Mamusie majowe 2018 cz. 3 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-17, 10:40   #121
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3

Laski rzucila sie ktorejs z Was gdzies jakas elegancka sukienka ciazowa? Potrzebuje na grudzien wiec musze sie juz pomalu rozgladac i cos kupic. Przepatrzylam allegro ale jakies takie jak koszule nocne te sukienki tam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 10:44   #122
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
W takim razie udawajmy, ze go wcale nie mam Groszek
Teraz to już za późno

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Laski rzucila sie ktorejs z Was gdzies jakas elegancka sukienka ciazowa? Potrzebuje na grudzien wiec musze sie juz pomalu rozgladac i cos kupic. Przepatrzylam allegro ale jakies takie jak koszule nocne te sukienki tam

Może zobacz na Zalando i h&m mama?

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 11:08   #123
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

a musi być już ciążowa? może łatwiej będzie znaleźć z normalnych tylko luźniejszy krój
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 11:09   #124
_groooszek_
Zakorzenienie

Na H&M jest -30% na wybrane rzeczy

A taka ładna miłość...

Stary 2017-11-17, 11:11   #125
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Dzień dobry piątek piąteczek piątunio leje, zimno i nie chciało mi się wstawać

Dziewczyny co Wy pijecie ? O czym czytam w internecie to się okazuje, że nie wolno w ciąży na serio tylko samą wodę mam pić ? Wczoraj któraś pisała o tym hibiskusie, a przecież on jest dodany do każdej herbaty owocowej
Wiecie co ja w pierwszej ciąży dostałam ususzony hibiskus i dodawałam go prawie do każdej herbaty jaką piłam 😀 nawet nie wpadłam na to wtedy żeby sprawdzić czy można. Ale koniec końców, ani mi ani dziecku nic nie jest po tym 😊

Teraz piję głównie herbatę czarną, earl grey, czasem jakąś owocowa, soki, wodę i uwaga uwaga ostatnio codziennie puszka Mountain Dew 😀 w pracy w biurku zawsze schowana na czarną godzinę 😉

Ja zaczynam myśleć o ręcznym laktatorze medeli, bo chciałabym teraz spróbować z butelką medeli i smokiem calma. Niby elektryczne to luksus ale przeraża mnie ten dźwięk np w nocy...

Jeszcze 1h w pracy i weekend 😀 zapowiada mi się bardzo pracowity, bo trochę zalegam z porzadkami w domu. Dziewczyny jak z myciem okien? Myślałam żeby w dużym na szybko przejechać. Bo już aż się prosi i firana czarna . Zresztą do dużego to marzy mi się nowa firana, którą zamierzam sobie sama uszyć, ale jeszcze nie wiem jaka by ona musiała być 😀

Muszę pogonic też męża zwierzątka, które tylko miejsce zajmują. A że są tak specyficzne to niewiadomo co teraz z nimi zrobić. Jemu ciężko oczywiście się ich pozbyć, bo je lubi. A ja bym chciała odgracić mieszkanie trochę, bo za dużo tego wszystkiego już... A wiadomo, czym mniej rzeczy, tym większy porządek. W dodatku, że zaraz znowu nam przyjdzie wstawić łóżeczko i inne niemowlęce rzeczy.

To sobie pogadałam 😀
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 11:11   #126
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Czekam na tż - miał nas zaopatrzyć w kalendarze adwentowe ( w At maja większy wybór) - oczywiście te czekoladowe np lindt

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mi Teściowa kupiła w lidlu materiałowy. Powrzucamy małe gadżety i będziemy otwierać
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 11:13   #127
Qazsew
Zakorzenienie

Dzien dobry
Cytat:

No wlasnie ja jak widze jakies typowo ciazowe to nie dosc ze miliony monet to wygladaja jak namiot albo worek,ciezko cos znalezc
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-17, 11:16   #128
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
U mnie się sprawdzało tez podmywanie w domu niż mazanie - Sroka fajnie pisze chociaż czasem mam wrażenie, ze trochę jednak reklamy w jej wpisach jest, szczególnie tych nowszych.
Z aptecznych jestem zadowolona i używam z młodym bioderma atoderm - kupujemy żel ok 1 litra i mamy zapas na pół roku to samo z balsamem. Cenowo super wychodzi a składu nie opanowałam ale ufam im jeszcze.

Aaa no i mąka ziemniaczana to hit i najlepsze kąpiele w krochmalu - a co konkretnego do pupy stosowaliscie ? Na te hard sudocrem dawałam a jak nie było nic to Ziaja albo linomag - szału nie było

Moje Dziecko było odparzone kilka razy.
Za każdym razem po zielonych i białych pampersach.
Używaliśmy DADA biedronkowych, ale tylko jednego rodzaju, bo ten drugi też robił zaczerwienienia.

Wtedy zasypywałam mąką ziemniaczaną. Kąpiel z nadmagnianem potasu (przemywałam też wtedy roztworem pachwiny przy zmianie pieluchy, dobrze osuszałam).
Kilka razy smarowałam babydream na odparzenia i po sprawie było.

Na początku smarowaliśmy za każdym razem linomagiem, a potem już tylko mąka, albo nic.
Stary 2017-11-17, 11:17   #129
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Wiecie co ja w pierwszej ciąży dostałam ususzony hibiskus i dodawałam go prawie do każdej herbaty jaką piłam 😀 nawet nie wpadłam na to wtedy żeby sprawdzić czy można. Ale koniec końców, ani mi ani dziecku nic nie jest po tym 😊

Teraz piję głównie herbatę czarną, earl grey, czasem jakąś owocowa, soki, wodę i uwaga uwaga ostatnio codziennie puszka Mountain Dew 😀 w pracy w biurku zawsze schowana na czarną godzinę 😉

Ja zaczynam myśleć o ręcznym laktatorze medeli, bo chciałabym teraz spróbować z butelką medeli i smokiem calma. Niby elektryczne to luksus ale przeraża mnie ten dźwięk np w nocy...

Jeszcze 1h w pracy i weekend 😀 zapowiada mi się bardzo pracowity, bo trochę zalegam z porzadkami w domu. Dziewczyny jak z myciem okien? Myślałam żeby w dużym na szybko przejechać. Bo już aż się prosi i firana czarna . Zresztą do dużego to marzy mi się nowa firana, którą zamierzam sobie sama uszyć, ale jeszcze nie wiem jaka by ona musiała być 😀

Muszę pogonic też męża zwierzątka, które tylko miejsce zajmują. A że są tak specyficzne to niewiadomo co teraz z nimi zrobić. Jemu ciężko oczywiście się ich pozbyć, bo je lubi. A ja bym chciała odgracić mieszkanie trochę, bo za dużo tego wszystkiego już... A wiadomo, czym mniej rzeczy, tym większy porządek. W dodatku, że zaraz znowu nam przyjdzie wstawić łóżeczko i inne niemowlęce rzeczy.

To sobie pogadałam 😀
A co to za zwierzatka ze trzeba je eksmitowac?
Moje okna tez sie prosza o umycie tylko u mnie jest tak ze jak umyje to po tygodniu takie same bo taka okolicawiec szkoda mi teraz zdrowia,a poza tym jakos nie czuje sie na silach tak umachac bo mam duzo balkonowych jednak i sa wysokie,poki cos przez nie widze to uznaje ze jest dobrzemoze by sie moj tz zlitowal i pomogl umyc
Stary 2017-11-17, 11:19   #130
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Nie dam rady teraz nadrobic. Napisze tylko ze schudlam od ostatniej wizyty 24.10 65dag i diabetolog powiedziala ze niedojadam i to przez to... I ze mam wiecej jesc rzeczy ktore podbija te wymienniki weglowodanowe. Kolejna wizyta 1.12. Bede tak w kolko tu jezdzic, ech.

Edytowane przez _St0kr0tka
Czas edycji: 2017-11-17 o 11:20
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 11:20   #131
Edzik_87
Zadomowienie

Hej
Witam się w 3 części!

Jutro usg genetyczne cieszę się bo mąż pierwszy raz zobaczy bąbelka na usg i ciekawe czy pani dr potwierdzi chłopca

Jutro zostawiamy synka u teściowej i mamy całe popołudnie i wieczór dla siebie pójdziemy pewnie do kina bo ze 2 lata razem nie byliśmy.. pewnie później jakas restauracja

Cytat:

Fajne sukienki widziałam w happymum ( akurat mają sklep stacjonarny w Wawie. Ale z drugiej strony można szukać jakichś sukienek oversize..teraz takich mnóstwo w wielu sklepach

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 11:21   #132
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
Używaliśmy DADA biedronkowych, ale tylko jednego rodzaju, bo ten drugi też robił zaczerwienienia.

Wtedy zasypywałam mąką ziemniaczaną. Kąpiel z nadmagnianem potasu (przemywałam też wtedy roztworem pachwiny przy zmianie pieluchy, dobrze osuszałam).

Na początku smarowaliśmy za każdym razem linomagiem, a potem już tylko mąka, albo nic.
Nam sie na szczescie odparzenia nie zdarzaly,od poczatku uzywalam pieluszek babydream z rossmanna i byly ok,nawet ja zdarzylo nam sie uzywac tych typowych pampersow to jakos mi tak nie pasowaly ale moze przez to ze sie przyzwyzailam do rosmannowskicha tak woole to widze ze te produkty babydream jednak dosc fajne bo i chusteczki,balsamy,czy krem na odparznia polecacie,musze to przetestowac przy drugim bobasiechoc chusteczki jednak wydaja sie troche malo nawilzone jak dla mnie ale probowalam tylko te niebieskie,moze rozowe lepsze by byly
Stary 2017-11-17, 11:22   #133
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:

To sobie pogadałam 😀
Ja wzięłam się właśnie dziś za odgracanie powoli. Jestem przerażona. Pod kanapą miałam nierozpakowaną paczkę, którą odebrałam przed L4 i zapomniałam
Nie jestem w stanie nic zrobić z furą upranych sto lat temu i ugniecionych ofutrzonych rzeczy więc piorę od nowa
No i pół kosza to jakieś szmaty, których nie noszę bo gniotą się od samego patrzenia, albo coś jest zaciągnięte, nie da się doprać - generalnie muszę to uporządkować, powywalać itd.
Wreszcie mam moc i czas to trzeba to wykorzystać
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 11:26   #134
Mirabilka
Zakorzenienie

1 raz w życiu robię kapustę na ciepło - ciekawe co wyjdzie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Na H&M jest -30% na wybrane rzeczy
nooo zamówiłam koszulkę sobie (nie ciązowa ale XL bedzie ok) i Fasolinie body 56 i 62 białe na kr rękaw i na ramiączkach. Szkoda nie brać za tą cene.

Cytat:
Dziewczyny jak z myciem okien? Myślałam żeby w dużym na szybko przejechać. Bo już aż się prosi i firana czarna . Zresztą do dużego to marzy mi się nowa firana, którą zamierzam sobie sama uszyć, ale jeszcze nie wiem jaka by ona musiała być 😀
myte miałam w październiku i teraz po mikołaju chcę na święta - mam w planach wziąć babkę co ogarnie w 1 dzień wszystkie okna, zaslony i dachowe ( dużo ich ) a jak nie to rodzina się oferowała, że zrobię babski weekend i pomyją mi okna w zamian za wino i kolacje

Cytat:
mi Teściowa kupiła w lidlu materiałowy. Powrzucamy małe gadżety i będziemy otwierać
no właśnie nie załapałam się - na limango fajne widziałam drewniane i też głupia nie wzięlam

Cytat:

Naleśniki kurde dobrze, że Ty tak dużo wiesz i pamiętasz - ja już mało co z 2011 roku - szybko zajęłam się pracą i nie zapisywałam nic. Pampersy u nas tylko pampers po dada i babydream albo odprzaenie szybko albo przeciekały. Mąkę używałam non stop... żadnych tam gotowych pudrów.
A co z ciemieniuchą? mieliśmy przy AZS okropną - jak skorupka od jajka - olejowanie, specjalne olejki itp nie działało nic - pamiętam, że uratował nas krem na ciemieniuchę AA ale chyba juz go nie ma w sklepach. Może masz jakiś inny patent?

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 11:26   #135
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie pax mamy w planie, takiego na 3 m myślałam, że cena nas zwali z nóg ale jest akceptowalnie więc się zdecydujemy na 90%

mamy pax w korytarzu i pokoju Młodego.
Polecam i lubię
pełna konfigurowalność! Dużo można dostosować po siebie, przerobić jak się jednak zdecyduje inaczej, kombinować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-17, 11:29   #136
Mirabilka
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7889132 1]Ja wzięłam się właśnie dziś za odgracanie powoli. Jestem przerażona. Pod kanapą miałam nierozpakowaną paczkę, którą odebrałam przed L4 i zapomniałam
Nie jestem w stanie nic zrobić z furą upranych sto lat temu i ugniecionych ofutrzonych rzeczy więc piorę od nowa
No i pół kosza to jakieś szmaty, których nie noszę bo gniotą się od samego patrzenia, albo coś jest zaciągnięte, nie da się doprać - generalnie muszę to uporządkować, powywalać itd.
Wreszcie mam moc i czas to trzeba to wykorzystać [/QUOTE]

Ty Rumiansowa chyba o mnie z tym praniem piszesz mam wszystko upchane w pralni więc uważam jak nie widzę to go nie ma no ok odkąd jestem w domu weszłam do niej po 1.5 miesiąca rządów w pralni przez męża oooooooooooojejuuuuuuu - super, że w ogóle coś ogarniał w sensie prał - ale dużo jest upchanych np pościeli, zasłon... itp. Od środy pralka leci 24 h na dobę.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

My też mamy pax w sypialni - rewelacja i środek zrobiłam pod siebie.
U młodego hemnes mamy - jestem też zadowolona, ogólnie lubię IKEA

Stary 2017-11-17, 11:30   #137
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Hej
Witam się w 3 części!

Jutro usg genetyczne cieszę się bo mąż pierwszy raz zobaczy bąbelka na usg i ciekawe czy pani dr potwierdzi chłopca

Jutro zostawiamy synka u teściowej i mamy całe popołudnie i wieczór dla siebie pójdziemy pewnie do kina bo ze 2 lata razem nie byliśmy.. pewnie później jakas restauracja

Fajne sukienki widziałam w happymum ( akurat mają sklep stacjonarny w Wawie. Ale z drugiej strony można szukać jakichś sukienek oversize..teraz takich mnóstwo w wielu sklepach

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Nam sie na szczescie odparzenia nie zdarzaly,od poczatku uzywalam pieluszek babydream z rossmanna i byly ok,nawet ja zdarzylo nam sie uzywac tych typowych pampersow to jakos mi tak nie pasowaly ale moze przez to ze sie przyzwyzailam do rosmannowskicha tak woole to widze ze te produkty babydream jednak dosc fajne bo i chusteczki,balsamy,czy krem na odparznia polecacie,musze to przetestowac przy drugim bobasiechoc chusteczki jednak wydaja sie troche malo nawilzone jak dla mnie ale probowalam tylko te niebieskie,moze rozowe lepsze by byly
miałam kilka razy te pieluszki z Babydream, ale jakieś takie grubeu nas z Pampersa były najlepsze
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 11:31   #138
Mirabilka
Zakorzenienie

te babydream się dziwnie zbijały po oddaniu 1 moczu - pampers rozchodził się równo, a babydream u nas robił się tak, że w 1 miejscu mega zgrubienie a w innym sucho. Mam jednak dużo zadowolonych znajomych nawet bratowa tylko je używała.

Stary 2017-11-17, 11:37   #139
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
mamy pax w korytarzu i pokoju Młodego.
Polecam i lubię
pełna konfigurowalność! Dużo można dostosować po siebie, przerobić jak się jednak zdecyduje inaczej, kombinować
Nam też to bardzo pasuje

Ja już chcę 17 i do domu

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Ty Rumiansowa chyba o mnie z tym praniem piszesz mam wszystko upchane w pralni więc uważam jak nie widzę to go nie ma no ok odkąd jestem w domu weszłam do niej po 1.5 miesiąca rządów w pralni przez męża oooooooooooojejuuuuuuu - super, że w ogóle coś ogarniał w sensie prał - ale dużo jest upchanych np pościeli, zasłon... itp. Od środy pralka leci 24 h na dobę.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Na kuchnię od nich się raczej nie zdecydujemy bo cenowo nas pokona, ale cała sypialnia łącznie z łóżeczkiem i przewijakiem będzie od nich

A taka ładna miłość...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-17, 11:39   #140
Mirabilka
Zakorzenienie

kuchnie no mają drogie - mój brat właśnie remontuje i jak zrobił projekt to wyszedł dużo drożej niż u stolarza na okucia blum. Aranżacje mają fajne - lubię je oglądać.

Stary 2017-11-17, 11:45   #141
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja na moją teściową też nie narzekam trafił mi się egzemplarz, który zawsze chciał córkę a ma tylko syna i jest dla mnie po prostu fajną babką.

Widziałyście gdzieś może do kupienia okładkę na kartę ciąży? Chodzi mi o coś takiego jak można dostać na dokumenty nie zawsze chce mi się brać ze sobą segregator od mamyginekolog a taka okładka mogłaby zapobiec zniszczeniu karty w torebce

Zalezy jakiej masz wielkosci mi np pasuje okładka na dzienniczek ucznia

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Ja piję wszystkie herbaty. Osobiście nie daję się zwariować, są dziewczyny, które rezygnują zupełnie z zielonej bo coś tam, nie wiem, gdybym piła ją hektolitrami pewnie bym ograniczyła, ale nie wydaje mi się żeby 1-2 kubki zaszkodziły. Piję też rano czarną kawę.
Ja też pije wszystkie

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 11:55   #142
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Zalezy jakiej masz wielkosci mi np pasuje okładka na dzienniczek ucznia
Będę musiała sprawdzić, dzięki za pomysł

A taka ładna miłość...

Stary 2017-11-17, 12:16   #143
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:

Przynajmniej masz pralnię, to Ci w oczy nie wchodzi U mnie stoją w łazience dwa kosze do prania, dwa kosze do prasowania które też muszę uprać i jeszcze jakieś fury u TŻ w pokoju, które uskładał jak robił pranie, ściągał z suszarki i nie ogarnął już ani szafy ani prasowania. Jakby mi było mało to wywaliłam wszystko z szafy, odkłaczam i lecę parownicą to co tam wraca.
Jak się tu wprowadzałam to moje ciuchy mieściły się w jednej walizce, nie wiem jak to się rozrosło do takich rozmiarów
Cytat:
Nam też to bardzo pasuje

Ja już chcę 17 i do domu

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Na kuchnię od nich się raczej nie zdecydujemy bo cenowo nas pokona, ale cała sypialnia łącznie z łóżeczkiem i przewijakiem będzie od nich
Właśnie odgruzowuje mojego PAXa ; )
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 12:19   #144
Mirabilka
Zakorzenienie

Rumians u mnie pralka była w łazience na dole na początku i tez tak wyglądało jak opisujesz - poświeciliśmy jeden mały pokój na dole i teraz tam graciarni - 2 duże szafy, pralka i na 3 suszarki miejsce wiec czasem wisi coś tydzień albo i więcej to było dobre rozwiązanie z tym oddzielnym pokojem nie ma burdellosu

Stary 2017-11-17, 13:04   #145
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
A co to za zwierzatka ze trzeba je eksmitowac?
Wiesz co, to są dwa węże. I ogólnie to mnie nie irytują same w sobie, ale ich terrarium, które zajmuje całą komodę w naszym dużym pokoju (w 2pokojowym mieszkaniu) już tak. Chcę się pozbyć wszystkiego, co nie jest niezbędne do przeżycia 😀
Stary 2017-11-17, 13:04   #146
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:

a sklepu "nieciążowe"?
camaieu?
mohito
medicine
quiqusuie

w pierwszej ciąży kupiłam "zwykłą" luźniejszą w camaieu, teraz nosiłam z TOP SECRET.

Typowo ciążowe w happy mum.
niektóre ładnie się prezentują, Bo te co widziałam w innych sklepach to takie koszule nocne, albo worki
Stary 2017-11-17, 13:04   #147
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, to są dwa węże. I ogólnie to mnie nie irytują same w sobie, ale ich terrarium, które zajmuje całą komodę w naszym dużym pokoju (w 2pokojowym mieszkaniu) już tak. Chcę się pozbyć wszystkiego, co nie jest niezbędne do przeżycia 😀
Gdybym się chciała pozbyć męża konsol i gier to by chyba był rozwód

A taka ładna miłość...

Stary 2017-11-17, 13:11   #148
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:

nooo zamówiłam koszulkę sobie (nie ciązowa ale XL bedzie ok) i Fasolinie body 56 i 62 białe na kr rękaw i na ramiączkach. Szkoda nie brać za tą cene.

myte miałam w październiku i teraz po mikołaju chcę na święta - mam w planach wziąć babkę co ogarnie w 1 dzień wszystkie okna, zaslony i dachowe ( dużo ich ) a jak nie to rodzina się oferowała, że zrobię babski weekend i pomyją mi okna w zamian za wino i kolacje

no właśnie nie załapałam się - na limango fajne widziałam drewniane i też głupia nie wzięlam

Naleśniki kurde dobrze, że Ty tak dużo wiesz i pamiętasz - ja już mało co z 2011 roku - szybko zajęłam się pracą i nie zapisywałam nic. Pampersy u nas tylko pampers po dada i babydream albo odprzaenie szybko albo przeciekały. Mąkę używałam non stop... żadnych tam gotowych pudrów.
A co z ciemieniuchą? mieliśmy przy AZS okropną - jak skorupka od jajka - olejowanie, specjalne olejki itp nie działało nic - pamiętam, że uratował nas krem na ciemieniuchę AA ale chyba juz go nie ma w sklepach. Może masz jakiś inny patent?
ja rodziłam w 2015, ale mi się zaczyna przypominać, jak przeczytam, co piszecie
bo tak to już też powylatywało z głowy

z ciemieniuchą sposobu nie znalazłam... przerobiliśmy chyba wszystko. Firmy od ziaji, musteli, aa, olwiki, olej kokosowy (on jedynie cokolwiek ruszył), wyczesywanie grzebieniem przy kąpieli też trochę pomagało.
A potem Młody dostał lek p/ histaminowy i zniknęło w ciągu tygodnia... Także długo utrzymująca się to u niego był ewidentnie objaw alergiczny...

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Będę musiała sprawdzić, dzięki za pomysł
Groszku, ja mam kartę ciąży w takiej plastikowej kopercie małej, że akurat się mieści.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7889269 1]Przynajmniej masz pralnię, to Ci w oczy nie wchodzi U mnie stoją w łazience dwa kosze do prania, dwa kosze do prasowania które też muszę uprać i jeszcze jakieś fury u TŻ w pokoju, które uskładał jak robił pranie, ściągał z suszarki i nie ogarnął już ani szafy ani prasowania. Jakby mi było mało to wywaliłam wszystko z szafy, odkłaczam i lecę parownicą to co tam wraca.
Jak się tu wprowadzałam to moje ciuchy mieściły się w jednej walizce, nie wiem jak to się rozrosło do takich rozmiarów

Właśnie odgruzowuje mojego PAXa ; )[/QUOTE]
"lecisz parownicą", i one tak na wieszakach, parownica w ruch i odprasowane?
taka parownica karcher, czy specjalna do ubrań?
Stary 2017-11-17, 13:30   #149
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdybym się chciała pozbyć męża konsol i gier to by chyba był rozwód

Ja nawet o xboxie czy ps nie wspominam 🙉🙊🙈

Też znalazłabym im inne miejsce 🙈🙊🙉 ale to chyba też by rozwodem się skończyło 😀
Stary 2017-11-17, 13:33   #150
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:

Weź no przyślij tą ekipę myjącą do mnietez im dam wina i kolacje
Cytat:
te babydream się dziwnie zbijały po oddaniu 1 moczu - pampers rozchodził się równo, a babydream u nas robił się tak, że w 1 miejscu mega zgrubienie a w innym sucho. Mam jednak dużo zadowolonych znajomych nawet bratowa tylko je używała.
A u mnie sie fajnie sprawdzaly,wlasnie ani przecieków ani zadnych grud
Cytat:
no raczej nie są one niezbędne do przezyciaa jak córcia sie zapatruje na takich pupili?jaki masz pomysl na pozbycie sie och bo chyba nie zupa wężowawo gole tz sie zgodzi na eksmisje?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości