Mamusie lipcowe 2018 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-03, 18:44   #3751
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Norka mam tą samą aplikację jest super
Nu, chociaż zdenerwowało mnie raz jak napisali, że "nie jestem już zarodkiem, jestem płodem". Dla mnie dziecko od początku jest dzieckiem, a nie płodem, zarodkiem, embrionen i inne wymyślne nazwy..
Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Ja mam 3 różne aplikacje haha w każdej sobie codziennie sprawdzam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Też bym pierdyliard zainstalowała, ale mam taki telefon, że malutko miejsca i mam tylko 3 swoje aplikacje..

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:45   #3752
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Nu, chociaż zdenerwowało mnie raz jak napisali, że "nie jestem już zarodkiem, jestem płodem". Dla mnie dziecko od początku jest dzieckiem, a nie płodem, zarodkiem, embrionen i inne wymyślne nazwy.. Też bym pierdyliard zainstalowała, ale mam taki telefon, że malutko miejsca i mam tylko 3 swoje aplikacje..
O ile się nie myślę, to w 22tc piszą "Mamo najwyższy czas abyś przestała palić" a w 25tc pić alkohol.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:48   #3753
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Witaj Pozytywna (pozwolisz, że tak będę się zwracać? )

Nie obrażamy się, a dzie tam. Bądź z nami na bieżąco i pisaj
Dobrze zrozumiałam, że masz córeczkę 4,5 roczku i chłopca 3 latka?
Jakieś prederencje, przeczucia co do płci?
Tak Mam starszą córeczkę i młodszego synka. Teraz czuję, że będzie chłopak, ale jeśli ja bym miała wybierać ,to dziewczynka(kocham sukienusie). Tylko przez to, że mam parkę to mi to,,obojętne"byleby zdrowe byłoI kusi mnie nie sprawdzać płci do porodu

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

To którą aplikację polecacie??

Mnie męczą mdłości na ,,sucho"wiszę nad toaletą i duszę się powietrzem
pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:49   #3754
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
O ile się nie myślę, to w 22tc piszą "Mamo najwyższy czas abyś przestała palić" a w 25tc pić alkohol.

Zaraz kopnę tę aplikację..

Stary 2018-01-03, 18:54   #3755
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Tak Mam starszą córeczkę i młodszego synka. Teraz czuję, że będzie chłopak, ale jeśli ja bym miała wybierać ,to dziewczynka(kocham sukienusie). Tylko przez to, że mam parkę to mi to,,obojętne"byleby zdrowe byłoI kusi mnie nie sprawdzać płci do porodu

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

To którą aplikację polecacie??

Mnie męczą mdłości na ,,sucho"wiszę nad toaletą i duszę się powietrzem
Ja używam tylko preglife jest super!

Stary 2018-01-03, 19:02   #3756
Elaaaa
Wtajemniczenie

Ja używam preglife jak Blanka i Moja ciąża 😊

Stary 2018-01-03, 19:03   #3757
Kathyyy91
Raczkowanie

Blanka wg USG 13+1 skacze mi ten termin porodu w 8 tyg było mniejsze o 5 dni wg USG, w 10+4 dokładnie termin z USG i OM a teraz dzidek skoczył, że jest kilka dni naprzód
Ja się nie dziwię, że jest i będzie duże. Mój tż ma 1,80 ja prawie też, rodzice nasi wysocy, więc na pewno kruszynką nie będzie

Zua właśnie obejrzałam zdjęcia, są prześliczne!

Edytowane przez Kathyyy91
Czas edycji: 2018-01-03 o 19:05
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-03, 19:13   #3758
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość
Blanka wg USG 13+1 skacze mi ten termin porodu w 8 tyg było mniejsze o 5 dni wg USG, w 10+4 dokładnie termin z USG i OM a teraz dzidek skoczył, że jest kilka dni naprzód
Ja się nie dziwię, że jest i będzie duże. Mój tż ma 1,80 ja prawie też, rodzice nasi wysocy, więc na pewno kruszynką nie będzie

Zua właśnie obejrzałam zdjęcia, są prześliczne!
No to fakt, ma po kim być wysokie
Moja też starsza o 5-6dni ale mi kazał się trzymać terminu z UG bo podobno on jest najbardziej wiarygodny podobno.

Stary 2018-01-03, 19:13   #3759
pozytywnaj
Zadomowienie

ja mam tylko preglife

A co do terminu z USG to o ile ktoś wie,jak miał ovu, to bardziej się na to patrzy, bo potem lubi baaardzo odbiegać właśnie ze względu chociażby na geny
Stary 2018-01-03, 19:19   #3760
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam tylko preglife

A co do terminu z USG to o ile ktoś wie,jak miał ovu, to bardziej się na to patrzy, bo potem lubi baaardzo odbiegać właśnie ze względu chociażby na geny
Mi to się zgadza, że mała jest starsza, musiałam mieć owu w 10-11dc.. Inaczej bym w ciążę nie zaszła, bo chcieliśmy zrobić przerwę.. Miałam dość psychicznie starań,i od 12-13dc uważalismy. A tutaj niespodzianka i los zdecydował za nas

Stary 2018-01-03, 19:19   #3761
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja raczej żadnej książki nie kupię, często słyszałam o "Ciężarówka przez 9 miesiecy" albo "W Paryżu dzieci nie grymasza" ale pewnie jak do każdej są przeciwnicy i fani

Ja mam tą ksizkę ciężarówka przez 9 miesięcy, kupiłam ją w zeszłym roku jak jeszcze nie wiedziałam że moja ciąża o cp. Nie wywołuje u mnie jakiś wielkich zachwytów. Jest napisana z humorem, ale czegoś mi w niej brakuje.

Dziewczyny pierwszy raz od około dwóch miesięcy otworzyłam chrupki paprykowe. Zjadłam póki co chyba 5. Rewelacji nie ma, więc chyba jeszcze nie czas na nie I mam haka na męża, bo mój gin w karcie cięży napisał "nie sprzatać !" a ja dodałam jeszcze "Niech Pan doktor jeszcze powie żeby nie robić prania i nie wieszać" a doktor patrzy na męża i powtarza po mnie "nie robić prania, nie rozwieszać"
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-03, 19:23   #3762
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam tylko preglife

No i właśnie ja jestem na 99% pewna, kiedy miałam owulację, robiłam testy dzień po dniu, mam krótsze niż dłuższe cykle - 27dniowe. W dniu spodziewanej miesiączki miałam na teście mocno widoczną kreskę, ale nikogo to nie interesuje Wgle, mam wrażenie, że lekarze mnie olali pod tym względem, jeden i drugi. Pierwszy zmierzył dość szybko, a drugi przyjmie mnie na pierwszą wizytę dopiero w 10t1d, toż to nie jest już mega wczesna ciąża, gdzie stwierdza się ew. termin według USG. Ale możliwe, że jestem po prostu przewrażliwiona Każę wpisać sobie termin na 1wszego sierpnia i basta. Powiem o owulacji, o testach, o cyklach i zobaczymy.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ja mam tą ksizkę ciężarówka przez 9 miesięcy, kupiłam ją w zeszłym roku jak jeszcze nie wiedziałam że moja ciąża o cp. Nie wywołuje u mnie jakiś wielkich zachwytów. Jest napisana z humorem, ale czegoś mi w niej brakuje.

Dziewczyny pierwszy raz od około dwóch miesięcy otworzyłam chrupki paprykowe. Zjadłam póki co chyba 5. Rewelacji nie ma, więc chyba jeszcze nie czas na nie I mam haka na męża, bo mój gin w karcie cięży napisał "nie sprzatać !" a ja dodałam jeszcze "Niech Pan doktor jeszcze powie żeby nie robić prania i nie wieszać" a doktor patrzy na męża i powtarza po mnie "nie robić prania, nie rozwieszać"
Super doktor, pozazdrościć! A z jakiej firmy chrupki? Jak paprykowe, to tylko Lay'sy Moje ulubione, to o smaku salsy od StarChips

Stary 2018-01-03, 19:24   #3763
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anett_s Pokaż wiadomość
Moja waga + 3 kg, obecnie więc 71kg, w porównaniu do sprzed ciąży
mam 176cm wzrostu, brzuszek rośnie i szukam już ciążowych spodni bo narazie to same sukienki

Wynajmujemy mieszkanie 53m2 za 1200zl + media, a w planach remont domu po dziadkach ale to spora inwestycja na lata. Od czerwca tam mieszkamy, właściciel wspominał że nie ma mowy o zwierzętach i małych dzieciach... oczywiście tego nie ma w umowie najmu, ale martwie się jak zareaguje na moją ciążę, bo jeszcze nie wspominaliśmy mu. Czy może z nami nie przedłużyć umowy (mamy na czas określony na rok, czyli do czerwca) a do końca marca trzeba go powiadomić czy przedłużamy na nastepny rok. Jakoś sobie nie wyobrażam przeprowadzki w ostatnich tygodniach ciąży, tym bardziej że mój partner pracuje za granicą i w tygodniu go nie ma. Chcemy być fair i mu powiedzieć, no ale nie wiem jak zareaguje i co może zrobić, bo on jest z tych z zasadami itp. Z drugiej strony wpłacaliśmy kaucje 2400zl za 2 czynsze, więc ja nie wiem co tam można zniszczyć w tym mieszkaniu za tą kwotę, bo chyba miał to na myśli mówiąc o zwierzętach.
Jak myślicie?
Porozmawiaj szczerze z właścicielem. Jeśli płacicie regularnie i nie ma jakiś szkód, jesteście dobrymi lokatorami to myśle ze nie będzie chciał się Was pozbyć. Moim najemcom urodziło się dziecko i ja nigdy nie miałam nic przeciwko temu Zeby tam mieszkało. Płacili regularnie, nie było większych szkód ani problemów. Dbali o dom wiec tym samym nie chciałam sobie robić dodatkowej pracy.
Natomiast gdyby to była rodzina z3 letnim dzieckiem która ma się dopiero wprowadzić to miałabym dylemat, bo wiem ze takie dzieci mogą masę szkód narobić czego nie chciałabym później musieć sama reperować. Ja wynajmuje dom ale mam w umówię wyraźnie napisane ze dwa zwierzęta mogą w domu mieszkać. To było naszym warunkiem No bo mamy dwa psy. Natomiast przy podpisywaniu umowy dostaliśmy książkę 100strin ze zdjęciami wszystkiego w domu Ze jeśli zostanie zepsute będziemy musieli reperować lub za to płacić przy wyprowadzce.

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
U nas to też odległe marzenie, może po urlopie macierzyńskim uda mi się znaleźć dobra prace to będzie łatwiej. Mąż coś zagaduje że od maja zmienia prace by być na miejscu jak dziecko sie urodzi. A od przyszłego roku chce jeździć po Europie żeby więcej zarobić. Przynajmniej macie działkę, a my tylko o niej marzymy. Z drugiej strony jak sobie pomyśle że weźmiemy kredyt mąż będzie wiecznie w trasie A ja sama z dziś mi w domu. Wiem ile przy domu jest pracy, teraz mam rodziców przy sobie i dużo mi pomagaj. Marzy nam się mieszkać w mieście 10km dalej niby nie daleko ale u nas nie ma komunikacji miejskiej więc zostaja auta, a to też problem jak się zepsuje

Przy domu więcej pracy niż mieszkaniu? A czemu? U mnie nie widzę większej różnicy. No może jedynie poza ogrodem ale to zależy co tam masz.

Cytat:
Napisane przez oleska88_ Pokaż wiadomość
Właśnie dołączyłam😊

Dzień dobry! Mój spodziewany termin to 29 lipca 😊
Witaj!

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Anett moja koleżanka była w takiej samej sytuacji, właściciel powiedział że albo przepisza umowe na jej partnera na kolejny rok (kobiety w ciazy lub z małym dzieckiem nie może wyrzucić, ale jeśli umowa będzie na inne nazwisko-na jej partnera-wtedy to żaden problem) albo umowy nie przedłuży. Przepisali więc ta umowę ale właściciel zapowiedział żeby się rozgladali za czymś nowym bo za rok mają się wyprowadzić.

Zamówiłam wczoraj poduszkę ciążowa Super Mami C , dzisiaj o 9 rano już był kurier! Cudowna jest; leżę na niej od rana :-D

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Tzn. Właściciel uzasadnił to tak ze za rok będzie potrzebował tego mieszkania bo jego rodzice się do niego przeprowadza -Co oczywiście jest sciema....
Pokaz podusie!!!

No właściciel może powiedZiec co chce. Ja na swojej podstawie widzę ze wole mieć lokatorów którzy mniej płaca ale dbają o mieszkanie i nie sprawiają kłopotów ni co rok zmieniać nowych i przepisywać umowy i wszystkie liczniki itd. To jest masakra tym bardziej ze nie ma mnie na miejscu.

Cytat:
Nam dali 2tyg max miesiąc na wyprowadzenie się. Bo podobno do mieszkania siostra właścicielki się wprowadza, bo się rozwodzi.
Nie wiem ile w tym prawdy, ale no cóż, różne rzeczy się zdarzają.

A co do koleżanki, to moim zdaniem właściciel zachował się ok, wolał nie mieć problemów w razie czego, ja też bym się bała wynajmować moje mieszkanie osobie, której nie mogę w razie czego wmówić umowy, bo ma dziecko,co gdyby mi było potrzebne dla kogoś z rodziny, albo mi samej, bo moj dom się spalił, a okazuje się, że moje mieszkanie będzie zajęte przez kogoś innego bo nie mogę go wyrzucić ? no i dał im rok na szukanie mieszkania, więc to kupa czasu.. To jest właśnie ryzyko wynajmu.

To racja nie znam takiego wpisu odnośnie tego ze nie woln9 kobiecie w ciąży wymówić umowy. Ciąża czy nie mieszkanie jest na jakiś czas z okresem wypowiedzenia. Obie stron6 maja takie same prawo ja wymówić nie podając powodu z zachowaniem oczywiście okresu wypowiedzenia. A co jeśli ta kobieta w ciąży nie płaci??? Mam ja utrzymywać na swoim mieszkaniu i płacić za jej czynsz?

Witam szczególnie serdecznie kolejną krajankę na obczyźnie
I nocnego marka Zwykle nie mam z kim po nocach pisać!
My nie mamy jakoś specjalnie problemu z imionami, ale mamy do pogodzenia tylko dwa kraje/języki. I fakt, że wiele imion, które nam się podobają, odpadają ze względu na to, że w angielskim nie ma podobnego odpowiednika. Jeśli partner jest spoza Europy to chyba może być jeszcze trudniej. Może ta strona Ci w czymś pomoże...
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Odpo...żnych_językach
Moi chłopcy mieli szczęście ze swoimi imionami, bo wybieraliśmy je, zanim nam się śniło o wyjeździe do uk. Maksymilian to jest w ogóle dla mnie jedno z najbardziej międzynarodowych imion jakie znam, ale w szkole wybrał sobie naturalnie Max, ale znowu gdy pisze coś po polsku lub jakieś życzenia dla pl rodziny to używa Maks Młodszy Kajetan, od małego nazywany przez nas Kajem, to w szkole po prostu Kai. To wiele ułatwia, że w szkole w dokumentach piszesz jak dziecko ma być nazywane i może to być inna forma niż oficjalne imię z dokumentów. Dla Kaja wybraliśmy "Kai", choć ja generalnie lubię trzymać się mojej rodzimej pisowni tam, gdzie się da, ale on był mały i nie mówił jeszcze po angielsku, więc tak było dla niego najlepiej, bo w przeciwnym wypadku wymawialiby na pewno jego imię "Kadż" albo "Kadżetan" jak to zwykle w przychodni bywa i wtedy pewnie w ogóle by nie wiedział, że do niego mówią...[/QUOTE]

Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie do grupy folinka, a można wiedzieć gdzie ty mieszkasz?
Bardzo ładne imiona dla swoich chłopców wybraliście

A tak w ogóle to zazdroszczę wam tego podekscytowania i oczekiwania na dzieciaczki... Ja tak naprawdę jedynę co teraz odczuwam to przerażenie przed porodem, połogiem i oczywiście rolą matki Ogólnie może to też dlatego, że od samego początku ciąży czuję się okropnie, nie mogę jeść bo ciągle mi niedobrze Ale jako że już kończę 3 miesiąc, mam nadzieję, że mdłości przejdą i wstąpi we mnie nowa energia [/QUOTE]

Ja to boje się nawet cieszyć bo po tylu latach starań i IVF mam ciagle w głowie ze jakoś za łatwo poszło i zostanie nam to jeszcze odebrane. Na razie nie boje się raczej niczego ale chciałabym uwierzyć ze to dziecko naprawdę się urodzi. Oczywiście cieszę się jak dziecko No oczekiwałam tego momenty tyle lat ale nie mogę uwierzyć ze mi się udało.

Cytat:
Hej. Mogłabym dołączyć jeszcze i ja??
Witaj!

Cytat:
Piękne

Cytat:
Norka dokladnie nie wiem o ktore na dole Ci chodzi, ale sa podkurczone nóżki, i zalozona jedna na drugą jak u kobitki ktora siedzi na krzesle przy stole
Tez bym przeczytala jakas mądra książkę. Slyszalam, ze pozycja "w oczekiwaniu na dziecko" jest dobrze napisana.
Po namyśle skumalam, ze Norka chodzi Ci o płeć xD Maj gad ten kalafior ciążowy.
Ja czytam po trochu ta książkę w wersji angielskiej i potwierdzam ze napisana jest super! Tylko jest masa rzeczy które można spokojnie ominąć. Ale lektura jest dobra.

Cytat:
Tak, o płeć chodziło, temu zapytałam Jeszcze za wcześnie na cokolwiek? Ale widze, że nóżki już jak u kobitki, więc to może znak?

Tak w ogóle, to wczoraj postanowiłam pójść w stereotypy ciążowe i zjadłam kilka truskawek z bitą śmietaną w sprayu, ale truskawki były takie se, więc jutro pójdą na koktajl (kupcze mrożone), ale za to mam mrożone maliny....
Truskawki o tej porze są niedobre ale tez mnie natchnęło i wczoraj kupiłam . Będą na piątek owsiankę z truskawkami i bananem.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 19:24   #3764
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi to się zgadza, że mała jest starsza, musiałam mieć owu w 10-11dc.. Inaczej bym w ciążę nie zaszła, bo chcieliśmy zrobić przerwę.. Miałam dość psychicznie starań,i od 12-13dc uważalismy. A tutaj niespodzianka i los zdecydował za nas

Pamiętam na staraczkowym, jaki to był szok Dla mnie też, zresztą Miała być przerwa, miał być koniec starań póki co i zaskoczyło idealnie.

Stary 2018-01-03, 19:28   #3765
Camelitos
Wtajemniczenie

cześć cioteczki w Nowym Roku

jakoś nie miałam czasu ostatnio pisać, bo ciągle w rozjazdach ale dzisiaj mam już czas więc zasiadam i piszę

Dzisiaj byłam na UG Z dzieciem wszystko w porządku, NT 1,8, kość nosowa jest lekarka powiedziała mi że dziecko jest zdrowe Zrobiłam od razu test Pappa i jeszcze jeden jakiś, na których wyniki muszę czekać ok. 2 tygodni

Dzidzia była bardzo niegrzeczna, nie chciała współpracować Kręciła się, wierciła
Ale jakoś się udało zbadać te wszystkie parametry

Na 80 % lekarka twierdzi że to dziewczynka i mówi że mocno się zdziwiłaby jakby później okazało się że jest to jednak chłopak

Ma już 7,13 cm, wg usg 13+1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png a.PNG (190,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20180103_201157.jpg (92,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: png b.PNG (82,4 KB, 43 załadowań)
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 19:30   #3766
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Zua jaki słodziaczek
Stary 2018-01-03, 19:31   #3767
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
cześć cioteczki w Nowym Roku

jakoś nie miałam czasu ostatnio pisać, bo ciągle w rozjazdach ale dzisiaj mam już czas więc zasiadam i piszę

Dzisiaj byłam na UG Z dzieciem wszystko w porządku, NT 1,8, kość nosowa jest lekarka powiedziała mi że dziecko jest zdrowe Zrobiłam od razu test Pappa i jeszcze jeden jakiś, na których wyniki muszę czekać ok. 2 tygodni

Dzidzia była bardzo niegrzeczna, nie chciała współpracować Kręciła się, wierciła
Ale jakoś się udało zbadać te wszystkie parametry

Na 80 % lekarka twierdzi że to dziewczynka i mówi że mocno się zdziwiłaby jakby później okazało się że jest to jednak chłopak

Ma już 7,13 cm, wg usg 13+1
Jakie piękne Bobo Rośnie nam księżniczka! Jak się słodko zasłania

Ale nie przegoniła Koksika Kathy w centymetrach

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-03 o 19:33
Stary 2018-01-03, 19:32   #3768
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:

Najważniejsze, że jest a kiedy wyjdzie to będzie surprise

Ja to jestem,,kalendarzykowa":b rzydal:
Stary 2018-01-03, 19:32   #3769
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich, nowe dziewczyny też
Ja po UG, dzieć ma 7,5 cm, NT 1,6 ogólnie wsio ok, jedynie jestem w grupie ryzyka nadciśnienia ciążowego, ale na pewno będzie dobrze. Dzidek płci nie ujawnił
Trzymam kciuki za pozostałe UG
Super gratuluję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-03, 19:32   #3770
asiaczek
Zakorzenienie

Ale naskrobałyście

Witam nowe dziewczyny.
Gratuluję udanych wizyt i USG.
Zua piękny dzidziuś

Niestety nic więcej nie pamiętam
Miałam ciężki dzień, synek wstał rano 1,5 godziny wcześniej i praktycznie cały dzień miał zły humor. Kobieta w ciąży z humorkami i dziecko w depresji to mieszanka wybuchowa

Aaa pytałyście o książki. Ja miałam "w oczekiwaniu na dziecko". Jest tam sporo merytorycznej wiedzy, co się dzieje w kolejnych miesiącach ciąży itp. Całkiem spoko, ale czytałam po łebkach. Drugą jej część "pierwszy rok z życia dziecka" otworzyłam i przejrzałam, ale nigdy nie skorzystałam z żadnej informacji tam zawartej. Jakoś wolałam dostać poradę choćby tu na wizażu, bo było to przynajmniej z życia wzięte i przetestowane już przez koleżanki.
Stary 2018-01-03, 19:34   #3771
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakie piękne Bobo Rośnie nam księżniczka

Ale nie przegoniła Koksika Kathy w centymetrach
No nie przegoniła Zresztą ja to w ogóle nie mam brzucha ciążowego, od początku ciąży schudłam już prawie 4 kg, a po mnie nadal nie widać że jestem w ciąży
Stary 2018-01-03, 19:34   #3772
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ale naskrobałyście

Witam nowe dziewczyny.
Gratuluję udanych wizyt i USG.
Zua piękny dzidziuś

Niestety nic więcej nie pamiętam
Miałam ciężki dzień, synek wstał rano 1,5 godziny wcześniej i praktycznie cały dzień miał zły humor. Kobieta w ciąży z humorkami i dziecko w depresji to mieszanka wybuchowa

Aaa pytałyście o książki. Ja miałam "w oczekiwaniu na dziecko". Jest tam sporo merytorycznej wiedzy, co się dzieje w kolejnych miesiącach ciąży itp. Całkiem spoko, ale czytałam po łebkach. Drugą jej część "pierwszy rok z życia dziecka" otworzyłam i przejrzałam, ale nigdy nie skorzystałam z żadnej informacji tam zawartej. Jakoś wolałam dostać poradę choćby tu na wizażu, bo było to przynajmniej z życia wzięte i przetestowane już przez koleżanki.
Dobra, Matki - pisać książki!

Dziewczyny, czy tylko ja mam taki problem z tym, żeby włosy umyć?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-03 o 19:35
Stary 2018-01-03, 19:36   #3773
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Zagłębie
Moniczka ja też jestem z Zagłębia
Stary 2018-01-03, 19:38   #3774
pozytywnaj
Zadomowienie

U nas ginekolog nigdy nie chce mówić tak wczas. Najwcześniej koło 17tyg mówią. Sugerują się tym, że na tak wczesnym etapie narządy wyglądają bardzo podobnie. A JAK jest u Was??

Camelitos gratuluję!!

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
No nie przegoniła Zresztą ja to w ogóle nie mam brzucha ciążowego, od początku ciąży schudłam już prawie 4 kg, a po mnie nadal nie widać że jestem w ciąży
też bym mogła schudnąć
Stary 2018-01-03, 19:40   #3775
Camelitos
Wtajemniczenie

[QUOTE=pozytywnaj;80172511]U nas ginekolog nigdy nie chce mówić tak wczas. Najwcześniej koło 17tyg mówią. Sugerują się tym, że na tak wczesnym etapie narządy wyglądają bardzo podobnie. A JAK jest u Was??

Camelitos gratuluję!!
[COLOR="Silver"]

mnie lekarka powiedziała że wyrostek jest tak blisko ciała że to jest dziewczynka, ale wiadomo zawsze że może się mylić
Stary 2018-01-03, 19:42   #3776
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
U nas ginekolog nigdy nie chce mówić tak wczas. Najwcześniej koło 17tyg mówią. Sugerują się tym, że na tak wczesnym etapie narządy wyglądają bardzo podobnie. A JAK jest u Was??

Camelitos gratuluję!!

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

też bym mogła schudnąć
My po UG dowiedzieliśmy się, że będzie córeczka na 80% na pępowinie leżała, a lekarz nie widział nawet cienia wacka, mam nadzieję, że 11.01 moja gin to potwierdzi 😍

Stary 2018-01-03, 19:43   #3777
pozytywnaj
Zadomowienie

[QUOTE=Camelitos;80172701]
Cytat:

Camelitos gratuluję!!
[COLOR="Silver"]

mnie lekarka powiedziała że wyrostek jest tak blisko ciała że to jest dziewczynka, ale wiadomo zawsze że może się mylić
to trzymam kciuki, żeby się spełniło??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-03, 19:45   #3778
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra, Matki - pisać książki!

Dziewczyny, czy tylko ja mam taki problem z tym, żeby włosy umyć?
norka a jaki dokładnie masz problem z umyciem włosów?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

[QUOTE=pozytywnaj;80172926]
Cytat:
to trzymam kciuki, żeby się spełniło??
Dzięki generalnie oboje z M chcielismy miec córkę [COLOR="Silver"]
Stary 2018-01-03, 19:46   #3779
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, że się nie obrazimy! Jak coś to pytaj, bo ciężko tyle stron nadrobić.

Cudownie! 😍 jaka fotka 😍

Ale gigant! Który tc??
Myślałam, że moja jest duża
Super, że wszystko ok!

Ja raczej żadnej książki nie kupię, często słyszałam o "Ciężarówka przez 9 miesiecy" albo "W Paryżu dzieci nie grymasza" ale pewnie jak do każdej są przeciwnicy i fani

Francuskie dzieci jedza wszytsko to akurat moge Ci powiedzieć ze autorka dokładnie opisała cała kulturę francuska w tej książce. I to prawda ze francuskie dzieci jedza wszystko . Warzywa, owoce, ryby, czy mieso, owoce morza, ślimaki, żabie udka, ostrygi i mase innych tego typu żywności. to wszytsko za sprawa tego ze jesli dziecko grymasi nad jedzeniem to dostaje figę z makiem i idzie spac z pustym żołądkiem czekając na kolejny posiłek... Francuzi maja bardzo restrykcyjne zasady, nie ma podgryzają miedzy posiłkami, jedzenie jest bardzo ważna częścią dnia, posiłki je sie o określonych porach na czas lunchu czyli miedzy 12-14 całe miasta zamierają ludzi idą jesc lunch, mozna zapomnieć o zakupach w tym czasie czy załatwieniu spraw w urzędzie.
Francuzi wierzą ze trzeba sie przeglodzic lekko zeby docenić smak potrawy. To prawda . Ale dzieki temu Francuzi maja szczupła budowę i osob z nadwaga mozna tam autentycznie ze świeca szukac.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 19:52   #3780
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
My po UG dowiedzieliśmy się, że będzie córeczka na 80% na pępowinie leżała, a lekarz nie widział nawet cienia wacka, mam nadzieję, że 11.01 moja gin to potwierdzi 😍

I za Ciebie trzymam kciuki

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

A sprawdzałyście kalendarz chiński??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości