|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
Wiecie nie trzeba do niczego zmuszać facetów, bo czym bardziej my nalegamy tym bardziej on to odwleka
![]() Może oni maja swoje plany,ja wiem jak to bylo u mnie,też mysłalam ciage o tym,kiey to bedzie pytałam,jak przechodziliśmy obok jubilera mowiłam ,moze wejdziemy a przyszedł ten moment i sam on to zorganizował ![]() 25.12.2007r. w sumie ta data zareczyn troche sie przesunela ślub planowalismy juz od września 2007r 16.08.2008r nasz szczęśliwy dzień |
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#213 |
|
Przyczajenie
|
to mnie dziś mój TŻ podniósł na duchu ;], jak zwykle dowiedziałam się ze znowu ktoś sie ma zamiar zareczac - tym razem kolega ze studiow, ktory jest ze swoja kobieta juz 2 lata. Dlatego tak chcialam lekko poruszyc temat, i mowie: "wiesz, ten moj kolega, jaki on szczesliwy, ze sie zarecza, juz mi mowil jak to zrobi, a ona nic o tym nie wie ;D mowie Ci ekstra.. tez juz 2 lata sa ze soba !" na co mój TŻ odpowiada z uśmiechem "nooo to ekstra... gdybym ja był z dziewczyną 2 lata, też bym się z nią zaręczył
" - dodam tylko ze jestesmy juz razem 2 lata ehhh [;[;[;
|
#214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie no, rozwaliłaś mnie tym cytatem ![]() ciekawe czy on w ogóle był świadomy tego, co mówi?
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
ja sama straszliwie chcialam zareczyn,a ten moment przyszedl tak niespodziewanie....
Teraz TŻ sam nalega na slub,czym wprawia mnie w mile zdumienie. Faceci naprawde musza byc na to przygotowaniu.
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
JA juz jestem z moim TŻ ponad 3 lata...
coraz mocniej i intensywniej mysle o wspólnym życiu. Rozmawiamy co jakiś czas na ten temat,na temat zaręczyn, slubu, dzieci... ale narazie na rozmowach sie kończy. Mam cicha nadzieje,że w tym roku dostanę pierścionek...ale lepiej sobie nie robic nadzieji,zeby nie było rozczarowania,bo też już od jakiegos czasu czekam i nadal nic.... W każdym badz razie mój TŻ mi ostatnio powiedział,że im wiecej o to pytam /pytają( jego rodzina,moją), to tym bardzej on odwleka...
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale nie gadamy wogóle o zaręczynach nic a nic. Ale za to rozmawiamy o ślubie i tak myślimy w przyszłym roku. Z jednej strony to dziwne dla mnie i czasem wydaje mi się, że może nie będzie dane mi się zaręczać wogóle nigdy a może w związku z tym zostane starą panną
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
oglaszam wszem i wobem,ze zazdroszcze zareczonym dziewczynom - tyle w tym temacie
![]() ![]()
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Ja też dołączam do grona zazdrośnic
... cieszę się Waszym szczęściem i zazdroszczę... i chciałabym, aby i mój TŻ wreszcie się zdecydował... ale to chyba nie prędko ... nie rozumiem męskiej logiki - najpierw muszą mieć konto co najmniej 8-cyfrowe, dom, samochód, super pracę i sama nie wiem co jeszcze, żeby myśleć o jakichś poważnych planach eh... a czas leci... ja nie jestem coraz młodsza!![]() |
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
I ja tez sie wpisuje, bo rowniez zazdroszcze zareczonym
ale na mnie jeszcze przyjdzie pora, bo jestem za mloda (tak mysle, chociaz...? ), na narzeczenstwo :P pomimo dorodnego stazu (suwaczek )
|
#221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ile macie latek????
|
|||
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
a 22 latka
zle????
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
a ja 24
... i nie powiem, ale chciałabym, żeby jakiś pierścioneczek błyszczał na moim palcu...
|
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 24, mój TŻ 26... jesteśmy ze sobą prawie 4,5 roku... i nic
już ostatnio mu zaczęłam nawet dogryzać, że nie jest taki młody, że ja też nie robię się coraz młodsza
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Mój obecnie jest za granicą. Jak dzwoni to mówi: "Nie siedź w domu, wyjdź gdzies z koleżankami" a ja na to: będzie ciężko wyrwać jakąś kolezanke na piwo bo wszystkie w moim wieku mają już męża i dziecko (taka jest prawda)
|
|
|
|
#227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My chcemy "na hura" bez żadnych zabezpieczeń życiowych, bez przyszłości, bez zastanowienia, a pewnie jeszcze chcemy żeby to oni nas utrzymywali albo przynajmniej bardzo dokładali większą część bo pewnie zaraz dzieci będziemy chciały robić - po raz kolejny bez zastanowienia i zabezpieczenia na wszelkie ewentualności. No i nie mówiąc już że każda chce wspaniałą - DROGĄ - suknię, niewiarygodnie wspaniały pierścionek podarowany w baardzo luksusowej (drogiej) restauracji albo przynajmniej podczas wyjazdu wakacyjnego w ciepłych krajach czy w górach - a to wszystko to pieniądze. Oni pewnie często o wiele bardziej myślą o waszym szczęściu niż tacy co się momentalnie chcą zaręczać, często nawet w związek wchodzą z długiem za pierścionki zaręczynowe i uroczystości weselne. A przyciskanie ich daje im dodatkową pewność że to on musi myśleć poważnie o związku bo dziewczyna bujająca w obłokach i marząca o tym by ona wreszcie była tą księżniczką wcale nie myśli logicznie i może wpędzić w kłopoty jeśli sie jej ulegnie. Pomijając tutaj mężczyzn którzy najzwyczajniej się boją - ale oni to inna bajka. Tak czy inaczej my zaręczyn jako takich nie mieliśmy. Kiedyś obudziłam się wcześniej i żeby go nie budzić moim wstawaniem zaczęłam (nie wiem czemu) od niechcenia zastanawiać się kogo byśmy na ślub zaprosili - jak sie obudził to mu o tym powiedziałam na co on w odpowiedzi że w sumie można by ślub urządzić - i tyle. I uważam że to o wiele fajniejsze było niż te całe szopki jakie niektórzy potrafią urządzić. (Pierścionka nie mam - ja dowodów miłości, ani tego że ktoś chce się ze mną ożenić nie potrzebuje) Mam nadzieje że nikt nie poczuł sie tym tekstem obrażony bo nie taki miałam zamiar
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
AneczkoKozioł... zgadzam się z Tobą w 100%
...doskonale wiem, że wspólna przyszłość wiąże się z finansami, wydatkami itp, itd... ale mi wcale nie chodzi o DROGI pierścionek w DROGIEJ restauracji, przy DROGIEJ kolacji ze świecami, orkiestrą i francuskim szampanem;-) ... od zaręczyn do ślubu droga jeszcze daleka, a skoro mój TŻ alergicznie reaguje na tematy związane ze ślubem, to chyba mam prawo troszkę się irytować? wcale nie mam zamiaru zagonić go do ołtarza, a potem siedzieć w domu i płodzić kolejne dzieci chodzi mi o poczucie pewności... bo skoro on po 4,5 roku boi się poruszać temat ślubu, to co ja mam o tym sądzić?... wiem, wiem, faceci później dojrzewają, ale bez przesady!
|
|
|
|
#229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie to że faceci później dorastają - jestem przeciwna takiemu podejściu. Ale oni dorastają inaczej niż my, tylko w pewnym momencie (pewnie dla świętego spokoju) uczą się "naszej dorosłości". Wyobraź sobie że może dla niego poczuciem pewności jest właśnie ten stan w którym teraz się znajdujecie. On Cię kocha i wie że kochać Cię nie przestanie (przynajmniej teraz i w teorii - ale tego pewny nikt nie może być, nawet Ci co biorą śluby)- jest pewny zapewne twojego uczucia. Natomiast nasłuchał się od znajomych różnych stereotypów jak to ta piękna, delikatna ukochana zmienia się w starą krowę po ślubie która z wałkiem czeka przy drzwiach i surowo każe (awanturą) każde spóźnienie czy też próbę skoczenia ze znajomymi do knajpki. Może on po prostu boi się tego że w tym przypadku też tak będzie - a on tak bardzo pewnie nie chcę Cię stracić - takiej jaka jesteś teraz. Jeśli chcesz wziąć ślub nie utwierdzaj go w stereotypie że kobieta chce tylko zaręczyn, ślubu i dzieci - że to nieprawda że po ślubie się zmienisz. Tak na pocieszenie powiem że statystycznie do ożenku garną najbardziej faceci którzy potem biją i maltretują żony i dzieci - oni najczęściej chcą brać śluby w wieku 18-19 lat, bo nawet jeśli nie ta - to co z tego? Zmusi ją do tego by była taka jaką on chce (co nie jest regułą, to statystyka i żeby nikt mi tu tego nie brał do siebie). A jakby co to możesz mu przytoczyć zdanie wypowiedziane przez Sokratesa: "Tak czy inaczej żeń się: jeśli znajdziesz dobrą żonę, będziesz szczęśliwy, jeśli złą – zostaniesz filozofem."
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i w sumie... tak po zastanowieniu, muszę przyznać Ci rację... może faktycznie on nie chce, żebym po ślubie była tą przysłowiową starą krową z wałkiem, w rozdeptanych kapciach, szlafroku i tłustymi strąkami na głowie zresztą - ja też tego nie chcę!!! Kocham Go, on mnie... i to jest najważniejsze a co ma być, to będzie... tylko czasem, gdzieś tam w głębi serca pojawia się nutka sama nie wiem czego - niepewności? żalu? smutku? zniecierpliwienia?... chyba nic na to nie poradzę
|
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 19, a moj TZ 24
zareczyc sie to nie znaczy od razu brac slub ja tam nie nalegam. po prostu zazdroszcze tych wszystkich przygotowan (tak, wiem, bede miala ich jeszcze dosc
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm dokładnie tyle samo co my, chyba będę zmuszona zrobić to samo co ty i zapytać wprost kogo zapraszamy :P (żartuję, mam nadzieję że się nie obrazisz) |
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, dziekuje
dlatego napisalam, ze od zareczyn do slubu daleko
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
a ja i tak zazdroszczę, a co! Nikt przecież nie zabroni
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w gruncie rzeczy też zazdroszcze
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to moze zrobmy tak, ze jak ktoras bedzie sie tutaj wpisywac, ze zazdrosci, to od razu piszmy ile lat mamy my i nasz TZ
co wy na to? bedzie latwiej ocenic "szanse" na szybkie zareczyny
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że wiek nie ma nic do szybkości zaręczyn. Bo niektrórzy zareczają się jak mają 19 lat a inni czekają do 30-tki. Tak samo uważam, że długość "chodzenia" nie musi świadczyć od razu, że się trzeba zaręczać. To wszytsko zależy od związku oraz od Tż.
Ale ja mam z moim Tż mamy 24 lata, a jesteśmy razem (suwaczek)
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
ja z moim Tz jestem od 6 lat...i m,u sie jakos nie śpieszy oświadczyć mi.. a jak widzę moje koleżanki z pierścionkami zaręczynowymi albo juz po slubie to mnie zazdrość zżera..
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

nie no, rozwaliłaś mnie tym cytatem 
) ale nie gadamy wogóle o zaręczynach nic a nic. Ale za to rozmawiamy o ślubie i tak myślimy w przyszłym roku. Z jednej strony to dziwne dla mnie i czasem wydaje mi się, że może nie będzie dane mi się zaręczać wogóle nigdy
a może w związku z tym zostane starą panną

... nie rozumiem męskiej logiki - najpierw muszą mieć konto co najmniej 8-cyfrowe, dom, samochód, super pracę i sama nie wiem co jeszcze, żeby myśleć o jakichś poważnych planach