro tylko, ze Tobie z tym tak ciężko

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnosnie kaloszy. Ja.badal.nie wiem czy krótkie czy długie?

My juz po treningu, kąpieli, kolacji... gotowi do snu. Sama się sobie dziwię, ze to.ogarniam.

I chyba.mam.kryzys laktacyjny :/ któraś miała?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 18:44   #3364
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Mój dziś też miał zły dzień . Nie chciał spać marudził pół dnia. Ciekawa jestem jaka będzie ta noc

Stary 2017-09-12, 18:48   #3365
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle,dobrze że się pogodziliscie. Udanej imprezy!

Anusia, w sensie termin już bratowa ma i lokal? Kurde ja bym się bała...

Mój ma zegarek Seiko.

Calineczka, nie wiem jaki to materiał. Wygląda jak zwykła bluza chociaż ta w kolorze śliwkowym powiedzmy wygląda jak softshell

Mała, kciuki za szczepienia!

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 19:12   #3366
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Myszowata - ty masz jak ja z tymi awanturami. Pomaga telepanie i wkładanie palca do buzi - jak jej sie przy palcu włączy odruch ssania to podsuwam sutek. Inaczej brodawki nie chwyci tylko ryczy i co najmniej kilka minut muszę nią telepać podczas KP zanim sie uspokoi. Ale mleka nie ściągam, bo to by za długo trwało.
Calineczka - zegarek... nie wiem jakie twój nosi, ale moj za drogie na prezent. Jeden ma jakis Cititzen, a teraz chciał sobie kupić Tissot z barwami drużyny koszykarskiej (koszykówka to jego hobby i ogląda mecze NBA). W koncu jednak zrezygnował: http://polskikosz.pl/kolekcja-zegark...ytowej-formie/

U mnie palec czasami tylko dziala. Telepanie i klepanie po papersie bardziej ale tez nie zawsze. No i wlasnie mam tak teraz.
Wspolczuje smierci babci...

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
mój jak jest zdenerwowany przy jedzeniu to nie zaciska, ale za to macha tymi rączkami jak szalony, ciągle muszę okulary poprawiać bo mi się obrywa zazwyczaj mu daję swój palec do trzymania bo inaczej się nie da
Moja mnie boksuje piersiach i kopie po brzuchu

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 19:14   #3367
pestycyda
Zakorzenienie

Poprostu, zastrzelilabym gnoja:/ jak można własnego syna nie chcieć zobaczyć? Niektórzy to mają nasrane...

Cashmere, oby jutrzejszy dzień był dużo lepszy

Mała, ja miałam. Młody był po skoku rozwojowym i zaczął szybciej wciągać. Trzy dni to wisiał na mnie a ja już miałam strach w oczach czy butli nie dać ale wytrwałam i się unormowało. Cierpliwości.

Ja pochwaliłam mojego wczoraj to dziś cały dzień się bujam z tym brzuchem jego. Teraz je wykapany ale przed kąpielą już histeria była;/ jak na niego patrZe to noc mam z głowy;/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-12, 19:22   #3368
Mała!
Zakorzenienie

Moje chłopaki juz śpią. Ja za raz ide wypić herbatkę i tez lulu. Ciekawe jak.będzie dziś spał?

Pestycyda
Oby noc była dobra.

Morelle
Dobrej zabawy.

Csshmere
No właśnie potrzebuje poskakać po tych kałużach czasami.
Milego spotkanis jutro

Stary 2017-09-12, 19:35   #3369
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Anusia, młoda po prpstu dba abyś regularnie prała

Mała, ja chodzę w takich krótkich czarnych ale w długich jakbym miała też bym biegała

Calineczka, w komentarzach Polskich jest że idzie w dwa tygodnie. A jak Ci coś nie dojdzie z Ali to się zgłasza ( tam jest jakiś program ochrony kupujących) i zwracają kasę.

Morele,

Devileek, piękna gromnica

Xzora, przykro mi z powodu babci.

Aggs, brawa za długi sen. Ćwiczenia są dla jego dobra tak jak piszesz. A jak popłakuje to nie jest źle bo dzieć często strasznie się drą na tych terapiach.

My byliśmy u pediatry z tą żółtaczką i wynikami. Żółtaczką mamy się nie przejmować z resztą widać gołym okiem że już zanika. Oczka mu się białe zrobiły i buzia nie jest taka żółta. Reszta wyników w normie. Mały był marudny strasznie. Musiałam go karmić przed i po a i tak po drodze płakał. Potem poszedł mega pierd i spokój

Potwierdzam co do ali. Znaczy ja zamawialam opaske ktora nie przyszla i oddali kase. Tylko ja czekalam te 60dni...

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Spokojnie my tez raczej nie wyprawimy chrzcin w tym roku. Za to moja bratowa ma termin porodu na listopad a juz zorganizowala wszystko co zwiazane ze chrzcinami

My tez o chrzcinach nie myslimy.
Niby kandydatow mamy
Ale ja osobiscie bym nie chrzcila.

Stary 2017-09-12, 19:46   #3370
taedio
MerDer 4ever

Calineczka zegarek na pasku

Posprzątałam dzisiaj całe mieszkanie pierwszy raz od porodu tak to mąż sprzątał głównie a ja ogarniałam przyszły do mnie koleżanki z pracy wiec była motywacja
Młody po kąpieli, karmimy sie. Jestem ciekawa nocki

Devilek zamówiłam ta kamerkę co Ty, jak długo Ci szła?

Stary 2017-09-12, 20:05   #3371
siilmariien
Wtajemniczenie

Mała niezłą brygadę Tymon wczoraj wybrał do spania 😁 Lila też czasami tak otoczy się na noc pluszowym towarzystwem, że ledwo starcza dla niej miejsca w łóżku 😁
U nas Lila rzadko o 8 jest już w łóżku, ale walczymy z tą materią 😉
My sami jesteśmy nocne marki i jak pójdziemy spać o północy to jest dla nas wcześnie...

Devileek dzięki za inf o chuście Dobrze zrozumiałam, że kupiłaś teraz lennylamb? Którą wybrałaś?
Ja waham się między tymi, ale jeszcze nie na 100%.
No i nie wiem czy na pewno kółkową wezmę.
1505243112807.jpg
1505243102263.jpg

Xzora wyrazy współczucia

Emilia przykro mi z powodu pokarmu Jak u Was sytuacja?
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-12, 20:06   #3372
emilia0508
królikoholiczka

Dzięki dziewczyny! Z teściową raz lepiej raz gorzej. Jak zaczęli jej wciskać na siłę tabletki i insulinę to w miarę można wytrzymać.

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 20:25   #3373
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Aggs, brawa za długi sen. Ćwiczenia są dla jego dobra tak jak piszesz. A jak popłakuje to nie jest źle bo dzieć często strasznie się drą na tych terapiach.

My byliśmy u pediatry z tą żółtaczką i wynikami. Żółtaczką mamy się nie przejmować z resztą widać gołym okiem że już zanika. Oczka mu się białe zrobiły i buzia nie jest taka żółta. Reszta wyników w normie. Mały był marudny strasznie. Musiałam go karmić przed i po a i tak po drodze płakał. Potem poszedł mega pierd i spokój
No, czasami drzeć też się potrafi.

Super, że z tą żółtaczką się wyjaśniło i jest ok.

Cytat:
Cześć dziewczyny! Podczytuje Was ale nie mam kiedy napisać. Mała zajmuje mi cały czas. Straciłam pokarm i karmie mm. Za dużo nerwów się nazarlam i tak poszło. Teraz chyba przechodzimy skok. 23mamy chrzciny. Pozdrawiam Was wszystkie!!
Odzywaj się czasem koniecznie.

Cytat:
Aggs a na co dokładnie te ćwiczenia? Fajnie ze dzień udany. U nas dziś dwa spacery po 2,5 h ładnie spał na nich.
Na asymetrię ułożeniową.

Cytat:

Ojciec to dupek, a Mikołaj to super chłopak! Ekstra, że robi się coraz bardziej interaktywny.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Jakie macie zalecone ćwiczenia??
Na razie jedno: Bartek leży na plecach i uciskam mu punkt pod sutkiem, delikatnie przytrzymując główkę aby jej nie obrócił - musi podnieść nóżki i otworzyć rękę. W piątek powinno dojść nam drugie, trudniejsze ćwiczenie gdzie leży na brzuszku i trzeba go przytrzymać unieruchamiając jedną nogę i rękę - wtedy ma wyprostować drugą i otworzyć drugą dłoń. Boję się go, bo wyglądało mało przyjemnie. Dzisiaj miałam jednak dziwną sytuację podczas tego pierwszego ćwiczenia, Bartek wpadł w bardzo dziwny płacz, jakiego jeszcze nigdy nie słyszałam, troszkę się wystraszyłam, skontaktowałam z fizjoterapeutką i do piątku mamy wolne.

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 20:42   #3374
pestycyda
Zakorzenienie

Sili, drugą mi się bardziej podoba chusta.

Emilia, oby po lekach teściowa w końcu dała Ci spokój.

Jezu ja już ledwo na oczy patrzę

Stary 2017-09-12, 20:48   #3375
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

Emila jak u Ciebie?

Chilli
No bo on mnie robi w trąbę! Budzi się w nocy, stęka, stęka, to ja go biorę na przewijak, zmiana pampka, do łóżka i wyciągam pierś a on śpi już jak kamień, mogę go gilać, drażnic po buźce piersią a on nic no to czekam aż da znak że jest głodny a przeważnie wtedy główkę w stronę prześcieradła bierze i zaczyna ciumkać
Mnie też miłość do Małego przepełnia szkoda że ten ojciec Mikołaja jest takim palantem..

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
U mnie palec czasami tylko dziala. Telepanie i klepanie po papersie bardziej ale tez nie zawsze. No i wlasnie mam tak teraz.
Wspolczuje smierci babci...

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Moja mnie boksuje piersiach i kopie po brzuchu

Ja po brzuchu obrywam na przewijaku!
Cytat:
Poprostu, zastrzelilabym gnoja:/ jak można własnego syna nie chcieć zobaczyć? Niektórzy to mają nasrane...

Mała, ja miałam. Młody był po skoku rozwojowym i zaczął szybciej wciągać. Trzy dni to wisiał na mnie a ja już miałam strach w oczach czy butli nie dać ale wytrwałam i się unormowało. Cierpliwości.

Ja pochwaliłam mojego wczoraj to dziś cały dzień się bujam z tym brzuchem jego. Teraz je wykapany ale przed kąpielą już histeria była;/ jak na niego patrZe to noc mam z głowy;/

Oby jednak noc była spokojna

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Mała niezłą brygadę Tymon wczoraj wybrał do spania 😁 Lila też czasami tak otoczy się na noc pluszowym towarzystwem, że ledwo starcza dla niej miejsca w łóżku 😁
U nas Lila rzadko o 8 jest już w łóżku, ale walczymy z tą materią 😉
My sami jesteśmy nocne marki i jak pójdziemy spać o północy to jest dla nas wcześnie...

Devileek dzięki za inf o chuście Dobrze zrozumiałam, że kupiłaś teraz lennylamb? Którą wybrałaś?
Załącznik 7232321
Załącznik 7232316

Xzora wyrazy współczucia

A teraz jak macie malutką Łucję to też tak późno chodzicie spać?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-12, 21:54   #3376
baby2
Rozeznanie

dziewczyny u nas pogoda dramat
przyjechaliśmy w sobotę popołudniu było super słońce cieplutko, a od niedzieli leje non stop nie pada, leje jak z cebra. Jesteśmy mega wkurzeni dziś od 17 pierwszy raz wyszło słońce, jutro i w czwartek ma być wkoncu ładnie, mam nadzieję że Misiek w końcu skorzysta z basenów i zjeżdżalni. Mamy tu domek do soboty ale zdecydowaliśmy że wyjedziemy w piątek na noc, zatrzymamy się na Słowacji, zostaniemy tam na noc i wstąpimy do tatralandi wodnego parku rozrywki co by się Misiek wyszalał.
Maja jest tu bardzo grzeczna, klimat jej służy, dużo śpi i właściwie w ogóle nie płacze, o tyle dobrze
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 22:25   #3377
myszowata1313
Rozeznanie

Zaraz strzele sobie w łeb. Moje dziecko ciagle ryczy,tak nie placze a ryczy od 19.. brak mi sił

Stary 2017-09-12, 22:40   #3378
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Zaraz strzele sobie w łeb. Moje dziecko ciagle ryczy,tak nie placze a ryczy od 19.. brak mi sił

czy tylko my nie spimy?1505277825510.jpg

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 22:44   #3379
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
My chrzciny w kwietniu także ostatnia nie będziesz

Dziewczyny, czy któraś porównywała szum szumiś oryginalnego a tergo z Rossa? Bo zastanawiam się nad kupnem

Chilli, wzywam do tablicy koleżanko!

Właśnie też pytałam czy jest jakaś różnica miedzy szumisiem z rossmana a sklepowym. Dziś jadąc do moich rodziców weszłam do pati i maks u nas sklep z dzieciowymi art. (Oczywiscie ledwo weszłam i Wiki oczy jak 5 zl i ryk bo w wozku i nie wiele zobaczyłam) i był szumis za 130 a apka rossmanowsa pokazuje 89 zł na olx sprzedają za 50 zł i jestem ciekawa.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 23:19   #3380
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Sill
A u Was jak to wygląda wieczorem?

Xzora
A co ile Klaudia je?
I pytanko jeszcze... szczepilas juz na pneumo? Jeśli tak to które? Jak.mówisz do Klaudii zdrobniale?

Pestycyda
Widziałam te bluzy, tez myślę

My wracamy ze spacerku a raczej maratonu po rynku. Szukam kaloszy dla siebie a kupiłam sukienkę sportową

Dziewczyny chodzicie w kaloszach? Czy sa zbędne?

Tak ja nosze w deszcz zawsze

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Mała ja chodzę ale rzadko.

U nas średni dzień. Nie chce mi się iść na spacer.
Poklocilismy się rano. Oczywiście po tel teściowej. A dziś jego ur.. jest na mnie cięty i zostanie dłużej w pracy. Cudownie. ..
Wieczorem będąbędą goście. Nic mi się nie chce.
W dodatku małą męczą gazy. Mam zły dzień.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Ja przewijam co każde karmienie i w międzyczasie też.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Przed karmieniem.
Ah te teściowe wiedźmy wstrętne 🙄
Dobrze ze już lepiej jest

Sto lat dla Tz 🎂

Cytat:
Przykro mi bardzo 😘
Cytat:
Hej

Emila jak u Ciebie?

Chilli
Hehe super , ze z synkiem się dogadujecie oboje. To jest najważniejsze 😘

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
przyjechaliśmy w sobotę popołudniu było super słońce cieplutko, a od niedzieli leje non stop nie pada, leje jak z cebra. Jesteśmy mega wkurzeni dziś od 17 pierwszy raz wyszło słońce, jutro i w czwartek ma być wkoncu ładnie, mam nadzieję że Misiek w końcu skorzysta z basenów i zjeżdżalni. Mamy tu domek do soboty ale zdecydowaliśmy że wyjedziemy w piątek na noc, zatrzymamy się na Słowacji, zostaniemy tam na noc i wstąpimy do tatralandi wodnego parku rozrywki co by się Misiek wyszalał.
Maja jest tu bardzo grzeczna, klimat jej służy, dużo śpi i właściwie w ogóle nie płacze, o tyle dobrze
O kurde szkoda ze tak wyszło
Mam nadzieje ze w tym wodnym parku się wybawicie. Dobrze ze mała jest grzeczna

Cytat:
czy tylko my nie spimy?Załącznik 7232466

Awww 😍

Xzora - wyrazy współczucia

Devilek- ładna świeca.

My nie wiem kiedy będziemy chrzcili . Mój Tz wymyślił , ze nie chce imprezy 😳🤦🏻

Nulka- super ze będziesz chodzić na fitness 👍🏻💪🏻

Dziękuje Wam za kciuki. Szczepienia nie było. Dostaliśmy skierowanie do kardiologa :/
Powiedziałam do pediatry ze jak mały je to na 8kp 6 jest takich ze się meczy bardzo , jest często czerwony i spocony jak szczur.
Zbadała serce i mówiła , ze nie słyszy nic złego, ale ze musi to sprawdzić specjalista.
Nie zaszczepie małego na nic dopóki nie będę wiedzieć w 100% , ze jest zdrowy. Maxiu wazy już 15funtow i mierzy 25cali 😝

Jestem dziś wypluta psychicznie . Zjadłam śniadanie o 17 dopiero.
Starszak jest przeziębiony . Wrócił ze szkoły i miał majtki w kupię. W☠☠☠☠*m się bo czy nie mogły mu wytrzeć nauczycielki ?! Po co ja te chusteczki daje mokre 😤🤦🏻
Marze żeby się zdrzemnąć . Nawet nie mam kiedy poćwiczyć oddychania .

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 23:44   #3381
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:

Slodziak. Ale oczka zmeczone.

Moje dziecko w koncu spi!!! Ufff

Edytowane przez myszowata1313
Czas edycji: 2017-09-12 o 23:45
Stary 2017-09-13, 01:57   #3382
anusia1990
Zakorzenienie

No nie? A spac nie chciala. Ciezki moj los.

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 02:08   #3383
taedio
MerDer 4ever

Myszowata współczuje

U nas pierwsze kp, znowu przespał 5h

Stary 2017-09-13, 02:36   #3384
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Calineczka zegarek na pasku

Posprzątałam dzisiaj całe mieszkanie pierwszy raz od porodu tak to mąż sprzątał głównie a ja ogarniałam przyszły do mnie koleżanki z pracy wiec była motywacja
Młody po kąpieli, karmimy sie. Jestem ciekawa nocki

Devilek zamówiłam ta kamerkę co Ty, jak długo Ci szła?

Hmm około dwóch tygodni

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Mała niezłą brygadę Tymon wczoraj wybrał do spania Lila też czasami tak otoczy się na noc pluszowym towarzystwem, że ledwo starcza dla niej miejsca w łóżku
U nas Lila rzadko o 8 jest już w łóżku, ale walczymy z tą materią

Załącznik 7232321
Załącznik 7232316

Xzora wyrazy współczucia

Tak zamowilam LL koronka glamour. Ja na razie kółek nie chce może jak będzie J. Większy

Stary 2017-09-13, 05:02   #3385
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Aggs a na co dokładnie te ćwiczenia? Fajnie ze dzień udany. U nas dziś dwa spacery po 2,5 h ładnie spał na nich.

Xzora
Dziękuję z odp.
Współczuję śmierci babci i pogrzebu.

Xzora
Dzięki za ten.link, świetne zegarki. Moj rez nosi za drogie :/ i też jest fanem NBA nawet gra w kosza i teraz jedzie na 3-dni.na turniej. Jaką druzyne lubi?

Pestycyda
Super ze nie ma zoltaczki

Emilia
Hej mam nadzieję że u Was ok

My mamy jutro szczepienia troszkę się boję.

Kciuki za szczepienia! Jakie wybrałaś?

Cytat:
Hej

Emila jak u Ciebie?

Chilli
Fajnie, że u was ok *

Cytat:
Poprostu
Ja wchodzę tu na spacerach i jak karmie... a to.bywa dość często
Cieszę się że u Was dobrze. Mikolajek pewnie czuje twoją miłość mysle, że jest jej za dwoje a nawet za piecioro. Tatusia nie skomentuje :/ przykro tylko, ze Tobie z tym tak ciężko

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnosnie kaloszy. Ja.badal.nie wiem czy krótkie czy długie?

My juz po treningu, kąpieli, kolacji... gotowi do snu. Sama się sobie dziwię, ze to.ogarniam.

I chyba.mam.kryzys laktacyjny :/ któraś miała?

Długie

Cytat:
Morelle,dobrze że się pogodziliscie. Udanej imprezy!

Anusia, w sensie termin już bratowa ma i lokal? Kurde ja bym się bała...

Mój ma zegarek Seiko.

Calineczka, nie wiem jaki to materiał. Wygląda jak zwykła bluza chociaż ta w kolorze śliwkowym powiedzmy wygląda jak softshell

Mała, kciuki za szczepienia!

Ja mam szumisia z Rossa. Jest ok.

Cytat:

Ale macie jazdy z tym brzuchem

Cytat:
Dzięki dziewczyny! Z teściową raz lepiej raz gorzej. Jak zaczęli jej wciskać na siłę tabletki i insulinę to w miarę można wytrzymać.
Czyli nie wyprowadzasz się?

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
No, czasami drzeć też się potrafi.

Super, że z tą żółtaczką się wyjaśniło i jest ok.

Odzywaj się czasem koniecznie.

Na asymetrię ułożeniową.

Ojciec to dupek, a Mikołaj to super chłopak! Ekstra, że robi się coraz bardziej interaktywny.

Na razie jedno: Bartek leży na plecach i uciskam mu punkt pod sutkiem, delikatnie przytrzymując główkę aby jej nie obrócił - musi podnieść nóżki i otworzyć rękę. W piątek powinno dojść nam drugie, trudniejsze ćwiczenie gdzie leży na brzuszku i trzeba go przytrzymać unieruchamiając jedną nogę i rękę - wtedy ma wyprostować drugą i otworzyć drugą dłoń. Boję się go, bo wyglądało mało przyjemnie. Dzisiaj miałam jednak dziwną sytuację podczas tego pierwszego ćwiczenia, Bartek wpadł w bardzo dziwny płacz, jakiego jeszcze nigdy nie słyszałam, troszkę się wystraszyłam, skontaktowałam z fizjoterapeutką i do piątku mamy wolne.
Brzmi nieciekawie musiało go coś mega boleć. Trzymam kciuki za Was!

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Dobrze, że malutka jest grzeczna.

Cytat:

Jaki słodziak

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Tak ja nosze w deszcz zawsze

Ah te teściowe wiedźmy wstrętne ��
Dobrze ze już lepiej jest

Sto lat dla Tz ��

Przykro mi bardzo ��

Hehe super , ze z synkiem się dogadujecie oboje. To jest najważniejsze ��

O kurde szkoda ze tak wyszło
Mam nadzieje ze w tym wodnym parku się wybawicie. Dobrze ze mała jest grzeczna

Awww ��

Xzora - wyrazy współczucia

Devilek- ładna świeca.

My nie wiem kiedy będziemy chrzcili . Mój Tz wymyślił , ze nie chce imprezy ������

Nulka- super ze będziesz chodzić na fitness ��������

Dziękuje Wam za kciuki. Szczepienia nie było. Dostaliśmy skierowanie do kardiologa :/
Powiedziałam do pediatry ze jak mały je to na 8kp 6 jest takich ze się meczy bardzo , jest często czerwony i spocony jak szczur.
Zbadała serce i mówiła , ze nie słyszy nic złego, ale ze musi to sprawdzić specjalista.
Nie zaszczepie małego na nic dopóki nie będę wiedzieć w 100% , ze jest zdrowy. Maxiu wazy już 15funtow i mierzy 25cali ��

Jestem dziś wypluta psychicznie . Zjadłam śniadanie o 17 dopiero.
Starszak jest przeziębiony . Wrócił ze szkoły i miał majtki w kupię. Wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠*m się bo czy nie mogły mu wytrzeć nauczycielki ?! Po co ja te chusteczki daje mokre ������
Marze żeby się zdrzemnąć . Nawet nie mam kiedy poćwiczyć oddychania .
Kciuki za kardiologa!

Calineczka tam są długości skoków.

Wrzucam moją. Minę ma bezbłędną - jak mama gdy intensywnie nad czymś myśli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2017-09-13 05.56.44.jpg (101,1 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2017-09-13 05.57.13.jpg (100,7 KB, 67 załadowań)
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 06:08   #3386
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Kciuki za szczepienia! Jakie wybrałaś?

Fajnie, że u was ok *

Długie

Ja mam szumisia z Rossa. Jest ok.

Ale macie jazdy z tym brzuchem

Czyli nie wyprowadzasz się?

Brzmi nieciekawie musiało go coś mega boleć. Trzymam kciuki za Was!

Dobrze, że malutka jest grzeczna.

Jaki słodziak

Kciuki za kardiologa!

Calineczka tam są długości skoków.

Wrzucam moją. Minę ma bezbłędną - jak mama gdy intensywnie nad czymś myśli
Ale Ksiezniczka piekna! Faktycznie zamyslona

Xzora bardzo mi przykro, przesylamy z Ewcia przytulaki.

U nas jakos sie zrobilo malo czasu na Wizaz, bo Ewcia coraz mniej spi w ciagu dnia i nic nie moge zrobic. Ale za to usmiecha sie pieknie ostatnio. Wczoraj zaczelysmy drugi miesiac takze prawie dorosla pannica juz

Chrzciny beda moze w grudniu, gdzies miedzy swietami a nowym rokiem. Jakos w ogole nie chce mi sie tym zajmowac. Czekam az moja przyjaciolka wroci z podrozy zeby spytac czy zgodzilaby sie byc matka chrzestna.

Dzis zostawiam Mala Tz i smigam do Krakowa, ciekawe jak im pojdzie wspolne z 7 h

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 06:14   #3387
pestycyda
Zakorzenienie

Baby, współczuję pogody. Oby faktycznie się rozpogodziło bo szkoda urlopu. Całusy dla Was!

Myszowata, widzę że ciężki wiecOr tak jak u nas. Może ma skok?

Anusia, 😍😍

Samantha, na pewno u kardiologa wyklucza wszystkie problemy z serduchem. Brawo za wagę

Taedio, zazdroszczę snu

Pestka cudna

KociaMatka, na pewno tŻ da radę powodzenia!

U nas noc względna jak już mały zasnął na mnie. Te raz obudził mnie o 6vswoim stękaniem dałam mu leki a on napuszczał bąków i se poszedł spac-.- musiałam na jedzenie go budzić i teraz się bujamy

Edytowane przez pestycyda
Czas edycji: 2017-09-13 o 06:15 Powód: Dr

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-13, 07:03   #3388
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Ale Ksiezniczka piekna! Faktycznie zamyslona

Xzora bardzo mi przykro, przesylamy z Ewcia przytulaki.

U nas jakos sie zrobilo malo czasu na Wizaz, bo Ewcia coraz mniej spi w ciagu dnia i nic nie moge zrobic. Ale za to usmiecha sie pieknie ostatnio. Wczoraj zaczelysmy drugi miesiac takze prawie dorosla pannica juz

Chrzciny beda moze w grudniu, gdzies miedzy swietami a nowym rokiem. Jakos w ogole nie chce mi sie tym zajmowac. Czekam az moja przyjaciolka wroci z podrozy zeby spytac czy zgodzilaby sie byc matka chrzestna.

Dzis zostawiam Mala Tz i smigam do Krakowa, ciekawe jak im pojdzie wspolne z 7 h

7h! Wow trzymam kciuki!

Cytat:
Baby, współczuję pogody. Oby faktycznie się rozpogodziło bo szkoda urlopu. Całusy dla Was!

Myszowata, widzę że ciężki wiecOr tak jak u nas. Może ma skok?

Anusia, 😍😍

Samantha, na pewno u kardiologa wyklucza wszystkie problemy z serduchem. Brawo za wagę

Taedio, zazdroszczę snu

Pestka cudna

KociaMatka, na pewno tŻ da radę powodzenia!

U nas noc względna jak już mały zasnął na mnie. Te raz obudził mnie o 6vswoim stękaniem dałam mu leki a on napuszczał bąków i se poszedł spac-.- musiałam na jedzenie go budzić i teraz się bujamy

Ja zaraz też karmię. O 11 na być koleżanka ze swoją roczną córką.
Stary 2017-09-13, 07:04   #3389
Mała!
Zakorzenienie

Beby
Współczuję pogody, oby szybko wyszło słońce! Fajnie, ze mała grzeczna.. ufff

Anusia
Cudo

Sam
Maxiu duży chłopak no a z serduszkiem.na pewno wszystko jest dobrze.

Morelle
Pęka mi głowa od tych szczepień, ale wezme 5w1 i chyba synflorix, najpierw poprosze o ulotki. Nic więcej.
Pestka chyba lubi smoka co?

Aggs
Dobrze ze to skonsultowałas, czujna jesteś

Kocia matka
Dadzą radę, chociaż moj by chyba nie dał

U nas noc kiepska :/ tzn ja ibtak śpię z nim wiec wyciagam.pierś i zasypiamy jak puści to trochę sie przesunę tylko. Ale pobudek dziś chyba z 5. Kupa sie długo wgrywała i przes sen tak jeczał... az trzasną kupala ktory z pampka wyleciał... no to na.przewijak. nad ranem powtórka. Spał juz po nawet 4,5 h a tu znowu po 1-2,5 wrrr... no ale wierzę, ze to chwilowe. Transfer w nocy też średnio mi się udał bo na 20 min... ledwo przysnełam to już mnie wołał

Dziś szczepienia, wieczorem prawie się poryczałam na samą myśl.

Stary 2017-09-13, 07:15   #3390
morelle_
Zakorzenienie

Tak lubi ssać. Wolę, żeby ssala smoczka niż ręce. Pierś i tak bez problemu ssie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości