zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-15, 09:35   #211
paulamalinka86
Raczkowanie

Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

Wiecie nie trzeba do niczego zmuszać facetów, bo czym bardziej my nalegamy tym bardziej on to odwleka
Może oni maja swoje plany,ja wiem jak to bylo u mnie,też mysłalam ciage o tym,kiey to bedzie pytałam,jak przechodziliśmy obok jubilera mowiłam ,moze wejdziemy a przyszedł ten moment i sam on to zorganizował

25.12.2007r. w sumie ta data zareczyn troche sie przesunela ślub planowalismy juz od września 2007r

16.08.2008r nasz szczęśliwy dzień
paulamalinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 13:01   #212
justytutka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona24 Pokaż wiadomość
6 lat
ja dokładnie tyle samo od 2 mieszkamy razem i teraz czekam.. :/
justytutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 00:04   #213
roxanek
Przyczajenie

GG do roxanek

to mnie dziś mój TŻ podniósł na duchu ;], jak zwykle dowiedziałam się ze znowu ktoś sie ma zamiar zareczac - tym razem kolega ze studiow, ktory jest ze swoja kobieta juz 2 lata. Dlatego tak chcialam lekko poruszyc temat, i mowie: "wiesz, ten moj kolega, jaki on szczesliwy, ze sie zarecza, juz mi mowil jak to zrobi, a ona nic o tym nie wie ;D mowie Ci ekstra.. tez juz 2 lata sa ze soba !" na co mój TŻ odpowiada z uśmiechem "nooo to ekstra... gdybym ja był z dziewczyną 2 lata, też bym się z nią zaręczył " - dodam tylko ze jestesmy juz razem 2 lata ehhh [;[;[;
Stary 2008-05-23, 06:58   #214
Mircalla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roxanek Pokaż wiadomość
"nooo to ekstra... gdybym ja był z dziewczyną 2 lata, też bym się z nią zaręczył " - dodam tylko ze jestesmy juz razem 2 lata ehhh [;[;[;
nie no, rozwaliłaś mnie tym cytatem
ciekawe czy on w ogóle był świadomy tego, co mówi?

- tym, co stymuluje człowieka najskuteczniej, jest egoizm.
- a miłość?
- miłość wynika z pragnienia, żeby ktoś nas kochał. A to znowu egoizm.
Mircalla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 10:04   #215
andzya
Zakorzenienie

ja sama straszliwie chcialam zareczyn,a ten moment przyszedl tak niespodziewanie....
Teraz TŻ sam nalega na slub,czym wprawia mnie w mile zdumienie. Faceci naprawde musza byc na to przygotowaniu.
Stary 2008-05-27, 12:39   #216
marciulek
Raczkowanie

JA juz jestem z moim TŻ ponad 3 lata...
coraz mocniej i intensywniej mysle o wspólnym życiu. Rozmawiamy co jakiś czas na ten temat,na temat zaręczyn, slubu, dzieci... ale narazie na rozmowach sie kończy. Mam cicha nadzieje,że w tym roku dostanę pierścionek...ale lepiej sobie nie robic nadzieji,zeby nie było rozczarowania,bo też już od jakiegos czasu czekam i nadal nic....
W każdym badz razie mój TŻ mi ostatnio powiedział,że im wiecej o to pytam /pytają( jego rodzina,moją), to tym bardzej on odwleka...

21.01.2010 Gabrysia- 3870g i 57cm SZCZĘŚCIA!
marciulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 13:08   #217
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciulek Pokaż wiadomość
JA juz jestem z moim TŻ ponad 3 lata...
coraz mocniej i intensywniej mysle o wspólnym życiu. Rozmawiamy co jakiś czas na ten temat,na temat zaręczyn, slubu, dzieci... ale narazie na rozmowach sie kończy. Mam cicha nadzieje,że w tym roku dostanę pierścionek...ale lepiej sobie nie robic nadzieji,zeby nie było rozczarowania,bo też już od jakiegos czasu czekam i nadal nic....
W każdym badz razie mój TŻ mi ostatnio powiedział,że im wiecej o to pytam /pytają( jego rodzina,moją), to tym bardzej on odwleka...
Chłopcy nie lubią, jak się na nich naciska. Lepiej wogóle o tym nie gadać, ani nie dawać do zrozumienia. Ja ze swoim Tż jestem dwa lata prawie (patrz-> suwaczek) ale nie gadamy wogóle o zaręczynach nic a nic. Ale za to rozmawiamy o ślubie i tak myślimy w przyszłym roku. Z jednej strony to dziwne dla mnie i czasem wydaje mi się, że może nie będzie dane mi się zaręczać wogóle nigdy a może w związku z tym zostane starą panną

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 10:26   #218
martha330
Zakorzenienie

oglaszam wszem i wobem,ze zazdroszcze zareczonym dziewczynom - tyle w tym temacie aj okropna jestem

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 18:02   #219
zviezdocka
Raczkowanie

Ja też dołączam do grona zazdrośnic... cieszę się Waszym szczęściem i zazdroszczę... i chciałabym, aby i mój TŻ wreszcie się zdecydował... ale to chyba nie prędko... nie rozumiem męskiej logiki - najpierw muszą mieć konto co najmniej 8-cyfrowe, dom, samochód, super pracę i sama nie wiem co jeszcze, żeby myśleć o jakichś poważnych planach eh... a czas leci... ja nie jestem coraz młodsza!
zviezdocka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 18:41   #220
aluniaaaaa
Zakorzenienie

I ja tez sie wpisuje, bo rowniez zazdroszcze zareczonym ale na mnie jeszcze przyjdzie pora, bo jestem za mloda (tak mysle, chociaz...? ), na narzeczenstwo :P pomimo dorodnego stazu (suwaczek )

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 19:55   #221
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
oglaszam wszem i wobem,ze zazdroszcze zareczonym dziewczynom - tyle w tym temacie aj okropna jestem

Cytat:
Napisane przez zviezdocka Pokaż wiadomość
Ja też dołączam do grona zazdrośnic... cieszę się Waszym szczęściem i zazdroszczę... i chciałabym, aby i mój TŻ wreszcie się zdecydował... ale to chyba nie prędko... nie rozumiem męskiej logiki - najpierw muszą mieć konto co najmniej 8-cyfrowe, dom, samochód, super pracę i sama nie wiem co jeszcze, żeby myśleć o jakichś poważnych planach eh... a czas leci... ja nie jestem coraz młodsza!
Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
I ja tez sie wpisuje, bo rowniez zazdroszcze zareczonym ale na mnie jeszcze przyjdzie pora, bo jestem za mloda (tak mysle, chociaz...? ), na narzeczenstwo :P pomimo dorodnego stazu (suwaczek )

a ile macie latek????

Stary 2008-05-28, 21:24   #222
martha330
Zakorzenienie

a 22 latka ale i tak zazdroszcze i tym,ktorzy w mlodszym wieku sie zareczyli <ale z glowa> i tym ktorzy pozniej to szczescie niesamowite wszystkim tym naleza sie gratulacje! a ja dalej......zazdroszcze,ch yba nie bedziecie mi mialy tego za zle????

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 08:20   #223
zviezdocka
Raczkowanie

a ja 24... i nie powiem, ale chciałabym, żeby jakiś pierścioneczek błyszczał na moim palcu...
Stary 2008-05-29, 08:38   #224
ona24
Zadomowienie

Cytat:
U mnie jest dokładnie ten sam problem. Mamy po 25 lat. Jesteśmy 6,5 roku ze sobą i dalej czekam
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 08:39   #225
zviezdocka
Raczkowanie

Ja mam 24, mój TŻ 26... jesteśmy ze sobą prawie 4,5 roku... i nic już ostatnio mu zaczęłam nawet dogryzać, że nie jest taki młody, że ja też nie robię się coraz młodsza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 09:04   #226
ona24
Zadomowienie

Mój obecnie jest za granicą. Jak dzwoni to mówi: "Nie siedź w domu, wyjdź gdzies z koleżankami" a ja na to: będzie ciężko wyrwać jakąś kolezanke na piwo bo wszystkie w moim wieku mają już męża i dziecko (taka jest prawda)
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 09:28   #227
AneczkaKoziol
Raczkowanie

Cytat:
"Oni" pewnie nie rozumieją "naszej":
My chcemy "na hura" bez żadnych zabezpieczeń życiowych, bez przyszłości, bez zastanowienia, a pewnie jeszcze chcemy żeby to oni nas utrzymywali albo przynajmniej bardzo dokładali większą część bo pewnie zaraz dzieci będziemy chciały robić - po raz kolejny bez zastanowienia i zabezpieczenia na wszelkie ewentualności.
No i nie mówiąc już że każda chce wspaniałą - DROGĄ - suknię, niewiarygodnie wspaniały pierścionek podarowany w baardzo luksusowej (drogiej) restauracji albo przynajmniej podczas wyjazdu wakacyjnego w ciepłych krajach czy w górach - a to wszystko to pieniądze.
Oni pewnie często o wiele bardziej myślą o waszym szczęściu niż tacy co się momentalnie chcą zaręczać, często nawet w związek wchodzą z długiem za pierścionki zaręczynowe i uroczystości weselne. A przyciskanie ich daje im dodatkową pewność że to on musi myśleć poważnie o związku bo dziewczyna bujająca w obłokach i marząca o tym by ona wreszcie była tą księżniczką wcale nie myśli logicznie i może wpędzić w kłopoty jeśli sie jej ulegnie.

Pomijając tutaj mężczyzn którzy najzwyczajniej się boją - ale oni to inna bajka.

Tak czy inaczej my zaręczyn jako takich nie mieliśmy. Kiedyś obudziłam się wcześniej i żeby go nie budzić moim wstawaniem zaczęłam (nie wiem czemu) od niechcenia zastanawiać się kogo byśmy na ślub zaprosili - jak sie obudził to mu o tym powiedziałam na co on w odpowiedzi że w sumie można by ślub urządzić - i tyle. I uważam że to o wiele fajniejsze było niż te całe szopki jakie niektórzy potrafią urządzić. (Pierścionka nie mam - ja dowodów miłości, ani tego że ktoś chce się ze mną ożenić nie potrzebuje)

Mam nadzieje że nikt nie poczuł sie tym tekstem obrażony bo nie taki miałam zamiar

Moja biżuteria
No i strona

AneczkaKoziol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 09:45   #228
zviezdocka
Raczkowanie

AneczkoKozioł... zgadzam się z Tobą w 100%...doskonale wiem, że wspólna przyszłość wiąże się z finansami, wydatkami itp, itd... ale mi wcale nie chodzi o DROGI pierścionek w DROGIEJ restauracji, przy DROGIEJ kolacji ze świecami, orkiestrą i francuskim szampanem;-) ... od zaręczyn do ślubu droga jeszcze daleka, a skoro mój TŻ alergicznie reaguje na tematy związane ze ślubem, to chyba mam prawo troszkę się irytować? wcale nie mam zamiaru zagonić go do ołtarza, a potem siedzieć w domu i płodzić kolejne dzieci chodzi mi o poczucie pewności... bo skoro on po 4,5 roku boi się poruszać temat ślubu, to co ja mam o tym sądzić?...
wiem, wiem, faceci później dojrzewają, ale bez przesady!
Stary 2008-05-29, 09:57   #229
AneczkaKoziol
Raczkowanie

Cytat:
AneczkoKozioł... zgadzam się z Tobą w 100%...doskonale wiem, że wspólna przyszłość wiąże się z finansami, wydatkami itp, itd... ale mi wcale nie chodzi o DROGI pierścionek w DROGIEJ restauracji, przy DROGIEJ kolacji ze świecami, orkiestrą i francuskim szampanem;-) ... od zaręczyn do ślubu droga jeszcze daleka, a skoro mój TŻ alergicznie reaguje na tematy związane ze ślubem, to chyba mam prawo troszkę się irytować? wcale nie mam zamiaru zagonić go do ołtarza, a potem siedzieć w domu i płodzić kolejne dzieci chodzi mi o poczucie pewności... bo skoro on po 4,5 roku boi się poruszać temat ślubu, to co ja mam o tym sądzić?...
wiem, wiem, faceci później dojrzewają, ale bez przesady!
No ja to wiem - ale czy on wie że ty tak myślisz? Mój też w pewnym momencie z przerażeniem spytał się czy będę chciała dorożkę albo suknię za 3 tyś - a przecież niby mnie zna i wie ze mnie takie rzeczy jeśli nawet nie przerażają to z całą pewnością odpychają - mieszkamy ze sobą prawie 2 lata, chodzimy ok 6.
Nie to że faceci później dorastają - jestem przeciwna takiemu podejściu. Ale oni dorastają inaczej niż my, tylko w pewnym momencie (pewnie dla świętego spokoju) uczą się "naszej dorosłości".
Wyobraź sobie że może dla niego poczuciem pewności jest właśnie ten stan w którym teraz się znajdujecie. On Cię kocha i wie że kochać Cię nie przestanie (przynajmniej teraz i w teorii - ale tego pewny nikt nie może być, nawet Ci co biorą śluby)- jest pewny zapewne twojego uczucia. Natomiast nasłuchał się od znajomych różnych stereotypów jak to ta piękna, delikatna ukochana zmienia się w starą krowę po ślubie która z wałkiem czeka przy drzwiach i surowo każe (awanturą) każde spóźnienie czy też próbę skoczenia ze znajomymi do knajpki. Może on po prostu boi się tego że w tym przypadku też tak będzie - a on tak bardzo pewnie nie chcę Cię stracić - takiej jaka jesteś teraz.
Jeśli chcesz wziąć ślub nie utwierdzaj go w stereotypie że kobieta chce tylko zaręczyn, ślubu i dzieci - że to nieprawda że po ślubie się zmienisz.
Tak na pocieszenie powiem że statystycznie do ożenku garną najbardziej faceci którzy potem biją i maltretują żony i dzieci - oni najczęściej chcą brać śluby w wieku 18-19 lat, bo nawet jeśli nie ta - to co z tego? Zmusi ją do tego by była taka jaką on chce (co nie jest regułą, to statystyka i żeby nikt mi tu tego nie brał do siebie).

A jakby co to możesz mu przytoczyć zdanie wypowiedziane przez Sokratesa:
"Tak czy inaczej żeń się: jeśli znajdziesz dobrą żonę, będziesz szczęśliwy, jeśli złą – zostaniesz filozofem."

Moja biżuteria
No i strona

AneczkaKoziol jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 10:19   #230
zviezdocka
Raczkowanie

Wink Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

Cytat:
Napisane przez AneczkaKoziol Pokaż wiadomość
No ja to wiem - ale czy on wie że ty tak myślisz? Mój też w pewnym momencie z przerażeniem spytał się czy będę chciała dorożkę albo suknię za 3 tyś - a przecież niby mnie zna i wie ze mnie takie rzeczy jeśli nawet nie przerażają to z całą pewnością odpychają - mieszkamy ze sobą prawie 2 lata, chodzimy ok 6.
Nie to że faceci później dorastają - jestem przeciwna takiemu podejściu. Ale oni dorastają inaczej niż my, tylko w pewnym momencie (pewnie dla świętego spokoju) uczą się "naszej dorosłości".
Wyobraź sobie że może dla niego poczuciem pewności jest właśnie ten stan w którym teraz się znajdujecie. On Cię kocha i wie że kochać Cię nie przestanie (przynajmniej teraz i w teorii - ale tego pewny nikt nie może być, nawet Ci co biorą śluby)- jest pewny zapewne twojego uczucia. Natomiast nasłuchał się od znajomych różnych stereotypów jak to ta piękna, delikatna ukochana zmienia się w starą krowę po ślubie która z wałkiem czeka przy drzwiach i surowo każe (awanturą) każde spóźnienie czy też próbę skoczenia ze znajomymi do knajpki. Może on po prostu boi się tego że w tym przypadku też tak będzie - a on tak bardzo pewnie nie chcę Cię stracić - takiej jaka jesteś teraz.
Jeśli chcesz wziąć ślub nie utwierdzaj go w stereotypie że kobieta chce tylko zaręczyn, ślubu i dzieci - że to nieprawda że po ślubie się zmienisz.
Tak na pocieszenie powiem że statystycznie do ożenku garną najbardziej faceci którzy potem biją i maltretują żony i dzieci - oni najczęściej chcą brać śluby w wieku 18-19 lat, bo nawet jeśli nie ta - to co z tego? Zmusi ją do tego by była taka jaką on chce (co nie jest regułą, to statystyka i żeby nikt mi tu tego nie brał do siebie).

A jakby co to możesz mu przytoczyć zdanie wypowiedziane przez Sokratesa:
"Tak czy inaczej żeń się: jeśli znajdziesz dobrą żonę, będziesz szczęśliwy, jeśli złą – zostaniesz filozofem."

Dzięki za tak miłe słowa podbudowałam się - zwłaszcza po tych statystykach o mężach maltretujących swoje żony i w sumie... tak po zastanowieniu, muszę przyznać Ci rację... może faktycznie on nie chce, żebym po ślubie była tą przysłowiową starą krową z wałkiem, w rozdeptanych kapciach, szlafroku i tłustymi strąkami na głowie zresztą - ja też tego nie chcę!!! Kocham Go, on mnie... i to jest najważniejsze a co ma być, to będzie... tylko czasem, gdzieś tam w głębi serca pojawia się nutka sama nie wiem czego - niepewności? żalu? smutku? zniecierpliwienia?... chyba nic na to nie poradzę
Stary 2008-05-29, 21:23   #231
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a ile macie latek????
ja mam 19, a moj TZ 24 zareczyc sie to nie znaczy od razu brac slub ja tam nie nalegam. po prostu zazdroszcze tych wszystkich przygotowan (tak, wiem, bede miala ich jeszcze dosc )

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2008-05-31, 18:01   #232
justytutka
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam 24, mój TŻ 26... jesteśmy ze sobą prawie 4,5 roku... i nic już ostatnio mu zaczęłam nawet dogryzać, że nie jest taki młody, że ja też nie robię się coraz młodsza
z mojego doświadczenia wynika, że to niczego nie przyspieszy. wręcz przeciwnie..

Cytat:
Napisane przez AneczkaKoziol Pokaż wiadomość
mieszkamy ze sobą prawie 2 lata, chodzimy ok 6.
hmm dokładnie tyle samo co my, chyba będę zmuszona zrobić to samo co ty i zapytać wprost kogo zapraszamy :P (żartuję, mam nadzieję że się nie obrazisz)
justytutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 22:14   #233
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
ja mam 19, a moj TZ 24 zareczyc sie to nie znaczy od razu brac slub ja tam nie nalegam. po prostu zazdroszcze tych wszystkich przygotowan (tak, wiem, bede miala ich jeszcze dosc )
Młodziutka jesteś, ja jestem troche starsza

Stary 2008-06-02, 08:11   #234
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Młodziutka jesteś, ja jestem troche starsza
hehe, dziekuje dlatego napisalam, ze od zareczyn do slubu daleko

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2008-06-04, 18:38   #235
chilanes
Zakorzenienie

a ja i tak zazdroszczę, a co! Nikt przecież nie zabroni
Stary 2008-06-04, 18:47   #236
domi7ks
Zakorzenienie

Ja w gruncie rzeczy też zazdroszcze ehhhh....okropne jesteśmy....ciekawe, która pierwsza wypali z pierścionkiem:P

Stary 2008-06-05, 08:29   #237
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny to moze zrobmy tak, ze jak ktoras bedzie sie tutaj wpisywac, ze zazdrosci, to od razu piszmy ile lat mamy my i nasz TZ co wy na to? bedzie latwiej ocenic "szanse" na szybkie zareczyny

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2008-06-05, 08:39   #238
domi7ks
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że wiek nie ma nic do szybkości zaręczyn. Bo niektrórzy zareczają się jak mają 19 lat a inni czekają do 30-tki. Tak samo uważam, że długość "chodzenia" nie musi świadczyć od razu, że się trzeba zaręczać. To wszytsko zależy od związku oraz od Tż.
Ale ja mam z moim Tż mamy 24 lata, a jesteśmy razem (suwaczek)

Stary 2008-06-05, 08:43   #239
vesna84
Zakorzenienie

ja z moim Tz jestem od 6 lat...i m,u sie jakos nie śpieszy oświadczyć mi.. a jak widzę moje koleżanki z pierścionkami zaręczynowymi albo juz po slubie to mnie zazdrość zżera..
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 08:48   #240
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że wiek nie ma nic do szybkości zaręczyn. Bo niektrórzy zareczają się jak mają 19 lat a inni czekają do 30-tki. Tak samo uważam, że długość "chodzenia" nie musi świadczyć od razu, że się trzeba zaręczać. To wszytsko zależy od związku oraz od Tż.
Ale ja mam z moim Tż mamy 24 lata, a jesteśmy razem (suwaczek)
ja to rozumiem i sie zgadzam, ale chodzilo mi o to, zeby po prostu pisac orientacyjne. bo znam dziewczyny, ktore dziwia sie tym, ktore np. w wieku 19 lat sa zareczone, a wlasnie tak jak ty powiedzialas, to, ze sie ktos zarecza nie znaczy, ze juz zaraz musi brac slub

Małżeństwo 06.09.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości